- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kikikirly
senior tag
Én is csak Tactical Expansion nevű moddal tudtam végigjátszani. Teljesen más a balance és az a gumiember szerű ragdoll is le van cserélve egy normálisra. Számomra az alapjáték borzalmas. Annak idején Far Cry 1-et rongosra játszottam mivel újabb játékok nem futottak a gépemen(mondjuk azt is moddal volt igazán jó játszani mert a szörnyek ellen a fegyverek iszonyat gyengék). Mikor lett végre ,,rendes" gépem és kipróbálhattam a Crysist, képtelen voltam megérteni miért vannak ettől úgy elalélva az emberek. Oriási csalódás volt számomra. Ezzel a moddal viszont nagyon adja a predator feelinget ahogy az őrjáratokat a dzsungelben egyesével levadászod.
-
kikikirly
senior tag
Igaz F.E.A.R. nem használt PhysX-et egyáltalán, pláne nem az exklúziv Gpu PhysX modult.
PhysX nem is foglalkozik animációkkal, ragdollal egyáltalán.
De ettől még lenyügöző hogy mennyire megelőzte a korát és hogy ma sincs oka szégyenkezni, pedig 20 éve jelent meg. Fizikán túl az irodaházas pályák beltere is ahogy ki van dolgozva... Tudom sokan oda vissza vannak a Crysis 1-től, én azonban csak moddal tudtam élvezni, való igaz hogy maga idejében szép volt meg minden de a játékmenete nagyon nem az én világom. Szóval nekem a F.E.A.R. olyan mint sokaknak a Crysis első része. -
hapakj
őstag
-
kikikirly
senior tag
F.E.A.R. imádom. Minden évben végigviszem Rivarez moddal(magasabb textúra felbontás,lövésnyomok, üvegszilánkok, töltényhüvely, és a vér megmarad örökké, dúrván néznek ki a helyszinek egy-egy tűzpárbaly után). Lenyügöző hogy technikailag a mai játékokkal összevetve is megállja a helyét. Az a ragdoll és animáció rendszer amivel dolgozik, ahogy elvágodnak majd felkelnek - megszédülnek találatok hatására, ahogy sántikálnak láblövés után, lenyügöző a mai napig, különböző vizuális effect-ekről nem is szólva. Játékmenet szempontjából egy dolog miatt érzem elavultnak. Mai játékokban belátásod szerint lopakodhatsz, vagy ami csövön kifér esetleg kombinálhatod a kettőt, ezáltal sokkal változatosabb játékmenetet kapsz. De mint shooter horror elképesztően jó.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
kikikirly #18 üzenetére
kikikirly: Ezzel nem értünk egyet, de nem gond
!
Szerintem a tesszeláció után a valós tükröződés nagyon sokat ad a látványhoz, és ez az RT-nek csak egy része!
Abban viszont igazad van, hogy a PhysX is sokad ad a látványhoz, főleg abban az időben, amikor a Mafia 2 készült. Ez a játék úgy szép, ahogy van a PhysX-el együtt.Busterftw: Erről nem tudok.
Poénból lefuttattam egy tesztet a Definitive Edition-ben, eléggé siralmas lett 4070TiS-el:
Másnak is ilyen? (az eredeti nincs fent, majd feltelepítem, kíváncsi vagyok)
-
válasz
kikikirly #18 üzenetére
RTX egy brand jelző. RT mint Raytracing.
Szerintem a kettő nagyon is összefügg. Mindkettő fontos fejlődési irány , nem választható opció.
A fény, a visszaverődés a fizika része. A hangról ne is beszéljünk. Az RT-t nagyon jól lehet használni 3D hangszimulációra.
. A Fizika az RT-től teljesen függetlenül szűnt meg a játékokban sajnos túl sok energiát igényel -vagy nem tudom- a fejlesztőktől, Főleg egy F.E.A.R után ami évtizeddel ezelött olyat mutatott hogy csak néztünk...Amúgy pl A kis Nintendo Switchen a Zeldának szenzációsan jól szimulált fizikája volt. [link] -
kikikirly
senior tag
válasz
VoltanIgor #13 üzenetére
,,a PhysX cuccokat automatikusan lekapcsolja."
Pont ez a gond. Mafia 2-ben a PhysX elég elég látványos extra effekteket ad hozzá a játékhoz. Én PhysX nélkül nem is vagyok hajlandó játszani vele annyira hozzászoktam. -
hapakj
őstag
egy 8800GTX is bőven megbírkózik a Physx effektekkel
- ilyen régi kártya mellett nem fog felmenni az nvidia driver. Nem lehet nagyon sok generáció különbséggel keverni az nvidia kártyákat. Minimum Maxwell-t lehet használni ma még Blackwell mellett és a support megszűnésével, valszeg csak Turingot lehet majd (Geforce 16xx széria) -
janos666
nagyúr
válasz
csak1nick6 #11 üzenetére
Ne a Blackwell kártyát cseréld ki átmenetileg egy régebbire, hanem tegyél be mellé valami régebbi Geforce-ot egy másik slot-ba, és állítsd be az NVCP-ben, hogy a Physx azt a második kártyát használja dedikált Physx gyorsítónak, míg a Blacwell a grafikával foglalkozik.
Ezekhez a régi játékokhoz elég a saját idejükből származó kártya is a második slot-ba, szerintem pl. egy 8800GTX is bőven megbírkózik a Physx effektekkel 10+ éves játékokban.
Sőt, szerintem kötheted azt a régi kártyát egy 4x slot-ba is (talán még 1x slot is elég neki, ha van kérznél PCI-e riser-ed). -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
csak1nick6 #11 üzenetére
Miért kéne? A hozzászólásod okán épp most raktam fel és próbáltam ki, 5080-on megy rendesen, a PhysX cuccokat automatikusan lekapcsolja.
-
tibaimp
nagyúr
Én a Mafia 2-őt sajnálnám azért...
-
csak1nick6
csendes tag
Én örülnék, ha nem kéne másik kártyát használnom, ha például Borderlands 2-vel szeretnék játszani.
-
hapakj
őstag
ki állította a mindenkit? te kivel vitatkozol egyáltalán?
- hát ez az. Én is ezt mondom. Kb ennyire jelentős ez az egész problémaHát pl a Batman: Arkham City-t. Elvileg az nem egy gagyi játék nem? [link]
Ha jól látom még a Metal API-t is megkapta, s jelentős javulásról számolnak be. -
ki állította a mindenkit? te kivel vitatkozol egyáltalán?
akkor nem lenne most semmi gond, ha nem létezett volna gpus fizix... aka nvidiás zárt pécépiacot szegmentáló rettenet...
milyen fejlesztők? hány 15 éves játékot írtak át almánál a váltáskor hirtelen 64 bitesre?
(f2p szemetek nemérnek! ott esetleg van belőle bevételpécén egy már esetleg nem is forgalmazott játéknál ez kvázi ingyenmunka lenne... te mennyit dolgozol ingyen havonta?)
-
Hát de Zluda@AMD@...
Megkerestük az értintett fejlesztőket. Kik és milyen- melyik fejlesztőket, stúdiókat?Milyen kérdésekre és Mit válaszoltak konkrétan és ismét kik?
Kik ezek az érintettek akik így egyben elbírálták a nyílt forráskódot és rájuk lehet sütni alcímként úgy általában a "fejlesztőkön múlik" kifejezést egybevéve a világon?Most azt tegyük félre amúgy, hogy felhasználóként sem dőltek azért sokan a kardjukba.
Nekem konkrétan nem tűnt fel,de persze nem én vagyok a reprezentatív többség. -
hapakj
őstag
Jah kb. Amúgy a kedvencem, hogy most hogy hirtelen mindenki 15+ éves címekkel akar játszani a legújabb Geforce 50xx-esével
Amúgy ezeket a címeket már a tisztelt fejlesztők, már akkor lefordíthatták volna 64bit-re is, mert már bőven az a korszak volt, s akkor most semmi gond nem lenne.
Érdekes, amikor az Apple kihajította a 32 bit supportot a macOS-ből, akkor a fejlesztők tudtak lépni és ki is adták néhány címből 64 bites változatot
-
hapakj
őstag
Uh, még mindig ez a tévképzet. A GPU PhyX el se tűnt.
-
GreatL
őstag
Hány címet is érint ez? 10?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest