- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Kevésnek vélem az AVR 255 hangminőségét az ES szetthez, de nem drámaian. Valamint azt gondolom, a Prime megvétele pénzkidobás, jobban járnál egy TV-101 típusú ketyerével, ami csak 32000 Ft. 3 hete megelégedéssel használom, talán vissza sem adom.
Kenand!
Engem büntetni lehetne a hangjukkal. -
Termi16
őstag
Ez esetben jó az összehasonlítás, mert ha jól emlékszem, a H/K 255 160-170 körüli áron indult, míg a JBL ES szett valamivel 300 fölött, szóval kb áll az arány.
Én tartom, hogy elég hozzá a 255, de ha akarsz egy kis plussz kakaót, vagy ahogy Bbéci is mondta, ha tuningolni fogod a későbbiekben a hangfalakat, akkor mindenképpen megérheti a 360-as is. Én is erre vagy 460-ra szeretnék most váltani, bár utóbbi már túlzásnak tűnik...
-
BBéci
legenda
Ilyen esetekben az induló listaárakat kell viszonyítani.
Az ES80 darabja 110-120 körül volt.Abrion
Headsetet telefonhoz használok, fogalmam sincs, mi köze a házimozihoz. Mellesleg 74 perc után nem kellene hisztizni. Egy nap múlva, ha nem kaptál választ, megismételheted a kérdésedet. -
python1
veterán
-
Termi16
őstag
-
arion.x
csendes tag
A wifi adaptert jó helyre dugtam, máshova nem is tudtam volna. A belinkelt videot ismertem, meg is néztem többször is. Vezetékkel próbáltam már, úgy működik az internet rádió és a DLNA is. USB stick-kel ugyanígy mindkét dolognak működnie kellene. Azért vettem ez utóbbit, mert nem akarnám, hogy a család napjában hatszor hasraessen a hálózati kábelbe, ami a routerhez vezet. Átmenetileg a kábelt is tudom használni, de illene működnie a wifinek is, ha már az Onkyo azt állítja, hogy erre képes ez az eszköz.
Azért köszönöm, hogy írtok, ha van még ötletetek, szívesen veszem. Mindenesetre értetlenül állok a probléma előtt. Főleg, hogy ilyen problémám semmi más kütyüvel nem volt. Azt nehezen hiszem, hogy hibás az USB stick, mert akkor a setup folyamata sem indulna el szerintem.
Különben nézegettem külföldi fórumokat is. Meglepően sokan írnak hasonló rossz tapasztalatokról ezzel az USB stickkel kapcsolatban (pl. az amazon.com-on)
-
törölt tag
Nagy hangerőnél van rá esély...
De jó rendszert halkan hallgatva is lehet élveezni.
A túl nagyméretű, kemény és csupasz felületek visszaverődéseket okozhatnak. Próbálj minél több kárpitozott felületet, szőnyeget és függönyt alkalmazni. legyen minél több virágcserép vagy fotel éspuff(szivacsos rétege nagyon jó hangelnyelő). Dorian ehhez jobbban ért, -
törölt tag
-
törölt tag
HDMI-t is használhatsz közvetlen tévé és felvevő közé.Csak azon nem hiszem hogy átmeyg a STB képe.
Ha csuszna,akkor a Lip sync funkcióval helyreállithatod,de nálam nem csuszik DVD felvevő-tévé és DVD-felvevő-erősitő viszonylatban.
Bekötheted, de képet minek vinnéd át rajta,ha nem tud HD-t?Persze jól jön ha foglaltak a tévén a HDMI csatlakozók. -
törölt tag
1:Igen, és arra a csatornára kell a felvevőt beállitani és az STB-t is8ha lehet) és nem szabad közben "elnyomkodni" az STB-t. És RGB-re állitsd mindkettőt.
2.elég a tévé és a DVD felvevő közé a scart,és nem lenne elég inkább egy koax vagy optikai az erősítőre mindkettőből??Kivéve azt az esetet amikor foglalt mindegyik opt./koax akkor müküdik az általad vázolt HDMI-s öszeköttetés.
3.Nem gáz,de mi értelme?Ha van elég opt/koax helyed az erősitőnakkor elég az és HDMI egyből mehet a tévébe.Scart is szükséges persze mert az STB jele ugye azon érhető csak el.. -
K!$$rác
tag
Ragadozó:ezzel én is tisztába voltam,vagyok de most sajnos center nélkül kell 1 hónapot használnom....
Ha a falon lenne akkor töllem távolabb kerülne s ebből az következik hogy a kép is kisebb lesz v mivelde ez korrigálható az ágy előrehúzásával
De lehet hogy a falra fog menni a tv és az állvány tetejére meg a center. ez lenne a legjobb megoldás
Jasonchan:mert az ágyat kb 10-20 cm-rel elörébb kellene húzni,mert ha nem lenne befordítva akkor a hátsó hangok az orrom elött találkoznának és akkor már az nem hátsó hangok -
törölt tag
1 darab 0 ide vagy oda nem mindegy?
Csak 1 helyiérték..
Szerintem harapj rá a 607-re.,Csak a HDMi csatolófelületben van nagyobb különbség.Minden másban a 607 jobb.
Fogadd el hogy a 180-200 ezres hangfalak valók az 508-hoz,607-hez tehetsz jobbat is. ajánlom a JBL E sorozatot (ES jobb de drágább).Vagy a Polk TSI-t.
Robi0604:0 0,5 .Dalikhoz szerintem kevés.Azért kb 18 volton kell jópár ampert átvinni.Másfeles legkevesebb. Szerintem.(tudom:irónia akart lenni).
-
kezdocske
csendes tag
Szia,
Nem tudom pontosan mi a különbség az 508-607 között, de talán érdekelhet Téged (vagy mást):
Tegnap este láttam egy nagy Budaörsi (még) kék, (hamarosan rózsaszín) elektronikai áruházban:
ONKYO TX-SR 607-est 91 eFt-ért, ami kb az 508-as ára.Kiállított darab, és kiárusítás van náluk vasárnap estig. Meg is lehet hallgatni (tegnap egy Jamo-ra volt kötve)
Én is sokáig gondolkoztam rajta, de én nem akarok ennyit költeni az erősítőre, meg vadi újat akarok (mégha nincs is igazam...)
Üdv.
-
Ti4x
aktív tag
A szobámba szeretném, írtam az első hszemben. A szobám kb kocka alakú, inkább kicsit téglatest. Kb középen van egy asztal, annál ülök, előttem két ágy a fal mentén egymás mellett, mögöttem egy szekrénysor tölti ki a hátteret. Szimmetrikus. Most egyenlőre így vagyok, de tervben van utána egy 80cmes vagy 100cm körüli FullHDs LCD TV, amire lecserélem a mostani 22"os Dell TFTmet.
PCről menne egyenlőre minden, de később vagy olyan LCDTVt veszek, ami USBről játssza már a filmeket, vagy veszek még egy médialejátszót. Nem tudom, mennyire számítanak ezek. Leszoktam a piálásról már egy ideje meg a dohányzásról is és megfogadtam, hogy inkább értelmesebb dolgokra költöm. Szépen sorban jönnek a dolgok, amiket venni szeretnék már egy ideje. Van 200ezrem, de 150 már félre van téve az új PCre, így egyenlőre csak 50em van, akkor várok még.Köszönök minden eddíg segítséget mindenkinek.
-
Gabor970
addikt
a milyen surun hallgatsz kerdesre csak egy megjegyzes:
Nekem pl amikor TV-t talaltam venni (nem akartam, csak azt hittem, hogy egy 50"-os TV 300e Ft legalul, de racsodallkoztam a PS50C430 samu plazmara 150e Ft aron, es vettem)
gyakorlatilag nem volt TV vagy film nezesi szokasom. Egyszeruen nem neztem egyiket sem (72cm-es crt volt odahaza)
Miota megvettuk a plazmat, azota kb annyi filmet neztem fel ev alatt, mint elotte 20 ev alatt. A TV nezessel ugyanez van, azota keresem a nekem tetszo musorokat, es igenis megnezem.gondolom hallgatas ugyanez, amig nincs min hallgatni, addig egy koncertet sem fog vegighallgatni, de ha vesz valami hasznalhatot, onnettol akar hetente tobbet is.
-
-
xtremetuning
addikt
Nagyon tévedsz. Élmény volt az első 12 évvel ezelőtt is és élmény mindíg, amikor valakinek tudok segíteni. Jelen esetben nem volt értelmes kérdés, amire értelmes választ lehetett volna adni. Mindent, amit leírtatok most neki, kb. 1 órányi visszaolvasásal elérhetett volna.
Csak venni kell a fáradtságot......meglepődnél, ha ismernél IRL, lehet jobban a földön állok két lábbal, mint te..
-
fatallerror
addikt
de dobozban él aki ilyet kérdez v mi? ha kenyér és kenyér között van különbség akkor hangcucc és hangcucc között nincs és csak poénból kerül az egyik 234 ezerbe míg a másik 1,6 millióba?
most nem bántásként mondom, nem kell moderátornak szólnija és 3 hsz-el előbb még válaszoltam is példával a kolléga kérdésére
-
xtremetuning
addikt
"Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak"
Aranyos célzás....
Nem az 50-re ragálok, hanem a hozzáállására...
Minek győzködni valakit a játékról, ha játszani sincs kedve ???
Ha érted mire gondolok.... -
fatallerror
addikt
"STANDARD HDMI® CABLE WITH ETHERNET"
ez azt jelenti h a hdmi átviszi a hangot ahogy az van pl a flac-nek átviszi az adatfolyamát és az erősítő felismeri h 2 csatornás stereo hangforrás és megy ahogy kell, mert akkor aki pc-t is dug az erősítőre annak a flac streamelés miatt kár például 708as onkyo-t venni mert a 608as is network erősítő így nem?
magyarán mi a különbség ha pc-ről hdmi-n kapja a flacet az erősítő és mi ha ethernet-en, hálózatról?hülye kérdést már rég tettem fel, muszáj volt bocsi
-
BBéci
legenda
Ismerem ezeket a Pioneerokat, házibulira megfelelnek, másra nem.
Lötyögős, laza mélyek, elnagyolt, színezett közepek, részletek nélküli magasak jellemzik. Ez utóbbi nem is csoda a 6,5 centis papírmembránt tekintve.
18 éve, amikor a barátnőmhöz szánt rendszer elemeit szedtem össze, szerepeltek a listámon, aztán gyorsan le is kerültek róla. -
törölt tag
Szerintem bőven megfelel a standby üzemmód. menet közben elég sok energiát felvesz magában azzal, hogy figyeli és elátja a portjait energiával,mást ne mondjak, a HDMI-re 5 volt feszültség kell.Emellett meghajtja a hangszórók védelmére beépitett elektronikát és ráadásul a tápegység hiszterézis (un telitési vagy vas) veszteségét is pótolni kell közben tehát nagyon nem mindegy a ~>1 watt vagy az üresjárati üzemben felvett 40-70 wattóra energia.
-
haarmaan
tag
Én ezeket a CD-ket szoktam magammal vinni tesztelésre
Muzsikás: nem arról hajnalik....( a világ egyik legjobb folk lemezének tartják a mai napig)
[link]
Lorrena Mckenit:The book of secrets (az utolso számot a lemezen (Dante's Prayer) ajánlom mindenkinek hogy egyszer halgassa meg valamilyen komolyabb rendszeren.
[link]
Dire Straits:Making Movie
[link]
Mike Oldfield: Voyager
[link]
Pink Floyd: The dark side of the moon
[link] -
fatallerror
addikt
már megijedtem : DDD
egyébként ha netán mégis oda lyukadok ki h polchangsugárzókból áll az egész rendszer (és a frontok megállják a helyüket sztereoban is) akkor sem kell feltétlenül állvány szerintem ha súlyos tömör fából van a tv állvány akkor vmi rezgéscsillapítót teszek a hangfal alá v tüskéken áll vagy rosszul tudom?
-
Dorian
félisten
Szerintem leginkább akusztikus zenék - főleg amelyekben (női)énekhang is van - alkalmasak hangminőség tesztelésére, feltéve persze, hogy az adott számok nem ismeretlenek számodra. Tuctuc, trashmetal, kommerszpop felejtős erre.
Ha jól emlékszem én VHK-tól vittem akusztikus számot, Kormorántól éneklőset, valami gengszter rap-et basszus miatt, és egy nagyon jó minőségű cselló felvételt... másra nem emlékszem. -
törölt tag
Onkyo 508 nem a Vardus tudásszintje.talán a AVX380 és a 308 tudásszintje.
508 tudásszintje pl Heco victa, Polk TSI,KEF C7 de inkább IQ JBL E 60 vagy 80. Ennél kisebb kategóriánál az erősitő nem hozza a tudásszintjét,és a hangfalakat is tulhajthatod,nem teljesitményileg hanem rezonálhatnak,torzithatnak. Hangfaladatoknál jó a 90-es érzékenység, frekvenciaátvitel érje el vagy haladja meg a 20 ezret,hangszóróátmérő minél nagyobb legyen. De ezek csak adatok. -
törölt tag
Nos,ne ugy vegyétek hogy kötelező vagy hasonló. Hanem így passzolnak arányban egymás mellé,értsd: ilyenkor hozzák ki a maximumot mindkét komponens. Persze ettől kicsit eltérhetsz pár % nem téma.Természetesen vehetsz olcsóbb hangfalat csak akkor pl a hangzás vagy a zeneiség nem tud kiteljesedni, alulteljesit valamelyik komponens. Próbálni,hallgatni kell. Halgasd meg valaholOnkyo 508 szinte mindenütt van) ezt a Wardust,utána Missiont,utána pl Polk TSI majd RTI vagy KEF C-t majd IQ-t, meghallod és megérted miről beszélünk.
-
törölt tag
Kis javitás: A tévén a HDMI-2-be kell bedugnod,nem az 1-be. A Pionak emlékezetem szerintelég kicsi az érzékenysége ráadásul 14Ww 8 ohmon.. elég halk lesz,jobbat érdemel az 508,pl Polk Tsi-t szerintem. Többi megállapitásod stimmel.
Fülest ha nem tudod a forrásra dugni,vagy nem egy helyről halgatsz zenét,dugd az erősitőre. -
simi762
tag
Ahogy elnézem, a Te erősítődön csak analóg csati van, és a lehetőségek tárháza sem végtelen.
Az újabb HDMI-seknél, már több csatornán tudod küldeni a jeleket, és csak át kell váltanod, hogy épp tv-t, DVD-t, BD-t, vagy mit szeretnél nézni.
Sajna nálad lehet hogy ez a max, amit ki lehet hozni, de szerintem az utánam szólók, még mondanak okosakat, amit Én még nem vágok. -
simi762
tag
Hully gully!
Egy kicsit lámán értem a kérdésedet, de ha az erölködőről mondanál valamit, az lehet hogy egy kicsit még segítene is.
Nálam a videokarin van HDMI kimenet, és én direkbe szoktam kötni az erősítővel, az meg elosztja amit kell.
Ha van több HDMI bemenete a tieden, akkor miért húzogatod ki-be (nem a pöcsödet!)
simi -
törölt tag
-
törölt tag
-
Gabor970
addikt
azt nézd meg, hogy az a 2 db rca dugalj, az out, vagy input! Pl a samsung C430-on az rca az csak input. Kiadni vagy a fejhallgató csatlakozóján (azt hiszem nem szerencsés) illetve SPDIF optikain ad, talán a scarton is, de azt nem ellenőriztem még le. Szóval felhasználói kézikönyv elő, és abban le lesz írva milyen módon kapod meg vagy a vonal szintű analóg sztereó kimenetet, vagy SPDIF digitálisat.
-
BBéci
legenda
Elsősorban a digitális bemenet meglétére kellene figyelned, bár amennyiben van a tévédnek analóg sztereó kimenete, az sem fontos.
Egy 80000 forint körüli kétcsatornás erősítő [link] már képes olyan hangminőségre, ami semmilyen "teknics" csodával nem fogsz tudni kihasználni. Legalább 80-ért kellene hangdobozpárt venni helyettük, hogy arányban legyenek! Például ezt. remekül illene a NAD-hoz, próbáltam, hallgattam.
Fogalmam sincs, miféle zizegéstől tartasz???
A hangerők különbségét majd megtapasztalod, előre nem lehet megmondani.
Nem hinném, hogy lehetséges és nem is érdemes egy távirányítót használni a tévéhez és az erősítőhöz, hacsak nem Logitech Harmonyt. vagy valami hasonlót.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest