- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hobizoli #35994 üzenetére
Gondolhatod, hogy nem játékhoz kell annyi ram. Egyébként nyitok pár figma fület és volt ram, nincs ram, megeszi a 32Gb-ot pillanatok alatt. Most 16Gb van a gépemben, mert itx-re váltottam és ugye az csak 2slotos, így a 4x8-ból csak 2x8 maradt a gépben és 2-3 füllel már tele rakja. De most nem akarok még ramra költeni, így egy ideig marad az, hogy bezárom, ami nem kell.
-
HSM
félisten
válasz
hobizoli #35929 üzenetére
Nem lett volna szabad nekik az ATX szabvány értelmében.
Illetve nem is túl okos ötlet úgy tervezni, az ATX24p csatlakozó mindössze 2db 12V-os erének bőven van mit ellátnia a CPU terhelésén kívül is, egyetlen 16x-os PCIe slot is kapásból felvehet onnan akár kb. 60w-ot önmagában. -
BerserkGuts
addikt
válasz
hobizoli #31983 üzenetére
Egy kis ideig pedig úgy tűnt itt az áttörés tényleg kell a 8mag 16 szál vagy van értelme a több szálnak 12vs 8
aztán mégsem jött az új peccs 1.5 a cb2077-hez és a 3300x megint a toppon van meg a 8magos intel is elég lesz akkor minek a több szálasítás ha semmit nem kezd vele csak az erősebb magok kellenek.
Az összes többi játéknál meg többségében új procik jobbak vegyél aztat pff xd 5600x i9 ....
-
válasz
hobizoli #31983 üzenetére
Persze én is így vagyok vele, hogy engem pont nem érdekel, ha egy game 140fps helyett 120fps-el megy (ennek ellenére én is tuningoltam a procit is, meg a ramot is, de nem a határig), de valakinek ez a szórakozása/hobbija, én nem látom, hogy ez gond lenne, ha neki az a +3fps jelenti az örömét. Azért remélem eljutunk odáig, hogy a 2021-ben kijövő játékok skálázódnak majd 8/16-ra is normálisan (és ezt ne úgy értsd, hogy egy 6/12-essel játszhatatlan legyen, hanem, hogy ne csak 4-6 magot terheljen normálisan, a többi meg alszik kb.)
-
dzz
aktív tag
válasz
hobizoli #31778 üzenetére
Az előlapra szeretnék még egy „kék” usb aljzatot és egy usb-c-t. Az alaplapi hajt már egyet és egy kártyaolvasót. Gyárilag szépen be van dobozolva, szétbarkácsolni nem szeretném. Előfordul, mint most is, hogy 2 külső usb-s háttértár van rádugva. Az alaplapi 4 sata most 1 SSD, egy sata 4TB hdd, egy 2TB sata hdd és egy Extsata a frontra. Jó lenne még kettő a két 1TB-s régebbi laptop vincsiknek amiken csak tárolok. Ez csak kényelmi szempont, hogy ne kelljen dugdosni. Olyan frontpanelt amin van több usb és kártyaolvasó, nem találtam (illetve igen, de a kártyaolvasó nem tudta az uhs-II-t). Elég kicsi házat (Thermaltake Armor A30) választottam a kicsi alaplaphoz, lehetne egy picit magasabb, hogy jobban férjek (bár ez sem oldaná meg a szűkös csatlakoztatási lehetőségeket).
A grafika nem sli-ben megy. Két független X fut rajtuk az egyiken 4 FHD monitor (lesz, most épp csak 1 van) a másikon lesz 1 (az ami most a másikon van) és egy UHD TV. Nekem ez a munkagépem és a háttérben fut még néhány virtuális gép és konténer. Most viszem át az egészet Xen alá. Lehet jobb választás lett volna egy atx alaplap több pcie-vel és talán akkor több egyéb port is lenne az alaplapon eleve amit akár át is tudnék adni teljesen egy-egy virtuális gépnek. Mindegy, ez már így marad a következő pár évre, ezért keresgélem a bővítési lehetőségeket. A virtuális gépek megjelenítője a második grafikai kártya.
UI: Nem bántam meg az intel-amd váltást, a felsoroltak ellenére is oda meg vissza vagyok a teljesítménytől! -
dzz
aktív tag
válasz
hobizoli #31775 üzenetére
Ezeket megtaláltam már én is. Olyat is találtam, hogy hátlapon usb, belül a panelen sata, de olyat nem amit én keresnék, hogy minden csati belül legyen (elég lenne egy 20 pin-es usb és 2 sata). Ja, amit nem írtam, egyetlen szabad portom van, mert a vga dupla helyet foglal. A második vga ugyan kikerül majd egyszer, de jelenleg ő is foglal egy pcie foglalatot. így egy slot maradt szabadon. Ez a hátránya a mATX lapoknak
. Mondjuk az alaplap hátul tele van usb-vel, de az az egyetlen hely ahová nehéz hozzáférni
Mindenhol máshol jobb lenne
-
jeni
félisten
válasz
hobizoli #24173 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam.
TR4
Threadripper=14mm eljárással készül 8/16 vagy 10/20 és 12/24 magos nagyobb IHS felülettel.
DUAL helyett Quad működés.
190xx,20xxx ezek még elfogadható ÁRON VANNAK.
Az aprón van is egy 2920xproci X399 lappal együtt 150000Ft árban garanciával.Amit nem tudnak elvileg azok a PCIe.4.0,egyéb extra dolgok amik nem kerültek fel rá. A lapok is némileg drágábbak.
A 2950X viszonylagos tudásához mérten nagyon elfogadható áron kapható.
A TR4 árban szintén olcsóbb a 7mm eljárással készülő kisebb IHS AM4 prociknál.
Amiben hátrány az egész dologban a TR4 az a proci fogyasztás.
Kevesebb reklámot kap ezért kisebb a piaca?
Gyakorlatban mi hátránya lenne a fogyasztásán kívül a TR4-nek? -
-FreaK-
veterán
válasz
hobizoli #24173 üzenetére
Köszi a tanácsot, de semmi szükségem TR-re, vagy sávszélre. A teljesítményre játék alatt van csak szükségem. Ki akartam hozni a rendszerből amit lehet, de olyan szar cpu-t fogtam ki, hogy még egy átlag 3700X is jobban megy nála. Mindemellett a rendszer folyton összekakálja magát a különböző beállítások között.
Ennyi volt csak a történet röviden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest