Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhaszmarci
tag
CAT8 fölösleges, a CAT7 is nagy elszántságot követel, merev mint a koax, mivel csak árnyékolt tudja a szabványt (S/FTP), CAT6A időtálló lehet, otthonra még a CAT5e is. Ahol nem várható gyors kapcsolat a jövőben, simán használj CAT5e-t.
Én olcsón szereztem annó Draka CAT7-et, be is szenvedtem a falba, de kameráknak, kazánházba, CAT5e-t húztam -
Sziasztok!
Családi ház építésébe fogunk most tavasszal és az lenne a kérdésem, hogy milyen kábelt lenne érdemes behúzni a falba a fali csatlakozókhoz? Cat6 vagy 7 vagy 8? Azt olvastam, hogy a topikon belül (#1692-es hsz), hogy az árnyékolás nem feltétlenül szükséges az esetek nagy részében. Mi az amit még reálisan be lehet húzni és értelme is van otthoni felhasználásra (pl. home office, játék, okosotthon, stb.)? Van esetleg ilyen jellegű tapasztalata valakinek?
Köszönöm!
-
Sziasztok!
Jelenleg egy jó régi cat5e kábelen használok 1000/1000-es netet, tökéletesen teszi a dolgát. Egy másik gép számára szeretnék kábelt erre a célra. Alzás termékekről van esetleg tapasztalat? Ezt a kettőt néztem eddig: AlzaPower Patch CAT5E UTP 20m, szürke, AlzaPower Patch CAT6 UTP 20m - fekete. Olyan sokat költeni nem látom értelmét erre, mivel a jelenlegi kábel is van vagy 20 éves, még úgy készült annó, hogy megmondta az ember milyen hosszút kér, levágta a srác méretre a számtech üzletben, rátette a végeket és kész.
Köszönöm szépen!
-
Kezdőként
tag
Üdv.
Ha a pc wifin csatlakozik a hálózatra, és ugyanabból a routerre van kábelen csatlakozva a tv, akkor nem kéne látnia a tvnek a megosztott mappát??? -
-
csomi1977
aktív tag
-
Protezis
őstag
válasz
csomi1977
üzenetére
Meglepődnék, ha lenne. A gyárilag szerelt kábelek sodrott rezes patch kábelek. Neked kültéri, tömör rezes (fali) kábel kell. Bár a kültéri bírja a napot, már csak esztétikai okokból is lehet kábelcsatornába tenném azt a részt, ami kilátszik. Lehet méterre venni ilyen kábelt, a csatlakozást a 2 végén viszont meg kell csinálni.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok Kifejezettem kültéri előre szereti ethernet kábel van ,kb 12 m . A széldeszkára lesz rögzítve . szükséges kábelcsatorna ? 1 db kamera lesz a végén .
-
retrojogging
csendes tag
mivel ez volt a legközelebbi topic a kérdéshez , muszály ide beszúrnom ez RP-SMA, vagy SMA külső antenna csatlakozó? muszáj lenne cserélnem legalább egy N-es wi-fi szabványra mert ez már nagyon elavult(A,B,G)........................................ -
fer
őstag
Nem tudom ez mennyire kapcsolódik ide, de hátha. Hogy növeljem a wifi sebességét ezért az archer c6-ot visszaállítottam repeater módból és kábelt vezettem oda is. Csak most olyan probléma lépett fel, hogy ami a telekomos modemre van csatlakoztatva azokba nem tudok belépni arról a gépről, ami az archer ca-ra van kötve. Sejtettem, hogy lesznek ilyen problémák, de cserébe 1 megszűnt, 1 meg sokat javult. Mintha a ruter és a modem között nem menne át a kapcsolat a 2 gép között. De viszont bármelyik gépről be tudok lépni a telekomos modem beállításaiba.
-
fer
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Persze hogy 4x2 van benne, különben akkor miről is lenne szó? A cst5 tömör kábelben is 4x2 van.
Nem szakadt, én mindig leellenőrzöm műszerrel mindegyik szálat. De mivel nincs ráírva, hogy cat5e (csak annak adták el) ezért nem meglepő a dolog. Közelről megnézve picit vékonyabbak benne a szálak, valszeg ez miatt lehet a gond.
És az hol van leírva, hogy egy cat5 kábel nem tudhatja az 1000/1000-et? Főleg ha akkor gyártották amikor még nem is volt cat5e. És mivel régebben nem spóroltak annyit az anyaggal mint most, ezért nem is meglepő, hogy tudja a sebességet. A régebbi dolgok tartósságban és anyagminőségben sokkal jobbak voltak. -
fer
őstag
10 éve rendeltem egy 20 méteres Kolink CAT5e - nek hirdetett kábelt amire ez van írva: MegaLine D1-20 SF/U flex 4P Y, SPACE Code 20123 szinte semmit nem találtam róla a neten, és csak 100 mbit-et tud. Még ugyan ebben az évben rendeltem a 30 méterest is ami szintén Kolink de csak CAT5, és az tudja az 1 Gbit-et. Érdekesen rangsorolják egyes webáruházak a kábeleket.
-
fer
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Felvittem a gépet a ruter mellé, és 1 méteres kábelen is annyi mértem mint a 40 méteresen, tehát a kábelnak semmi baja, próbálgatok valami beállítást a hálókártyával kapcsolatban, vagy megpróbálok másik drivert feltenni.
A hálózat tulajdonságainál 1000/1000Mbit-et ír. Ha rossz lenne a kába akkor csak 100/100 lenne. -
fer
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
A tv boxon ami szintén a ruter mellett van 380-400mbit a fel lestöltés, ma megnéztem a kábelt CAT5 volt, kicseréltem CAT5e-re és még a 300-at sem éri el, a feltöltés meg csak 110-120 körül van. Ennyit a kábelekről, nem cserélem ki azt a 10 méteres tömör réz CAT5 kábelt erre a 2 hónapra, utána úgy is visszaáll a 250/70-es előfizetési sebesség. A két gép közötti másolási sebesség így is meg van, nekem ez fontosabb volt.
-
fer
őstag
Hét nem a villanydrót okozza a problémát
, lehet az is baj, hogy tömör rezet toldottam sodort rézzel, már nem tudom mire gondoljak, a 40 méter még nem indokolná ezt a problémát. Bár az is lehet, hogy gépről gépre másolás teljesen máshogy veszi igénybe a vezetéket, mint az internet, másak a késleltetési idők.
Amiket sárgával jelöltem, mérés közben felmennek 1000-1500 - as értékig is, és ilyenkor nem emelkedik tovább a sebesség, a router melletti gépnél ezek alig változnak és ott meg is van a sebesség, valszeg ez a probléma forrása. Érdekes módon a ping itt is szinte ugyan olyan jó. -
fer
őstag
Sziasztok.
Tegnap meguntam a műhelyben lévő gépen a "lassú" (90mbit) wifi sebességet, és kábelt elvezettem a modemtől a gépig. Mivel 40m kábelre volt szükség és nekem csak egy 30m-es volt, ezért megtoldottam egy elég régi utp kábellel ami még árnyékolva is van ellenben az "újabb" 30m-sel ami meg nincs. Viszont a régi nem sodort réz, hanem egy szálas réz, én erre tippelek, hogy ez okozhatja a problémát. A problémám pedig az, hogy gépről gépre másoláskor megvan az elvárt sebesség 115-120 mb/s, ami ugye már majdnem 1Gbit, de internetsebesség már csak 250-300 mbit között van. Van még egy 10m-es újabb kábelem, ami kiválthatná a régi egyszálast, de amíg valaki nem erősíti meg a gyanúmat, addig nem akarom megvágni a 10méterest. Szakadás nincs mivel műszerrel kimértem minden kábelt a beszerelés előtt, meg ugye akkor csak 100mbit alatt lenne a sebesség.Közben visszaolvastam, és lehet megtaláltam a problémát, villanydrót mellett húztam végig, és mint írtam árnyékolás nincsen, de akkor a gépről gépre másolásnál miért van meg a teljes sebesség?
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Az elmúlt hetekben számtalan kábelt kipróbálva (lapos, slim, fali) feladtam a padló alatti elvezetés ötletét. Nem tudom megállapítani, hogy szakadt volt-e a kábel. Fizikai behatás látszott a köpenyen, de párban vezettem be és gyanús, hogy az isofoam padlóalátét alatt mindkettő pont ugyanott sérült volna. Az is felmerült, hogy a kábel jó lenne, de mivel van előtte switch azzal nem szeretik egymást - rejtély marad, mindenesetre a lapos patch kábel számomra egyetlen hasznosnak tűnő tulajdonsága nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
El van szakadva az a kábel szerintem azért ennyit tud.
-
Feketelaszlo
senior tag
Üdv,
Vásároltam egy pár lapos UTP Cat6 szerelt patch kábelt padló alatti elvezetésre. Sajnos ezekkel a kábelekkel visszaesik a LAN sebesség 10 Mbps-re. Egész biztos a kábel a ludas, mindkettővel tesztelve lett, de csak a saját szerelésű régi kábelre visszaváltva áll helyre a normál sebesség. Tippre a hajszálvékony 32 AWG erek lehetnek a ludasak - érdemes megpróbálkozni 24-26 AWG-s lapos kábelekkel és ha igen tud valaki márkát/típust ajánlani? Gondolom lapost nem igazán tudok saját kezűleg szerelni épp a vékony erek miatt. -
huan
őstag
Sziasztok,
Egy 40cm-es ytong falon szeretnék hálózati kábelt átvezetni úgy, hogy mindkét oldalt csatlakozó legyen, hogy ne kelljen akkora furatot fúrni, hogy az RJ45-ös csatlakozó átférjen.
Azt szeretném kérdezni, hogy falon kívüli aljzat lenne inkább megfelelő, vagy süllyesztett, de akkor süllyesztést is kell fúrnom neki. Milyen fali körfúró szükséges ezekhez? Van amelyikben könnyebb szerelni a kábelt?
Köszönöm! -
koanla
aktív tag
Sziasztok, kicsit szeretném kiegészíteni az itthoni hálózatom - és azon gondolkodtam, hogy ha már hozzányúlok, akkor esetleg kicserélek egy-két régebbi kábelt is.
A mostani setup úgy néz ki, hogy Cat5e van behúzva mindenhová, DE
- azt fontolgatom, hogy hosszabb távon jobb lenne mindegyik mesh egységhez vezetékes hálózatot vinni, mert mostanában eléggé le van lassulva a Wi-Fi. Korábban a háromból kettő kapott vezetékes backhault, de kicsit több mint egy éve az egyik helyiség felújítása után a másik mesh egység is meg lett fosztva a vezetékes LAN-tól, így már annak is csak Wi-Fi backhaulja van. A harmadik egység pedig sosem kapott vezetéket.
- az asztali gépem is kapna egy fali Cat6 aljzatot, illetve
- másik két fali aljzat jutna egy-egy TV-hez (antennacsatlakozóval kombinált Cat6-ok azok is); amik közül az egyik valójában a mesh-be menne és a TV onnan kapna vezetékes hálózatot
- az is elképzelhető, hogy valamikor majd cserélném a mesh egységeket 2,5 Gb-esekre
- illetve nagyon-nagyon esetleg valamikor a NAS-om is cserélem ilyenre
- a fejlesztés első lépése, hogy legyen egy 8-portos 2,5 Gb-es switch, amire tudok csatlakozni a mostani eszközökkel - és kiegészíteni azon fejlesztésekkel, amiket itt feljebb írok.Az aljaztok közül egyet még ki kéne építenem, a másik kettőnél már csak a falon lévő szimpla antennás aljzatot kéne kombináltra cserélnem. Utóbbi kettőhöz egy falban lévő csőben tudnám megoldani - és ez indikálja is a mostani kérdésem:
Mivel koax már van a csőben, kifejezetten fali Cat6 kábelt ér levezetni? Azt remélem, hogy az a kábel hátha kisebb átmérőjű, mivel halványan még emlékszem, hogy a mostani szimpla beltéri Cat5e-t is megszenvedtem, mire be tudtam húzni.
Szóval az lenne az ötletem, hogy a Cat5-et kihúzom és a helyére menne két Cat6 fali kábel.
Megoldható ez?A másik kérdésem, hogy a harmadik mesh-hez is el kéne vezetni ugye a kábelt és hogy vajon oda is használható-e a fali megoldás. Falon kívül is menne, de kábelcsatornában, illetve egy fedett padláson is. Kiépítés után egyik kábel sem lenne mozgatva már.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos optikai kábelekben sem vagyok túl járatos, ebben kérném a segítségeteket.
Van két helyszín, amiket már régebben összekötöttek optikai kábellel, de maradt tartalék ér, ami ki van fejtve a szekrényben. Nekem a két helyszínre kellene letennem egy-egy eszközt, amik "sima" réz kábeles LAN (RJ45) csatlakozással rendelkeznek és kommunikálniuk kell egymással. Odáig eljutottam, hogy kell két mediakonverter az optikai kábel végére, amik átalakítják réz vezetékre a kommunikációt. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a médiakonverter és az optikai patch panel közé milyen kábelt kell vennem, mert nem tudom beazonosítani a csatlakozó típusát. Kérlek mondjátok meg, hogy az ehhez való optikai patch kábelt(bocsi a képminőségért), hogy keressem?Illetve ugyan ez a kérdés ennél a csatlakozó típusnál is.
-
Protezis
őstag
Ja azt hittem ez nem kérdés. Ha fent 2 végpont kell, akkor vagy eleve 2 kábelt viszel fel, vagy 1 kábelt és fent rákötsz egy switchet.
smallmer: Draka kábelek jók, itt is. De cat6a-nál szerintem árnyékoltat vegyél. Nem is tudom, hogy abból van-e árnyékolatlan.
-
morpheus133
tag
Bocs rossz helyre ment.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg építkezünk. Lassan odaérek, hogy a gyenge áramot is be kell húznunk. Szükségem lenne minimum CAT6A kábelre amivel az a routerek lennének összekötve egymással, illetve a gépekkel. UTP-re gondoltam első körben. Valami nagyon jó minőségű kábelt szeretnék. Itthon van olyan ahol méterre tudok vásárolni? Vennék egy kisebb dabot első körben.
-
hegegabi80
addikt
Szerintem ebben a topikban megadják a többi instrukciót mit hová köss.
De a lényeg, fentre az emeltre kell egy switch (elosztó), vagy Access Pont egy másik routerrel. így ez az eszköz tudja tovább osztani a netet az emeleten is. Tehát az emeleten is tudsz több eszközt is rácsatlakoztatni. Ha kell a wifi fentre is, akkor mindenképp kell egy wifis router. -
Protezis
őstag
Egyik opció, hogy kell egy keystone jack, amit rászerelsz a fali kábelre és bepattintod egy megfelelő fali aljzatba. A másik, hogy eleve a fali aljzatba tudod bekötni direktben a kábelt.
Előbbi esetben ajánlom a toolless keystone jacket. Itt oda kell figyelni, hogy milyen category, árnyékolt-e. A fali aljzat így csak egy műanyag doboz + keret.
Második esetben egybe van építve, talán kevésbé kényelmes szerelni (ilyet nem használtam még).
Példák:
https://www.newnetwork.hu/solarix-szimpla-sullyesztett-aljzat-keystone-betetekhez-feher
https://www.newnetwork.hu/solarix-cat5e-arnyekolt-keystone-csatlakozo-betet-szerszam-nelkul-szerelheto -
.VEGA.
csendes tag
Sziasztok.
T-komos gigabites netem van. Földszint nappaliba jön be a koax a wifis modembe. Innen szeretném felvinni a netet kábelen falon belül. Van a falban helye ami felvezet az emeletre az egyik szobába. Itt szeretnék vételezni netet kábelen. Majd ebből a szobábol tovább vinni a netet szintén vezetéken a szomszéd szobába. A modemet és a felmenő vezetéket fali aljzattal szeretném összekötni. Milyen aljzatokra lesz szükségem és hogyan kössem őlet?
-
inf3rno
Topikgazda
Vagy a teljes kábelt áthúzod vagy megtalálod, hogy hol szakadt el, kivágod azt a részt és megtoldod. Nem emlékszem már, hogy toldásra milyen megoldások voltak, azt tudom, hogy volt aki forrasztott, de volt valamilyen egyszerűbb toldási megoldás is. Olvass vissza. A szakadás megtalálása nélkül annyit tudsz tenni, hogy áthúzod a teljes kábelt.
-
korcsi
veterán
válasz
Poccc97
üzenetére
Ez miért lenne jó?
A gigabithez 4 sb érpár kell, mert egy érpáron tud 250Mbitet, vagy erre vagy arra, ha nincs meg a négy érpár, akkor abból csak 100Mbit lesz.
Amit írtál ott 1-2, 3-6 egy-egy érpár, rendben. 4-5 lenne egy érpár, de itt nem az, se a 7-8.
Itt 4-8 van egy párnak bekötve, de azok nem differenciált jel párok.De lehet csak nem értem mire akartál jutni a fentebbi bekötéssel.
-
Kobe
veterán
Hi
van egy falban futo cat6os kabelem amire szuksegem lenne, viszont az egyik er serult lehet benne mert gigabit helyett csak 100mbites modban uzemel
a kek-feher kabel a serult. At lehet vagy kabelezni ugy hogy letoltesben a giga meg atmenjen? A poe es 100mbitnal nagyobb feltoltesre nincs szuksegem, emiatt gondoltam atmadzagolasra hogy kivaltsam valahogy a serultet
egyenes bekotes, patch kabelkent, nem crossover
-
Tigerclaw
nagyúr
Hátha tudja valaki: Legrand LCS2 forgatókaros (szerszámmentes) RJ45 aljzatnál az FTP verzió visszamenőleg kompatibilis az UTP kábelekkel is?
-
poat88
kezdő
Köszi.
Nem tudom mit segít, de ilyet vettem; S/FTP kábel CAT.6A fali, Belden 10GXE02.
Megpróbálom mind a két oldalán lehúzni, látni-e valamit, a padláson fut a maradék. Tudom rövidíteni 10 métert kb., csak ahhoz falat kell fúrni, és nagyon macerás a bejátszás, egy régi ferde keményen jönne le. Ha nincs más, veszek új kábelt, 23 méter, 150 Ft/méter volt öt éve.
Vagy nem falkábel, hanem sima, hajlékony, és megy végig. -
kisskd
tag
Falban lévőt is ki tudod csipogtatni multiméterrel, ha egy segéderő a másik végén összezárja az adott eret mondjuk az árnyékolással.
Ha szakadt az ér, és tuti nem a keystoneban van a huncutság, akkor leginkább az újrahúzás marad. Komolyabb (kínai Noyafa márkából 30-100k) műszerek elvileg tudnak olyat, hogy megsaccolják, hol van a szakadás távban, illetve hasonlót tudnak állítólag a hanggenerátoros vezetékkeresők is, azokkal meg a nyomvonalon tudod lekeresni, meddig ér a szál, de egyik opciót sem próbáltam még, és azt sem tudom, a te helyzetedben egy egyszerűsíti-e az újrahúzást. -
Protezis
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ez egy Zyxel XS1930: https://www.mbreviews.com/wp-content/uploads/2020/10/zyxel-xs1930-12hp-4.jpg https://www.mbreviews.com/best-network-switches/2/, látszik a zöld-sárga földelőkábel ami a készülék fém házát köti össze a 3 érintkezős áramcsatlakozó föld érintkezőjével.
A napokban jött meg egy Zyxel XMG1915-18EP. A ventillátor nyílásán benézve ebben is látszik a földelőkábel.
Valahol olvastam, lehet épp te írtad, hogy a földnek mindig egyértelműnek és láthatónak kell lennie. Ezt el is hiszem, hogy így van, de otthoni környezetben szerintem ez is megfelel. Ha normális gyártótól van belső tápos switch, fém hálózati portokkal, akkor az tuti földelt.
-
poat88
kezdő
Be van húzva a falba is, multiméter kiesik. Patch jó, akkor szakadt lesz, remek. Zöld és kék felcserélve, így már flow sincs a router szerint, csak 100M-et ír ki, wifi szabványt nem...
Veszek két apát, fogót, kábelvizsgálót, rányomom, aztán meglátjuk. Ha szakadt, mit tudok kezdeni vele, levágom a két végét, és bízom benne, hogy falfúrás és máshol behúzás után jó lesz? -
kisskd
tag
Ez a hossz/kábelminőség messze nem lehet gond a gigabitnek, rövidíteni fölösleges. Ha 100mbitre áll be a link, az annak a jele szokott lenni, hogy legalább 1 szál félre van kötve/hiányzik/szakadt.
A patch kábeleket tesztelted külön-külön? Vagy azoknál, vagy a falkábelbe hiányzik egy ér/fel van cserélve a színsorrend a két vége közt, 98% hogy ez a gond.
Hiányzó ér felismeréséhez bőven elég a 2k HUF-os teszter, de ha nem veszel, egy kábelt multiméter szakadvizsgálójával is meg lehet nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Méterre vásárolt kültéri fali kábel kijön 3000 Ft-ból a 12m.
mivel ez volt a legközelebbi topic a kérdéshez , muszály ide beszúrnom ez RP-SMA, vagy SMA külső antenna csatlakozó? muszáj lenne cserélnem legalább egy N-es wi-fi szabványra mert ez már nagyon elavult(A,B,G)........................................
Hogy miért van gondja a Firefoxal ezt nem értem. Na mindegy a lényeg, hogy nem kell mindjárt "falat" bontani.
Van még itthon kb 4 méter abból a tömör rezes kábelből, rakok rá csatlakozót, és azt is letesztelem.
, lehet az is baj, hogy tömör rezet toldottam sodort rézzel, már nem tudom mire gondoljak, a 40 méter még nem indokolná ezt a problémát. Bár az is lehet, hogy gépről gépre másolás teljesen máshogy veszi igénybe a vezetéket, mint az internet, másak a késleltetési idők.
Amiket sárgával jelöltem, mérés közben felmennek 1000-1500 - as értékig is, és ilyenkor nem emelkedik tovább a sebesség, a router melletti gépnél ezek alig változnak és ott meg is van a sebesség, valszeg ez a probléma forrása. Érdekes módon a ping itt is szinte ugyan olyan jó.