- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Krisszer
aktív tag
válasz
attiss66
üzenetére
hát, elvileg lehetséges type-c-be injektálni DP jelet. ahhoz, ha HDMI van rajta, kell egy HDMI to USB-C BiDi adapter és egy USB-PD injector, ha csak RCA van, akkor RCA to DP/HDMI, DP/HDMI to USB-C BiDi adapter és az előbb említett PD injektor.
ha egyik sincs, amit valószínűnek tartok gyári fejegység lévén, az egy ÍJB helyzet, kivéve ha van valami okosság, ami a kijelző szalagkábel csatlakozójára tud ülni és azt konvertálni valamilyen kimenetre.
nem tudom mennyire érdemes vele foglalkozni, mert a DVD 100"-on nem hiszem, hogy túl jól nézne ki és hogy potenciálisan mennyi macera, de kétségtelenül érdekes kísérlet lenne. talán egyszerűbb lenne valami olcsó tv-box, és azt a HDMI-s módszerrel a kijelző elé kötni, esetleg laptop amin van teljes képességű type-c?a legegyszerűbb Dudu7 lenne, annak van HDMI és afaik teljes képességű TypeC portja a seggén és egy hosszú dróttal ki lehet húzni, de feltételezem az nem opció. ha mégis, ajánlom a következő totyikot: Androidos fejegységek
-
attiss66
senior tag
A Mitsubishi ASX-ben van dvd lejátszó, csakhogy egérmozi(vagy 15x10cm kép).
Léteznek olyan szemüvegek, amit, ha csatlakoztatnak a médialejátszóhoz USB-C-n akkor akár virtuálisan 3m-es képátlón tudja nézni a filmet. Egy olyan szemüveg vagy 3-400e. Vannak kisebb képet megjelenítő szemüvegek is, vagy 100-150cm képátlóval [link] , ezek már 100e-ért is kaphatók.
A kérdés, hogy a dvd lejátszó videó részére rá lehetne a tenni valahogy egy USB-C átalakítót, hogy átjöjjön rajta a kép. Az nem gond, ha a kép minősége gyengébb, csak a nagysága meglegyen, tehát a 40-50 col. Vajon megvalósítható egy ilyen manőver.
-
attiss66
senior tag
Nem én fogok rajta ügyködni, hanem profik a debreceni Auto Hifi City-ben.
Megbeszélem velük, hogy úgy volna a jó, ha tovább is vezetnék a vezetékeket a csomagtartóig, pótkerékig, mert az ülés alatti(az csak kiváncsiság, a Temu-ról
, amit egy 1 millás subról másoltak egy az egyben, még a neve is az ami az eredetinek, "Emines") csak ideiglenes. -
attiss66
senior tag
Ha egy ülés alá való sub van a kocsiba szerelve, de később tervezés alatt áll egy pótkerékbe szerelhető is, a vezetékelést ki lehet vezetni a pótkerékig(ha megvan a pótkerekes sub, rögtön szerelhető), vagy csak akkor kell(ajánlatos) kiépíteni a vezetékelést az ülés alól, ha megvan a pótkerekes sub?
-
Ciccuka
veterán
Az autósrádiókon van általában Sub RCA kimenet. Erre ha rá van kötve egy mély-hangszóró (ami fa dobozban van) RCA kábellel elektronika nélkül, akkor (az erősítő nélkül is) működik valamennyire? Marcello ilyet szerelt be az ülés alá
Strereo a mélyhangkimenet vagy miért van 2 Sub kimenet?

Ez a kimenet ilyen mélyládát is meg tud vajon hajtani? [link] [link] -
berek21
őstag
Csak sikerült összeütnöm 2 ládát. Rat style rulez! 😄
-
attiss66
senior tag
válasz
attiss66
üzenetére
Már tárgytalan. Beviszem a kocsimat Debrecenbe az Auto Hifi City-be [link] , beszéltem velük, megveszem az Audio System SW11 -et és beszerelik 35e-ért, anyagköltség+munkadíj. Viszont az Allegro-n visszaemelték a sub árát 89e-ről 95e-re. Nemgond, úccse most kell beszerelni, majd , ha jobb idő lesz, addig remélem megint akcióznak vagy nyócvanötezerre
-
attiss66
senior tag
Bonyolult bekötni egy Audio System SW11 sub.-ot egy Mitsubishi ASX csomagtartójába a mankókerékbe?
-
cOxeR
Ármester
Köszi, figyelek rá, de pár hétig biztos nem tudok hozzányúlni, addig meg csak melegszik az idő azért.
Nappal felfűtöm a garázst, éjjel bent van a kocsi, másnap reggel meg tudok szerelni. Blamázs, hogy pont sikerült lehagyni az adaptert a 3 közép egyike esetén, pont az lett volna a leggyorsabb művelet, amit terveztem megugrani a következő napokban. Ott csak A oszlop borítást kell lebontani, illetve egy szövet takaró elemet a műszerfal előtt és az alatt sorakozik a három hangszóró. -
cOxeR
Ármester
Minden megvan, már “csak” idő kell. Garázst fel tudom fűteni, de ott azért szűkösen férek el, ajtó hangszigetelést mondjuk meg tudom ugrani.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Krisszer
üzenetére
Magasra ráküldesz 100W-ot, akkor magas frekvenciák helyett füstjeleket fog adni. Pici könnyű membrán, pici könnyű lengőtekercs, vékony huzal, kis terhelhetőség rossz hőleadás, hamar megsül. Ezek ilyen 20W névleges teljesítmény körül szoktak lenne, ne keverd a zenei teljesítménnyel, azt max. csak egy impulzus erejéig tudja nem tartósan.
-
Krisszer
aktív tag
ez most ugrott észbe - aktív két utas szetthez hogy kell méretezni az erősítőt? Ground Zero GZIC 165.2 van az első ajtókban aminek a csipogója GZIT 19M, ami összezavar, hogy elvileg a készletnek és a csipogónak külön is 100w a terhelhetősége. akkor most 4x100W-ot kéne vadásszak?
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Adott egy opel astra j, amiben gyárilag jól szól a zene, nem is piszkálnám, de tönkrement 2 hangszóró is amit cserélek. Viszont elgondolkoztam, hogy ha már leszedem az ajtókárpitokat érdemes lenne leszigetelni az ajtót egy kis plussz mély miatt, vagy egy gyári szettnél nem sokat dob?
Üdv, pityaa23
-
cOxeR
Ármester
Köszi a javaslatot, ekkora bontásba biztosan nem kezdek, ha nagyon zavaró és hallom, max keresek alternatív megoldást, hogy kikerüljön onnan és lefedjem. (kivágom belülről) Bár most nézve, megkötöm 2 helyen valami stabilabb kötözővel és kinyomom a külső üregbe aztán valahogy visszaügyeskedem, hátha el lehet forgatni és úgy vissza lehet húzni az elemet. (egyben vagy max darabokban)
Gondolom ha van egy lyuk és körbe ipari ragasztóval bekerül valami tépőzáras megoldás és arra kerül a légáteresztő szivacs, akkor az jó megoldás lesz és még bontható is, ha vissza szeretném tenni a régi cuccot. (mondjuk erre nem sok esélyt látok, ha egyszer kiszedem)Gyári hangszórókat ki mit szokott csinálni? Előző autó (I3) hangszóróit is itt őrizgetem, sokra mondjuk nem jó, pláne mivel. már eladtam a kocsit. Tartogatjátok vagy eladjátok egyből? Itt azért most 8 hangszóróról van szó, olyan amilyen persze, de aki gyárit akar pótolni annak "értékes" lehet.
-
Lusu
aktív tag
A rezgéssel azt lehet kezdeni, hogy azt a leffentyűs fekete műanyagot kipattintod (nem tudom mi a pontos neve, de az ajtózáródást megkönnyítendő van beépítve, szóval lezárni teljesen nem érdemes) ehhez valószínűleg a lököst is le kell venni mert kifele jön. A leffentyűket ha szerelhető kiszeded, ha nem letéped (vagy kipeckeled a szivaccsal) és kapható DJ, hangszer, stb boltokban akuszto szivacs, ami jó légáteresztő, de a port megfogja és azt teszed a helyére.
-
cOxeR
Ármester
Szerintem van kívülről hely neki, egyik nagy oldalfal mellett sima kárpit van, a belső oldalon ami a másik nagy felület van a szivacsos távtartó tehát oda megint megy maradt az alja meg a teteje a hátfalon nem lesz hely szerintem.
Belül nem akarom piszkálni inkább, így is pici. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok, úgy néz ki hosszas kínlódás után jön végre a hangszóró készletem a kocsiba. Gyári mélyládába kerül bele a hangszóró, ami alapvetően egy műanyag reflex doboz.
Szerintetek, ezen hogy lehet utólagosan javítani? (a kikötöm és teszek bele rendes ládát jelenleg még nem játszik)
Értem ezalatt, hogy szigetelő anyaggal befedni, érdemes-e ezzel egyáltalán küzdeni.
így néz ki a doboz maga: [kép] [kép] [kép]
Másik kérdés, továbbra is nyitott, ezzel a rezgéssel vajon mit lehet kezdeni? [link]
Köszi!
-
Bondix
aktív tag
Adott egy 2005 Audi A3
Gyári CD lejátszó van benne jelenleg...Nem tudom ha egy transzfer teszek bele az szépen fog szólni vagy engedjem el vagy átmenetileg vállalható aztán lenne egy xy fejegyseg. Erre mit ajánlotok melyik transzfer és melyik milyen fejegyseg majd? S az a gyári CD lejátszó helyére menne de gondolom alatta a klíma maradna minden és működne is majd?
Köszönöm előre is a segítséget
-
Lusu
aktív tag
Hát ez nem szép dolog, ilyen szép csendben, szikra és füst nélkül megkotlani
Viszont akkor lehet érdemes megjavíttatni, hátha nem kerül sokba. Meg ha mást nem, esetleg tud valamit mondani a jelenségre, hogy mi okozhatta pontosan és mire érdemes figyelni.
Gyári akksi ennyi idősen elég mostoha elbánásban kell részesüljön, hogy megdögöljön. Nem tudom ez az erősítő mit bír táp oldalról, de ha nem hallgatod álló motorral órák hosszat padló hangerőn, nem hiszem, hogy annyira lemerítené az akksit, hogy beledöglik. Meg ugye akkor már vagy nem, vagy érezhetően nehezen indulna be az autó. -
gxyb
aktív tag
Sziasztok! Transit ajtóba mennyit kellene 16-os melyközépre koltenem ami már jó mélyhangot hoz? Esetleg konkrét ajánlás is jól jönne. Gyári fejrol menne hidalva egy helix m four-ról. Az ajtó ugye jóval nagyobb mint egy dzemélxautó, szigetelés már megvan. Magas maradna gyári.
Köszönöm! -
mycso
veterán
Hát passzolom, hogy mi okozta. Végigmértem a hangszóró kábeleket, betáp zárlatot kerestem, sehol semmi. Vettem egy másik erősítőt, a rossz helyére beraktam, működik.
A régin ezek a diódák/mosfetek zárlatosak (egyébként a nyákon, forrasztásokon, kondikon szemmel nem találok hibát), esetleg az autóban lévő gyengélkedő aksi okozhat ilyet? (nem tudom, hogy rossz e az akkum, csak egy kérdés... 4-5 éves körüli gyári akku)
Bár ugyan innen megy a láda, az meg nem adta meg magát (még)
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy pár gyűjtöi fejegységem.
Sony Cdx Ca 900, illetve Sony Cdx M 730. (Van egy 10 lemezes táram is + egy magazinnal és kábellel CDX 727). Ha esetleg valakit érdekelnének, privátban mindent elmodok róluk. Köszönöm, ha maradhat!
-
marzocchi
csendes tag
Köszi, már próbálkoztam androidos alkalmazással szépen ki is rajzolta a freki válasz diagramot, de mivel a tengelyek elosztását vagy simítást nem tudom állítani ezért nehezen olvasható le róla adat. Megpróbálkozok REW-el. Tehát nem kell félnem ettől a 75 Hz es ponttól, ha a görbén azt látom hogy 80 Hz alatt is tud értelmes hangnyomást akkor "hadd szójjon"
-
válasz
marzocchi
üzenetére
REW-el érdemes moderált hangerőn csinálni egy mérést LP és HP nélkül, h mit tud valóságban a te kocsidban a hangszóró (magasnál azért állíts be HP-t mérés előtt). Utána az EQ felületen állítgatod, h hol érdemes vágni, majd azt a fejegységen is beállítod.
80Hz alatt is tudnak szólni a mélyközepek, nyílván nem olyan erősvel, mint egy sub, viszotna két jel szépen összeadódik, ha az időzítés, fázoskorekció jól be vannak állítva. -
marzocchi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni vágás témakörben, mert kicsit beszaladtam az erdőbe, úgy érzem.
A vágási frekvenciát és meredekséget szeretném jól beállítani a mély és a közép között. Elöl komponens szettet használok passzív váltóval (Hertz MPK165.3P).
Olvastam több helyen hogy a hangszóró Fs-értékét kell alapul venni a frekvencia kiválasztásánál, ez az én esetemben 75Hz, nagyon szépen látszik is a hangszóróm impedancia diagramján. Ennek a 1,5-2 szeresét ajánlják ami 110-150 Hz et jelentene.
Tehát a subot is fel kéne engednem 100-120Hz-ig? Nem lenne az túl magas?
Mi van akkor ezzel a 1,5-2 szeres ökölszabállyal?
Olvastam, hogy el kell kerülni, hogy a hangszóró az Fs közelében dolgozzon mert torzítás alakul ki. Ezzel szemben viszont itt is a legtöbben úgy ajánlják, hogy a 16.5-ös hangszórókat le kell engedni 80 Hz-ig, ha kicsit testesebb hangra vágyik az ember.
A freki tartománya ennek a szettnek 45Hz től indul az adatlap szerint, tehát azt is bírnia kéne? Hogy tudom eldönteni meddig engedhetem le a közepet? Az ajtók ki vannak bitumenezve és tömítve, ilyenkor már nem számít a Fs amit ugye szabadon levegőn mérnek?
Kérlek segítsetek, annyi infó van az interneten és nehéz kiválogatni mi a helyes
Köszi!A rendszer így néz ki:
Kenwood DMX5020BTS fejegység
Hertz MPK165.3P komponens szett
Audio system HX12 sq mély zárt ládában
MTX TX2275 erősítő a szettnek
Hertz HCP 1DK mono erősítő a subhoz
Van den hul hangszóró kábelek
Connection jelkábelek és AWG4 tápkábel -
Szena67
aktív tag
válasz
RobertDeHif
üzenetére
"M FOUR stays totally cool thanks to the highly efficient Class D design topology" Első körben ezt nézném meg. D osztályú erősítő rengeteg HF sávon kívüli zajt termel, amely interferenciát okozva zavarhatja a BT működését, főleg, hogy a hosszú kábelek még antennaként sugározzák is az autó körül.

-
Szena67
aktív tag
Peugeot RT6 (Magnetti Marelli) gyári fejegységnél gondolkodom a gyári oem hangszórók (ajtó mélyközép + műszerfali tweeter) cseréjén minél kevesebb vesződséggel. Sajnos a gyári fejegység nem cserélhető, mert a felnyíló kijelző, gps, meg még ezer szálon kapcsolódik mindenhez, ami csere után nem működne. Kérdés van -e értelme és milyen hangszórótípus szet lehet ajánlott, focal-t néztem erősen túlárazott, főleg amelynél integrálták a gyári psa hangszóró csatlakozókat és a hangváltót, de azt is kínában gyártják. Márka másodlagos, úgysem látszik a borítás alatt, inkább a kiváló hang, egyszerű beszerelhetőség, kompatibilitás a lényeg. Mivel erősítővel sem vesződnék, érzékenyebb, könnyen hajthatók lennének preferáltak. Kicsit zavar a mindenen is made in china felirat, így nehéz a búzát elválasztani az ocsútól. Külön hangváltó vagy hangszóróba integrált kell, mert külön helyen van a mélyközép és a magas. A zenehallgatási igényeimet nem az autóban élem ki, hanem otthon, mérnök vagyok, nem kell szakmai tanács, inkább csak picit tuningolnék a gyárin ennyi, ehhez jó hangú szet javaslatok ha van. Inkább alu öntvény kosaras lenne talán előrelépés, erős mágnes esetleg neodímium. De lehet, hogy rossz helyre írok, na majd kiderül.
-
mycso
veterán
Sziasztok, lenne egy technikai kérdésem.
Nem tudom, hogy milyen információ számít, így leírok mindent, amit tudok:Adott egy renault talisman, benne egy Eton PRS165.2 hangszóró szett, amit egy Hifonics pluto II hajt(ott). Valamint egy Eton RES 12 aktív mély.
Nem én szereltem be, egy hifhi műhely csinálta 2023-ban.Ahogy látom (szétbontottam az autót, mert azt sem tudtam, hogy hol találom az erősítőt) bejön a 12V (60A), valhol bent szétvan osztva, megy hátra a subhoz, illetve a pluto-hoz.
Nos a napokban volt olyan jelenségem, hogy az első szett csak halkan szólalt meg, vagy nem szólalt meg, aztán ma reggel teljesen megszűnt.Az aktív láda továbbra is szól, természetesen a motortéri biztosíték rendben van. Eljutottam a pluto-hoz, (ha jól olvastam neten, valamilyen kék led-nek kellene rajta világítani, na ezen nem világít semmi).
Látszatra minden jó, a saját biztosítéka viszont kioldott, kicseréltem(volna), de fényjelenség kíséretében a csere biztosíték is elhalálozott.
Ebből gondolom, hogy az erősítő kuka, mivel lassan 3 éves a beszerelés, gondolom már a garancia is ennyi volt, még a papírjait keresem, mert annó elraktam egy "jó" helyre.Igazából a kérdés, hogy mennyire jellemző erre a típusra az ilyen fajta tönkremenetel ha van ezzel tapasztalat?
Illetve tényszerűnek vehetem az erősítő meghibásodást, vagy másfelé keresgéljek (ez inkább egy új erősítő megvétele miatt lenne fontos kérdés)? -
Láttam olyan prémium gumit, amiben van gyárilag vmi hangszigetelő anyag van benne.
Utólag tenni a gumiba egy réteg hangelnyelőt? Mindenképpen könnyű anyagra gondoltam, pl szivacs.
Vélemény? Legközelebbi gumicserénél sztem meg fogom lépni, menetzajban biztos hoz a konyhára. -
-
dmad
aktív tag
válasz
oettinger01
üzenetére
-
oettinger01
őstag
Pioneer AVH-X8700BT makulátlan, dobozos érdekes lehet valakinek?
-
berek21
őstag
Amikor beüt a mázli
.
Árverésen sikerült beszereznem, 120€-ért.
A szett tartalma: 2db Boston 10.4LF
4db Boston 6.4LF
4db Boston Neo 1T
4db Boston ProSeries 5.2X
Az összes védőrács megvan, hibátlanul.
Gyártási év valahol 1993-94 körül.
Egy oldtimer autóba volt beépítve, ami egy kiállítóteremben állt. Onnan lett kibontva úgy 5-6 évvel ezelőtt, utána dobozban raktárban.

-
klambi
addikt
válasz
RobertDeHif
üzenetére
feszültséget megrángathatja? mérni kéne dinamikusabb zenéknél és hangerőnél. Lehet kellene neki egy akupakk
-
RobertDeHif
újonc
Sziasztok!
Adott egy Alfa Romeo Giulietta ahol a gyári fejegység ki lett cserélve eg Pio Sph 260Dabra egy éve. Mindenféle gond nélkül üzemelt, persze néha a carplay panaszkodott a gps modulra de az csak pillanatnyi hiba volt.
Nyár végén viszont kapott egy Helix M four erősitőt és azóta egy 45 perces ut során akár 8-9x is ledobja a carplay-t.
mi okozhat ilyen jellegű hibát ?
valamint még telefon csere történt de gondolom nem itt lesz a hiba. -
klambi
addikt
-
JulesTS
addikt
válasz
klambi
üzenetére
Ezen van magas szintű bemenet:
https://www.hifonics.de/assets/pluto-i.pdf -
klambi
addikt
válasz
troll81
üzenetére
A láda zárt műanyag, összegasztva csavarozva. Nem csapatom neki fullon, nomrál hangerőn csak, hogy legyen bumbum
. Azt nézem az erősítőknél, hogy szinte mind RCA bemenettel megy de írják, hogy van magas jel bemenete. Azonban tudtommal ha RCA csati bemente van akkor akkor kell hozzá jelátalakító, hogyha a hátsó hangszórókrl kapná a jelet. Jól gondolom? -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Milyen okostelefont vegyek?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Okos Otthon kezdőknek
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Nano (Gen2)/13.0"/2160x1350/2K/IPS/i7-1260P/16GB/512GB/5G LTE/eSIM/Súly 0.966,5kg
- Asus XG-C100F SFP+ NIC és 3m SF 10G SFP+ DAC kábel - garanciális
- Gamer PC eladó Ryzen 7 5700X + RTX 5070 Prémium AORUS build,megkímélt, erős és esztétikus
- Acer Nitro 5 RTX 4060 Gaming notebook keveset használt szép állapotú
- HP Prodesk 600 G4 USDT I5 8GB ram 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4254,100% Akksi
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, amit egy 1 millás subról másoltak egy az egyben, még a neve is az ami az eredetinek, "Emines") csak ideiglenes.