Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #221120 üzenetére
Ha a gyűrű témára gondolsz az kb megkerülhetetlen. Ahogy a Foka2-es 1.6-osa a Mazda származás révén érintett úgy az Astra 1.4/1.6 is hamar gyűrűsödik ahogy a CVVT 1.4 is. Rossz irányból közelítek?
CRDi tudom, hogy DMF mentes de azt meg ki kell fogni 5 ajtósban ha a kombit kizárod. -
kisza25
félisten
válasz
tboy93 #220870 üzenetére
Az összes eddigi autómmal együttvéve nem volt ennyi gond
A legproblémásabb a vectra volt, de nem volt akkor még pénzem rendesen karbantartani.
2006- os skoda fabia 5,5 év, 58ekm csak kopó, de abból se sok, olajon és szűrőkön kívül egy fékpofa elől.
Kia ceed 68 ekm csak olaj és szűrők és egy lyukas klíma hűtő gariban (Ausztriában a hegyekben a "sózás"kimarta)
I20 10ekm olaj+szűrők, harmadik féklámpa gariban
I30 crdi 10ekm olaj+szűrők, jobb első féltengely
Fiat tipo 5 ajtós és sedan 36,5 ekm olaj+ szűrők
Seatokkal most van a 4. összesen 30ekm csak olaj+szűrők egy vízcső és a mostaniban egy vezérlés+vízpumpa, bal hatsó lámpa (11eFt) egy új ülés vezető oldalra (27,5eFt)
I30 1,4 bal hatsó fék munkahenger a kézifék miatt, jobb oldali elektromos ablak kapcsoló és a kormányon a szervó kormány kapcsolója.
I30 kombi első fék+tarcsa jobb oldali elektromos ablakemelő és újra bőrözött kormány, jobb és bal oldali gömbcsukló és olaj+szűrők mindkettőnél (20ekm)
Az opel insignia nem az enyém, de fékek+tárcsák, vezérlés+vízpumpa, gyertyák, gyujtótrafók, klíma szabadon futó cspágy lett cserélve az olajon és szűrőkön kívül -
t1
veterán
válasz
tboy93 #220870 üzenetére
Dettó C Corsa (1.4 16V) 6 év és 65.000km alatt a szervókormány romlott el, kipufogót kellett cserélni , első lengőkarszilentet , 2 hátsó gátlót, 2 hátsó kerékcsapágyat, szelepfedél tömítést illetve gyújtótrafót. Ezek voltak a + kiadások a szokásos folyadék és vezérlés cserén. Szerintem ez nem túl rossz hogy 23 éves a kocsi.
-
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
tboy93 #220810 üzenetére
Szoval akkor ott tartunk, hogy KIA/Hyundaibol a MHEV es benzin vonalat el kell felejteni, az automata valtora gondolni sem szabad.
Es akkor maradnak a 6 sebesseges dizelek, amik eddig egesz jonak tunnek.Esetleg valami tipp amugy 5-6.5 millio kozott hasonlora? Latom meg talan a Kuga ami hasonlo.
Ha van valami ferdehatu / kombi / suv ami 4.5 meter alatt van, de azert nagyobb mint egy focus ferdehatu (4.3 meter) azt az ajanlast koszonettel fogadom. Persze csak ha van olyan csillagallas amiben ajanlhato az auto.
A legnagyobb bajom a focussal (azon kivul hogy most valami baja van es kezdem a bizalmam elveszteni), az az hogy autopalyan menni haza munka utan hangos. Egyszeruen nem birom mar, pedig kb heti egyszer megyek vele, szoval a Daciak es hasonlok kilove. -
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #220745 üzenetére
Igen, általában amiatt ég át, de csak akkor, ha bekokszolódott már rendesen aztán mennek vele egy hosszabb távon hajtósabbat, pl autópályán. Akkor a nagy hőterhelés hatására begyullad a koksz és átégeti a dugattyút. Városi tötymörgésben ez nem történik meg, cserébe elkezd olajatfogyasztani, mert a koksz miatt letapadnak a gyűrűk.
Egy megoldás ez ellen egy Spuri vagy Metabond vagy hasonló tisztítóadalék rendszeres használata az alapbenzinhez is elejét veszi ezeknek a problémáknak. Meg a minél magasabb minőségű olaj.
Dízelek üzemanyagrendszerének az élettartamát is jelentősen meghosszabbítja a prémium üzemanyag vagy külön adalék használata.
De ezeket inkább megelőző jelleggel kéne alkalmazni. Folyékony szerviz nincs.
-
kenguru99
senior tag
-
grizlisandor
veterán
válasz
tboy93 #220745 üzenetére
A diózás a szívószelepeket tisztítja meg.
Dugattyú tetőt max a Shell V-Power Racing 100, de csak akkor, ha az x ipari szabványoknak megfelelően használod!
Speedzone műhelyben nézték, hogy mi baja lehet, nem emlékszem mi lett a konklúzió a gdi-vel kapcsolatban.
-
-Maci-
addikt
válasz
tboy93 #220721 üzenetére
Közönöm szépen.
Nagyjából milyen autót érdemes nézni 3.5M körül, ami ezeket tudja?
-Lehetőleg Gázosítható
-Legalább 1.4-es, vagy nagyobb
-2015 vagy utáni
-Legalább 150kHUF alatt, de minél kevesebbannál jobb
-megbízható
-FenntarthatóAz évjáraton és a motoron klsőbb még változtathatok, de most ez lenne az irány, első körben.
Nem szeretnék vallási vitát indítani ebből, de francia és olasz márka nem játszik.
-
imyourfriend
őstag
-
-
válasz
tboy93 #220698 üzenetére
a Ceed flottánkban (1.0 liter turbó) egy autóban már turbót cseréltünk, egyben most kell a második gyújtó trafót cserélni (nem cseréli ki a Kia az összeset egyszerre, megvárják míg egyesével mind beszarik - és be fog) egyben meg olajfolyást állapítottak meg a motor és a váltó között. mind gariban cserélték/javították. az autók 2022 augusztusiak, a legnagyobb futás teljesítmény 65 ezer a legalacsonyabb 22 ezer km.
előtte Octavia flottánk volt, a fiúk visszasírják őket, azok 4 évesen is masszívabb, megbízhatóbb autó benyomását keltették -
válasz
tboy93 #220603 üzenetére
Én kedden voltam Budaörsön a Weltautónál 1-2 éves A4-eket nézni. Az egy dolog, hogy az eladásra felkészített autó belül olyan retkes/poros, amilyenbe én már bele sem ülnék, ha a sajátom lenne, de emellett minden beltéri elem összb*szva, karcosak és le vannak horzsolva a dekorelemek (nem zongoralakk), ajtó- és üléskárpiton ismeretlen eredetű foltok, amiket nem voltak képesek kitisztítani. Mindezt 12M forintért.
Belegondolok, hogy mit kaptak az első 40-50e kilométer alatt, el is ment a kedvem az egésztől, pedig nem egyet néztem! Győrben voltak szolgálati autók.
-
KoVee84
senior tag
-
tibbike01
őstag
válasz
tboy93 #220393 üzenetére
Sajnálom, hogy csak ennyi az előnye! Ezért a 2 literért (csak városban használva, amúgy pályán meg 8-9et eszik) valóban érdemes benyelni a többi paramétert hátrányként?
Tehát inkább egy zajosabb, kisebb, gyengébb dinamikájú, alacson minőségű autót vennél, ami 2 literrel kevesebbet eszik városban (csak városban)m
-
tibbike01
őstag
válasz
tboy93 #220367 üzenetére
1.5etsi-t hajtok, 6.2 az átlagom többnyire városban, 250nm és 150lóérő, 7sebesség. 140nél 2400at forog. 200ezer kmnél kell vezérlést cserélni, 60ezrenként gyertyát, ennyi, semmi más (nyilván olaj-szűrők, de azt máshol is kell). Csendes, dinamikus, jól szervózott, szépen szól a hifi, led matrix a világítás, tágas, 600literes csomagtartója van a sedánnak. Mit tud a Toyota?
-
-
user12
őstag
válasz
tboy93 #220121 üzenetére
Motorgenerálról jut eszembe...
A napokban olvastam ezt a cikket, megosztom itt ishttps://telex.hu/belfold/2024/01/26/opel-puretech-motor-garancia-vezermuszij-olaj-csere-szerviz
-
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #220086 üzenetére
Engedje el a szedant, vagy ha mar, akkor Tipo. A Fluence a torokszedansag minden negativ hozadekat tudja
Ebbol a kellemetlenul hullamzo, alulcsillaiptott vizagy futomu es a mallo belter zavarna igazan
Nem tudom mennyi a keret, en biztos valami autobb autot (minosegibbet) keresnekugyanez a motor Megane kasztniban abszolut tamogathato valasztas!
-
grizlisandor
veterán
válasz
tboy93 #220082 üzenetére
Renault Fluence nem csak nagypapáknak! Varga Tibor autóvizsgálat youtube videó!
Ha jól emlékszem, a motor megbízható szíjas vezérlésű, csak fránya okoskerék szolenoid kombóval, amikor cserélni kell, a vezérléssel együtt, de kérdezz rá a Renault topikban.
-
footy
addikt
válasz
tboy93 #219919 üzenetére
Mondjuk nekem van 2 puretech itthon es az olajfogyasztas ugy nez ki hogy:
Picasso 100.000km > 1dl / 1000km
Cactus 70.000km > 2dl/1000kmEn nem latok akkora problemat. Sot, benne vagyok magyar es nemet Picasso es Cactus forumokban es ott sem latom hogy tomegesen sirnanak a tulajok.
A Zach Dani fele cikkben van egy joadag dramatizalas. -
Gombinyó
őstag
válasz
tboy93 #219919 üzenetére
Az a baj kevered a motorkat. Amiről én írtam és válaszoltál rá az a Toyota féle 4 hengeres 1.2T! Ezek szerint amire te gondoltál pedig a francia 3 hengeres 1.2 puretech. A két motor köszönő viszonyban sincs egymással. Attól függetlenül, hogy mindkettő megtalálható Toyotában (átemblémázott Opelben).
A Corollában sosem volt puretech. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #217305 üzenetére
Elférek benne, feleségemnek is oké, igazolt futásteljesítmény, 205k km, ami főleg pályán ment, a szerviz megnyugtatóan beszélt az előéletéről (kb mindennel vitték szükség, igény szerint, még egy izzócseréért is), a bal hátsó rész rétegvastagság oka is kiderült.
2019-ben egy sárfolton csúszott meg a segge és a szalagkorlát lehorzsolta. Cascora javították, a kocsi önerőből ment tovább.Ami a típuson belül olcsóbb, az öregebb, többet futott, vagy kisebb motoros. Ezzel a motorral olcsóbban, kevesebb futással Baján van még egy.
A gumiszőnyeg a jobb láb sarka alatt lyukasra van kopva, egy gyufásdobozt át lehet rajta ügyeskedni, de az ülés nincs külve, a könyöklő színe egységes. A kormány bőrözése okés, alul a küllők közt a műanyagon a hártya lekopott, de nem ragad.
Kétzónás klíma, ami hűt is rendesen (napon állt a kocsi, pár perc után már kellemes volt bent), a motor húz is, ha kell. Mindenben feszesebb, mint a Passat.
Tempomat, elektromosan állítható tükrök, ablakok, kombi, elférek benne, fiatal. Mindent hoz, amit elvártunk. A sávtartó, kihangosítós média, lámpa ráadás. A motor elvileg jó, a félős hátsó felfüggesztést idén csinálták meg, fékcsere is volt az elmúlt 1-2 évben.
Belül volt némi nyikorgás, de közel sem annyi, mint a majd 20 évvel idősebb Passatban, jóval csendesebb. A bal lábam okés, a jobb térdem alatt tud nyomni, azt meg kell szokjam.Egyelőre elégedett vagyok a választással.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #217263 üzenetére
Frankó kis cikk, ez a Skodáról szól de a technika ugyanaz a Golf-ban is.
A DSG-sebességváltókban, elsősorban az 1,6 TDI és az 1,4 TSI száraz kuplungos erőátvitelében, szükség lehet a mechatronikaegység cseréjére. Ezekre a nagyjavításokra mindig adunk ártámogatást, de így is 450 000 forinttal kell számolni. A két kuplung cseréje hasonló nagyságrend. Érdemes a váltó használatára és diagnosztizálására ügyelni, mert a teljes DSG-sebességváltó cseréje mintegy kétmillió forintos tétel a márkaszervizekben
.Ezért kell időben kiszállni belőle. Vagy eleve meg sem venni.
-
AssAssynn
addikt
válasz
tboy93 #216877 üzenetére
Várok, keresek tavaly ősz óta. De igazából nem tudom, hogy meddig tudok és akarok várni. Indul az ősz, bejön ezer plusz feladat, sokkal kevesebb időm lesz, ráadásul a Corsa sem örök élet már. Persze rosszba ugrani se jó, de az se, ha végleg tönkremegy a Corsa, vagy nem lehet már műszakiztatni, mert akkor meg tényleg az lesz, hogy másnak kötelező jelleggel meg kell vennem az első autót, ami elfogadható.
Abszolút nem az aljáról nézelődik egyébként, bár hozzáteszem, hogy az ár sokszor nem tükrözi a valóságot. Néha a kétszer annyiba kerülő autó is ugyanolyan, mint az olcsóbb, ez személyes tapasztalat nem az első esetben már. -
válasz
tboy93 #214822 üzenetére
Megnéztük, egy 50-es könyvelő kinézetű fiatal nagymamáé volt 17 óta, elsőre nekem nagyon rendben lévőnek tűnik. A belseje kiváló állapotban van, ülések nincsenek kiülve, szép a kárpit, a tetőn sem lóg. Kívül is szép a fényezés, nyilván van ilyen idősen 1-2 plezúr. A bal első sárvédő lett 1-2 évemeghúzva és újrafényezve, minimálisan elüt. Klímás, de mióta megvan sosem volt használták, jó esély van rá, hgoy ezt megsínylette. Vezérlés 2 éve, olaj októberben cserélve, szép állapotú 4 évszakos gumik szép lemezfelnin, öregebb kopottabb nyári gumik alufelnin (azonos méret). A kuplung kellemes, jó helyen fog, a váltó nagyon szépen jár. A jobb első ablakemelő csak a bal ajtóról működött, ez nemrég javítva lett.
Sajnos az elmúlt héten úgyhagyták a lámpát és lemerült az akku, holnapra feltöltik, ha nem sikerül vesznek másikat, ez egyáltalán nem tűnt trükközésnek, nagyon normális átlagos családnak tűntek, mama, papa, apa, unoka otthon volt, inkább ők izgulnak az eladás miatt.
Holnap ha szólnak megyünk kipróbálni és elhozzuk ha minden oké továbbra is.
Nyilván nem új autó és 500 ezer, ne mvárok csodákat. -
válasz
tboy93 #214459 üzenetére
tied nem kóvályog, hogy nem idegesít?
ja, az NX-ben a start-stop is állat jó, de hát mi nem az benne...
emlékszem amikor a Kodiaq beröffentette a start-stop-os megállás után a motort, az egész kasztni bele remegett. az NX-nél meg annyi történik, hogy kigyullad az EV ikon a kijelzőn -
Xero
nagyúr
válasz
tboy93 #214423 üzenetére
Nekem is kap a pofajara XIII-III. Kerben boseggel, de valoban valoszinuleg picit tobbet kerne.
Ultem 2017-es alapabb modellben. Szerintem itt is sokat szamit a felszereltseg. Hangszigeteles es tarsai.
Amit az elvezeto faktorrol irtal az pontos. Mondjuk en csak egy nem feltuno, de belul jobbacska autot akartam, ami konnyeden kozlekedik mindenhol. Ez ebben a setupban szerintem tudja.szerk: Kicsit kifejtve. Ha atnyomom sportba, azert egeszen becsulettel megindul, de nyilvan ez meg mindig szivo, hiaba 2.5L, es az atkinson ciklus sem a kirobbano erore van hangolva.
Ami nagyon tetszik, hogy ebben a formaban elegans de megis understated, belul viszont siman hozza azt az eleganciat es kenyelmet amit kerestem. Szoval osszessegeben egy jo kis csomag.Az meg, hogy haver 1.5T fokaja alig eszik par decivel kevesebbet az kulon szorakoztato. Downsizing my ass.
-
szebe
addikt
válasz
tboy93 #214016 üzenetére
A "mindennel" alatt mit értünk? Vételár, szervizek, tankolás, biztosítás, stb?
Vételárral együtt nekem a G Astra nem egész 4 év alatt némileg több, mint 50k havonta és ~70ft/km. Ez kb évi 10k-s futásra értendő.
A kötelezőkön kívül egy elporladó hátsó dob és egy klímajavítás jött fel. -
-
Xero
nagyúr
válasz
tboy93 #213967 üzenetére
En is amugy gondolkozom, hogy milyen gyilkolhato autot kellene asszonynak venni 2M alatt kicsi tavokra. Friss jogsi szoval meg sajnalni sem szabad, de a nem akarok ra kulonosebben kolteni, szoval birnia kellene a ridegtartast.
Nagyon szimpik a kisebb benzinesek, de mindig oda jutok, hogy nem fog beferni az eljovendo poronty sok szarja hatra. Marhara nehez ugy.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest