- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
válasz
Gyuri27 #39450 üzenetére
Azért valljuk be ez a funkció nagyon furcsán működik. procicsere után miért nem lehet kézzel kiválasztani a magok számát, miért ragad be az előző proci opciói?
A bios azonnal érzékeli és jelzi is a procicserét, a win ezen része miért nem?
Ha kiveszem a pipát onnan, hány szálon fog futni a boot, 1? ha nem egy, mennyi, miért nem jelzi? Totál logikátlan. -
Alpi.
addikt
válasz
Gyuri27 #39131 üzenetére
Jaja és nem kicsit !
Dyingsoul itt keresgélj : [kép] => [kép] => [Global C state]
[kép] => [kép] => [kép] => [DF C state + CPPC + CPPC Pref]
Nem 100%, hogy ugyan itt lesz, de szerintem ezen a részen nem változtattak.
Kb. ezek kellenek, hogy jól működjön az energia gazdálkodás (meg egyéb is)
Ezeknek a Default értékük a bekapcsolt állapot, tehát elvileg Auto-n is a képeken látható Enabled-el egyenértékű, de van, hogy a valós nem egyezik az elvi működéssel. -
PAtr0n
addikt
válasz
Gyuri27 #38840 üzenetére
Hogy értsd: nem fikázom, elismerem hogy másnál alapvetően jó ramok. Nálam nem jött be 2 típus sem, ezért inkább soha többé.
Úgy gondolom, te se vennél többé pl Skodát, ha kapnál egymás után 2 szart.zseko:
Nálam az a jó ram, amit ha beteszek indul egyből a gép. Na az Aegis nem ilyen volt. Rakosgattam A1B1-be, A2-B2, be, cserélgettem a sorrendet, egyszer csak jó lett. Utána jött ez az alaphelyzetbe állítás kb. minden 3.-ik gépindítás után. Tuning, kb nuku, felejtsd el, még az alap órajel sem stabil.
A Ripjaws annyival volt jobb, hogy alapon ment, de kb 0 tuning, mert mindentől kifeküdt.Nem tudok jobban érvelni, ezek a ramok az átlag alatti kategória és kész.
-
charlie22m
csendes tag
válasz
Gyuri27 #38831 üzenetére
Köszi, igen, az Asus lapján azok nagyon hasonlóak, szóval akkor még lehet is esély.
Vajon a proci memvezérlőjében lehet különbség az 5700x és az 5800x között? Mert elvileg nagyon hasonló a 2 cpu. De ha jól érzem, akkor itt már a szerencse is belejátszik...
Lehet, próba, aztán kiderül.Őszintén szólva azért a ram-ot nem szívesen cserélném...
-
zseko
veterán
válasz
Gyuri27 #38799 üzenetére
Hát elég idióta séma ha terhelés nélkül is túlhúzva hajtja a procit, csupán azért, mert a processzor energiagazdálkodásánál a maximális rész az 100%-ra van állítva. Kipróbáltam, levetem 2%-ra a max-ot, máris csak 1,69Ghz-et ír. Mint írtad, a 10-ben is már ilyen sémák voltak, és 100% biztonsággal emlékszem, hogy ott ugyanezen beállítással levette a (kijelzett) órajelet ha nem volt terhelve a gép, és ugrált az órajel a terhelés függvényében.
Nem tudom hogy ezek az AMD Ryzen feltelepült energiasémák befolyásolták, vagy befolyásolhatják-e.
Emellett a 2%-ra állítással még az járt, hogy, a korábban beszéltekhez kapcsolódóan, a böngészés alatti hőfok lement 35 fokra, nyitott előlapi ajtóval pedig 32.5 fokra."Egyébként ha van llc azt még érdemes állitani, valamint negativ offsetet is."
Ebből az elsőt azt sem tudom mi
, a másodikról már hallottam, de hogy hol és hogyan kell beállítani...
sose néztem utána.
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #37613 üzenetére
A bepattintós hűtő ilyen szempontból (is) katasztrófa.
Ezekhez kell az erős backplate, anélkül is ilyen tud lenni: [link] , ezt még meg lehet fejelni a tovább feszítő bepattintós hűtővel.
AM4-nél ez szuperül meg volt oldva, egy erős backplate gyárilag volt a foglalat mögött alapáron. Remélem, ez marad majd AM5-ön is. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Gyuri27 #36902 üzenetére
Tapasztaltam, nálam marad az oc, mivel 1,25V mellett stabil 4,5GHz-en, nem hiszem, hogy ezt elérném pbo-val.
#36903 Mayweather
PBO mellett láttam 1,5V-ot is, de ezt kevés száll mellett, ami még nagyon zavart pbo esetében a durva hőmérséklet ingadozás, ami ac oc esetében nincs. -
Mayweather
tag
válasz
Gyuri27 #36902 üzenetére
Igen. Ezért vettem le az elülső oldaláról az üveget és tettem oda porszűrő hálót. Így sokkal jobban tudja befele szívni a levegőt. Csak hát így jobban megy befele a por is
Dragon3000: Sajnos túl feszeli a PBO a procit. Mondjuk egy 3900x-nél nem nagyon számít a kb 1.35v vagy még több mert magasabbra boostolja. 4.5 - 4.6Ghz és oda kell is a kraft. Pontosan nem tudom meddig mert nem volt még 3900x-em.
De úgy gondolom hogy a statikus feszültség nem lehet akkora gond mivel az amper visszakapcsol ha nincs terhelés.
[link] -
Mayweather
tag
válasz
Gyuri27 #36895 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van a cm venti 1000 fordulaton még nem hallható de 1500-on már hangos és amúgy meg az a max amit tud. Persze a proci hűtő nem fixen forog mert játék közben nem igazán zavar ha hangos. A ház egy kolink observatory [link] de leszedtem elöl az üveglapot és egy porszűrő hálóval helyettesítettem. Így sokkal jobb az air flow.
Hát jobb hűtést most nem tudok venni max egy jobb ventit a bordára.
De csak akkor melegebb a proci ha a PBO be van kapcsolva. És hát úgy 4100-4125 ameddig boostol és 1.350 fölé is megy all core. 1 magon meg hát ugye 1.4 is vagy felette. De így kézi OC-vel teljesen jók a hőmérsékletek 4400-on is. CB R20 maximum 72 fok 1.240 volton 3x egymásután lefuttatva. Játékok alatt a 60-at sem éri el és így teljesen jó.
Az én bajom a PBO-val van5000 szériánál is ilyen megkerülhetetlen és statikusra kell váltani a feszkót és az órajeleket vagy ott már jobb a helyzet?
-
Mayweather
tag
válasz
Gyuri27 #36886 üzenetére
MSI B450 Tomahawk max. Egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűti. A házban 3db 12cm venti van elöl 1db 12cm hátul és 1db 12cm felül. Az összes ház venti 7,5volton megy ami így még nem hangos és még elég jól fúj illetve szív.
Igazából csak attól tartok hogy a 1.240volt statikusan hosszútávon nem bontja e le a csipet. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #36875 üzenetére
az rémlett b550-eknél a korai bios-okkal sokszor nyűg volt, főleg msi-nél(?)
de igazából tényleg ment minden, egy ram oc setup ami a régebbi lapban ment ment elsőre nem, de aztán jó lett - megsértődhettek a ramok, azért megvenni őket hogy használjam 3 hétig aztán dobozba kerüljenek 4 hónapra...én is megsértődtem volna ( : - -
-
fanti
addikt
válasz
Gyuri27 #36855 üzenetére
"Szóval ha olcsó kitt, olcsóbb kitt penget egy 3600-at 1,37-1,38 cl18-ban az azért már jó."
Jó hát!
Mert ugye ott a 3200 cl16@3600 cl18.
Minél is fog lemaradni egy pl. 4000 c18-hoz képest?
pl. 1080p-ben való játéknál egy 3900X és RTX 3080Ti kombó esetében...3%-al. Na az nagy veszteség
Mondjuk a 3080Ti az 1080p-re van? Háááát, nem egészen.
Azaz akkor tényleg hol lesz az a marha nagy lemaradás? -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #36855 üzenetére
úgy még so-so, de ha megerőszakolva tud annyit nem sok értelmét látom
nem mintha olya számottevő különbség lett volna akár 14-17-14-14-en is 3600-nál, de picit pengébb 3000@c16-hoz képest egyes dolgokban
ezért sem erőltetném a c18-at 3600-nál
de ki hogy, majd visszatérek rá egyszer...talán ( :
a következő ramjaim ezek lesznek, 2133-on talán c12-n :d -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #36853 üzenetére
1:1 és jó időzítés az órajel mellett
de ilyen 3600c18 1,4v+ részemről biztos nem
az enyémek 1,35v körül tudták azt a 3333c16 körüli értéket, az bőven szép ilyen belépő ramtól - legalább tudtam hogy a 2xxx-ek imc-je stopolta le őket 3200-nél -
ahhoz hogy jobbat menjen vettem másikakat oszt' ennyi -
válasz
Gyuri27 #30843 üzenetére
A 3700x/3800x amit most még értelmes áron be lehet szerezni. Amik olcsóbbak is, mint az 5600x. Ilyen pangást és elszállt árakat én még nem láttam. Akinek meg csak az számít, hogy legyen egy viszonylag értelmes procija, annak meg nem kétséges, hogy a 10400f a nyerő és még a z lap is van megfizethető áron hozzá.
-
Qtya123
őstag
válasz
Gyuri27 #30843 üzenetére
Az eddig tapasztaltak, illetve a tesztek alapján szerintem sokaknak nem fogja megérni, akiknek már egy 3600, vagy attól felfelé lévő Ryzen procija van. De ilyen összegekért már a 8/16-os intelek is simán versenybe kerültek. Persze ezek akkor állnak, ha elsősorban játékról van szó.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #30282 üzenetére
Ami van és drága, nem hiszem hogy azert draga mert AMD dragan adja...egyszeruen megemelték a kereskedők a nagy erdeklodes miatt a Zen3 árakat majd utána emelték a Zen2-t...
A polcon szerintem van boven Zen2 mindenhol. Zen+ -t meg tolni mikor mar 2 gennel vannak elotte...hát nahh..
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #30242 üzenetére
Játékokban alig van különbség tempóban, mivel ott nem limitál jelentősen a 65W TDP. Nem csak én állítom, meg is mérték. Lásd: [link] .
#30243 Chaser : Vágásnál full terhelésen nagyon mennek a Zen-ek, ott azért van előny bőven a 7nm-el, főleg, ha finomhangolod. Lásd pl. a 3600-asom, BOOST nélkül brutális takarékosan futtatja a Cinebench-et pl. [link], jó tempóval.
#30244 tusi_ : Ez tény, az 5800X kb. minden téren veri a 10700-akat. Behozták a lemaradást, ebben egyetértünk.
Viszont az árazása jelenleg elég kabaré, a másik oldalon a 10 mag pedig ismét versenyképes vele, és még jóval olcsóbb is jelenleg.
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #30231 üzenetére
Nem kéne erőltetni a flame-et.
Jelenleg ott tartunk, hogy a 10700 egy valóban tartós 65W-ra limitált CPU, és ebben a módjában hasonló tempót tud, mint az 5600X, hasonló fogyasztással. Viszont, amiről leolvad a 30K-s hűtő, az bizony a piros oldal CPU-i, hála a 7nm-nek és vad boost algoritmusnak.
#30232 Chaser : Ez sajnos tény, aki piszkálgatni akarja, inkább K-s CPU-t vesz, így a simákkal nincs nagyon tapasztalat. Nem írtad, mire akarod majd használni, szerintem leginkább attól függ, mi mellett érdemes döntened.
-
Puffocska
tag
válasz
Gyuri27 #30213 üzenetére
Én azért nem féltem őket, lesz itt hamarosan újabb, olcsó proci, pláne ha a régi verziók elapadnak majd.
Ez a piac is, mint pl a telefon, árlefölözéses stratégiával működik, emellé jön még a kihozatal javulásának ténye. A verseny miatt értelemszerűen a zászlóshajót kell prezentálni, és azt legyártani, de közben azért képződik "maradék" is, amire ráadásul van bőven kereslet, lásd múltbeli tapasztalatokat.
Ez korábban is megjelent 1600AF néven, vagy akár 3100/3300/3500 jelzéssel. Biztosan lesz itt 5100/5300, esetleg valamilyen 3600AF vagy 4xxxx néven valami, ami betölti ezt az űrt.
Nem fogják kihagyni, túl nagy ziccer, a raktárban pedig különben is gyűlnek már az eladásra váró procik. Már csak a marketing kell hozzájuk -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #30213 üzenetére
pedig kiderült hogy bizony ostobaságot csinált/csináltak
konzol soc-okra valami olyat írhattak alá, amikből ők jól nem jönnek ki
itt az eredmény....miket beszélek? nincs itt eredmény, se 3xxx, se 5xxx, se radeonok :d de! xboxból most is jön újabb adag
egyébként a 2xxx már max annak kínálat aki 400-as chipsettel vesz lapot, de aki új gépet akar általában már 500-as lapot vesz - ha nem is mindenki - , oda meg nem jó a 2xxx
ezt már elb@szták, jól kijönni nem lehet
amit tudnak, felválta amikor van cpu-ra kapacitás 3xxx-ből a 100e alattiak, 5xxx-ből meg minden
mindeközben már tényleg megfontolandó intelt venni annak, aki később nem akar bővíteni, mert hatalmas szakadék lett a 10400f és 3600 ára közt, abból már kijön egy értelmesebb b460 lap is
nézzük a jó oldalát, tudod régen hogy volt, na most fordítva van:
akinek a minőség kell megfizeti az árát, minden másra ott az intel...
(((( : -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #30210 üzenetére
3800-3900 eszik rendesen, ugyanebből 12nm-es meg zabálna durván - nem intel 14nm-hez kell mérni, ez intelnél jó esetben 16-18nm lenne, ahogy a mostani tsmc 7nm-t hoznák 10nm-en is a saját gyártósorukon -
és van még 3800-3900, ha nálunk kapni tőlünk nyugatabbra is
semmi érdeke nem lenne egyik gyártónak sem, hogy maga alatt vágja a fát
itt már rég nem a karácsony dominál covid óta, home office miatt a gyártóknak kb minden hónapban karácsony volt tavasz óta
pont lesz@rja az amd ki mit vesz karácsonyra, ők így is mindent eladnak még a gyártó sorról, vagy jóval előtte -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #30207 üzenetére
12nm-t sztem még annyira se sz@rják le, azon aprót kerestek a végén meg már előtte is, 3xxx-eken van a lóvé és afölött
te is lesz@rnád ha tiéd lenne a pénztárca ( :
12-16 magot meg nyilván nem véletlen nem erőltették, már a 8 magos 2700 is zabál rendesen terhelve
80-85k-ért 16 mag? hogy aki esetleg 3800/3900-et venne véletlen se olyat vegyen? jó vicc (((( :
most amit gyártanak még szalagról bőven eladják, nekik ez teljesen jó, közben a megmaradt 3xxx-eket is kiszórják a boltok
túl sokat vállaltak be, ez van, csak a "kisember" sz@pik be a végén
de legalább kipróbálom mit megy a 3500x, ha mákom van nagyot, és nem bukom be az ára felét mire tudok cserélni 5xxx-re ( : zen 3600 nem nimand helyről 90e ft? hát a lóPh@szt :d ha így nézem nem drága a 3500x -
Televan74
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29634 üzenetére
Jobban kellene optimalizálni. Szerintem a játékmotorok rengeteg tudást hagynak a mai hardverekbe. De ne lehet megállni egy percre sem,fejleszteni kell mert előre kell menekülni.Újabb és újabb hardvereket gyártani és azokat a legnagyobb haszon kulccsal adni.
De én már nem küzdök ellene,csak azt nézem hogy a pénzemért(keretes összeg) a lehető legjobbat vegyen.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29624 üzenetére
Rage módnak jelenleg marketing értéke van. Csomagba adják el neked az új drágább hardvereket,mindezt néhány százalékért pluszba! 5xx lap,6xxx vga és 5xxx processzor. Ha valamelyik nincs akkor lemondhatsz néhány százalékról. Megyek eret vágni!
CCX és CCD Cache -t egybegyúrták és volálá kész is a újabb lépcsőfok.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29616 üzenetére
Az is közbejátszik,meg az új szériát sem kapni csak elvétve. Meg ha kapható is lenne akkor is néhány embernek többet számít a +2 mag, mint a játékok alatti 15 - 20% előny.5600X ára magonként 20.000Ft kb., közben a 3600X 14000Ft és a 3700X is hasonló az ára magokra levetítve.
15 - 20% fps -ért fizetsz 42% több pénzt magonként. -
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #29393 üzenetére
Veled ellentétben én nem csak kötekedni járok ide a topikba, hanem mert van egy ilyen CPU-m.
Illetve van egy Xeonom is, meg pár Skylake is, amikkel veled ellentétben, én így össze tudom hasonlítani.
#29394 wwenigma : Pedig előtte többször szépen kértelek, hogy fejezd be a flémet.
#29396 Gyuri27 : "És nyilván azért kerül annyiba amennyibe."
Kíváncsian várom a véleményed, hogy miért kerül annyiba, ha nem azért, mert annyit is ér... Intelt ne keverd ide, maradjunk házon belül."mennyibe is kerül a két proci és mennyi a difi."
Ezt már megválaszoltam neked épp az előbb, úgy tűnik nem sikerült értelmezni, pedig magyarul írtam, két egyszerű, rövid mondat: #29391 ."Mert akkor a 3600 szar mert csak az 5600 jó. LOL"
A szalmabáb érvelést is fontos volt bevetni."De akkor már lehetne kötözködni, hogy 580 alá minek 3600."
Nyugodtan menj bele az irreleváns személyeskedésbe is.
Egyébként pedig:
- ki nem állhatom a CPU elfogyásakor jelentkező mikrolaggokat
- nem csak padló max grafikával lehet játszani
- nem csak játszok a gépen -
fanti
addikt
válasz
Gyuri27 #29376 üzenetére
Igen, a 3600 az van, az 5600X meg nincs, ugyanúgy mint az RTX 3080 és 3090. ha meg éppen kapható, akkor árban határ a csillagos ég. Ahogyan a Bignavi is lesz...már előre röhögök rajtatok...ahogy az 5XXX Ryzen topikon is...abba is beleolvasok, és ott is mindenki sokkal okosabb az AMD mérnökeinél és próbálkozik mindenféle beállításokkal, aztán meg megy a nagy szopoklész többnyire....ja és az próbálkozgat csak akinek van, mert kb. minden 10-ik vásárlónak jutott, az Alza sorban küldi a mailokat, hogy na....most eddig meg eddig eltoltuk a rendelését pajtás...
Úgyhogy az AMD is pont ott tart procifronton, mint az nVidia GPU fronton...azaz árban kurvára elszálltak, cserébe nem is lehet kapni.
Nos tegyük fel, hogy lehetne. Akkor mennyivel előzne egy 5600X egy 3600X-et? 20%-al? És cserébe 70%-al drágább...hááááát elég szar árérték arány már bocsika.
És a 20% hol is lenne?
Nos, mivel itt már többször ki lettem oktatva, hogy márpedig a PC-sek 75%-ának csak játékra kell a gép, nézzük meg a játékokat, vagy az annak csúfolt bináris foskupacokat.
Ugye ez lejön mindenkinek a tesztekből, hogy 1080p esetében van 20% növekmény, de ott is csak akkor, ha a GPU nem limitál, azaz 2080 super or better...Mert ugye WQHD és pláne 4K esetében semmi előnye nincs a nagy csoda 5600X-nek....ja de van bocsánat, 2-6%....szép és komoly előny, ja és persze basszam ki a ramomat is az ablakon, mert 4 modullal fut a legjobban őméltósága és csak akkor jön elő a 20% előnye, anélkül csak 15%....Azaz lefordítva az én szükségleteimre, vegyek 5600X-et kurvadrágán, cseréljek ramot is kurvadrágán, és az 5700XT-hez vegyek egy szigurúan 1080p-s, de 144Hz-es Freesynces moncsit ahhoz, hogy előcsalogassam az új csodaprociból fakadó 20% előnyt, azaz mondjuk 120 fps helyett legyen 150 és juhéjjj de jó lesz nekem. Pláne úgy, hogy a BF V-ben úgy is maradnak a csalók, azaz csak a mérgelődés van...hát, köszi , de nem.
Béke!
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #29314 üzenetére
én csak röhögnék, hogy ezekapéhán' asziszik' hogy 2x lezres lapban rosszabbul megy mint 2-3x drágább lapban
inkább szójjá' amd-nek legyen alzán radeon, nagyon kívácsi vagyok mit gurít videók alatt fogyasztásban, az rtx pár w-ból megoldja a 4k youtubotszerk:
zitrone88
de nem mérvadó, perpill nincs is 3500x, almát almával, hozz nekem holnapra 50db-ot annyiért..jah hogy nem tudsz, na látod ezért sem mérvadó
ha mérvadó lenne, én 1500ft körül vettem 128gb sandisk extremet, boltban 10x annyi, oszt'?sorolhatnám
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #29304 üzenetére
és hol marad az öröm és szórakozás?
nemérteszhozzá ( :zitrone88
prime sem nyiknyiköl' már?
c2c játéktól függően hol a 3500x, hol a 3300x gyorsabb, nem csak a magok/szálak számát kell nézni
tied két ccx, 3300x egy ccx
egyébként meg teljesen mindegy, 3100 mindkettőt alázza - ár/értékben biztosan ( : aprós ár nem mérvadó-
-
fanti
addikt
válasz
Gyuri27 #29304 üzenetére
Gyuri27 és R3lax
Gyerekek!
Itt mindenki kissé gyagya, a szó nemes értelmében.
Hogy miért cseréltem annyi procit?
Mert elég pici pénzekből kijöttek a cserék és KIPRÓBÁLHATTAM őket!De láthatjátok, 5600X-et már nem vettem, pont az ára miatt, azaz nekem nem mindegy a pénz, szeretek kipróbálni új hardvereket, de ilyen áron...
Értem ezt az AMD 5XXX vonalra, az nVidia 2XXX és 3XXX vonalra, és szerintem az új BIGNAVI-ra is, ami szerintem ugyanilyen elkapkodós lesz, és baromira túlárazott.Ja, és hogy miért nem kell nekem 144Hz meg WQHD?
Mert vehetnék én RTX 3090-est, hozzá 4K-s FreeSync-es monitort, akkor is dühítő lenne a kedvenc multimban, azaz a BF V-ben a tonnányi csaló, aki ellehetetleníti azokat akik nem csalnak...
Nagyon szeretek játszani, és értékelem is ha valami szép és jó, de azért hogy hülyére idegeljenek a csalók, akik ellen a játék üzemeltetője SEMMIT sem tesz...na azért nem...
És tudom, hogy a BF V "csak egy játék" de mindig mindenki azzal érvel, hogy "azékellatizenkétmagos hogy a BF V multi jól szaladjon"...köszi de nem! Tizenkétmagoson is csak pont annyira baszna fel a sok csaló mint hatmagoson...Akkor miért cserélgetek, vagy cserélgettem?
Hát a megismerés öröme miatt!!!Erre a 3600-asra sem volt szükségem. De megláttam, hogy 62.900 Ft.- dobozos, 3 év garos, bontatlan, és PGT steppinges! Na mondom, ez kell nekem!
És 30-at megért a csere, de egy 5600X-re várakozni 120-ért? Azaz 80 ezer ráfizetéssel? Na köszi, de nem! Még ha kapni is lehetne...ennyiért...de még ennyiért is alig lehet beszerezni.És mire is kéne?
Gyerekek!
Hisz pont a tesztek konklúzióit köpitek szemen amikor nekem 5XXX Ryzent ajánlotok meg hozzá WQHD-s moncsit, hiszen a tesztek alapján WQHD-ban és 4K-ban pont nincs semmi, vagy csak kis különbségek lennének egy 5700XT és egy 3600-hoz képest!!! Akkor mi a bánatos búbánatnak vennék 5600X-et???
Mert még ha a mostani 1080p-s monitorhoz ajánlanátok....akkor talán igen....ha maximalista lennék, vennék is, hogy ne 100 fps-em legyen átlagban hanem 115...de én ilyen nüansznyi különbségekért nem fizetek 80 ezres difit ki, pláne úgy, hogy kapni sem lehet, max előrendelni...kösz de nem! -
jokeph
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29255 üzenetére
Mindenki azt vesz amit akar, de nekem jobban bejön a TN paneles játszani (igen, volt szerencsém 27"-os IPS-el szerelt 1080p és 1440p-s monitorhoz is - nem tetszett).
Biztos maradi vagyok, a bevált CRT technikát is csak 2016-ban cseréltem le.
Szép az IPS, multimédiázni.
Amúgy az enyémet 2018-ban vettem - akkor volt akciósan 60k! 80-k helyett.
nem sok hasonló van már...
Ahogy #29254CJ4567 is írja, ha tényleg ki akarod használni egy 1440@144HZ monitor kapacitását játékban, és nem low grafon akarsz játszani, akkor bizony minimum ajánlott a legbitangabb VGA-1. Ezért jobb szerintem is az 1080@144HZ, sokkal kisebb VGA-val is ki lehet szolgálni. Persze, nem oldschool CPU-t kell alárakni. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #29251 üzenetére
pl
asusból ergya' standes 60e körül
27"@144hz ips ami jó is, legalább 12x ezer, és az is csak nemrég óta, előtte 150+ e volt a használható kategória
de nem is az a drága, hanem a vga, a 3070 is sokszor kevés 1440p-n akár 60hz-hez, ilyen monitort meg nem azért vennék, hogy lebutítva nézzem a játékot
esetemben forza az érdekes, oda már lazán jó lenne, ott viszont egy bibi van, 32"@1440p is már sokkal nagyobb élményt ad ennél mint a 27", hiába lenne 144hz és jobb ppi
aki több mindennel játszik, nyugodtan vehet majd egy 6800/xt-t, 3070/3080-at 1440p@144hz alá is, 5700xt tulajok közül is nem egy tolta 1080p@144-en
vagy ugye lehet úgy is jáccani' ahogy a series s-nél megoldották az 1440p@120hz-et, sokszor végletekegig lebutítva a grafika - és sokszor nem is 1440p max fhd - , de a 120hz megvan
ezeket ha összerakod olyan lazán 500e fölött vagy hogy nagyon -
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29242 üzenetére
Lehet 1080p144 IPS monitorokat 60-80k körül is kapni, ott meg már akkor nem 20-25k a difi. Fantinál ott van az 5700XT, viszont nem mindenkinél van ott egy 5700XT/2070S szintű kártya, hogy 1440p144-es monitort vegyen, ezért kicsit erősnek tartom, hogy 2020-ban nincs értelme a 1080p-nek.
Eredetileg nekem is egy LG 27GL83A volt tervben, aztán jött a realizálás, hogy a 1070-nek még a 1440p60 is gondot tud okozni, Siege-ben éppen összejött volna a 1440p144, viszont nem csak Siege-el játszom, hanem más játékokkal is, és single játékok is előkerülnek.
(Pl. Apex Legendsben még a fix 1080p144-hez is kevés a 1070, minimum grafikán. Vannak játékok az elmúlt évekből, ami már 1080p-ben izzasztja a videókártyám, szóval inkább maradtam annál, hogy 1080p144 + R5 3600, és még olcsóbban is jöttem ki.)Elrettentő példának nézd meg a Dirt 5-öt, ultrán egy 3090 is csak 108FPS-t tud.
-
R3laX
addikt
válasz
Gyuri27 #29242 üzenetére
Legyen mind2
... Sztem kompetitívkedni a legjobb 24-25"-on. Tökéletesen belátod még, 240Hz mellett meg garantált a gyors reakció. Mellette meg mehetne egy 2560-as IPS 144-es RPG-kre miegyéb. 4K TV meg ott az akció RPG-kre TPS-ekre, Autós game-ekre
, de a 60Hz FullHD 5600X-el Game Over.
Tesómnál van 1440p IPS 144-es. Frankó meg minden, de én nagyon szeretem a 240Hz-es kis Dell Alienware TN 1080P monitorom. FPS-ekhez kiváló kis cucc, sztem legjobb méret és garantált a leggyorsabb reakcióidő. Fejleszteni meg szinte akármeddig lehet még alá a proci+vga kombót.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Gyuri27 #29237 üzenetére
És mi a gond a 24" FHD-val?
R3laX: Ez is elég jó ajánlat, ha nem zavar, hogy gyárilag széles színterű.
-
Trailblazer
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #28821 üzenetére
Nem csak jatszok a géppel, ez az a de.
MPowerPH: rakd vissza a 45-ös béta biost, valami el van kettyintve a support oldalon letoltheto 40-es "veglegessel".
-
Puffocska
tag
válasz
Gyuri27 #28638 üzenetére
Igen, valóban nem egy kategória, de a relatív kis árkülönbség miatt (3-5eFt) érdemes lehet a jobbat választani, mert nem nagy plusz költség.
Viszont a korábbi posztomból érdekelne még a két hűtő (ID-Cooling 213v2 és a Deadcool) közötti különbség.
A Brocken 3 5 hőcsöves, azt gondolnám, hogy ez, illetve a 14cm-es venti miatt az hatékony és egyben csendes is, de érdekelne a benyomásod bővebben.
Az FSP AC601 Windale 6 jó jelölt, köszi, kicsit utána olvasok annak is. -
Puffocska
tag
válasz
Gyuri27 #26019 üzenetére
Kereső dobta ki a kommentedet, mivel hűtőt szeretnék választani és nehéz a döntés.
A párbeszédetekben lévő kettő hűtő ( ID-Ccolling SE 213v2 és Deepcool Gammaxx 400S) paramétereit tekintve laikusként nem vagyok benne biztos, hogy jól látom a lényegi különbséget.
Az ID-Cooling PWM-es, és 3 hőcsöves, a Deepcool 4 hőcső és nem PWM ventillátor. 56 vs 50,8CFM a szállított levegő mennyisége, kb 10% differencia, míg tömegben 450g vs 606g a Depcool javára. Csak hogy értsem, az IDCooling a PWM miatt és a nagyobb légszállítás miatt jobb fényévekkel?Ryzen 3 3100 / 1600AF procira szeretnék hűtőt, ami csendes, és nem 20eFt kategória. Jelenleg egy x4 860k-t használok Arctic Freezer A30-al, ha lehetne ezt tenném legszívesebben az új procira is, de mivel nem megoldható az AM4 felfogatás, így eddig az Arctic Freezer 34CO, IDCcolling SE 214 és Alpenfohn Brocken 3 között vacilálok. Az utóbbi három és/vagy a fenti kettővel kiegészítve az öt hűtőből melyik a legjobb, és miért? Köszönöm a segítséget.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Gyuri27 #28336 üzenetére
[link] Parancsolj, erősen gpu limites környezetben ratyi felbontásnál látható. Hogy kinek mi mit ér meg, ezen persze lehet vitázni, de van előnye.
Ui: itt a 3600cl15 megközelítőleg xmp közeli subokkal, azóta meg lett hergelve rendesen ami hozott még pluszba. Nem egetrengető, de javult itt-ott. -
Alpi.
addikt
válasz
Gyuri27 #28314 üzenetére
Nem vitatom, hogy van némi baj nálam ram téren.
Csak arra szerettem volna némileg rámutatni, hogy az a kis specifikációt tartalmazó matrica sokkal kevésbé tech. alapon kerül kiválasztásra sok esetben, mint amennyire gazdasági.
Az a gond, hogy mint sok más, ez is fillérekből gyártódik. Van egy nagy gép, fossa ki a cuccost, nénik, bácsik meg szedegetik serényen.
Akár csak valami egyszerűbb binnelés is óriási plusz költség, ami így aztán tényleg csak végszükség esetén képzelhető el vagy akkor, ha vételáron szépen vissza tudják szívogatni a lóvét. Elég csak egy-két G.skil kittre gondolni, pl a 3200C14 ami sose lett olcsó, stb.
Pár szerencsés helyzetben, egy-egy chip, ami potensebb mondjuk órajelre, pl. az emlegetett Micron rev. E bekerül a gyártásba és gazdasági okon szépen cimkézik is felfele 3200-asnak, stb., de mivel Ők is tudják, hogy megyeget szépen, ezért itt még eszük ágába sincs binnelni, így egy alsóbb sávba marad jó áron a cucc ! Cserébe szépségesen szép tartalékokkal kecsegtet !
Ezek után egy kis csoport, aki hajlik kis próbálkozásokra, tesztelgetésre és (!!) a kellő információ birtokában van a chip-ekről. Mert sajna, néha agyhalál kideríteni, hogy egy-egy kit, pontosan milyen ic-vel is van szerelve, milyen típus is pontosan. Ergo igen, igazad van, hogy van jó néhány szűrő, amin mind át kell menni, hogy releváns legyen ez az egész.
Viszont az információ birtokában lenni, minél többnek az a világon a legjobb dolog. Aztán ezek tudatában dönteni.Én csupán ezt szerettem volna közölni, semmi több !
Nem kívánok senkit becsalizni, hogy kezdjen ram birizgálásba vagy semmi ilyesmi. -
Mumee
őstag
válasz
Gyuri27 #28314 üzenetére
Viszont már 3-jára mész el a HW Unboxed videó mellett. 16GB vs 16GB Single vs Dual.
[link]
Itt van egy másik noname videó is. [link]
Itt meg a kivágott részletet ajánlom figyelmedbe, minfps ugye... [link]Igazából teljesen mind1. A dual rank egymagában ad legalább 5% fps boostot és sok game-ben a minfps-ben többet is és ez tény. Ha nem hiszed "google it".
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #28308 üzenetére
"Nekem nem a duma kell. Mert ül valaki és mondja az okosat. Az fasza. Csak egyenlő a 0-val. "
Mondja az, aki még egyetlen mérést vagy releváns tapasztalatot nem osztott meg ebben a topikban. De a másik állításába rendszeresen belekötsz, a bizonyítási kényszert áthárítod, és nagyvonalúan csak 5-10-15 game tesztet várnál el. Gratulálok, sokat segít ez a konstruktív légkör fenntartásához.Remélem, a topikgazda is majd látja/értékeli a tevékenységed.
-
-
Mumee
őstag
válasz
Gyuri27 #28308 üzenetére
Esetleg ez a videó, ahol a 16GB Single Rank a 32GB pedig Dual Rank. [link]
Meg a korábban linkelt Hardware Unboxed video, ahol detto a 2x16 Single Rank 4x4 Dual Rank. [link]MPowerPH : A memória kereső, amúgy pont erre van hogy azt vegyük, amit akarunk.
-
Mumee
őstag
válasz
Gyuri27 #28293 üzenetére
Single rank nem lesz dual rank akárhogy mókolod, arról is nézz videót hogy mennyit számít, főleg minfps-ben.
Illetve azt írtam "jól beállított 3200mhz lenyomja az ilyen 3600mhz-eket".
"Ilyen" alatt az XMP 3600mhz-et értettem. Az általad hozott teszteken a subtimingok nincsenek beállítva, csak szimplán a CL. A maradék 40 timing meg gyári.
Micron B-die-t pedig csak nagyon minimálisan lehet mókolni, szinte értelmetlen szinten.Ha valaki teljesen elzárkózik attól, hogy belépjen BIOS-ba akár DRAM Calculator értékeket beírni, akár PH segítséggel, azon természetesen nem lehet sokat segíteni, bár a fix dual rank előnye akkor is megvan, viszont 3200mhz CL16 dual rank vs 3600mhz CL18 single rank nem lesz akkora különbség, de az esély se lesz meg rá ha esetleg később meggondolná magát az illető.
Túl sok jó videó nincs a dual rank témában, ami nem olyan száraz mint amit linkeltek grafikonok nélkül.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged