- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
hétalvó #20736 üzenetére
Ugyanaz a végfok maradt éveken át mint ami az én HDMI nélküli 5300-as erősítőmben van? (A kép nem az enyémet ábrázolja) Ugyebeár az 5003 sokkal újabb mint az enyém. Csábít az Onkyo is a felszereltség miatt, de nem akarom elveszteni a zeneiséget mert a sztereó hagzás is fontos nekem. Nagyon nézelődöm a használt piacon is mert elvileg most még nincs szükségem 3D képes erősítőre és mégis olcsóbban kijöhetnék. A másik oldalról közelítve pedig ugyanúgy jó lehetne hosszú évekig egy 3D-t is tudó, Audessey Multi EQ kalibrációs SR5005 mint a mostani SR5300.
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
hétalvó #17254 üzenetére
Valóban hallgatni kellene,kár hogy a NAD nem elérhető számodra. 280 körüli lenne az is..
Nekem nincs bajom az Onkyóval,de még a 808-at nem hallottam,Bécivel ellenétben. Szerinte árában vannak jobb erősitők is. Nekem régebbi Yamahám van de zenére kicsit jobbat is el birnék képezelni de nem beszéllek le a yamaháról. És rock -pop zenére nekem nagyon jó volt előtte a régi Onkyo, házibulit is kiszolgált.
Van Arcam neked elérhető? Én azon nem gondolkodnék,lecsapnék rá. -
Mustármag
őstag
-
Gabor970
addikt
válasz
hétalvó #13289 üzenetére
köszönöm!
Ez azt jelenti, hogy beállíthatom, hogy pl ha az 1-es optikai digitális bemenet jelet kap, akkor adjon ki feszültséget? Vagy ha be van kapcsolva az erősítő, akkor mindenképp kiadja?
Igazából annak látnám értelmét, ha paraméterezhető lenne, hogy milyen esetben adja ki a vezérlőjelet. -
Dictator^
veterán
válasz
hétalvó #11734 üzenetére
na, de directen egy mp3 amit hallgatok, elég gyengél szól, átteszem Game Stereo-ra és máris megjön a hangzás.. most akkor valami a gépen van mellélőve?
winampon megy. (tudom mp3.. nem flac, de akkor is, érezhető .. nem is kicsit nagyon.. hogy directen lofasz hangja nincs az mp3nak)
-
BBéci
legenda
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
hétalvó #11593 üzenetére
Jamo erősítőt ajánlani, látatlanban fura dolog, fikció az egész. Nem ajánlott kategória. Annyiért egy Pioneer-t inkább.
Nem akarok vitába bonyolódni, annál is inkább, mivel valóban nincs tapasztalatom vele. De érdekelne, hogy te mire alapozod ezt a véleményt? Mitől nem ajánlott kategória ? Mitől fikció? Van személyes tapasztalatod netán eme darabbal ?
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #11339 üzenetére
Nem csak dual HDMI kimenetes lejátszóval lehet tesztelni, egy éve nem is léteztek olyanok, mégis születtek kábeltesztek. 3 éve és 10 éve is.
Dabadab azt írta, hogy ki kell tömöríteni a HD hangformátumokat, amit tapasztalatom szerint el lehet végezni gyatrán és hibátlanul is. Bár én dekódolásnak nevezem, ahogy a szaksajtóban szokás.
-
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #11085 üzenetére
Nem szoktam kevertetni a hangnormákat, szerintem értelmetlen és minőségrontó.
Viszont azt a HDMI kábelt, aminek 10 métere 2000 forint, azt bottal sem piszkálnám meg.(#11082) Jasonchan
A felsoroltak közül a Yamaha 667-re szavazok, de nagy hangminőségbeli ugrást ne várj a cserétől.
-
Integra
titán
válasz
hétalvó #11070 üzenetére
a receiverem bármit kikever, hülyét is kapnék ha nem tudná, amennyibe került..
ok, megpróbálom a hdmi-vel, a lényeg csak az, hogy a játék hangja jusson el az erősítőbe, az majd kikeveri szépen a hangot, csak a jelnek kell odáig eljutnia.az asus oplay-em hdmi-vel van bekötve és hdmi-n is jön tovább a jel a monitorba.
csak akkor még egy hosszú hdmi kábelt kell vennem. -
-
Integra
titán
válasz
hétalvó #11061 üzenetére
dts neo:6 cinema
érdekes, most a sourround modes-ban sikerült megtalálnom. végre.
sajnos ha nem hdmi-n megy a jel a pc-ből a receiverbe, akkor elvesztem ugye a receiver monitoron megjelenő menüjét...
kerítek még egy hdmi kábelt és a videokártyát bedugom a receiverbe, akkor azon keresztül kéne menjen a kép és a hang is a receiverbe és onnan a monitorba, akkor menüm is kellene legyen azonnal.
feltéve, hogy a vga-n keresztül átmegy a hang is a hangkártyából... -
headhunter86
senior tag
válasz
hétalvó #11050 üzenetére
Setupban smallra állítottam és ezt írtam is. A képen nem pontosan ez az erősítő van, annál újabb. TUD DTS-t! Ha nem tudná nem is szólalna meg és nem jelezné a kijelzőn hogy DTS hang szól. A WD TV pedig Digital-ban nyomja ki a DTS jelet. Szóval nincs itt ilyesmi gond. Valami más lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #10942 üzenetére
"ha nincs sub csatorna kimenet az erositon akkor az aktiv melynyomokat altalaban be lehet kotni a hangszoro kimenetekre is"
Ez már nem passzív, a kérdés nem erre vonatkozott. Igazából a passzív kifejezés egyáltalán nem is illik ide, azt szubládákra lehet alkalmazni.
Szerintem ne foglalkozzunk házimozi erősítő topikban olyan készülékekkel, amiknek nincs szubkimenete! Főleg akkor ne, ha a kérdező sem említett ilyet.FLAC és tömörítés ügyben osztom az álláspontodat. Azzal együtt, hogy cirka 35 giga FLAC és ape zeném van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
hétalvó #10942 üzenetére
Flac mint wikipedia is írja pont olyan mint egy zip, csak audio specifikus.
Ha egy wav-ot bezippelsz, az is kb 70%-ra összemegy. Ehez képest a flac még kicsit jobb. Amikor CD-t felveszel wav-ba onnan már csak bitek vannak ami szimplán számítás kérdése. A szimpla CD az más tészta, mert ahány lejátszó annyi végeredmény, de amint csak bitek vannak onnan már ha egyszer lossless akkor az is. Olyan mintha a ZIP nem lenne lossless -
vtechun
veterán
-
dabadab
titán
válasz
hétalvó #10942 üzenetére
"FLAC-ra soha nem fog senki meggyozni, hogy letezik olyan tomorites ami nem ront a minosgen, tudom erre pelda a ZIP es tarsaik, de akkor is hihetetlen szamomra zeneben."
Jajj... Egyebkent nem kell nagyon gyozkodni, fogsz egy wavot, atrakod flacba, vissza wavba, aztan osszehasonlitod a kettot.
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #10742 üzenetére
Az általad ajánlott dugó nem valami jó, nekem ilyenek vannak a háttérsugárzók madzagjainak végén. Ingyen adtak egy marékkal, amikor rengeteg összehasonlító tesztet végeztem, szükségem volt rájuk. gondoltam felhasználom. Egy idő után kicsúszik az erősítőből és a benne lévő csavarok hajlamosak a kilazulásra. Pár hónapja feltűnt, hogy a jobb hátsó doboz ne úgy szól, ahogy kellene. Az előbb leírt hiba volt az oka.
A frontokhoz és a centerhez ehhez hasonló banánokat erősítettem. Az enyémeken réz, ami a képen fekete műanyag. Együtt adták a Kimber 8TC-vel. -
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10742 üzenetére
én meg bevásároltam ilyen banándugókat aztán túl vékony hozzá a kábelem
8 db itt fekszik parlagon az asztalomon, 400 ft volt darabja
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10235 üzenetére
na, de most ha igaz, hogy a 607-esnél nincs ilyen fehér alapzaj, akkor szinte természetes dolog, hogy előbb utóbb beszerzek egy olyat
De lehet akkor már nem is onkyo lesz, majd meglátjuk, mindenesetre várom az olyan hozzászólásokat/tapasztalatokat, kinek hány % hangerőn kezd el súgni,
mint mondtam nekem 70%-os (55-60 fokozat) hangerő fölött kezd el zavaróan fehér zaj előjönni, ami ezek után lineárisan növekszik a maximum 80-as fokozatig.
-
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10209 üzenetére
Ez lesz a leendő mélynyomóm hátlapja.
Ezen azért elég sokmindent lehet állítani szvsz. Kérdésem az lenne, hogy ugye az erősítőből 1 RCA csatlakozón jön ki a SUB jele. Azt hova kell majd dugni? Illetőleg, ha feltételezzük, hogy nekem is van Audyssey, akkor melyik kapcsolót milyen állásban lenne érdemes hagyni? Kedden jön meg egyébként a cucc
-
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #9614 üzenetére
csíptetős hangfalcsati miért olyan nagy hátrány? amilyen kábel befér a csíptetőbe, az bőven elég is ehhez a teljesítményhez.
mit takar az, hogy IC-s a 308? az 507-es nem az? ha nem az, akkor milyen?
Az miért hátrány, hogy 310 wattot vesz fel? Kisebb teljesítménye van nem? maximum a hatásfoka lehet rosszabb, de azt nem említetted, meg annyira nem is mérhető szvsz...
Nekem megvan a 308-as, eddig semmi bajom nincs vele, kezdetnek nem hiszem, hogy túl rossz választás lenne, viszont én is 507-est vettem volna - ha nem lenne hiánycikk.
minden állítás az én véleményemet tükrözi, nem tényként kezelendő
Kérdéseimet komolyan gondolom
ui: megrendeltem 5-ös szériájú Ati vidkarit
HD feliratot akarok látni az erősítő kijelzőjén
-
skoos
őstag
válasz
hétalvó #9614 üzenetére
Köszi a hasznos infót, de azt mondom nekem továbbra is a 308 a target. Életem első erősítője, sztereó rendszer lesz (100W RMS oldalanként pedig elég lesz a 3m es hallási távolsághoz). Az IC-t illetve a csíptetős dolog hátulütőjét fejtsd ki bővebben, de ennek elégnek kell lennie.
HDMI-t kezeljen jól, mert ezzel lesz összekötve a PC, és a TVről meg fogadjon optikai jelet, ert a TV sajna nem tud HDMI1.4-t.
Köszönöm minden kedves segítőnek, ki a newbie kérdéseimre választ adtak, de én most úgy gondolom megvan a "nyertes".
-
válasz
hétalvó #8327 üzenetére
Wattban igazad van, de az se mindegy hány ohmon adja le a teljesítményt és mi alapján nézzük.
DIN és a zenei teljesítmény se ugyanaz.Más hangsugárzó kell egy sztereó (azon belül se mindegy mit hallgatunk), más egy házmozihoz.
Ha mindkettőt akarunk hallgatni, akkor kell kompromisszumot kötni.Nem okoskodni akarok.
Én frontnak a 3 utast preferálom.
Autóhifiztem sokáig, ott se mindig a legdrágábbnak volt jó hangja.
Hangfalakat is építettem, hihetetlen sok dolog határozza meg egy hangdoboz hangzását
magán a dobozon kívül, a kábelek, a rca kábelek és a tápkábel minősége is.Lehet spéci konnektort, elosztót kapni, akár 6 számjegyű összegért is, és ez csak egy elosztó
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #8318 üzenetére
"akarmelyik hazimozi erosito jo, ha melyladat teszel melle es foleg a melyladan mulik, hogy beszolja-e a szobat, azzal erdemes varialni."
Ezzel nem értek egyet, illetve kiegészítem. Amelyik erősítő önmagában, szubláda nélkül, a szobához és sajátmagához illő hangdobozokkal nem szól elég nagyot, azt ki kell dobni.
A mélyláda csak kiegészíti, alulról megtámogatja a hangképet. -
-
Clemi
veterán
válasz
hétalvó #8208 üzenetére
1 csillag ennyi, remelem nem kell tobbet hozzafuzni.
Nincs persze. Sajna a digitális erősítőiben elég karcsú a HDMI bemenet ellátottság, úgyhogy nem lesz Panasonic erősítőm. Ha összejön rá a zsé, akkor Pioneer lesz, azok legalább szépek, főleg a zongora lakk feketék (nekem sokat számít a kinézet is).
De köszi a választ.
-
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #8158 üzenetére
Nagyjából ugyanezeket szoktam mondogatni, kivéve a Marantzok dicséretét, én nem vagyok elájulva tőlük.
Évek óra tervezgetek egy sztereó erősítőt venni Denon A/V receiverem mellé. Amelyik Denon tetszene, az irtó drága (PMA_1500AE), ezért inkább NAD-ot (C350, 370) választanék a frontsugárzók meghajtására, de akkor lőttek az egységes 5.1 hangzásnak
Viszont még mindig nem tudjuk, mitől nincs mélyhang az említett rendszerben. -
zodo
nagyúr
válasz
hétalvó #8126 üzenetére
Max. a távon tudnék varázsolni.
Viszont nem hiszem, hogy ez segítene az én készülékemen.
Nem értek hozzá, de szerintem nagyobb a baj, így csak a szerviz tud segíteni.
Néha folyamatos alapzaj van ill. a bemenet választók is sérültek, mert ha csak egy készülék van csatlakoztatva akkor nem csak annak az aljzatát választva hallható a hanganyag. Továbbá az előlapi gombok funkció is elcsúsznak (néha) egyel jobbra.
Például a Cd bemenet választó Tape lesz, de a 7CH Input akár ki is kapcsolja a készüléket.
A 6 órás memória tartásról lehet olvasni manual alján, de talán ez kamu.
Mintha lett volna már nálam hosszabb időre is áram nélkül és ott maradtak a rádió csatik ahol voltak.
Sikerült felvenni, Muszklismick-el a kapcsolatot, talán tud segíteni. -
hétalvó
addikt
válasz
hétalvó #8125 üzenetére
végig kerestem a pdf-t reset szóra, de nincs benne ami kell, lehet nincs ilyen reset az 5200-esben, lehet marad a szervíz, olvastam még olyat ha kihúzod hosszabb ideig, akkor is elveszti a rádiómemóriáját az 5200-es rádiója, (agyalás, ha azt elveszti, mindent elveszt)de ez lehet fake info is.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
hétalvó #8118 üzenetére
Ez nem egy autó,hogy rendszeresen vinni kellene garis szervíz-be a garancia lejártáig.
És csak nem romlik el minden évben.
Én találtam egy szerelőt,az árpád hídnál,még nem nyilatkozom semmit róla,mivel folyamatban van a javítás,amúgy végfok cserére 12e Ft-ot mondott egy nagy 5.1-es onkyo erősítőre.
-
janos666
nagyúr
válasz
hétalvó #6877 üzenetére
Így is próbáltad, ahogy az előbb mondtam:
Egyszer: indul a VGA-ból, át az erősítőn, be a kijelző egyik bemenetébe.
Másodszor: indul a VGA-ból, bemegy a monitorba
Harmadszor: A monitoron a második bemenetet választod ki. A windows hangeszközei közt beállítod alapértelmezettnek az első kábelen felismert HDMI eszközt. A két észlelt kijelző közül azt állítod be elsődleges megjelenítőnek, amit közvetlenül dugtál rá.
Elindítod a filmlejátszást a kiterjesztett másodlagos megjelenítőn (kép és hang együtt utazik, és a képet még nem is látod a kijelződön, hisz nem arról a bemenetről rajzol), majd áthúzod a lejátszó ablakát az elsődleges megjelenítőre (és ezzel a kép átvándorol oda, amit a kijelződ is megjelenít)?Következő:
Ha most az AV receiver 1.3-as HDMI-vel van szerelve, akkor ha nem akarom használni semmilyen képkonvertáló funkcióját, akkor is limitálódik a képátvitel képessége? Tehát, ha beiktatom egy 1.4-es HDMI-vel szerelt lejátszó, és szintén 1.4-es HDMI bemenetű megjelenítő közé, akkor sem jut át rajta olyan jel, amit az 1.3 még támogat, de az 1.4 már igen? (elvileg az 1.4 újítása lesz a 3D tartalmak támogatása...) Vagy ilyenkor nem szól bele a dolgokba, csak értelmezi a hangot, a kép pedig átmegy anélkül, hogy számítana, hogy számára értelmezhetetlen kódolással megy?
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest