- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jovás
senior tag
válasz
Gróf...
üzenetére
Olvass vissza a topicban, évek óta erről megy a vita, nyavajgás. Ez a Rzen sajátossága, sem a fogyasztásra, sem az életartamra nincs káros befolyása, és ha ez NEKED NEM FOGADHATÓ EL, akkor neked az Intel proci lesz a barátod.

Nemsokára jönnek a szaki, akik jobban elmagyarázzák a lényeget.
-
jovás
senior tag
válasz
fahrii
üzenetére
Lehet hogy az Asrock lap, és az A2000-es nem klappol egymással.
Az egyik gépemben egy ASRock X470 Taichi lap van, és vettem bele egy Kingston A1000-es NVMe ssd-t, és bios babrálás után mentve a beállításokat, újraindítva nem akart betöltődni a winfos, csak ha a kikapcsoló gombot hosszan nyomtam, ekkor leállt, és utána már rendesen indult, szerencsére meg is jegyezte a bios beállításokat. Mivel nem szoktam sokat matatni a biosban, nem is tűnt fel először, ja és a winfost is klónoztam az előző ssd-ről, tehát nem tiszta telepítés volt, ezért sem volt feltűnő a dolog. Több hónap után jöttem csak rá, hogy nem kompatibilis a 2 komponens, átraktam a másik gépembe (ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO), amiben már hibamentesen működött.
Csak azért írtam le, mert esetleg nálad is ez lehet a probléma, meg hogy más is okuljon belőle.
Winfos újrahúzásnál tényleg csak az a meghajtó legyen a gépben amire telepítesz, mert az is bezavarhat. -
jovás
senior tag
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, összeraktam pár konfigot, alapon indítva őket hibamentesek voltak, csak oc közben volt némelyiknél geb@sz, de hamar gatyába lehet rázni azt is.
-
-
jovás
senior tag
Úgy emlékszem, itt vagytok egy páran Asrock X470 Taichi tulajok, erre tudnátok válaszolni? [link]
-
jovás
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Dell Precision 7550 i7-10850H 64GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ár/érték arányban verhetetlen, természetesen ez a 2 lap összehasonlításában nézve (X570 Taichi/X470 Taichi).