- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Diplomata
aktív tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10053 üzenetére
15-20e Ft között ki lehet fogni,főleg manapság pro logic erősítőket,még talán dts,dolby dekóderest is.Régebbi pioneer,kenwood,sony,technics,esetleg yamaha,onkyo is.Csak egy példa,mivel nem hirdetési fórum:[link] Alkudni meg szinte kötelező ilyen helyeken,persze csak módjával.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
t.rudolf #10049 üzenetére
Szerintem nem erről kell hogy szóljon a hifizés mint fogalom,ezekre abból az időből emlékszem mikor a hülye gyerekek tömték be a házilag mókolt kitudja mekkora méretű ládákat,nyomókat a gagyibbnál gagyibb street racer verdákba,és csak azt hallottad kizárólag még közelről is leengedett ablakkal is hogy bumm-bumm,szépen fogalmazva.Persze manapság is sokan képesek olyan hangfalakat "gyártani" otthonra hogy életveszély
-
Diplomata
aktív tag
válasz
vtechun #9988 üzenetére
Megfelelő lesz ekkora térben,nem fogsz csalódni benne szerintem.A magnathoz képest nagy valószínűséggel egy pontosabb,gyorsabb,egyenletesebb frekvenciamenetű sub-ot kapsz a polk-al.Én is igazán autóhifis időkből(régen sokat szereltem,foglalkoztam ezzel) ismerem a magnatot,és volt egy motion 880-as frontom is tőlük,de a papíron olvasottak köszönő viszonyban sem voltak a valósággal,és legjobban a tuc-tuc zene ment neki.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #9869 üzenetére
Igen,az usb hangkarit elfelejtettem,nem rossz megoldás.
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
válasz
BigG.(nnnnn) #9624 üzenetére
Így szerezted a szettet?Hallottad úgy szólni hogy jó volt minden csatorna?A mélynyomó szól?Mikor a centerhez és egy másik helyre kötöd a kábelt,akkor a negatív vezetéket rakod másik csatornához?Hogy van összekötve a géppel?Rca kábellel vagy a saját összekötő kábelével?
-
Diplomata
aktív tag
Hogyha hamarosan továbbfejleszted házimozi rendszerré,akkor megérheti az árát,de ha csak sztereó marad,akkor nem túl jó megoldás a legalapabb ráadásul házimozi erősítőt venni,sokkal de sokkal jobban tudna szólni egy sztereó erősítő mint ez,sajnos a csiptetős hangfalcsatlakozás és az olcsóbb belső alkatrészek olyanok mint egy autónál a gyenge motor és a billegő futómű,a spórolás alapvető jelei,A-ból B-be jó lesz,de a lényeg a jó hang el fog veszni sajnos.Én mindig úgy láttam ezeket a dolgokat,hogy ne menjen az újdonság és szolgáltatás a minőség és hangzás kárára.
-
Diplomata
aktív tag
Mindenképpen venned kell valami normálisabb hangfalszettet,a genius nem ez a kategória,árban sem.Nagyon könnyen szétküldi egy normálisabb házimozi erősítő,és teljes pénzkidobás mellé kötni.Ideiglenesen,nem vadulva lehet hallgatni persze,de a mélysugárzóját nem tudod rákötni az erősítőre rendeltetésszerűen,esetleg a pre out egyik oldalát bekötöd a a sub rca csatijához.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
snail1981 #9307 üzenetére
Még nem vettem helyette semmit,de valószínűleg egy jó ár-érték arányú lesz megint.Eladni sajnos manapság nehéz szinte mindent,de ez itt főleg igaz,28e Ft-ért vitték el 30-ról indulva,persze az igaz hogy én általában 1-2 hét alatt eladom amit akarok,ezért is lőttem be ezt az árat,de nagyjából 35 körül lehet reálisan.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
snail1981 #9303 üzenetére
Mekkora helységben hallgatod a rendszert?Ahogy nézem a c7-es front érzékenysége 91db,ez elég magas érték,tehát nem kell túlzottan nagy erő a meghajtásához.Konkrétan a denon avr1910-es és a marantz(ez főleg),gyengébb mint a yami,egyedül a 3 közül a hk-ban hiszek hogy lenyomja.Én most adtam el 1 napja az 596rds-t,nekem is 91db érzékenységű falak voltak,és én is,mint a hivatalos tesztelők annó,megállapítottam hogy erő és dinamika van benne rendesen,a 8ohm/100W teljesítményt ígérő erősítők között.Remélem nem valami műszaki,bekötési,beállítási probléma van,főle hogy azt írod nem olyan nagy hangerőnél már torzít.
-
Diplomata
aktív tag
Nyilván függ a nappali nagyságától is hogy mennyire tűnik "böhöm"-nek egy álló hangfal,de én úgy gondolom hogy sokkal nemesebb komolybb hatást kelt,mint az ilyen hi-tech műanyag cuccok,kb. olyan ez mint egy ikea bútor vs. egyedi.Igazad van,elég hamar belátja más is miután meghallgatja,hogy nem csak egy nagy doboz az,ami a helyet foglalja.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
Thuglife #9258 üzenetére
Nekem mindkét,az előző és a mostani surround hangfalaimnál is a csatlakozó panel rögzítési csavarjai pont ott voltak ahol a falitartó kar a hangszóróval összerögzíthető,szabvány szerinti egyik pontja van,így gyakorlatilag kitekertem a hangfalból a két felső csavart a 4-ből és ugyanide ment vissza a falitartó csavarja is.Általában többféle rögzítést is kínálnak hogy sok típushoz passzoljon.
-
-
Diplomata
aktív tag
Újonnan Pioneer,Panasonic,Philips márkákból válogatnék ha nem kell prémium szint,konkrét típust nem írok,sokkal fontosabbnak látom azt hogy keress egy jó akciót valamelyikből,azon nyerhetsz valamit,minőségben nem lesz nagy különbség egy árkategórián belül.A pioneer mindig is jó lejátszókat csinált az árához képest,a pana. szintén,a philips-nek pedig nagyon jó cd lejátszói voltak régen(marantz házasság),talán ez jelent valamit a dvd korszakban is náluk,bár még nem láttam róla műsort.
-
Diplomata
aktív tag
Az én ötletem az hogy ne rakd a frontokat a sarokba semmiképp,és legalább húzd el 30 cm-re a faltól őket lehetőleg legyen fülmagasságban a magas sugárzójuk,a center is ugyanezen magasságon legyen,a surroundokat lehetőleg egy vonalba a front-al,és kb. 60-80 centire a füled felett,a sub mehet valahová a két front közé mondjuk,de az a legjobb ha beállítod a fotelt oda ahol ülnél majd,lehetőleg húzd közelebb a szoba közepéhez,és tedd oda a subot,menj körbe a szobában,ahol a legjobb a hangja oda helyezd el utána.
-
Diplomata
aktív tag
Törekedjetek egységes rendszerre,mert egy komplett cucc mindig csak olyan jó mint a leggyengébb láncszeme.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
snail1981 #9013 üzenetére
Az én véleményem az hogyha nem szükséges neked a sok pont egy,és nem kell a hdmi sem,illetve bejön az 596-os hangzásvilága,és nem tetszett meg egy másik márka sajátos hangzása,ezek a hangfalak mellett nem érdemes lecserélned őt,nagyjából passzolnak kategóriában egymáshoz.Azt viszont nem tudom melyik erősítő márka passzol leginkább a kef-hez.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
snail1981 #9000 üzenetére
Nekem is ugyanilyen erősítőm van,de gyengébb hangfalakkal.Én meg vagyok elégedve a sztereó hangzással is a kategóriához képest,bár azt tudni kell hogy nem lehet elvárni egy házimozi erősítőtől túl jó hangzást sztereóban ebben az ársávban még.Gondolom effect off állásban és minden hangszínszabályzó alapállása mellett hallgatod.Attól függetlenül hogy nem mai erősítő nem egy alapkategória,nem hiszem hogy az lenne a gond,sokkal inkább gondolok arra hogy egyszerűen nincsenek bejáratva a hangfalak és a kábelek,és ez igazán ilyen esetben hallatszik.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
modflow #8979 üzenetére
Szerintem a Sony nem teljesít jól a mindenkinek elérhető kategóriában,a nevével ad el sokmindent,a tv készülékei viszont tetszettek mindig is.Itt van egy teszt egy alapkategóriás erősítőjéről,félreértés ne essék nincs bajom a sony-val általánosan,csak ebben a kategóriában.[link]Ne az ragadjon el benne,hogy lakkfekete és jól megy a tv-hez,elsősorban persze.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tkazmer #8823 üzenetére
Az erősítő még elmenne,de ez a conan hangfal szerintem egy f.s ha érted.
Viszont van az avx-en fent 20-ért egy komplett magnat motion 990-es szett,nem nagy szám az sem,de hidd el annyi pénzért ajándék!30-ért meg kapsz erősítöt olyat mint a pio.60 körül lenne egy alap házimozid,ami ha nem is ultramodern,de 60e Ft-ért csinálja utánad ez más
A mostani sony mini hifi-hez képest hatalmas lesz a változás.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tkazmer #8819 üzenetére
Végülis kezdetnek elképzelhető a dolog,késöbb beszerzel egy normális hangfalszettet hozzá.Engedd meg hogy ajánljam a saját cuccomat,bár nem tud mostani hiper szuper formátumokat,viszont ennyi pénzért jobbat nem nagyon kapsz a neten,ezt garantálom.[link] Elnézést mindenkitől az önreklámért.
Én a helyedben néznék erősítőt használtan,mivel azokat csak úgy nem lehet tönkre tenni,az én yamaha erősítőm is 8 éves,de makulátlan még mindig.25-30e Ft-ért kapsz alapszintű márkás modelleket is,így viszonylag kis befektetéssel juthatsz házimozi rendszerhez,és csak azért merem ezeket ajánlani neked,mert úgyérzem hogy neked még nem volt egyáltalán házimozid.Még annyit,hogy bár szolgáltatásban hozza a jelen követelményeit,szerintem hangban messze nincs olyan mint akár egy régebbi magasabb kategóriás.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tkazmer #8815 üzenetére
Nem lehet tudni hogy mennyi lesz a javítás,és nem kerül többe a sony sem mint a többi hasonló márka szervizelése.Mondanék egy helyet,ahol meg tudnák elvileg csinálni,de nem mondom inkább mert az onkyo erősítőm már ottvan több mint 1.5 hónapja és egy mukk sincs az ember felől még.Én ennél a tipusnál maximum 7-8e Ft-ot szánnék javításra.
-
Diplomata
aktív tag
Szerintem kicsit komolytalan ha itt fogod eldönteni ezt a kérdést,semmi értelme.Kb. olyan mintha azt kérdezném hogy most akarok venni egy autót 10 milláért,mit ajánlanátok.Ha ennyi pénzt megkerestél csak hifire,akkor gondolom felelőségteljes felnőtt ember vagy és tudod hogy mit csinálj ennyi pénzel,vagy legalábbis nem egy fórum hozzászólásai alapján döntesz.Válaszokat persze adhatunk,de úgysem ez fog dönteni.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tkazmer #8780 üzenetére
Próbáltad már megcserélni a két hangfalat hogy úgy mit csinál?Szétszedhető egyáltalán a hangfal?Vannak rajta csavarok?Az én kenwood minihifimnek nem nagyon lehet szétszedni a falait,max ha szétgányolom.Ha még nem cserélted fel a két hangfalat akkor tedd meg,ha a másik is ezt csinálja akkor valószínűleg az erősítőben lesz a bibi,lehet hogy a hangerőszabályzó potmétere rossz,bár nem valószínű hogy olyan elven működik mint a kis aktív hangfalaknál,ahol sokszor volt olyan hogy tekerted a hangerőt és hol recsegett az egyik oldal hol nem szólt.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tkazmer #8771 üzenetére
Üdv.Ha az egyik hangfal valamelyik hangszórója az,nem az összes hangszóró benne,akkor nagy eséllyel elengedett valamelyik forrasztása,esetleg a bevezető szál,de arra kevesebb esélyt látok,mivel az mozog rendesen ha dolgozik a hangszóró hangosabban.Esetleg még a hangszóró tekercsével lehet gond.A javítás nem hiszem hogy pár ezer-nél többe kerülne,egy tekercselés olyan 2-3e Ft,bevezető szál csere még kevesebb,ha meg csak forrasztani kell valamit,az a legkevesebb.Ilyen hangszórót nem biztos hogy lehet már szerezni hozzá,és nem is hiszem hogy megérné.
-
Diplomata
aktív tag
12.1 valakinek akciósan?[link]
-
Diplomata
aktív tag
Most néztem egy linken a 130-as adatait: Front L & R Channels :
45 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
Center Channel :
45 Watts @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
Surround Channels :
45 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
Szerintem az enyhe túlzás hogy kizárva a többi erősítő márka,de valószínűleg közel áll a hangzásviláguk egymáshoz mivel mindkettő márka a harman international-hoz tartozik,mindkettő belépő kategória.Nekem egyébként jbl sub-om van,és meg vagyok elégedve vele az árához képest.Az hogy a tápegységben a tekercs rááll erre az impedanciára,ilyet még nem hallottam,lehet hogy keveset tudok,de az is lehet hogy megint fellépett a szinpadra egy MM-os srác.
Valószínűleg nem fogsz mellé lőni ezzel a rendszerrel egy 20m2 alatti szobában. Kérdezd meg az illetőt,hátha még megvan:[link] Szerintem nem sok a különbség,ezért itt van ez is:[link]
-
Diplomata
aktív tag
válasz
bangalore #8680 üzenetére
Figyelj oda hogy lehetőleg olyan surround szettet vegyél,amihez késöbb még tudsz venni frontokat is yami-ból.Fontos az egységesség,bár tény és való hogy nekem sem ugyanaz a front mint a többi,de már gyüjtögetek.A hdmi-s összekötésben majd valaki más ad választ,én még nem érdeklődöm utána,nem használom.Hangszóró kábelre is figyelj oda,ne valami cérna szál,vagy 100Ft-os kábel legyen,ha csak nem egy cat7-es kábel mondjuk.Nekem cat5-ös fali van,de simán verte a 10X annyiba kerülő kácsa audio kábelt.Ezeket tudom tanácsolni,persze ha sok a zsé,akkor akkor vegyél mindenből a legjobbat.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest