- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz Biga123 #39532 üzenetére
Nem sokkal azután megnéztem mit mutat 5600x nél, ott is ugyanez van,csak már nem volt időm szerkeszteni. Ahogy írtad terhelés alatt mindkét konfignál hasonló a 3 érték kisebb eltéréssel. Köszi
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
wolfman
veterán
válasz Biga123 #39054 üzenetére
Igen, 1.100V-on van/volt. RAM feszt nem is néztem. Az mennyi legyen? 1.350V?
#39055 ricsi99:Nem a procit akartam, hanem a VGA-t, arról beszéltem én is, de windows szoftver nélkül nem lehet gondolom. Na majd. Amúgy igen, megkaptam az üzenetedet, tudomásul vettem, köszönöm! Csak közben itt is kialakult egy fejtágítás folyamat.
Nálam hibrid módban van a táp, tehát nem megy a venti, de ha kell bekapcsol. Meg van az amikor sos kapcsol be, full passzív. Na nekem előbbi. Ezt menet közben lehet váltani vagy csak kikapcsolt állapotban? Legközelebb, azaz holnap az a teszt jön, hogy az M.2 ssd-t ideiglenesen sata-ra cserélem, haver hoz egyet pár napra.
#39060 Dragon3000:Gondolod a Diablo 2 esurrected VGA izzasztó egy game lenne? Kipróbáljam, hogy leveszem a grafikát felére egy időre, hátha úgy nem akad ki? Bár ezzel még egy lehetséges ram [vezérlő] hibát nem zárom ki.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz Biga123 #39033 üzenetére
TM5 még nem volt. RAM-ok most a DIMM A2/DIMM B2-ben vannak.
#39034 Gyuri27: A procimat cseréltem haverral, neki 2700-es Ryzenje van. Ő használta az enyémet, én az övét. Nála nem volt probléma, nálam ugyan úgy fagyott, igaz később, de előjött. Na de ez a későbbi dolog is, olyan, hogy van hogy a saját procimmal 3 órát lenyomok jelenség nélkül, tegnap meg 10percenként kilépett.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Biga123 #38708 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hivatalosan kell-e támogatnia vagy sem, de biztosan támogatja. Játékonként változó hogy ez mennyit hoz. Nálad egy jó 5-8%-ot hozott mindegyik fps értékben ahogy nézem Cyberpunkban
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Biga123
addikt
válasz Biga123 #38707 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog. Mert ugye arról volt szó hogy a Rebart nem támogatja a ZEN2. De mint a mellékelt ábrák mutatják mégis.
Csináltam egy rövid tesztet:
Baloldalt a bekapcsolt jobboldalt a kikapcsolt Resizable BAR
Nem sokat, de hoz valamit.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
carl18
addikt
válasz Biga123 #38621 üzenetére
Így régi ismerösömnek meg I7-8700K van, kb az egy szinten van az R5 3600-al. Pont azt beszéltük ma még jó sokáig elég lehet egy erős 6/12 szálas processzor. Ha a GTA 6 is megy rajta gond nélkül akkor meg végkép nem lesz okom ettől erősebbre cserélni.
Ha meg váltok 2025-2026 táján már érdemes lesz elgondolkodni rajta.
Egy 16. generációs intel vagy Zen 5 és társai már jó alternatíva lesznek, de ki tudja addig nem lesz-e megint chiphiány és hogy az árak mennyire szálnak el?R5 3600 azért elég jó, erős is hatékony is és van is benne tartalék.
6/12 szál meg jól jön a jövőre nézve, bár durva 3 éve jelent meg és még mindig milyen jól állja a sarat.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz Biga123 #38600 üzenetére
Ja bocsánat te Prime 95-futatsz a gépbe 7/24-be. Nem tudtam ez a új hobbi? Írtam az én felhasználásom mellet atom stabil.
A Prima cpu tesztet már csak azért se futattom mert ireális terhelést nyom rá a cpu-ra. Ami nem felel meg a valós élet felhasználásának, stb.
Prime95 szerintem nem igazán jó, csak fölösleges gépgyilkolás.
Meg ameddig remek és stabil a gépem, minek pazaroljak idő ilyen hülyeségre. Van az embernek más dolga is az életébe...[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
veterán
válasz Biga123 #38605 üzenetére
Más memória hajtás mellett 4-5W-tal is kevesebb lehet és alig van közelebb, mint a 100+W-hoz.
#38604 Alpi.
Mint írtam nekem csak 4GHz 1V-on megy most, a ramok 3200MHz-en, így prime95 small fft esetében 64W, y-cruncher esetében 58W, míg cinebench r20/23 mellett 52-54W a cpu ppt a hwi szerint.[ Szerkesztve ]
-
-
Dragon3000
veterán
válasz Biga123 #38600 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkor átlépné a 100W-ot, igaz nekem csak 4GHz 1V-on van most hajtva a 3600, prime95 small fft mellett 64W-nál megáll, cinebench tesz esetében meg 52-54W-nál, eredmények hozzák a netes pontokat, így elég a feszültség. Amúgy milyen olyan alkalmazás van, ami annyira terhelné a cpu-t, mint a prime, hogy értelme legyen ezt használni fogyasztásra?
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Biga123 #38327 üzenetére
Annyit még nem láttam soha, bár ez sem egy silicon lottery winner azért.
Nálam nem bír annyit, pontosabban még nem tudtam annyit kihozni belőle. Lehet az X370 sem a legjobb konstrukció a 3950X alá, bár elvileg ez nem kellene számítson.
Mondjuk már olyan messzire nem jutok vele, mert úton van az i9-12900k
A lapomba az EPS12V csati konkrétan belesült. Nem tudom mi lehetett az oka. Működik szépen így is, de nem bízom így már benne. Cserélhettem volna lapot, de már AM4-re nem szeretnék költeni, ezért döntöttem úgy, hogy előrehozom az upgrade-et. Lehet az AM5-re várni kellett volna, de ki tudja mikor jön..
Lehet jobban járnál egy 240-es AIO-val alacsony fordulaton járatott ventikkel.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
aginor
veterán
válasz Biga123 #38318 üzenetére
A többi fesz mennyi (SOC?)?
Most fogom majd kicsit megpiszkálni a 3600-osomat, és segítség lenne iránymutatásnak egy már sikeres finomhangolást látni.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Biga123 #38231 üzenetére
IPC/C2C nem annyival gyorsabb, hogy megérné,
azért a 3600 4.4Gn (allcore?) nem olyan gyenge,
kivéve ha kell a sokFPS kompetitív gammákhoz.
De a VGAcserével jóval nagyobb lenne a javulás,
már a sima 3060 is ~1.5x gyorsabb megoldás ;p
A TI szerintem nem ér +50kt, de ez egyéni téma,
ha pl. 1440P/144Hz, akkor jól jöhet minden +%.. -
nagyúr
válasz Biga123 #38117 üzenetére
Favoritnak tűnik, ha jó lesz az árazása.
És elvben hivatlaosan is támogatott lesz A320-as PCH kivételével az összesben, B350-ben is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz Biga123 #37940 üzenetére
Nagyon max be szoktam érni IBT/LinX-el.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Biga123 #37929 üzenetére
Az a vicc, hogy az AIDA stressz tesztje nagyobb PPT-t és összfogyasztást produkált 5-10W-al mint a CB23 multi tesztje (HWINFO64 és külső konnektoros mérő alapján).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tibcsi0407
félisten
válasz Biga123 #37933 üzenetére
Nyilván, de most nem a teljesítményről, hanem a hőfokokról van szó. Mindkettő Zen2 magokkal van megpakolva, így akár releváns is lehet egy összehasonlítás.
Furcsa, de mindegy is. Néztem delid videót, pár fok különbséget jelentett, viszont ez egy érdekes kütyü: LINKItt elég jó visszajelzéseket írnak: [link]
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
lenoma
aktív tag
válasz Biga123 #37933 üzenetére
A Hűtő egy Be Quiet Dark rock Slim
viszont a ház Be Quiet Pure Base 600, az eleje nem rácsos, csak az eleje oldalán van két kis rácsos csik talán max 200 cm2 méretben de mögötte 2 db 14cm-es hűtő.
Lehet kevés a levegő befele?
Számomra mindennél fontosabb a halk működés, ez az elsődleges!
Az R5 3600-ban nem 2db 4 magos lap van 1-1 mag letíltással? -
tibcsi0407
félisten
válasz Biga123 #37929 üzenetére
Jó, nem azon a 4%-on van a hangsúly, hanem a felvett TDP-n, hiszen az alakul hővé.
A paszta nekem is Kryonaut, a hűtő pedig Masterliquid 240. Már 4 éves darab, de kapott két Noctua NF-F12-t.Szerintem is valami kupak alatti probléma lehet, mert ez nagyon nem normális.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
-
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #37593 üzenetére
ha nem jól rakta már mindegy, széthajoltak a lábak
gyakorlatilag is van jelölés és azon a sarkon kicsit másképp vannak az érintkezők is
sztem ez nem neki való játék, tényleg jobb ha elviszi szervizbe_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Biga123 #37344 üzenetére
akkor 5800XG -nek hivnak
mondjuk en nemjatszom, es oke, az 5800X Cb20 single 640 koruli pontszama helyett finomhangolva is "csak" 604 van, de szerintem igy is jo vetel volt, nekem boven eleg ez a proci mindenre is.
az volt a tervem, hogy ha megvan, megy a Vega56 a piacra, kb. ket proci araert.
* aztan nem azert nem adtam el a videokartyat, mert a procibanlevo keveslenne, eleinte volt gondom a tvkartya kepevel, aztan mire az "meggyogyult" addigra ujraterveztem, jo itt a hazban az a Vega. Elraktam a Pc-Mate + 3800XT paros melle tarcsibaElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #37346 üzenetére
jön majd a zen3d, az amd féláron adja mint az 5xxx-eket, miközben 30%-kal erősebb lesz náluk
és akkor felébredünk
jó az az 5700g, de az 5600g is
3700x-3800x is jók, csak most az áruk lett hülyébb azoknak is, pláne a 3700x-nek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33574 üzenetére
Lehet igazsag abban amit irsz, mert csak a profillal mennek 3200on, alapbol 2400on indulnak Lehet abbol barmi gondom, hogy most beallitottam 1.3as feszt es 4.2t majd elkezdtem igy jatszani es varom, hogy majd egysze csak osszeomlik minden? Tobb mint 1 óra far cry 5 es 61 foknal nem lattam tobbeta cpunal.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33555 üzenetére
Valamit vagy nagyon rosszul csinálok, vagy kifogtam egy tré procit. A komolyabb tesztekig el se jutok, a cb20 hibázik. 4.2 és 1.328 már a fesz (auto fesz mellett lefutott hiba nelkul, de gondolom ezt). Azt hiszem ezt el kell engednem, vagy majd nyugodtabban ujra probalni kesobb
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33552 üzenetére
Ez egy jó ötlet, köszönöm. Tesztelni mennyi időn keresztül javasolt nyomni a már említett teszteket?
AM4 rögzítő: megrendeltem, majd az utalásokat rendezzük ha megérkezett és nem merült fel semmi egyéb költség stb stb összesen 10349 forintot fizettem, 16 darab cuccra. Majd szépen kiszámolom, kiszorzom stb
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33548 üzenetére
Köszönöm, holnap kipróbálom. Ha így belövöm és nem indokolt, akkor alacsonyabb órajelen is megy majd, vagy mindig 4300on pörög majd amíg el nem adom vagy szét nem esik az egész?
fanti: én csak egy lelkes amatőr vagyok.. A örömére úgy emlékszem azt írta a srác, hogy game közben úgyse kap olyan terhelést mint amit a prime ad a CPUnak
CJ4567: jó nekem a 4.3 is, ha a gyárinal alacsonyabb fesz mellett, alacsonyabb hőmérséklet és több kraft lesz
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33546 üzenetére
Kipróbálom. Lehet én dimenzionálom túl ezt az egészet. Állítsam a szorzót 44-re, a feszt meg fix 1.25-re és kész? semmi offset, semmi más egyéb? a videóban a srác, ha jól emlékszem azt mondja cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg?
GIORGIONE76:
Rendelés:
Elvileg ezeket kaptam tőletek (darabszám):
BullKoxa (3), Erdei88 (1), GIORGIONE76 (1), jeni (3), TXT (1)
Kérlek erősítsétek meg, aztán leadom a rendelést.
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #32846 üzenetére
jah, 2x16 az "könnyű" 3600@cl14-en
16-18-18-36?fudi2002
az a baj hogy még 3600-ot se láttam hogy mennének akár cl16-on, és mind 2t-ben megy
csak azért akarok hogy fejleszteni hogy azt lássam ha ránézek, amúgy nem érdekes milyen timing mit hoz
a tudat hogy cl14 és 1t ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #32693 üzenetére
a prime stabil nem egyenlő azzal, hogy meg is van a teljesítmény
pont ez benne a lényeg:
lehet mindenhol stabil, de nem adja le amit adott órajelen kell
esetedben az 1,25v lett a nyerő
stabil és leadja a teljesítményt is ami 4400mhz-hez kell társuljon
de meg lehet nézni más render tesztekkel is, azoknál is egyértelműen látszik kevés fesznél később végez, hiába fut le rendben a render_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #32691 üzenetére
az jónak hangzik
de egyszerű ám:
feltolod 1,3v-ra és megnézed mennyit ad
ha hibahatáron belüli eltérés van akkor az 1,25v elég
aztán lemégy 1225mv-ra, ha ott is megvan a pötty akkor az is elég, ha nincs akkor vissza 1250-re
- így lehet megtudni mennyi a szükséges fesz aminél még nincs teljesítmény romlás -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fanti
addikt
válasz Biga123 #30550 üzenetére
Hát, nézd, most nem fogom még egyszer lefuttatni másfél órán át a prime tesztet, de lenne értelme kamuznom?
Nem is értem amúgy ezt a prime teszt dolgot, mert még a tesztoldalak fele is nettó hülyeségnek tartja azzal tesztelni, mert soha és semmilyen körülmények között nem kap akkora terhelést egy processzor.
Aztán egyesek javasolják, hogy vegyük ki az AVX elöli pipát, hogy az AVX fűt annyira, én nem szoktam vele ökörködni, letöltöm a legújabb prime tesztet, futtatom 1 és 2 óra közötti időtartamra blend módban, azután egy Y-cruncher 0,1,9-ben, majd egy TM5 és a végén egy fél órányi AVX-es LinX, de nem ám ilyen 4096-os lepkefing erősséggel, hanem 16384-es beállítással.És ezek után játszom már csak vele, azaz nincs több teszt.
Aki hiszi az hiszi, aki nem nem.
Nagyon nem zavar egyik sem. Lényeg, hogy én tudjam, hogy stabil az oc-m, ezért a fenti köröket szoktam futtatni.Aztán lehetne még OCCT-zni is, de én azzal a grafkártyát szoktam fél órán át stresszelni, mert a furmak terhelése ahhoz képest picsafüst...
Ja, az Aida64 stressz tesztje az amin csak és kizárólag röhögni tudok.
Az akkor is lefut, ha egy Z490-es lapba belekalapálok egy Ryzen 7 2700X-et.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Biga123 #30545 üzenetére
nem 10 perces volt az, "Másfél óra Prime 95 blend utáni hőfokok"
És az Alzán vettem a hűtőt még ezen év elején 10-ért kiszállítással együtt, bontatlan dobozos kivitelben. Igaz, nem a Black változatát, mint amit belinkeltem, hanem a szimpla fémszínűt, de annyiért...alkalmi vétel volt.
Nem egy Noctua D15 teljesítmény kategória az igaz, de árban sem...
Csak ugye Gelid...azaz totál ismeretlen Magyarországon. Év elején csak az Alzánál volt, senki más nem forgalmazta, de már náluk sincsen. Gondolom mindenkinek RGB-s csodák kellenek...és ez ugye nem olyan.
-
fanti
addikt
-
-
Puffocska
tag
válasz Biga123 #30071 üzenetére
Köszi a választ.
A hozzászólásodban lévő kép alapján látom, hogy te 1,2V-ot állítottál be a Ryzen Master felületén, míg a HwInfo 1,188-at mutat, ez validnak tűnik.Nekem az a gondom, hogy ha én 1,2V-ot állítok be a Ryzen Master felületén, akkor a "CPU Core Voltage(SVI2 TFN)" érték 1,388-at mutat, ami lényegesen több, cca 15% a differencia felfelé. Ez valami offset beállítás eredménye lehet, amit nem látok a RM felületen?
-
zitrone88
aktív tag
válasz Biga123 #30064 üzenetére
Biga, Mumee, köszönöm, szerintem a hétvégén youtube teszt maraton lesz, aztán megálmodom Ocsmány az a piros ram, de zárt a házam, szóval a lőtéri kutyát, de valahogy mégis sajnálnám a B-Die-t, amit annyira akartam, és megszereztem, és megy, mint a meszes, szoros időzítésekkel (és feszt még nem emeltem). Ha cserélnék, csak úgy, hogy megrendelem, kihajtom a lelkét, és, ha beváltja a reményeket, eladom a bídályt De a 16gb-32gb valóban nem téma egyelőre. De majd, ha kijön a Cyberpunk, 2077-ben (mindig sejtettem, hogy ez a megjelenési dátum), akkor meglátjuk.
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Redplee
senior tag
válasz Biga123 #29621 üzenetére
nem, semmiképp nem szeretnék 6 magosat...
de majd meglátom, merre tendálnak az árak, ha lesz 5000 ből rendes készlet. Igazából annyira nem sürgős, eddig 1060on pötyögtem, így is ég és föld a 3070 hogy nem nyújt max teljesítményt. Meg tudnám venni, csak egyszerűen nem vagyok hajlandó ennyit rászánni. 5600X et meg mindenhogy visszalépésnek érezném 8 mag után, de aztán majd meglátom, hogy megbarátkozom-e vele. De egyelőre nem is kérdéses, mert B450 van, és még nincs hozzá BIOS.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Redplee
senior tag
válasz Biga123 #29618 üzenetére
ott magas, 60-80% körüli, igen, ACO valóban eszi a magokat.
egyébként pont a 3070es érkezése miatt, átállítottam all core 4.2GHZ OC -ra, így jött pár fps, de a kártyát nem hajtja meg.
Igen, ezért nem értem, hogy miért mondta itt valaki feljebb, hogy hát fúú nem ugyan az a kategória a kettő. Mert én csak azt látom, hogy 10% körül tud többet játékban, úgy nagy átlagban. De nem adnék érte 110et... Apróra egyébként raktam fel keresek hirdetést, 75k-t adnék érte hűtő nélkül.
118 meg az 5600X, de pont ezért nem vennék, hiába jobb a játékokban, nem akarok 2 maggal visszalépni. 5700X nem is lesz? 5800X meg aztán már nagyon odab... ár. Aztán 2700x mondom, 56ezer volt januárban...
Úgy nézve rohadt jó áron vettem jó ár/érték arányt, csak most idegesít, hogy benne hagy...
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #28630 üzenetére
aki annyira pontosan akar mérni kilövi netet, oszt' akkor nincs update, nincs sync, víruskergetőt is ki lehet lőni
gondolom b550m s2h tulaj nem sok van, de oda már rég kijött rá az 5xxx update, legutóbbi kb egy hete, talán beta volt előtte egy hónapja - bár nem betanak van írva -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Biga123 #28620 üzenetére
Persze hogy van szórása, minimum 3 mérést futtatok egymás után.
Azzal, ha bármit kilősz a "default" cuccok közül, picit mégiscsak becsapod magad, mert azok a dolgok akkor futnak, amikor a gépet használod, nyilván valamennyit visszavesz a mérési értékekből, de attól még ez a valóság.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Biga123 #28615 üzenetére
No, igen.
Azért ötlött most fel bennem, mert mértem vele X79-es konfigban, DDR3 QC, és hát valami nagyon véres 15 GByte/sec-et dobott rá. Olyan, mintha csak DC-ig dolgozna a progi, nem foglalkozik a QC móddal, vagy nem tudom.#28619Biga123: ha kilövöd a "felesleges" háttérfolyamatokat, azzal önmagadat csapod be.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Biga123 #28571 üzenetére
Nem... Nem volt garis, szamla sem volt hozza, eBayen vette talcaban, dobozt es a hutot sem kapta hozza anno.
En meg mivel mellekfoglalkozasban ebben (is) tevekenykedek, £10 -et megert az, hogy irtam egy leveket AMD support -nak, warranty -val. Egyebkent a poen, hogy en egy 3700X -et kuldtem.
Mar el is passzoltam. Ugy volt beteszem kiprobalni, de gyorsan racsaptak.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Alpi.
addikt
válasz Biga123 #28138 üzenetére
[Én is ! Cpu-z -ben] Mindent is megfogok. Cpuzben.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
V!ck
senior tag
válasz Biga123 #27625 üzenetére
Az a mai napi program lesz
Tegnap késő este, amikor ránéztem erre az egészre, már azt sem tudtam merre vagyok arccal előre...Sokat szerintem nem veszíthetek, hiába 4400 a gyári max boost, 4350 fölött még kb sosem láttam, de persze, kitesztelek mindent, hogy merre hány méter...
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Szlavik
tag
válasz Biga123 #27609 üzenetére
És fesz vagy órajel visszafogással nem lehetne valamennyit kompenzálni, Igazából nekem pl nem kell a 4,4 Ghz. Mert full alap dolgokat csinálok. Gondolom az még mindig működik, hogy fix fesz fex órajel. Nekem a 3,8 tökéletesen elég. De láttam előttem szólónál, hogy a gyári stock beállításokkal menjen minden. Nem tudom, kicsit parázok ezektől a hőmérsékletektől.
Egy i7 2600k CpU-m volt azt egy Cm hyper 212 plus al 60 fok alatt tartottam.........."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Biga123
addikt
válasz Biga123 #27081 üzenetére
Érdekes ez a CrystalDiskMark, ilyen 500 - 800 MB/s es értékeket mutat NVME rendszerlemez esetén Seq írásra. Viszont RAMDrive ból, simán ír nagy file esetén 1500-2000MB/s -el
+ atto és AS is magas értékeket mutat, viszont passmark megint alacsony értékekkel operál.
Szal most 3 vs 2---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
BerserkGuts
őstag
válasz Biga123 #26851 üzenetére
leírták már előttem is nincs értelme ezen feszengeni főleg 3600-os van nem kell állítgatni semmit inkább szerezz rá egy jó hűtést
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
válasz Biga123 #26846 üzenetére
Még mindig ennyire nehéz megérteni és még mindig ezen feszengtek
90A + 108W és majdnem 90fok és hőmérséklet ami érdekes xD szerinted ez jó
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Alpi.
addikt
válasz Biga123 #26846 üzenetére
Sztem fix beállítás mellett ezekkel nem érdemes bajlódni. Ott több dolog is hülyén működik. Szerepe amúgy sincs, szóval engedd el szvsz.
Egyedül offsetnél van jelene, mert ahhoz képest tologatod a vcore-t az offsettel, amugy semmi jelentősége annak a vidnek.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
CJ4567
nagyúr
válasz Biga123 #26844 üzenetére
Ha ez stabil, akkor megeszem a nemlétező kalapom.
Én 24/7-re 1,25-1,26V-ra droppoló feszültséget használok (1,275V, LLC1), szóval ha stabil, szerintem mehetne, de más többet tud, mint én. (meg nálam nem is 4,4-en megy, hanem 4,3/4,325-ön. Valahogy az elvileg rosszabb minőségű CCX2 jobban bírja az órajelet, mint a jobb CCX1. )
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest