- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Sziasztok! I
Indukciós főzőlap vásárlás előtt állok.A gond az, hogy max 25A áram van a lakásban és egy fázis.
Ez vajon elbírja, ha mondjuk mellette megy még egy sütő meg egy klíma?Az electrolux SaphireMatt típust néztem ki, mert talán erősebb az üvege, mint a többinek.
Mi a vélemény róla, ki milyet tudna ajánlani ami bevált és jó? Vagy a fémkeretes jobb lenne, de az meg állítólag jobban karcolódik.Kb 180.000 Ft-t terveztem be rá.
Sütőben is keresgélek, ha van jó áron megbízható kérlek ajánljatok sütőt is.
Köszönöm. -
Gömbike
senior tag
Érzelmileg fejlett gázszerelők és tanult, hatalmas intelligenciával bíró nejeik a célcsoport😤😤😤. De mindegy is, mi vesszük meg ennek a fajnak, de legalább megismerkedünk a termékek sokszínűségével, hogy könnyebb legyen a döntés a valódi bérből ( nem a kozmetikázott) élőknek.
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #91903 üzenetére
Dehogynem az ár irreális, a termék hatékonyságához képest. Csak van aki megfizeti, tehát üzletileg nem irreális.
De tényleg, nem 2 hanem 4 éve vettem a fagyasztószekrényt 118.000 Ft-ért (legyen jelenleg egy ugyanolyan 150). Tökéletesen működik, ami azt jelenti, hogy lehűti és hűtve tartja amit beleteszek. Ennyit várok el tőle. Nem egy műalkotás, de nem is kell annak lennie, mert el van téve egy félreeső helyre, ami fagyasztószerkényeknél amúgy szvsz általános. -
Gömbike
senior tag
Sziasztok!
Mint korábban írtam, megduplázzuk a háztartási gépeket ( nyert az indukciós, köszönöm az érveket a Zasszony irányába
), keresgélek fagyasztó szekrények világában, s szembejön velem ez: [link]
Műszakilag sosem voltam zseni, de tanult fórumtársak segítsenek ki légyszi, mi a franc van egy gépben, ami ennyire megdobja az árát?
Mert szerintem a célnak ez [link] tökéletesen megfelel ahhoz képest töredék áron.
-
BB9000
senior tag
válasz
kerepesig #91891 üzenetére
Pl: Tesla S400. Vagy van olcsóbb is: Xiaomi Smart
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Valamilyen olcsó pormentesítőt keresek 1-1 szobába. Valószínű, hogy az általánosnál kevesebb a por nálunk (falu, központi hővisszanyerős szellőzés 3 szűrővel). Home Office-ban vagyok, a PC-men látom, hogy így is baromi sok a dzsuva a "napi élettől".Létezik valami nem "Air Wolf ;D" jellegű dolog?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, a műhelybe kéne 90 cm kürtös páraelszívó. Lényeg hogy inox legyen, és minnél nagyobb elszívási taljesítmény tudjon, illetve olcsó legyen. Alkalmi használatra lesz.
Pl a Elica Missy 90cm-t néztem ki. -
PitLee
őstag
Elvileg az SBS "side-by-side" az olyan mintha egy fagyasztó és egy hűtőt egymásmellé tolnál, az egyik oldal csak fagyasztó a másik csak hűtő.
Az előnye, hogy kettő helyett egy kompresszormotor kevesebbet fogyaszt.
Ez a klasszikus kétajtós ruhásszekrény, az ajtók lehetnek egyformák, de van hogy a fagyasztó részé keskenyebb.A "francia ajtó", az két szembenyíló szimmetrikus ajtó, ami egy másik térbe nyílott anno, mint a képen a középső ajtó két oldalán.
Ezért francia ajtós hűtőknél a két felső ajtó rendszerint egy térbe nyílik, míg az alsó része lehet fiókos vagy ajtós.
-
BB9000
senior tag
Korrekt mosogatógép. A Bosch jó választás !
Egyetlen dilemma, hogy az általad kinézett modell ér-e 85K-val többet, mint mondjuk ez: Bosch SMS4HVI00E ez most az Euronics-ban csak 180K
Szerintem nem biztos. . . -
Cheif
tag
Sziasztok!
Milyen szabadonálló mosogatógépet ajánlotok? 60cm széles, inox szín.
6os szériás Bosch-t néztem (SMS6ECI15E). Ez korrekt cucc vagy ennyiért esetleg másik típus vagy másik márka ?
Előre is köszi -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #91881 üzenetére
Mive kamrában lesz, nem lényeges. Valamint amit az adatlapon megadhan, az nem mindig fedi a valóságot. Az első két Sharpom Jiaxipera kompresszora annyira hangos volt, hogy visszaküldtem őket. TerraSonde hangnyomásmérőm 46-48 dB-t mutatott 38 helyett. A harmadik Sharp más modell, Panasonic kompresszora van, stimmel a 36 dB.
Ismétlem, ha jót akarsz, négyajtóst veszel.#91882pjen
Nem érdemes ilyesmit magyar oldalakon nézni, kizárólag az eredeti, hivatalos gyártói honlapok mérvadóak. -
BBéci
legenda
12 éve nézegetem a négyajtósokat, nagyon sok helyen franciának is nevezik, írják. Nyilván a fiókosokat nem nevezik négyajtósnak.
Fontos: ne a magyar oldalakat nézd, mert szokás szerint butaságokat írnak! Például a soundbar szinte mindegyik magyar oldalon hangprojektor, pedig az külön kategória; sound projector.
Egy példa, a Whirlpool honlapon "french door" címszó alatt vannak a négyajtósok is: [link]
Másik példa: "4-Door French Door Refrigerator " [link] -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #91871 üzenetére
Tipikus sbs, felejtsd el, mindkét fele nagyon keskeny, csak a szívás lesz vele!
Írták itt néhányan, hogy megbánták pont emiatt. Valamint a 42 dB nagyon zajosnak számít, 36-nál hangosabbat nem ajánlok.
Négyajtóst vegyél, az a lehető legkényelmesebb. A miénk már 5 és fél éves, ma sem vennék másmilyet. Akkor még nagyon csekély volt a francia ajtósok választéka, ma már legalább hatszor annyit találni a boltokban. -
Dorian
félisten
Néztem a javasolt egyajtóst is, de az 100ezerrel drágább.
Olyan igény nincs, hogy valami óriási kondért tároljak benne, inkább a sokminden elhelyezésre. Erre meg a 216 helyett 416 bőven elég lesz, a fagyasztó része meg sok is.
Teaway: A konyhából nyíló kamrába kerül, annak az ajtónyílástól balra fekvő rész szabad területe pont 116x86-os, szóval kb ehhez lett tervezve
Mögötte lesz a riasztó kp-i egység, úgyh 10 évente ha abban aksit kell cserélni, szopok egyet, de ennyi -
Piftuka
veterán
válasz
VMatteo #91865 üzenetére
"Jártam már úgy hogy az albérlő régebben a fagyó jégtelenítése közben több helyen kiszúrta késsel."
Megértelek. A korábban általad írtak alapján azt gondoltam, hogy ti fogjátok használni a berendezéseket. Fentiek tükrében továbbra is érvényes mindaz, amit írtam az egyes márkákról, ajánlásokról.
Azt gondolom, hogy talán Nektek, főbérlőnek sem mindegy, hogy amikor meghibásodik a berendezés, akkor mennyire "macerás" a garanciális ügyintézése. Hiszen Ti feleltek érte, az albérlő pedig - joggal - várhatja, hogy ha mondjuk elromlik a mosógép, akkor mihamarabb ismét tudja használni.
Ezért lehet érdemes utánajárni, hogy kis hazánkban a Midea garanciális szervizháttere milyen.
Hozzátéve, hogy a hatályos vonatkozó jogszabályok benneteket, bennünket fogyasztókat védenek. Maximum 30 napon belül így is, úgy is javítaniuk kell; amennyiben nem tudják, akkor mehetsz vissza a Bestbyte-ba, hogy érvényesítsd a cserét, vagy visszakérd a pénzedet.
Ám megint csak - úgy gondolom -, hogy ez egy albérlő számára nem elfogadható.
Summa summarum, ha úgy vagy a készülékkel, hogy működjön, tudja, amit ráírtak, legyen olcsó, és ha esetleg meghibásodik, veszel helyette egy ugyanolyat, akkor nyilván nincsen kérdés. Mert valóban a legolcsóbb (még használható) berendezést érdemes megvásárolnod.
(A Gorenje hűtőszekrényről és gáztűzhelyről viszont a hajad kihullását megelőzendő a legnagyobb jószándékkal igyekezlek lebeszélni, ahogyan fentebb is írtam. Szerencsére van más/jobb alternatíva, ahogyan korábban írtam is.)
-
Dorian
félisten
válasz
Teaway #91870 üzenetére
Köszönöm az infót. Ezen túl tudok lendülni, a kiesés ellen szvsz egyszerűen csak nem kell tele tömni ezeket a polcokat.
Ránéztem a mostani hűtőm adataira:
hűtőtér 217 l
fagyasztó 86 l
zaj 42 dB
fogyasztás 370 kWévEhhez képest ez 2x akkora, kicsit kevesebbet fogyaszt és 36dB-es.
Te atyaég, ez mekkora lesz! -
Dorian
félisten
Nos akkor az LG GSBV70PZTE -hez bármi ellenvetés, rossz tapasztalat bárkitől?
[link]
Mert akkor nem szarozok, megveszem. 320-ért sztem elég olcsó is. -
BB9000
senior tag
válasz
smallmer #91861 üzenetére
Halkan porszívózni egy építés alatt lévő, bútorok nélküli lakásban/házban csak úgy lehet, ha teljesítményszabályozós porszívót veszel és csökkentett teljesítménnyel használod. (a minimumon járatod). Ha leszabályozod, akkor a hangja sokkal kisebb lesz, ezzel együtt a szívóerő is lecsökken, de arra, hogy a port összeszedje még épp elegendő. Itt olyan kompromisszumot kell kötnöd, hogy az építkezés végeztével nem javasolt ugyanezt a porszívót használni normál takarításra.
Ha a hang ilyen fontos tényező, akkor inkább ne az ipariak közül válassz., hanem a teljesítményszabályozósak közül. Ez a Samsung
szerintem jó választás lehet. Használtan megkapod jóval olcsóbban! -
VMatteo
őstag
válasz
Piftuka #91863 üzenetére
Jóreggelt,
A hűtőt, gáztűzhelyet ma fogom megrendelni
A gépek ott lesznek hagyva, én adom ki az albérletet
Pont emiatt, mindenből új, mindenből a legolcsóbb/legegyszerűbbre van szükségem. Jártam már úgy hogy az albérlő régebben a fagyó jégtelenítése közben több helyen kiszúrta késsel. Erre egyik márka garanciája sem terjed ki
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Liebherr hűtőben, meg úgy általánosan bármilyen hűtőben a filtercsere mennyire kardinális? Mi történik ha nem cseréljük?
A Liebherrben leginkább söröket, ilyesmi szoktunk hűteni, vagyis semmiképpen sem átlagosan van használva, vagyis bontott ételek, főzőtt kaják stb. alig-alig vannak benne.
-
Piftuka
veterán
válasz
VMatteo #91839 üzenetére
Sajnos nem ismerem a márka hazai szervizhátterét! A "buktató" egy esetleges garanciális ügyintézés során lehet, ha az nem jó, esetleg túl macerás, vagy nem ügyfélbarát. (Igaz, ez alapján Samsung, Miele és még egy rakás más márkás terméket sem vennék már.)
Ennyi pénzért a felsorolt képességei alapján jó vétel lehet, ha tényleg minden funkciót úgy hoz, ahogyan ígéri a gyártó.
Ami egyébként egy elég régi kínai cég, ami már több egykori nívós márka háztartási gép (pl. Toshiba) gyártásának jogát felvásárolta.
Gondolom, az albérlet miatt (pláne, ha majd esetleg a gépeket egyszer ott hagyjátok), nem akartok sokat költeni... Amit egyébként abszolút megértek.Hűtőszekrényben és kombinált tűzhelyben végül mire esett a választásotok?
-
BB9000
senior tag
válasz
smallmer #91857 üzenetére
Építkezésre ipari porszívót vegyél. Ezeknél sajnos a csendes működés nem elvárás, viszont autó takarításához is kiválóan alkalmasak.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Építkezünk jelenleg és szükségem lenne egy porszívóra, amivel a házon belül porszívóznék.
Többnyire beton van még és előtte fel is söpörnék, de szeretném minimalizálni a házban a port, mert így mindenhová széthordják, oda is ahol már nem beton van.Ezentúl néha még autót porszívóznék vele.
Mit javasoltok?
Ilyesmiben gondolkodtam első sorban: [link]
Ha nem lenne nagyon hangos, annak azért örülnékKöszönöm szépen
-
draco31
veterán
Hello!
Bojler takarítás volt a téma, 10 éve volt utoljára, szóval időszakos volt már. 120 literes, olasz bojler, ahhoz képest csak kb 3 kiló cucc jött ki.
10 éve is cseréltem benne ekkor fűtőszálat, most is.
Számít valamit a szál alakja?
Amit kivettem, az ilyen hajlított volt.
Ami most bekerült, az ilyen egyenes.
Annó a gyári nem emlékszem már milyen volt. -
-
Dorian
félisten
Több hely az ami kell. Ill. normál hűtőhely amiből több kell, fagyasztórészből elég annyi ami a mostani 60 centis hűtőben van alul, tehát az a 3 fagyasztórekesz, vagy annak a 2/3-a is elég.
Két hűtő nem fér el egymás mellett, 116 cm széles a rendelkezésre álló hely -
pjen
félisten
válasz
Dorian #91843 üzenetére
Amit én lecseréltem annak 90cm szélesre nyílt az ajtaja. Kíváncsi vagyok a 4 ajtósra, olyan sokkal nem lehet rosszabb a hőszigetelése, de majd meglátjuk. Egyébként láttam Bosch t kevésbé széleset, 70cm. A 4 ajtósnak egy ajtó szárnya még keskenyebb is mint egy hagyományos hűtő ajtó.
-
Dorian
félisten
Ilyesmire gondoltam, hogyha függőlegesen van egy válaszfal, akkor biztos nehezebben pakolható, de ha ugyanabba a térbe csukódik a két ajtószárny akkor az meg hőszigetelési-fogyasztási problémákat vethet fel.
Helyiség szélességben ha jól tudom van 120 centim, de egy ajtószárny szélessége nemigen lehet nagyobb, mint a hagyományos hűtőé -
pjen
félisten
válasz
Dorian #91841 üzenetére
SbS hűtő név alatt kétféle hűtő fut. Van a két tele ajtós, mindkét része nagyon szűk és van a 4 ajtós ami kényelmes, könnyen pakolható. A francia ajtós elvileg: a normál hűtő 2 ajtós és alatta a fagyasztó fiókos. Ami nagyon praktikus még, ha van hely. A széles hűtő. Mi olyant tettünk most tartalékba, mert a főnök útálta, hogy felül fagyasztós.Kiválóan pakolható. Ha fordított elrendezés lett volna most is az lenne a fő hűtő.
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Úgy tűnik sikerül rábeszélnem a feleségem, hogy cseréljük már le a 10+ éves normál méretű hűtőnket, mert nehezen férünk el benne (a fagyasztó rész mérete elég, mert van külön egy fagyasztószekrényünk). Valami szélesebbet szeretnék, első körben leírnátok a side by side és a francia ajtós hűtők előnyeit/hátrányait? -
arcsin
senior tag
válasz
Gömbike #91831 üzenetére
Mindenképp egy más univerzum rendes edényekkel. Nekem amikor az járt az új lakáshoz 4éve akkor 2x megpróbáltam rajta fözni sztem, inkább elajándékoztan és addig is egy asztali indukciost használtam. Arra figyeljetek, hogy ha lehet sok (12 min) fokozata legyen. Amúgy ha veszel egy öntöttvas nagy lapot, bridge mode-ban istenieket lehet grillezni rajta, jön belöle elég kraft.
-
Mauzes
addikt
Guys, a másik, amit full nem látok most át, hogy a beépített hűtő elhelyezését hogyan oldják meg oly módon, hogy az alsó szekció ajtaja pont ugyanabban a magasságban végződjön, mint a többi alsó szekrény felső vége / a munkalap.
A dilemma nálam, hogy a hűtők alsó (jellemzően fagyasztós) ajtajának teteje olyan 60-70 cm magasság közé esik. Tegyük fel, hogy a munkalap magasságot a talajtól 95 cm-re akarod tenni, akkor az alatta lévő kabin ajtaja a talajtól lesz mondjuk 92 cm-re (10 cm lábazaton egy 82 cm-es szekrény).
Ahhoz, hogy a hűtődnek az alső ajtaja pont esztétikusan ugyanabban a magasságban végződjön, mint a mellette lévő szekrény ajtaja, akkor fel kell emelned a az egész hűtőt? Ez tökre nem tűnik praktikusnak, hiszen az alapból 190+ cm-es hűtődnek a teteje akkor kb. 210 cm-re fog esni, ami már nehezen elérhető.
-
Mauzes
addikt
válasz
Gömbike #91823 üzenetére
Én nem tudom elképzelni, hogy milyen szcenárió az, ahol a lefelé nyíló ajtósból KÖNNYEBB bármit kivenni, mint az oldalra nyílósból. Erre egyetlen esetet látok, amikor pont abból az irányból akarod megközelíteni, amely irányba az ajtó kinyílt, de egyébként alulról/felülről/másik oldalról SEMMI nincs az oldalra nyílós mikró nylása előtt, ami zavarhatná a megközelítést. Míg a lefelé nyílónál meg akár szemből, akár oldalról akarod megközelíteni, hogy valamit beraksz/kiveszel, ott figyelni kell a vízszintesen teljes szélességben kiálló ajtóra, hogy azon mindig "át kell emelni" a dolgokat.
Persze most olyan esetről beszélünk, ahol a mikró fentebbi pozícióban van elhelyezve, pl. beépített. Ha alacsonyan van a mikró, akkor a lefelé nyíló ajtónak sincs relevanciája, mert bármely esetben felülről lefelé fogod megközelíteni a mikró nyílást.
-
Gömbike
senior tag
Tűnhet bármilyen furcsának, de mi másképp vagyunk bekötve egy kicsit😄🤣
Rendeltem most egy ilyen mikrót [link] , a meglévő [link] mellé. Bár én ezt [link] szerettem volna, de a feleségem ragaszkodott az egyszerűbb verzióhoz, a feltételnek ( 900W leadott teljesítménynek) ez felelt meg.
Olyat szerettem volna, mint Nagya21-nek van, de már nincs nekik.
Majd beszámolok róla, de én jobban csipázom a lefele nyíló ajtósat, mert a kezemnek könnyebb bármit is kivenni a mikiből.
Most azon megy a családi dumcsi, hogy indukciós vs kerámia legyen a gáztűzhely mellé.
Ő a másodikhoz ragaszkodik, én a tekercseshez.
Az Elux sütőnk mellé [link] szeretnénk még egy NEFF pirolitikust, de abba már nem kell gőzös.
-
atirag
őstag
válasz
Mauzes #91820 üzenetére
Felhasználója válogatja ki mennyire használja a mikrot, de ha magamból és a család bármely tagjából indulok ki 100%-ban csak melegítés a cél. Többi a sütő vagy manapság a air fryer. Nálam is volt ez kérdés mert a mikro-tól jobb oldalra van a fal és nem nagyon találtam balra nyíló mikrot és emiatt nézegettem a lefelé nyílókat. kb 150cm-re van a mikor és szenvedés lett volna mikor egyensúlyozni kell a levessel😊
Így gomb nyitásos verzió lett ami némileg kompromisszum. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, beépített mikrót tervezünk a konyhába. A pontos magasságot még nem lőttük be az asztalosnak, de beépített sütő is lesz és felette terveznénk a mikrót. És ha már úgy is elfoglal egy nagy helyet a szekrényben (60x40 cm), akkor gondoltam legyen a lehető legnagyobb űrtartalmú.
Viszont emellett meg alavetően nekem az tűnne kényelmesebb használatnak, hogy oldalra nyíló ajtaja legyen. Nekem az sokkal ergonomikusabbnak tűnik, hogy ha az átlagosnál relatíve magasabban van egy mikró (mivel alatta egy sütőnek kell elférnie), akkor ne nehezítse még az is az ételek-italok ki és be mozgatását, hogy egy lenyíló ajtót kell minden mozdulatnál úgymond kikerülni (vs. oldalra nyílónál a mikró nyílásánál közvetlenül tudod felemeleni és leemelni a dolgokat). Itt a gondolkodási szempontok között az is nagy súllyal szerepel, hogy nekem még kis gyerekeiem vannak, akik ahogy nőnek, már egyre logikusabb lesz, hogy maguk is használják már a mikrót, de ekkor még relatíve alacsonyak lesznek.
Viszont azt látom, hogy a 30+ literes űrtartalmú mikrók szinte kizárólag lefelé nyílóak, kb. mint egy sütő. Ennek nem pontosan értem az okát. Egyetlen egyet találtam, valami Cata márkát, ahol ez máshogy van, de abban nincs bizodalmam.
Na most az alábbi opciókat látom:
- benézem a dolgot, és igenis van oldalra nyíló ajtós 30+ literben is
- túlgondolom ezt a lefelé nyíló problematikát, és ezt kellene elengedni, mert egyáltalán nem kevésbé ergonomikus
- felesleges a 30+ liter, és 26 literesben már vannak oldalra nyíló mikrók isVan bárkinek véleménye erről?
-
Piftuka
veterán
válasz
VMatteo #91809 üzenetére
"Albérletbe mennének, ezért elég mindenből a legegyszerűbb (mosógépből pedig a lehető legkeskenyebb)"
Tökéletes gép nincsen; mindegyikre lehetne ezt, vagy azt mondani hiányosságként, de összességében, ha minimalizálni akarod az esélyét, hogy "mellényúlsz", akkor az Elux keskeny mosógép jó választás. Az Electrolux és LG márkájú mosógép jellemzően az.
Ami a Gorenje háztartási gépeket illeti, arról itt írtam korábban: [link]
- A Gorenje hűtőszekrényünkről pedig itt írtam bővebben: [link]
Katasztrofálisan rossz termék.Ami tervezési szempontból, és anyagminőség szempontjából csak rossz lehet egy hűtőszekrényben, az ennél a modellnél jelen van. Összességében a legrosszabb műszaki cikk, ami az elmúlt 50 évben megfordult nálunk. Ezt túlzás nélkül mondom.
Ez alapján én még az általad említett célra sem mernék Gorenje hűtőszekrényt vásárolni. Ha a kiszemelt gép is ilyen, akkor már az első hetekben meg fogja keseríteni az életedet.
Én előbb vennék egy több 10 ezer forinttal olcsóbb, csökkentett jegesedésű BEKO vagy Candy hűtőszekrényt, és az árkülönbözetből 3 év garancia biztosítást. Aztán akkor 5 évig "nyugodt" vagy.
Esetleg a BEKO No Frost-os gépét, ami még mindig kicsit olcsóbb, mint az általad kiszemelt Gorenje.- Kombi tűzhelyből pedig olcsón, jót (és ahogyan korábban írtam, lassan már csak és kizárólag) az Electrolux készít: Electrolux LKK560232W Kombinált tűzhely
Ezek a "Steam Bake" és hőlégkavarásos (Air Fry) funkcióval ellátott készülékek, átgondoltak, sallangmentesek, és kifejezetten jól sütnek. A gázláng pedig még palackról üzemeltetve is erőteljes.A nővéremnek a fenti Steam Bake + hőlégkavarásos Elux kombi tűzhely inox, 60 cm széles változatát vásároltam. A gázégős része 2x erősebb, mint a korábbi Gorenje tűzhelyé (amit jótállási időn belül 2x kellett javíttatni, mielőtt ismét elromlott; ráadásul soha nem volt igazán jó készülék praktikum és sütés szempontjából sem).
-
Batib
őstag
válasz
ktommy91 #91814 üzenetére
Nekem 3000-es sorozat van.Mivel csak keménypadlón használom, nekem nem érte meg az 5000-es felára. 60k volt az ára 3 hónapja. Tapasztalat: Jó akksi, megfelelő szívóerő, können üríthető portartály. Kicst gyámoltalanul lehet irányítani zegzugos helyeken. A ledes megvilágítás hasznos.
(az előző egy Dream nem tudom hanyas volt) Ez most jobb. -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Philips akkus porszívókkal mik a tapasztalatok?
Alzán most 80k az 5000 Series Aqua XC5041/01 és ha érdemes, akkor beruháznék rá. -
-
GeoJoe
senior tag
Sziasztok!
Sütő téma. EOB8S39WX
Szeretném ha a sütőben lehetne gőzölni, tehát kenyereket készíteni és zöldséget is.
Electroluxon kívül nem nagyon láttam máshol versenyképesebb áron. Használ valaki ilyesmit? -
Mauzes
addikt
válasz
tibbike01 #91807 üzenetére
Lehet, hogy nem 12 kg, de mondjuk 10 kg, 1400 centris direct drive-os van 200-ért. 10 kg kondenzátoros LG szárító meg 260, együtt 460-ból kijön.
De ezzel sem azt akarom mondani, hogy szar a Washtower, nekem is nagyon bejön. De hogy van felára a kényelmi kombónak, az biztos.
-
tibbike01
őstag
válasz
Mauzes #91806 üzenetére
12kg, 1400as centris direct driveos mosógép létezik egyáltalán?
A 10gkos szárító mosós kondenzátorral is ritka.
Meg a featureok, wifi, applikáció, világító dob, 24 program, gőz...stb, amik dobják az árat a külön álló mosógépek esetében is.
Szerintem nagyon is jó árban van. -
Mauzes
addikt
válasz
F-ECT$ #91805 üzenetére
Elismerem, hogy nincs meg minden infó, hogy össze tudjam hasonlítani. Az egyértelmű, hogy a praktikumnak van egy felára, tehát ha amúgy is vennél egy mosógépet és szárítót és egymásra pakolva használnád, akkor a Washtower praktikusabb (közös panel, közös lefolyó, nem kell keret, enyhén kisebb össz méret).
De hogy ha külön veszed meg a gépeket, akkor pontosan mennyi lenne a hasonló tudású, ezt nehéz megmondani. Lehet, hogy tudásban is kiemelkedően jók a Washtower elemei. De azért összesen 400-450-ért már bőven tudsz nagyon jó mosó és szárító gépet venni külön, ez volt az összehasonlítás alapja. -
Piftuka
veterán
válasz
tibbike01 #91781 üzenetére
"Nézd meg az LG washtowert. Mi beleszerettünk."
Biztosan jó cucc, mert közel 60 éve már Bob Dylan és Jimi Hendrix is megénekelte:
All Along the Washtower (sic!)
-
SirRasor
addikt
Üdv, van egy beépített mosogatógép, ami elég hangos az előző, nem beépítetthez képest. mindkettő ugyanúgy Candy és elég hasonló kialakítású, tehát szerintem a beépített by design ilyen, mivel nincs oldala. Utólag ha kihúzom és kitömöm az oldalát vattával vagy ruhával az járható út? Vagy van erre jobb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest