Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Ha alacsony rpm-el forog a venti az nem szamit nalam bele a hofokba.
A nagy hougras amugyis akkor keletkezik amikormegkapja a terhelest a proci, utana mar sokkal kisebb lepcsobe melegszik.
Nekem sokkal tobbet szamit, hogy a gep teljesen halk legyen.
Arra is gondoltam ha sikerul ilyen kriteriumokkal configolni a venti szabalyzast akkor visszaveszem a boost tdp-t.180W-os terheles mellett 80-85 a legmelegebb mag (atlag < 75)
Ez meg nalam belefer
-
Debilon
addikt
üdv!
Van egy SD kártya (autóhoz tartozó navi SD-je) amiről törölnöm kellene egy mappát a troubleshooting szerint, mert a PC-s keretprogram akkor tudná felismerni/frissíteni a rajta levő állományokat. Jelenleg nincs megfelelő kapacitású SD kártyám amivel másikat tudnék befogni erre a célra
atributumokat nem tudok változtatni, mert hibára fut, átnevezés sem működik, ehhez a törlési manőverhez keresnék valami programot, ami nem foglalkozik semmivel, csak ezeket a mappákat, fájlokat törli
Lockhunter szerint szerint semmi nem tartja túszul őket
jelenleg így néz ki amiket törölni kéne, értelmetlen kriksz-kraksz file/mappa nevek:
törlés közben pedig ez a hibaüzenet, a törlés rendszergazdaként sem sikerül, próbáltam TC, Double commander és a Win fájlkezelője sem tud vele mit kezdeni:
-
_DiEGO_
őstag
válasz
detroitrw
üzenetére
ASUS lapomban tudom mind külön szabályozni... én bezony nem engedem, hogy sem CPU sem VGA 70°C legyen 850RPM hangtalan és ~52°C
Ha hirtelen terhelést kap nem tud megugrani hőfok, nem mindegy hogy gyorsan sokk szerűen lesz ~90°C + fok, vagy szépen egyenletesen fog emelkedni és nem egy hősokk után kezd lassacskán alább hűlni.SpeedFan 4.52 ?
-
Sziasztok!
Jelenleg a FAN control-t használom a ventik szabályzására.
Ebbe, vagy más progiba nem lehet jobban függvényezni a venti szabályzást?Amire szükségem lenne, hogy pl. 125W -os CPU terhelésig ne vegye figyelembe a venti szabályzási kérelmet. (addig passzívan 70°C -ig tartja a ventim a cput)
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van Win11-re egy olyan pasziánsz játék, mint amilyen a Win10-ben volt? Nagyon fontos lenne találni egyet, lehetőleg pont olyat ;-) Ne legyenek benne reklámok, és beszéljen magyarul.
(Telepítettem egy jó értékelésűt, de nem magyar, plusz nyomja a reklámokat...)
Előre is köszönöm!
-
válasz
scott_free
üzenetére
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
milyen windows 10-es programot tudnátok ajánlani, ami egyszerűen tud lossless képtömörítést csinálni, mint az online Shortpixel, csak épp offline?
Köszi!
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szoktak betenni a neten hírekbe, hogy lesznek kimaradások, nem az van most? Én is Telekomos vagyok de most melóban One XXL mobilnet hotspot...
-
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mindegy, majd megnézem a jelenlegivel, ha nem jó, a tiéddel

Milyen neted van? -
válasz
makoss
üzenetére
Az általad linkelt driver INF állománya nem tartalmazza az RTL8157 chipset konfigot (ettől még települhet valami, csak nem biztos, hogy hibátlanul teszi a dolgát), az általam linkelt driver INF állománya meg tartalmazza a megfelelő RTL8157 chipset konfigot...
(Az EXE kicsomagolható és a rtump64x64sta.INF fájlban vannak az infók)UI: Korábban az 20Kbyte/s akart lenni, de az se gyors, na

-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jó, majd megnézem, köszi!
-
-
makoss
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
makoss
üzenetére
A gyári oldalról valóban W11 driver jön le, de ha ha rákeresel a neten a CM848 driver kifejezésre, akkor megtalálható több helyen a W10-es driver is.

Realtek USB( FE/GBE/2.5G/5G) Network Drivers 10.63.20.1029 (Windows 10)
(van több verziójú a linkek közt, ha esetleg ez nem menne valamiért, mazsolázz ha kell...) -
makoss
veterán
válasz
roseA580
üzenetére
Igen, kellene, csak nem találom a honlapján pedig ott aztán szomorú ha nincs!

Érdekes, hogy amit beszereztem adapter még nincs is a listájukban, nemhogy a drájvere
-
Cs1csó
titán
válasz
Andris...
üzenetére
A REVO Uninstaller PRO próbaverziója is tud ilyet, "erőszakos eltávolítás" vagy hasonló az a lényeg, hogy beírod, hogy mit szeretnél eltávolítani pl. "Winamp" és ez megkeresi, kilistázza a fájlokat amiket talál, te pedig eldöntöd ebből mit törölsz.
(a lényeg, hogy nem kell "betallózni" a programot hiszen nem is tudod valami miatt)
-
makoss
veterán
Üdv!
Tud valaki használható drájvert ehhez az adapterhez?
A honlapján nem találom. -
tothbe
addikt
válasz
Andris...
üzenetére
ilyen program univerzálisan biztosan nem létezik. Egyszerűen lehetetlen lekövetni egy app összes lehetséges eszközeit a beállítások mentésére, annyiféleképpen tárolhatja el őket.
Vannak olyanok, mintt pl. a Revo Uninstaller, amik több módot is ellenőriznek, de azok sem mindenhatók, ráadásul csak a fizetős verziója ér valamit, az ingyenes alig csinál valamit. -
Andris...
aktív tag
Olyan programot keresek, amivel uninstallálhatok olyan programokat, amik valamiért nem jelennek meg a "Programok telepítése és törlése" listában. Konkrétan a winamp-ot szeretném törölni, de nem jelenik meg a listában, és a fájl mappáját megnyitva sincs semmi ilyen opció.
Plusz hasznos lenne, ha ez olyan törlőprogram lenne, ami a beállításokat is törli. Úgy értem, gyakran előfordul, hogy törlök egy programot, és újratelepítés után a törlés előtti változtatásokkal jelenik meg újra a program, tehát valahol valamilyen formában ezek a beállítások mégsem törlődtek. (Rémlik, hogy ennek van egy külön mappája Windows-ban, de nem tudom, melyik az.)
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Peetey91
üzenetére
Ha nagyon fontosnak tartod ezt (tehát hogy egy program eltávolítása "tökéletes" legyen) akkor a legbiztosabb, ha pl. egy olyan programot használsz amit egy friss Windows telepítés után szinte AZONNAL telepítel és folyamatosan valós időben követ minden programtelepítést és így ha később az adott program eltávolítását akarod akkor ez a segédprogram ezt 100%osan megoldja, hiszen végig tudja hogy az eltávolítandó program mit, mikor, és hova írt.
A Revo Uninstaller Pro tudott ilyet.Az is egy megoldás hogy nem telepítgetsz mindenfélét. Egy "régi motoros" Windows használónak megvannak már a bevált programjai minden feladatra a kísérletezgetési fázison már túl van.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Érdemes Win 11 alá uninstaller programot használni? Hogy ha valamit letörölnék akkor minden "szemetet" legyaluljon, mint régen a talán CCleaner volt? Revo Uninstaller free jó erre? -
cigam
titán
válasz
sunny1
üzenetére
Igen az is.
Windows 10: frissíti a drivereket, de sokszor opcionális frissítésként kell kézzel kiválasztani.
Windows 11: jobban integrálja a driver frissítéseket, több automatikusan települ, kevesebb kerül az opcionális részbe.
A Windows Update által kínált driverek stabil, tesztelt verziók, de nem mindig a legfrissebbek. Ha nem a stabilitás, hanem a frissesség a fontos, akkor érdemes a gyártó hivatalos oldaláról telepíteni. -
sunny1
tag
Sziasztok!
A Driver Booster program alkalmas rá hogy megkeresse a legfrissebb drivereket vagy keressem meg én a gyártó oldalán? -
Nekton
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Szuper! Köszönöm szépen!
Nekem ez a menü nem volt meg a plugin csomag telepítése után sem. Ma, ahogy bejöttem melóhelyre és nyomtam egy restartot, így már megjelent.
Nem tudja sajnos. Sőt... Egész sok app nem tud ilyet. Az Irfanview meg bugos. Folyton visszaugrik az ablak a monitor bal felső sarkába és /vagy vibrálnak a menük, vagy az ablak kerete.
Viszont itt klassz, hogy egy téglalap négy pontját kijelölve magától beállítja a szükséges torzításokat.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Hasleo esetében amikor visszaállítást csinálok, a régi partíciókat lehet törölni, mint a Macrium-nál?
-
hotkar
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszi az ajánlásokat, kipróbáltam mindkét megoldást.
A program nagyon ötletes és jól használható. Be lehet építeni pl. a Desktop környezeti menübe, és ott lehet menteni és visszaállítani.
A registry mentés-visszaállítás kicsit macerásabb, és nem is működik minden ikonméretnél (a "közepes" méretnél pl. nem mentette vissza).
-
válasz
hotkar
üzenetére
ReIcon v2.2 (Restore Desktop Icon Layouts)
van portable változata isTöbbszörös elrendezés mentése különböző felbontásokhoz majd jobbklikk menübe integrálható a gyors elérés
vagy
How to Save Desktop Icon Layout Position Using Registry Editor
Mentési folyamat:
Nyisd meg a Registry Editort (regedit)
Navigálj ide:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\1\Desktop
Rendezd el az ikonokat, majd jobb klikk az asztalon → Frissítés
Exportáld a Desktop kulcsot egy .reg fájlba
Visszaállítás:
Dupla klikk a .reg fájlon → Egyesítés
Feladatkezelő → Windows Explorer → Újraindítás -
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami megakadályozná a desktop ikonok összekavarását különböző monitorokon történő használatkor. (Nincs bekapcsolva az automatikus ikonelrendezés.)
Az a gond, hogy a céges monitorom FHD 16:10-es, az otthoni meg 16:9-es. A Win11 alatt hiába rendezem el az ikonokat, a másik monitoron teljesen összezutyulja. Fordítva ugyanez. Win10 alatt normális volt.
De ha a registryben volna valami tréfás beállítás, az is jó lenne.
Köszi előre is.
-
Jarod1
veterán
válasz
Viperator
üzenetére
Nos épp a minap csináltam egy ilyet..250 es NVME-t cseréltem 500 asra,
Vettem 1 külső nvme-es külső tárolót ami USB-vel akpcsolódik a géphez,
klónoztam ,arra is figyelni kell a hogy a klónozáskor a tárhelyet kiterjeessze 500 asra,
mert különben, a maradék rész felhasználatlan lenne.,
Ezután kicseréltem és megy mint a kínai gyorsvonat,,, -
epicdev
kezdő
válasz
epicdev
üzenetére
Úgy tűnik, marad a szenvedés.

totron:
ugye, az idézőjeleket lefelejtetted?
Ja, látom, mások írták, hogy igen.
josi
muszály
LYALLY!
cigamSajnos ddrescue linux-ot igényel, win-eseknek az túlélőtábor, pláne, hogy csak angolul van minden, és menet közben derül ki, hogy mi minden kell hozzá.
-
Mindkettőtöknek köszönöm és igazatok van! Van külső ház, természetesen van hely még az alaplapon. Utánanézek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Pedig de szerettem annó.)