- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
fury71 #24415 üzenetére
Ha már megvan a front, szerintem nem éri meg diamondra cserélni. Sokkal több pénz lenne lecserélni mindent és eladni a régit, mint a régihez ami olcsóbb széria, a maradék tagjait megvenni. Be merem vállalni, hogy a hangminőség javulás nem lenne egyenes arányban a ráköltött pénzel. Vagy Crystal centert és sorrundokat kell venni, vagy egy magasabb kategóriás komplett szettet. Én e kettő közt gondolkodnék, szvsz.
-
BBéci
legenda
Abban a cikkben szerepel néhány - finoman fogalmazva - furcsaság, ami ellentmond a THX ajánlásoknak.
Összességében használható írás, de egy amatőr nem tudja, mit szabad belőle hasznosítani és mit nagy ívben kerülni.Léteznek olyan hangdobozok, amik hátsó reflexnyílással rendelkeznek, mégis a mögötte lévő faltól 20 centire kell elhelyezni őket.
-
kisbergics
tag
Köszönöm szépen, megoldódott a dolog. Új volt még a videokártya (meg az egész gép), simán kicseréltük benne ATI-sra a kártyát, azzal gond nélkül megy, nem kellett semmivel sem pluszban variálni. Kép is, hang is, minden frankó.
Hátul még nincsenek hangfalak, hamarosan összeírom, hogy milyen cuccok vannak, hogy az alapján mit javasolnátok hátra....
De köszönöm az eddigi segítségeket! -
kisbergics
tag
Közben boldogan jelentem a kép-kérdés megoldódott: a windows media player classic volt a ludas, más lejátszóval gyönyörűen megy (de még milyen gyönyörűen, hajjaj...
)
A hang viszont továbbra sem.
Érdekes amit mondasz, mert egy, a házban lévő másik számítógépbe is ilyen videokártya van, és ott van a hangoknál hdmi out csak azt mondja nincs rádugva semmi (ahogy valóban nincs is). Én nem értem, hogy ezen meg miért nem, hol rontottam el a driverek telepítését.....
Valakinek bármi ötlete hogy lehetne a vezérlőpulttal felismertetni, hogy lássa a hdmi-t is hangátadó lehetőségnek? (A másik gépen nvidia high definition audio driver van, de azt sehogy se találok - mármint olyat ami működne is.) Mi a megoldás? -
BBéci
legenda
Nem eszik olyan forrón a kását! Saját erősítőmre 6-16 Ohm van írva a hangszórócsatlakozók mellé. 7 éve használom 4 ohmos dobozokkal és semmi baja.
Az említett Yamaha is vígan meghajtja a 4 ohmos hangdobozokat, ha nem tekerik háromnegyednél tovább a hangerőszabályozó gombot. Rövid ideig azt is elviselné, de nem ajánlott. -
hétalvó
addikt
ujabb info, vicces, ha small-ra teszed oket akkor se? nem futhatna meg, hiszen semmi teljesitmenyt kellene leadnia, dehat legyen neked igazad en meg nem hasznaltam igy yamaha-t.
5x100w hogy jon ki egyebkent?
2x100 8ohm es 3x100 6ohm?
nekem volt yamaha-m nagyon nem szerettem a hangjat egy alap jamo-hoz elmegy vagy heco-hoz, de kb. ennyi.
-
politomi
tag
-
Daywalker
addikt
Nekem is H/K-m van JBL-ekkel (Northridge). Mindegyikre 8 Ohm van írva és tökéletesen mennek, nem kell állítani semmit. Ez az egész impedancia dolog elég hülyeség, mivel amikor egy hangfal dolgozik akkor nem állandó az impedanciája. De ha már nagyon kötjük az ebet a karóhoz, akkor például 4 ohmos erősítőre nyugodtan lehet 8 ohmosat tenni, csak kisebb lesz a teljesítménye, de ettől még nem fog annyival szarabbul szólni. A 6 ohmos hangfalat (pl. wharfedale és még egyebek) elméletileg 4 és 8 ohmos erősítőre is rá lehet tenni, sőt, van olyan eset, amikor a 8 ohmosra a 4-eset is, csak akkor figyelni kell rá, nehogy túlvezéreld (persze nem mindig, erősítője válogatja, van olyan ami nem bírja és lekapcsol).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor lehet ez is erősítő függő. Én úgy próbáltam, ogy direct-be szólt, és bekapcsoltam a sub-ot az erősítő beállíátsaiban, és levette a mélyet a frontokról. Szal én ebből gondolom, hogy az enyém Direct Stereoban küld jelet, de ez nem biztos
Igen enyémben is úgy van asszem, "on, off, auto", asszem. De ugye mivel nekem nincs ládám, nem néztem, még a srácnál próbálgattuk ezt inkább, akié volt. Mert neki volt komplett 5.1 szettje.
-
törölt tag
Ahogy elnézem, nekem éppen erre van szükségem.
Mivel Te a VGA-val összekötve használod, s én is így szeretném, hadd kérdezzem meg, a korábban beszélt fél másodperces reakcióidő jelen van-e, vagy ilyen miatt ne aggódjak?
Még egy dolog eszembe jutott, aztán leállok.
A filmjeim többsége 5.1-es, ill. van néhány 6.1-esem (diszkrét DTS-ES) is.
Ha ezt az 5.1-es, vagy 6.1-es kódolt jelet megkapja az erősítő, tudja-e hasznosítani mind a 7+1 hangszórót? Tehát hogy 5.1-nél az oldalsókra is kiteszi a surround csatornát, ill. 6.1-nél mindkét hátsó hangfal szól? -
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, nekem az "Direct Stereo" néven megy. De ha van láda, és be van kapcsolva az erősítőn, akkor a láda szólaltatja meg a mélyet, akkor is. Nem tudtam konkrétan, hogy milyen módok lehetnek, azért írtam úgy, h sztem a 7.1-esek tudnak 7.1-es sztereo-t is, szal ahogy írtad, akkor szól minden.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyenkor általában csak a láda szokott kilógni a sorból, ami nem a szetthez tartozik, azért általában a frontot, centert, és a háttereket 1 családból szokták "összerakni", ez alól a láda szokott kivétel lenni, mert azon azért van aki spóról. De persze nem mindenki. Mert ugye, néha annyiba kerül 1 jó láda, mint maga a többi hangfal...
-
törölt tag
Értem, köszönöm a választ!
Turbolada:
Köszönöm Neked is! A hangfalakból szeretném egyszerre a véglegeseket venni, hogy ne kelljen cserélni őket, legalábbis rövidebb távon semmiképpen se. Először lehet 5.0 az összeállítás, s ha úgy alakul, akkor 5.1, majd 7.1.
Viszont a H/K erősítőn elgondolkodom, mert még újonnan sem vészes az ára. Max. ha lesz rá majd több pénz, akkor váltok a Yamahára. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a Denon előtt volt egy Kenwood KRF-4070D-m. Igaz az csak stereo cuccot hajtott, + egyszer egy 4.0-ás cuccot. A mostani cuccot nem volt alkalmam kipróbálni vele. Egyszer haveromnak meghajtottuk vele a Wharfedale Zaldek cuccát, filmekkel nagyot szólt, viszont zenével már nem volt az igazi, de stereo-ban nagyon szépen szólt zenékkel is.
A mostani cuccomból még meghajtotta a 2 frontot, de kicsit úgymond "kopogósan" szólt, nem volt az igazi. Ehhez már gyenge volt
(Sal Silversound hangfalaim vannak, láda nélkül
)
-
törölt tag
Még nincs meg a kártyám, mostanában tervezek venni. Viszont így, hogy a HDMI hang is szemponttá vált, az ATI mellett fogok dönteni.
Akkor úgy látom, az erősítők egyszerűen magasabb árkategóriában mozognak, mint ahogy arra előzőleg számítottam. No nem baj, maximum tovább gyűjtök. Azt, hogy zenében gyengébb, mire érted? Árkategórián belül, vagy a drágább erősítőkhöz képest? Gondolom nem a Z-5500-hoz képest, akkor agybajt is kapok.
-
törölt tag
Szuper, ez értékes infó!
Esetleg azt is meg tudod mondani, hogy DVI-HDMI kábellel is megy-e, vagy kell neki egy átalakító, s úgy a HDMI kábel? Elvileg mennie kellene, de ahogy énektanárom egyszer mérgében odavágta: "Egem nem az elvek érdekelnek, öcsi!"Érdekes, hogy csizzah azt írta, jó kis darab, Te pedig azt, hogy nem rossz választás. Ez egyrészt megnyugtat, másrészt felmerül bennem a kérdés, hogy akkor ez "mindössze" egy korrekt házimozi erősítő, s nem valami brutális felsőkategóriás fajta? Mégis 200K-ba kerül ez a cucc, ami iszonyú pénz, bevallom, sajnálom is rá, de ahogy az írásokból leszűrtem, a rendszer nagyon meghálálja a jó erősítőt.
Azért azt hadd kérdezzem meg, hogy a kis frontok nem fognak-e problémát okozni. Igaz, hogy a Z-5500-zal is meg vagyok elégedve, de ettől azt várom, hogy egyenesen megalázza, verje a földbe az én szeretett kis kompaktomat, de úgy, hogy még napok után is az állam keressem a hangzástól.
Ha ezt a szintet hozná, s azt mondjátok, nem vagyok hülye, hogy ilyen rendszerben gondolkodom (kicsit amúgy annak érzem magam), akkor márciustól bele is vágnék... -
Neurotoxin
őstag
Az előlapi bass/trebble gombbal történő basszuskiemelésre gondolsz?Nálam a bass +6on áll,de sztem a többi beállításra nem hat ki..A ypao-t távolságmérésre használom csak.(a fenti hozzászólásomban,az előző kérdésem arra vonatkozott,h mi van hatással a ypao-ra a speaker setup vagy az audio setup) A setupban a bass-t a "csak frontokra"beállításra raktam.Ilyenkor vajon nem ad jelet a mélynyomónak?(beállítás:csak frontokra/frontokra+subra/csak subra,ha jól emlékszem.)
Más:mélynyomó vásárlásnál mire kell figyelni?Nagyon szeretnék a v363as+4system fidelity mellé,ha már nem megoldható a szobám berendezése miatt a center használata,legalább legyen "mély"em
.Relatív kérdés,de mennyit fog jelenteni a rendszernek?(Van a családban 1'egybedobozos' samsung rendszernek passzív mélynyomója,szinte semmi mélye sincs,bár tudom,h ez nem összehasonlítási alap)Gondolom az ellenállásra nem kell figyelnem,mert aktív&van beépített erősítője,de szeretném tudni,hogy mit érdemes venni úgy 20-30ból(lehet,h kevés lesz,többet nem akarok költeni rá).Használt is megfelel,de nem találok sajnos polk 110et
.Újonnan?Szemezek egy yamaha YST050essel..vélemény a témával kapcsolatban?köszönöm.
-
Neurotoxin
őstag
Ebben csak azt az egy dolgot nem értem, hogy akkor miért 4 ohm-ra írják a maximális terhelést?(363)Megnéztem a 663 adatlapját is, ott is ugyanúgy 4 ohm-ra van feltüntetve a max terhelés. Egyébként a google által kidobott képeken tényleg 6-8ohm van ráírva a 363-as hátuljára is és tény, hogy különböző országokban más van ráírva. Hol találtál olyan információt, hogy a 663 csak a frontokat kezeli 4 ohmos-on.
És el is érkeztünk a problémához: ha nekem van egy pár 4 ohmos hangfalam, ami elég korrektül szól és vennék még mellé egy pár heco victa 200ast, ami szintén 4 ohmos, akkor felejtsem is el a v363ast?Már kezdek ebbe beleőrülni, napok óta túrom a fórumokat, hogy mi az igazság. Vasárnap elmegyek az MMbe, hátha tudnak adni valami információt erről, mert itt a fórumon mindenki mást mond.
A harman/kardon pedig elég drága, ezenkívül nincs olyan erősítő, ami kezelné a 4ohmos hangfalakat?Te milyen alternatívákat ajánlasz?
-
Ninoka
tag
Akkor ezek szerint nem lehet 4 ohm-os hangfalat használni előre sem. Csak azt nem értem, hogy akkor minek adják meg a teljesítményt 4 ohm-os terhelésnél. Amúgy nálam nincs jelentősége, mert nekem 8 ohm-osak a hangfalaim, éppen ezért nem is próbáltam ki, hogy egyáltalán át lehet e állítani. Sokszor a leírásokban is a különböző országokhoz tartozó specifikációt is össze-vissza adják meg..
-
Ninoka
tag
Köszi, most már ezt is tudom!
Lehet, hogy ha egy "süketszobában " hallgatnánk kis hangerőn valamit, akkor ott tényleg hallnánk különbséget bekapcsolt és kikapcsolt kijelző között, de szerintem is egy átlagos használat mellett ez nem jelentős. Ennyi erővel összeszedhet bármilyen zajt a körülötte levő elektronikai készülékekből.
Amúgy nekem is visszakapcsol a kijelző egy kis időre, ha megnyomok egy gombot a távirányítón, pl a hangerőt. -
csizzah
aktív tag
Ezek szerint nem érdemes százezreket költeni jobb erősítőkre, lejátszókra, kábelekre mert a digitális átvitel úgyis egyforma minőségű , de erősítőre érdemes többet költeni, lejátszóra abban az esetben ha elégedett vagy a képminőséggel és digit kimeneten keresztül használod akkor nem, a lejátszóknál nem a digit kimenet miatt van különbség ahogy OLI is mondja, hanem mondjuk a komoly gépekben sokkal jobb audio és video dac van, ami hangügyileg analóg összekötés esetén érdekes, a digit kábelekről meg már nem is írok semmit......
Szerintem ugyanez van PC-nél is. Más hardver, más technológia, mért ne lehetne jobb minőségű mint az alaplapi integrált. Digitális és digitális jel között is van, sokszor nem kis különbség. Ahhoz akkor mit szólsz hogy mostanában sok(és egyre több) highend HIFI (nem házimozi)rajongó választja a számítógép alapú zenelejátszást, és a computer meg az erősítő közé bebiggyeszt egy külső dac-ot, amit esetleg usb-vel, optikai kábellel, vagy netalántán koax kábellal köt össze az alaplappal.
Véleményem szerint aki azért vesz külön hangkártyát hogy utána spdif-en keresztül használja az kb rögtön a kukába is dobhatta volna azt a pénzt.A hdmis témához meg, nem értem minek ezt ennyire túlmisztifikálni, a hdmi kábel nem más mint egy "hádésített scart csatlakozó"
-
O_L_I
őstag
Szerintem a digitális jelet nem előállítani kell csak "átcsomagolni" a digitális kimenet szabványának megfelelően. A NAD nem attól jobb hogy jobb jel megy bele az erősítőbe hanem attól ahogy azt a jelet hangá alakítja, valamint hogy az a DVD játékos milyen képet állít elő amit majd digitálisan tovább küld. Nem hiszem hogy meg tudnánk győzni egymást ebben a témában.
Szeritem digit és digit jeltovábbítás között azonos feltételek mellett nincs külömbség továbbá nincs külömbség hangkártyák között sem (mivel a hang feldolgozását, dekódolását a lejátszó progam végzi nem a hangkártya ami csak az adatfolymot rakja rá a kimenetre), de ha jön valaki aki adatokkal és vagy tényekkel alátámasztja, hogy nincs igazam akkor azt nagyon szívesen elfogadom. -
FefeeX
veterán
Köszi szépen, akkor már nagyjából megnyugodtam... (Azért a 4 vs 8 ohm elég nagy dilemma volt)
Összekötés - ismim azért mondta a koax-ot mert azt mondja, ha fénnyé kell alakítani meg vissza az jelveszteség, és érzésre jobb a koax. Hogy mi digit azt nem tom.
Ilyen SPDIF kábelt honnan lehet szerezni? Mondjuk MM-ban?
(A tévés az úgy volt, hogy a VGA-TV HDMI, majd a jelet továbbvezetve az erősítőbe koax)
-
-
Cleinor
tag
Iszonyatosan megvagyok elégedve.
Yamaha tökéletes szolgálatott tett.
Nem tudom hogy alapból milyen satelitjei lehetnek a Logitechnek de szerintem jóval többet tudnak a 65-Wattnál... 80%on szoktam járatni őket.
Mélynyomó.... hát elférne még néhány watt benne, de tudom úgy állítani hogy jó legyen
Eddig minden tökéletes, de végszót akkor mondok amikor mindkét mélynyomó be lesz üzemelve. -
Cleinor
tag
Nah ez a része is meg van oldva.
Elvittem itt vácon egy jó szervizeshez, aki nem egy hangfalat látott már.
Mondta hogy gond nélkül megtudja csinálni.
De.
A Subban nem lesz szűrő. (illetve akkor lesz ha akarom, de plusz pénz)
Ez mennyire baj?
Mert a RX-V361-esben van sub freki szűrő.Ez egyre jobban tetszik.
Megvegyem ezt, vagy ebben az árkategóriában van jobb?
Követelemény innentől a sub freki vágás, és a digitális bemenetÉs az sem zavar ha van benne rádió
Mekkora a különbség az RX-V363 és a RX-361 közt? -
Teasüti
nagyúr
Először is mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Másrészt pedig akkor érdemes lehet várnom a xx3-as szériára a jobb DAC miatt...
(én is ilyen maximalista köcsög vok.)
Kinéztem a 663-at, mert az már ott van a topon az igényeimet illetően (többet tud, mint amennyit valaha is ki fogok használni belőle), csak épp itthon sehol nem kapni...
Yami oldalán azt írják, h az új széria elméletileg ugyanazon az áron fog futni, mint a korábbi, szal kíváncsi leszek mennyiért dobálják majd a 463-ast. -
IreN!CuS
addikt
Erősitők közül tényleg jhonak tünnik a DENON AVR-1306 amit te is javasoltál!
1 kérdésem lenne vele kapcsban h nem láttam kiirva h h "átlagban" leszokták irni h 5 x 100W 8 ohm szal esetleg te tod h a Denon hány ohmos?A Mélynyomók közül PIONEER S-W90S és Yamaha YST-SW015 tetszik!Esetleg van vmi lényeges külömbség a 2 között?
-
IreN!CuS
addikt
Az a baj h tényleg nem értek ezekhez a dolgokhoz szal én nem tudnék neki állni szerelgetni a mélyet!Esetleg tudnál konkrét tipust ajánlani erösitőböl meg mélyböl?
Meg a másik amit nem tok h tegyük fel veszek 1 Pioneer erősitött azt gond nélkül össze tom kötni a gépel?Meg ezen a hangcuccot ami nekem van a mélyet tudtam szabályozni és h ha meglesz az uj mély nem foglya elnyomni a többit mert h nem tom a mélyet vissza venni, vagy azt az erősitőn is tom szabályozni?!(bocs a hülye fogalmazásért!)
Köszi
Üdv -
jolti05
őstag
Ismereteim szerint az olcsóbb kategóriás notikon nincsen SPDIF, ez az egyik ok, amiért nem cserélem le a gépem egyre
Az SPDIF kábel pedig egy sima RCA-RCA kábel.
yakuza.tora: De irigyellek...
A 800as a 6 hangszórós? Mélynyomó nélkül mennyire küldi a mélyet?
Én azt hallottam a papírmembránról, hogy nem túl minőségi, tehát semmi jót. Ellenben a Vitasoké kegyetlen jó. Számomra új, hogy nyugodtan benyomhatod középen azt a puklit- aminek nem tudom a szaknevét- és semmi bántódása nem esik a kicsikének. Na de ennyit az én gyerekes csodálatomról.
[link] Porskapka?Jó anyag...
Mikor adod el a hátsókat és a centert?
-
bajnokpityu
félisten
pont a webshopok a jellemző szürke importos boltok.
cambridge nagyon zenei sztereokat csinál,HMjük is meggyőző volt a többi HMhez képest.de azért mivel ócsó kategória,azért én meghallgatnám valahol fizetés előtt.
első széria semmivel sem rosszabb mint a második sztem.a sokadik szériáknál meg szoktak olcsósitani,ahogy a piac diktálja,h maga a készülék is olcsóbb legyen.
-
vmatyko
tag
olcsóbban, igen
eleve csak használtakat nézek
amúgy 5.1-es vagy 5.0-ás felállást javasoltok? 2 v 3 utas hangfalakat?
Ha 8 Ohm-es hangfalakat akarok rákötni akkor milyen teljesítményűeket vegyek?pillatnyilag egy ilyen Acoustic Solutions-el szemezek: KÉP
egy apron találtam nagyon jó áron "140/190W" ennyi infom van perpill róla
mit gondoltok?
egyenlőre csak frontokat akarok venni (esetleg még subot, ha azt tanácsoljátok), aztán szépen lassan a többit.
-
törölt tag
igen hallotam én is hogy azt mondják, ronja a jelet
hátha túl jó a jel és ha szeretnél rontani rajta, akkor ne rajtuk múljon
de szerintem, ha a megjelenítőn pl. egy hdmi bemenet van, és te több lejátszót szeretnél használni felváltva akkor jól jöhet, vagy az se lehetetlen hogy az erősítő fel tudja javítani, vagy át tudja alakítani az akármilyen beérkező videó jelet, persze nem egy nálánál jobb lejátszóra gondolok -
imibogyo
veterán
Üdv...
Ismerem ezt a táblázatot (de azért köszi).....
Azért fogalmaztam sarkítva, mert te is azt tetted (négyzetmétert írtál és nem légköbmétert), egyébként meg ha jól megnézed ott vannak a hangulatjelek mögötte.
Más: hallottam (éreztem) egy Wharfedale Power Cube S15-öt és hát nem semmi....... Olyat ütött, mint az állat (Ryanből néztük a partraszállást) eszméletlen volt...... Na jó a hangerő is fel volt tekerve rendesen mindenen, de azért nagyon ott volt....
-
Geeco
csendes tag
Köszi a tanácsot!
Hát igen, sajna így áll a helyzet a polkaudióval, mert úgy vagyok vele, h mindenképp meg akarom hallgatni a cuccot vásárlás előtt.
Egyébként nagyon szívesen tennék vele egy próbát, ha meg tubnám vhol hallgatni, de én Mosonmagyaróváron lakom, így sajna max a győri üzletek jöhetnek szóba mint beszerzési forrás. Így a net sem jöhet szóba sajna, nem azért mert idegenkednék tőle, hanem csak annyi az egész h kipróbálás nélkül akarok megvenni semmit.
Egyébként, az általad fentebb felsorolt hangfalak közül a heco-t volt szerencsém hallgatni.
Szerintem egy hallgatást mindenképp megér a cucc de azt tudni kell róla, h kemény,(németes) hangja van.
Persze ez szubjektív dolog, h ki milyen hangzást kedvel, ezért kell mindenképpen meghallgatni a kiszemelt hangfalat vhol mielőtt az ember pénzt ad ki rá (de gondolom, h te is így vagy ezzel)
(Én például a lágyabb hangzást szeretem, ezért is választottam a denonhoz jamokat.)
A többi hangfalat sajna nem hallottam,így véleményt se írnék róluk.
-
Geeco
csendes tag
Köszi szépen az infót!
Mindenképpen meghallgatom a wharfadale-t, szimpatikus subnak tűnik.
Sajnos az elsőszámú jelöltem (polkaudio 110-es sub) kiesett a körből, mert sajna nem találtam győrben olyan boltot ahol lett volna
A wharfi mellett még a jamokban gondolkozom erősen (akkor mégiscsak egy márkáből lenne a szett) csak sajna a 250-esben csak 20 cm-es hangszóró van (emellett vmivel drágább is), a 300-as (abba már 25-ös van) meg már 60-70 eFT
.
-
scream24
senior tag
-
Winzsolt
aktív tag
Beállítani.... Hát lehet rajta állitani fázisváltást(0/180), felső határfrekvenciát, és a teljesitményt. szvsz könnyü
A helye egyből meglett,ugy tünik mindenütt jó, míg régen a vitas 20a-t pakolgattam sokfelé...
Az egész szobában ugyanolyan jól hallható a mély (3,6m belmagasság)Bajnokpityu írta, hogy a vitas sub talán jobb mint a victa.
Ebben az esetben akkor mindenképp polkaudio a victa helyett, mert szerintem sokkal jobb mint a vitas20a.
Mélyebb, nyilván azért mert 25cm-es és nem 20. Teljesítménye is sokkal nagyobb, hiába csak 50W. Kellemesebb hallgatni -
bajnokpityu
félisten
én victa subot nem hallottam még,csak a régi vitast hallottam,az nagyon nagyon jó volt.mint a vitas centerje is.azt olvastam, a régi vitas sub jobb volt mint a mostani victa.polk meg amcsi hangfalgyártó,esélye van,h a mélyekben jók. álló hangfalai a polknak nem jellegzetes amcsi hangú,annál egy fokkal zeneibb (a BnW jobban sikerült szériái szintjén voltak), de azért az európai hangfalak olcsóbban vannak olyan jók,mint a polk állói.szal akár a polk is lehet jó subban
viszont amit még figyelembe vennék, az a mordaunt-short subjai.valamint a hazai hangfalgyártók közül a clasut hallottam,az is fajin. állóban,polvsugárzóban jó béna a mordaunt márka, de subban pár éve szerintem a legjobbak voltak.ők amugy nemrég szóban forgó digitális erősitőt használnak.
-
canniball
nagyúr
Ott sem azt írják, hogy pre output. Nekem pedig az volt a bánatom, hogy nem tudom milyen a pre és milyen a nem pre. Mivel azt mondjátok ez az tovább nem is agyalok rajta.
"Szerintem nyugodtan megveheted azt Warfi subot..."
Este megyek Pestre, ha lesz még belőle megveszem."Amúgy a CR2 40-es hogy muzsikál, zenénél vagy filmnél milyen a hangja megérte a vételt?"
Erre több okból sem tudok teljesértékű választ adni:
-mint írtam beteg vagyok és félig be van dugulva a fülem. Pont most...
-mivel még bejáratós a rendszer nem teker(he)tem fel a hangerőt és a surround hangfalakat sem sikerült még hátul elhelyezni, így (jelen állapotomban) a filmek néha meglehetősen halknak tűnnek. Egy-két jelenetnél azért így is hallom, hogy odatesz.
-nincs viszonyítási alapom, legfeljebb csak a leváltott Pana music centerem, de hát az után meg gondolom kitalálod a választ. -
canniball
nagyúr
"Az hogy csak 4 ohmos nem jelent nagy hátrányt mivel aktív sub és beépítették az erősítőt és hogy hány ohmos a hangszóró nem érdekes mert nem terheli az AVR-t."
Én is erre tippeltem, de mivel nem értek hozzá délután megkérdeztem a MM-ban az eladó srácot, aki azt mondta a subnál is figyelembe kell venni azt a 6 ohmos értéket.Pedig elhoztam volna a WH-208-at, de így ott hagytam, mert az csak 4 ohmos. Törtem is a fejem, hogy honnan fogom megtudni a mélyládák impedanciáját, mert pl. warfiék még a data sheetben sem közlik ezt az értéket...
"A Wharfedale WH-208 szerintem nem rossz, bár én kicsinek találom..."
Milyen szempontból? A Power Cube 8+ adatai pl. szinte egy az egyben ugyan azok. (Tény, hogy sokkal tetszetősebb, de +10k-t nem szívesen adnék egy szépen gravírozott üveglapért, amit lehet, hogy a barátnőm macskája pikk-pakk elintézne).
A Yamaha külsőre nem tetszik. (Lehet hülyének nézni, de mégis csak a nappaliban lesz és nekem fontos az összkép is.)
A másik kettő pedig már 50k, annyit két okból nem szívesen adnék érte:
1. Az a bizonyos lélektani határ negyvenegynehányezer forintnál van, többet csak erőltetve adnék ki erre a célra (40k-t mondjuk most sem vágnék ki mellény zsebből).
2. Gondolom filmeknél nem jönne ki annyira a különbség, inkább zenénél én pedig nem igazán hallgatok olyan zenét, ahol a dübörgés a lényeg.
Persze cáfolj(atok) ha hiba van a gondolatmenetben! -
canniball
nagyúr
Én is meghallgattam mindkettőt (különben a srác nem tudott volna rábeszélni a JBL-re) és elég meggyőző volt a JBL. Persze más-más erősítőn voltak, azok beállításait sem néztem, és hát amit a MM-ban, karácsony előtti embertömegben, az egész üzletben üvöltő zenében hallani lehetett belőle...
-
-
quby
őstag
köszi a gyors választ. én is az MM-ben hallgattam 1 jamo s606 hcs3 szettel.Nekem bagyon bejött, bár csak zenét hallgattam - több stilust is - de nincs összehasinlitási alapom.itthon 1 10k-s aktiv szett van ami asszem jazz, de naon csirke
igy asszem világos minden nagyon fog tetszeni. itt 3 házimozi szett szolt még mellette tok hangosan ráadásul a 2 front majdnem teljesen egymás mellett volt. ugyhogy a körülményeket semmiképp sem mondanám nyugodtnak. minnyá utánanézek ennek a DALI-nak
-
stavross
tag
Hali!
Fury71:
Jamo E350PPL 5.0 szettet vettem, amihez eredetileg egy Yamaha RX-V361-est szántam, de úgy alakult, hogy nagyobb jutalékot kaptamés gondoltam akkor már nem veszek belépő szintüt
LCD TV-is tervezek majd de a DVD lejátszót közvetlenül kötném rá nem erősítőn keresztül
Van egy (szerintem) elég jó DVD lejátszóm: Panasonic S49. Kb 2éves tök jó képe van (legalább is CRT-n) és HDMI-t kivéve minden van rajta (Digitális optikai és koax hangkimenet, 5.1 analóg hangkimenet, sőt még S-Video is)
Ha lesz LCD TV-m 99% hogy kompnensen lesz rákötve a DVDCifu:
Jaja! Tudom hogy az Onkyon HDMI csak switch, és pl akkor jó ha mondjuk a TV-n nincs elég HDMi bemenetTehát ha zenét szeretnék hallgatni és mondjuk "csak" 5.1-ben DVD-t nézni akkor a H/K AVR 132 a jobb választás?
Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest