- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaster
junior tag
válasz
Blaster #54456 üzenetére
* Vagy keresni kell olyan programot, ami HTML-be tudja exportálni az összerakott dokumentumot, így kapsz egy HTML fájlt és egy hozzá tartozó mappát a fájlokkal. A HTML a böngészőben nyílik meg és az biztosan lekezeli az összes animált képformátumot.
Az ONLYOFFICE-ban lehet HTML-t is menteni (az ingyenes office-ok közül szerintem ez a legjobb), de jó eséllyel a LibreOffice is tudja. Mindenesetre így már van 3 formátum, amit kipróbálhatsz. Ha legyártod a GIF-et, akkor mindegyik jó lehet.
-
Blaster
junior tag
válasz
mintlin22 #54452 üzenetére
mozgókép = videó
GIF = olyan képfájl, amiben több kép is lehet
mozgókép ≠ GIF
WEBP ≠ GIFA WEBP-t örülhetünk, ha már a Photoshop ismeri, de valamiért nem nagyon terjedt el a neten kívül. Annak az animált változatát meg pláne nem fogod lejátszani egy dokumentumban. Erre való a GIF, ahogy jól tippelted.
A GIF-ekben előre meghatározott sebességgel tudod a képeket váltogatni. Tiszta sor, ennek összerakására való pl. a ScreenToGif. Ha megvan, azt már be tudod illeszteni a Librés dokumentumba és ODT vagy DOCX formátumba tudod menteni.
-
Blaster
junior tag
válasz
Anubis_9 #54442 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb a Net Meter még így is, hogy ezer éve nem frissítették. Összeszedett a statisztikája, királyul beállítható és animált a system tray ikonja (kevés az, amin ténylegesen, ilyen piciben is pontosan lehet látni, hogy mi folyik), illetve az ikonra kattintva a felbukkanó ablaka is a jól néz ki, ha beállítod.
-
mintlin22
újonc
válasz
genndy #54450 üzenetére
Skiccelj fel, vagy linkelj már be valami példát hogy legalább halvány fogalmunk legyen mire is gondolsz…
Legegyszerűbb példa pl. telepítési információk leírása.
Alapesetben kell hosszú leírás képernyőképekkel pl. 4 lépésben.Sokkal egyszerűbb lenne a 4 képet egy mozgó gif-be menteni és belinkelni és rögtön látható a négy lépés mondjuk 15 mp alatt, különösen, ha csak "ide kattints és ebben az almenüben ezt pipáld be" típusú dolgokról van szó.
(nem értem, miért erőlteti mindenki a video-t, amikor mozgóképről kérdeztem már az elején.)
-
genndy
addikt
válasz
mintlin22 #54448 üzenetére
Amit te szeretnél az pont egy html weboldal… lehet az offline is. És ingyenes, csak egy Notepad kell hozzá.
Skiccelj fel, vagy linkelj már be valami példát hogy legalább halvány fogalmunk legyen mire is gondolsz…Ja, és még egy megjegyzés: ha ezt a kész… nevezzük mondjuk doksinak el akarod küldeni valakinek, akkor vagy úgy kell hogy benne lesz azösszes videó amitől persze bazi nagy lesz, vagy linkelni kell mindegyiket hogy távolról is elérhetőek legyenek… remélem ez eddig is tiszta volt… nézd csak meg egy képekkel telerakott word fájl méretét.
-
mintlin22
újonc
Libreoffice Writer 24 magyarban nincs ilyen, csak kép, vagy OLE objektum, ami csak a saját formátumait (calc, base, stb) ismeri.
Képként gif fájl beilleszthető, de mentés után már nem mozog, webp képfájlt nem ismeri.
Amúgy jobb lenne valami jobb megoldás, ami nemcsak egy-egy szövegfájlt nyit meg parancsra, hanem megjelenik egy listában a benne tárolt összes dokumentum és egy kattintásra a kívánt megjeleníthető.
MS office meg nem ingyenes, így nem játszik.
-
mintlin22
újonc
válasz
bluemirage #54440 üzenetére
Minimálisan egy szövegszerkesztő, (pl. Libreoffice Word), amibe képeket lehet beilleszteni.
Legyen olyan lehetősége, hogy mozgóképet is be lehessen tenni.Ennyi.
-
Cs1csó
titán
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Milyen progi tudja ingyenesen azt, amit a NetWorx tud? Érdekelne, a le-, feltöltési statisztikám, adatforgalnam. Köszi!
-
Dr.NX
addikt
válasz
bluemirage #54440 üzenetére
Szerintem olyanra gondol, mint a .ppt, amibe be tudsz ágyazni videót, de a .doc-hoz hasonló formátumban.
Vagy nemtom. -
-
Blaster
junior tag
válasz
mintlin22 #54424 üzenetére
Ez alapján, amit eddig leírtál, nem tudni, hogy mit szeretnél. Totálisan értelmetlen a bekezdés első és második fele is, de úgy minden szempontból.
Ha nem akarod terhelni a gépet egy videóval, akkor nem indítod el a videót... Kész.
Ha meg mégis le akarod játszani, akkor normális lejátszóprogramra van szükséged, aminél mellesleg teljesül, hogy csak rákattintásra indul el. meg eleve mit jelent egy fájl programba "illesztése"?
-
King Unique
titán
-
betyarr
veterán
sziasztok!
adott egy 256-os nvme ssd, amit egy 1tb-s nvme ssd-re szeretnék egy az egyben klónozni. mivel csak egy nvme slot van a gépben, ezért egy külső usb-s házzal kell megoldanom. a kérdésem, hogy melyik ingyenes szoftver a legjobb, legbiztonságosabb és legegyszerűbb megoldás erre jelenleg? visszaolvastam és láttam a fire/soul/cd írását meg egyebeket, de nem tudom, hogy azóta nem lett-e valamelyik közülük fizetős/nincsenek-e jobb megoldások a fenti procedúrára és ezért kérem a segítségeteket.
köszi előre is!Blaster: nekem az adguard teljesen jó erre a célra. nem látok yt reklámokat, meg egyéb reklámot se.
-
Met
nagyúr
válasz
kerepesig #54431 üzenetére
Hallgass arra a részre...
Tapasztalat, ha így el vannak kapatva az ügyfelek, nem fognak átszokni a normális ügyintézésre. A legtöbb még arra sem képes hogy ha felhív valami miatt és mondod neki ok, de küld át írásban is hogy ne legyen elfelejtve, nem küldi át.Egyedül abban látok számukra vonzerőt, hogy online felületen látják a benyögéseiket.
Dehát látják, pl. instánMaximum az új ügyfeleket tudnád így kezelni.
A régiek maximum úgy szoknának át ha csak azt a feladatot végzed el amit az új rendszeren keresztül rögzítenek. Csak így elég nagy a lemorzsolódás veszély. -
kerepesig
csendes tag
A kis lelkem nagyobbik része úgy érzi, hogy full fszság, mert úgysem szoknának át a báronnan' dologról.
Egyedül abban látok számukra vonzerőt, hogy online felületen látják a benyögéseiket.Tudom, erre egy Google docs-is elég lenne... Jó... Valszeg nem olvasnák 😂
A havidíjas melyik lenne?
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Létezik faék egyszerű "support" rendszer?
Az ügyfelek a világ összes platformján, még instagramon is küldenek "feladatot", ezt a kavalkádot szeretném egy irányba terelni. (Hogy miért nem emailt küldenek, rejtély, nyilván elkényeztettem őket. Plusz van aki szereti látni, hogy elolvasva).
Ami ficsör kellene
- online felületen / emailben / direkt linken valahogyan küld egy üzenetet, feladatot. Jó ha tud doksit csatolni.
- a küldött üzenetet megkapom, a legjobb az lenne, ha email copy is jönne, az archiválás miatt
- a feladatok listáját minden ügyfél külön / külön látja, akár státuszok szerint.
Létezik ilyen ingyenesen, vagy egyszeri fizetősen? (Max 10 cég kezelése) -
Blaster
junior tag
A uBlock Origin-nal egyre több a macera, a Chrome-ba is körülményes belehegeszteni és a YouTube videók reklámjait se fogja meg mostanság (megy a ad-cicaharc).. Kérdés, hogy van mostanában korrekt alternatívája? Pláne jobbklikkes menüvel és hasonló szűrővel, amivel könnyű képeket / DIV-eket a listához adni.
-
mintlin22
újonc
Összefoglalóban nem láttam, pedig nagyszerű a lista, de túl bonyolultat akarok.
Olyan dokumentumkezelőt keresek, amibe nemcsak képek, hanem mozgóképek is beilleszthetőek, de persze ezek csak rákattintással indulnk el, hogy ne terheljék feleslegesen gépet.
-
Andris...
tag
válasz
Iramirez #54417 üzenetére
Azzal a TreeSize nevű programmal, amit #54411 King Unique javasolt. Szépen, átláthatóan megmutatja, melyik meghajtón milyen dolgok vannak, amik nagy helyet foglalnak. Le lehet nyitogatni a mappákat az utolsó fájlokig. Így szúrt szemet a pirossal jelölt mappa a maga 25 gb-jával. Kitakarítottam.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Andris... #54406 üzenetére
Ugye, ugye, a jó öreg XY probléma.
Akkor mégsem a videóleméretezés volt a fő gond, hanem a tárhelyeid optimalizálatlansága. -
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi #54413 üzenetére
megtaláltam: shutter encoder
[link] -
Andris...
tag
-
King Unique
titán
válasz
Andris... #54407 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik topik válaszában és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb.
A pontosan mi és mennyit foglal megállapításához a TreeSize Free programot célszerű használni, átláthatóbb képet adhat mint a gépházban a tárhelyhasználat.
-
efemm
tag
válasz
Andris... #54407 üzenetére
powercfg /hibernate off - ezzel letörli a C: főkönyvtárből a hibernáláshoz tartozó fájlt, ami általában a gépben lévő memória méretével egyező.
A Lomtár méretét állítsd nullára, és arra, hogy azonnal törölje a fájlok, de azért törlési jóváhagyást kérjen.
A böngészőkben a helyben tárolt tartalmat törölje kilépéskor.
Az Appdata-t ne töröld.
11 GB szabad hellyel ne próbáld meg a windows-t frissíteni! Úgy 50GB már elég lehet. -
Andris...
tag
válasz
Andris... #54406 üzenetére
Most azon agyalok, hogy mit tudnék még törölni a C meghajtóról, hogy ez a 11 GB ne legyen ennyire kicentizve. Semmilyen játék vagy komolyabb alkalmazás nincs rajta, csak a rendszer számára van fenntartva. Van egy AppData nevű rejtett mappa a Felhasználók mappában, ami 25 GB. Abban vajon olyan dolgok vannak, amik kritikusak? Ha csak ideiglenes fájlok, jó lenne törölni őket.
Van valami program, ami segít megállapítani, hogy mi törölhető a meghajtóról?
-
Andris...
tag
válasz
King Unique #54405 üzenetére
Igen-igen, végülis van itt még hely. Csak én mindig pragmatikusan és konzervatívan kezelem ezt a tárhely-dolgot. Köszi a segítséget
Ez a Windows-frissítés elég brutális volt, eltartott vagy fél óráig.
-
King Unique
titán
válasz
Andris... #54404 üzenetére
"ahol van 830 GB hely"
Na, akkor adott a lehetőség oda átmásolni a YT videókat, ha az a gond, hogy a C-n túl sok helyett foglalnak és amiatt van csak 11 GB szabad terület.
Azért JPG-nél a havi 20 MB-ba belefér egy lemezkezelő screenshot előzetes tömörítés nélkül is, meg a PH! saját képfeltöltője szükség esetén úgyis átméretezi.
-
Andris...
tag
válasz
King Unique #54403 üzenetére
Köszönöm, tényleg ott van. Nem ismertem ezt a billentyűkombinációt.
Lekicsinyítettem a képet, mielőtt feltöltötem a PH tárhelyemre, és nem is figyeltem, de ez lett az eredmény. Mindenesetre most jelenleg egy még húsbavágóbb probléma merült fel. A Windows frissítés nem tud települni, mert kevés a tárhely a C: meghajtón. 11 GB szabad hely van, és nem elég neki. Amikor felajánlja, hogy válasszak másik meghajtót, amit használhat ideiglenesen, és megadok egy olyat, ahol van 830 GB hely, nem csinál semmit.
De most mégis tudja folytatni a telepítést...
-
King Unique
titán
válasz
Andris... #54402 üzenetére
8 ways to open Disk Management (diskmgmt.msc) in Windows
Ugyanúgy ott van a Windows 11-ben is a lemezkezelő és ugyanazokkal a módszerekkel nyitható meg, egyik legegyszerűbb és leggyorsabb a Win+X billentyűkombinációval előhívható menü.
A mellékelt sceenshoton jóformán nem látszik semmi olyan rossz minőségű vagy direkt lett ilyenre maszkírozva, pedig meg akartam nézni mennyi a C meghajtón a szabad terület...
-
Andris...
tag
Ezen kívül azt a Windows rendszeralkalmazást is keresem, ami így szépen vizualizálva összesíti a meghajtók kapacitását, fizikai állapotát, egyéb adait, stb. Ez egy régebbi screenshot, "Lemezkezelés" a megnyitott ablak neve a képen. Nem emlékszem, hogy mikor csináltam, de most a Windows 11-ben rákeresve erre nincs találat. "Lemezkarbantartó" van, de az csak egy adott meghajtót kezel egyszerre, minimális opciókkal. Nekem egy ilyen vizuálisan megjelenített összesítő kell.
-
King Unique
titán
válasz
Andris... #54400 üzenetére
Csak emiatt, mármint néhány GB tárhelysprórolásért szerintem hülyeség lenne az amúgy sem feltétlen túl jó minőséget tovább rontani.
Ha ezek a fájlok egy windowsos PC-n a C rendszermeghajtóra vannak mentve és az a baj hogy fogytán a C a szabad terület, akkor adott adott a lehetőség másik fizikai meghajtóra átmásolni ezeket, másik HDD-re vagy SSD-re, ha nincsen akkor venni egyet, akár USB-s külső HDD-t ami nem különösebben drága manapság, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZEN.com
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Windows 11
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged