- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Aktív témák
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mindnyájatoknak BUÉK! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mindnyájatoknak kellemes karácsonyi ünnepeket! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha hülye a kérdés, de gondoltam biztos, ami biztos…
Az a helyzet, h a dvd-m sajna gázos, úgyhogy most több napig ott lesz a szervizben, h jobban megnézzék h mi a baja, és most a kábel be van dugva az erősítőbe, de a végén nincs semmi, rádiót (ha már mást nem) pedig szeretnék hallgatni addig.
Szal azt szeretném megkérdezni, hogy most hagyhatom így, vagy jobb, ha kihúzom az erősítőből is a kábelt?
Előre is köszi az infót (és mégegyszer bocs ha lam a kérdés…)! -
Geeco
csendes tag
válasz
Neurotoxin #3659 üzenetére
Szia!
Köszi az infót! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
A Yamaha RX-V 363-asról mi a véleményetek, szerintetek milyen választás árkategóriájában?
Bármilyen infót előre is köszi! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Alsó árkatban szerintetek mi jöhet még szóba a denon 1306-on kívül, ha elsősorban inkább igényes (vokálisabb) zenére kéne a cucc?
Előre is köszi az infót! -
Geeco
csendes tag
A direkt sztereo az annyiban más h akkor a lehető legkevesebb elektronikát állítja a hangjel útjába az erősítő, szal nem nagyon módosít a hangon, csupán felerősíti, mintha egy sztereo erősítő lenne.
Persze ennek előnye igazából akkor jön ki, ha az embernek egy jobb cd vagy dvd játékosa van, aminek a hangjába nem is szeretné (nem is kell) h belepiszkáljon az erősítő... -
Geeco
csendes tag
válasz
#93966848 #3434 üzenetére
Szia!
Nem írtad, h milyen zenéket hallgatsz, de szerintem alsó kategóriában a Denon avr 1306 az egy nagyon jó ár-érték arányú erősítő, de elsősorban vokálisabb zenékre.
Nekem is ilyen van, én meg vagyok vele elégedve zenén is, ha a zenei ízlésed elsősorban a vokálisabb műfajok akkor szerintem egy hallgatást megér.
Viszont én kizárólag filmnézésre és zenehallgatásra használom, szal azt sajnos nem tudom megmondani, h PC-hez, illetve konzolhoz milyen választás lenne. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 50-80 ezres kategóriában milyen márkájú erősítők között lenne érdemes körülnézni, ha pörgősebb, nyomulósabb zenékre kell a cucc?
Nem nekem kell, a szomszédom szeretne most erölködőt venni.
Neki most egy régi (5.0-ás) Sony erősítője van, amiben egy vihar "jóvoltából" elszállt a hátsó 2 végfok,és mivel elég régi cucc, valami újabba gondolkozik a mostaninál, de az 5.1 az neki is simán elég lenne.
Ő elsősorban house, trance pop stb zenéket hallgat, + a rockosabb zenék közül a Lordot.
Azt mondta, h ha 80 még belefér majd a keretbe, akkor szinte biztos h a H/K 132-es lesz majd, de az 50-60ezres katban nincs nagyon semmi jelöltje, eddig a JVC-be gondolkodik.
Most egy 5.0-ás Koda hangfalszettje van, amit az új erősítővel is szeretne használni.
Szal azt szeretném megkérdezni, h véleményetek szerint ebbe az árkatban és erre a stílusra milyen gép lehet jó választás?
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
És ez a számítógépes megoldás (h az szgép össze van kötve az erősítővel és arról megy a film és a zene) mennyiben másabb mint amikor külön lejátszót (CD, DVD) használ az ember?
Jobb a szgép mint a külön DVD játékos, vagy csak a kényelem miatt jobb ez a megoldás, h pl nem kell kiírogatni a filmeket stb... ?
Geeco
csendes tag
válasz
janos666 #3369 üzenetére
Szia!
Sajnos passzolnom kell a kérdést, már egy ideje nem voltam sehol hallgatózni, így ezeket az újabb erősítőket nem ismerem, és nem szeretnék valótlanságokat írni.
De pl a Denonnak az új alapmodellje (1508) is már tudja a HDMI-t, kb 70-80 körül van (ez már 7.1-es).
De nem szeretnélek rábeszélni semmire, a Denont csak példának hoztam fel, mert épp pár napja nézegettem a honlapjukat, és beugrott, ez egyéni ízlés kérdése, h kinek melyik márka hangkaraktere jön be... -
Geeco
csendes tag
Anno nekem is volt szerencsém meghallgatni a H/K 132-est, mozin és ütősebb zenén szerintem is dögös hangja volt,
de az én zenei ízlésem elsősorban a vokális műfajok, (operett, musical, new age, pop stb..) ezért nem vettem meg, a Denon hangkaraktere főleg a vokális zenéken nekem nagyon megtetszett, ezért maradtam a 1306-os Denonnál
De mozira nekem is bejött, (ultimate falakkal hallgattam anno) jól odatette magát.... -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mi az a toslink kábel?
Geeco
csendes tag
válasz
modflow #3232 üzenetére
Szia!
Nekem is jamo szettem van, hasonló ahhoz amit belinkeltél, csak eggyel nagyobb (HCS 418), én meg vagyok velük elégedve zenén is (Denon 1306-tal hajtom őket).
Sajna, már elég régen hallgattam a 416-ost, pontosan már nem emlékszek rá, h milyen volt hangja, de ha nem gondolkozol nagyobb szettben, akkor szerintem egy hallgatózást megér a cucc, de mindenképp hallgasd meg mielőtt döntesz.
A jamo S40-es subját még nem hallottam, sajna, csak a 250-est és a 300-ast, (nekem 300-as van, de nem használom ki), nem tudom h mekkora térbe menne, de állítólag nem valami bika egy darab, szerintem ha lehetőséged van rá, mindenképp hallgasd meg a 416-osokkal egy olyan boltban, ahol kicsit nagyobb a tér, hogy kiderüljön, h mennyire erős a láda.
Én pl. a győri fukarban vettem az egész cuccot, (két részletben, először én is sub nélkül vettem a rendszert) ott akkor voltak jamo-k, de pesten a westendi MM-ben is láttam jamokat pár hónapja, h most mi van ott azt sajna nem tudom, egy próbát megér szerintem ha arra jársz. -
Geeco
csendes tag
válasz
ambrus14 #2918 üzenetére
A 250-es és a 300-as Jamo között nincs nagy árkülönbség, 10-max 15 e, ami nem áll arányban a köztük lévő tudásbeli különbséggel.
[link]
[link]
Hát igen, a 300-asnak sajna ennyi az ára, nekem is épp hogy csak belefért a keretbe anno...
Azt sajnos nem tudom, hogy a 200-ashoz képest hogy szól a 250 -es, de a 300-as az már egy komolyabb darab (a 200/250-esbe 20 centis membrán van, a 300-asba már 25-ös...).
Pl én a győri fukaréknál próbáltam ki a 250-est és a 300-ast, nem tudom, h mekkora a hm bemutatótermük, de a 250-esnek szerintem már túl sok volt az a tér, a 300-asnak meg nem volt semmilyen gondja...
Szal a 300-asba azért van erő, nekem egy kb 23 nm-es szobába van, és félnél tovább még nem nagyon toltam fel, bár nekem elég ha csak rásegít a frontjaimra.
Persze ez az én véleményem / tapasztalatom, mindenképp hallgasd meg őket valahol mielőtt döntesz! -
Geeco
csendes tag
válasz
ambrus14 #2910 üzenetére
Szia!
Nekem is Denon 1306 van Jamo szettel (HCS 418), és Jamo 300-as mélyládával.
Én nagyon szeretem a hangját, főként vokális zenéket hallgatok rajta.
Szerintem is hallgasd meg a jbl + H/K párost is, állítólag jól összepasszolnak.
A H/K 132-est volt szerencsém nekem is hallani, csak nem jbl, hanem ultimate falakkal, elég dinamikus hangja van, mozira meg nyomulósabb zenére ott volt a cucc.
Viszont vokálisabb zenére, nem igazán jött be, az inkább a Denon világa..
Ezért választottam a Denon + Jamo párost, amivel nagyon meg vagyok elégedve, de hogy az általad fentebb írt zenéken hogy szól azt sajnos nem tudom
Sajna ezeket a jamokat amiket írtál még nem hallottam, de a 200-as ládájuk az állítólag elég gyenge, bár kérdés, hogy mekkora szobába megy a cucc.
De én nem szeretnélek rábeszélni semmire, max csak arra hogy mindenképp hallgasd meg az összes szóba jöhető cuccot, azokkal a zenékkel amit te hallgatsz. Utána már tudni fogod, hogy melyik lesz a befutó.. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Az Ultimate hangfalairól mi a véleményetek?
Nekem sajna még nem nagyon ismert a márka, ezért csak kíváncsiságból érdekelne h hol helyezkednek el a cuccaik pl a jamo-hoz képest...
Geeco
csendes tag
Ez így igaz, nekem a mostani cuccom előtt egy egybeszerelt minihifim volt.
Nem volt azzal se semmi baj, tette a dolgát, de a jelenlegi cuccommal elég nagyot léptem előre hangzásilag, pedig nem sztereó hanem csak egy alapkategóriás hm rendszerem van..
Egy sztereó rendszerhez viszonyítva meg pláne ég és föld lenne a különbség... -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Az Onkyo cuccoknak milyen hangkaraktere van? -
Geeco
csendes tag
válasz
Demolator #2667 üzenetére
Sajna ezt nem tudom megmondani, de nem hiszem..
A 7.1-es (és a többi) renszerben a .1-ik a sub, a többi a hangfalak, pl a 7.1-esben elöl a 2 front és a center, + a 4 surround doboz, 2 hátul, 2 oldalt. Szal egyik se sub , annak a jelét a sub kimeneten adják ki, annak alapján h milyen vágási frekit állít be az ember..
Szerintem inkább nézgess korbe, h lehet-e kapni olyan hm erősítőt, ami erősíti a subot is.... -
Geeco
csendes tag
válasz
Demolator #2663 üzenetére
Szia!
Ez azért van, mert a házimozi subok azok aktív ládák, szal a saját beépített erősítőjüket használják. Ezért nincs a házimozi erősítőkön (legalábbis amit én eddíg láttam azon egyiken se volt) erősített sub kimenet, mert úgyis a sub saját maga fogja az erősítőből kapott jelet felerősíteni.
Azt sajnos nem tudom megmondani, h létezik-e olyan hm erősítő ami a subot is erősíti (eddíg még nem halottam ilyenről), ill h passzív ládát lehet-e és ha igen akkor hogyan bekötni,de ezt majd megmondják a nálam okosabbak..
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Nektek mik a tapasztalataitok zene terén az új yamahákkal?
Csak azért érdekelne, mert anno én is komolyan gondolkodtam a yamahában, de több helyről is azt hallottam, h elég kemény, dinamikus hangjuk van, ami filmeknél és ütősebb zenéknél jó is, de vokális zenére nem az igazi, (ezért tettem le róla) és most kiv. lennék, h az új szériánál mi a helyzet...
Mondjuk szerintem ez a 363-as ebbe a fekete színbe, elég jól néz ki, legalábbis nekem tetszik... -
Geeco
csendes tag
válasz
szacsee #2609 üzenetére
Sajna még igen, de nem vészes.
Tavaly decemberben vettem, azóta 4* fagyott meg, először még decemberben, utána február-március környékén kétszer, és legutoljára április elején.
Azóta nem volt semmi gondja, igaz közben kb 10 napra szét volt szedve a rendszer festés miatt.
Gakorlatilag ilyenkor azt csinálta, h az előlapi gombokra nem reagált, de a távval minden gond nélkül vezérelhető volt ilyenkor is, de elég volt a távval valamit csinálni, (pl hangerőt állítani stb) és egyből magához tért.
Megérdeztem a szervízben sajnos a szerelő se tudta megmondani, h mitől lehet ez, de rákérdeztem egy másik fórumon is, ott azt írta az egyik fórumtárs, (akinek szintén 1306-os denonja van) h 2-3* néha neki is ugyanezt csinálta, és már régóta nem fordult elő nála. Remélem nálam se fog, majd meglátjuk.
Úgy vagyok vele, h ez legyen a legnagyobb baja, (de azért egy kicsit bosszantó) + a 2 éves garijából még sok van hátra, úgyhogy most kivárok egy ideig, h milyen gyakran jön elő ez a dolog. -
Geeco
csendes tag
Dassler:
Köszi a másik fórumba írt válaszodat, és bocs a késői reagálásért! -
Geeco
csendes tag
válasz
szacsee #2598 üzenetére
Szia!
Nekem egy kb 23 nm-es tetőtéri szobám van, ebbe zenélget a denonnal együtt egy Jamo hcs 418-as 5.0-ás szett, és egy Jamo sub 300-as mélynomó.
Én meg vagyok elégedve ezzel az összeállítással, szerintem az árához képest nem zenélget rosszul (mondjuk a 300-as Jamo sub inkább filmekhez való), sajna az általad említett hangfalakat még nem volt szerencsém meghallgatni, azok már magasabb kategóriába tartoznak az enyémnél.
A hangfalakkal kapcsoltatban arra azért figyelj, h nemcsak az erősítőknek, hanem a hangfalaknak is megvan a saját hangkarakterük, így vannak keményebb (pl Polkaudio, Magnat), ill melegebb (pl Jamo, Rubicon) hangzású dobozok. Tehát itt is nagyon fontos a meghallgatás, ha lehetséges a kiszemelt erősítővel együtt.
Ebbe a blue-ray-es dologba én is hasonló véleményen vagyok mind te. Sajna nekem még nincs semilyen hd-s cuccom, ahhoz először is egy lcd tv kéne a mostani helyett pár év múlva...
De elég arra gondolni, h a sima dvd-nél is az első lejátszók a mezei műsoros dvd-n és cd-n kívűl mást nem kajáltak meg, és elég rendes áruk volt, ma meg már a legolcsóbbak is számos formátumot lejátszanak.
Szerintem ez lesz a blue-ray-el is, csak ki kell várni azt a pár évet, mellesleg akkor már a hozzá való cuccok is biztos okosabbak és kiforrottabbak lesznek. -
Geeco
csendes tag
válasz
szacsee #2590 üzenetére
Szia!
Én is a Denon és a H/K között vacilálltam amikor megvettem a hm-et, (konkrétan a 1306-os Denon, és a 132-es H/K között) jómagam is sokat hallgatok rajta sztereóban zenét, elsősorban vokálisabb zenéket (pl. pop, operett, musical stb), de a húzósabb (house) zenék is bejönnek.
A H/K mozira, és ütősebb zenékre tényleg ott volt, viszont vokálisabb zenén engem nem győzött meg, arra a denon sokkal jobb volt, úgyhogy végül is ő lett a befutó.
Én is a győri saturnban voltam hallgatózni, + a mélyládámat is ott vettem, velem normálisak voltak.
Viszont úgyis a füled fogja eldönteni, h melyik lesz a nyertes, nem az eladó... -
Geeco
csendes tag
válasz
yakuza.tora #2498 üzenetére
Köszi!
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Pörgőebb, dinamikusabb zenére szerintetek a Yamaha és a H/K közül melyik a jobb választás?
Nem nekem lenne, csak kiváncsiságból érdekel a dolog, ha esetleg vmelyik haverom erősítőt akarna venni, akkor tudjak neki irányt mutatni.. (nekem nagyon bejön a Denon, le nem cserélném semi pénzért...).
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 1306-os Denonom van, amivel alapjáraton meg is vagyok elégedve, de van egy dolog, amt nem tudok hova tenni, ebben szeretném kikérni a véleményeteket.
A probléma az lenne h fagyogat. Eddíg (december óta ) 3-szor fordult elő, először még decemberben, de az utolsó kettő az utóbbi 1 hónapban. Szubom is kb 1 hónapja van, de nem hiszem h ez számítana vmit.
Pontosan azt csinálja, h néha (eddíg 3*) előfordult az, h az erősítő egyik előlapi gombjára se reagált, se hangerő, se forrásváltó stb. Távirányítóról visznt mindíg működött, ilyenkor is, és amint csináltam a távirányítójával vmit, pl hangerőt állítottam, akkor rendbejött minden, mintha semmi se történt volna.
A védelmi áramköre se lépett működésbe, de nem tom, h ez számít-e vmit.
Szal azt szeretném megérdezni, h ti tapasztaltatok-e ilyet, és ha igen, akkor ez mennyire probléma?
Úgy értem h kell-e foglalkozni vele egyáltalán?
Amúgy úgy vagyok vele, h ez legyen a legkevesebb gondom, csak nem tudom hova rakni ezt a dolgot.
Bármilyen infót előre is nagyon köszi! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Denon gyárthat asztali dvd írót?
Csak azért kérdezem, mert azon gondolkodom most, h amikor le fogom cserélni a jelenlegit (Samsung), akkor dvd-ből is Denont vennék (ha van valami alap dvd-jük megfizethető árkatban), de a honlapjukon sajnos eddíg csak lejátszókat láttam...
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Na végre megvettem a szubot, végül is a jamo 300-as szubja ett a befutó
Eddíg nagyon bejön a cucc... -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Wharfi Pover Cube és SW szériás ládái között?
Geeco
csendes tag
300-as Jamo = Jamo sub 300
Bocsi!
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült újból megnéznem a 300-as Jamot, sajnos meghallgatni most sem tudtam, (szintén időhiány miatt)de ami késik az nem múlik, előreláthatólag jövő hét végén sor kerül arra is.
Hát, elég meggyőző egy darab, a mérete alapján nincs okom kételkedni abban, h van benne rendesen szufla.)
Írtam régebben, h a másik versenyző amiben gondolkodom, az a wharfedale power cube 10.
Épp mellette volt kiállítva, és érzékelhető volt a méretkülönbség a Jamo javára.
A gondom az, h árban is van különbség köztük rendesen, kb 20-25-e ft-val olcsóbb a wharfi.
A wharfi pc 10-est kb 45-50 körül, a 300-as Jamot meg 65-70 körül láttam.
Ebben szeretném most a tanácsotokat kérni, h szerinetetek megéri-e azt a 70-et a Jamo, ill. a wharfi mennyire alternatíva a 300-as Jamohoz képest?
Szal azt szeretném megkérdezni, h szerintetek maradjak a Jamo mellett, vagy nagyon komolyan számításba vehetem a Whafi pc 10-et is, ill. az jó választás lenne-e egy kb 25 nm-es szobába, Jamo szett mellé?
Természetesen jövő héten meghallgatom mind a kettőt, csak szeretnék képbe lenni, h milyen elvárásokat támaszthatok velük szemben.
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2096 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam az előző hsz-okat, és ennek kapcsán szeretném megkérdezni, h mi a különbség az analóg és a digit erősítők között, ill. h mit nevezünk annak?
Én úgy tudom, h a mostani összes hm és sztereó erősítők nagy része digitális, és a csöves erősítők az analógok.
Sajna csöves erősítőt én eddíg csak képen láttam, meghallgatni meg végképp nem volt szerencsém,de az már elég erősen high-end kategória, úgyhogy rosznak biztos h nem rossz..
Bocsi a lam kérdésért, de szeretnék én is képbe lenni a témában.
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2063 üzenetére
Köszi az infót!
-
Geeco
csendes tag
Cambridge Audióban mint márkában én is gondolkodtam anno, de meghallgatni sajna nem volt szerencsém így a Denonnál maradtam, amit nem bántam meg (az ellenfél egy 132-es H/K volt..). Hál isten rendesen müxik, de még csak 2 hónapja van meg, az meg nem idő az ilyeneknél szerintem. Nekem is 2 év gari van rá, remélem nem fog elszállni...
A Cambridge Audio milyen hangkaraterisztikáju erősítő? Úgy értem h hasonló a Denonhoz, vagy teljesen más?
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
A System Fidelity szubjairól mi a véleményetek?
Csak most láttam a márkát neten, sajna teljesen ismeretlen számomra.
Geeco
csendes tag
csizzah, SupertFly:
Kösz szépen az infókat! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezősködnék egy kicsit mélynyomó ügyben.
Már megvannak a jelöltjeim, (sajnos a Polk 110es kiesett győrben való meghallgathatatlansága okán) de még van egy dolog ami nem tiszta.
Szal amibe most gondolkozom, az a jamo-nak a 250-es ill 300-as szubja, emellett alternatívaként a Wharfadale pover cube 10.
A szubnak (csak azért írom le, h ne keljen visszaolvasnotok) egy 1306-os denonnal, és egy jamo hcs 418-as 5.0-ás szettel kellene együtt ügyködnie egy kb 25 nm-es szobában.
Viszont az nem tiszta h hogy lehet a hangerejüket belőni.
Úgy értem, pl a 300-asból lehet-e úgymond 250-st csinálni?
Azért kérdezem, mert a napokba felhívtam a fukarékat, ott is dícsérte az eladó a 300-ast, de mondta hogy az tényleg dörren ott is (és ilyen helyen meg nagy a tér ugye).
Itt kezdtem el gondolkozni azon, h a 300-as lehet h túl erős lenne nekem a 25 nm-en. Viszont a 300-as nekem is bejön, főleg amiatt, h a 250-esbe csak 20 cm-es a membrán, de aggódom amiatt, h mivel a 1306-os denon nem valami erős erősítő (legalábbis nálam, lehet h a frontjaimat men tudja rendesen kihajtani) a 300-as sub "szétbrummogná" a rendszert.
Nem szeretném azt, h pl egy vokális számban az énekhang helyett a basszus lenne túlsúlyban.
Szal az lenne a kérdésem, hogy ha pl túl erősnek érzem a 300-as szubot akkor le ehet -e venni kb olyan szintre a hangerejét mint a 250-esé, ill a Wharfi pc 10 szerintetek az említett szubokhoz képest hol helyezkedik el?
Bármilyen infót előre is köszi ezúttal is, és bocs a hosszú bevezetőért! -
Geeco
csendes tag
Na, megint elgépeltem
Utoljára (most már helyesen) HCS 418-as jamok
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sajnos nem tudtam ránézni a fórumra,de most láttam, h beszéltetek arról, h a 1306-os denon nem egy erőgép.
Ez a kijelentés lehet h tőlem származik, (írtam erről korábban)
, csak azt akartam írni ezzel, h ahhoz h (legalábbis nálam) tényleg nagy hangereje legyen, legalább -10-ig fel kell tolni, ami ugye tudtommal már majdnem a max értéke neki. Szerintem ha tényleg annyit tudna mint ami rá van írva (6 ohmon 110w), akkor már fél hangerőnél le kéne szednie a berendezést 1 kb 25 nm-es szobában.
Egyébként ez engem nem zavar, mert számomra a hangminőség volt az elsődleges szempont (ebbe az árkategóriába persze), és ezt számomra a denon 100%-ban hozza.
Én csak a szomszédom sony (szintén 5.1-es) erősítőjével hasonlítottam össze, ami elvileg kb 70-80w-os. Ő ha komolyan megküldi, akkor én is hallom h zenét hallgat, pedig légvonalban közöttünk van az ő és a mi kertünk is.
Viszont nekem is lenne most egy ehhez a témához kapcsolódó kérdésem.
Azt szeretném megkérdezni, h a 1306-os denonnak a 0db a max hangereje, vagy a +18 (addíg lehet tekerni). Azért kérdezem, mert azt hallottam, h a 0 db az erősítő maximuma, az ezen felüli értékek pedig csak arra valók hogy ha gyengébb hangerejű az anyag, akkor ezzel lehet kompenzálni. Illetve mekkora hangerőt visel el tartósan úgy hogy nem kapcsol le (meddig lehet max tekerni) pl házibulinál stb.
Geeco
csendes tag
válasz
odusszeusz #1925 üzenetére
Szia!
Ha a zene fontosabb mint a házimozi, és hm erősítőt szeretnél ebben az árkaregóriában, akkor szerintem megér egy meghallgatást a 1306-os denon...
Én 1906-os denont halgattam még, az nagyon szépen szólt, de az már a 100 ezer körüli kategória...
7.1-nek szerintem csak nagyobb térben van jelentősége, de ezt csak zárójelben jegyezném meg, nem szeretnék hülyeségeket írni.
Mondjuk én még 6.1-es dvd-t se láttam.
Még a Harman/Kardon avr-132-esét volt alkalmam kipróbálni, háát.. igényesebb zenére véleményem szerint nem valami nagy szám, de az tény, h mozira jobb mint a denon.
A lényeg szerintem az, h mindenképp halgass meg többféle erősítőt is mielőtt döntesz. -
Geeco
csendes tag
Ja, azt elfelejtettem írni, h én is általában sztereóban hallgatok rajta zenéket, nekem tetszik, viszont nyomulósabb (house stb) zenéken és házimozin a yamaha és a H/K jobb, dinamikusabb hangjuk van.
-
Geeco
csendes tag
válasz
odusszeusz #1895 üzenetére
Szia!
A 1306-os denon szerintem nagyon jó választás, főleg a te által említett zenékre.
Nekem is ilyen erősítőm van, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Én is hasonló zenéket hallgatok mint te (Enya nekem is nagy kedvencem), + az utóbbi időben egyre több operettet is.
Azt viszont tudni kell róla h ez a létező legkisebb denon, tehát nem egy erőgép.
Emellett (ez nem hiba csak tulajdonság) steril, tiszta hangja van, ami izlésfüggő h kinek mennyire tetszik, mondjuk ez pl. egy klasszikus zenén kifejezetten előny szerintem.
Nekem bejön ez a hangzás, de h neked tetszik-e vagy sem, azt csak te tudod eldönteni.
Pl a yamahaának és a Harmann/Kardonnak dinamikusabb a hangzása, viszont a H/K sztereóba vokálisabb zenén nekem nem tetszett (yamahát nem hallgattam még voális zenén).
Ezért én nem akarlak rábeszélni semmire, max csak arra, h mindenképp hallgasd meg az általad kiszemelt komponenseket vásárlás előtt.
Egy házimozi erősítőt nincs értelme a sztereó erősítőkkel összehasonlítani, az egy más (magasabb) kategória.
Viszont a hm erősítők is tudnak szépen zenélni, csak olyan gépet kell választanod ami adott árkatba a legjobban adja vissza azt a zenét amit te hallgatsz. -
Geeco
csendes tag
Köszi a tanácsot!
Hát igen, sajna így áll a helyzet a polkaudióval, mert úgy vagyok vele, h mindenképp meg akarom hallgatni a cuccot vásárlás előtt.
Egyébként nagyon szívesen tennék vele egy próbát, ha meg tubnám vhol hallgatni, de én Mosonmagyaróváron lakom, így sajna max a győri üzletek jöhetnek szóba mint beszerzési forrás. Így a net sem jöhet szóba sajna, nem azért mert idegenkednék tőle, hanem csak annyi az egész h kipróbálás nélkül akarok megvenni semmit.
Egyébként, az általad fentebb felsorolt hangfalak közül a heco-t volt szerencsém hallgatni.
Szerintem egy hallgatást mindenképp megér a cucc de azt tudni kell róla, h kemény,(németes) hangja van.
Persze ez szubjektív dolog, h ki milyen hangzást kedvel, ezért kell mindenképpen meghallgatni a kiszemelt hangfalat vhol mielőtt az ember pénzt ad ki rá (de gondolom, h te is így vagy ezzel)
(Én például a lágyabb hangzást szeretem, ezért is választottam a denonhoz jamokat.)
A többi hangfalat sajna nem hallottam,így véleményt se írnék róluk.
-
Geeco
csendes tag
Köszi szépen az infót!
Mindenképpen meghallgatom a wharfadale-t, szimpatikus subnak tűnik.
Sajnos az elsőszámú jelöltem (polkaudio 110-es sub) kiesett a körből, mert sajna nem találtam győrben olyan boltot ahol lett volna
A wharfi mellett még a jamokban gondolkozom erősen (akkor mégiscsak egy márkáből lenne a szett) csak sajna a 250-esben csak 20 cm-es hangszóró van (emellett vmivel drágább is), a 300-as (abba már 25-ös van) meg már 60-70 eFT
.
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, h a wharfadale pover cube 10-es szerintetek mennyire lenne megfelelő egy kb 25 nm-es szobába, jamo hsc 418-as hangfalszett és denon 1306-os erősítő mellé?
Illetve szerintetek hol helyezkedik el a jamo 250-es, és 300-as subjához képest?
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek boldog, és sikerekben (+ hifizésben) gazdag boldog új évet kívánok! -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, h mi a véleményetek a jamo hcs 418-as szettjéről?
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1534 üzenetére
Szia!
Ami engem megfogott a denonban, az a kellemes, lágy hangja. Nincsenek se polcot rengető basszusok, se a zenéből zavatóan kicincogó magasak, csak a kellemes, túlzásoktól mentes hang.
Persze ez nem minden zenei stílusnak áll jól. Előző hozzászólásaimban írtam, h nekem nagyon vegyes a zenei izlésem, a house-tól kezdve az operettig bezárólag sokmindent meghallgatok. Houson tényleg kell neki segíteni a basszus föltekerésével, akkor lesz is neki, de arra a H/K jobb. Viszont h az ember olyan zenét hallgat vele, ami fekszik neki, pl az én személyes kedvenceimet, Enyát, Erát, Gregorian-t stb, szal az ilyen úgymond elvontabb zenéket, akkor (légyszives javíts majd ki ha tévedek, nem akarok valótlant írni) lesz egy lágy atnoszférája, ami nekem személy szerint bejön.
Házimozin viszont tényleg steril a hangja, ez tény viszont ha az ember nem egy H/K után hallgatja közvetlenül, és elfogadja azt hogy a denonnak elsősorban a zene (és ott is inkább a vokális) a fő profilja, akkor szerintem együtt lehet élni vele. -
Geeco
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1529 üzenetére
Ez így igaz, de szerintem ez nekünk (fogyasztóknak) csak jót jelent...
De ez szerintem mással is így van, elég megnézni, h pl 5 éve milyen mobilt kaptál X Ft-ért, illetve ma ugyanannyi pénzért milyet kapsz.
Viszont pl egy NAD-ért azért manapság is eléggé zsebbe kell nyúlni...
Egyébként most, pár nap használat után sem változott a véleményem, engem megfogott a denon hangja, csak azt sajnálom, h ehhez a típushoz még nem jár bemérő mikrofon, így nekem kell szöszmötölnöm a beállításokkal..
Már lassan ott tartok, h hogyan rendezzem át a szobát h olyan hangzást kapjak, amit szeretnék. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Na végre megvan a cucc, denon 1306-os erősítőt vettem jamo hangfalakkal.
Meghallgattam a H/K 132-t is, de igazatok volt, sztereóba nagyon nem jó.
Elóször házimozin próbáltuk ki, ott brillírozott a H/K, majdnem el es csábultam, de amikor meghallottam h mit művel a Marica Grófnő nyitányán egyből felejtős volt az egész.
A denon pedig houson tényleg dinamikátlan volt, de a basszus föltekerésével tudtunk rajta javítani, viszont a operetten és Enyán úgy alázta le a H/K-t mint annak a rendje.
Na szóval a lényeg, h imádom a denonomat, és nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat.
Most fogok nekiállni beállítani a rendszert, úgyhogy lehet h kérdezek még.... -
Geeco
csendes tag
válasz
canniball #1475 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled.
Sajnos nekem is volt már egy hasonló esetem, amikor a digitális fényképezőgépemet vettem.
Ott hál istennek nem a magyar használatit felejtették ki, csupán a gyári cd-t, de ez is elég kellemetlen volt, amior otthon kicsomagoltam a gépet.
Ez nem a bolt, hanem a pesti forgalmazó hibája volt. Nekem se lehet panaszom az üzletre ahol vettem, ők végtelenül korrektek voltak. Sajnos így is több hétbe telt, amíg pstán elküldték a cd-t. -
Geeco
csendes tag
válasz
#54715584 #1451 üzenetére
Köszi szépen a válaszodat.
Látom, h te is hasonló cipőben jársz mint én (elektronikus zene + Denon 1306), ezért szeretnélek megkérdezni a tapasztalataidról.
Azt tudom, h a denon elsősorban vokális zenére kihegyezett erősítő, de ez rendben is van.
Csak azt nem tudom, hogy ilyen house, trance stb stíluson tényleg hogy muzsikál (szó szerint)
Nekem elég vegyes a zenei izlésem, mert a fent említett zenéken túl hallgatok, vokálisabb zenéket (pop, new age, stb), ugyanakkor operetteket is.
Mostanság főleg ezek vannak túlsúlyban nálam, kb 70%-ban.
Szal az lenne a kérdésem, elektronikus zenéken (pl lightosabb house, trance stb, technó nem) együtt lehet-e élni a denon hangjával (esetleg a basszust följebbtolva lehet-e "tuningolni" egy kicsit)?
Értem én ez alatt, h pl csak egy yamahához, vagy egy H/K-hoz viszonyítva szól rosszabbul ilyen zenéken, vagy egyből kihallani a hangjából h bizony ez nem az igazi...
Egyrészt azért kérdezem, mert az évi 1 max 2 házibulihoz nem szeretnék venni pl. egy yamahát, és elfelejteni pl az operetteket (mert ugye ott és a H/K-nál fordított a helyzet), viszont leégni sem szeretnék vele. A másik dolog amit nem szeretnék elfelejteni, az a Direkt Mód...
Természetesen nekem is szándékomban áll meghallgatni vhol (ennek előreláthatólag most pénteken lesz a napja), csak szeretném tudni, h milyen elvárásokat támaszthatok a 1306-ossal szemben.
Geeco
csendes tag
Az MM-ben nem adtak magyar használatit!? Ez komoly
Egy vebáruháznál még elmegy ez a dolog, de egy rendes boltban...
Ezek szerint még ilyen alap dolgokban sem lehet teljesen biztos az ember.
A Saturnnal kapcsolatban hallott valamelyikőtök ilyesmiről?
Én ott szeretném megvenni a 1306-ost (ha minden összejön) a hét végén. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mingyájatoknak köszönöm szépen a segítséget!
Most már kb tudom h mit akarok, szerintem maradok a Denon mellett. Bár ez 100%-osan akkor fog eldőlni, amikor végre meg tudom hallgatni, ez előreláthatólag a jövő hét végén lesz.
Azt szeretném még megkérdezni, h szerintetek a Heco-n kívül (ha esetleg nem kapok vagy nem fér bele a keretbe) milyen márkák passzolnak még a Denonhoz?
Én Wharfadale-ra vagy Jamóra gondoltam még. Viszont a Jamo-tól kicsit félek, mert egy 50-60 körüli szettet néztem már belőle, és a mélytartományban a frekvenciaátvitele nagyon harmatosnak tűnt (pontosan már nem tudom, de kb 40 hz-től indult csak).
Azért valószínű h kipróbálom a H/K is, de sztem h jövő héten bejön a Denon hangja akkor nem keresgélek tovább. Arról van esetleg infótok, h a H/K 135-ös széria mennyire stabil, szal h benne van-e vagy sem azokba a hibás szériákba amiről Bajnokpityu írt?
Előre is mindent köszi! -
Geeco
csendes tag
Köszi szépen a válaszaitokat, sokat segítettek
!
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy jövő héten megyek és meghallgatom/megveszem a cuccot.
Viszont még egyszer a segítségeteket szeretném kérni.
Szal (csak azért írom, hogy ne kelljen feleslegesen visszaolvasnotok...) eddíg a Denon AVR 1306-oson, ás a Yamaha RXV 461(459)-esen gondolkodtam, de inkább a Denonon.
Viszont épp az előbb néztem rá a Fukar oldalára, és ott láttam a H/K AVR 132-est 5.1-es JBL szettel (SCS 179) 130-ért, és egy kicsit elbizonytalanodtam. Én azt olvastam a H/K-ról, hogy mind házimozin, mind pedig különböző zenei stílusokon egyaránt nagyon szép hangja van (nem csak vokális, ill. nem csak duc-duc), de nem tudom, hogy ez mennyire igaz.
Szerintetek a Denonhoz képest a H/K mennyire jó (vagy rossz) választás?
Az a "gondom", hogy sokrétű a zenei izlésem, hallgatok diszkó számokat, és igényesebb vokálisabb zenéket, és operetteket egyaránt. Ha csak diszkót vagy csak vokális zenét hallgatnék akkor nem kéne gondolkodnom azon hogy melyiket válasszam, de így vegyesen nem tudom hogy a Denon vagy a H/K közül melyik lenne a jobb.
A másik amit kérdeznék hogy a H/K 40 wattja a gyakorlatban mennyire elég? Nekem kb 25-30 nm-es szobám van, ahhoz elvileg elmenne, de nem akarom, hogy nagyobb térbe kivéve (nappali) olyan gyengén szóljon mint a harmat. Írtátok, h a Denon (és mások) hangzatos 100 wattja az csak marketing, de gondolom hogy a Denon tényleges teljesítmnye még így is több mint a H/K.
Bármilyen segítséget/infót előre is köszi! -
Geeco
csendes tag
Köszi szépen a válaszodat.
Ezt a kérdést már én is átgondoltam, igazad van, sajnos ebből a pénzből nem lehet csodát várni...
Viszont a házimoziról (ha megoldható) nem szeretnék lemondani, mert már több éve tervezem a dolgot. Inkább megpróbálok komromisszumokat kötni. A Yamaháról nincs infóm, de a Denonról eddig csak jót olvastam. Most afelé a hajlok (csak nem tudom hogy jól gondolkodom-e), hogy maradna a Denon 5.1-es, és inkább csak frontokat veszek (de viszonylag normálisakat) ha úgyse jönne ki ebből a pénzből egy normális minőségű hangfalszett. A többit (hátsó hangfalak, center, sub) meg majd megveszem késöbb. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Én is házimozi-erősítő vásárlás előtt állok.
Sajnos teljesen kezdő vagyok a támában, és nem szeretnék rosszul dönteni.
A cuccot a házimozin kívül zenére (hifiként) is szeretném használni. Kb. 100-120-at szánok az egészre, (5.1-es erősítő + a hangfalak). Sajnos a zenei izlésem elég sokrétű, olyan erősítőt biztos nem találok ebben az árkategóriában (szerintem) ami mindegyiket teljesn jól visszaadja. A House-tól kezdve, a vokálisabb zenékig, és az operettekig, de mostanság főként az utóbbiak vannak túlsúlyban. Két gépet néztem ki magamnak ehhez kérem a segítségeteket.
Az egyik a Denon AVR 1306, a másik a Yamaha RXV 361 (esetleg a 357). Állítólag a Denon inkább a vokálisabb zenére jó, a Yamaha pedig házimozira és duc-duc-ra.
Őszíntén megmondva a Denonhoz húz a szívem, de nem tudom hogy House stílusú zenéken hogy teljesít. Azt elfogadom, hogy nem erre találták ki, de nem mindegy hogy csak kicsit szól rosszabbul ilyen zenéken, vagy teljesen alkalmatlan erre. A Yamaha biztos jobb ezen a stíluson mint a Denon, de nem szeretném azt, hogy igényesebb zenén és operetten érezzem az erősítő korlátait. Ez fontos nekem, mert mostanság ilyet hallgatok inkább.
A hangfalakról még nincs határozott elképzelésem, eddig a Wharfadale, Jamo, esetleg Koda amin gondokozom.
Bármilyen segítséget/infót előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest