Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razor03
üzenetére
A BIOS-ban a keresés funkcióval találtam meg én is. Úgy simán a menürendszerben nem könnyű kiszúrni, legalább is a már említett ASUS lapnál nem volt az.
A kikapcsolásról hirtelen ezt dobta a net:
Disabling P-State on MSI A320M A Pro
To disable P-State on the MSI A320M A Pro motherboard, follow these steps:Accessing BIOS
1Restart your computer.
2Press the "Delete" key repeatedly during boot to enter the BIOS setup.
Disabling P-State
1.Navigate to the "Overclocking" tab in the BIOS menu.
2.Select "CPU Features."
3.Find the "Cool 'n' Quiet" option and set it to Disabled.
4.Locate "P-State" settings (if available) and disable them. -
válasz
razor03
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott, bár furcsa, hogy nincs turbo. Korábbi tapasztalatom szerint a P-state off nem szokta a turbot kizárni. Bár ASUS lapnál volt nekem ilyen, nem MSI-nél.
Elvileg az energiagazdálkodás hibája tud ilyen restartot okozni, amikor a proci visszaveszi az órajelet automatikusan. Ezt küszöböli ki a P-State kikapcsolása.
-
Nálam a céges noti dp csatlakozójával csak akkor van kép a monitoron, ha mellette a D-sub kábellel is össze vannak kötve.
-
válasz
PsycHo88
üzenetére
Szerintem érdemes várni kicsit a 4xxx-es procikra, ha nem sürgős. Ha nem hoz annyit, hogy beruházz rá, még mindig tudsz venni 3700X-et. Ahhoz a b450 is teljesen jó lesz ha nem kell a pcie 4.0.
Ha meg kell, akkor a 4xxx-es proci és mellé az érkező új chipsetes lapok között néznék szét. -
válasz
Albigator
üzenetére
Szerintem ma már a WQHD az arany középút egy belátható 60-144hz-es tartományban. Ha pedig azt nézem, hogy ebben mit hoz a Ryzen és az intel i9, akkor már csak a mindenből a leggyorsabbat, leggyorsabban, bármennyiért attitűd az, akinek számít a tesztben kimutatott különbség. A 3080 esetében viszont már érdemes a 4K felé kacsintgatni.
Egy szó, mint száz egyetértünk.
FHD 240hz-et meg hagyuk meg az e-sportolóknak

-
-
válasz
pacni120
üzenetére
Értem az igényedet, és tőlem sem áll távol a szemléleted. Ezzel pl kifejezetten ugyanígy vagyok: "sokat dolgozom, tehát azt a kis időt, amit játékra tudok fordítani, azt igenis minőségi módon szeretném eltölteni".
Valahogy mégis úgy érzem, hogy a 1080ti-m ezt azért még mindig biztosítja. A néhány fps drop-ot észre sem veszem, a jó játékok világa úgy be tud szippantani.Ami viszont nem annyira érzet és szemlélet kérdése, az az, hogy a PCIE 3.0 is bőven elég lenne az RDR2-ben a fix 60 fps-hez, ehhez PCIE 4.0 nem feltétlenül kell. Nem ez a szűk keresztmetszet.
De ez nagyon off....
-
válasz
_t0Mi_
üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen. Arról viszont nehéz kilómétereket írni, hogy összeraktam, bekapcsoltam, ment, megy OK.
Első nekifutásból én is állítgattam, aztán ment egy ideig auto beállításokkal, most meg kicsit vegyes. Mondjuk most az új BIOS-nál a DOCP instabilitás miatt vannak a beállítások, de sebaj....
Igazából nem hozozt nagy csodát a sok órás-napos finomhangolás és el is untam azt, hogy a határok keresése miatt újra és újra beállítgassak, teszteljek majd állítgassak teszteljek a végtelenségig.
-
válasz
mihellers56
üzenetére
Próbáljátok a soc 1.05, vddg 1.00 beállítást és menni fog.
Vagy tegyétek fel a áprilisi bios-t, mert abban volt utoljára stabil a DOCP. - Version 1407 2020/04/10 -
Nincs offset, full auto beállításoknál ezt csinálja a 2010-es 2103-as BIOS-szal.
Közben tovább kísérleteztem (#21197) mozso és (#21190) subaruwrc tanácsait is bevetve a Tiéd mellett és meg is lett a stabil állapot. Megszűnt a random újraindulás. Hurrá!!! Szuper!!! Nagy öröm, boldogság stb. Aztán futtattam egy CB20-at és all core tesztben eltűnt 400 pont
.
Na itt elengedtem és ismét ment vissza a 1302-es BIOS egyelőre, de nagyon nem tudok belenyugodni, szóval biztos, hogy tovább fogok kísérletezni. Külföldi fórumokon vannak akiknek egyértelmű teljesítménynövekedést hozott az új BIOS, és vannak akiknek azt, amit nekem. Valahogy ebbe nem tudok belenyugodni
-
Kipróbáltam a javaslatodat az új 2103-as biossal.
Félsiker. Ezzel a megoldással már bebootolt a gép, de sajnos később random újraindult. Az a probléma tehát megoldódott, hogy a D.O.C.P beállítását követően el sem jutott a BIOS-ig, de megmaradt a 2010-es BIOS-tól jelentkező random újraindulás.
Minden esetre mégegyszer köszi a tippet!
-
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Azért az érdekes, hogy kevesebb mint 1 év alatt az NH-D15 30-ról 40-re ugrott....
-
válasz
Sz4bolcs
üzenetére
Én is lesz@rtam a Mugen hangját, nem is azért váltottam. A Mugent tartom az egyik legjobb hűtőnek ár/értékben. 7 éven keresztül használtam a különböző változatait. Csendes, közel olyan hűtési teljesítménye van, mint egy NH-D15-nek vagy Thermalright Grand Macho-nak, és fele annyiba kerül.
Amúgy engem a procui hőfok ugrásai sem zavarnak, a venti profilt is azért lőttem csak be, hogy feleslegesen ne ugráltassa a ventillátorokat, nem a zaj miatt. -
válasz
Albigator
üzenetére
Szerintem nem érdemes cserélned a Mugent, még NH-D15-re sem. Én is Mugent cseréltem NH-D15-re, mert nagyon megtetszett a D15 és nem bírtam lebeszélni róla magam
, de nem hoz annyit amiért érdemes ennyit költeni a cserére. Persze ha nem csak a racionalitás van porondon a váltásban, mint nálam, akkor cserélj. -
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi!
Mozso kollégának is 3900x és ugyanilyen ramok vannak, ezért is kérdeztem őt a soc vddg feszekről. Nálam ezek az értékek nagyobbak, mint nála auto beállítás mellett pedig nála 3666-on jár a ram.
Még sajnos nem volt időm kísérletezni, de rá fogok próbálni a soc vddg beállításra. A kezdeti biosnál is voltak ilyen trükkök 0803 pl. -
Én is így csináltam:
"Gép kikapcs, CMOS reset, majd bios flashback usb portba USB drive C8H.CAP nevű új bios-al. Bios flashback button megnyom. Ha végzett a folyamattal jön a clear CMOS és bekapcs.
Első indításnál biost frissít, majd következő indulásnál load optimised defaults és restart. Utána DOCP bekapcsol, de minden más gyári értéken marad és restart."Ezután viszont már be sem boot-olt. A BIOS-ig sem jutott el.
Ekkor jött az, hogy CMOS RESET és a RAM órajelet az FCLK-t időzítéseket RAM feszt manuálisan beállítottam, majd újra restart, és ismét nem jutott el a BIOS-ig sem.
Na most itt adtam fel, és visszatettem a 1302-es BIOS-t.
Sanszos, hogy a SOC, VDDG, VDDP beállítgatása megoldaná, de ha 1302-vel meg nincs gond, akkor nem éreztem létszükségletnek a kisérletezést, bár ráérő időmben biztos fogok vele próbálkozni.
Nálad mik a SOC, VDDG, VDDP értékek? -
Egy kis tapasztalat az ASUS CROSSHAIR VIII HERO laphoz ma kijött 2103-as BIOS-szal:
Feltettem, mert abban bíztam megoldja az előző 2010-es BIOS-szal jelentkező problémát a random újraindulásokat. Hát nem oldotta meg, sőt
Ezzel már nem random indul újra a gép, hanem egyenesen be sem bootol, ha beállítom a D.O.C.P standard profilt. (3600mhz 1.35 v).
Az utolsó stabil BIOS a 1302-es volt, így ment vissza megint az, és láss csodát minden működik.
Pedig az új BIOS-nak semmi speciális beállítással nem kell megküzdenie, minden Auto-n ment volna a D.O.C.P-n kívül.
Nem tudom mit alakított az ASUS...
-
válasz
speedernet
üzenetére
Melyik x370-es Giga lapod van? Elvileg mindegyik támogatná a ramokat 3200 mhz-ig (bár értem, hogy nincs benne a támogatott listában, de az enyém sem volt benne mégis ment 3200-on)
Amúgy itt b450-ből sokan a Tomahawk Max-ot preferálják.
-
válasz
Fail3D!
üzenetére
Olvastam a Lan problémát a korábbi hsz-ben, nekem az driver gondnak tűnt.
Nem a szavakon lovagolva, de nem véletlenül a prociról írtam. Az alaplapi BIOS problémák vagy lan driver gondok nem az AMD hatóköre. Az alaplap gyártója lehet a saras. Ezért is írtam, hogy nem korrekt az AMD-re kivetíteni ezeket.
Nálam is volt kis nehézség a RAM kezelésével a lapnak a kezdeti BIOS-szal. Aztán megoldódott, ahogy a lap gyártója frissítette a BIOS-t. -
válasz
Fail3D!
üzenetére
Azért általános érvényűként kimondani, hogy a gyári értékekhez állítgatni kell az AMD proci(ka)t, nem igazán korrekt. Sokan vannak, közöttük én is, aki összerakta és ment a proci, ahogy leírta az AMD.
A többség itt a tuning miatt állítgat, nem azért, hogy elérje a gyári működést.
Ahogy korábban is írtam: az, ha a haverod úgy látta 4 ghz-n ment csak max egy szálon, ott valami más lehetett a gond..., de ezt már nem tudjuk kitalálni úgysem. -
válasz
Fail3D!
üzenetére
Igazából a Ryzen maga tudja, hogy melyikek a legjobb magok CCX-enként. Ryzen Master tegyétek fel és ott csillag jelzi. Ez nem feltétlenül az elsö és második mag. Nálam pl a 6 és 11.
Ezért érdemes hagyni, hogy dolgozzon automatikusan, mert ekkor jellemzően ezeken a magokon felmegy az órajel akár még 4,6 fölé is, ha kell, és a legjobb magok között dobálja is a terhelést, hogy ne folyton ugyanazt a magot hajtsa.
Ha belövöd all core fix 4,2-re, akkor egy magon sem lesz meg a 4,6 ha esetleg kellene.Ki van ez találva nagyon.
-
válasz
Fail3D!
üzenetére
Általános beállítási infó, hogy tegyétek alapra a BIOS-t, és akkor tenni fogja a dolgát a proci. Kétlem hogy full default beállítás esetén is fagyna a gép, de ha igen, akkor az nem a proci hibája lesz, szóval utána kell járni.
Ezt követően nézzétek meg csak a RAM OC-t. 3600 mhz és 1800 FCLK a leginkább ideális, ha bírja a RAM.
Ha így sem hozza, amit vártok, akkor jöjjön a manuális tuning... , de ahogy mozso is írta, először az instabilitás okát kellene felderíteni.Amúgy mekkora felbontáson, és mivel játszotok, hogy a proci és nem a VGA a limitáló

p.s. Az all core 4,6-4,8 Ghz-et kár kergetni, az max vágyálom. Az AMD sem all core vállalja a 4,6-ot.
-
válasz
chopin42
üzenetére
Igazad van abban, hogy az Asus egyre gyengébb a csúcs kategória alatt. Ez sajnos nem az x470-es szériától kezdődött. Már a prime x370-nel is sok volt a gond annak idején, főleg a RAM kompatibilitása hagyott kívánni valót maga után. Kezdetben pedig azt akartam venni, aztán maradt a Giga GA-AX Gaming 5. Na az egy jó lap lett, igazábol az egyetlen jó a Giga akkori felgozatalából.
Most úgy látom a Giga azóta magára talált és az x570-es lapjaik kifejezetten jók lettek, az ASUS viszont nem előre inkább visszafelé lépdelt a közép kategóriában. -
válasz
Beba Snake
üzenetére
"Az AMD csak az AM4 foglalat támogatását vállalta, nem pedig örökéletű csipszetes alaplapokra tett ígéretet. Ez pl. kib@szásként értékelhető."
Mármint kinek a "kib@szásaként"?
Az, hogy az ASUS nem frissíti a BIOS-t, nem az AMD sara. -
#20123 mozso
Nálam nincs ilyen gond az ASUS BIOS-szal. Jelenleg a 1302-es verzió van fenn és CB20-ban full default beállításokon is mindig megy a többmagos teszt 4 Ghz és 4,1 Ghz közé stabilan, pedig csak léghűtésem van és nagyon meleg a szoba. Utoljára a 1105-ös BIOS-szal szívtam. Akkor mérgelődtem is az ASUS-ra rendesen. (Ugyanolyan lapom van mint neked.)
A nem hivatalos verziót azért nem mertem kipróbálni, de gondoltam belinkelem hátha valaki merészebb nálam.#20124 jokeph
Sajnos az X370-re nem kerestem, de érdemes lenne megkérdezned a linkelt fórumban, hátha valahova feltették.p.s. Bocs, hogy így reagáltam, de ha bejelentkezek, akkor nem látszanak a kommentjeitek, de ha nem jelentkezek be, akkor meg igen.
-
-
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Nem, nem tartható, főleg nem all core.
A proci magát tuningolja. Ha jó a hűtésed, akkor jobban megy, de a 4,8 az nem.Amúgy nagyon jó proci, durván erős, ha olyan feladatot veszel, amihez kell a sok mag. Nálam is olyan lapban ketyeg, amit Te terveztél venni.
(#15786) arabus Persze vannak kivételek, amik erősítik a szabályt.

-
válasz
Chaser
üzenetére
A witcher 3 már az 1600X-nél sem ette meg a procit. A betöltö képernyőknél terhelt egy magot (néha kettőt) 100%-ra, de játék közben sosem. Nálam mindig GPU limit volt, igaz hogy ez a 4K miatt.
FHD-ban már kicsit más volt a helyzet jobban meghajtotta a magokat, de ott sem volt processzor limit. -
válasz
kopi72
üzenetére
Kicsit nagyok az igényeid. Az R5 1600-hoz képest egyik Ryzen 3xxx sem kétszer gyorsabb. 100%-os egyszálas teljesítménynövekedést két generáció alatt egyik processzor architektúra sem ér el.
Ahogy SECTORnooB írja az R5 3600 a jó választás, azzal kb 20%-os növekedés meglesz.
-
válasz
MrTwister
üzenetére
Az AX370 Gaming 5 a Zen 1-es korszak egyik legjobb lapja a RAM kompatibilitás szempontjából (ezt az akkori tesztek ki is emelik). Nekem is ilyen volt a mostani előtt G.skill TridentZ 3600C16D-GTZ rammal (B-die). Minden gond nélkül ment 3200mhz-n 2 szlotban. A 4 slotos kiosztást "nem szerette" csak az F31-es biosok után (előtte az is OK volt), és ekkor már nem akart 4 slotban 3200-on járni.
Mi a pontos hibajelenség? Beállítod 3200-ra és visszadobja 2133-ra? Be sem bootol?
Megkapja az 1.35V-ot a Biosban?Paxker315: Szerintem más giga lapokkal kevered. A sima Gaming 5 kilóg az akkori giga lapok sorából. Érdemes megnézni az x370-es lapok összehasonlításait, meg fogsz lepődni.

-
válasz
chopin42
üzenetére
Ha top léghűtőt szeretnél, akkor azt vedd meg, amelyik a legjobban tetszik.
Nem nyersz hőfokokban szinte semmit egy top léghűtővel a Ryzen 3600 esetében, bőven elég a középkategória is.
Nálam Mugen 5 Rev B volt, és azt cseréltem Noctua NH-D15-re, így tudom, hogy bőven elég volt a Mugen is. A Noctua nem hozott csak max. 3-5 fokot. Mondjuk nem is azért vettem, hanem mert mindig is egy top léghűtőt szerettem volna, és azon belül is az NH-D15 volt ami legjobban tetszett.
-
válasz
klachaza
üzenetére
2133 felett minden Mhz RAM OC. Ezért lövi be alapból erre. Vagy XMP vagy manuálisan vidd fel, de célszerűbb max 3600mhz/fclk1800 vagy max 3800mhz/fclk1900 beállításig húzni és az időzítést csökkenteni, amíg tudod cl19-ről. Ezzel jobban jársz teljesítményben mert a Ryzen ezeket a RAM frekiket szereti legjobban.
Na látom a fórumtárs megelőzött közben

-
válasz
Kaci84
üzenetére
Nekem CB15, CB20 és CPUZ mérések alapján jött ez ki és ez kb. egyezik is azzal, ami az órajel többlet és az IPC növekedésre előre jelzett adatok alapján előrevetíthető volt.
Nem mondom, hogy a Testing Games csatorna nem mérvadó, de szkeptikus vagyok az ilyen játéktesztekkel kapcsolatban, mert VGA limit miatt is lehet változás az eredményben. Amúgy megnéztem a 1600-2600-3600 videót és ott is a 3600 kb 30-50 fps-sel hoz többet, ami szintén 20-25%-kal több, mint az 1600 esetében.
-
Kíváncsian várom az eredményeket.
Pont a korábbi hsz-edben írtak miatt tatottam az 1.0.0.4. B AGESA biostól (C8H 1105). Aztán mégis rápróbáltam és nem volt teljesítményvesztésnek jele CB20-ban, sőt kicsit nőtt is a pontszám, CPUZ-ben meg hibahatáron belül volt. Egyelőre értetlenül állok az előtt, hogy mi okozza a nálad jelentkező teljesítménycsökkenést. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Gratulálok hozzá! Kívánom, hogy legyen sok örömöd benne.
-
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Akkor nem, csak annyit, hogy a működés monitorozásában segít.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Ahogy olvasom a "le kell szedni azt" fordulatot érthetted félre. Mármint az alaplai bordát kell leszedi., ahogy (#10301) hsz-ben is írtam.
Na mindegy, nem kardinális. A lényeg, hogy Sontir Fel fórumtárs értette mindkettőnket és jó döntést hozott: Felső slot, alaplai borda leszerel...
-
válasz
jokeph
üzenetére
Miben látod az ellentmondást?
Amiket írtam az egyes HSZ-ekben:
(#10292) Általában az SSD-ről le lehet szedni a bordát (mivel csak ragasztott) és ha leszedi, akkor illeszkedni fog az alaplapi borda alá.
(#10295) Mivel az SSD-je bordája komolyabb, ezért inkább azt célszerű meghagyni és az alaplapi bordát ne tegye vissza. Ebből nem lesz gond.
(#10296) Mivel két slot van és csak az egyikhez van alaplapi borda így nyugodtan választhat, de ha az alaplapi bordásat választja, akkor az alaplapi bordát le kell szedni (lásd (#10295) hsz-em) -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hát ez komoly borda. Így ránézésre is jobb mint az alaplapi.
Szerintem nyugodtan hanyagold az alaplapi bordát. Nem lesz gond, ha leveszed és nem teszed vissza.
Hajrá, jó építést! -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Milyen SSD-t vettél. A kép kissé kicsi felbontású, így nem tudom azonosítani.
Nálam az egyik SSD-nek (ADATA) saját bordája volt. Simán le lehetett szedni és gond nélkül illeszkedett az alaplapi bordához.
Szóval emiatt ne aggódj. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Igen, értelmezheted úgy. Fogod tudni használni korábbi processzor nélkül.
-
válasz
arabus
üzenetére
Jim Kellerre gondol.
Wikipedia:
"In August 2012, Jim Keller returned to AMD, where his primary task was to design a new generation microarchitecture[5][11][15] called Zen.[14] After years of being unable to compete with Intel in the high-end CPU market, the new generation of Zen processors is hoped to restore AMD's position in the high-end x86-64 processor market.[3][13] On September 18, 2015, Keller departed from AMD to pursue other opportunities, ending his three-year employment at AMD.[20]
In January 2016, Keller joined Tesla, Inc. as Vice President of Autopilot Hardware Engineering.[1]
In April 2018, Keller joined Intel.[21]" -
válasz
szasanyi
üzenetére
Én is sokat hezitáltam, és egy csomó fórumban elolvastam a tapasztalatokat, de elég megosztó volt.
Végül azzal tettem fel, hogy legfeljebb visszaflashelem pen drive-ról, ha nálam is drasztikusan visszaesne a teljesítmény. (ez nem következett be.)
Most úgy látom, hogy ha auto beállítások mellett használja valaki a processzort és nem al core fix OC-val, akkor nem szerez rossz tapasztalatot. Amit még hoz egyébként az a boot idő rövidülése. -
válasz
szasanyi
üzenetére
Ha úgy nézed a lapfüggőséget, hogy egy típuson belül (pl.: ASUS ROG Crosshair VIII Hero) lehet különböző, akkor igen. (Ilyen mindig van, hogy valakinek problémái akadnak, és kérdés, hogy mi okozhatja.)
Magam részéről úgy értettem, hogy nem lapfüggő, hogy: nem attól függ, hogy milyen típusú a lap, azaz mindegy, hogy ASUS ROG Crosshair VIII Hero vagy MSI MEG X570 ACE
Nyilván minden lapgyártó BIOS-a között van különbség, de az 1.0.0.4. B AGESA eredménye alapvetően a feszültségkezelésben lévő változás és ennek hatásai egyformák, laptól függetlenül. Ez pedig a hőmérséklet csökkenésében és az all core boost-ban érhető tetten. -
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem hinném, hogy a laptól függene.
Mozsó fórumtárs például egy korábbi hsz-ben bemutatta, hogy az ASUS ROG Crosshair VIII lapjában az 1.0.0.4 BIOS-szal sokkal rosszabb eredmények jöttek ki CB20-ban, mint az 1.0.0.3. ABBA BIOS esetében.
Nálam ugyanezen lapnál jobbak a CB20 eredmények. A CpuZ esetében viszont nálam is van all core visszalépés, de ez még hibahatáron belül.Ahogy láttam és több hsz is ezt feszegette itt előttem, a feszültség kezelésben van változtatás, és így all core nem hajtja annyira a procikat az új BIOS. Ez azonban lapfüggetlen. Így a hőfokok kicsit alacsonyabbak.
-
-
Csak azért elmélkedtem kicsit róla, hogy van-e értelme újra feltenni a későbbi 1001-est, ha már fenn van a korábbi. De mivel minden megy normálisan jelenleg, így elengedem a kérdést, mert annyira nincs jelentősége.
Simán lehet, hogy csak a számozást rakták rendbe ilyen módon.
mozso: egy ilyen bináris összehasonlítást hogyan, mivel kellene egyébként megcsinálnom?
-
A kérdés csak az, hogy van-e bárminemű különbség a korábbi (09.12-én kiadott) 1001-es BIOS és a mostani (09.25-én kiadott) 1001-es között. A 0901-es BIOS frissítés, ami 20-án jött, az csak az újabb 1001-es BIOS-ban van benne, vagy már az előzőben is benne volt, vagy egyikben sincs benne?
-
-
-
Így igaz, az XMP lelőve, időzítések a lehető legalacsonyabbra állítva és megy, sőt akár a benchekben is jöhet így néhány plusz pont. Nálam ez volt a tapaszalat.
Ezek komoly mérföldkövek voltak az igaz. Kérdés, hogy hova tovább. Ha jól emlékszem évekkel ezelőtt az Intel már vizionált 8 Ghz-et is, csak nem jött be. Szerintem ebben 5ghz jörnyéke van. Nagyon új technológa kell a szignifikáns ugráshoz.
-
Hát igen a 8088 jó régen volt, a többi említettről nem is beszélve.
Valahol vicces, hogy egy 8088 4,77 mhz-en ment, és milyrn jó volt, ma meg a Ryzen 9 3900X 4,6 ghz-en.
Persze a kor nem érdem, hanem állapot, szóval befogtam. ...DE ettől még akkor is azt mondom régi szép idők.

-
válasz
DzsannyX
üzenetére
Na mégis kiderült, én voltam a béna

Bár igaz, hogy ez nem az AGESA 1.0.0.3. ABBA:
Also note that these bioses ARE NOT based AGESA 1.0.0.3ABBA code revision, as the whole code base has not been upgraded (only the SMU firmwares).
Therefore the behavior might not be identical to true 1.0.0.3ABBA bios builds.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Gumi és felni topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Linux Mint
- Robotporszívók
- Annyira azért nem egyedi tervezésűek a Steam Machine fő komponensei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Intel Xeon E-2146G / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Eladó i7 7700
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de nem hoz annyit amiért érdemes ennyit költeni a cserére. Persze ha nem csak a racionalitás van porondon a váltásban, mint nálam, akkor cserélj.