Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Elég sok Casa tulaj lett. aki iszik középsötétet, írjon majd róla pár mondatot, hogy a Casa mennyire barátja a csokis vonalnak. Thx!
-
esmi89
lelkes újonc
válasz
hockeyapu
üzenetére
Az ablakkal az a baj, hogy nem egyenletes tőle a hőprofil, általában nem szigetelik jól. Persze biztos van kivétel, de nekem az ablakos rossz volt
Aztán utólag utána olvastam és valóban így van. A legtöbb ablakos pont ezért nem tud 220 fokot.
A 220 fok az utolsó 3-5 percnek jó, én szeretnék 250-et is, ha lehetne
de az nem ez a kategória.
Pizzának, kéreg készítésenek, pogácsának. Nekem nincs sütőm, mindenben erre vagyok kényszerülve
-
Keef_Lee
őstag
válasz
rhunseeker
üzenetére
Mindig is volt ilyen... nekünk már 20 évvel ezelőtt is saját döntéseket hozott a partigrillünk. Azaz hol működött, hol nem

-
hockeyapu
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nekem ez van [ronson8L-okos és vizes] ez nagyjából veri tudásban a mezőnyt !
-
cd930
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
A topikjában is bőven kaphatsz erre ajánlót, de olcsó és közkedvelt a Lidl XXL verziója vagy az Alza Siguro is.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nekem ilyen van
én boldog vagyok vele.
Xiaomi Smart Airfryer 6.5L Black EU / BHR7357EU - Xiaomi Store Arena & Westend - Hivatalos Partner -
cd930
senior tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Valóban furcsa.. de szuper, hogy végülis működik.
Megírnád majd, mennyire vagy elégedett a típussal?
Szeretnék venni egy indukciós kotyogót, ezekből a Bialetti talán a legjobb.
Elég lenne akár egy kétszemélyes is, de tartok tőle, hogy a tiédhez nagyon hasonló (csak nem bridge-elhető) Electrolux EIS6134 tűzhelyem nem érzékelné, ha mondjuk egy kétszemélyes picit kisebb átmérőjű. -
pvt.peter
őstag
Köszönöm a választ, illetve nektek is GhostVector, Sinkapeter.
Nos, kipróbáltam birdge üzemmódban, ekkor már működött.
Illetve utána működött a jobb hátsó zónán is, de csak ezen.
Ami érdekes, mert a használati útmutató azt írja, hogy az alábbi főzőedény átmérőket érzékeli megfelelően a főzőlap:
- a bal első: 125 - 210 mm
- a bal hátsó: 125 - 210 mm
- jobb első: 125 - 145 mm
- jobb hátsó: 145 - 180 mm
A kotyogós átmérője legalól pedig ~14 cm.
Igazából aminek érzékelnie kellene, az nem érzékeli és fordítva
Na de mindegy is, most már működik
-
8
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én biztos nem költenék forrólevegős sütőre ennyit.
De ha neked belefér, akkor a kettőt összehasonlítva, csak az adatok alapján:
- egyik sem kivehető kosaras, hanem csak betétes, számomra ez negatívum (én személy szerint csak kosarasat vennék, sokkal praktikusabb, ráadásul körbe-alulról is jobban kering a levegő, egyszerűbb üríteni, tisztítani)
- mindkettő ablakos, számomra ez is negatívum, szerintem néhány sütés után tapasztalatból felesleges, ráadásul valszeg ezek műanyag ablakok, tök feleslegesen nyomatod bele az ételbe a műanyagból 200C fokon kipárolgó anyagokat
- mindkettő max 200C, legtöbb dolgot mondjuk max 170C-180-190C fokon érdemes sütögetni a túlzott akrilamid képződés miatt, de van amihez jól jön rövidebb időre a 220C-230C, mondjuk pizzához
- egyiknél sincs hozzá rácsbetét, ilyen méretnél nagyon jól tud jönni hogy két szinten tudj sütni, persze utólagosan lehet találni belevalót
- a bosch 7.2L, a philips 6.2L: a nagyobb bosch egyértelműen jobb, azt venném
- a bosch 1800W, a philips 1700W: nagyobb teljesítményű bosch egyértelműen jobb, ez alapján is azt venném, de még az is elég "kevés", és az 1700w teljesítmény alsó határeset ilyen kategóriájú és nagyságú sütőnélszóval ha a kettő közül kéne választani, akkor bosch
egyébként meg ennyiért inkább valami másik típus, kosaras, ablak nélküli, 2000+ W teljesítményű, gyári tartozék ráccsal
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Mosó-szárító, vagy csak mosógép létezik elöltöltősben ami befér egy ekkora helyre? Zuhany mellett van egy kis kialakítás. Csempétől csempéig a szélessége elöl 60cm, majd 60cm-el mélyebben pedig 59cm. -
válasz
rekahh
üzenetére
Az alza az egyik legjobb a garanciában. A másik ha AEG-et akarsz a markabolt.hu.
Megéri az 5 év nyugalom 20-30eFt-ot mert bármi lehet... mindből kifoghatsz rosszat.
A márkabolt.hu garancia kiterjesztésére csináltattam meg leszakadt szárítógép ajtót
Ha egy AEG 5 évig megy, akkor van még 5 éved
-
rekahh
csendes tag
Sziasztok!
Mosogatógépeket nézegetek, keskeny, 10 terítékes, teljesen beépíthető a cél.
Nagyjából 150-200k a keret, AEG, Elux az amiből találtam szimpatikusat.
Illetve az ikeas FRÖSLUNDA merült fel.
Egyedül erre van 5 év jótállás, minden másra 2 év + 3 nagyjából 20 000-ért. Érdemes megvenni az extra garit?Valamint az érdekelne, hogy szabad-e az Alzától rendelni vagy ha valami gond van akkor szívás a gariztatás.
-
-
Gömbike
senior tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Párásítót a lányomék az unokának itt vették [link]
Mosogatógépekről itt találsz videókat: [link]
Nyáron ezt vettük [link] , korábban az elux esf 66030x 18 évet tudott, de ez a mostani mosogatási minőségben rommá veri az elődjét.
A 12 vagy 15 teríték nem életszerű, mert a nagyobba nagyobb edény is mehet ugyanannyi vízzel mosogatva, a fizikai külső méretek megegyeznek.
Szóval: nagyon szeretjük, nincs olyan edény, ( bármilyen szennyezettséggel), amit ne tenne tisztába.
-
Van egy LG mikrónk, mostanában fura hangokat ad ki működés közben, mintha a motor ékszíjával lenne valami. Tudja valaki mi lehet ez? Otthon javítható?
-
válasz
szpeti40
üzenetére
Szerintem a Bosh Serie 2 tényleg szar. A Serie 4 már nem rossz a Serie 6 meg van az irodában ott a csönd volt a lényeg. "Ipari" használatban nincs vele baj. Szerintem az most lesz 9 éves
Ugyan ezt tudom elmondani az AEG-ről:
6000 Széria belépő, 7000 kompromisszum kötés ez már nem rossz, 8-9000 meg strapa és jól fog menni remélhetőleg 10 évig. Otthon egy 15 terítékes normál helyre beférő AEG 9-es teljesít szolgálatot 5 éve.
Az AEG még azért jó, mert 5 év garanciát lehet rá venni a markabolt.hu-n és akkor akármi van nyugalmad van. -
Fitzgerald
veterán
Sziasztok!
8 éves Indesit felültöltős mosógép elkezdett szórakozni. Ha elindítok egy programot, szivattyúz valamennyi vizet, majd párat fordul a dob, és megáll a program. Kigyullad a hibát jelző szerviz égő (keresztbe tett csavarhúzó és fogó). Ha víz van benne nem tudok centrifuga programot sem indítani, előtte szivattyúznom kell, és csak utána indul el a centrifuga program. Ha üresen indítom ruha nélkül, akkor is ugyanez történik. Áramtalanítottam több órára, nem oldotta meg. Van valakinek valami ötlete?
-
Sziasztok,
Otthon kezd megdögleni a több mint 10 éves Whirlpool ADP 6920 Mosogatógépünk. E3 F4 hibakódot ír, még nem sikerült meggyógyítani.
Milyen 12 terítékes mosogatógépet ajánlanátok, ami elmegy hasonlóan 10 évet? Bosch-ról nem hallottam jókat.Valamint másik, minden este felkelek, hogy szomjas vagyok és száraz a szám, ~25-30% körül van a páratartalom amit kevésnek érzek, milyen párásítót ajánlanátok ami mellett aludni is lehet és opcionálisan okos is?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Gömbike
üzenetére
Panasonic, azt egy villám tette tönkre, majd egy wh, aminek garancia után meghalt a panelje, majd egy beko ami az első mosás után meghalt, majd egy Electrolux, ami megy kb 5 éve 3 gyerekkel . Az 5 év garis beko alkatrész rendelős, 3 hétig hordtam mosodába rohadt sok pénzért a szennyest, mire kaptam csere utalványt.
-
Én ezért veszek mindenre 5 év garanciát. Amire nem lehet venni, azt meg se veszem
Minden AEG eszközöm 5 év garos, mert bármi előfordulhat... Főleg a COVID után vásárolt eszközöknél. Így 5 év nyugalom biztos van. (Ráadásképpen a kiterjesztett gar sok saját hibás esetet is elbír, persze nem mindent, de nekem volt rá példa)
Ellenben kollégám pont belefutott abba, hogy kiment a Whirpool gépéhez a szerelő és azt mondta, áá ez mar 7 éves gép nincs hozzá alkatrész, kihívott egy másikat az is azt mondta... Ment a kukába. Na az AEG/Electrolux gépekhez mindent is lehet venni 10-15 év után is. -
pjen
félisten
válasz
Gömbike
üzenetére
És Tudod mi a miért? A szerencse. A Wh mosogatógép pont ugyanaddig birta mint a majdnem dupla árú Bosch. Ugyanazzal a hibával lett mindkettő GTK. A jó drága AEG et már kétszer javították gariban. A Bekót 4,5 év alatt egyszer sem, igaz csere utalványos lett egy led hibával, de működött.

-
-Nekem AEG mosógép/szárítógép/mosogatógép a szüleimnek is mindig is az volt

Emlékszem anyám szavaira, hogy nagy is meg csúnya is (AEG volt az is) vegyünk másikat. és akkor 14-15 éves lehettem a 2000-es évek elején vett valami ÖKO LAVAMAT * UPDATE szériát és szórakoztam vele COM porton.... Büszke voltam, hogy tettem rá új programot
Az övék COVID-nál adata meg magát. Most (5 éve) vettek egy másikat.Nálam Mosás/szárítás heti 3-5 (vendégségek után, ha cigiznek/kutyások akkor jön az extra mosás) a szárítót is mindig használjuk, mosogatás naponta (főzésnél napi 2*).
Anyáméknál ritkább Mosogatás 2 naponta | Mosás/szárítás heti minimum 3 (fehér/színes/ágynemű és törcsi)

Majdnem minden gépünk nagykorú lett, de kamasz biztosan. És nem elromlott inkább elavult lett.... A mosógép hangos lett, de ott is a költözés volt a gond, a 4 saját eszközömből a szárítógép most kivétel, ezt azért cseréltük 10 év után, mert annyira sokat fogyasztott, hogy látszódott az áram számlámban. Az új max 550W a régi max 2600W

a gépek annyi ideje vannak itt, hogy már mind családtag
Csak hogy leírjam a három garanciális eseményünk és két javításunk is volt amit én intéztem 21 év alatt:
-1* áramszünet után több eszközünk állt meg (TV, számítógép, izzók, mikró, sütő), amikor visszajött az áram, az egyik a mosógép volt
-1* leszakítottuk a szárító ajtót garanciába cserélték
-1* költözés után valamit vissza kellett rá tenni a mosógépre (gondolom szakszerűtlenül lett hurcolva)
-1* már 5 év után amikor lejárt a garancia, a párom kimosta a mosószer adagolót zuhanyrózsával
és nem ment többé 50.000 Ft-unk bánta.
-1* cseréltem gumit a mosogató gépben.U.I.: se anyámék se én nem az alsó kategóriából vásároltunk.
Sajnos MINDEN gyártó kettős minőséget csinál így szerintem az AEG-nél is egész más a 6000/7000-es széria mint a 8000 vagy a 9000A BOSCH se átlalánosan jó a SERIES 2-őre sokan panaszkodnak.
-
Gömbike
senior tag
Az 1996-ban vásárolt MD142 wh mikróm nekem is makulátlan, a családban van használatban.
Akkor volt 60 ezer🥲
De a mai napig dolgozik.
Most ilyen mikró ( is) van a konyhában [link] , de eszembe sem jutna dörzsivel nekimenni. Hiszen van benne aut. tisztítás. A másikban is van aut. tisztítás. [link]
El kellene fogadni, hogy ingyenebéd nincs, mindennek van miértje.
Pl: aki mosógépet akar 100 ezer környékén, el kellene fogadnia, hogy a gyártó ennyiért nem tud minőségi alkatrészt beépíteni, hiszen a 100-ból 27%+4,1% megy zebrakajára.🥲 A maradékból meg egy valamire való családi ebéd éppen- éppen kijön.
Ez nem az átlagember hibája……..
-
GhostVector
junior tag
-
pjen
félisten
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egy kicsit talán off, de van egy Electrolux EIV634 indukciós főzőlapom és az a problémám, hogy nem érzékeli a szintén indukciós Bialetti Venus New (6) (7255).
A kérdésem az lenne, hogy aki a fenti főzőlappal rendelkezik és kotyogóssal főzi a kávét, az milyen kotyogóst használ?
Tudom, van ilyen alátét is, de ennek a használatát szeretném elkerülni.Köszi a választ.
-
pjen
félisten
Üdv Tetszenek ezek a hsz ek, hogy tizen akárhány évig ment valami hiba nélkül. Azt is írni kéne hány ciklus. Nálam a mosogató minimum napi egy menet. Van ismerős akinél heti 3. Óriási különbség
-
Gömbike
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Tapasztaltam amit leírtál.
Az Elux mosogatógépem 18 évet ment. Abban volt belső világítás.
Vettem helyette másikat természetesen, de amiben világítás van, csak AEG néven volt kiadva. Annyiban különbözött még, hogy az Elux programfutás közben piros fényt vetít a padlóra, az AEG a mosogatási időt számokkal.
Mindkettő szabadon álló gép, de nekem megért 40 ezret, hogy elmaradt a belső lámpa és elég a fényjelzés is.
Az AEG mosógép holnap tölti be a 15. életévét és fordul a 16.-ba. Eddig hiba nélküt tette a dolgát.
-
Az AEG-nek van összeépítő kerete, ennyi pénzért már nagyon jó AEG gépet fogsz kapni.
Nézd az energia osztályt, hangot, a súlyt, hogy mennyit mosni/szárítani. Nagy eltérések vannak és nem a legdrágább a legjobb. Én imádom az Auto-Dose funkciót.
De ez lusta IT-snak való aki egyféle mosószert használ az esetek 90%-ban
.Szárítóból javaslom a AEG TR9*-et. A 3D scan nem csak reklámfogás, csont szárazak a ruhák, meg a bonyolultabb ágyneműk is.
Mosógépnél szerintem bullshit a 9-es széria, ott a AEG LFR8-at javaslom. Mosógépnél nincsenek nagy fogyasztási eltérések.
-
válasz
Gömbike
üzenetére
Ez fél igazság... Az ördög a részletekben van. Egy cég valóban, de nincs olyan, hogy kedvezőbb árú valami és nincs változás
Az AEG-ben vannak olyan funkciók, amik nincsenek az Electroluxban, az electrolux jellemzően kicsit hangosabb, kicsit másabb és hiányoznak funkciók, többet is fogyaszt hasonló kalibernél.
Amúgy 2 db AEG szárítógépben is teljesen más a belső... Van olyan AEG szárítógép, ami fele annyit fogyaszt mint a másik.
Olyan excelt csináltam annó a gépekből, hogy az AEG-nek nincs olyan
és az AEG-nél maradtam.
De ha pont nem hiányzik az embernek semmi az AEG-ből akkor jó az Electrolux -
bugizozi
őstag
válasz
Teaway
üzenetére
Ahha.. erre nem gondoltam...
Szóval helyesen így szólna a második megjegyzés?!
"Ha a kondenzvíz levezetése az elvezetőtömlőn keresztül történik, végezze el fordított sorrendben a fent említett lépéseket az egyszerű vagy intenzív készülékápolás
előttután."Magyarul én az esetemben kiveszem a vájatból a dugót, berakom alulra, megcsinálom a készülékápolást és utána visszarakom a dugót a vájatba?
Nagyon köszönöm, hogy utánanéztél, rendes tőled!

-
Gömbike
senior tag
válasz
rhunseeker
üzenetére
Itt bemutató videókat [link] lehet nézni a gépekről.
Az Elux belülről ugyanaz, mint az AEG, csak kedvezőbb az árfekvése.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Milyen készülékeket ajánlotok az alábbiakhoz a jelölt kereten belül? Nem feltétlen kell kimaxolni, illetve némileg felé is lehet menni, nem számít, csak kb iránymutatás hogy nem a belépő kategória érdekel. Két személyre kb. Köszönöm!
Mosogatógép (keskeny, szabadonálló): 250e
Mosógép: 300e
Szárítógép: 300e (mosógép tetejére menne, tehát egy gyártótól összeépítő kerettel)
Kombinált tűzhely, ami csak elektromos: 250e
Mikrohullámú sütő: 50e -
Teaway
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Szerintem fordítási hiba lesz, mert:
Az angol nyelvű második megjegyzésben ez van:
"If the condensation is drained
using the drain hose, perform the
above-mentioned steps after the ba-
sic or intensive appliance care pro-
gramme in the reverse order.""Ha a kondenzvíz a lefolyócsővel
távozik, akkor az alap- vagy intenzív
készülékápolási program után a
fenti lépéseket fordított sorrendben
végezze el." -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni BOSCH WQG14500BY száríótgép karbantartásban. (a szövegértés sosem volt az erősegem
)Használati útmutató:
A 15.2 pont első megjegyzése azt mondja:
"Ha a kondenzvíz levezetése az elvezetőtömlőn keresztül történik, a kondenzvíztartályt meg kell tisztítani az egyszerű vagy intenzív készülékápolás előtt."
Igen, elvezetőtömlőn keresztül történik a levezetés, be van kötve a lefolyóba.
Alul a második megjegyzés:
"Ha a kondenzvíz levezetése az elvezetőtömlőn keresztül történik, végezze el fordított sorrendben a fent említett lépéseket az egyszerű vagy intenzív készülékápolás előtt."
Ha jól értem akkor nekem először a második képet kellene megcsinálni a fordított sorrendhez: kivenni a dugót és berakni a vájatba?
Ezzel csak az a baj, hogy nekem alapból a vájatban van felül, mert elvezetőtömlőn keresztül történik a levezetés.Kérdésem: ilyenkor nem kell csinálni semmit, vagy rakjam be alulra a dugót?
Remélem érthető. (fogalmazásban sem vagyok túl erős
)Köszönöm!

-
Gömbike
senior tag
válasz
bajusz15
üzenetére
Ha megszoktad a kerámia bevonatot, maradj samu vonalon.
Rozsmentes belteret is nehéz takarítani, ha csak úgy nekiesik az user, látványosan karcos lesz gyorsan. Kerámiát lényegesen könnyebb tisztán tartani.
Ez a“ belekerül az ételbe valami extra”, nem értelmezhető, nem engednék forgalmazni az ilyen belsős gépeket. Tehát véleményem szerint ilyen nincs forgalomban.
-
Alkatrész megérkezett, nem lepődtem meg, hogy az alsó fűtőszál ment el megint… alkatrész [kép] , szétégett alkatrész. [kép]
Nem volt gyors a csere de leginkább a négyszer mentem II másik szerszámért szitu volt…
Szerintetek mennyiért lehet eladni ezt a sütőt? (6e volt az alkatrész)
20-90e között mindent is láttam én 30-35 körül gondoltam elpasszolni, reális lehet? (tekerő gomb az beragad néha, fizikai okok miatt nem a kapcsoló a gond, még lehet megpróbálom megoldani) -
bajusz15
senior tag
Sziasztok!
Mikrohullámú sütő vásárlása előtt állok, viszont nem tudom, hogy kerámia vagy rozsdamentes acél bevonat lenne a befutó. Jelenleg kerámia van, Samsung, 10+ évig bírta, de feladta a harcot.
Elsősorban egészség szempontjából lenne fontos a választás, az, hogy mennyire melegít, milyen a tisztíthatóság, milyen gyorsan melegít nem fontos, csak az, hogy kerül-e bele valami "extra" az ételbe ami nem egészséges a szervezetnek valamelyik bevonatnál, esetleg melyiknél lehetséges "microwave leakage" (magyarul nem tudom megfogalmazni
) illetve hasonló dolgok.
Samsungból K3515 kódjelű lenne kiválasztva (esetleg K3513, a tekerőgomb nélküli), ha rozsdamentes acél akkor Gorenje MO23A4X). Előre is köszi! -
Teaway
veterán
- ha van mellette külön fagyasztószekrény, akkor csak hűtő is elég
- ha van máshol (p. pince) külön fagyasztószekrény, akkor hűtő-fagyasztót, kis fagyasztó résszel
- ha nincs külön fagyasztószekrény, akkor hűtő-fagyasztót, nagy fagyasztó résszel
- ha 180-210 cm magasságú hűtőket nézel, akkor a felső polcokon az apróságok között nehezebb kotorászni, főleg a polc hátsó részén, a nagyobb/nehezebb dolgok meg nehézkesen mozgathatók ebben a magasságban, különösen akkor, ha vannak alacsonyabb családtagok
- ha széles a hűtő, és nem Side-by-Side rendszerű, akkor legyen hely előtte kényelmesen kinyitni az ajtót -
xLt`
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Tudtok segíteni milyen hűtőszekrényt érdemes venni?
Ha van rá külön fórum akkor elnézést! -
Darkness
aktív tag
válasz
Gömbike
üzenetére
igen, ez valahol nekem is meg volt, de Én nem nagyon vagyok barkács ember. Főleg ilyen eszközöknél nem.
azt vallom, hogy a suszter maradjon a kaptafánál.
Egyébként alul - felül sütős, légkavarásos "csoda". Ezért kérdeztem rá, hogy valaki tudna ajánlani egy szakit aki kenje vágja ennek a szerelését.... -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Karácsony másnapján kilehelte lelkét a beépített Candy villanysütőnk. Nem mai darab, 2013 -ban gyártották. Úgy vélem valahol zárlatos lehet, mivel bekapcsoláskor azonnal old a FI relé.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes -e javíttatni, akkor kit ajánlotok vagy vegyek egy másikat helyette, s akkor milyent típust.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Multkor panaszkodtam, hogy a Bosch Serie 8 mosogep csorogni kezdett 1 ev utan.
Kijottek, megcsinaltak garanciaban.
A hiba az volt, hogy a szivattyuba kerult 1 db gombelem es 1 db pezsgosdugo-darab

Megmutattak, hogy maskor hogy szedjuk ki magunk.
-
kcsa
veterán
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Közben kiderült, hogy át tudom alakítani a konyhabútort, így lenne hely szélesebb sütő és beépíthető gáztűzhelynek. Melyik cég kombóját ajánljátok. ha egyáltalán vannak nagyobb különbségek Ezek pl így jó lehet egyben gondolkodni?
hosszútávon szeretnénk gondolkodni, így ha van valakinek hosszútávú tapasztalat Bosch termékkel, szívesen olvasom, előre is köszi
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok.
Jó helyen járok? Páramentesítőkről szeretnék kérdezni.
Ezek a kicsik érnek valamit? Vagy csak az ilyen nagyoknak van érezhető hatása? Ha csak az ilyen nagyok jöhetnek számításba, akkor erről a xiaomiról mi a vélemény? Jelenleg egy 35m2 lakásban élek. De a jövőben tervben van egy nagyobb 50m2 körüli. -
simico
aktív tag
válasz
TomMusic
üzenetére
Csak hogy összezavarjalak
: nekünk bevált a Lidlis kárpittisztító gép. Többször lett összes szőnyeg, kanapé és fotelek, autók, illetve rokon házában is minden tisztítva vele. Eddig nem volt vele gond, megérte az árát. Előtte minden évben nagyobbik Karcher Puzzi gépet béreltünk ki egy napra, két bérlés árából kijött ez a gép. -
Chris0321
veterán
Hello.
170-200.000 ft között milyen szárítógépet lenne érdemes venni? Úgy tudom akkora terhelésűt érdemes venni mint amekkora a mosógép, de az most nem lényeges mert az egy keskeny kivitelű készülék és az lesz a következő majd amit lecserélünk. Ezt a Bosch-t nézegettem, de nem értek hozzá ezért gondoltam rákérdezek itt is. -
válasz
TomMusic
üzenetére
A Lidlis vizesporszívót ajánlani nem tudom, mert nem ismerem és nem is tartom érdemesnek arra, hogy megismerjem.
Amit viszont tudok ajánlani: Philips Triathlon. Sajnos már csak használt példány kapható belőle, ez kétségkívül a legnagyobb hátránya. Nekem ilyenem van és nem adnám semmi pénzért.
A Thomas Pet & Family Aqua ami ma is kapható és felveszi a versenyt a Philips-emmel, de természetesen még az is alul marad.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Otthoni használatra tudtok ajánlani kárpittisztítót?
Amivel lehet kanapét, meg autóbelsőt is tisztítani.
Szerk.: pl. ez jó lehet? -
Gömbike
senior tag
Maradok a pirolitikusnál mindkettő sütőnknél.
Öreg vagyok már ahhoz, hogy a maradék időmet elpazaroljam vakargatással, mikor létezik “ csak egy törlés” technológia.
Gyermekkoromban a Karancs kétégős gázsütőt édesanyám ékes káromkodások között tisztította.
Szóval nem. Elfogadom a másságot, a gőztisztítást és a zsíroldós macerát szíves engedelemmel meghagynám a kétkedőknek, kitartóknak.
Mert tudom, hogy már van könnyebb út is, mint sz@vni órákon keresztül.
Ezért is van mosogatógépünk is már évtizedek óta, mert azt az időt amit a mosogatással tölt az ember, lehet egymásra, családra fordítani.
Több, mint 30 után azok a heti több órák kitesznek bizony nem egy évet, amit a gyerekekre, unokákra tud fordítani az ember. Bármilyen furcsa is. Vagy elindítom, és elmegyek bevásárolni, vagy banki ügyet intèzni, vagy ofotértba, stb. Ez mind idő és a gép helyettem teszi a dolgát.
-
cd930
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Az Electrolux gőzsütőnkben többszintű gőztisztítás is van, igaz, ez csak fellazítja a lerakódásokat, kell hozzá még tisztítószer.
Igazad van, lehet gőzt csinálni egy tálka vízből is, de azért a gőzfejlesztő látványosan gyorsabban tolja a gőz a beltérbe.A teljesség kedvéért: létezik még katalitikus tisztítás is, ~15 éve elég menő volt.
-
Gömbike
senior tag
A tisztítás sütő esetében lehet kézi takarítás ez a normál, ami pár éven belül tönkreteszi a belsőteret.
Lehet gőzzel is tisztítani, ez eleve marketing, mert ha egy edényt teszel vízzel tele a normál sütőbe, ott a víz is gőzzé válik.
van a pirolitikus, ami kb. 500 Celsius fokon lepucolja a belső teret, neked csak ki kell törölni egy nedves ruhával a belsőteret.
Egy jó sütőben a gőz nem a takarítást kell, hogy szolgálja, hanem a ropogósra sütést.
A tisztán tartása a belső térnek meg a pirolitikus a higiénikusabb, nincs vegyszer és nincs főleg dörzsölés, munka.
-
cd930
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
Na úgy néz ki ez lessz : [link]
Valakinek valamilyen tapasztalat ezzel vagy egyáltlán LG sütővel ?
-
Teaway
veterán
" Amúgy mit csinál az átlag ember azzal a "rengeteg" idővel?"
Mosogatógépbe nem tehető, vagy túl nagy helyet foglaló eszközöket, könnyű műanyag eszközöket, esetleges fa eszközöket tisztít, kézi mosogat; pultot, tűzhelyt takarít, felmos, pakol, rendszerez, vagyis mindig van mit tenni egy konyhában és környékén.
-
Nagya21
addikt
Hi!
Anyósomat mostanában az tudta rávenni arra, hogy használja a mosogatógépet, hogy este majd hideg vizbe tudott fürödni.....
Ennyi....
Üdv Nagya -
kcsa
veterán
Egyrészt tök jó olvasni, hogy máshol így is tud ez működni a dolog.
Másrészt ez (szerintem!) szinte teljesen irreleváns onnan nézve, hogy a gép biztosan tisztábbra mosogat mint bárki kézzel, és fontos: ezzel véletlenül sem azt állítom hogy ti nem jól csináljátok
Anyukám volt ilyen anti-mosogatógép, amíg meg nem látta hogy a régi edények mennyivel jobban néznek ki pár kör mosogatás után.
Peace
-
-
cd930
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Dettó. Ha szeretnénk is, minimum félóra kellene a mosogatáshoz, amivel a mosogatógép 65 perc alatt készül el, magasabb hőfokon mosva és higiénikusan megszárítva.
De utáljuk a kézi mosogatást, havi legalább 50x be-kipakoljuk a gépet pár perc alatt.
Ezalatt a ~20 év alatt már többször kellett szervizelni a mosogatógépeinket, a javítás ideje alatt mindig megerősödött bennünk a kézi mosogatás iránti utálat
-
-
-
cd930
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Mi fullos Electrolux EOB8857 gőzsütőt vettünk csaknem 8 éve, legalábbis akkor fullosnak számított. Ma már nagyon kevés a 230 fokos maximum hőfok (pizzához vettem is egy 500 fokig sütő egyszerű pizzasütőt), de a gőzsütő és a gőztisztító funkciója most is korszerű.
Szívesen néznék benn egy üzemórát, sokezer lehet.
Eddig mindössze egy körfűtőszálat kellett benne cserélnem, tizenezerből megúsztam.Szóval részemről jószívvel ajánlom az Electroluxot.
-
Gömbike
senior tag
Ez Bosch sütő pirolitikus+hidrolitukus.
A gőzsütőben könnyebben tudsz húst kérgesíteni, puhítani, párolni.
A gőzsütők is többfélék: alacsony gőz, közepes, teljes gőzsütő.
Itt a videó a mi gépünkről. [link]
A mi gépünk a belépő gőzsütő.
Semmi baja sem volt eddig a pirolitokus takarítástól, bár ebben azt is 3 szinten tudod elindítani.
-
válasz
Gömbike
üzenetére
Bosch-t pont nézegettem is, megnézegetem.
Miért más kategória a gőzsütő?Pirolitikai tisztítást annyira nem javasolta a szerelő, van aki használja rendszeresen? Én letettem róla, hátha amiatt ment tönkre… de úgy néz ki nem.
Rendeltem alkatrészt amúgy (6e alatt szállítással), de beteszem és el is adom… elég volt belőle.
-
Sziasztok!
Úgy néz ki sütőt kell vennünk, 5 év alatt a 4. alsó fűtőszál megy el pihenni, most már unom… illetve a tekerő gomb is akad azt se ártana cserélni.
Van esetleg valami javasolt marka/típus? Előtte belépő “ikea” sütőnk volt, azzal sose volt semmi gondunk.
Találok tartósabbat egyáltalán?
Érdemes esetleg vennem alkatrészt megcsinálni, úgy eladni? - nem bonyolult a javítás… láttam elégszer. Esetleg hol lehet olcsón alkatrészt venni?
Funkciókban a mostani megfelelő volt: Whirlpool AKZM 8480 NB a mostani masina:
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Windows 11
- SONY LCD és LED TV-k
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
- Gumi és felni topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Csak kipróbált Mini-Erőmű! Ipason M3 Mini-PC Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB 1 év garancia
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Aztán utólag utána olvastam és valóban így van. A legtöbb ablakos pont ezért nem tud 220 fokot.
de az nem ez a kategória.

)

: nekünk bevált a Lidlis kárpittisztító gép. Többször lett összes szőnyeg, kanapé és fotelek, autók, illetve rokon házában is minden tisztítva vele. Eddig nem volt vele gond, megérte az árát. Előtte minden évben nagyobbik Karcher Puzzi gépet béreltünk ki egy napra, két bérlés árából kijött ez a gép.