- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
jolti05
őstag
válasz
IreN!CuS #2322 üzenetére
Miért nem a Yamaha?
A mélyládára kíváncsi leszek, én is ilyesmit terveztem...csakhát nincs rá della.Ninoka: Végre még 1 ember, aki dícséri a Yamahát
Én is panelban küldöm, utána is néztem, hétköznaponként reggel 7-től (tehát most azért szól rendesen) este nyolcig nincsen csendháborítás, szombaton héttől kettőig, vasárnap kilenctől kettőig. A szomszédok engem is szoktak bosszantani, de én őket szerintem többet
-
jolti05
őstag
válasz
IreN!CuS #2305 üzenetére
Én amondó vagyok, h meg lehetne bücskölni, h újra működjön. Ha esetleg nem kell, szólj nyugodtan.
(Persze nem vagyok benne biztos h tényleg javítható)
Nekem Yamaha RXV361-em van, és meg vagyok vele elégedve, igaz, ez az első erősítőm, nem tudom más milyen teljesítményt produkálna. A menüje kicsit nehézkes, de meg lehet szokni.
Legjobb tudomásom szerint nem csak a hangfalakat ütheted ki, hanem magát a végfokot is, legalábbis engem erre okítottak, amikor hasonlóakkal próbálkoztam, úgyhogy csak finoman.
A hangfalak meg, mint írtam, nem 15W-osak, hanem minden hangszóró 25W/8Ohm.Minden attól függ, mennyi pénzed van. Mélynyomót én már 18e-ért is láttam, gondolom használtam ez alatt is kapsz, de a tisztességesebbek 30k környékén kezdődnek. Igény szerint ugye...
-
-
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2310 üzenetére
Talán annyi különbség van a PIONEER és Yamaha mélynyomók között, hogy a Yamaha automata készenlétes amit én is írtam. A Pio 80W-os a Yamaha 70W-os.. Nagyobb különbség nincs köztük. A frekvenciaátvitel mindkettőnél 30 - 200Hz. A Pio alsó bass-reflex nyílású, a Yamaha lefelé sugároz, ez előny ha nem tudod jól elhelyezni a ládát.
Ízlés kérdése melyiket veszed, de ha lehet hallgasd meg mindkettőt melyik hangja tetszik jobban.
A Denon erősítőhöz talán jobban illik a Yamaha mély.
A Denon 1306-os teljesítménye 5 x 110W 6 ohmon és 5 x 75W 8 ohmon. -
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2308 üzenetére
Erősítők:
Yamaha RX-V361 [link]
Pioneer VSX-417 [link]
DENON AVR-1306 [link]
Én a Denont javasolnám.
Mélynyomók
YAMAHA YST-SW030 [link]
PIONEER S-W90S [link]
Yamaha YST-SW015 [link]
Ezek a mélynyomók aktív mélyek, mint amilyen a Geniusé is. Tehát tudod rajtuk állítani a hangerőt sőt még némelyiknek plusz szolgáltatása is van mint pl: az automata ki/bekapcsolás. -
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2305 üzenetére
Hali!
Nekem a 5.1 HT (3600)-as volt nemrég és én összekötöttem az erősítőmmel. Először kipróbáltam hogy közvetlenül kötöttem össze a hangfalakat és az erősítőt.
Elég jól szólt, de mivel az erősítőm 130 W-ot ad le 8Ohmon nem is vettem fel a hangerőt nehogy kinyírja a hangfalakat, mert hát csak 15W-ak voltak.
Ezután az erősítő vonali előerősített kimenetére kötöttem a mélyet RCA csatikkal, és úgy tökéletes volt mert a mély hangerejét beállítottam középre. A hangfalak meg rendesen a mélyről mentek.
Persze nekem nem volt gond az aktív méllyel.
Neked csak azt tudom ajánlani amit Zsoci is hogy próbáld meg a mélyet megjavíttatni és ha nem megy akkor gondolkodj egy szerintem használt erősítőn.Viszont bármely HM erősítő teljesítménye kicsit sok lesz ezekhez a hangfalakhoz, vagy vigyáznod kell hogy ne vedd nagyon fel a hangerőt, mert kinyírhatod őket.
Ha azonban mégis új erősítőt szeretnél venni akkor 40-50k között tudsz választani. Pioneer, Yamaha, Kenwood stb. Mélyeket meg 25k-tól tudsz venni.
Üdv. -
jolti05
őstag
válasz
IreN!CuS #2302 üzenetére
Szia
Nem lehet h csak hibás 5000-rest kaptál? Úgy tudom vannak, akik így hozták ki már a boltból.
Erősítő és a mély elszállt? Ezt pontosíthatnád, mert lehet, h cserélsz egy végfokot, és megy minden, mint régen. Az meg kicsit költségkímélőbb megoldás lenne.
Igen, megoldható. Nekem DHT510-esem van, a tied elődje, abban minden hangszóró 8ohmos és 25W-os(természetesen a mély nem), az új fajtában is annak kell lennie, gondolom. Tudtommal nagyobb gubancot nem tudsz okozni -ezt azért mondom, mert igazából nem értek ezekhez- egészen addig, amíg nem hangosítod fel egy tisztességesebb hangerőre. Legalábbis nekem anno ezt ajánlották, amikor az 5.1-em centerét próbálgattam. Az impedanciákban sem vagyok otthon, hogy...na igen...mondjuk 4 ohmos az erősíőd, a hangszóró meg 8, és akkor mi is megy tönkre, ha meghajtod. Ha a hangfalakat nem is öli meg, de én mintha azt a megjegyzést kaptam volna, hogy az erősítőt is kinyírhatod.Aztán halljuk a szakértőket, én ennyit tudok mondani.
Bár szerintem megfelelő hozzányúlással még a mélynyomót is hozzá tudnád kötni egy rádióerősítőhöz. A láda adott, a hangszóró is, kérdés, hogy működik-e az erősítője.Kíváncsi vagyok a továbbiakra...
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest