Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
válasz
Thrawn
üzenetére
Megoldottam.Segített benne a AOMEI Partition Assistant. CMD parancsokkal sikerült elintézni, hogy a boot és a system ugyanott legyen. Onnantól hogy a boot directory létrejött a C-n, már nem volt nehéz megoldani. Végre működik a resizable bar is. Köszönöm neked is, meg mindenkinek aki segített egyáltalán megérteni a problémát, nagyon jókat linkeltetek, aminek a nyomán el tudtam indulni.
-
Joachim21
őstag
Szívok ezzel a dologgal rendesen. mbr2gpt képtelen validálni a meghajtót. Néztem videókat, hogy mi miatt lehet ez. Végigcsináltam a tutorialokat, és felfedeztem, hogy Boot directory nincs az SSD-n, van viszont két mésik meghajtón is.
Az egyikben semmi hiba, a másikból kitöröltem a hibákat ahogy a videok többsége javasolja. (pl. bcdedit /store M:\boot\bcd /delete {c2250452-e091-11e9-928f-d416bbc825f3} módon). Változás viszont továbbra sincs, az mbr2gpt képtelen validálni a meghajtót, bármelyiket is. Disk layout validation failed for disk 0 hibaüzenetet kapom mindig. Itt tartok most, ahogy elnézem jó pár estém rá fog erre menni, és a vége lehet egy teljes újratelepítés lesz.
Volt aki szerint a galibát a recovery partíció okozza, de nálam nem gondolnám, mert nincs törölve, és minden a helyén van. -
Joachim21
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Bevallom ezzel a kérdéssel megfogtál. Ha arra gondolsz, hogy alapból az UEFIbe tért vissza mikor frissítettem és először kiléptem mindent default-on hagyva akkor igen.
-
Joachim21
őstag
Ma nem bírtam magammal, BIOs frissítés alaplapon, firmware frissítés VGA-n, mindent is frissíttetem.BIOS a 1004-esről lett a legújabbra frissítve, azzal meg kellett küzdeni (ROG B550-F gaming Wifi). Ilyen hülye rendszert mint ez az ASUS UEFi még keveset láttam. Emlékszem legutóbb is megküzdöttem vele, mire bebútolt NVMe-ről, de most sem ment egyszerűen. Szerettem volna aktiválni a resize bar-t is, de hiába állítgattam be a BIOSban ami kell hozzá, GPU-z továbbra is úgy érzékeli, mintha a beállítások nem megfelelőek lennének. Ami még viccesebb, ha a CSM-et disable-d re állítom, akkor meg nem bootol be NVMe-ról. Valaki járt már hasonlóan ASUS lappal?
Mindenesetre a 3800X-et is kipróbáltam PBO-val, de annyira nem tetszett és ki is kapcsoltam. -
Joachim21
őstag
válasz
Barcelona95
üzenetére
Igazából ahogy írtam is, ez normális jelenség hideg indításnál.Linkeltem az ASUS fúrumot.
-
Joachim21
őstag
válasz
Barcelona95
üzenetére
Nekem a régi Maximus csinálta ezt, de az csak egy előzetes feszültség teszt volt, megnézte, hogy tuning beállításokkal is minden rendben van-e, és indult utána. Nem hibajelenség volt anno, hanem egyszerűen volt egy előzetes teszt indításnál.
-
Joachim21
őstag
válasz
üzenetére
A lista csak egy dolog, de attól hogy nem validálták a lapban, még működhet. Mivel úgy lett iPonban összerakva, megnézném a tápkábeleket, hogy rendesen a helyükre vannak-e dugva. Szintén ellenőrizném a RAMokat, hogy jól be lettek-e pattintva a helyükre, nem lógnak-e. Azt is megnézném, hogy rendesen dual chanel kiosztásban vannak-e. Mivel játékok, terhelés alatt fagy, egy ránézést megér a CPU hűtő ellenőrzése is, és a drivereket is ellenőrizném, nem-e ott van valami rosszul installálva. Nem tudom ezek megvoltak-e, ha igen akkor SRY.
-
Joachim21
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ha nincs időd és allcore tuningra vágysz, akkor ez is egy teljesen jó eszköz. Van róla sok útmutató hogyan kell használni. Nálam teljesen jól belőtte a vasat 4,3-4,4Ghz közé 1,25V-tal.
-
Joachim21
őstag
válasz
surgyi
üzenetére
Laptól is függ, nézd meg a Linustech-nek van egy jó összefoglalója róla.
-
Joachim21
őstag
1.1 béta 7-et., de majd még kísérletezek vele, lehet 0-ról újrakezdem h úgy mit csinál. A jelenlegi beéállításokkal Cinebench alatt 5135-5159 pont közötti értpékeket hoz. Tetszik maga az ötlet is, meg a megvalósítása a CTRnek, eddig egyedül ez az automatikus indulás ami nem jött össze vele.
-
Joachim21
őstag
Sziasztok! CTR-t használja valaki közületek? Be lehet állítani hogy a Windows-zal együtt induljon?
-
Joachim21
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem hiszem, hogy a ROG szérián is beöntenének nyálkát a foglalatokba hogy ne érintkezzenek. Mindig ASUS ROg lapokat használtam és soha nem volt velük semmi zűr.
-
Joachim21
őstag
válasz
Joachim21
üzenetére
Köszönöm annak aki írt. A feszültség pontos megnevezése VDDCR. Ezt sokalltam 1,48ig is felvitte akár ha automatán hagytam. 1,33-ra belőve látható hőmérséklet csökkenés. AIO van rajta, szóval olyan nagyon nem melegszik, csak szeretném ha rendben lenne, és nem vinne el más értékeket, ha ezt az egyet kisebbre állítom. Néztem egy stressz tesztet is, a rendszer stabil 3800X; 3600MHZ -en a memóriák DOCP-vel. Ismerkedünk és köszönöm annak aki segít, a PBO-t is csekkoltam, nem volt egy rossz tipp.
-
Joachim21
őstag
Sziasztok! Intelről váltottam nem olyan régen AMD-re. B550+3800X kombót szeretnék stabilan hosszútávra belőni tubning nélkül. Láttam többen javasolják youtube-on, hogy limitáljuk BIOSban a processzor VCORE/VDD feszültségét. A lap alapból 1,45-1,48V-ot is ad neki terhelés alatt. BIOSban belőttem 1,33-ra, a rendszer stabil. Sőt, nekem úgy tűnik, továbbra is variálja a feszültséget attól függően, hogy a terhelés milyen. Jól gondolom, hogy a az 1,33as feszültség akkor a maximumot jelenti, és nem állandóan ezt a feszültséget tartja fent a lap? Sajnos a megfigyelő szoftverek elég ellentmondásosak, mást mutat egy időben a CPUZ, AIDA, CoreTemp, gondolom attól függően épp melyik magot szemelték ki maguknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az egyikben semmi hiba, a másikból kitöröltem a hibákat ahogy a videok többsége javasolja. (pl. bcdedit /store M:\boot\bcd /delete {c2250452-e091-11e9-928f-d416bbc825f3} módon). Változás viszont továbbra sincs, az mbr2gpt képtelen validálni a meghajtót, bármelyiket is. Disk layout validation failed for disk 0 hibaüzenetet kapom mindig. Itt tartok most, ahogy elnézem jó pár estém rá fog erre menni, és a vége lehet egy teljes újratelepítés lesz.
Volt aki szerint a galibát a recovery partíció okozza, de nálam nem gondolnám, mert nincs törölve, és minden a helyén van.
Mindenesetre a 3800X-et is kipróbáltam PBO-val, de annyira nem tetszett és ki is kapcsoltam.