- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #50118 üzenetére
Igen, természetesen alkalmas HD hangok kiadására
Egyébként ez a mi-illik-mihez dolog érdekes, mert az elmélet szerint a C6-hoz képest (igaz tuningolt, ez van erről tudok véleményt mondani) a Denon2809 minőségileg már bőven túl van méretezve (ebből következően jobb erősítőt rákötve nem kéne hogy legyen különösebb változás), mégis egy sztereó erősítővel újabb szárnyakat kap.
Még annyit, hogy szereti a nem-túl-kicsi helyiséget, jobban kifutná magát, ha nálam is nagyobb hely lenne. Szerencsére a faltól rendesen el tudom húzni, ez sokat segít.Toobee, nem irigyellek
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #50070 üzenetére
Képet? Mint halottnak a csók. A sík képfelület üveglappal előtte mit ér? Én valami lécvázat csinálnék és közé szivacsot. De csodát sajnos akkor sem szabad várni, ha ilyen közel vannak a falhoz a dolgok. Nálam nemsokkal ezelőttig 65cm-re voltak a frontok membránjai a faltól. Még 20 centit előre húztam őket, így kiegyensúlyozottabb a hangkép, nem olyan mélyhangsúlyos. (cserében jobban útban vannak a nappaliban) Ladik Csabinak épp ellenkezőleg volt a mélyekkel baja, ő az addiginál 20 centivel közelebb tette a hangfalait, így lett jobb.
A szivacs valóban ronda, ráadásul UV-re idővel besárgul ezért mindenképp be kell burkolni valami vékony szövettel.
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #49420 üzenetére
A mostani helyzetben nem tetszik valami a hangzásban, kihallasz valamilyen hibát, kioltást, vagy erősítést. Mert a képek alapján saccolva pont benne van abban a 80-90 centiben a faltól, tehát lehet nem is kell rajta változtatni.
Kísérletezni persze lehet, de nincs túl sok lehetőséged.
-
madgie
titán
válasz
spiky03 #49343 üzenetére
Nem fogjátok elhinni, de megvan például a Batman: The Dark Knight Bluray-en és ezen a "filléres" JBL-en is sokkal dinamikusabb a TrueHD sáv, mint a sima DD. Nem, nem csak beképzelem, oda vissza váltottam a hangsávokban, érezhető volt, az öcsém is csak pislogott. De amúgy is brutálisan jól szólnak a HD hangú anyagok, Linkin Park, meg Adele van DTS-HD MA-ban, nagyon jók!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
spiky03 #48648 üzenetére
nem nagyon figyeltél. a Behringer azért sokkal az ilyen jamok fölött van.és sajna mozinál idővel megbosszulja magát a rossz hang.meg hogy nézel zenei DVDt?
120kból használtan,nagy szerencsével ki lehet hozni a hangfal felét,hogy 2-3évnél tovább bird ki.erősitő sztem nem fér bele,az önmagában vagy 60rugó.
-
Tamoo
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
spiky03 #48406 üzenetére
Az a baj ezzel a dologgal,a jelenlegi rendszereddel mindaddig vagy elégedett,míg nem hallottál egy jobbat,onnantól jön a vágy:kell nekem egy ilyen
Sztem a denon árban jobb mint a h/k,a yamaha nem tudom milyen árban van,régebben volt egy yamahám,rxv440,de az már lassan 10 éves modell.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
spiky03 #48401 üzenetére
Ooooo,sokkal,számomra ez egy hatalmas előrelépés volt
Hozzáteszem,a két erősítő azért nem egy árkategória,a hangja sokkal részletezőbb,szeretem nagyon.
Nem vennék mégegyszer onkyo-t,volt 2 már,ez a fajta hang amit a denon nyújt sokkal jobban tetszik.
Ma hallgattam picit finomabb anyagokat,tetszett a sztereo hangja.Hallgass meg párat,azt abból neked is lejön melyik hangot kedveled jobban.
-
axwel18
senior tag
válasz
spiky03 #48387 üzenetére
Hát mostanába ráálltam a szimfónikus zenékre és oda azért komolyabb hangfalak kellenének rock zenén viszont kifejezettem szeretem az Eltaxok hangját és mostanába nézegettem neten róla infókat és kiderült hogy öntvénykosaras hangszórók vannak a szettbe amin meglepődtem.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #47027 üzenetére
Persze, középkategória alsó fele mind megvolt: sony,h/k,yamaha,pioneer, tavasszal vettem használtan egy pioneer vsx ax5i-t, hangfalak általam tuningolgatott pioneer szet,természetesen ezt is cserélem idővel.
Ja a kábelek is folyamatosan cserélődnek,amit szintén nagyon fontosnak tartok.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #47011 üzenetére
Ahogy Sanci is írta, inkább jobb minőségű erősítőre gyúrj jobb hangfalakkal és az asszony sem fog veled kiabálni a hangerő miatt.
Tapasztalatból beszélek, én is váltottam "kommersz-ről", még az asszonynak is leesett az álla és pont ez a lényege,hogy halkabb hangerőn is iszonyú dinamika van a rendszerben. -
törölt tag
válasz
spiky03 #47006 üzenetére
6.1-7.1 akkor megfelelő ha van legalább másfél-2 méter hely mögötted.
A csatornák számának nem sok köze van a minőségéhez.
Tudom: nem ilyen általánosságokat vársz tőlem. A Discrete 6.1 jobb érzetet ad mint a sima 5.1 ( DTS) de inkább függ a bitrátától mint a csatornák számától. Ezért inkább 5.1 DD TrueHD mint a 7.1,de beszűkítve a mögötted levő tér zsebkendőnyi helyre. -
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #46971 üzenetére
Igen dobott. Megfogott, precíz lett a mély.
Szerintem leginkább azért, mert ennek alul van a reflex nyílása és szőnyegen állt. A gránit 14 kiló.(#46973) Szabikaa20
Igen, szimpla gers járólap
Azok alatt a Yamahák alatt csak design szerepe volt, se romlást-se javulást nem tapasztaltam ott. Ha minden jó azokat a Yamahákat holnap viszik el.
A Concept 6-ok most tüskén állnak, nincs alattuk semmi. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #46888 üzenetére
Többször előfordult, hogy az automatikus bemérés totális hülyeségeket csinált, nem szabad vakon arra hagyatkozni. Ráadásul az alapmodellek EQ-ja sosem annyira fejlett, mint a magasabb kategóriásaké.
(#46889) Szabikaa20
Ideális esetben az összes hangszóró egyforma távolságban van a füleidtől. Ez a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen, ezért késleltetéssel oldják meg, hogy mindegyikből egy időben érkezzenek hozzád a hangok.(#46890) Toobee
A HD hangok dekódolásának képessége nincs összefüggésben a hangminőséggel. Egy 3-5 évvel ezelőtti, 1,5-2 millióba kerülő Lexicon RV-5, RV-8 nem rendelkezik HDMI bemenetekkel, de senki nem hasonlítaná össze az Onkyo HD képes alapmodelljével. -
törölt tag
válasz
spiky03 #46753 üzenetére
A Proson center+surr még a Yamaháná l(előző erősitő) szálltak el,annál viszont nagyon észre lehetettt venni, Denonban az EQ dolgozik,javit is sokat rajta, igy nem tudok olyan véleményt mondani neked,hogy szólna a Denon egységes rendszerrel. Mindeneserte jobban mint a Yamaha,nem is csoda hisz kategóriában jóval felette van.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #46714 üzenetére
Először a hangfalakat cserélném, de leginkább attól függ mikor és miből tudsz egy nagyon jó vételt kifogni az aprók között (mint én 70-ért a Concept 6-okat).
De érdemes bemenni a nagyobb elektronikai boltokba is (MM, Saturn). A héten voltam az Europark Saturnjában és mit látok: Dali Concept center 34990Ft-ért. Mivel amúgy is terveztem a centerem cseréjét, ezért gondolom nem kell ecsetelnem, hogy el is hoztam belőle még aznap egy darabot (1db maradt nekik még, plusz a kiállított darab). -
kigyi_23
addikt
válasz
spiky03 #46451 üzenetére
Ha nem tudod átállítani a hangvezérlést akkor nem fog kiadni hangot ezen a módon. Ez nem úgy megy, hogy ott is folyamatosan tolja a jelet. Amúgy meg, ha belenézel a jack aljzatba akkor vagy látsz piros fényt vagy nem, ha egyik sem fénylik pirosan akkor dughatsz te abba bármit.....
-
-
törölt tag
válasz
spiky03 #46423 üzenetére
Sok laptopból kilehet nyerni Jack-optikaival a DD/DTS jelfolyamot a fülhallgatókimenetbe dugva,amely csak akkor aktiválódik amikor az emlitett dugót bedugod. Tehát vidd be a laptopod egy olyan boltba ahol van ilyen kábel és ha a kábel másik végén kijön piros fény zenelejátszás közben akkor nyerő vagy.
Vagy még USB-s hangkártya jöhet szóba. -
bruce20
csendes tag
válasz
spiky03 #46423 üzenetére
A problémád 99% biztonsággal megoldható, sőt az optikai kimenettel ellentétben neked a HD hangszabványok is szólni fognak, ha az erősítőd tudja. Én Dell notebookon szintén HDMI-n át adom ki az erősítőnek a többcsatornás hangot (DD, DTS, Dolby TrueHD, DTS-MA).
Először is frissítsd a videokártya drivereit az Asus.com-ról, vagy ha engedélyezett, az nvidia saját oldaláról. (Nem minden laptopgyártó engedi az nvidia referencia driverek telepítését.)
Ha kész, dugd össze hdmi kábellel a laptopot és az erősítőt. Gondolom Windows 7-tel próbálkozol, Windows gomb + P kombinációval válaszd ki a másolást (klónozza a notebook videojelét a saját kijelzője és a HDMI / VGA kimenet felé).
Látnod kell a vezérlőpultban a Rendszer - Eszközkezelőben a hangeszközöknél egy új hangkártyát, Intel esetén ez Intel Display Audio névre hallgat, nvidianal is valami hasonló lesz. Ez tehát második hangkártyaként mutatja magát a rendszerben, ami a HDMI hangkimenetéért felel.
Maradunk a vezérlőpultban, Hardver és Hang ágon megyünk a Hang menüpontba. Itt látnod kell a HDMI "hangkártyáját", kattints rá, és az alsó gomb segítségével állítsd alapértelmezettre. Fontos, hogy a HDMI hangeszköze csak akkor látható itt, ha össze vannak kötve az eszközök, és látják is egymást.Ha pontosan csináltál mindent, akkor az erősítő a videojel mellé már hangot is fog kapni a HDMI kábelen. A videoval nem foglalkozunk, az erősítő HDMI kimenetére gondolom nem kötöttél monitort, így ez teljesen mellékes, lényeg, hogy a hangot leszedi és feldolgozza. Fontos megérteni, hogy a HDMI kimeneten csak akkor megy majd hang, ha "használod" a kimenetet, tehát videot is küldesz rá. Klónozni kell vagy kiterjesztett asztalt létrehozni a Win+P-vel ennek érdekében. Win7 viszont ezt megjegyzi, tehát ha az erősítőt bekapcsolod, automatikusan megcsinálja majd ezt neked a jövőben.
Most ott tartunk, hogy HDMI-n át kristálytisztán és zajmentesen jön az erősítőbe az egyelőre sztereo hang. Innentől többfelé ágazik a történet, a lejátszóprogramodban kell beállítani, hogy ne a szoftver dolgozza fel a hangot (és konvertálja le 2 csatornára), hanem küldje át nyersen az erősítőbe, amelynek hangprocesszora feldolgozza és csatornákra bontja a hangot. Ezt SPDIF Passtrough néven találod majd az AC3Filterben (kmplayer, vlc, bsplayer stb esetén), Power DVD-ben újabb verzióknál Use HDMI és Passtrough menüpontokat kell keresgélni.
Ez utóbbiról már sok szó esett a fórumban.Ha ez is megvan, akkor a munka gyümölcse az erősítőn megjelenő Dolby Digital, DTS stb felirat lesz, melynek jele a HDMI kábelen érkezik.
Jó szórakozást!
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #46403 üzenetére
Nah
Az van, hogy Nero-val kitudtam írni a FALC-ot.
DVD lejátszon ki is próbáltam. Szépen lejátszotta, és a minősége pedig
Utána átnyomtam a rádióra, hát volt azért különbségViszont a kép (img) file-t nem írta ki. Rákattintottam, hogy kép felírása és utána nem történt semmi sem.
Valami ötlet?
Mi annak proginak a pontos neve amit említettek?Lehet, hogy meg van a hiba oka.
Béna voltam szimplánNem az img file-t kell megnyitni, hanem a cue-t.
-
BULITA
csendes tag
válasz
spiky03 #46363 üzenetére
Szia.
Flac-et szerintem nem lehet audio cd-ként kiírni,NERO-val biztosan nem.
Én elöször vaw-ot csinálok belőle utána tudja a nero audio CD-ként kiírni.
Én így szoktam csinálni,nekem bevélt.
Mondjuk foobar 2000-rel csinálok vaw-ot, a flac-ből,utána jöhet a nero.Bocs ha okoskodok) -
zolaas
senior tag
válasz
spiky03 #46363 üzenetére
javaslom a burnnn progit nekem ezzel jött ki a legszebb hang. persze iró, lemez stb függő is. én 1 külső 1xs yamaha irót használok erre a célra. nekem ez vált be a legjobban. hm most látom, h nem is audióban akarod kiirni? A dvd-d támogatja a flac lejátszást? Ha igen akkor csak simán adatként felírod.
-
BBéci
legenda
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #46295 üzenetére
Én is így voltam a kis Sony hangfalaimmal. Aztán mikor elmentem próbálgatni a subokat, akkor kipróbáltam pár hangfalat is és szinte azonnal meg is hirdettem a szettemet.
Más: Dali ügyben is történt egy kis előrelépés. Megrendeltem őket még idén, mert jövőre borsosabb lesz az áruk úgy hallottam. 210e ft-ért sikerült beszerezni őket, a hivatalos importőrtől (de ezt még nem akarom elkiabálni, majd ha a kezemben lesz, akkor örömködök)
-
krenkoka
tag
válasz
spiky03 #46274 üzenetére
Én most cseréltem le az RX-V363-at egy Denon 1912-re, de ugye az egy vagy kettő kategória ugrással is járt. Ég és föld a különbség. Olyan hangok is kijönnek (legnagyobb meglepetésre már AVInál is
) hogy azt nem is gondoltam volna, a DD, DTS meg egyenesen frenetikus. A True-HD-ról nem is beszélve. A másik ami jó, és sajnos rossz is egyben, most az MP3-ról áttértem a FLAC-re ami itthon szenzációs élmény, de a kocsiban már bántja a fülem a tömörített hülyeség... Szóval lassan a kocsiba és venni kell egy FLAC-es fejegységet
Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- OpenWRT topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest