- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
Brandys #49681 üzenetére
Nálam is csak a cd-k szaporodtak... Ezért vettem végre egy A.C. Ryan mediaplayer-t. Sajnos, összehasonlítási alapom a saját rendszeremben nem volt, (pedig majdnem összejött, mert egyszerre 3 mediaplayer is volt nálam, de távirányító nélkül
) de mivel a lejátszón van koax kimenet, így bizakodó voltam.
Valóban nem rossz hangot kaptam végeredményként, de mégis a cd játszó - dac - erősítő vonal maradt a győztes! A magas, és a közép tartomány felső sávjával nincs is semmi gond! A közép mély már kezd "fakulni" és a mélyeknél szinte elvész a lágy, de mégis dinamikus tónus. Nem tudom leírni megfelelő szak kifejezésekkel, de egyszerűsítve: érezhető és jól hallható, hogy egy digitális jelforrás gépi hangját hallom. Igaz, a cd is digitális! De mégis lényegesen szebb zenei hang a végeredmény vele.
Így hát: a cd kupacok továbbra is gyarapodni fognak nálam!
egyedüli komoly haszon a player tárolója! 650 GB. flac-tól szabadult meg a PC-m!Igaz is! A koax kábelek cserélgetésével ugyanúgy lehet hatni a hangminőségre mediaplayer és DAC között, mint CD játszó és DAC között? Mert kábel cserélgetésével még nem próbálkoztam.
Akinek van ez irányú tapasztalata, azt szívesen olvasnám! -
python1
veterán
válasz
Brandys #49681 üzenetére
Ezen hiába is agyalgatsz,páran ezen már átléptünk.
HM erősítő mozira,sztereó erősítő +DAC zenére,nincs az a HM erősítő ami lezenélne valamilyen jóravaló sztereó erősítőt.
Előszöris megpróbálhatod mint alternatívát,hogy veszel valami sztereó erősítőt és azzal megnézed,hogy mennyire elegendő a minőségbeli változás,utána gondolkodhatsz DAC-on.bajnokpityu,xtremetuning:a kábelekben teljesen egyetértünk,nem mintha a többiben nem.
-
Dorian
félisten
válasz
Brandys #44640 üzenetére
Ha a zenehallgatás a cél, akkor igen, érdemes.
Én korábban Denon 2809-hez vettem külső DAC-t, nem kicsit kaptam jobb hangot. Nincs annak a Dune-nek koax kimenete? Az optikai az esetek túlnyomó részében gyengébb, jitteresebb hangot ad (+ nagyobb a választék koax bemenetes DAC-ból, talán épp ezért is). Szóval egy nem-nagyon-alap DAC-t feltételezve biztosra mondom a jobb minőségű hangot, de ennek ellenére csak olyant vegyél meg, amit előtte ki tudsz próbálni (vagy valakitől kölcsönkérve, vagy a forgalmazónál letétet hagyva) saját rendszerben, mert hangkarakterben is eltérnek a különböző típusok. -
BBéci
legenda
válasz
Brandys #44203 üzenetére
Sok szerző írásait olvashatod az AVO-n, nem csak az enyémeket. A MS-ról nem én írtam.
Olyan erősítőt válassz, ami az 5.0 szett árának feléért kapható!(#44204) menyus89
Láttál valami szabályt, amely szerint minden feltett kérdésre 2 órán belül kötelesek vagyunk válaszolni? Netán ki van téve valahová az ügyfélszolgálat tábla?
Remélem, aszmájlid után senki nem ad választ a kérdésedre!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30597 üzenetére
lehet jo zenei dvdre az audissey,de maga az erosito nem eri el a rotelt,tehat zenet nem fogok hallgatni a denonon.
viszont ha jol láttam a flat csak fantázianév,ettol még ugyanugy eq van mögötte.csak egy másik.a 2106 használatiját elő nem vettem 6 év alatt, érintetlenül adtam tovább,de a 2309 annyira bonyolult,kénytelen leszek beleolvasni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30299 üzenetére
egyébként még mindig nem irtál véleményt a 2310ről.nincs még vélemény,vagy ennyire lehangoló?
előéleted miatt azt tippelném be fog jönni denon stilusa,más kérdés,h elég nagyot léptél-e.házat nemigen fog dönteni,azt hagyjuk a HKra meg onkyiora,de ha az én tapasztalatomat olvastad,akkor kb annyira lesz jó,mint nekem a 2106. tehát eléggé,de azért hagy még teret a sztereoknak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30295 üzenetére
azt a fim referencet 20x meghallgattam,amikor hazahoztam a rubikat.ajánlottam is a többieknek.mert élvezetes zenék vannak rajta, mindenféle stilusban,ugyanakkor jól szól.
nekem a misty a kedvencem,meg a hegedűs. neked?
egyébként amikor nézted a mordauntot,nemtom,h csak akartam-e irni(és kitöröltem,nehogy lebeszéljek,v eltántoritsalak,miközben nem is hallottam az avianokat) de kb 6 éve a barlangban az akkori mordauntokat hallgatgattuk,nekem a hangfalai nagyon nem jöttek be,ellenben a subjai igencsak tetszettek.
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30295 üzenetére
A TSI400 ár-érték arányát tekintve jó szett, de ahogy előttem is írták az ES-el kellett volna próbát tegyél.
Most már mindegy, a jelenlegi rendszer úgy is körbefutja ezeket.
Mivel már csak a 255-ös van elérhető távolba ezért azt, de ha egyszer lesz rá időd és lehetőséged, többünk kedvéért és kíváncsiságára megtennéd, hogy bekötöd az avianókhoz? -
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #30295 üzenetére
Izgalmasan alakul a HM erősítős sztorid. Én is kíváncsian várom mit mondasz majd némi barátkozást követően a 2310-re. "Csak" az kár, hogy a hangdobozok is mindig változnak, így marad a szubjektív értékítéleted.
Csak egy még: az E80-nal nekes sem tetszett egyáltalán a 255-ös, míg az ES80-al már megint nagyon más a kép. Ezért is mondom, hogy jó lett volna tudni, mit mutat csak az erősítő csere.
Szurkolok, hogy összeálljon az Aviano-2310 páros hangzása, és csak a nirvánában legyen részed! (legalábbis egy darabig)Szerk:
Közben látom - míg pötyögtem - BBéci is hasonló gondolatlmenettel állt elő. -
BBéci
legenda
válasz
Brandys #30295 üzenetére
Mindegyik erősítődet ugyanazzal a hangdobozszettel kellett volna összehasonlítani. Zenei ízlésed hasonlít az enyémhez (Patricia Barber) ezért egyértelmű, hogy egyik sem volt jó választás. Ha már JBL, akkor ES szettel, vagy valami hasonlóval kellett volna kezdened, bár az említett hölgy muzsikájához inkább Focal Chorust választanék.
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30293 üzenetére
Jó olvasni ilyen "élményeket", erre gondoltam...
A 6005-öst beszéltük..., majd egyszer lesz jobb is!
A 1601-es hozott javulást zenében a 255-höz képest, vagy csak a karaktere fogott meg?
Milyen hangfalakon voltak eddig ezek az erősítők?Egyébként kíváncsi lennék, hogy mit szólnának az aviano szetthez.
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30071 üzenetére
Nem szeretnélek lebeszélni és a márkát nem előtérbe helyezve, de a régebbi felsorolásod szerintem pont tükrözi a különbségeket.
Sajnos a Marantzot még nem hallottam, de ha hozza a régebbi szériák hangját, nagyon jó vétel, bár pár embernek nem jön be a karakterisztikája.
A 460-as HK, ha nem is teljes kategóriával,de feljebb van a denontól, inkább a 3xxx felé tendálva.
Ahhoz képest minimális az árbeli különbség.Esetleg keresd vissza kimi hozzászólásait, bár neki emlékeim szerint 435-ös volt.
Valamilyen módon próbálj meg meghallgatni egy 23xx szériás denont és utána el tudod dönteni, hogy ez illene e az avianókhoz.
-
cekkk
veterán
válasz
Brandys #30039 üzenetére
http://www.amazon.de/Marantz-SR6004-N1B-B-schwarz/dp/B002PD61QM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1305369146&sr=1-2 itt van 6004 feketében igaz 200 euróval drágább mint a ezüst. Ezek szerintem nem kelendő az ezüst, hogy ennyivel olcsóbb, gondolom nem a festés kerül ennyivel drágábba
-
cekkk
veterán
válasz
Brandys #30034 üzenetére
Ha marantzban gondolkozol érdemes lenne ezt megnézned., igaz 6004es, de itthoni, 2év garancia, és ezen még 2 hdmi kimenet van, míg a 6005nél már csak egy, így ha később projektort is vennél hasznos lenne a két kimenet, de ha nem tervezel projektor akkor felesleges. de legalább itthoni és garanciás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30021 üzenetére
az a baj,h nem ismerjük BBéci legalább lektorált,de ha jól tévedek, senki sem hallotta.
nem tudjuk hibáit,erősségeit.denonok a legkönnyebben illeszthetők,mert nem tesznek semmit hozzá,nem szineznek,maximum elsunnyognak.
HK marantzok hajlamosabbak másitani a zenén,ez van ahol bejön van ahol nem.ahol bejön,ott persze könnyen le lehet szólni az uncsi denont.
egyébként van akinek a HK pl bejön egy wharfival,mindkettő méllyel intéz el mindent, és az összhatás igen szélsőséges.persze van akinek meg ez a tuti,és a többi meg közönséges.
szóval tudom,h nem engem kérdeztél, de ettől még márkabuziként adok 1 szavazatot a denonra.
-
nyunyu
félisten
válasz
Brandys #29897 üzenetére
Kép tévén, hang erősítőn keresztül a hangfalakon, ha az erősítő leszedi a hangot HDMI-ről, ezt kell megnézni. Ha TV-n HDMI bemetet van beállítva akkor a TV hangszóró nem szólnak normális esetben.
Onkyo 508 nem szedi le a hangot a HDMIrol, igy a Philips TVm hangszoroi is szoltak, ha sztereo volt a jel, le kellett tiltani oket a TV menujeben.
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29892 üzenetére
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindezt honnan nézzük. Azért egy ilyen szett már nagyon messze van bármely bögreszettől, meg a consumer kategóriától. Ráadásul annak, aki kb. az első komolyabb HM szettjét telepíti otthonra, majdnem biztos, hogy ki*****ul tetszeni és élvezni fogja. Aztán idővel, ahogy sokat hallgatja (meg esetleg más rendszereket is), úgy kezd alakulni, hogy mi tetszik benne, és mi az ami kevésbé. Én is kb. így bagyok a sajátommal.
A másik fele a meghallgatásos sztorinak, hogy ugyan én is mindig ajánlom, de az otthoni akusztikai környezetben nem pont ugyanúgy fog szólni. Tehát kis lutri mindig marad.Hozzá való erősítő: mivel azért az érzékenysége nem a legjobb, bár nem rossz, ezért valami viszonylag erősebb cuccot ajánlanék mellé. Persze hangminőség miatt is. Mondjuk 2xxx-es Denon, 3xxx-es H/K, stb., ami egyébként az új árát tekinte kb. stimmel is a 2:1-es ökölszabállyal (nem innen indulva néztem). Viszont, hogy melyik lesz igazán hozzávaló, azt tényleg teszteléssel lehetne kideríteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #29892 üzenetére
egyébként nem zavaró hibáktól hemzsegő sztereot lehet 250ből venni ujonnan,tehát nem hiszek benne,hogy 250ért atomtuti 5.0t lehetne kapni.tehát továbbra is meghallgatást javasolnék.az akcios ár meg jelentheti azt is,hogy vége a szériának, és azt is,h hát listaáron kutyának nem kellett,ennyiért már majdcsak..
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29868 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni, úgyhogy bocsi, ha feleslegesen untatlak a saját véleménymmel.
Simán jó lehet egyébként, mert pl. az én JBL ES dobozaimra, mérettől függően kisebb-nagyobb mértékben a magasakat szokták "sokallni". Kissé hasonlóan ennek a mélyeihez. Ettől még nekem éppen így tetszett meg, és tetszik azóta is, mivel ettől még igen jó az összképe számomra. Persze ez erősen ízlés, illetve zenei preferencia kérdése is. Igen nehéz ebben az "olcsóbb" szegmensben igazán jó dobozokat találni, ami mindenkinek egyöntetűen tetszene. Nem véletlen, hogy "létezik" az audiofil és hi-end kategória. -
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29865 üzenetére
Sanjnos nem ismerem, de az öt csillag bíztató. Viszont elég egyértelműen írja a szerző, hogy mélyhangsúlyos dobozok, ami ugyan szerinte nincs rossz hatással a közép és magasakra sem, illetve kellő részletezőképességgel is rendelkezik (nagyvonalakban kiemelve). Viszont itt jön az egyéni ízlés kérédése, hogy mennyire jöhet be a mély "hangolása" a dobozoknak.
Mindig kijukadunk a meghallgatásnál... -
ricsik
őstag
válasz
Brandys #29625 üzenetére
Igazad van, csak azt is benne van a pakliban, hogy ha valaki erősítőt akar venni, akkor nagyon sok alternatívája van. Gyorsan megtalálni azt a személyt aki pont ilyen Marantz-ot akar, - úgy hogy mindenki olcsón akar, mert nincs píz - elég nehéz . Szal vagy az árat viszi le az ember a nevetség határára, vagy ki kell várni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #29626 üzenetére
de,egyértelműen újnak számit.sőt, annak aki pont ilyet keres,jó vétel is.de azért igen kevesen akarnak pont 1 adott terméket.
az embereknek nincs pénze.a wharfedalet,ami azért többek szerint rock és egyéb nyomulósra nagyon jó,még érdeklődő sem volt eredeti árának 30%áért.pedig,ha valaki kőrokker,oda lene érte.visaton magasokat is igyé odaadnám,miközben külsőre simán újszerű.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #29607 üzenetére
sztem még ennyiért sem fogod tudni eladni.
aki uj hm erősitőt akar venni,nem használtat,az valami akciósat fog venni,ami nem áfányival olcsóbb.csak olyannak fogod eladni ennyiért,aki nem tud semmit csinálni a számlával,és pontosan a te erősitődet akarja.másnak csak olcsóbban.. -
haarmaan
tag
válasz
Brandys #27519 üzenetére
Hangafalaknak én ezt ajánlanám.
[link]
Most nagyon jó áron van, ár érték arányban verhetetlen. Nagyon szépen szól, inkább muzikális, mint mozis, de mozira is nagyon jó. Ha kell erős testes, de nagyon finom is tud lenni olyan jó all-rounder hangfal.Itt egy teszt is róla, de ha pár oldalt vissza olvasol valaki pont irt véleményt róla más hangafalakak is összehasonlitva.
[link]Erösitönek Denon AVR 1911 vagy Onkyo TX-SR608 ami illik hozzá szerintem.
[link]
[link]Mélynyomónak meg valamelyik Proson ami megint csak ár érték arányban verhetetlen.
[link]Ez együtt kb. 330000-370000ft közt, lenne, de felvenné a versenyt a 500000ft-bol összeálitott rendszerekkel is.
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #27535 üzenetére
Nem rossz, valamivel a belépőszint felett van már. Viszont mondtad, hogy néhány éves AVR is érdekelne. Én nem akarom senkire tukmálni (semmi közöm hozzá), de az AVX-en hirdetett Arcam AVR 280 nem sokkal többért fényévekkel van előtte. Főleg a 70/30 zene/mozi arány miatt dobtam fel.
Többet nem marketingelek, de szerintem inkább egy ilyen, mivel a 7.1-es analóg bemenet miatt egy megfelelő lejátszóval (mondjuk BD) bármire képes, amire csak szükség lehet.
Egyedül a TSi400-as lenne már "kevés" hozzá, de ez legyen a legnagyobb bajod.
Ha most nem az esküvőmre gyúnék 1000-el, lehet nálam is fókuszban lenne. Most viszont a pálinkafogyasztás előzetes megtippelése, meg hasonló a gondjaim vannak, amik sokkal kevésbé megjósolhatók, mint hogy ez az Arcam jó lenne-e!? -
cekkk
veterán
válasz
Brandys #27521 üzenetére
Nézz szét ezeken az oldalakon :
http://www.avx.hu/forum/
http://www.avforum.hu/
100 környékén nagyon jó erősítőket lehet kapni.
Csak a kérdés, hogy te mivel használnád? Kell-e neked a HDMI vagy nem az erősítőben. Milyen média lejátszód van, vagy esetleg Szgépről használnád. Ezeket is írd meg mert így tudunk bármiben is segíteni. -
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #26759 üzenetére
Hol, mekkora helyiségben hallgattad, mert az sem mindegy.
Egyébként nagyjából rendben van, ha nem volt teljes csend, vagy kicsit nagyobb volt a tér.
Még hozzátenném: lehet, hogy 65-nél kezd "megjönni a hangja", viszont azt is garantálom neked, hogy egy átlagos napplaiban (20-30 nm mondjuk) sem igen tekernéd 80-85 fölé, ott már fájni kezd.
Én ugyan a dB skálát használom otthon, de nagyjából tudok viszonyítani. A dB skála a HK-n -90-től +10-ig tart. Én -45dB-re állítottam a bekapcsolási hangerőt. Filmeket, zenét olyan -35 és -25 között hallgatok, ennél feljebb inkább kísérleti jelleggel mentem csak (0db-ig nem nő hallhatóan a torzítás). Este, nyugiban zenehallgatáshoz bőven elég -55-50 körül.
Mindezt a jelforrás is befolyásolja, +-10%-kal simán. -
BBéci
legenda
válasz
Brandys #26229 üzenetére
Egy vélemény Heco szettről:
"Na először is azt a sok zagyvaságot nehogy elhidd már, h az a frekimenet jó amit megadtak Ez a Heco 500 valami nagyon rossz hangú kis szett...A front hangja tompa fakó, élettelen és dinamikátlan...Ez a doboz az életében nem látott olyat, h 28 hz és 38000 khz... Hallgattam ezt a doboz, de életem egyik legnagyobb csalódása volt.Bocs, h ennyire lehúzom nem bántani akarlak vele, csak őszinte véleményt osztok meg veled...Nem tudom ezeket az adatokat hol írták de aki megtette a fejébe húznék valamit... Menj el hallgasd meg és meglásd óriási csalódás fog érni."
Olvasd el az előző hozzászólásomat az erősítő/hangdoboz arányokról! -
Mr Paris
tag
válasz
Brandys #26101 üzenetére
[edigitalnál] a vadi új ugyan ennyi, szóval én inkább ezt venném, de ez az én véleményem...
igaz itt csak rendelésre van
Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest