- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Joachim21 #38718 üzenetére
Ez az én gépem. Az nvme a legvégén van. Érdemes meglesni akinek MBR-es Win van otthon, hogy hány és melyik meghajtón van system particó.Ha nincs másik meghajtó telepítéskor, akkor szépen arra rak mindent, ahogy logikus és utána az egy komplett, működő, bootolható !!!
rendszer. Minden más esetben kell egy másik (amelyikre a system particiót rakta) meghajtó is ahhoz, hogy bootolhass.... Agyfasz.
-
Alpi.
addikt
válasz
Joachim21 #38711 üzenetére
Jaja, ahogy a többiek is írták, nem az Nvme-vel van gondja, hanem CSM nélkül Uefi módban bootol(na), de nincs olyan boot particiód azon a meghajtón.
A def. bios setup az CSM disabled. Ezen túl még van egy olyan Windows "feature", hogy legacy telepítésnél a boot particiót a legkisebb sorszámú meghajtóra rakja. Mindegy is, hogy melyik lesz a windows meghajtója. A bibi az az, hoyg az Nvme az mindig a sata-k utáni számot kapja. Ha valaki úgy telepíti, hogy van egy hdd, amire tud kis particiót rakni, akkor oda is petézikés csak úgy tudsz a winbe jutni, hogyha a bios-ban az a másik meghajtó (is) szerepel, mint boot eszköz. Ott megtalálja a boot particiót, ami megmondja, hogy melyik meghajtón van a windows... Ha csak az Nvme van megadva boot opcióként, az nem tud indulni....
-
Thrawn
félisten
válasz
Joachim21 #38711 üzenetére
"ha a CSM-et disable-d re állítom, akkor meg nem bootol be NVMe-ról"
Persze, hogy nem, eleve UEFI módban kellett volna telepítened a rendszered. De ha már így belejöttél meg is teheted
Tipp: ha MBR partíción van a Windows akkor át lehet konvertálni GPT-re és utána büntetlenül letilthatod a CSM-et, nem kell újratelepíteni a rendszert. -
Chaser
legenda
válasz
Joachim21 #33466 üzenetére
akkor még egy dolog amitől _nincs_ termék ( :
csak sajnos vevőként én ezt pont lesz@rom
kifogás ezer van, eredmény csak egysb
lehetséges, de azért az sem mindegy milyen chipekről van szó
2x32 kitből egy rakással megnéztem, mind sr volt
valszeg' 4gb-os chipek vannak rajtuk, modulonként 8 chippel
2x16 dr-nél esélyesen 1gb-os chipek vanak, sr-nél pedig 2gb-osak
én is kevertem az elején:
samsung b-die
de van micron b-die is, e-die is
a die előtti betű gondolom a minőséget jelzi vmilyen szinten, samuból is van több féle die
ez a ram egészen biztosan micron b-die és sr, ebből a 3200-es már micron e-die és dr - elviekben 2020 ősze után gyártottak már b-die sr-ek szintén, nekem e-die dr jutott -
micron b-die úgy néz ki csak csak 2gb/chip van, tehát ha vmelyik micron 2x16 és sr, az csak b-die lehet - ez nem biztos, de így mateoztuk ki -
mivel két dimmes a lapon, nekem ez oda tökéletes is, ugye 4x sr nem menne bele, 2x sr pedig rosszabb végeredményt produkál mint 4x sr vagy 2x dr
de ha sikerült volna venni a b-die-ból két kitet még 65e/kitért akkor lehet cseréltem volna lapot ( : de így már túl drága lenne a ka, ráadásul feleslegesen
b450m s2h lapom van, valemelyik 2019 legvégi bios-szal
hát nem indul el hitvány beállításnál ( : viszont amit összehoztam 3600 c15 eredményt usmus alatt is stabil, és még a victor render is gyorsult tőle
egyébként én nem szívtam semmivel, ez honnan jött?
c14 nem ment 3600-on 1,4v-on, ha az szívás akkor szívtam :d
késleltetés nálam főleg úri muri, szeretem látni ha ránézek
de mint fentebbi pda is mutatja azért tud gyorsítani is, játékoknál is - mondjuk az engem nem izgat annyira -szerk:
benéztem, ez nem nekem jött, így már értem mért szívtam ( :szerk2:
2x16 3000-es aegisekkel sincs semmi porblémám, minden cpu mellett pöccre mentek, és alacsony feszültségen
tuningban azok annyit nem mennek, azokon hynix chip van
persze ki lehet fogni hibás modult, de azt bármiből -
Thrawn
félisten
válasz
Joachim21 #27300 üzenetére
Itthon nehéz hozzájutni, de külföldről beszerezhető, én is így vettem. Igaz a VRM-et nem igazán dolgoztatja meg a 2600-am, de ki tudja mit fogok még belerakni
fanti: bányász BIOS van a kártyádon, azért nyíródott ki benne a GOP. Meg kell keresned és ráflashelned az eredetit: [link]
-
Joachim21
őstag
válasz
Joachim21 #27129 üzenetére
Köszönöm annak aki írt. A feszültség pontos megnevezése VDDCR. Ezt sokalltam 1,48ig is felvitte akár ha automatán hagytam. 1,33-ra belőve látható hőmérséklet csökkenés. AIO van rajta, szóval olyan nagyon nem melegszik, csak szeretném ha rendben lenne, és nem vinne el más értékeket, ha ezt az egyet kisebbre állítom. Néztem egy stressz tesztet is, a rendszer stabil 3800X; 3600MHZ -en a memóriák DOCP-vel. Ismerkedünk és köszönöm annak aki segít, a PBO-t is csekkoltam, nem volt egy rossz tipp.
-
Alpi.
addikt
válasz
Joachim21 #27129 üzenetére
Vcore-t vagy Vid-et nézel ?
Vcore : elég fura, hogy nem fix, ha fix 1,33-ra állítottad.
Vid : => Vcore-t nézz !Auto órajelhez nem jó a fix fesz. Ott off-setelj, azzal lehet csökkenteni (ill. növelni) a Vcore-t X órajel / terheléshez.
Fix órajeles setuphoz kell a fix Vcore, ha az órajelet kézzel meg adod, akkor állíts fix. vcore értéket. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest