- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Televan74 #36608 üzenetére
Igazából mindegyiknél a standard 2133/2400 és ha beállítod az xmp-t vagy manuálisan, akkor mehet annyin, amit támogat is az adott cpu. Mitől hibásodna meg? Ha nem tekered az égig a feszültségeket, akkor max instabil lesz, de tönkre nem fog menni. Nekem a 3200-as ramok 3800MHz-en mennek több, mint fél éve stabilan.
-
pckownz
őstag
válasz
Televan74 #30301 üzenetére
Nem akartam szarozni az apros eladassal, mert mindig az a vege, hogy en alkudok a vevonek csak jojjon el a cuccert...
Amugy vicc nelkul, ra-ra neztem a korabben rendelt cikkszamra pcx-en miota lattam, hogy keves lesz a 16gb ram, es amikor vegre lett belole keszlet, akkor megrendeltem.Btw a 3200@CL16 -on eddig Aida, P95 stabilnak tunik (nyilvan nem 24orat futtattam, ezert csak tunik), de epp megy a TM5, ha ez is passzol akkor mar csak remelem, hogy nem stream kozben fogok bsod-t kapni...
-
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #30258 üzenetére
itthon a pcx sztárolta be, és valóban jogos, adott árért nagyon is jó volt - volt az 60e alatt is -
nem vártam semmilyen árnövekedést 3xxx terén, de csökkentést sem, nem hagyhatháküresen az 50-100e ft közti rést - fogjuk rá, hogy 50e lenne a 3500x -
hiány lett, ennyi
10400-at fentebb kifejtettem, sztem milyen esetben éri meg, és milyen esetben nem, azt meg mindenki maga tudja neki mi a fontos
én nem vagyok fanboy, de egyszerűen nem adja ki mért azt vegyem ha később valószínűleg kell erősebb cpu, de jóval nagyobb fogyasztás az meg nem - és mondjuk nem akarok lap+cpu-t is cserélni, bár az is egy opció - -
-
Televan74
nagyúr
válasz
Televan74 #29637 üzenetére
Ezt most találtam,érdemes volt végignéznem! From Ryzen 5 1600X to 5600X - The UPGRADE Path for AMD Zen
-
-
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #29564 üzenetére
tudom!
másik topikba már több napja mondtam ( : a tomát tegnap láttam de épp kifogyott, ma újra lett készlet
volt 970 samu is 42e-értszerk:
Ribi
nem hülyék az ilyen boltok, de semmi közük a tisztességes kereskedelemhez
amit egy magánzó megengedhet magának, azt egy kereskedő nem
pár ft-ért elqrvulni? éves szinten nekik ez apró
ezekhez a megfelelő hozzáállás a rohaggyon' rátok
de amíg viszik, addig másik oldalon is gondok vannak
a pénztárcám nálam is megengedhetné, az elveim nem, ne én opjak' már mert a kedves gyártónál dilettáns majmok ülnek, ami ezt az egészet generálta -
R3laX
addikt
válasz
Televan74 #29263 üzenetére
Persze, ott a 280Hz-es 1080P is. Lehet oda még procit, meg vga-t is keresgélni
, RAM-ot húzni stbstb...
. Ott ér is vmit az upgrade. Assassins, meg 1-2 lassú game-nél meg mind1. Sztem azokat amúgy is a legjobb kirakni frankó 55"+ TV-re +gamepad-dal. Tipikus punnyadós game-ek.
Kijelzőkön túlságosan nem éri meg spórolni, ha mellette meg ott vannak az erős VGA-k + procik. Ez olyan mintha porshe-val járnál, de le lenne korlátozva 70-re, de legalább keveset fogyaszt. Vagy a csillagászat távcső nélkül...
-
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #28651 üzenetére
simán lehet egyébként
mivel hitvány volt a talp többször leszedtem és pasztáztam, míg rájöttem nem pasztázás gond, hanem a hőcsövek kiállnak, lehet hogy túl erősen húztam meg a csavarhúzót a végén, de azért nem kéne menetet szakítania vagy elmálni a csavarhúzónak
a ninját sokszor szereltem, semennyi fém morzsa nem jött soha, azt is húztam erősen
ez be volt, lehet becsúszott pár hitvány db, de passz, 2xxx-re biztos jó volt még így is, de a 3600-nál a gyári hűtő is hozta amit a b3, max hangosabban -
Qtya123
őstag
válasz
Televan74 #28651 üzenetére
+1
Én a Brocken3 hűtőmet 5x szereltem eddig fel és le. Egyáltalán nem nyírta szét a csavarokat a gyári csavarhúzója.
Azt viszont meg kell említenem, hogy a csavarhúzó végén a fekete bevonat nekem elkezdett lejönni, de az user error volt, mert egy jóval kisebb csavart tekertem be vele máshová és mivel nem bele való volt, elcsavarodott rajta és akkor megsérült a bevonat. Viszont amihez adták, a hűtő talpán lévő csavarokhoz, ott nem okozott és nem is szenvedett kárt.
-
válasz
Televan74 #28597 üzenetére
Annyira nem, mert itt is földbe állnak 3733 környékén a tunerek. Viszont ASUS lapokban natív XMP profillal nem mindig indul el, pláne B450-ben, bezzeg 3667 MHz-en meg simán megy, ezért írtam, hátha nálad is ez a gond. Aztán lejjebb görgettem, és akkor láttam ,hogy a Tiéd nem is GTZNC.
-
jokeph
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz
Televan74 #27819 üzenetére
Konzol es PC nem egy kaptafa, kar osszehasonlitasokba belemenni.
mod: Azert az eddig latottak alapjan eg es fold a Zen2-Zen3. Ezen kar vitazni, mind orajelben, mint IPC -ben, mind latencyban oriasi az ugras. A 5600X valszeg a 3800X -et is megeszi, hiaba lesz benne 2 -vel kevesebb mag.
Konzolt nem hasonlitunk ossze PC -vel, nem csak arban, hanem a felepiteseben sem. A 3600 mar most is keves. Volt itt belinkelve par teszt, mikozben en itt latom magam elott, hogy a 10900K -t lecserelve 3600 -ra mennyit bukok full VGA limites szitukban is. Ha pedig porgosen tolod, es 144-160HZ -en gamelsz, akkor az a 3600 -al mar most nagy bukta, de ez mindegyik Zen 2 -re igaz.
En most is azt mondom, hogy a Zen 3 feler egy Intel Core2 szintu bombaval, amivel letaroltak a piacot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Televan74 #27630 üzenetére
A telós a legjobb. De a mostani BIOS-okat ha jól tudom, képernyőként ki lehet fényképezni a BIOS-ból magából és pl. pendrive-ra menteni.
Ennek még utána nézek.(#27631) MPowerPH :
(#27629) beef -el kell egyet értsek, egy jelentősebben módosított frissebb BIOS alá betölteni a régebbiben beállítottakat nem feltétlen jó, okozhat (persze ez sokminden függvénye) meglepiket. -
HSM
félisten
válasz
Televan74 #27505 üzenetére
Szerintem tökéletesen felesleges. Annál lényegesen torkosabb processzorok is vidáman elketyegnek a 24+8 pines tápellátással. Nem tudom most fejből a pontos számot, de 200W feletti folyamatos teljesítmény felett képes szolgáltatni egyetlen 8-pines EPS csatlakozó, tehát a 3600-asnál lényegesen komolyabb CPU-k kiszolgálására is alkalmas, akár némi tuning mellett is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Televan74 #27470 üzenetére
Ryzenhez dual rank kell. Azzal konnyeden megvan a 3800 -as freki, extra alacsony idozitessel. Es a DR miatt alapbol elonyben vagy az SR -hez kepest. Olyan 300MHz -t jelent frekiben, bar Buildzoid tobbet mondott.
Jo kis Crucial kit -emmel en is megszivtam, Comet -el tok jo lett volna, 4600C16 -al szepen hasitott. Ryzen -hez mar nem lenne jo, Zen 3 -hoz sem, mert a 4000MHz is keves neki.Daisy chain -es lapban mindig lutri lesz a 4 modul. Az T topology -al az idealis, es igazan problemamentes.
Csak ugye itt annyira alacsony frekvenciakrol beszelunk, hogyigazabol ugyis mukodni fog. Ha nem is XMP -vel, de manual igen. Ryzen memoriavezerloje eros ehhez. Persze Intelnel is 3800MHz folott kezdodtek a problemak 4 modullal. -
R3laX
addikt
válasz
Televan74 #15429 üzenetére
Jobban melegszik, az tuti. Ha nem lősz vmi kompetitív FPS-sel, nem is kell szerintem a 3000-es. Nálam marha sokat dobott most Quake Champions-on is. Szeretem a kompetitív game-eket. 160 alá nem esik be majdnem ultran sem az FPS, ami miatt nagyon smooth. Ugyanez 2600-on simán lement 140 alá, amit már láttam szemmel a 240Hz-es monitoron. Az mellékes, hogy a QC már egy roncs, de jön a DOOM
.
Nekem volt egy P400TG házam, azt eladtam, mert alig kapott levegőt. Az viszont vicces, hogy utána hozták ki a P400A-t, ami már full mesh elöl(meg vehető is hozzá mesh előlap már
) . Aztán vettem a Meshify C Dark TG-t. Nagyon jó kis ház, cserélhető előlappal(Alza-nál best buy az előlap most [link] ). Nagyon jó áron van a Meshify C TG, igaz nem sötétített üveges, ami kicsit sejtelmesebb, de jó kis ház. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged