Hirdetés

  • PlayStationre tarthat a Palworld?

    gp PC-n és Xbox-on is roppant népszerű a játék, vélhetőleg csak idő kérdés míg a Sony gépeire is befut a program.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • chopin42

    őstag

    válasz tirszin #25248 üzenetére

    Ne kezdjük újra, kérlek, már sok ilyen kör volt a fórumban. Röviden összefoglalom, ha így sem szimpatikus, akkor add el, és vegyél 2700x-et (visszalépés, és az is fűt).
    A hőtermeléssel ne törődj, amíg nem megy konstans 90 fok fölött. Ha gyári hűtőt haszálsz, cseréld valami jobbra , itt segítenek: [link]
    Ha a zajjal van bajod, állítsd be a biosban, hogy csak 70 fok fölött pörögjenek fel a ventik, ha túl sokat van 70 fok fölött, akkor a linkelt topik az irányadó.
    A gyári 1.4v és a statikus 1.4v nagyon nem ugyanaz. Gyárilag egy feszültség-hőtermelés-fogyasztás görbe alapján adagolja a proci a cuccot magának, másodpercenként több százszor. Ha valami nem oké, visszavesz.
    A 7nm vs 12-vel az a helyzet, hogy sokkal kissebb helyen koncentrálódik a hő, így melegebb. Mivel vékonyabbak a belső "vezetékek", a túl magas statikus fesz elvékonyítja őket (elektronmigráció, 1.4++ volt full terhelésnél is).
    Allcore oc: olvass vissza, de röviden: beállítasz 4 ghz-et a biosban, és hozzá 1.2 voltot. Leteszteled cinebench, ibt/cruncher/prime 95-el, ha stabil, vagy kicsit kevesebb fesz, vagy kicsit több órajel (attól függ, mit szeretnél). Ezt addig ismételed, amíg bírja a hűtésed, és stabil. Nem mész 1.3v fölé (csak minimálsan), és eléred a kívánt célt. Ez újabb prociknál 4.2-4.3 ghz allcore, 1.3 alatti fesszel. Bőven elég. Az enyém 4.2-t viszi (korábbi cucc), 1.312-vel.

    [ Szerkesztve ]

    Szakmai kérdések csak a fórumban...

Új hozzászólás Aktív témák