- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Google Pixel topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
Handball94 #91629 üzenetére
Igen, most is ezeket ajánlanám.
A kupon kunyeráló topickba nézz be, illetve tedd fel ott a kérdést. -
válasz
aliali #91627 üzenetére
Samsung VS20B75ACR5/GE innen vettem, most még pár ezerrel olcsóbb egyébként.
van egy ki-bekapcsoló gomb rajta meg egy plusz és egy minusz
alapból MID fokozaton kapcsol be, és a plusz/minusz gombokkal lehet a fokozatok között váltani. ha a pluszt sokáig nyomva tartod, akkor a MAX-nál is erősebben szív, de értelme nincs
a bekapcsolót nem kell nyomva tartani porszívózás közben
összesen 5 fej van hozzá, egy általános elektromos, egy kemény felületre való elektromos, egy kutya/macskaszőrhöz való kicsi elektromos, meg két kicsi (egy lapos, egy kefés) amikben nincs forgó alkatrész. -
Winnie The P
őstag
Hali!
Ha már air fryer, akkor kérdeznék én is. Használ valaki Xiaomi Smart 6,5 literes sütőt [link] ?Érdekelne a véleménye!
Köszönöm! -
aliali
csendes tag
Sziasztok
philips airfryer XXL
Melyik sorozat ajánlott? 5000?7000?
Mi a fő különbség köztünk?
Most 5000 akciós 57000 ft körül.
-
válasz
BB9000 #91623 üzenetére
Köszi! Ennél legalább nem beszélnek mellé. A robbantott rajz alapján akkora lehet a tekercs, mint a jelölés.
Persze a 3,5 KW-os mellett a 2,7 KW-os gépé is ekkora és az olcsóbb. Az a teljesítmény is elég már talán. Elteszem magamnak egy lehetőségként!Az 5 KW-os nem jó, mert ahhoz már spec csatlakozó kell.
-
BB9000
senior tag
Nem csak a tekercs átmérő számít, hanem a teljesítmény is!
Ez a Vinto 3,5 KW-os. Ez a teljesítmény elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb serpenyőben lepirítsd a húst. A tekercsei 14 és 22 centis átmérőjűek.
Ez a másik Vinto pedig már 5 KW-os, 12 és 30 centis tekercsekkel. Kicsit húzós az ára, az igaz. -
válasz
simico #91621 üzenetére
Igen. Lassú főzésre tökéletes. Nekem egy Lidl-ös dupla van, meg egy Steba egyedülálló. A duplának kb. 15 centis lehet a tekercse, a Stebának kicsit nagyobb. Lassú főzéshez mindegyik szuper, azonban ha le akarok pirítani valamit, akkor vagy vaslábas kell, ami rajta melegszik egy 10 percig, hogy mindenhol átvegye a hőt, vagy kis adagokban tudok pirítani, mert a 28 centis edényben (26 centis az alja) csak a középső része olyan forró, hogy pirítson. Ezek az edények gyorsan felveszik a hőt, de gyorsan el is megy belőlük (ez a cél) ha nincs hőforrás. Ezért kéne egy nagyobb tekercses.
-
simico
aktív tag
Miért érdekes a tekercs mérete? Nem kell annak pont akkorának lennie mint az edénynek. Van egy 10+ literes (kicsit nagyobb mint a kerti 10 literes vödrök), bazi nagy edényünk, abban szokta a feleségem a húst 6-8 órán át főzni az Ikeás hordozható indukciós lapon a teraszon. Simán fel tudja forralni abban is a vizet és egész idő alatt forrás közeli állapotban tartani (bugyborékoztatni), pedig alig fér el fizikailag a lapon.
-
w.miki
veterán
válasz
F-ECT$ #91611 üzenetére
Ez milyen lenne? CASO MG 25 Ceramic
Elvileg csak 370 mm mély.
Én is minél kisebb mikrohullámú sütőt (mikro mikro) szeretnék, amiben azért lehet grillezni is.
Tetszik ez a forgótányér nélküli kialakítás. Talán úgy több étel fér bele.
A gyakorlatban mennyire jók a forgótányér nélküli mikrok? -
w.miki
veterán
Hőszivattyús mosó-szárító gép, 2 in 1 gép van már az AEG és Electrolux márkáknál is.
Ezekről van valakinek tapasztalata? Melyiket érdemes venni?
Van esetleg más márkánál is ilyen egybe gép?
Helyhiány miatt jó lenne 1 gép a 2 helyett. -
Üdv! Hordozható indukciós főzőlapot vennék. Már van pár, de nagyobb edények alá is kéne. Sajnos már a megbízhatóbb gyártók sem mondják meg az indukciós tekercs tényleges méretét. Pl. a Hendi letölthető rajza alapján a tekercs kb. 15-16 centis lehet, hiába szerepel a tulajdonságai között a 26 centis max. edény. Esetleg van valakinek közvetlen tapasztalata, azaz sikerült normális méretű tekercsel ellátott főzőlapot vennie? Köszi!
-
F-ECT$
titán
Közben én is nézelődtem (élőben), és simán van 23 literes (28 cm tányérral) szabadonálló olyan, ahol a 30 cm elég, hogy stabilan álljon, és 4-5 cm-t kilóg a szekrényből. Pl Samsung MG23K3575.
Egyébként nekem is '99 óta működő WP van, de ez nem helyette lenne, hanem máshova
-
vacs
veterán
Üdv.
Van egy 3 éves Philips Performer Silent Porzsákos porszívóm FC8781/09.
Kapott új Hepa szűrőt és bemeneti szűrőt és gyári S-bag porzsák van benne és kompresszorral is ki szoktam fújatni.
Kis panel lakás, háziállat nincs, heti 1x van használva.
A problémám, hogy a por egy részét vissza fújja a lakásba...
Első pár alkalomig jó, utána kezdi.
Bármi tipp mielőtt kidobom az ablakon? -
F-ECT$
titán
Mikrót keresek. Ha beépített, akkor 56 SZÉ, 36 MA, 30 MÉ. Ez utóbbi jól belimitál ha jól látom.
Lehet szabadon álló is, akkor annyi a lényeg, hogy az első láb és a hátfal között max 30 cm lehet, ha a mikró kicsit több (kb 36 cm), az nem gond.
Árban 50k-ig gondolnám. -
-
BB9000
senior tag
válasz
VMatteo #91607 üzenetére
Ha IPX4 védettséggel rendelkezik a fűtőkészülék :
(= fröccsenő víznek is ellenáll) és a beszereléskor betartod a biztonsági előírásokat, akkor fürdőbe is tehető kvarcsöves fűtés. A víz ráfröccsenésétől védeni kell, és javasolt legalább 200 cm magasra feltenni. Felette is kell lenni legalább 40 centinek, hogy ne gyújtsa fel a mennyezetet. A ki-bekapcsolója műanyag zsinóros, ami nem vezeti az áramot, tehát nem fog megrázni. Az elektromos bekötésekor a védőföldet is be kell kötni. A bekötéshez használt kábeleknek kettős szigetelésűnek, a kötéseknek megfelelően védettnek kell lenni. -
VMatteo
őstag
válasz
BB9000 #91604 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem néztem jobban utána ennek a márkának, csak felcsillant a szemem hogy létezik ilyen keskeny is. Viszont a nagyobb márkákban én is jobban bízom!
Viszont a hősugárzó témában ez az izzószálas nem tűnik fürdőszoba kompatibilisnekNyilván akasztón lennének a törölközők, max zuhi után száradna a radiátoron.
-
simico
aktív tag
Nem kell leszedni semmit. Egyszerűen kinyitod az ajtókat és nyitott ajtókkal kezded betolni az ajtón és közben az ajtótok körül elkezded beforgatni a hűtőt. Nálunk így vitték be a költöztetők a 60 centis kamraajtón a 74 centis LG hűtőt (hasonló mint a képeden, csak még a 90-es évekből).
-
BB9000
senior tag
Az LG és az Electrolux keskeny mosógépei jók, megveheted bármelyiket, amelyik tetszik.
-
BB9000
senior tag
válasz
VMatteo #91603 üzenetére
Jobban jársz egy LG, vagy Electrolux keskeny mosógéppel.
Nem tudom nézted-e, hogy egy csillagot kapott az általad kiválasztott Philco "csoda". Az egyetlen értékelőnél az első mosást se tudta megcsinálni.
A törölközőszárítós radiátor jó dolog, de ha telepakolod törölközővel, akkor a fűtési hatékonysága lecsökken. Nálam a fürdőben van forróvízzel működő (vagyis nem elektromos) törölközőszárító, de pluszban még betettem egy infrás fali hősugárzót is, ami egyébiránt egymagában is képes 5-10 perc alatt a kellemes hőmérsékletet biztosítani a fürdőszobában. -
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Két kérdéssel fordulnék hozzátok!
Minél jobb áron szeretnék a lehető legkevésbé mély elöltöltős mosógépet várásolni.
Hirtelen ezt találtam ( [link] ), mert csak 40 cm mély, mi róla a véleményetek? Ha van jobb, megbízhatóbb márka ami nem kerül sokkal többe, arra is vevő lennék természetesen.A másik kérdésem pedig az lenne, hogy egy törölköző szárítós radiátor mennyire hatásos mint fűtőtest? A fürdőszobában nincs radiátor és arra gondoltam, hogy 5nm-en segítene-e télen, ha lenne egy ilyen nagyobb teljesítményű patronnal szerelt radiátor. Afürdő egyébként a lakás kellős közepén van, a két szélső szobában konvektor fűt.
-
kress
aktív tag
keskeny mosogepet keresnek, ezt az electrolux eloltoltos ajanlott vetel lenne? [EW6SM427BE] (kuponnal 170e)
neztem a boschokat de azok nagyobbnak tuntek, neztem a felultoltoseket eluxbol, de azok is ezt a meretet kepviselik csak magasabbak meg felfele nyilik az ajtajuk
-
SirRasor
addikt
válasz
PitLee #91599 üzenetére
Ettől féltem, tehát nagy valószínűséggel rosszabb hatásfokkal működik, mintha kint lenne a hűtőborda.
"Megmutattuk a palást kondenzátor „visszafűtő” hatását, ami energiafogyasztás szempontjából kedvezőtlen, de ezzel szemben áll az alacsonyabb kondenzációs hőmérséklet jobb hűtőkör hatékonyság energiafogyasztás csökkentő hatása.
További elemzést igényel annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy melyik hatás a nagyobb? Ahhoz, hogy erre a kérdésre, válaszoljunk, meg kell vizsgálni a hűtőkör hatékonyságát befolyásoló egyéb tényezőket is."Szerintem inkább azért álltak rá a gyártók, mert kevésbé sérülékeny és magasról tojnak a hatásfokra.
Köszi nagyon, érdekes olvasmány volt!
-
PitLee
őstag
válasz
SirRasor #91598 üzenetére
Röviden
Az új hűtőgépeknél ehelyett úgynevezett palástkondenzátort találunk. A hűtő oldalfalán, a burkolat alatt van. A palástkondenzátor előnye, hogy a kondenzátor kevésbé sérülékeny, nem porosodik, nem kell takarítani.
https://www.markabolt.hu/magazin/otletek_javaslatok_tanacsok/ezert_ne_keress_minden_huton_hutoracsotHosszabban
Nagy József , Tolvaj Béla , Szabó Szilárd : Palástkondenzátorok osztásának hatása a hűtőkészülékek energiafogyasztására
https://epa.oszk.hu/03300/03334/00031/pdf/EPA03334_gep_2013_2_035-038.pdf -
SirRasor
addikt
EDIT2: valaki tudja, hogy miért ilyen egy csomó hűtő hátulja?
Miért nem látszik a hűtőborda? Sokkal optimálisabb lenne a hűtés, ha nem takarná semmi a bordákat
Vagy most már ez feláras? -
SirRasor
addikt
10+ év után vennünk kell egy nagyobb hűtőt, mert nagy a család
Van ajánlott vagy kerülendő márka?
Vagy erre is igaz az, mint minden másra: az ár határozza meg, hogy mennyire tartós?Olyat keresek, ami legalább 175 cm magas (minél magasabb, annál jobb), halk a kompresszora, no-frostos és semmi okosság nincs benne.
Köszönöm előre is
EDIT: első körben ezt a HiSense-t találtam. Ennél van jobb ár/érték arányú?
-
tomazin
veterán
válasz
f4lcon #91583 üzenetére
Igen, miattad kerult fel a listara (olvastam a hszed), de az alkatreszellatatlansag miatt ki is esett.
A most 7eves robinkhoz most random rakerestem es van kerek, meg fedel is vallalhato aron. Ez nalam fontos. Ezek a dreamek meg egy kaptafa, igy bizom benne ha azon is valamit cserelni kell, akkor par ezerbol megoldhato lesz. -
erdey_a
addikt
válasz
gabikiraly2 #91585 üzenetére
számold ki, hogy mennyi idő alatt térül meg a 250ezres beruházás az alacsonyabb fogyasztáson. ha 5 éven belül, akkor érdemes. ha azon túl, akkor nem.
segítek: nem.
pusztán gazdasági oldalról nem fogja megérni. de millió más okot lehet találni, ami miatt esetleg igen. hogy a vásárlás okozta örömöt ne is említsük.
én biztos, hogy csak akkor fogom lecserélni a kondenzációst, ha beadja a kulcsot. -
ezen nem csodálkozom, de a legolcsóbb helyen is 270 ezer, míg a Samsung 100 ezer volt. úgy okoskodtam, hogy mivel nem a top ligában választok (200+ ezer) így azt kell megkeressem, ami ezek mögött a legjobb, és az pár teszt alapján a Samsung volt. természetesen értem, hogy miért nem kerül 200-ba, de nálunk egyelőre ez is hipertér ugrás a zsinóros (az is Samsung) porszívó után kényelemben. és a 200 airwatt a nálunk 90%-ban lévő keménypadlón elég. arra az egy hosszú szálú szőnyegre, ami a gyereknél van az ágya előtt, na arra meg előveszem a zsinórosat. szóval a sajátos igényrendszer koordináta rendszerében ez a Samsung jónak tűnt. de elfogadom, ha másnak más szempontok miatt nem megfelelő.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
a fogyasztás miatt érdemes lehet igen!
Dual inverter, heat pump, 8kg LG RH80V3AV6N, mi ezt használjuk 1,5 éve elégedetten. lassan mi is 4-en leszünk.
*előző és mostani mosógép is LG volt, az előzőt a régi lakásunkban hagytuk, szóval azzal se volt semmi gond és ezekkel se, én ebből a szempontból LG párti vagyok, de rengeteg a termék ebben a szegmensben.
-
cd930
senior tag
válasz
Érdemes.
Harmadannyi áramot fogyaszt és nem olyan magas hőmérsékleten, kímélőbben szárít.
Hüvelykujjszabály, hogy minél hosszabb garanciával vedd, általában lehet találni 5 éveset eseti akcióban. -
pjen
félisten
Szevasztok ezt a hűtőt szeretném egy ajtón átvinni ami pont olyan széles mint az ajtó. Le kellene venni a fogantyúkat, de nem tudom hogy kéne. Valami 5let, aki csinállt már ilyent. A fogantyú mintha két darabból lenne.
-
válasz
AXisBOLD #91584 üzenetére
nem volt Dyson-unk, ez az első rúdporszívónk
elolvastam ezt a tesztet (kifizettem a tagságot) amiben a Dyson V15 Detect után a harmadik lett a 84-ből, megnéztem ezt a tesztet (€5 volt) amiben ötödik lett a kétszer annyiba kerülő V15 Detect, Series 8 Bosch, Miele Triflex HX2 és AEG AP8000 után, és beszélgettem a ChatGPT-vel is, ennyiért nem tudott jobbat ő sem. nyilvánvaló, hogy nem a top kategóriából választok -
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Évek óta használunk szárítógépet, de a jelenlegi nem hőszivattyús. Kibővült a család plusz két fővel, így heti 4-5 alkalommal is használjuk a gépet.
Érdemes lecserélni a jelenlegit egy modernebbre?
Ha igen milyet érdemes most venni?
A keret 250 ezer környéke.Előre is köszönöm
-
AXisBOLD
addikt
válasz
f4lcon #91572 üzenetére
köszi szépen! nincs itt hiba
mivel a Smart Kettle Pro-ra nincs itt tapasztalat és igen vegyesek a vélemények, ez meg neked bevált, így ezt fogom rendelni.
más: Jet 75: előtte volt Dyson porszívód? nekem egy V8-van, szeretem, de 7 éves, lassan csereérett, de nem feltétlen vennék Dysont megint, ha van más/jó alternatíva a bot porszívók terén.
-
PitLee
őstag
Köszönöm az infókat, azt hogy mennyi idő kell a klórnak nem tudtam csak a macsekok vízénél figyeltem fel rá, hogy frissen adott vízből nem szeretnek inni csak ha már pár napos, addigra kiszellőzik, gondolom.
-
Dorian
félisten
válasz
tibbike01 #91577 üzenetére
Biztos, hogy nem lineárisan csökken a kórszint, hanem az elején sokkal több, majd idővel egyre kevesebb. Ezt tapasztalhatod is.
Ha egy órara állva hagyod a vizet már akkor sem lesz klóríze-szaga, fél nap alatt meg jelentéktelenre csökken a klórszin, tök mindegy, hogy nem Mind távozik el. + Fény hatására bomlik is. -
tibbike01
őstag
Legalább 3 nap kellene hozzá és még akkor sem biztos, hogy a teljes klór tartalom eltűnik, ha az adottságok nem optimálisak pl hőmérséklet, víztükör felület...stb.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #91566 üzenetére
elolvastam mind a 103 véleményt az árukeresőn a Xiaomi MI SMART KETTLE PRO-ról és ezek alapján igen hullámzó lehet a gyártási minőség, valaki imádja, ikrek mellett egész éjjel melegen tart és pontos hőfokon, de valakinél egyáltalán nem működött ez, be lett állítva alacsonyabb hőfok éjjelre, de elment 100 fokig.
hát nem túl bíztató ezek alapján...
-
AXisBOLD
addikt
-
PitLee
őstag
válasz
AXisBOLD #91557 üzenetére
Ami az ETA-ban van az a nagyobb vízkődarabokat tudja csak kiszűrni szerintem, ami a nagyon kemény víz használatakor igen hamar keletkezik, én is a Dorian megoldását szoktam alkalmazni forralás előtt.
A finomszűrő akkor hasznos igazán ha forralt vizet hagyjuk kihűlni, mert pl. kávéautomatába kell, olyankor a kihűlt forralt víz tetején megjelenik egy mészfátyol amit ez a finom szűrő eltávolít. -
válasz
AXisBOLD #91563 üzenetére
nekünk Kettle 2 van most, este csinálok videót a kiöntésről, én még nem tapasztaltam azt, amit a lengyel (bár az Smart Kettle, ha jól látom)
ami fura, hogy a gomb megnyomására nem nyílik fel azonnal teljes mértékben a teteje, kézzel még utána lehet húzni, hogy tovább nyíljon. már megszoktuk, ezt a Xiaomi "két fokozatú" nyitásnak hívja, tehát nem bug hanem feature, de a használat közben szerintem felesleges. -
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #91561 üzenetére
hát most körbenéztem még egyszer és a kettő között vacillálok:
Xiaomi Electric Kettle 2 Lite
Xiaomi Smart Kettle Prokb egy 10-es van a kettő között.
valakinek van egyikkel vagy másikkal tapasztalata?
víz kiöntés nem problémás? videó --> [link] vagy ehhez igazi bénának kell lenni?
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Vezetek nelkuli porszivot szeretne a parom, mert nagyon megtetszett neki az ismerosnel levo electrolux pure f9.
Egy robotporszivo mellett teljesitene szolgalatot, most egy karcher wd3 van befogva. 80-90%ban sima feluleten lenne hasznalva, cel, hogy kisebb teruleteket gyorsan tisztava tudja varazsolni, pl belepo ter, vagy lepcso, vagy gyerek utan asztal kornyeke.
Ami nalam szempont, h javithato legyen, a robotporszivonal is pl felujittattam az akkupakkot, ha alkatresz kell alin meg mindig van, pedig nem mai gyerek a xiaomi gen1.
Mai napi keresgeles utan a dreame r20 az ami pluss fejes, vilagit is. Samsunghoz nincs alkatresz alin, dysonbol a v8 ami arban hasonlo, de osszehasonlito videot dyson v12 es r20 kozott talaltam (mar a v8 is 150k vs 100k, de a v12 meg teljesen mas kavehaz) es a v8 nem vilagit.
Szoval kerdes, h mennyire elegitene ki ezeket az igenyeket, mennyire jo valasztas? -
cd930
senior tag
válasz
lord_m #91554 üzenetére
A múltkor hosszas eszmecsere volt vízforralókkal kapcsolatban, hogy melyek a teljesen műanyagmentes példányok.
Ez mennyire lehet műanyagmentes?Aki szombatig vesz, vásároljon még hozzá legalább 1001 Ft-nyi terméket és használja a május végéig érvényes 1000 Ft-os kedvezménykupont Aldi appból vagy újságból kivágva
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
korábban már jártam itt vízforraló ügyben, hőfokszabályzós, fém készüléket kerestem, de akkor nem lett meg a vágyott tárgy
a mostani forraló kiöntő körüli műanyag része már porladó állapotban van, így nem várhatok tovább, a hőfokszabályozást el is engedem, elég egy belül teljesen fém forraló, annyi hogy a teteje legyen rögzített, gombbal nyitható, más igény nincs.
erre lenne ötlete valakinek?
ára így kb 10-20k közöttszerk.: ETA Edita ?
-
BB9000
senior tag
válasz
Nagya21 #91548 üzenetére
Az utángyártott akkuk minősége igen nagy szórást mutat. Egy link a rendelésedről hasznos lehetne. Az utángyártott akkuk kezdeti kapacitásban fel tudják venni a versenyt a "gyárival", viszont a tartósságuk már kérdéses. Sajnos sokszor előfordul, hogy jelentősen hamarabb halnak: kevesebb ciklust bírnak ki, kapacitásuk nagyon hamar lecsökken. Nagyon nagy a bizonytalansági faktor, míg a gyári akkuk nagyjából azonos (jó) minőségűek.
-
TheMartin03
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Ismét szárítógép beszerzésre adtam a fejem, de ismét kezdem elveszteni a fonalat az ajánlottak között, és csak összezavarodok.
Szeretném, ha normálisan pucolható lenne, ezzel kapcsolatban is olvastam mindenfélét... Self cleaning, 3-as szűrős, kondi elé szivacs..... Kicsit besokalltam ismét.
Bármi rövid felsorolás? Bosch Serie 6? Beko? Haier? Bármi egyéb tipp?
Keret mondjuk max 250-ig lenne, de azért fontos az ár/érték arány. -
Nagya21
addikt
válasz
Intel fan11 #91545 üzenetére
Hali!
Én a lyánygyermeknek Ebay-ről rendeltem utángyártottat, erősebb mint a gyári teljesen jó.
A gyáriban is jók voltak az akkuk, a vezérlő szokott megdegleni.....
Üdv Nagya -
Teaway
veterán
válasz
Majd az új akkut mindenképp rázd meg, mielőtt a gépbe teszed --> link
-
pjen
félisten
válasz
Van Dyson márka kereskedés és.szervíz Budaörsön. Ott lehet rendelni.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Dyson v8hoz szeretnek venni gyari aksit. Hol tudok venni? Csak ilyen temus oldalak vannak. Annak nem hiszem h barmi koze van a gyarihoz.
-
BBéci
legenda
válasz
Hegyirabló #91543 üzenetére
Gorenje sütőmet 2004-óta használom, mindhárom fűtőszálat cseréltem. Először a fölsőt, utána a hátsót, majd az alsót. Multiméterrel megállapítható a szakadás.
-
cd930
senior tag
válasz
Hegyirabló #91539 üzenetére
Meg lehet próbálni, hogy a fűtőszál romlott-e el, én direktben kötöttem rájuk 220-at és így kiderült, hogy az egyik megnyekkent.
Megrendel, kicserél, örül -
tototos
addikt
válasz
Sidorovich #91536 üzenetére
Tegnap vettünk mosogatógépet. A szerelő azt mondta hogy Bosch, Electrolux vagy AEG-t vegyünk. A Boschnál megint spórolnak a Series 6 alatt és műanyagra cserélték az üst alját ami a szerelő szerint pár év múlva ereszteni fog mert a fém és a műanyag hőtágulása más. Én Electroluxot javaslom, most jár hozzá fél évnyi mosogatógép tabletta pluszban.
-
atirag
őstag
válasz
Sidorovich #91536 üzenetére
Nézd meg az electrolux oldalán van egy gép akcióban ami jobb mint az a bosch amit nézel.
[link]
Végül én sznob voltam és bosch-t vettem 😊 bár minden más eszköz bosch itthon és made in germany amit vettem, de nagyon agyaltam ezen. És dicsérik az elux-ot is. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Villany sütőm alsó része nem melegít, szinte meg tudom fogni az acélt. Felül jó. De nem tudom, hogy a fázis ment-e el, és ezért nem működik, vagy a sütő romlott el. Bármilyen tanácsot elfogadok!
Köszönöm! -
tototos
addikt
Sziasztok!
Hol tudok keresni robbantott ábrát Gorenje mosogatógéphez? Cikkszámokra lenne szükségem.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
PitLee #91529 üzenetére
Szerintem nem fogok ezzel vesződni, új vásárlása lesz.
Valószínűleg ez lesz a befutó: BOSCH SMI4EVS04E - 198.000 HUF
Benne van az automatikus ajtónyitás ami a szárításhoz jól jön, és bár nem "Made in Germany", de legalább EU-ban készül elvileg. Az ára pedig még nem vészes. Mivel nem biztos, hogy 5 év múlva itt fogunk lakni, így szerintem nem éri meg ennél drágábbat vennem.
-
NTX
tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy azonos kategóriában van-e érdemi különbség Neff/Bosch teljesen beépíthető mosogatógépek, illetve Neff/Whirlpool beépített hűtőszekrények között? Vagyis érdemes e ezeknél Neffre cserélni? Előre is köszönöm a szakértők válaszát!
-
Ramoskaa
senior tag
gorenje nrr 9185 esxl1 -nél az utolsó szám mit jelölhet?
Mert van sima gorenje nrr 9185 esxl is -
PitLee
őstag
válasz
joecontra #91530 üzenetére
Ha elektromosan sercegő, akkor lehet még szénkefe a motornál.
Van itt egy angol srác rak fel szerelős videókat
10 Simple Washing Machine Problems (And Fixes)
https://youtu.be/Eeis__FMP-k
8 Easy Fridge Repairs
https://youtu.be/e3K8HoUxnYQ -
joecontra
addikt
Sziasztok!
Mi lehet a baja a mosógépnek?
Minden 4-ik vagy 5-ik mosásnál nem centrizett ki rendesen, de most már el se indul. Amikor forognia kéne a dobnak akkor sercegő hangot ad ki a gép a dob meg se mozdul. Így használni nem merem.
Korábban volt rajta csapágycsere én most is erre gyanítok.
Vagy lehet hogy a motor járja a végét?Üdv,
J -
PitLee
őstag
válasz
Sidorovich #91526 üzenetére
Tényleg érdekes, amúgy elvileg energia fogyasztásban sokkal jobb.
Ez lehet az is, hogy 1 órával hamarabb végez Eco 50°C-on,
szárításnál a zeolitot is használ pluszban.
Súlyban több mint 10kg nehezebb, halkabb ...
https://www.bosch-home.com/hu/termekek/termekek-osszehasonlitasa?products=SMI6ZCS10E,SMI4HVS00EHa van az ismeretségi körben valami hobbi szerelő, első körben a hiba forrását kéne megállapítani, fűtűegység vagy és az ahhoz tartozó elektronika, relé, kondi, hőérzékelő..ect fáradt meg.
Ha megvan a hiba abból már lehet számolni, hogy új vagy régi. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Reddevil84 #91519 üzenetére
Nem lett jó. 2 perc áramtalanítás után új program, ugyanúgy E02 miután végez, hideg vízzel mosogatott.
-
mathgery
aktív tag
válasz
Sidorovich #91526 üzenetére
Samsung beépíthető sütő/ indukciós főzőlapról van valakinek véleménye?
Electrolux/bosch/samsungban gondolkodom. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Reddevil84 #91519 üzenetére
2 percre áramtalanítottam, most elindítottam újra egy sima fix 1 órás programot. Meglátjuk, nem fűzök hozzá sok reményt.
Ha újat kell venni, mit ajánlotok?
A régi ugye egy Bosch SMI46KS00E, 60 cm-es félig beépíthető (kezelőlap kívül van) gép volt. Bár emiatt neheztelek a Bosch-ra, de a stimmelő méretek (pl. bútorlap az ajtóra) miatt valószínűleg ugyanennél a márkánál és formátumnál vagyok.Amit nem egészen értek: miért ilyen durván széles a skálán mozog az ár miközben alig van különbség a gépek között? Két példa:
BOSCH SMI4HVS00 - 170.000 HUF (szerintem ez lesz)
BOSCH SMI6ZCS10E - 366.000 HUFA Bosch oldalán is nézegetve a tulajdonságokat, az energiaosztályon és a "Made in Germany" plecsnin kívül nem látom mivel tud többet a bő 2x annyiba kerülő modell.
-
Reddevil84
tag
válasz
Sidorovich #91518 üzenetére
Áramtalanítani próbáltad már? A neten azt írják 30mp-ig áramtalanítás után el kell tűnnie. Ha mégsem akkor valami main control board probléma lehet.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Bő 7 éves Bosch SMI46KS00E mosogatógépem E02 hibakódot dobott. Kikapcsolás és újabb programindítás után ugyanerre futott ki. Gyors utánajárás alapján ez elvileg valamilyen fűtéssel kapcsolatos relé hibája lehet, és jó eséllyel tényleg az, mert amikor kinyitom, egyáltalán nincs benne meleg.
Jól sejtem, hogy ez a hiba gazdaságosan nem javítható? Egyszerűbb újat venni?
A tányérok így is tisztának tűnnek, a kapszula tartóban nem találtam mosogatókapszula maradékot.
-
kalooria
csendes tag
Az Electrolux anyámnak ment, neki kerestem mosogatógépet. Még meg se érkezett, de bízom benne, hogy jó lesz.
Nekem otthon 4 éve egy Beko teljesít szolgálatot, de ha neadjisten egyszer bemondja az unalmast, akkor kipróbálom a Bosch-t.
oszy: Eddig nem írt senki, hiába kérdeztem kétszer is. Visszaolvasva párezer hozzászólást láttam, hogy voltak itt, akik az electroluxszal is elégedettek.
Anyámnak nem kell applikációs gép, ő nem az a korosztály. -
Power17
tag
Sziasztok!
Tavaly vettünk egy Electrolux EW6FN348AW mosógépet.
Nem keskeny kivitel, de csak 57cm mély. Szeretnénk Electrolux szárítógépet a tetejére. Lehet kapni Electrolux összeépitő keretet. Viszont az összes szárítógép 63cm mély. Rá fogom tudni rakni? Vagy le fog esni? Esetleg hasonló ilyen gépe van valakinek?
Köszönöm! -
lord_m
senior tag
Köszi neked is a választ. Még mi sem döntöttünk, de az itt ajánlott thomas gépek elvileg jobbak a kärchernél, ahogy olvasgattam.
Ebből is van az aquawash pet, vagy néztem a droidos Thomas Prestige20s-t is, vagy hasonló a Bosch BWD421 pro vagy pet.Ez a spricnizős rész nem tudom, mennyire macera, nehéz egy nagyobb szőnyegnél, ill. a víztartályok sem túl nagyok ezeknél, ahogy írják véleményekben, többször kellene cserélni a vizet használatkor.
-
Postas99
senior tag
válasz
erx470 #91498 üzenetére
Szia!
Ha csak ennyi a keret akkor esetleg érdemes körbenézned az Electrolux oldalán
Ez a modell jelenleg 175e HUF
Ha hozzáteszem, ha a ELUX15KEDVEZMENY kupont használod vásárláskor akkor 152e lesz a végeredmény és a mosógépet is ingyen szállítjak neked.
Nem mellesleg 150 mosásra elegendő mosókapszulát is kapsz a gép mellé ingyen, -
Jaded
őstag
válasz
lord_m #91497 üzenetére
A száraz/nedves csak szívja a vizet (száraz módban "sima" porszívóként funkciónál). A takarítógép adagolja is a vegyszert/vizet és ki is szívja azt.
Ugyanebben a dilemmában vagyok én is*, vettem egy Parkside-ot 40 ezerért, de a vegyszeres cső csatlakozásnál nyomta ki a vizet magából, nem volt ott tömítés. Persze később a doboz alján megtaláltuk szétszakadva (teljesen új, bontatlan gép volt). Visszavittem, adják el másnak a gagyi cuccukat*Valószínű egy Karcher lesz vagy bérlek (nem sürgős, majd valamikor a nyáron lesz belőle valami).
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Bosch gázfőzőlapra lenne szükségem.
Lehetőleg olyanra amelyik fekete üvegből van és erős masszív rácsa van (de kicsi kör alakú).
Mennyire nehéz ezeket tisztán tartani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Tenisz topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Peugeot PHE200 Mont Blanc - kerékpár
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó Techsend Cyber Monster elektromos roller + sisak ajándékba
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged