-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalooria
csendes tag
Üdvözlet!
No frost-os fagyasztószekrényt szeretnék vásárolni hosszú távra kb. 200 000 Ft összeg erejéig 160+ l kapacitással. Két kérdésem lenne:
1.
Milyen gyártók termékei megbízhatóak a Liebherr és Bosch márkákon kívül (pl. Gorenje, Beko, Whirpool, Electrolux) ezen a téren?
2.
Erről Electrolux LUC4NE23WL valami véleményt tudtok mondani?Köszönöm.
-
Acheron
őstag
válasz
Nagya21 #93652 üzenetére
Köszönöm a visszajelzésed!
Én is nézegettem ezeket a Bauknecht mikrókat, amennyire látom, német feliratos Whirlpool -ok, szimpatikusabb árazással. pl ez a crisp -es, mikrós modell beszerezhető az alap síkágyas Whirlpool modell ára alatt - igaz, hivatalos magyarországi szervizháttér sincs hozzá. Utóbbi engem azért riaszt (ámbár a mikrók nem gyakran mondják be az unalmast)
Viszont amennyire látom, a Whirlpool (vagy akár a Bauknecht) még ennél a már nem alap kategóriás modelljénél is megelégszik a 800W -al, ergo ők hisznek benne, hogy ennyi elég...
#93671BBéci: Ez a susceptor réteg egy műanyag alapra felhordott néhány mikron vastag alumínium réteg - szabad szemmel nem fogod látni a rétegzett papírban, és az égést sem gátoljaAzért ott van - ez termeli a hőt a pattogatnivaló kukorica alá (de pl vannak ilyen zacskóba csomagolt tészták, pizzák, amit a csomagolás pirít - kvázi itt a csomagolás a crisp tál...)
-
Lidl-ben kapható Parkside magassági sövény nyíróval van valakinek bármi tapasztalata? Évi pár alkalomra kellene, cca 3m magas sövény gondozására.
-
kcsa
veterán
válasz
BB9000 #93662 üzenetére
Sosem néztem utána hogy ezt így hívják, már ezt is tudom Degeczi linkje után
ha ti is ránéztek a popcornos papírzacsi két oldalára, egyértelműen látszik hogy az alja sötétebb mint a többi oldala,rögtön sejthető, hogy itt a turpisság.
De a szó hétköznapi értelmében nem fém fólia van benne, inkább valami fém tartalmú réteg.
-
Degeczi
nagyúr
Kétrétegű a zacsi fala, az alulra kerülőben van a fémfólia. Ezért nem mindegy a behelyezés sem, kell annak alul lennie, hiszen fölfelé terjed a hő.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Nagya21 #93652 üzenetére
A kukis zacsi aljában egy fémfólia van, az forrósodik föl és végzi a pattogtatást.
Ennek tesz be az, ha fémtányéros a mikró, mert az üveggel szemben a fém jó hővezető, így a fólia nem lesz elég meleg a pattogatáshoz.
A megoldás ilyenkor pofonegyszerű: beraksz vmi rossz hővezetőt (pl. alacsony üvegedény vagy annak fedelét), arra teszed a zacskót, és máris megszűnt a probléma, szépen kipattogzik. -
Mauzes
addikt
Bocs az off-ért, de nálam napok óta nem megy az arukereso.hu. Nektek megy? Nagyon zavaró, mert mindent ott szoktam nézni.
Sütiket töröltem, több böngészővel sem jó, mi a szar lehet? -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Beépíthető Electrolux mosogatógép az első mosogatásnál csöpög/folyik, hibakódot nem ad:
- vízszintesen áll teljesen
- kifolyócső jól van bekötve, a végén teljesen ki tudja szivattyúzni a vizet
- mindent kiszedtem amit kellettVan esetleg ötletetek, hogy mi lehet még az ok? Garanciális, ha más nincs, kihívom a szervizt
-
Acheron
őstag
válasz
Nagya21 #93645 üzenetére
Igen, a működési elve az megvan, inkább a gyakorlati használhatóság az, amiben vakon vagyok.
#93646kcsa:
Így van, a forgótányér épp ezt a hiányosságot volt hivatott kiküszöbölni.
Elvileg ezt már kiküszöbölték modernebb eljárásokkal, a "sugarak" jobb fókuszával és többféle felületről való egyenletesebb szórásával. No de hogy ez hogy működik a gyakorlatban? -
kcsa
veterán
válasz
Acheron #93644 üzenetére
"- Újdonságnak hat és valamilyen mértékben működik a marketing
"
Kb. emiatt kérdeztem, mert újdonságnak nem nevezném: a szüleim 80-as évek legvégén még Ausztriában vásárolt Elin mikrója még ilyen volt, akkor még nem volt gyakori a forgótányér. De hogy én azt hogy gyűlöltem, mert simán volt olyan hogy tányér étel egyik fele jeges, a másik fele vörös izzás állapotában volt már
-
-
Acheron
őstag
"Vizet melegíteni egyébként vízforralóval a leggazdaságosabb és leggyorsabb is"
Ez igaz, de a levest, pörköltet és egyebeket nem tudom a vízforralóban melegíteni.
Mondjuk indukciós lapon igen, de a mikró ezért kényelmes - bedobja az ember és szól, ha kész. Viszont nem olyan gyors."mostanában úgy látom többen is forgó tányér nélkülit keresnek, ennek mi egyébként az oka"
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, én mit látok benne:
- Nagyobb a hasznos felület
- többféle méretű és alakú edények használhatók benne
- nem kell figyelni, hogy a forgásnál ne akadjon meg az edény / étel
- Könnyebben tisztítható az alja
- Újdonságnak hat és valamilyen mértékben működik a marketingHátha van itt olyan, akinek van ilyen készüléke, és meg is osztja a tapasztalatait a fentiekkel kapcsolatban, tényleg így van -e (emellett én főleg a 800 - 900W használhatóságáról érdeklődnék)
Elérhető árban grill és crisp nélkül a fent jejölt két modellt találtam (Whirlpool MWF 420 BL és a Sharp YC-QS254AE-B )
Ezen kívül több modell is van, grillel, crisp funkcióval, és más márkák is képviseltetik magukat, pl a Whirlpool klón Bauknecht, kicsit alsóbb kategóriában a Sencor és a Severin, illetve van inverteres - flatbed modellje a Panasonicnak is, de az már magasabb árkategória (150k körül), és nem is nagyon kapni mostanság.
A fenti két modell közül Sharp majd 20 ezerrel rövidebb, és nem 800, hanem 900W, ebből a szempontból jobb vételnek tűnik, a Whirlpool neve viszont mifelénk jobban cseng.
Méretre, tudásra kb egál a két gép.
Egyébként Bauknecht síkágyas rendelhető az Amazonról pl grillel és crisppel kb 60k körül, ha valakit nem zavar, hogy német feliratos a masina -
-
-
kcsa
veterán
válasz
Acheron #93635 üzenetére
Vizet melegíteni egyébként vízforralóval a leggazdaságosabb és leggyorsabb is
ettől függetlenül abban én is szinte biztos vagyok, hogy gyengébben melegít egy húsz éves darab mint egy új, gondolom csak elhasználódik minden aktív alkatrész is.
Szerk.: mostanában úgy látom többen is forgó tányér nélkülit keresnek, ennek mi egyébként az oka?
-
Acheron
őstag
Akkor viszont fokozottan adódik a kérdés, hogy mire elég egy mai méregdrága mikró 800 Wattja, ha egy ősrégi "ócsó" 850 Wattja kevés(volt világéletében)?
Egy csésze vizet teának felmelegít 2,5 - 3 perc alatt, de ennyi idő alatt az indukciós forralóm egy liter vizet (4 csésze...) forral fel... -
Acheron
őstag
válasz
Acheron #93599 üzenetére
Síkágyas mikrók közül a Whirlpool MWF 420 BL és a Sharp YC-QS254AE-B tűnik kb megfelelőnek "alapmikró" kategóriában (csak mikró funkciók, grill és crisp funkciókra nincs szükség, egyéb készülékek már lefedik ezeket az igényeket - gyors melegítés, néha kiolvasztás a cél.)
Kérdés: ennél a két mikrónál a 800 - 900W mennyire elégséges, kb mire elég?
Fejlődött annyit a mikró technológia, hogy 800 Wattal már lehet normálisan melegíteni?
Van észrevehető előny / hátrány a forgótányéros társakhoz képest?
(Egy régebbi forgótányéros 850W -os Samsungommal (kb 15 évvel ezelőtti modell) nem igazán vagyok elégedett teljesítmény téren... ))
Köszönöm, ha esetleg valaki megosztja a tapasztalatait. -
elekresz
tag
Samsung mosógépek mennyire megbízhatóak?
Konkrétan WW70FG3M05AWLF lenne a kiszemelt, mert a Whirlpool ma megnyekkent. Jó lenne, ha az új is elmenni 10 évet. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Adott egy közepes méretű Zanussi CT180-as hűtő, fagyasztó szekrény, melynek az ajtó szigetelő gumiai elöregedtek, kiszakadtak. Kerestem néhány helyen, de megrekedtem. Egy gyártónál találtam megfelelő profilt is, de kiderült, hogy csak ipari készülékekhez készítenek.
Ti, mit ajánlotok, hol érdemes keresni?
-
F-ECT$
titán
válasz
Mauzes #93624 üzenetére
Nekünk összeköltözés miatt a B van. A pinceiben főleg a fagyasztó rész van csak használva, a sima rész szinte üres, mert a napi cuccokért senkinek sincs kedve lemenni. Főzés után szoktuk a maradékot oda tenni ha nem fér el fönn, illetve piákat hűtünk ott, meg néhány hosszú lejáratú cuccot, ami nem azonnal kell.
-
Mauzes
addikt
Guys, ez nem technikai kérdés, hanem hátha volt valaki hasonló cipőben.
Jelenlegi lakásunkban egy "normál" méretű, szabadonálló hűtő van (182 magas, kb 60x60, 217 liter normál és 108 liter fagyasztó). Igencsak szűkösen férünk el benne 3 gyerek mellett, mind a normál részből, mind a fagyasztóból nagyobb lenne kényelmes.
Adná magát, hogy vegyünk extra méretű hűtőt, de nem igazán tud működni. A következő lakásunkban a konyhában egy beépített hűtő fér el, de nem extra méretű, hanem az alap 60x60-s helyre kell beférnie. Ez a szekrény méret, azaz az ilyen hűtők egy kicsit még kisebbek szoktak lenni belül, mint a jelenlegi szabadonálló. Önmagában ez gázos lenne (hiszen jelenleg sem férünk el), viszont azért nem aggódunk, mert lesz egy 2. hűtő is a házban, ami a pincében fér el.
És akkor a tényleges kérdés: tekintve, hogy mind a normás, mind a fagyasztó részből nagyobbat akarunk, melyik a jobb megoldás:
A) a konyhai hűtő teljes méretben normál hűtő, és a 2. hűtő a pincében teljes méretben fagyasztó, vagy
B) mindkét hűtő a szokásos, azaz normál és fagyasztó része is vanAz A) előnye, hogy mivel a normál szekciót sokkal gyakrabban használja az ember, mint a fagyasztót, ennek a méretét úgy dupláznánk az előzőhöz képest, hogy a teljes méret a konyhában elérhető, ahol a családtagok állandóan mozognak, közel van, stb. A hátránya, hogy bármi fagyasztottra van szükség, pl. nyáron jég viszonylag gyakori, akkor azért minden esetben a pincébe kell le- majd fellépcsőzni.
A B) előnye, hogy a konyhában közel megvan mind a normál, mind a fagyasztott rész, közben viszont van még egyszer ekkora méret a tartalék hűtőben is pluszban. A hátránya, hogy nem igazán látom azt jól elkülöníthetőnek - a saját szokásaink alapján, ha megfigyelem a mostani hűtő tartalmat -, hogy az összes gyakran szükséges élelmiszer a konyhai hűtőben legyen, és a pincében csak a ritkán szükségesek. Márpedig ha ez nem valósul meg, akkor az lesz az eredmény, hogy telepakoljuk a konyhait, meg telepakoljuk a pinceit is, de állandóan elő fog fordulni, hogy valami mindennapi cuccért is le kell menni a pincébe, mert fent már nem fért el.Ez most lehet nagyon hülyeségnek és triviális problémának hangzik
, hogy ezt nem tudjuk jobb szevezéssel megoldani. De azért feltettem a kérdést, hátha más is gondolkodott rajta.
-
axioma
veterán
válasz
csababarca #93617 üzenetére
eleve, a szaritogep <5 liter viz per ciklus, es konnyen kiontheto amikor a szosztelenitest is csinalod - abszolute nem kotelezo lefolyoba kotni, nalunk furdoben van, bekotes nelkul [igaz, mert a kondenzvizet hasznalni akartam - de nem tiszta elegge, viszont semmi hatranya, maradt igy]
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Szárítógépnek nem kell lefolyó, mert saját tartályba gyüjti, és azt kell üríteni, de egyes szárítógépeket be lehet kötni lefolyóba, oda kell venned egy Y toldót.
Üdv Nagya -
F-ECT$
titán
válasz
Nem. Direkt vannak ilyen összefolyó elemek.
-
Dorian
félisten
Közben rendeltem egy hármas (20-24-28 cm) szettet Lätt Home márkából, ez jónak tűnik.
Anyaga rozsdamentes Acél (304 18/8), kétrétegű kerámia bevonat (PPG Fusion)Ezeket a közepes méretűeket használjuk gyakran, ezek pusztulnak, ki is dobtam a 2 használtat. Van még egy ekkora méretű titánium bevonatos, annak egyelőre kutya baja.
A wok, palacsinta meg nagy fedeles pedig ritkán használt, azok tovább bírják. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #93608 üzenetére
Egy éve volt erről szó, te is belefolytál, említetted, hogy feleségedet nem tudod leszoktatni arról, hogy fém eszközökkel piszkálja sütés közben a bevonatot.
Legjobbnak tartom a Tescoma és a WMF Permadur bevonatú serpenyőket, ám azoknak az ára elég húzós, ezért Tefal valamelyik csúcsmodelljét vettem a Premier Outletben, leárazva. Elégedettek vagyunk vele. -
meszi85
tag
Sziasztok! Porszívó téma, asszony porzsák nélkülit szeretne(tudom itt nem ajánlott). Keret: 40K
Ezeket néztem ki:
1. ETA 1517 [link]
2. ETA 2223 [link]
3. Gorenje VCEA03GAPRACY [link] (érintőkijelzős szabályozás??? egy újabb hiba faktor?)
4. Sencor SVC 1086TQ [link] (kicsit túllép a kereten, de hozzá a legolcsóbb a pót Hepa szűrő szett 5000Ft)
Valamelyik ajánlható? -
kcsa
veterán
válasz
Teaway #93607 üzenetére
Elméletileg elég egyszerű az öblítő rekesz ürítése, lényegében szifonelven megy, tehát ha a max szint fölé töltődik akkor leürül két feltétellel: jut bele víz és nincs eldugulva a kifolyója. A másodikat egy alapos takarítással kezelheted, ez az egyszerű és olcsó megoldás, ezért javasoltam ezzel kezdeni
-
Dorian
félisten
Nem pont háztartási gép, de ez a topik áll a legközelebb:
Nem vagyok képben a különböző tapadásgátló serpenyőbevonatokkal. Régen volt a teflon, amiből ma is van sok verzió, ezt azért nem mondják jónak mert mérgező vegyületek szabadulnak fel ha megsérül a felülete, de ma már hallottam kerámiáról, titániumról, akármilyenről. Szóval valaki képbe hozna?
Az öntöttvas témát hagyjuk, az a szopás kategória fanatikusoknak.A felhasználás túlnyomó részt rántotta, hal, párolt zöldségek utópirítása, tésztaszószok
-
llaszlo
veterán
Van egy Privileg pwt d61253p mosógépem és nem nyomja ki az öblítőt a tartályból. Ha az öblítő programot indítom, akkor minden OK. Ha jól emlékszem akkor a 30 perces gyorsmosás ment utoljára.
Van valami service megoldás amivel meg tudhatom a hibakódot?
Vagy egyéb ötlet, hogy mi lehet a hiba oka? -
Teaway
veterán
válasz
Norberto008 #93597 üzenetére
Hűtőszerkény nem kell?
-
8
senior tag
válasz
Norberto008 #93601 üzenetére
Azt írtad szigethez kell. Ez falhoz való, van egy "hátulja"
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest