- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Toobee #50382 üzenetére
Táviróba próbáld ki a Logitech Harmony sorozatát, az olcsó, pár ezrestől, az érentőképernyős fullosig nagy az átfogás. Előnye, a ntről, egy adatbázisról csak letöltöd a programozandó készülékeket, és már működik is.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50252 üzenetére
Passzolom a kérdést, nem figyeltem erre. Jobban lekötött, hogy mennyivel jobb plazma a D550 az én C-mnél.
Nálam is még jó lenne próbálgatni az subot mindenféle alátét, súly-rátét, elhelyezés tekintetében, mert mintha lett volna már jobb, feszesebb hangja is, de most leköt a sztereó rendszer. Nagyon élvezem az olyan zenéket újra hallgatni normális minőségben, amiket ~15éve Videoton cuccon mp3-ban meg kazettán hallgattam, szerettem és azóta sem. Tegnap a Marillion volt soron. ('80-as évek érzelmes, progresszív rockja, kicsit korai Genesis-es beütéssel.) -
Pokzoli
tag
válasz
Toobee #50124 üzenetére
A sztereó erősítőt később eladnád? Amennyiben nem és tuningoltatni, is szeretnéd keres egy használt Cambridge Audio-t. Idézet a Hivox tuningos fórumából:Tegnap egy másik fórumon hallottam az erősítők tuningolásáról ,hogy valójában nem is rossz dolog, főleg a Hivox elvei alapján igen meggyőző érveket hallottam.
Az alanyom egy Cambridge Audio A500-as volna, amit nem tudom érdemes lenne e tuning alá vetni, mert így is gyönyörű hangja van, de amilyen tapasztalatokat hallottam a CA A340-essel kapcsolatban igen elgondolkodtató lett számomra.
Amíg nem hallottam a lehetőségről, ,egy másik készülék vásárlásán törtem a fejem , egy Rotel RA02-re cserélném le a CA A500-ast, na most a RA02 elég meggyőzően szerepel tesztekben meg Eisa díjas és fiatalabb készülék is mint a CA A500 ,viszont a felépítése és teljesítménye kicsit elbizonytalanító számomra. Sajnos kipróbálni ilyet nem tudok a saját rendszeremben úgyhogy biztosra kellene mennem.
Mi a véleményetek erről? Érdemes egy ilyen CA A500-ast okosítani, vagy jó választás lehet egy Rotel RA02 és esetleg később ha úgy gondolom az is lehet éppen okosítani , de az azért egy drágább készülék.
A másik alternatívám pedig ,hogy vennék egy Harman Kardon HK980-at vagy egy CA Azur 640A-at vagy esetleg talán Azur 740A-at , bár az utóbbi kicsit húzós az ára, de ezeket sajnálnám tuningra bocsájtani na meg lehet nem is lenne olyan nagy különbsége mert ezek nem olyan kis kategóriás gépek mint pl a CA 340.
Mi erről a véleményetek?
A RotelRA02 egyáltalán nem jó ötlet, szerintem érdmes a mostani CA-t tuningolni. Tuning után hangminőség szempontból nem rúg labdába mellette egyik említett erősítő sem, legfeljebb teljesítményben.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50128 üzenetére
Beszélj Bajnokpityuval, ő rendesen benne van a Rotel témában, ha jól tévedek, azt mondta, hogy ezek az új Rotelek nem olyan jók, mint a régebbi 8xx, 9xx sorozat, ráadásul azokhoz jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, még tuninggal is olcsóbban jössz ki. 8-9xx 30-35ezer + 15-20 a tuning.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50124 üzenetére
Nem értem a koncepciót. Vettél egy 5.1 szettet, de csak sztereót veszel hozzá? Ugye használtak közt nézted? Forrásra szánj pénzt, egy viszonylag alap dac is rengeteget javít alaplapi hanghoz képest. A beszerzési lehetőségek miatt főleg dac vásárlását javasolnám CD helyett.
-
Ed Parker
nagyúr
-
nebulo5
senior tag
válasz
Toobee #49361 üzenetére
Valószínű, hogy inkább az "üzleti" oldalát tartotta preferáltabb célnak. Január elején szereztem be az Alces Two-t, és Sz. Zolival tárgyaltuk ki részletekbe menően, hogy mit, és mennyi készüléket javallott/lehet rá csatlakoztatni. Zoli, minden előzetes "költségkímélő" megjegyzésem előtt szóba hozta az elosztó használatának lehetőségét.
Meggyőződésem, hogy ha minőségi romlást okozna az elosztó használata, akkor nem merült volna fel, mint lehetőség.
Természetesen, kíváncsiságom nem hagyott nyugton, és már minden lehetséges variációt kipróbáltam az Alces közbeiktatásával. A jelenléte egyértelműen hallható javulást okoz a hangkép térbeli szélesítésében, illetve (főleg a középmély és közép) hangtartomány érthetőségében. Az elosztó ki és beiktatásával nem tudtam változást észlelni, pedig már-már a "kákán is csomót kereső" magatartást tanúsítok számos esetben.
Persze, ez csak az én tapasztalatom! Valószínű, hogy a rendszer komponenseitől is sokban függ az Alces (és elosztó) hatása. -
Festina86
tag
válasz
Toobee #49361 üzenetére
Nebulo5 fórumtársal beszéltük épp a napokban, hogy neki Zoli hozott egy t elosztót, és így több eszközt tud rádugni. Erről is megfogom majd kérdezni, gondolom jobb minőségű mint a sima bolti t dugók. De gondolom az nem normális működés, hogy lefagynak a készülékek egy sima elosztótól.
-
Norbi83
csendes tag
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #48601 üzenetére
Vagy megfontolod a blu-ray lejátszóm megvételét. Ezen van analóg 7.1-es kimenet.
-
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #48598 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor nem veszed meg az Egreat-ot (meglehetősen nyers a firmware). Sokan az Egreat vásárlás során abban reménykednek, hogy az OS2 egy teljes Dune firmware - el kell hogy keserítselek, csak küllemében hasonlít rá, de semmi köze a Dune FW-hez. A DuneHD firmware komoly védelemmel rendelkezik, ami a Sigma processzor egyedi gyári száma alapján a DUNE HD generált titkosított kódkombináció alapján azonosítja az eredeti Dune termékeket.
Amúgy a médialejátszók 7.1 analóg kimenete igen gyengécske (amit többek között a táp minősége, az alkalmazott DAC csip és annak körítése szabnak meg), sokkal jobb hangot egy külső 5.1 dekóder (DAC) vagy a házimoziba épített DAC.
Bár ha nagyon olcsón adják ezt az Egreat-ot, akkor lehet hogy nem fogsz bánkódni a megvásárlása után.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #48118 üzenetére
Igen, olyan str db840qs ezüst.
Patice: ezzel a felkeverős dologgal én úgy vagyok, hogy amit a hangmérnök nem úgy vett fel, abból sohasem lesz igazi 5.1-6.1 és ez sztem nincs összefüggésben cd vagy mp3 minőség.
Ahogyan a sima filmből sem lesz 3D.
SzerintemSanci: sztem is kevesebb, nem is használom ezeket az opciókat.
Szerencsére a filmek nagy része legalább DD5.1 -
-
T-Tboy
tag
válasz
Toobee #47719 üzenetére
Én nem a rangra pályázom csak mint már írtam tegnap nem tudok hosszú hsz.-kat egybe beadni vmiért.
A szerkesztés dolog sem mindig megy.
A gépem pár napja lett teljesen újra rakva.
Lesz.rom a rangot, én sem örülök neki, hogy így kell itt szenvednem a hsz.-okkal. Ez benneteket ennyire idegesít? -
zolaas
senior tag
válasz
Toobee #47586 üzenetére
Szia!
Most olvasgatom csak a problémádat. Annyit tennék hozzá, hogy ha az erősítőből kihúzol mindent, csak a dobozok maradnak rajta akkor is zúg-búg? Rádiós az erősítőd? Ha igen van rajta beépített antenna? ( AM ) esetleg régebbi cuccokon volt. Ha nincsen egyik sem, akkor sajnos szerviz, nem biztos, h nagy a gond, lehet valamelyik kondi száradt, vagy pukkant szét. Viszont ezt inkább szervizben nézesd meg.
-
robi0604
őstag
válasz
Toobee #47580 üzenetére
Egyre valószínűbb, hogy gariztatás lesz belőle...
A villásdugó fordítást próbáltad? Pithon megelőzött...
Mindig volt rá kötve valami, amikor hallottad a sistergést?
Ha igen, egyesével húzd ki a komponenseket és amelyiknél abbahagyja, az vagy annak a kábele a ludas.
A hangdobozok közt nincs egyik se fordítva bekötve? (bár, hogy ez ilyen hibát okozna, minimális az esély)
Földelt a konnektor?Hirtelen ennyi jutott eszembe...
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47580 üzenetére
Hallottam olyanról, akinél megoldotta, meg olyanról is akinél nem. Igazából ne erre való, hanem a hangminőséget javítja. De ha az erősítőddel van gond, akkor biztos, hogy nem.
TV-nél cicergésre gondolsz, ami világos képnél felerősödik, sötétnél megszűnik? Azt a TV szar minőségű tápja okozza, nálam szerencsére csak tök csendben hallatszik, de ritkán nézem lenémítva...
-
Dorian
félisten
-
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47558 üzenetére
Ha minden hangdobozból hallod, akkor nem lehet az az ok, hogy az egyik hangfalkábel blankolását elrontottad. inkább táp oldalon gondolkodnék. Először is azon a kismegszakító körön nézz körül, amire a hifi van dugva. Mi van még? TV? Hűtő? Telefontöltő?
Esetleg az erősítő mögötti kábeldzsungelben tégy rendet, ne fusson együtt (párhuzamosan egymás mellett) erősáram mással. -
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47520 üzenetére
Én azt hittem, vékonyabb oszlopot akarsz, ez így már stabilnak tűnik. Tömeg szempontjából szerintem (de ez csak ötletelés, majd statikus fórumtársunk megmondja
) úgy számolj, hogy ráhelyezett c1-gyel (asszem 4 kiló) együtt a súlypont az állvány alsó 1/3-ba essen.
Szerintem igen, érdemes tüskézni.
Nálam gagyi megoldás van, konzolos Ikeás "Lack" polcra raktam a C1-eket, szilikon bogyókra.
Én a C6-hoz kapott tüskéket használom. A különböző "audiofil" tüskék árából megvan a tuningolás, szvsz. 100x akkora változást okoz. -
törölt tag
válasz
Toobee #47330 üzenetére
Szerintem, ha azok a monitorok hangdobozok, (bocsi, nem figyeltem végig) akkor én inkább valamiféle vasból hegesztett, tehát jó merev állványt ajánlanék, az sem mindegy, hogy mennyi a tömege. Az állvány és a doboz között mindenképp legyen valami rögzítés, (tüske, gyurma, vagy hasonló), az állvány és a padló között már a háziasszony is beleszólhat...érdemes kísérletezni, mielőtt tönkreteszed a padlót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #47092 üzenetére
200asom van,és fogalmam sincs.gondolom a torrent,és egyéb nem médialejátszási képességet fejlesztettek.
zenelejátszási képességhez meg nem értek,nem erről megy a music,és még ki sem próbáltam.
egyébként enyém épp garis csere alatt van.nem forog a ventije.és sztem nem a venti a hibás
vasháló bele ugathat a mágneses térbe,ami meg minden áram alatt levő vezeték körül van.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47080 üzenetére
Milyen a mozierősítőd? Mert hacsak nem valami régebbi nagyvas, ami csak pont a HD-t nem tudja, akkor én inkább eladnám és vennék egy használt, de már HD képest, emellé egy jóval olcsóbb lejátszó elég lenne, és hdmi-vel összekötöd a kettőt, az új erőstő dekódol. Pl. Popi 210? Százezreket biztos nem adnék ilyen lejátszókért, a különbözetből simán kijönne (használtan) egy jó kis sztereó erősítő és CD lejátszó.
(Én pont próbálom meggyőzni magam, hogy a Venice-t lecseréljem, de igazából csak egy bajom van vele, hogy a sokcsatornás lpcm hangokat csak sztereón adja ki. Ilyen anyag meg elenyésző és csak emiatt lecserélni elég pénzkidobásnak tűnik.) -
krenkoka
tag
válasz
Toobee #47080 üzenetére
Én annyiban tudok hozzászólni, hogy most vettem egy Dune D1-et és a kijelzőjét ki lehet kapcsolni ha zavar (én éjszakára kikapcsoltam), továbbá az aktív hűtése nem hangos, nem is hallod igazából. Én jobb szeretem ha van benne egy ventilátor ami hűt rendesen, jobban bízok abban. Amúgy az egész attól függ mennyi pénzt szeretnél rászánni, és főként miket néznél rajta, milyen arányban. Mert pl nekem a Smart sorozat azért tetszik, mert aki kevés lemezes filmet néz, az nem vesz hozzá optikait. Szóval jól össze tudod hangolni a cuccaidat egymással. Ha meg sokat töltesz le, akkor rakj össze egy jó kis NAS-t amit bármikor bármihez rakhatsz és nem gáz ha lejátszót cserélsz, bővítesz vagy akármi.
Én személy szerint annak a híve vagyok, hogy minden legyen külön, lehet nem annyira praktikus, de kisebb a hibaszázaléka. Pl elromlana a D1-em, akkor a gépről ugyanúgy be tudom húzni a filmeket és kitolni TV-re, szóval én óckodom ezektől az "egybeminden" készülékektől, pl legyne külön GPS, okos telefon meg egy király zenei háttértár a kocsiban is. De ez csak a saját, személyes véleményem. -
-
krenkoka
tag
válasz
Toobee #46318 üzenetére
Kácsában vettem múltkor 2,5-es fonott (nem sodort) kábeleket és nagyon meg vagyok elégedve velük. Mindenhová olyan ment, szóval csak jót tudok róla szólni. Amúgy nem lenne célszerű azt csinálni, hogy ami tetszik néhány darab veszel belőle 2-2 métert, és külön oldalakat azzal kötöd össze és sztereóban meghallgatod, hogy mi köztük a különbség. Lehet elparazolsz kb 5-6 ezer forintot, de még mindig jobb mint venni 30-40K-ért zsákbamacskát. Szerintem.
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #46225 üzenetére
A linkelt Egreat Sigma SMP-8643 csipre épül, ami hardveresen nem támogatja az MVC kódolást (ebben van kódolva a BD3D), csak az AVC szabványt ismeri. Tehát kamu a belinkelt 3D támogatás, legfeljebb csak azt tudhatja, amit a Dune vagy a Popcorn: a vertikális vagy a horizontális sztereópárosokat, de ez nem a BD3D szabvány, nem fogsz tudni BD3D lemezeket lejátszani rajta.
Jelenleg - bármennyire is furcsa - a csúcsminőséget képviselő Oppo-k mellett csak a Realtek RTL 1186 csipre épülő médialejátszók tudják úgy-ahogy lejátszani, pl. az [Xtreamer Prodigy]Kiegészítés: bár én nem vennék Realtek-es médialejátszót, SVSZ
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #46106 üzenetére
rendes 5.0szett hasznaltan ritka. ha egyszer kevesnek erzem a mostanit is meg fogom tartani, es zenere kap egy uj 2.0 t. sztem masok is igy gondolkodnak.
azt lehetne, h hasznalt frontok,majd ugyanolyan satelitek, es egy uj center. igy meg behatarolt, h meg kaphato cucc leyyen.
dali ikonra: jelentosen maskepp szolnak a szeriak!
-
Gorneck
legenda
válasz
Toobee #46108 üzenetére
Árban legfőképp...a héten elég sokat beszéltem velük és haver is személyesen...sajna elég sok minden ami akcióba van kiírva már nincs nekik, vagy csak bemutató db (mondjuk azt piszok jó áron oda is adták volna)...a következő adag meg kizárt, hogy ezen az áron fog érkezni...
Szal lelkiekben fel lehet készülni, hogy az áfa emelés nem kicsit fog odabaszni... -
ginola
addikt
válasz
Toobee #46106 üzenetére
Sztem nem márkát kéne venni, hanem hangot
A Concept teljesen jó mondjuk egy Denonnal, mondjuk a tieddel is passzol! Belépőnek tökéletes.
Dorian jól leírta egyébként a Conceptet, nekem is hasonló a véleményem azzal kiegészítve, hogy a Concept 8 még inkább a terjengős mélyekkel teli így a 6-ost választanám inkább én is!
Jaj, de jó lenne már, ha én is vásárláson törhetném fejem.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #46102 üzenetére
Akkor utána kell megcsináltatni, legalább tapasztalsz az addigra megszokotthoz képest egy ugrást.
Tuning után eltűnik a mélyközép kiemelés, ezáltal csökken a dögösség-érzet, viszont valós mélyek tekintetében kicsit mélyebbre megy és megfogottabbak, pontosabbak lesznek a mélyek. Egyébként pedig általánosságban levegősebb, részletezőbb hangja lesz.
Concept center tekintetében nem ilyen eredményes a tuning, abban nincsenek olyan jó hangszórók. De persze javul az is.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest