- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
A Neten semmit nem találtam róla. A régieket ismerem, szeretem.
(#40322) johnny82
Ahogy a régi dalban javasolják: piszkáld ki, piszkáld ki, piszkáld ki belőle!
Pici csavarhúzóval szoktam elvégezni a műveletet.(#40320) ginola
A frontokra vonatkozik, mert a szubládát mindenképpen kivenném abból a kuckóból, bár hallottam olyan rendszert, amelyikben 2 db Focal Cobalt láda volt a vászon alatti beépített szekrényben és egészen rendben volt a hangzás.
A tévé szellőzése rendben van.
A hangdobozok magasságánál nem a polcot, hanem a magassugárzót kell mérni. -
-
Ninoka
tag
Na, majd én elmagyarázom, hogy mi van.
Az van, hogy szépen a nyakadba veszed a várost, és felkeresel olyan üzleteket, ahol mind a két márkát forgalmazzák, és meg is lehet hallgatni őket. Ne mástól várd el, hogy döltsön helyetted, mert ami valakinek tetszik, az neked nem biztos, hogy ugyanúgy tetszeni fog, és amire valaki azt mondja, hogy nem jó, lehet, hogy neked majd pont annak a hangja fog tetszeni. Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. Arról nem is beszélve, hogy más erősítőt fog választani az aki komolyzenét hallgat rajta, mást aki elektronikus zenét, és megint mást aki csak filmet néz. Úgyhogy ha ki akarod próbálni ezeket az erősítőket, akkor vidd el magaddal a kedvenc cd lemezed, és azzal hasonlítsd össze az erősítők hangját! Ez ilyen egyszerű. -
Ninoka
tag
Bocsi, tudom, hogy a kérdés nem nekem szól, de azért válaszolnék én is.....
Minek a gyári kábele az amivel be van kötve? Mmint mihez adták?
Nekem is ugyanolyan videotonom van mint neked. Most áttettem a háttérsugárzókat előre, és a két kis Magnat 220-as ezerszer szebben szól mint a nagy Videoton. Én meg a fejem a falba vertem, hogy lehettem ilyen hülye, hogy eddig ezeket hallgattam. Úgyhogy ezért veszek most Heco-t, mert ha ez a két Magnat háttér ennyivel szebben szól a Vidinél, akkor a Heco talán még jobb, de ha nem is jobb mint a Magnat, legalább olyan jó biztosan van, és nekem az már elég.
Szerintem nincs értelme drága optikai kábelt venni. Ezen digitális jel megy, aminek nem igazán romlik a minősége, pont ez a lényege. Bár biztosan van aki azt mondja hogy sokkal jobb a drágább, de ha az olcsóbbal is működik, akkor én nem vennék drágát.... -
hkari
őstag
Visszanéztem a forumot,és van egy ilyen idézet:
"Még pár adalék: A boltban a Malac sr4002 és e (denon 1708) között vacilláltam. Végülis a biamp miatt vettem meg a denont mert tudtam, hogy mivel a hangfalaim támogatják ezt a lehetőséget sose nyugodtam volna bele hogy nem tudom kihasználni."
Ezek szerint tudja!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kicsit
De mondjuk tény, h 6ohm-os szettel durvábban szól. Vagyis a 1306 az biztos
Ha nár ittjárok megkérdezem, AUDIGY 2 ZS-hez tud valaki valami jó kis Vistás drivert? Ami jobb mint a gyári Creative? Mert asszem itt ajánlotta valaki, csak már nemtudom, hogy ki, és hogy melyiket
-
nebulo5
senior tag
Köszi szépen a tanácsot!
Igen, a pendrive csatlakoztatás lehetősége alatt arra gondoltam, hogy adathordozóként a zenét arról hallgatni. A Denon termékek nekem is tetszenek, de úgy vélem, MP3 formátumú zenéhez hiába a jó hangzási lehetőség, nem igazán jut kifejezésre...
Szorgalmasan kutatok tovább, mert jól meg kell gondolni mit veszek. Az elkövetkező 3-5 évben nemigen lesz lehetőségem cserélgetni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez igaz. Deonnak nagyon faxa sztereó erősítői vannak. Csakhát az ár...
Itt meg lehet lesni őket (discontinued products-ra kattintva mutatja a régebbieket, de lehet azokat is lehet találni itthon)Viszont, használtan lehet elég jó Technics sztereó erősítőket kapni, azok is nagyon jók ! Havernak volt, hát nem semmi volt, ahogy szólt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
A "Panorama" az tulajdonképp a stereo jel kiterjesztése, szoval a sztereo jeleket a hátsó hangfalakra is lekeveri. A "Dimension"-al pedig azt határozod meg hogy mennyire szóljanak az front ill. a hátsó hangfalak. Ami igazán érdekes az a CT Width ha neked van ilyen ezzel azt tudod állítani hogy mennyire szóljon a center ill. mennyire szóljon csak a két front. Bár én zenéhezt ezt nem használom de a centert szeretem kihagyni belőle.Dolby vagy DTS? Ahogy hackeeeee kolléga mondta bízd a füledre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én, a fentebb leírt SAL cuccot, ami szintén 8ohm-os, és az oldalt szerint 250 / 150 W. De ez az erősítő hajtotta az 5.1-es Wharfi Zaldek szettet, azzal sem kapcsolt ki, de az 6ohm-os volt. A Kenwood-al Magnat Victory 80-at hajtottam, azzal az kikapcsolt 1szer 2szer. De nem többször.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehetséges. De ezt nem tudom pontosan
Nekem 5ch Stereo-ban még nemsikerült kikapcsoltatnom az erősítőt. Pedig szokott lenni néha olyan alkalom, amikor nem kímélem
A Kenwood-omat sikerült 2.0-val kikapcsoltatni néha. De az sokkal jobban melegedett mint a Denon. Azon kb 10 perc zene után már tojást lehetett sütni, olyan meleg volt... És nem kellett hozzá max hangerő...
-
Ninoka
tag
Akkor valószínűleg ugyanolyan hangfalad van mint nekem, DC 2550 A. Régebben én is gondolkodtam rajta, hogy kicseréljem e a hangszórókat, de miután százan százfélét mondtak, így inkább hagytam az egészet, és megjavíttattam a hangszórók peremét. Úgy gondoltam, hogy kár lenne kísérletezni vele, és beleölni egy rakás pénzt, miközben nem biztos, hogy jobb lesz. Igazából azt hallottam, hogy ezek a dobozok nincsenek jól eltalálva, nem az igazi benne a hangváltó sem, úgyhogy azt is ki kellene cserélni, és a mostani álló hangfalakkal összehasonlítva teljesen más, hiszen ez egy zárt doboz, nem basszreflex.
Nekem így is megfelel, 70%-ban filmre használom mert a tv is erről megy, de azt is keveset nézem. De ha neked megér annyit , akkor nyugodtan kísérletezz vele, hátha más hangszórókkal és hangváltóval jobb lesz. Sajnos tippem az nincs, hogy milyen hangszórót vegyél bele. -
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő.. Hirtelen így nem tom, nekem azon a részen csak on/off van, meg a +db, a hangerőhöz. Max ha sehogy sem megy, és nincs túl sok beállításod, akkor adj neki 1 use default-ot, és akkor elvilet tuti jó lesz. Ha már lényegében be van állítva az erősítő teljesen, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ninoka
tag
Nekem is Videoton van betéve előre. Nem egy nagy szám, de azért hallgatható. Csodát azért nem kell várni tőle! Hátul Magnat Monitor 220-asak vannak, és egyszer kíváncsiságból betettem őket frontnak. Kb úgy szóltak mint a Videotonok, azzal a különbséggel, hogy a Videotonnak nem szól olyan szépen a magas sugárzója. De amúgy meg minden erősítő és zene függvénye. A régi, kb 20 éves (talán Grundig) erősítőmmel százszor szebben szólt a két Videoton, mint a mostani Yamaha HM erősítővel.
Kár, hogy olyan drágán javítják a hangszórókat. Az én hangfalaim már 22 évesek, és eddig egyszer kellett gumiperemet cserélni rajtuk. Akkor 1000 Ft-ért cserélték, és nem az eredetihez hasonló szivacsos peremet tettek rá, hanem rendes gumiperemet. Ez sokkal jobban bírja. Az eredeti kb 5 év után megadta magát, ez a mostani meg már több mint 15 éves. Persze ettől valószínűleg megváltozik a hagzás karakterisztikája, de kit érdekel....?
Igazából nekem csak egy bajom van ezzekel a Videotonokkal. Az, hogy valószínűleg kicsi az érzékenysége (és ugye az, hogy ez zárt doboz és nem reflex), és kis hangerőn nem nagyon teljesít. Elég jól oda kell tekerni a hangerőt, hogy tényleg jól szóljon. Csak hát panelben ezt nem nagyon díjazzák a szomszédok. -
hackeeeee
Jómunkásember
Általában a kiállított darabokat olcsóbban adják. Ha csak az az 1 db van az adott termékből.
Annó én is szemeztem a Vardus-sal, csak akkor még jóval drágább volt, így jött volna a Zaldek, de még az is drágácska volt, pedig baráti áron vettem volna át havertól, de egyben nem volt annyi kp-m
ígyhát lett a Somogyi
Szép
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, a Yamaha kicsit komolyabbnak tűnik, mert van rajta HDMI is...
Meg teljesítményre is nagyobb. 5x135W (6 Ohm)Innentől döntsd el Te
Nekem elég a Denon is. De lehet ha most vennék, lehet a Yamahát venném. Fene tudja, Yamaha-kat nem ismerem, annyira, mint a Denonokat
Ja látom írtad közben, hogy kiderült, hogy már nincs... :\ Sztem meg leszel elégedve a Denonnal is
-
hackeeeee
Jómunkásember
8ohm->75w
6ohm->110w6 ohms, 1 kHz, THD 0,7%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
110 W + 110 W
110 W
110 W + 110 W8 ohms, 20Hz-20kHz, 0,05%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
75 W + 75 W
75 W
75 W + 75 WNekem is ilyen erősítőm van. Havertól akitől jött, Zaldek szettet hajtott... Ez a Front. Had me mondjam, elég batárul szólt
Csak ahogy elnézem sajna már zaldek 300ast már nem lehet kapni. Pedig az volt jó igazán háttérnek. A 600as már elég nagy sajna... szerintem. A fentebb írt szettje volt a srácnak, + még 1 zaldek sub... Sztem nagyon szépen szólt...
-
Neurotoxin
őstag
Én úgy látom,hogy sima jack kimenete van a sub csatornának,szóval rátudod kötni nyugodtan,gondolom aktív,tehát baj nem lehet. Különben te is megtudod nézni a yamaha-hifi.com-on,van nagy felbontású kép az erősítőről.A használati útmutató min 6ohm-os hangfalakat ajánl,de nyugodtan köthetsz rá 8ohmosokat is,még"örülni"is fog neki,nem melegszik annyira,de mindegyiknek egyforma ellenállásúnak kell lenni,már többször megtárgyaltuk itt.
-
Dassler
őstag
Azért a 6x6 az a közepes teteje. Ha zene az elsődleges, akkor szvsz mindenképpen sztereó, mély felesleges, mivel a hangstúdiókban alapból sztereóban rögzítik az audió cd-ket, de ha dübörögtetni akarod, akkor persze lehet - bár az már nem zene
- Ha nem házi-mozizol, akkor egy sztereo erősítővel jobban jársz, pl egy kis CA, vagy egy NAD alap sztereóval. Sokkal minőségibbek, újonnan is 50 körül megkapod.
A pénzügyi lehetőségeidet figyelembe véve talán a használt piacon is érdemes lehet egy kört futni, ugyanis 80-ból újonnan erősítő+hangfal elég nehéz ügy ill. elég kompromisszumos. Egy normális sztereó ill. egy alsó kategóriás HM erősítő is 50 körül van, meg a hozzájuk használható front hangsugárzó pár is min 50 körül. Esetleg böngészni kell az akciókat, mert bizony lehet ebben az ársávban jó cuccokat kifogni.
Amúgy még mindig igaz a mai árviszonyok mellett, aki élvezhető házi-mozit akar, ami Tényleg élményt nyújt, és nem annyiból áll, hogy van 5 hagnfalunk, az bizony tv-stől, hangfalastól meg mindenestől sajnos - a Mo-i megélhetési viszonyokat figyelembe véve igencska sajnos - 250e nagyon alap hangon. Egy közepes vagy nagy szobában - 15 nm-nél nagyobbakra gondolok -
canniball
nagyúr
"...ez zenehallgatásra jólesz?"
Nekem jó, de ez erősen szubjektív: mekkora helyiségben lesz, milyen igényeid vannak stb."Külön mély nélkül is lesz elég?"
Szvsz igen, de ez megint egyéni ízlés kérdése.De még egyszer hangsúlyoznám: én nem értek hozzá, várd meg a szakik véleményét!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest