- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
-
csizzah
aktív tag
válasz
nebulo5 #5303 üzenetére
Olyat próbáltál már esetleg, persze csak ha az elrendezés és a kábelezés engedi, hogy a hallgatási pozícióba rakod a subot és bekapcsolod a zenét/filmet, majd végigjárod a lehetséges helyeket ahova a subot el tudnád helyezni és ahol számodra a legmegfelelőbb a hangminőség oda rakod be a subot végül, magyarul megcseréled az elhelyezési és a hallgatási pozíciót, remélem érthetően írtam le.
Tudom furán hangzik és én sem próbáltam még ki, de szokták ezt a módszert is javasolni a megfelelő "sub-hely" megtalálásához. -
csizzah
aktív tag
Pont azt akartam javasolni hogy O_L_I-t kértdezd meg ebben az ügyben mert neki van valami hasonló gépe de ezek szerint jól emlékeztem.
@O_L_I,
CA-ból a 640r V2 lesz "HD-t kezelő", előreláthatólag júniusban lesz elérhető nálunk csak kicsit húzós áron, idézem avx-ről,
"talán júniusra már rendelhető ha jól emlékszem, az ára kb 300 - 320 ezer körül várható" -
csizzah
aktív tag
A minap láttam AVX-en hogy valaki ~165k környékén(ha jól látom kb ebben az árkatban gondolkozol) árul CA640r erősítőt bontatlan origi csomagban garanciával, nos ha nem kell feltétlenül Dolby/DTS HD akármi, akkor én a helyedben tuti azt venném meg, de igazából csak hangosan gondolkozok
.
-
csizzah
aktív tag
Valahol olvastam, lehet hogy pont itt, hogy pc és erősítő közé érdemesebb optikait használni mert koaxon keresztül akár károsodhat is az erölködő, igazából se megerősíteni sem cáfolni nem tudom ezt az állítást, nekem volt összekötve koaxal is és optikaival is, igazából nagy különbséget nem vettem észre a két kábel között.
-
csizzah
aktív tag
Ennek hatására megint teszteltem egy kicsit meg megnéztem a beállításokat de sehogy nem tudtam úgy belőni hogy menjen a mély se dts neo6, se dolby prolodzsik módokban.
Valamelyik prolodzsikban mintha jött volna mély de amikor benyúltam a mélynyomó alá nem mozgott a membrán, lehet hogy a frontok vicceltek meg, de végül is nem lényeg mert csak véletlenül futottam bele egy kétcsatornás filmbe és azért vettem csak észre hogy valami nem kerek mert nem kapcsolt be a mélynyomó a zúzós részeknél, amúgy a filmjeim 99%-a dolby digital vagy dts hanggal ellátott úgyhogy nem izgulok.
Azért köszi hogy megnézted. -
csizzah
aktív tag
-
csizzah
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy nálatok 2 csatornás hanganyag esetén DTS Neo6 Cinema vagy Music módban szól e a mélynyomó filmek alatt, természetesen a kérdés dts neo6 képes erősítővel és subbal rendelkező elvtársakhoz szól.
köszi
-
csizzah
aktív tag
válasz
Paulo81 #5026 üzenetére
Igen azt hiszem értem miről beszélsz, valóban nem mindegy hogy milyen a basszus, nem mindegy hogy egy belépőszintű hm erősítő aprócska tápegységgel próbálkozik előállítani a legmélyebb hangokat, vagy az alacsony szintű erősítetlen jelet átküldi egy jól megépített, normális minőségű AKTÍV subnak. Véleményem szerint egy aktív subbal pont azt kapnád amit keresel, nem hiszem hogy ha egy belépőszintű hm erősítőt lecserélsz egy másik szintén belépőszintű hm erölködőre érdemi különbség lenne a "basszus kezelésében", akkor már egy stereo erősítő a megadott árkategóriában azzal több szerencséd lenne.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Dassler #4770 üzenetére
Szerintem te a Jungson-ra gondoltál, nagyon jó kis gép, nekem már sikerült megfülelnem egyszer, csak egy baja van hogy nincs hozzá táv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
#72042496 #4352 üzenetére
powered=active ugyan az hívják így is, úgy is.
nem hallottam még a logitech subját személyesen de olvastam hogy eléggé dícsérik, nos ez a yamaha egyrészt kisebb(20cm) másrészt lefele sugárzó, teljesen más hangkarakter, volt nálam huzamosabb ideig(kb 3hónapig) egy 215-is ami gyakorlatilag megegyezik a 325-el a technikai adatok alapján( a 325-ben már a yst II. technológia dolgozik és talán egy hajszálnyival erősebb.) de nem rázza szét alattad a heverőt ha érted mire gondolok, a 315 már teljesen más tészta az már meg tud "marhulni", mozi alatt táncoltatja a szekrénysort rendesen, viszont zenére nem az igazi nagyon lomha és hajlamos "kopogóssá" válni,Végül is a te döntésed én nem akarlak lebeszélni róla egyáltalán, de látatlanban ne vedd meg szerintem, mindenképpen hallgasd meg előtte nehogy csalódás érjen, esetleg még én javasolnám meghallgatásra, ha megengeded, a polkaudio psw 110-est ebben az árkategóriában.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
-
csizzah
aktív tag
Csak nagy általánosságban,
Denon, a legkisebb modell a cég kínálatában, jellemzően denonos lágy hangzás lehet zeneibbnek nevezni a yamahánál, ha jól emlékszem 350W körüli táp, legalapabb csatlakozók, 4 digit bemenet.
Yamaha, szintén a legalapabb modell, a denonhoz képest plusz hdmi csatik(nem teljes értékű), komponenes videó csatlakozók, csak 3 digitális bemenet, kisebb olyan 250W körüli táp, kicsit keményebb mozisabb hang.
Nekem személyes tapasztalatom ezekkel a gépekkel kb nulla, van itt a fórumon jópár ember akiknek ilyen gépeik vannak, ők biztos többet tudnának segíteni.
Üdv,
-
-
csizzah
aktív tag
válasz
hackeeeee #4280 üzenetére
Hááát, én hallottam közvetlenül egymás mellett a kis 406-os jamot és egy sal szettet, asszem a 2610-est, és a kis jamo nagyjából mindenben sokkal jobb volt mint a sal kivéve talán a hangerőt, az a sal mindennek az alja amit eddíg hallottam,(lehet hibás darab volt). Véleményem szerint ha csak a frontokat nézzük az s406-osnál nincs jobb választás az árkategóriájában.(ha egyáltalán van még valami ebben az árban,) talán a magnat monitor 990 az mozi alatt lehet jobb mint a jamo de sztereoban az is alulmaradt az én hallásom szerint.
A warfiról meg csak annyit hogy a jelenlegi kínálatukat nézve semmivel sem jobban csengő név a hifi világában mint a Jamo.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Neurotoxin #4130 üzenetére
még mindig nemértem,hogy milyen formátumban van fent a CDn,mert sima audio cdként furcsa lenne számomra. ennél pontosabban én sem tudom elmagyarázni
gondolom tudod,hogy van olyan dvd lejátszó is,aminek van beépített dts dekódere,de nyílván csak a hangsáv analóg stereo jelre való lebutítására ill analog csatlakozón való megszólaltatására használják. így van de ez a ritkább viszont spdif-en keresztül mindegyik tudja, csak a receiver lehet kérdéses de ha az sem öregebb kb 5 évesnél akkor azzal sem lehet gond.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Neurotoxin #4126 üzenetére
Ne zavard össze, a DVD Audio, és SA-CD formátumokat valóban nem minden játékos tudja csak a magasabb kategóriákban, viszont a dts audio anyagokat minden játékos tudja spdif-en keresztül(nekem egy 6 éves példány van annak sem okoz problémát) , a kérdés az hogy az erősítőben van e dts dekóder, ha nem valami ősrégi darab akkor biztos.
A neten beírod a "megfelelő helyeken" a keresőbe azt hogy dts audio cd és máris mazsolázgathatsz.
Elsőnek javaslom JMJ Oxygene című albumát az elég jól tud szólni.
-
csizzah
aktív tag
válasz
grabber #4119 üzenetére
Gépen általában problémásabb a lejátszás, a userek által felinstallált különböző kodek pakkok és lejátszók "összemarakodása" miatt
. Ha konkrétan érdekel leírhatom hogy én hogyan oldottam meg.
Én a dvd játékos- digit kimenet- házimozi erősítős változatot javaslom ha megoldható, nem lehet elrontani és minden ott szólal meg ahol kell.
Az összekötés kétféle módon oldható meg, attól függ milyen digit kimenet van a játékoson, ha optikai akkor ugye egy ilyen kábel kell, ha koax akkor megteszi egyilyen szinte minden háztartásban előforduló rca kábel sárga színű ága.(ez 75ohmos kábel).
Egy jó minőségű hangcucc esetén, igen , nagyon jól tudnak ezek a felvételek szólni.
-
csizzah
aktív tag
válasz
grabber #4117 üzenetére
Valószínű hogy egy teljesen szokványos DTS Audio CD-ről van szó, 6.1 rendszeren probléma nélkül meghallgatható annyi hogy az egyik csatorna nem fog szólni(hátsó center), a dvd lejátszót digit kimeneten keresztül érdemes az erölködőre kötni, de ha a lejátszó tartalmaz dts dekódert akkor mehet analógban is.
-
csizzah
aktív tag
válasz
stevewonder #4071 üzenetére
Az avx-en van most egy RX-V661, ha jól láttam 60ezer körül van most az ára, szerintem érdemes utánanézni.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
BUÉK mindenkinek!
Dassler: Sh-n láttam a képeket a rendszeredről, szép, ízléses elrendezés, komoly cuccok, grat hozzá!
-
csizzah
aktív tag
válasz
misirulez #4013 üzenetére
Hali,
A bitráta csökkentéssel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni, még soha nem foglalkoztam ilyesmivel, lehet hogy van ilyen progi, elvileg működhet. (A wd-vel kapcsolatban még nem teljesen tisztázott hogy a bitráta okozza e a szaggatást, de elég valószínű)
Igen az ac3 a dolby digitalt jelenti, lényegében a tömőrítési eljárás elnevezése ac3, minden erősítő(többcsatornás) alapból tudja, a wd is tartalmaz ilyen dekódert, tehát analógban is összekötheted a tv-vel akkor is lesz hangod, de csak sztereo, (dts dekódert nem tartalmaz ezért lehet csak erősítővel hallgatni digitális kimeneten keresztül)
Az a samsung mindegyiket tudja dekódolni ha lehet hinni a specifikációknak, hogy milyen a minősége arról fogalmam sincs, én az ótvart olyan régi házimozi erősítőre értettem amit 20e ft-ért lehet kapni( ótvar=ezer éves ütött kopott valami).
Egybedobozos szett=az erősítő és a hangfalak egy dobozban, tehát komplett házimozi rendszer esetenként beépített dvd/divx lejátszóval, mint pl az általad kinézett samu.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
misirulez #4011 üzenetére
Hali,
Arra figyelj a WD TV HD-nél, hogy az egyik probléma vele pont a DTS-hang kezelése, bizonyos bitráta felett(gondolom az ~1500Kb/s-es anyagnál) akadozik digit kimeneten keresztül, úgy hogy nehogy pont az miatt szívj vele ami miatt a hangcuccot veszed hozzá.
De gondolom utánaolvastál a témának és ezt már tudod, ha nem akkor nézz utána.
(Reméljük hogy egy frissítéssel meg fog oldódni a dolog de addíg is jobb figyelni erre is.)Üdv
mod,
20 ezer környékén nincs többcsatornás erősítő dts dekóderrel, esetleg használtan valami nagyon ótvar de nem hinném, az 5.1-es cuccok itt kezdődnek, ez alatt nincs semmi. Két darab hangfalat is ráköthetsz(sztereoban) akkor is lesznek ugyan úgy beszédhangok, csak nem feltétlenül középről hallod őket, attól függően hogy hol ülsz, de így is teljes mértékben élvezhetőek lesznek a filmek.
Én a helyedben ha tényleg nincsenek nagy igényeid a hangzással kapcsolatban elintézném egy egybedobozos szettel a dolgot. -
csizzah
aktív tag
Van itt a fórumon egy eladó Denon 1306 + hozzá egy ilyen
~100K és meg is van az óccó gazdaságos házimozi.(5.1)
Egyikhez sincs közöm, csak gondoltam megemlítem, többen kerestek itt valami olcsó és jó megoldást, hát tessék. -
csizzah
aktív tag
-
csizzah
aktív tag
válasz
Neurotoxin #3609 üzenetére
A wattokkal nem nagyon érdemes foglalkozni, azonos árkategóriájú cuccokknál a teljesítménybeli különbség nem számottevő, mondjuk a HK az egyik olyan gyártó aki nagyjából valós adatokat ír ki a cuccaira, a többi márka sem tud ennél többet ebben az árszegmensben, csak azok egy picikét kiszínezik a dolgot.
-
csizzah
aktív tag
válasz
janos666 #3389 üzenetére
Mivel ez egy házimozis topik, meg sem fordult a fejemben hogy valaki játékra is használná a hangrendszerét, hiába mindenki magából indul ki, ebben az esetben megkövetlek, és biztos van értelme külön hangkártyát venni, én ezekhez az eax micsodákhoz nem értek, nem is érdekel, megetethetsz velem akármit.
-
csizzah
aktív tag
Ezek szerint nem érdemes százezreket költeni jobb erősítőkre, lejátszókra, kábelekre mert a digitális átvitel úgyis egyforma minőségű , de erősítőre érdemes többet költeni, lejátszóra abban az esetben ha elégedett vagy a képminőséggel és digit kimeneten keresztül használod akkor nem, a lejátszóknál nem a digit kimenet miatt van különbség ahogy OLI is mondja, hanem mondjuk a komoly gépekben sokkal jobb audio és video dac van, ami hangügyileg analóg összekötés esetén érdekes, a digit kábelekről meg már nem is írok semmit......
Szerintem ugyanez van PC-nél is. Más hardver, más technológia, mért ne lehetne jobb minőségű mint az alaplapi integrált. Digitális és digitális jel között is van, sokszor nem kis különbség. Ahhoz akkor mit szólsz hogy mostanában sok(és egyre több) highend HIFI (nem házimozi)rajongó választja a számítógép alapú zenelejátszást, és a computer meg az erősítő közé bebiggyeszt egy külső dac-ot, amit esetleg usb-vel, optikai kábellel, vagy netalántán koax kábellal köt össze az alaplappal.
Véleményem szerint aki azért vesz külön hangkártyát hogy utána spdif-en keresztül használja az kb rögtön a kukába is dobhatta volna azt a pénzt.A hdmis témához meg, nem értem minek ezt ennyire túlmisztifikálni, a hdmi kábel nem más mint egy "hádésített scart csatlakozó"
-
csizzah
aktív tag
válasz
Viktor26 #3349 üzenetére
Ha jól tudom a hifibalang a Marantz-ok és a CA-k hivatalos hazai forgalmazója, ott biztos hogy minden modellt meghallgathatsz, sőt ha jól tudom náluk ha leperkálod az erősítő árát pár napra hazaviheted kipróbálni, és miután visszavitted szó nélkül visszaadják a lóvét. Legalábbis régen így működött náluk.
-
csizzah
aktív tag
válasz
modflow #3226 üzenetére
Hi,
Jól van na, csak kicsit könnyedre vettük a figurát, nem kell mindjárt felkapni a vizet.
Viccet félretéve az általad említett keretből kompromisszummentes, külön komponensekből álló 5.1 házimozit nem lehet összeállítani, ennyi pénzből már nagyon jó kompakt rendszereket lehet kapni, viszont külön komponensekből jobb megoldás talán egy jó erősítő és két megfelelő frontsugárzó, amint már sokan sokszor leírták ebben a topikban.
Esetleg neccesen egy avr+5.0. Ami 5.1 ebben a kategóriában, ebből a keretből, az abszolúte belépőszint.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
Úgy vagyok vele, hogy meg kell hallgatni a cuccokat, mielőtt megveszed ebben teljes mértékben egyetértek, de szerintem nem is mondta senki hogy ne így tegyél.
Ne érts félre én nem venném meg azt a Magnatot magamnak, csak én elsősorban mindíg ár-érték arány szerint osztályozok, ajánlgatok, és e szerint az említett Magnat szett rendben van.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
Hát én is osztanám O_L_I véleményét, szerintem a Magnat jobb cucc hosszú távon, az a JBL nagyon kompakt kis rendszer.
már sok hozzáértő boltban mondták hogy a Magnat inkább maradjon az autóhifinél... csak nem a MM-os srácok? rajtuk én is jókat szoktam szórakozni
.
Viccet félretéve régebben mikor még jóval kevesebb tapasztalattal, és információval rendelkeztem a témában én is oda voltam a jbl-ért, aztán mikor meghalgattam belőle párat az alacsonyabb kategóriákban akkor rájöttem hogy elég sok alternatíva létezik más gyártóktól jobb árakon, a magasabb kategóriában mindez hatványozottan igaz. Ne érts félre nincs bajom a jbl-el a mai napig nagyon jó doboznak tartom pl az E 90-es de az áráért van egypár jobb alternatíva.A HK val kapcsolatban meg, ...hát én mondjuk házimozi erősítőt tőlük zenére nem nagyon vennék, nagyjából ugyan az a helyzet mint a jbl-ekkel, ha valaki zenét is szeretne hallgatni az erősítőjén, akkor első körben inkább ajánlanék CA-t, NAD-ot, Marantz-ot, Denont, Onkyot mint HK-t.(Kb ebben a sorrendben.)
Sztereoban nagyon jókat gyárt a HK, de egyszer egy meghallgatáson összehasonlítottam a HK stereo legend-jét a kis CA 340A val, nem mondom hogy rosszul szólt a HK mert nagyon jó hangú erősítő, csak én nem hallottam a 150e Ft különbséget a két gép között.
Üdv.
mod: most nézem csak mozira kell, akkor végül is elég lehet a jbl.
-
csizzah
aktív tag
Hali,
Ha megendgeded hozzáfűznék egy két gondolatot.
Először is az Onkyo nagyon jó választás szerintem, komoly rendszert lehet rá építeni, de ebben az árkategóriában én azért meghallgatnám a CA 540r vagy a Denon valamelyik gépét is, asszem az 1908 van ebben a kategóriában.
Igaz hogy a CA csak 5.1 nem tudom mennyire ragaszkodsz a 7.1 hez, és nem tudom azt sem hogy mekkora helyiségbe lesz a cucc, de gondolom azt tudod hogy 7.1 rendszert 25m2, de inkább 30m2 és a fölött érdemes építeni.
Miért ragaszkodsz első körben a centerhez?, nem lenne jobb az árát hozzádobni a frontokhoz és venni két jó állódobozt?Üdv.
