- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
Cleinor #5567 üzenetére
Uhh, oda nem kell ekkora dög doboz.
Erősítőnek én erősen ezt ajánlanám:
jungson ja66
Ez szinte új, árához képest nagyon korrekt hanggal, erő is van benne bőven.
Ennyiért csak jóval öregebb vasakat tudnál venni.Vagy esetleg valami régebbi denon vasat nézzél.
pl: pma 320A hangfal az már nehezebb téma, de én ilyen kicsi helységbe egy állványos dobozt ajánlanék.
12nm-re elég lesz, bár szomszéd ébresztésre nem biztos. Ahhoz több pénzt kellene rászánnod.pl: tannoy 603
b&w 302
tannoy mx2
esetleg polk tsi110Meg még bőven lehet nézelődni máshol is.
Wattok: Egyrészt tudni kell, hogy melyik gyártó mennyit csal ezekkel a számokkal, másrészt ennél bőven fontosabb adat a hangsugárzó érzékenysége, ami megadja, hogy 1 Watt-ra, 1m-ről mekkora hangnyomást csinál a doboz.
Én ugyanekkora szobában 2*50 W-os erősítővel hallgatok zenét, és simán elég, még érzéketlen hangfalakkal is.Javaslom, kérdezd meg a hifis topikban is (esetleg linkeld oda az itteni kérdéseid), mert ez a mozisok helye, a 2.0 biztos szentségtörés itt.
Valamint ott más tanácsokat is kaphatsz, nálam tapasztaltabb hifisektől.
-
KMT
addikt
válasz
Cleinor #5564 üzenetére
60 az nem túl sok, biztos kompromisszumot kell majd kötnöd. Kb úgy, hogy vagy minőségibb, vagy hangosabb rendszered lesz. (: Esetleg egyik sem.
A linkelt dolgokat nem ismerem, talán jobb lett volna a komplett vaterás linket bemásolnod.
Mekkora a szoba? (Enélkül senki nem tud adni neked tanácsot.)
2*100W-os erősítő elég lesz bőven, még érzéketlenebb dobozokkal is. A wattokat úgyis el kell felejteni.
-
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2701 üzenetére
Ez márkánként és típusonként változó. Valamint a rá kötött hangsugárzók impedanciájától.
Pl. a Denon erősítők általában nagyon melegednek, de az sem vészes.
Ha müködés közben nem tapasztalható hiba, nem kapcsol ki magától az erőítő stb. akkor nem kell aggódni szerintem.
Amúgy milyen lett a rendszered, jól muzsikál eddig? -
-
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2618 üzenetére
Szerintem nem kell semmit forrasztgatni.
Az asztali DVD-t, PC-t egyéb forrást össze lehet kötni az erősítővel digitális bemenetre kötve. Hacsak nem akarsz valami más megoldást.
Az erősítőn van optikai vagy koax digitális kimenmet és egyszerüen egy koax vagy optikai kábellel a Logitech mélyláda valamelyik digitális bemnetére kötöd (úgy olvastam vannak neki digit bementei) és kész a rendszer. Semmit nem kellett átalakítani csak kell pár kábel. Így a hangerőt a subon is tudod állítani és nem vágja haza az erősítő szatelliteket.
Ha nem akasrsz most külön frontokat venni elég csak az erősítő.
Nekem volt egy Genius SW 5.1-es fadobozos szettem. Mikor megjött az erősítőm én is rákötöttem a Geniust és teljesen korrektül ment pedig annak nem is volt digit bemenete. Én az 5.1-es vonali bemenetre kötöttem RCA kábellel az erősítőt.
Azt is meg tudod csinálni hogy a hangkariból megy a kábel az eredeti verzióban a subba, az erősítőből pedig a digit bementre. -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Ja még a fázisválasztás:
"Az aktív mélysugárzók a hangot a levegő összenyomódása és kitágulása révén keltik, ahogy a membrán előre és hátra elmozdul.
A fázis vagy polaritás megfordításával, lehetőség nyílik az összenyomódást és kitágulást keltő "membránmozdulatok" ütemének felcserélésére, ezzel biztosítható, hogy a mélysugárzó megfelelően illeszkedjen a frontsugárzókhoz. A fázisválasztóval ezt tudod beállítani."
THD:
"Total Harmonic Distortion
Az egy berendezés által egy meghatározott jel továbbítása közben előállított összes harmonikus torzítás összege.
Mérésének leginkább erősítők esetében van jelentősége. A mérés során az erősítőt színuszjellel hajtják meg, és kimenetére ohmikus ellenállást kötnek terhelésként. Egyes adatlapokon neve RMS (Root Mean Square - négyzetes középérték, vagyis négyzetgyök), amely arra utal, hogy ennél a mérésnél nem a kimenő feszültség csúcsértékét (Peak), hanem az effektív értéket veszik figyelembe."
A teljesítmény növekedésével általában a teljes harmonikus torzítás mértéke is nő.
Egyébként olvasgass itt! -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Na már most szacsee jól leírta a lényeget. Az általad kiszemelt Yamaha erősítőhöz aktív subokat lehet csatlakoztatni. A Logitech rendszredben a mélyláda ilyen. Így vagy azzal kötöd össze az erősítőt és a szateliteket továbbra is az aktív mélyről használod vagy veszel külön frontokat. Az autós mélyeket felejtsd el. Már csak azért is mert azok passzív ládák.
Én is néztem a Logitech speckóját és a meg kell mondjam a 8ohmon 1kHz-en a 10% torzítás nagyon sok . Szerintem a szatellitek tényleges teljesítménye kb. 20-25W lehet és mint írja szacsee a freki tartomány is kérdéses. A speckóban 33Hz-20kHz van, de az alsó tartományokat a mély szólaltatja meg így az egész rendszerre érvényes. Egyébként a teljesítmény 8ohmon 20Hz-20kHz tartományban mért értékénél kapunk valós eredményeket.
A kinézett Yamaha RX-V361-es nem rossz,de már annyiért itt az utódja a RX-V363-as is. Ennek a speckójában van hogy teljesítménye 5 x 105 Watt (4 ohm, 1kHz, 0,7% THD) tehát itt a THD már 0,7% és ez már elfogadható torzítás. Szó se róla a Logitech nagyon szépen szól és ütős mélye van, így szerintem csak egyben célszerű használni, de valszeg nem túl jó HM erősítőhöz. Végfok ezekben az erősítőkban megtalálható. A digitális be- és kimenet is megtalálható.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Hát majd jönnek a guruk és felvilágosítanak, de szerintem a logi szatelitjei nem tudják a teljes közép-magas tartományt lesugározni, bár nem vagyok guru.
A másik, hogy a specifikációban ezt írják: 2 x 62 W effektív (8 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett), namost szerintem jobban járnál 2 HM front hangfallal.
Az anyagi keret szűkös, de valamit valamiért...természetesen indulónak lehetne hajtani a logi szateliteket, de vigyázz ne nagyon tekergesd a hangerő gombot, mert hazavághatod őket.
A subládák 90% aktív, ergo benne leledzik az erősítő is, a passzívakban nem.
Az általad linkelt Yamaha lejátszón aktív szubhoz van kimenet.
A többire nemtom a választ, mivel nem vagyok guru, de majd jönnek és megaszongyák a frankót.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Kerékpársportok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest