- iPhone topik
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Uramatyám.
4K felbontás 144Hz képfrissítéssel VR headsettel.
Az NVidia és az AMD felkötheti a gatyáját és gyárthatnak újra 2 GPU-s szörnyetegeket 64GB rammal 2,5kW fogyasztással. Na meg min R9 5950X csutkára tuningolva, de inkább valami masszív 32/64-es TR 128-256GB rammal.Ja, a 10TB-os SSD-t meg majdnem lefelejtettem.
-
fanti
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Két lépcsős volt az akció, egyikben 25k volt a bruttó ára, a másikban meg 37k.
Még 37 ezerért is kihagyhatatlan szerintem az a lap, mert a normál ára 50 ezertől indul most is. -
-
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Nem értem, mire ez a fanyalgó hangnem, ha a kollágnak megérte, hát megérte. Egyébként én nem feltétlenül a számokban várok javulást a váltástól. A több CCX/CCD elrendezés miatti latency egy dolog, de szerintem néhány szoftver allergiás is erre a felépítésre, bármennyire is prbóálja meg a Windows elrejteni ezt. Jónéhány olyan alkalmazás van, ami stabilabban fut most nálam egy ezeréves Intel laptopon, meg persze jóval lassabban is egyúttal. Ha az 5800X-nél már nincs meg ez a belső kommunikáció, simán lehet ,hogy megoldódnak a problémák.
Zsoltszaba, a POST ideje milyen, van VGA ventilátor üvöltés?
-
Goose-T
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Azt tudom, de nekem R5 Pro 4650G-m van, ott már 3200 a max. A 2400G a régebbi gépemben van, amiben Trident Z van, azzal nincs is probléma.
-
Chaser
legenda
válasz
F e Z o
üzenetére
anno úgy vettem az aegiseket, hogy mind amd mind intel részéről azt mondták megy gond nélkül, véleményekben sem láttam mást
az első gép kb fél évvel később lett meg hozzá
kicsit sajnálom hogy nem vettem a 3200-es 2x16-ból 36e-ért két kitet mikor nemrég annyiért dobálták alzán, de mosmá' mindegy -
-
Chaser
legenda
válasz
F e Z o
üzenetére
igen, csak a "hozzám szól", "ezen-azon keresztül", "nincs kiírva kihez" az nálam nem meríti ki a garancia fogalmát, átnéztem a kínálatot de nem győzött meg
ritkán döglenek ezek, de nem lehetetlen, nemrég itt a topikban talán egy 3700 tulajnál volt defekt a cpu-val
de a 3600 ára gyorsan lereagálta a bolti árak emelkedését ( :
3900-et is nyilván jóval kevesebben vették mint a 3600-ot, ezért nem is mászott el az ára a régiről, max ft gyengeségét reagálta le -
Chaser
legenda
válasz
F e Z o
üzenetére
3600 vs 5600x-nél ilyen rossz a mutató, afölött azért már javul - persze ha a 3600 régi árát nézzük -
ha a mostanit, lassan drágább mint az 5600x ( :
3800 vs 5800-nál 50% árdifi van, cserébe kapsz +20-25% kraftot, az már élhetőbb
számszerűsítve nyilván nem éri meg cserélni, ahogy anno 2xxx-ekről sem érte meg ilyen alapon
de aki játszik, vagy dolgozik és pénzt keres vele annál másképp megy a matek -
South Velen
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
3600-hoz lőtt be ennyit a kollégánál, nálunk már 3400-hoz is.
Nálam a 3600mhz-hez 0.94v is elég...persze ez függ az adott soc-tól és ram designtól de mint az alábbi eset is mutatja 1.2v soc alapból szimpla idiotizmus és káros. És mindezt úgy, hogy két helyen is át kell állítani hogy végre ne 1.2v-t kapjon mert az asrock bios és a UX két külön galaxis..... És ez csak egy kellemetlen dolog a sok közül az ASRock lapokkal. (Ez legalább orvosolható) -
PAtr0n
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Kipróbáltam, auto SoC voltage-en (és auto SoC/Uncore voltagen-en), 3200 és 3400 MHz-en 1,0875-öt lő, de 3600-nál már 1,1875-öt. És valszeg itt a baj.
Mondjuk nem csodálkozok, mert PBO mellett is szarrá feszeli a CPU-t, hogy meglegyen pillantokra a 4400Mhz.
RR89:
Igazad van, ez az auto dolog elég szemétláda, addig okés ha valaki 3600 alatti ramokat használ, de afelett indokolatlan túlfeszelés okozhat gondot idővel.
Most jön az, hogy próbálom az időzítéseket még jobban faragni, kíváncsi vagyok, most játszottam egy órát, és tényleg stabil a cucc, nem dobott ki egyszer sem. -
chopin42
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Fix feszből csak 4.2 van, az 3800 körüli. De azt tudom, hogy messze a legszarabb a fix 1.325v volt, automata órajel mellett. Ha a 3900 lemegy 1.25 körül, akkor kb ugyanannyi pont lesz mint a többinél, de kissé hűvösebb marad. Ma már nem csinálnám meg, az kis sincs tesztelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Facebook és Messenger
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

4K felbontás 144Hz képfrissítéssel VR headsettel.

Ahhoz képest nagyon meredek akár az 5600X, akár a 3600 mostani ára is.