-
csizzah
aktív tag
A házimozi subwooferek szinte kivétel nélkül aktív hangfalak, azaz beépített erősítővel rendelkeznek, ezért a hm erősítők csak erősítetlen jelet küldenek a mélynyomóra.
Egyébként "ki lehet spórolni" a mélynyomót? A basszreflex hangfalak nem helyettesítik? Vagy bűn ilyet kérdezni ezen a fórumon?
Egyéni ízlés kérdése, én speciel nem használok subot mert elég amit a frontok nyújtanak, volt nálam kölcsönbe egyszer 2-3 hónapig egy sub, más volt úgy a rendszer, mozi alatt azért feelingesebb a dolog egy mélynyomóval, de nekem nem adott hozzá annyit hogy erre most pénzt áldozzak, meg amúgy is a sztereosítás felé kacsingatok, egy szó mint száz, kinek mi az igénye.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
ambrus14 #2985 üzenetére
A réz összetételében van a különbség állítólag, bár érdekes lenne összevetni egy mezei villanydróttal hogy hogy muzsikál.
A tüzálló kvalitásáról a gyári kábelekhez képest lásd a #2965 hszt, én 3-as sodort rézkábelt cseréltem erre, és jobb nála.
Egyedül a mélytartományban érzem hogy egy kicsit soványabb, de nem bánom mivel eddíg amúgy is soknak éreztem. -
csizzah
aktív tag
Tök ugyan az minden szál belül is és a szigetelés is, én az ötödik szálat centernek használom, a hangjáról csak annyit hogy eddíg maxra kellett állítanom a center hangerejét, és néha még így is kevés volt, amióta beraktam a tűzállót 4 egységet vissza kellet vennem a hangerejéből, és így most jó az összkép, ezen kívül minden más igaz rá is amit a frontoknál tapasztaltam.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Dassler #2971 üzenetére
A QED Silver (XT) elég jó kábel hírében áll, nem tudom mennyi különbséget fogsz hallani, de azért egy próbát megér.
Az NHXH FE180/E30 vagy az NHXH FE180/E90 típusokat keresd(ssétek), az egyik 30 perces a másik 90 perces, ez csak a külső szigetelésre vonatkozik a belsejük ugyan az, így érdemesebb a 30 percest venni mert az olcsóbb.
5*1,5 mm-est javaslok, így két méter esetén jut 2x2 ér a frontokhoz, és 1 méter marad a centernek. -
csizzah
aktív tag
válasz
Dassler #2964 üzenetére
Van aki a VDH CS122-őt dobta miatta a sarokba, van aki 5-6 ezer ft/m árú neotech kábelt cserélt erre, sőt egyesek szerint kb 20000ft / m -ig partiban van a gyári kábelekkel.
Személyes tapasztalatom annyi így kb 1 hónap után, miután kicseréltem az Inakustik kábelemet erre, olyan mintha eddíg egy lepedővel lett volna letakarva a hangfal(persze ezt azelőtt nem éreztem), most pedig eltűnt. Nagyságrendekkel jobb magas és közép tartomány, a mély kevesebb, vagy talán egy kicsit megfogottabb, sokkal nyitottabb hangzás, dióhéjban ennyi.
Ja és nekem kb 330ft-ra jött ki egy méter. -
csizzah
aktív tag
Én már kb egy hónapja használom a tűzállót NHXH 5x1,5 majd lehet hogy írok róla egy kisebb összefoglalót egyenlőre csak annyit mondanék, hogy szerintem mindenki próbálja ki
.
Yodgi: hol bíztattak arra hogy 2,5 -est használj hangfalhoz?, én mindenhol azt olvastam hogy a 1,5-es jó hangfalkábelnek, a 2,5-est mindenhol tápmadzagnak ajánlják.
-
csizzah
aktív tag
válasz
dabadab #2853 üzenetére
Hm lehet hogy így van, nem nagyon értek ehhez a földhurok témához, akkor a neotech jobb árnyékolása a magyarázat?
A hálozati 50 Hz-nek nem tudom milyen hangja van, én sima un fehér zajt hallok.gog ez a tűzálló nem valamilyen hangfalkábel, hanem sima hő/tűzálló villanydrót, minden hififórumon foglalkoznak a témával, azt mondják hangfalkábelnek nagyon jól használható, mindenféle értékelést hallottam már róla egyesek szerint olyan 10000ft/m hangfalkábelig mindent üt, de olyat is hallottam hogy 30e ft/m -es madzagokkal is partiban van....nem tudom, majd holnapután meghallgatom.
-
csizzah
aktív tag
Félreértés ne essék én abszolute nem vagyok kábelfanatix, nem mondtam olyat hogy olcsó kábel nem lehet jó, sőt nálam is épp most van folyamatban a hangfalakhoz a tűzálló projekt(ha minden jól megy szombaton már tesztelhetem
) csak digit koax kapcsán vannak gyakorlati tapasztalataim amiket én nem tudok megmagyarázni, ha valaki tud homályosítson fel.
Egyébként ismerőstől is kértem hasonló kvalitású t.gazdaságos kábelt és azzal is erős alapzajt produkált a rendszer, visszacserélve a neotech-re pedig majdnem néma csend. -
csizzah
aktív tag
-
csizzah
aktív tag
válasz
Termi16 #2834 üzenetére
Én is egyetértek az alattam szólóval, digit kimenetet használva nem lesz különbség(hiszen ebben az esetben az erősítőd DAC-ja határozza meg a hangminőséget), felesleges másik hangkártyába beruházni. Bár én a mintavételi frekit nem igen szoktam piszkálgatni audio cd-ket szinte kizárólag 44.1KHz-en hallgatom, sőt a DTS audio cd-im is csak ezzel a beállítással szólalnak meg.
De ha valaki hallja a különbséget akkor természetesen használja úgy ahogy neki jobban tetszik.Üdv.
Régebben valamelyik egydobozos Onkyo szettel kapcsolatban olvastam hogy nagyon gyenge hangja van, és abszolute nem éri meg az árát, szerintem nem ez volt hanem valamelyik régebbi típus, de majd megpróbálom megkeresni a témát. No nem akarok lebeszélni senkit, csak eszembe jutott mikor megnéztem a linket.
-
csizzah
aktív tag
válasz
hbruce000 #2722 üzenetére
Hi,
Szerintem az erősítő megfelel az általad felsorolt hangfalakhoz, véleményem szerint a HECO Onkyo páros lenne a legjobb választás, bár moziban a JBL-ek is elég jók, és ha jól láttam te inkább mozizni szeretnél, halgatózz...
.
Hangfalakra visszatérve esetleg még érdemes lenne megnézni hogy a streamnél akciós e a Rubicon rp26 vs Polkaudio psw110 kombó, ha igen akkor véleményem szerint ez most a lehető legjobb ár-érték arányú csomag a piacon.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
yakuza.tora #2570 üzenetére
HI,
Ha digitálisan szeretnéd összekötni akkor az alaplapi tökéletes, ráadásul, az adatlapodon szereplő alaplapi ALC889A - DTS Connect kompatibilis, így még játékok alatt is lesz térhangzásod.
Üdv
-
csizzah
aktív tag
válasz
canniball #2509 üzenetére
Hi,
Ez érdekesen hangzik, megnéztem a hangkártya manuálját és abban ez áll:
Digital Audio
* 8/16 bit recording & playback at up to 48 kHz (mono/stereo), ilyet még nem nagyon láttam, és az értelmét sem nagyon látom, hiszen a sztereo erősítők nem igazán szoktak digitális bemenettel rendelkezni, elvétve egy két újabb típus.Ha jól látom Abit IC7-es lapod van, mért nem használod azt, ha jól emlékszem azon Realtek ALC850 van, azzal mennie kell a DD-nek és a DTS -nek is.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
#54715584 #2240 üzenetére
Van játékoknál is sok.1 digitálisan, csak dolby digital live, vagy dts connect kompatibilis hangkártya kell hozzá.
Flow: nem csak sztereo jeled lesz, menni fog a dd és a dts is digitálisan, sőt ha netán a D-s végű(ALC880D) kodekkel rendelkezik az alaplapod akkor DD LIVE támogatásod is van, így a játékoknál is lesz térhangzásod.
Üdv.
Látom született pár hsz amíg összehoztam ezt a pár mondatot
-
csizzah
aktív tag
válasz
Icewind #2065 üzenetére
HI,
Hát nehéz ügy ez, egyébként ha esetleg használt is szóba jöhet, akkor pont most nézegettem hificity-n a hírdetéseket, és kapásból találtam 3db CA 540R-t, 75, 79, és 83E Ft-os árakon, lehet érdemes lenne őket megnézni.
Bár gondolom a negatív tapasztalatod után nem szívesen vágnál bele egy ilyen üzletbe, de ha kifogsz egy normális példányt, inkább úgy mondom hogy nem nyúlsz bele úra, akkor a következő rendszerfejlesztésig biztos probléma nélkül elzenélget neked.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
vmatyko #2017 üzenetére
Hi,
Hát annyi pénzért a Magnat 990-nél jobb szettet szerintem nem nagyon fogsz kapni. Ennél olcsóbban esetleg Koda, vagy a lent említett System Fidelity márkából találhatsz egy pár hangfalat, vagy még azokból sem.
Tipp: Pár hónappal ezelőtt akciósan árultak a MM-ban Magnat monitor 220-as dobozokat,
16e Ft volt egy pár, vettem is belőle egyet, és azt kell hogy mondjam hogy eddíg a legjobb ÁR/ÉRTÉK arányú hangfal amit valaha hallottam. Nem kell tőle hasraesni, de az árát mindenképpen megéri. Egy ideig megteszik frontnak, aztán idővel esetleg be tudsz majd fektetni valami jobb front dobozba és mehetnek hátra surroundnak. Én is annak használom őket, arra mindenképpen jók, és szerintem ilyen funkciójukban nagyságrendekkel drágább rendszerekben is megállják a helyüket.
Esetleg nézz el valamelyik MM-ba hátha él még az akció, és egyben meg is tudod hallgatni.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
donw3ga #2013 üzenetére
Hi,
Bár az Onkyo-ból csak az 504-est hallottam, de az jobban tetszett mint a másik kettő, gondolom az 505 csak jobb lehet, szóval egy szavazat az onkyo-ra.
mod
Ha emlékezetem nem csal, akkor azt hiszem Cifu nevű fórumtársunknak épp ilyen gépe van(Onkyo SR-505E) esetleg kérdezd meg milyen tapasztalatai vannak vele.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
válasz
#75781632 #1979 üzenetére
Hi,
Az én tippem amit szerintem érdemes meghallgatni az általad meghatározott árkategóriában.
~100e Ft Dali C6
~85e Ft Heco Victa 700
~70e Ft Heco Victa 500
A Canton elég jó hangfalmárkának számít, (bár minden viszonyítás kérdése) Mo-on annyira nem elterjedt, én mindenképpen a Yamaha elé sorolnám.
Üdv.
-
csizzah
aktív tag
Hi,
Á ilyesmivel nem érdemes foglalkozni, kb az összes hangfalgyártó, bármelyik típusú hangfaláról lehet találni valamilyen tesztgyőztes, x award winner típusú értekezést, cikket.
Ha zenére nem, inkább mozira kéne a cucc, akkor jók lehetnek a warfik, meg a Jbl-ek szerintem,(de bajnokpityu biztosan rámcáfol
)
Hát a legjobb tanács amit adhatok, hogy ha lehetőséged van hallgasd meg őket, és döntsön a füled.
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest