- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2952 üzenetére
Na, akkor azt hiszem, kaptál valami képet, miylen különbség van hangfal és hangfal között, és bizony nem árt megfülelni vásárlás előtt, ha otthon ugyan 100%, hogy nem olyan körülmények között fog szólni, mint a boltban, de azért valami kialakul az emberben.
Madzag: mit miylen messzire kell elvezetni? Csak a hangsugárzó kábelek érdekesek számodra?
Hátulra a távolságtól függően 10m-ig sztem elég egy 2,5-ös réz madzag (kb 300 HUF-tól kapni), annál messzebbre érdemesebb lehet vastagabb (4-es, kb 7-800 HUF)). Pl egy sztem ár/minőségben elég jó a Neotech 1007-ese 500Ft/m körüli áron szerezhető be. Előre és a centerhez ugyan olyat használj - hangszínkép végett, mivel filmezésnél ezek eléggé együtt dolgoznak -. A frontokon valszeg zenét is hallgatsz sztereo-ban, és térhangzásúra kevert audio cd-ék esetében is a hang jórésze előről érkezik, ide érdemesebb lehet kvalifikáltabb madzagot használni - VDH, QED stb - saját tapasztalat alapján ár/minőségben én pl a QED Silver (XT) sorozatát tudnám ajánlani, 2500 körül van métere. Mélyhez teljesen jó választás 441SM (Neotech szintén) 1300 Ft/m körül beszerezhető - sztem felesleges drágább - összekő kábeleknek meg valami jobb fée HDMI (kb 5-10k közötti árom amik vannak 2-3m-es kiszerelésben) Sztereohoz a KHS-441-es sztem elég jó 1000Ft/m kb. Meg persze a mindenféle dugszok a madzagok végére. Nekem is ez a kábelfelhozatal itthon nagyjából.
Amúgy tényleg hallani kábelek közt is különbséget, egyik unalmasabb hétvégémen szórakozgattam ezzel, és tényleg másképp szól ugyanaz a hanganyag. Sztem ennél többet áldozni madzagokra nem feltétlen éri meg, átlagos felhasználóként, viszont a kinézett rendszered azért megérdemel egy kicsit jobbatbár embere válogatja. Nekem ezek vannak ,amiket fennt leírtam, próbáltam jóval drágább és olcsóbb madzagokat is, nekem ez elég.
-
canniball
nagyúr
válasz
Il Dottore #2944 üzenetére
Ezesetben nem szóltam.
-
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2944 üzenetére
A JBL az az erős/dinamikus típus. Én már hallottam párszor. Nem rossz, nekem kicsit túl tucis. moziban, meg basszusigényesebb zenékben eléggé überkirály. A H/K meg jól adja a lovat alá.
Én anno a Polkot vettem a JBL ellenében, mert ugyan az is nyers, de nem annyira gépies. -
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2937 üzenetére
Én a H/K-t venném, nekem tetszik a hangjuk, de te dönts, elvégre te fogod nyúzni - várhatóan - évekig. Hallottál már H/K erősítőt?
-
canniball
nagyúr
válasz
Il Dottore #2937 üzenetére
Nem tudom mi különbség a kettő között, de a Crystal szériából lehet szettet venni, így olcsóbban megúszhatod, mintha a Diamond sorozatból válogatnád össze a rendszert.
-
Il Dottore
tag
válasz
Il Dottore #2936 üzenetére
606 vagy a H/K 255? Már csak ez a kérdés...
Mivel senki nem ordított fel örömében a JBL-ek hallatán, maradok a Wharfedale szettnél, olcsóbban is kijövök, azt meg már amúgy is hallottam, remek a hangja.
Holnapra toltam a vásárlást, uh. várom gyors tanácsaitokat az erősítő ügyében.
Előre is köszi.
-
válasz
Il Dottore #2927 üzenetére
A 861-es Yami két éves, az idei modell a 863-as, a H/K-nál hasonló a helyzet, a 255-ös tavalyi (vagy már talán tavaly előtti) modell. Az Onkyo mindkettőnél jobb vétel, mert valós HDMI-vel rendelkezik, tehát a HDMI bemenetről le tudja szedni a hangot, a 255-ös H/K csak "átengedi" a bemeneti jeleket, nem képes róla leszedni a hangot. Emiatt én mindenképpen az Onkyo mellett döntenék. Igaz e téren magam felé hajlik a kezem, hiszen nekem is két Onkyo erősítőm van (505 és 605), mert ár/értékben szvsz verhetettlenek (bár a 663-as Yami tudásban és árban is ott van, mint a 606).
Szerintem senki sem fogja megmondani, hogy melyik hangfalszett passzol igazán az erősítőhöz, ahhoz ki kellene próbálni, az meg elég esélyes. ^^
Válasz érzésed szerint, sajnos azt kell mondjam, hogy sokszor még a meghallgatás sem segít. Volt, hogy ismerős elhívott, segítsek neki hangfalat és erősítőt vásárolni. Elmentünk, meghallgattunk jópárat, és amiket ott meghallgattunk adott árban, azok közül talán a Celestrion F28 szólt a legjobban (bár én eredetileg Dali Conceptre vagy Yamaha NS-555-ösre szavaztam, de tény, hogy az F28 ott és akkor jobban szólt). Hazavittük az F28 szettet, összeraktuk, és nem tudtam hova süllyedjek szégyenemben, mert elég gyengécske volt, akármit csináltam vele. Utólag azt sejtem, hogy sajnos a szoba elrendezése miatt nem tudott a Celi érvényesülni, mert eléggé körbe volt véve / falra volt tolva. Talán a Dali Concept a frontoldalon lévő reflexnyílásával jobb választás lett volna, de ez már nem derül, legalábbis nem egyhamar...
350-ért én személy szerint az Onyko (~125e Ft) mellé egy Dali Concept szettet (~150e Ft) és egy Yami YST-SW515-ös (~60e Ft) mélynyomót vennék, de ez csak személyes hülyeségem.^^
-
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2927 üzenetére
H/K 255 is elég jó páros a JBL-lel. A Yamából a 861 sztem annyira nem jó, inkább az Onkyo a kettő közül a Wharfikkal. a JBL elég erőteljes hangokat produkál, gondolom az ES széria is, én a Studio L-t ill. a Balboát ismerem hangra, de elég hasonló felépítésű a Studio L-hez, az meg egy eléggé jó doboz sztem. Anno majdnem Studio-t vettem az RTi helyett, de a Polk nekem jobban tetszett.
-
Il Dottore
tag
válasz
Il Dottore #2925 üzenetére
Még annyit hogy mondjuk az Onkyo 606 helyett egy Yamaha RX-V861 vagy a korábban már említett H/K AVR 255 jobb lenne?
Akár úgy hogy nem Wharfedale hanem JBL-ek lennének: úgy mint ES100 pár, LC2 center, ES150/ES250P sub? Jobbak ezek annyival a Wh.-nál
A két hangfalrendszerhez melyik erősítő passzol jobban?
Már csak 1 napom maradt...
Köszi a gyors válaszokat.
-
fury71
aktív tag
válasz
Il Dottore #2922 üzenetére
Az összeállítás nem rossz, de én megfontolnám a HK és Denon erősítőket is, hasonló árban.
Pl HK 247, 347, esetleg 255(HD hangok) ha már ütősebb zenéket hallgatsz.. Valamint Denon AVR-1908, nagyon jó hangja van az árához képest. -
sanzik
senior tag
válasz
Il Dottore #683 üzenetére
A 605 olyanokat tud amit egy darabig még tuti nem fogsz kihasználni,tehát csak akkor érdemes ha tényleg hosszú távra gondolkozol.
Viszont 150-nél valóban lehet olcsóbban is kapni...
pl:
[link] -
_Lacos_
tag
válasz
Il Dottore #685 üzenetére
A 605ös egy elég friss model, tudja az új HD audio formátumokat is(DTS-HD, DD TrueHD, DD Plus), 1.3as hdmi csatik. Ha ezek fontosak neked, akkor ezt vedd.
Hosszútávon biztos jobban megéri a 605. -
_Lacos_
tag
válasz
Il Dottore #683 üzenetére
Ennél a srácnál csak 115e a 605ös [link].
Abszolút korrekt a tag. -
csizzah
aktív tag
válasz
Il Dottore #679 üzenetére
Hi,
Kicsit szétnéztem a CA honlapján, és most látom hogy az Azur 540R V2-es mondellnek kijött a frissített Azur 540R V3-as változata, ami már fel van szerelve hdmi csatlakozóval is(mivel említetted hogy neked az fontos lenne.)[link]
Itt nálunk még nem láttam hogy forgalmaznák, de valószínűleg hamarosan megjelenik a hazai kereskedőknél is.
Csak gondoltam megemlítem.
Üdv,
CsizZ -
csizzah
aktív tag
válasz
Il Dottore #679 üzenetére
Szia,
Hát öszintén szólva én sem tudom honnan vettem azt a genius dolgot, szerintem összeolvastam valami másik hsz-el...., bocsánatot kérek
Hangfal ügyben ha alaposan körülnéztél, akkor nincs igazán mit mondanom, félre ne értsd piszok jó az a wharfedale 9.6, de csak a hallgatott zenék miatt mondtam hogy én más fele is nézelődnék ebben az árkategóriában, nem tudom a Jbl E 90-est hallgattad már?
Erősítő kérdése, én csak a korrekció miatt írtam hogy a mai yamahák már igen jól tudnak szólni zene alatt is, de valóban ebben az árkategóriában én is inkább denon-t, vagy onkyo-t vennék.
Hogy melyiket a négy közül, azt inkább a pénztárcádra bízom, esetleg nem tudom hogy árban beleférne -e neked, de ez még egy kimagaslóan jó erősítő a kategóriájában.[link]
Üdv,
CsizZ -
csizzah
aktív tag
válasz
Il Dottore #641 üzenetére
Hi,
Számomra kicsit zavaros a kérdés, nem értem mit keres a felsorolásban a genius hangfal, illetve a Wharfedale hangfalakkal kapcsolatban is kicsit azt érzem hogy csak úgy ráböktél hogy ez kell, de javíts ki ha tévednék.
Ilyen zenékre ebben az árkategóriában én esetleg más márkák között is körülnéznék.
Üdv,
CsizZ
ps
Az hogy a Yamaha erősítők zenére nem alkalmasak az egy régi beidegződés, a régebbi típusoknál sokan panaszkodtak a zenei hiányosságára, de az újabb típusok már zenében is nagyon szépen megállják a helyüket. Zenére ill kompromisszumos megoldásként a Denon-okat szokták javasolni, de a mai Yamahák-kal sincs probléma ilyen téren.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest