- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #50148 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy 200000FT / párról beszélünk.
Nálam is csak iq7-től a kef. de tény hogy szokni kell ezt a fajta hangot...
Jó erősítővel páratlanul tudnak szólni, akinek pedig kevés a mély, vegyen sub-ot.
A dali nekem kicsit mosott és részlettelen, túl sok méllyel. Mondta nekem egy barátom hogy a concept 2 a jó, lehet igaza van.
Csak bírom azért az elvakult fórumozókat, hogy nem ajánlgatnak MS hangfalakat, pedig nem kevés díjat összegyűjtöttek már. Idén mindenki dali, eiza, pfff
3éve meg van a concept-em akkor is mondtam, hogy jó hangfal, a konyhába -
hétalvó
addikt
válasz
#48613632 #50137 üzenetére
marantz denon nad
annyiért én is átvenném azt a pár hangfalat ...
magasak bántóak tudnak lenni. de állítóm egy komolyabb erősítővel eltűnik ez a hiba.
marantz-om után jött egy nagy denon és még lágyított rajta, de pl panasonic digital-al botrány volt, onkyo-val is vacak. 3311-el viszontha tudsz kinn vegyél használt 3808-at hozzá
-
hétalvó
addikt
válasz
sting2 #50101 üzenetére
Mindenki a dali-t ajánlja, de pl nem látok a listádon, kef-et vagy mourdaunt-short-ot. nálam itthon van egy concept 1 és azt megeszi a ms902i-m.
esetleg egy kef iq vagy polk rti. de én biztos nem ezeket választanám amit írtál.
hazabeszélek én is persze, de pl hifibarlangban egy pár ms906 60000Ft ár értékben nem tudsz jobbat most, menj be hallgasd meg. 200-ból mélynyomóval kijön az 5,1 és még marad is. (906+904+905+309=185k és akkor álló még a háttered is) -
hétalvó
addikt
kezdő cucc , de ez alatt ne vegyél semmit, ez se túl zenei, de a szappantartóknál jobban szól. Utána a lépcső 200k körül van...
-
hétalvó
addikt
válasz
fatallerror #20767 üzenetére
Pioneer 920-ast is vedd fel a listádra szerintem, netradio és wav streamelés megy, azért át lehet forgatni a flac-okat wav-á simán.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #20596 üzenetére
az erősítőben benne van egy médialejátszó, ami mint egy külön számítógép üzemel. külső hangkártyaként az új Marantz NA-7004-es tud üzemelni. az azért már meleg pite. a hangeszközöknél megjelenik egy marantz usb-s hangkártya
a 3311-es se lenne rossz csak hát az ára messzi el van szállva... és valószínűleg limitálva van a flac-ok maximális felbontása. Squeezebox Touch szerintem jobban megéri. -
hétalvó
addikt
Itt páran írják, hogy a 3D-hez cserélni kell az erősítőjüket, pedig nem. A Panasonic BR-eken pl van 2 hdmi kimenet 1 a TV-be 1 az erősítőbe, vagy esetleg az analóg hang összeköttetés is megoldás lehet.
-
hétalvó
addikt
Ha csak zeneileg nézzük melyiknek van jobb hangja?
Marantz SR6003 vagy Denon AVR-2310? -
hétalvó
addikt
BBéci: Ezt a Rotel-t ismered? 1069/1066
melyik jobb szerinted? Arcam AVR300, Marantz 8500, Rotel 1066. MS902i-khez lesz még mindig. -
hétalvó
addikt
Szépen szólt az a polk, de nekem tetszett az Arcam szoba is.
Viszont az audio-note jobboldali teremből nem igazán akartam kijönni.Tényleg szépen szól az Arcam. Pont az a nyersesség amit szeretek. Áttetettem Stereo-ba és lenyűgöző volt az az AVR500-as. Tér maradt, dinamika megjött. 2000font kicsit erős érte persze.
Tetszett minden csak nem értem mit keretek egy hifi/házimozi kiállításon high end cuccok. Szeretem őket, de nem ezért mentem.
Ja és, hogy bemegyek egy sötét szobába és azt se tudom milyen készülékeket látok/hallok nem gyere be.
-
hétalvó
addikt
BBéci: Jól gondolom hogy ez a yamaha az 1900-ast váltja sorozatban? Mert ha igen egyre jobban érdekel. Funkciókban pedig számomra álom: FLAC/WAV/DLNA/Web Control
Sanci: A T755 se tud még HD-t, kell hozzá egy DUNE legalább. Használt Arcam AVR350 van most is 200ért a neten. Ha jobban beleolvasol akkor egy AVR300 is.
-
hétalvó
addikt
Akkor ezt egy X-nek veszem a Yamaha mellé tőled.
Sanci, kicsit nézz utána annak a 1067-nek280k 5*
Ezt a 808-as onkyo-t nem értem miért nem szeretitek. Hallani kellene, de nem írnak rosszat róla. 5* szintén
NAD-ból pedig nem tudom elérni ami nekem kellene. Az Arcam-on még gondolkozom kicsit.
-
hétalvó
addikt
üdv.
Mit vennél? Moudaunt Short 902i-k vannak körbe.
Denon 1911 a minimum és Onkyo 808 a max. Új garis kell. Zenén szóljon szépen- A mozi másodlagos.
Megbízható legyen és kiszolgálja a hangszóróimat. Nincs sok vágyam csak ne keljen fél évente szervizbe hordanom.
Internet rádió jól jönne, egyenlőre Onkyo808/708/807 amik tetszenek, de meg lehet győzni másról is. Ha mondjuk vennék egy Squeezebox Touch-ot(classic-ot eladtam) nem kellene az Internet rádió (erősítő ár akkor max 220).
2 zóna se lenne rosszSokat akarok ?
-
hétalvó
addikt
válasz
ricsik #13938 üzenetére
a logitech-ekbe azért értelmes D/A-kat tesznek és a legnagyobb előnyük a kijelző amin, mint egy asztali lejátszón képes az ember este egy sötét szobában zenét hallgatni és nem kell bekapcsolnia a TV-t mellé, nekem is van mellé egy hdr1-em, de az csak mozi
.
És 50k-ért van egy gyönyörű szobai órám -
hétalvó
addikt
válasz
Mustármag #13935 üzenetére
leveszed wav-ba az osszes lemezed es onnantol el is felejtheted az osszeset, kell hozza egy kis nas ami meg plusz koltseg. gondold vegig mit, hogyan akarsz hallgatni, de ez a legkenyelmesebb megoldas. nem gagyi medialejatszok ezek!
hificity itt azert szepen korulirjak.
egy classic 50 korul, hasznaltan 30
touch 70-korul,de abban benne van a szerver is.1 eve megelegedve hasznalok egy classic-ot, azota nem lattam a szobamban CD lemezt
+az internet radio-t se felejtsuk el. -
hétalvó
addikt
válasz
Mustármag #13927 üzenetére
azert ha veszel egy jo sacd-t akkor se jarsz rosszul pl. marantz sa-7001
vagy esetleg egy cambridge dvd-t ami sa-t is jatszik. jo alap, nem draga, mozizni is jo, ha bejon kesobb meg tudsz feljebb lepni.
de ha ram hallgatsz egy squeezebox-ot veszel esetleg kesobb egy kulso dac-ot hozza -
hétalvó
addikt
válasz
Rabbitf_24 #12989 üzenetére
-
hétalvó
addikt
válasz
kimi02 #12961 üzenetére
azért jó lenne, ha meghallgatnád, mielőtt megveszed, lehet beleszeretnél a nad hangjába, nem mondhatok véleményt a h/k-ról, mert nem hallottam élőben. A kisebb szériánál viszont mindenki panaszkodik a zenei hangra, továbbmegyek a stereo h/k erősítő se képvisel minőséget, a polk rti széria viszont azért szépen tud zenélni. Valami zeneibb erősítőt kívánna.
Most mondhatnám, hogy vegyél hozzá jbl-t, de azt én szintén nem tartom sokra, főleg ilyen kategóriában. (ti körül már nem rossz
)
más... tényleg kell 3-4k egy belépő szintű hd rendszerhez, senki ne álmodjon alatta csodákról. de azért akciósan vásárolva kijöhet picit olcsóbban is. az enyém pl megállt 3 kilóban 5.1 + erősítő és igencsak szépen szól. igaz én monitor doboz mániás vagyok, ami mindig a legolcsóbb (+állvány). Viszont 1 millióig simán el tudtam volna menni, ha a pénz nem számított volna.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #11823 üzenetére
ez a banándugó 4-es madzagtól jó kb és főleg autóhifibe a mélyládához, mondtam, hogy nem jók ezek a dugók, ha minden kötél szakad a kábel végéből csinálj egy hurkot majd az hajtsd vissza a kábel alá és így tedd be a résbe fölül legyen a szigetelés utána szorítsd össze, érdemes a végén kombifogóval meghúzni, mert képes visszalazulni.
a legnagyobb baj velük, hogy ha kirántják őket simán rövidre zárják egymást, mivel szigeteletlenek.
-
hétalvó
addikt
válasz
eviktor #11768 üzenetére
ezt irjak onkyo
ha leforditot megerted mit is csinal, elmeletileg a magas hangokat korrigalja(tompitja)
ha nincs eleg jo magassugarzod nehez lesz eszrevenni a kulonbseget, zenen probald ki ott hamarabb kijon. Olyasmi ez mint a night filter, PR reszlegnek van mit beiirni a prospektusba a gyakarlatan nem sok haszna. ne varj tole sokat, ha sok a magas a filmekben es tul elesnek talalod kapcsold be. -
hétalvó
addikt
EQ-t ajánlasz? Ez tőled sose vártam volna. A digitális kimenthez pc-ről te használsz zenéhez eq-t? vagy valaha tettél ilyet? ugyanúgy nem kell oda, mint máshova se. szépen lehet használni, mint egy cd lejátszót. nekem volt nem kevés ideig összekötve így gépem erősítővel, de soha kellett semmilyen hangképet se használnom.
az már más kérdés, hogy van akinek jobban tetszik a hangja hangzásképpel, de ha lejátszod ugyanazt a felvételt egy asztali gépről, akkor a pc hangkép nélkülihez fog a legközelebb állni.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dictator^ #11732 üzenetére
optika kabellel osszekotod, majd kikapcsolsz mindenhol minden hangkepet a pc-n, erositot direct-re es megjon a dinamika.
lehet meg jatszani a mintaveteli frekivel 44.1 ha zenet hallgatsz, 48khz ha filmet nezel, de ezzel nem szoktam foglalkozni.
filmet ugyis pass-through fogod nezni (AC3filter).
ha nincs melylada nem kell crossovert hasznalni az erositoben, ha csak 2 hangfalad van meg setup mikit se.
Hattorihanzo te Annex dealer vagy? Vegulis nincs ezzel baj csak a Jamo mar nem cseng olyan fenyesen, mint regen. 606-os vettem rokonomnak is, de csak mert rohadt olcso volt es lama volt az angol hifihez.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #11720 üzenetére
Jol erzed, nekem is ezt csinalta, erre mondtam, hogy szepen belagyul. kb 1 honapos lehet azert most mar be fog allni es valoszinuleg a fuled se arra a hatalmas hatbaveros melyre vagyik, hanem ertekeli a preciz pontos hangokat es hallja ha valamibol sok van.
A lada es te is valtozol, szepen osszeszoktok, hozzatennem nem mindegyik hangszoroval ez a helyzeta 309-es egy jo lada szerintem, boven eleg egy atlag lakasba.
Akkor most mar tetszik ?
Annal az infinity-nel joval jobb vetel.
-
hétalvó
addikt
válasz
hattorihanzo #11621 üzenetére
Szerinted mi szeretünk sok pénzt elkölteni?
Nem, nem csak éppen hallottunk már pár rendszert és tekergettünk sok potmétert.
Ameddig nem hallottad úgyse hiszed el, de ha hallani akarod akkor sok hifi bolt tárt karokkal vár érdemes meghallgatni pár rendszert. Olcsón is lehet jót összehozni csak a házimozi pont nem az a kategória.
Mindenkinek van egy halláshatára persze, ha nem hallasz 2 rendszer között különbséget akkor az olcsóbbat kell megvenni. Nem mindenki hall különbséget és nem mindenkinek ér meg pénzt a különbség.
DE azért 2-300000Ft-ig stereoban mindenkinek jó a füle általában.
Fölötte már kell egy kis megszállotság.
Moziban nekem annyira nem fontos a minőség, ennyi silány filmhez...
-
hétalvó
addikt
Elég egyszerű leszek, ameddig gagyi cuccom volt szükségem volt hangszínszabályzóra, amióta meg van a Marantz/Mourdaun Short rendszerem sose éreztem szükségét tekergetni. Pedig ez is nagyon alja a minőségnek.
Ez is olyan dolog amit jobban járnátok, ha elhinnétek nem pedig saját igazatokat erőltetnétek.
Jó rendszeren nem kell hangszínt állítani!Ha kevés mély akkor rá lehet tekerni a sub-ra esetleg, de akinek van rendszere tudja idővel mindenki megtalálja az arany középutat a saját füléhez és nem nyúl hozzá.
Aki zenét hangképekkel hallgat az inkább ne is válaszoljon erre. Mivel szétszedik a fázist és próbálják visszatolni méllyel.
Elektronikus zenéknél esetleg jól is el tud sülni, de minőségi hanganyagoknál katasztrófa.Inkább a rendszert érdemes összeválogatni az ember saját füléhez, nem pedig rohanni megvenni a Jamo-Onkyo párost.
-
hétalvó
addikt
válasz
Vidala #11590 üzenetére
Harmony-t érdemes venni. Pl 555 sokszor akciós volt az mm-ben 10k-ért, annyit megér, de mindenki készüljön fel rá, hogy egy rémálom rendesen beállítani nekem kellett hozzá fél év mire hibátlanra gyúrtam, persze aki nem akar mindent annak 5 perc a beállítás, jó tanácsként a makrókat felejtsétek el.
Jamo erősítőt ajánlani, látatlanban fura dolog, fikció az egész. Nem ajánlott kategória. Annyiért egy Pioneer-t inkább.
-
hétalvó
addikt
ajanlom figyelmedbe a bass/treble gombokat, alulrol a 4. sorban.
de teny hogy en se hasznalom.
-
hétalvó
addikt
válasz
dabadab #11338 üzenetére
szeritem bbeci, inkabb a jelutak, orajelek pontossagara gondolt, maga a kitomoritesi algoritmus valoszinuleg megegyezik, de nem veletlenul van processzor(DSP) x-xxx arig. Utana meg van nem keves alkatresz amin mulhat...
de mondjuk ezt a hdmi kabel dolgot en is kiprobalnam, mert nem akarom elhinni, hogy akkora kulonbseg van. analog kabellel nincs gond azt tudom, sot meg a tapkabelt is eliserem, de hogy egy optika kabel kozott legyen kulonbseg azt nem veszi be a gyomrom, a hdmi-ben pedig ketelkedik.
Lehet hibaznak a kabelek es jo kabelen kevesebbet kell hibajavitani, talan, de a hibajavitas is lossless elmeletben. Sajnos nincs dual hdmi kimenetes cuccom, hogy tesztelgethessek... -
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11083 üzenetére
ne remenykedj, nem ilyen egyszeru. stereo jelet eljuttatni az erositodig nem bonyolul meg digitalisan se, de hogy a jatekaid rendes terhatasban szoljanak ahhoz mar hdmi kellene, 10m-es dmi kabel 2-3000Ft nem hinnem, hogy a foldhoz verne. (mindenki azt hiszi milyen egyszeru) Az ATI HDMI-je is limitalt ilyen teren, de azert jobb mint a dts connect sokkal.
Az pedig, hogy mindent kikever nem olyan biztos, DSP legyen a talpan ami 7.1-es LPCM-et atkever, foleg ha 192/24-es. BBeci te lattal mar ilyet?
-
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11069 üzenetére
5.1-ben digitális kábelen megszólaltatni a játékot, ezt csak a dolby digital live-ot vagy dts connect-et tudó hangkártyák tudják, ha jól sejtem a lapodon egy kamu xfi vagy maximum egy sound van. x-fi-ből ezt csak a xgamer/music/titanium tudja.
ha viszont hdmi-n összekötöd az erősítőddel az ati-t majd onnan vissza a monitorba akkor lesz hangod játékok alatt is 5.1-ben hdmi-n. Viszont csak akkor lesz kép, ha az erősítő is be van kapcsolva.
meg lehet oldani ezt valahogy 2 kábellel is, de én nem tudom, hogy kell. elméletileg a 2 kábeles megoldás ellen levéd a hdmi szabvány, szerintem csak szívni fogsz vele.
viszont, ha ezek egyikét se akarod akkor 3db 3.5-es jack-rca-val bekötheted az erősítőd 7.1 bemenetére a pc-t. Ez elég tré, de működik.
esetleg egy asus xonar is megoldás lehet.
-
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11063 üzenetére
nalam akarhonnan megy a DTS Neo:6
nem lesz annak koze a hdmi-hez se a pc-hez, tanuld meg hasznalni az erositodet on-screen nelkul
ATI-val is lesz baj mert ott ha 5.1-ben kuldod akkor mindent 5.1 LPCM-ben fog kikuldeni, amivel az erositod DSP-je nem sokat tud kezdeni hangzaskepileg. Ha stereo-ban akkor meg a jatekok nem lesznek terben.
Taviranyitod: Sorround mode/ fel le gombbal valsztod melyiket/OK
manual 31-32 oldal -
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11058 üzenetére
nezegettem a manualod, nem "dts neo:6 music" az ahol jol szol a cuccod?
de van ott 5ch stereo is aminek a legjobban kellene szolnia -elektronikus zeneDTS 5.1 a manual szerint csak dts jelbol erheto el, ha jol forditom (encoded with DTS data are played), de nekem is van oplay-em az nem ad ki dts-t stereo jelbol.
-
hétalvó
addikt
válasz
headhunter86 #11059 üzenetére
csereld ki az optikai/spdif kabelt vagy nezd meg a csatlakozokat, nem e lazult ki valamelyik dugo, lehet melynel kontakthibazik.
integra: szerintem valamit tulbonyolitasz
zenet stereo-ban szoktam hallgatni, a fazis minden egyes sorround modban romlik, de nagyon erdekes, hogy hogyan lesz dts hangzasod stereo jelbol,
xfi-vel jatszani csak dts connect-el tudsz 5.1-ben vagy DD live-al.
elmeletileg nincs kulonbseg hdmi es optikai kabeles stereo pcm jel kozott, lehet meg a mintaveteli freki tul magas a pc-n es abbol mar a denon procija nem tud dts sorround-ot szamolni, allitsd 44.1/16bit-re a pc-t. -
hétalvó
addikt
válasz
headhunter86 #11049 üzenetére
hatso hangszorokat az erosito setup-jaban allitsd small-ra, ha van ilyen egyaltalan.
Az erositod szerintem semmilyen dts-t se tud!
Csereld le azt az erositot, mert nagyon keves ma mar. DTS-t legalabb tudjon az utod.
A WDTV mondjuk stereo-ban kirakja a DTS-t es onnan az erositod prologic-ban csinal terhangzast, dehat eljart mar az ido efelett.
-
hétalvó
addikt
popó, na látod ez már alakul, de ez nem a piac, szeretnél egy hdmi-s erősítőt a régi helyett. Onkyo 507-508 olcsó belépő lehet, HK-ban 260 pl. (kb 50-60k az ára használtan)
kábelekre: ameddig valaki nem hallotta hogy van különbség úgyse hiszi el, de jobb, ha mindenki elhiszi, hogy van különbség és nem hülyeségből van ennyi féle kábel. Aki hallja a különbséget és szüksége is van rá megveszi, aki nem annak mindegy.
barmilyen kábelt lehet toldani, de hifi-ben nem szokás, nem illik, hangminőség miatt. De aki akarja otthon úgy tekeri-forrasztja-sodorja-toldja ahogy akarja.
-
hétalvó
addikt
hát nem tudom neked milyen erősítőd van, de én egy ilyen képet találtam az avr 235-ről, amin 2db optika és 2db spdif bemenet van.
avplanet-en is 2/2 bemenetet ír
szóval érdekes a kérdés amit felvetsz
talán hogyha nem az optikai kimentre próbálnád bekötni aa dolgaid még elég is lenne a bemenet. ráadásul még ott van a 7.1-es bemenet is rajta.
-
hétalvó
addikt
A zip-et tudom, hogy lossless, de a hangtomoritokben nem hiszek. wav-ot zip-eltem mar semmi eredmennyel. valami ki marad, hogy kisebb legyen, de teny, hogy a legjobb minosegu tomorites a flac.
Itt lesz az ideje tesztelgetnem, szegeny hifibarlangosok
en nem allitok semmit csak nem hiszem! ne tessek a hitemben megingatni
de csaphatunk egy flac tesztet valamikor, megszervezem, sor lesz es kihegyezzuk az erzekeinket
-
hétalvó
addikt
Azert ezt egyszeruen megoldottad
Mert ugyen mitol passziv egy kimenet?
ha nincs sub csatorna kimenet az erositon akkor az aktiv melynyomokat altalaban be lehet kotni a hangszoro kimenetekre is, ami valljuk be nem a legoptimalisabb megoldas, de letezhet olyan sub amin nincs magasszintu bemenet es akkor nem lehet bekotni csak egy kulon atalakitoval.
FLAC-ra soha nem fog senki meggyozni, hogy letezik olyan tomorites ami nem ront a minosgen, tudom erre pelda a ZIP es tarsaik, de akkor is hihetetlen szamomra zeneben. Ugy hogy nem keves flac-om van...
-
hétalvó
addikt
válasz
ricsik #10928 üzenetére
SACD-t hol pipálod ki? DSD-t pc-ből ki nem csikarsz. A lemezt nem tudod olvasni eleve.
DE ha valaki tud rá megoldást ossza meg velem a tudástAdok egy SACD lemezt és azt játszuk le PC-n. Másolásról nem is álmodozva. Csak egyszerűen halljuk a speaker-ből.
Ha LPCM-ben engedz ki mindent ati-n akkor annyin fog kimenni amennyit beállítottál a PC-n és erre mindent átkonvertál a számítógép. Ha bitstream-et engedsz ki akkor nem nyúl hozzá, akkor minden az erősítőre van bízva.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10914 üzenetére
a fel hangero az a 0db-s erosites mi a gondod vele? akkor kb pont jo, ha ott eppen hallhato. Az a jo ha nem tudod hol a melylada csak vannak melyhangok. A mission sub se tud semmivel se tobbet amit a szett-hez terveztek.
A melyladad majd akkor lesz keves, ha lekapcsol a vefokja, mert tul sok neki, addig kuldheted nyugodtan, de az mar hazibuli lesz egy 20m2-es szobaban.
BBeci: A Velodyne-al pedig nem er jonni, az egesz rendszerem nem er annyit...
Ezt a fel hagerot illene mar vegre elfelejteni... Nagyon amator hozzaallas.
Egyebkent mar keves neked a sub? Lehet 30-asat kellene venned, de egy akkora szobaba vicc...
-
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10874 üzenetére
Azt a Dali-t én árulom, szerintem jobban jártál volna vele... Csak MS308 miatt lett eladó nem pedig azért, mert valami bibi volt vele. 10colos ez is az is, a watt-oknak pedig nem kell hinni.
A kattogás az a hangfalvédelem, 2 szép relé leválasztja a hangfalakat a végfokról, teljesen elfogadott dolog. Addig nem enged ki jelet az erősítő ameddig minden nem stimmel. Pl a bekapcsolási impulzustól véd.
A bemenet választó is kattoghat hasonló elven.
-
hétalvó
addikt
Ha már gond a kicsúszás akkor lehet ilyeneket is venni :
237g
ilyenem is van pár, csak ezekben 1 nagy csavar rögzíti a vezetéket, de nem fog kilazulni soha az aljzatból.Amit először linkeltem, nekem bevált, nem kell sokat mozgatni, ha pedig lötyög simán meg lehet igazítani a lamelláit egy kis csavarhúzóval. Nálam még 1-et se kellett.
Nekem is vannak 2000ért jobb ötleteim, de otthonra pár ezer forintos kábelhez nem hinném, hogy jobb kell.
Arra pedig, hogy a csavarok kilazulnak bennük, nem tudok mit mondani, 4-es vezetékkel én még nem tapasztaltam, de kb 5 évente át lehet húzni őket.
Annyira nem lehetnek rosszak, ha BBéci-nek is van pár otthon belőlük, kezdőcsatiknak jók.
-
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10736 üzenetére
Hidd el jót ajánlottam, jó lesz oda.
ilyen dugókat vegyél rá : banán
a nagyobbat vedd, amibe belemegy a 4-es, ne forraszd csak dugd össze, 2 csavar beteker és kész is.
Szerintem teljesen korrekt cucc.A szigetelt kábelek inkább hangosítástechnikában jönnek jól, ahol 50m-es kábelek se ritkák.
Otthonra sima kábel való.
-
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10734 üzenetére
inkabb vedd ezt, bevalt, tesztgyoztes volt:
kacsa 2x4ofcminden kabel maskeppen szol egy kicsit, de en mar nm igazan hallom ki az itthoni rendszeremen a kulonbseget. Igazabol lehet egy kicsit vagni vagy szinezni a hangot veluk, simitani a rendszer hangjat. En pl a sima ofc kabeleket szeretem, van aki az ezustozottet...
250k-s rendszernel nem kell elszallni! -
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10698 üzenetére
túl hisztis vagy és elveszel a problémák tengerében, inkább azt mondjad milyen a láda? Jól szól? Tetszik a hangja?
De jelentem nálam ON-on van amióta megvettem és nem brummog.
A hangerő állítással nem biztos, hogy át tudod verni a ládát, pl ha a hangerő poti után van a szintérzékelő. Master/Slave konnektor lehet még a megoldás, ha ennyire háklis vagy rá.
-
hétalvó
addikt
a mordaunt subra. van ilyen, lehet gyari hiba, originalt kaptal ?!
nalam ugyanez a sub fel eve remekel. es atom kinyirhatatlan volt, hogy szettekertem a
lelket, de elobb kapcsolt le a erosito benne mint, hogy a melynyomo meghaljon.mondjuk en 3 napig kis hangeron jarattam ejjel-nappal, szepen elzenelgetett magaba es csak utana kapot kakaot, dehat ezen azert ennyire nem mulik.
van ilyen, szepen ki fogjak cserelni.
es milyen volt a velemenyed rola hangra?
-
hétalvó
addikt
válasz
leviii69 #10304 üzenetére
klipsch na nekem ez tetszene hozza
ez illik
polk ezzel pedig mar el lehet lenni, mellyel 200 folott ez is.igazabol 2 kilo alatt nem nagyon lehet kijonni melyladaval, esetleg jamo606+sw250(meg mindig foti cora
)-al. amibol valami hang is jon ki...
ha keresel mindig tedd hozza mennyi penzed van ra, mert azt lehet elkolteni, hatar a csillagos eg.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10241 üzenetére
Ezt hivjak alapzajnak, kezd alakulni. Ezert jo a beleposzint, elhuzza a mezesmadzagot, nehogy azt hidd, hogy a 607-nek sincs. A Marantz-omnak is van, de nem megyek ra, hogy eszrevegyem. Van ez az ertek jel/zaj viszonynak hijjak, nem veletlen.
Placi58: Azt az SA-XR55-ot ne tessek leszolni, nagyon komoly kis cucc az am, van par forum ahol istenitik, selyem dom-hoz vissza is vennem. 55 bruttoert lehetett venni, abban az arkategoriaban pedig vegkeppen parja nem volt.
BBeci azt a Velodyne-t megvetted vagy csak tesztelgeted?
Mer azert az meg engem is fel tud izgatni picit
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10225 üzenetére
latod
mondtam, hogy hamar ki lehet noni egy 308-ast, minel tobbet hallgatod annal tobb hibajat fogod eszrevenni. Egyebkent mindenhol van egy kis "sugas" alapzaj. Ezzel ne foglalkozz szerintem.
Egyebkent analog az erositod is, maximum van digitalis bemenete, de a vegfok az nem. Panasonic/ES Sony-k azok pl. full digik, ott tenyleg nincs ilyen, de nekem pl azoknak nem tetszik a hangja(SA-XR55 utan). (BBeci, tudom vannak komoly darabok, de nem 100k-s kat)Ha megjon a sub-od a front-okat az erositon, tedd small-ba, a frekivagas legyen 80HZ.
-
hétalvó
addikt
-
hétalvó
addikt
válasz
bmeszaros #10117 üzenetére
Néztem én is a nagy denon-okat, de megnéztem mellé az árukat is és megremegtem, szerintem medialejátszót válassz inkább és egy olcsóbb erősítőt, jobban megéri és a frissítésekkel se lesz annyi bajod.
Mondjuk egy 1910 ami 150k + xstreamer 35k-ért és mégse 350k mint amennyibe a 3310-es kerül. Mondjuk ha a pénz nem számít
zenét hallgatni viszont szerintem nincs jobb egy squeezebox-nál (kell hozzá server) 40k
de itt már a dune 3.0 is el lehet gondolkozni 130k-ért és még mindíg nem vagy 350-nél.
ha viszont hozzászoktál a 3-as hangjához nehéz lesz mást venni
-
hétalvó
addikt
válasz
leviii69 #10098 üzenetére
mit vársz? hogy azt mondjuk jó?
ez egy belépőszintű cucc, árban majdnem a legolcsóbb, ennyi.
Tegyél hozzá még egy százast és lehet jobbat ajánlgatni.Jamo-ból 606-os alatt nem választanék. Pioneer helyett egy kis denon-t vagy marantz-ot választanék. De leginkább valami használtat szednék össze.
-
hétalvó
addikt
válasz
KTTech #10080 üzenetére
Nem tudom, de szerintem ezek már nem analóg módon vágnak, nem hinném, hogy lenne a kimenetek előtt szűrőáramkör, digitálisan szétkapja a proci és csók.
BBéci: Én is úgy szerettem sokáig, ameddig nem jött meg az új mélyládám, ezzel vágva szeretem a frontokat, de azért ez a kérdés már igencsak ízlés kérdése. Egyébként nem hülyeség az a 40Hz, ha a frontjaid odáig mennek le, ellehet azt találni., onnan pedig a sub tolja. Mondjuk biztos nem lesz lineáris, de ha nem hallgatsz minden nap frekvencia CD-t nem lehet észrevenni.
-
hétalvó
addikt
válasz
Thuglife #10074 üzenetére
nem jol tudod, nem kihagyas nem lesz hanem pup nem lesz a frekigorbeben es folosleges a melyladan bekapcsolni a hangvaltot, mivel a normalis hazimozi erosito megoldja ezt.
az en szubomban van egy pupli csokkento aramkor plusszban, amihez nekem nincs fulem se kedvem beallitani.
ha kicsit a frontok erdemes 100-120-ig felvinni a vagast, mert akkor hangosabban tud szolni egy adott rendszer, igaz lehet mar hallani a sub helyzetet.
pupli ott keletkezik ahol atfedi egymast a 2 frekigorbe, de minden hangvaltoban van egy kicsi meg a hangfalakban is, amit igyekszik minden gyarto eltuntetni.
wiki az hogy milyen tartomanyban van mindegy (mely/kozep/magas)
ha ezek a frekik raadasul meg nem is egyeznek akkor tenyleg lehet lyuk, vagy orias pupli is, de ha egyeznek leginkabb pupli lesz.
ha ertitek, pupli
-
hétalvó
addikt
Jamo 606, ha van még a fóti cora-ban 200-as méllyel 140-ért,
200-ből kijön a mourdaunt szettem is kb, ami azért nem rossz.
200-ért már sok szép szettet lehet kapni, de én a JBL-eket kerülném. Polk-ból szerintem csak RTi.
Ha meg van az erősítő el kell vinni pár boltba,megmondani mennyi van rá és kipróbálni saját zenén ami belefér.
MS903 dipole 39e, MS904 45e, MS309 60e, MS304 25e, hifibarlangos kifuttató árak
180k subbal, álló front-al, dipole háttérrel, szerintem nem rossz választás, tudom itthon is ez van(háttér nem dipole), ha kihozod az erősítőd bekötöm szívesen.Tessék ilyesmi akciókat keresni. Mindig kifut éppen valami valahol.
-
hétalvó
addikt
nalam az ati hdmi driver meg se mukkan az erositommel, a realtek megy
akkor javitok, ha nem megy valami erdemes megprobalni a masik drivertes mindenkeppen blue-ray-el erdemes probalkozni.
blue-ray-hez en is a totalmedia-t szerettem, azota a oplay-emet szeretem
majd ha lesz hd szinkron szenvedek vele, de ameddig nincs, csak villoggasnak latom, hogy nalam megy, nala nem. mindennapi eletben a sima dts eleg mozizni ma, zenere meg ugyis stereo.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9694 üzenetére
akkor megy a hdmi hangod. innentol mar csak a megfelelo lejatszo szoftver kell
es jon a szokasos szivasdesktop-ra az annyi, hogy csak ott szol ahol az elsodleges kijelzo van
somogyit sose vegyel 2.-es alapszabaly
az a mission szett mar inkab amit alant linkeltek, vagy a kis jbl nekem az se teccik, de inkabb mint egy somogy, lehetoleg selyem dom legyen a magas.
ez is nagyon gagyi es nagyon kicsi, de occso es nem somogyi : eltax
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9690 üzenetére
erosito-n bekapcsolod a hdmi hangot(nem pass through), hozzarendeled egy bemenethez a hdmi-t, odaallitod az erosito bemenet valasztojat.
pc-n vezerlopult/audio : alapertelmezett lejatszoezkoz ati hdmi/ atvaltod a desktop-t a tv-re es ha minden igaz megy, meg majd be kell allitani, hogy mit tudjon, de DTS-MA-hoz nem lesz eleg egy media player, powerdvd asszem a jo ati-hoz.Onkyo-kbol pedig sok a szurkeimport, azokhoz ketes a gari es nincs magyarnyelvu, mm es tarsai se = mo-i behozatallal, ez van par ezerert az anyjukat is eladjak a magyar kereskedok.
bbeci, 507 4, 308 2
akkor az 507 2x olyan jo
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9629 üzenetére
Mert neked az van, masnak nem kell azt ajanlani. Es nem kell onigazolast keresni.
IC-s vegfok belenezel es 2db nagy fekete ic van a hutobordara erositve, nem pedig sok szep kis fet vagy tranyo. Na ezek altalaban mocskos rondan szolnak, se dinamika, se tisztasag.
A teljesitmenye pedig hat na, osszuk vissza es jo ha 30watt lesz az csatornankent. Melylada nelkul halott ugy mozizni ahogy van. (par watt-on meg jok, satellitek) Talan jo a D osztalyuak. Autoradiokba valoak. igy neznek ki
Tessek 507-eset venni, a 308-asat pedig elfelejteni.
Akinek eleg a 1,5 kabel, annak eleg, aki teljesitmenyt is akar vinni messzire, annak nem.
-
hétalvó
addikt
felejtsd el, ha jót akarsz.
nagyon nem lesz szép hangja, a cucc kb semmire nem jó, max arra a rendszerre amit kitaláltak hozzá.
nézd meg a hátulját, micro tornyokon van ilyen csatlakozó, engem kiver a víz tőle, mondjuk a front legalább tekerős. a csiptetősbe kb 1.5-es kábel a max ami belemegy. Nálam 2,5 alatt nem létezik hangfalkábel.
507-es 80000ft ez a 308-as pedig 75000, ne legyen már kérdés melyiket, unokatesomnak vettünk 507-est teljesen elégedett vele, lehet csak 5.1-es, de még én is azt mondom a 7.1-re hogy felesleges. ő meg el van ájulva tőle, hdmi még csak be sincs dugva...
-
hétalvó
addikt
a 308-as onkyo-ra soha nem erdemes rastartolni
, minimum 508 onkyo-bol.
308-as hibai: IC-s, csiptetos hangfalcsatis, hifista nem kovet el ekkora hibat. 310Wattot vesz fel
(508 450W, 608 620W)
az pedig, hogy mikor erdmes venni, leginkabb akcio fuggo, ha latod megjelent az utodja erdemes figyelni a kiarusitasokat, nekem mondjuk a saturn es mm tavaszi bemutatodarab akcioi a legkedvesebbek, de az nagyon lutri, de van -
hétalvó
addikt
Tőlem a 807-es kapna egy +, rengeteget tud az áráért, mondjuk lenn benne még egy mkv lejátszó és repülnék megvenni. Esetleg, ha Marantz emblémája lenne
, de tényleg jó gép lehet az a dög.
a 4 csillag nem olyan rossz, review : whatahifi 4*
valami olyasmit ír, hogy mozin rendesen odabas. -
hétalvó
addikt
En hifibarlang fan vagyok es pl a chario-knak, de meg a quad-oknak is, persze allvany es beallitas, nem kell sehova nagy hangfal, 16-os melykozep, kb mindenre eleg, persze nem tetoteri fa burkolatrol beszelunk.
Szerintem a jbl-ednel mar inkabb a minimum legkobmeter szamit, mert nagy hangszorok, kis szobaban sehogy se szolnak.
Na jo, nekem az szol jol ha remeg a gyomorfalam... Meglepodnel milyen egyenesben hallgatok mindent.
es persze most nem azt mondom, hogy egy szinhazterembe eleg egy par polcsugarzo, pedig az outline tud meglepetseket okozni ott is meretben, de az mar PA top.
de konyorgom csak wattok ne...
-
hétalvó
addikt
ezert mondom nem kell a wattokkal foglalkozni, eleg csak megnezni a csovesek teljesitmenyet. Sok watt inkabb a jo dinamikahoz kell, 20-30 watt-al csatornankent el lehet lenni, 50 mar nagyon eleg. Small-ba beraksz minden hangfalat, ala egy sub-ot es eleg barhova. Azert egy 2.5-es dom magas es 13cm-es melykozep alap az osszes hangdobozhoz. Otthonra amit az emberek kezdo rendszer vesznek, meg teljesen midegy, nezzen ki jol es duborogjon
a minoseget ugyse fizeti meg elsore senki.
Bele kell nezni a vegfokba felulrol, ha ket nagy ic-s messzirol kerulni, ha sok kis fekete csoki van a bordan akkor mar jobb a helyzet, minel nagyobb a tapja annal jobb, a nehezebb is igaz ameddig nem toroid van benne, de az mar megint nem 80k-s kategoria.
Olcso yamaha-k szinte mind ic-sek, a kis onkyo is, en borzasztoan utalom a hangjukat.
Panasonic digitalisai meg jok olcsoban sa-xr55 pl, de nekem annak a hangja se tetszett, szettolta a fejemet valami magas hangu sipolas amit csak en hallottamha kell legyen allo a front, de nem kell bele 8 hangszoro, eleg a 2 utas, ahhoz meg barmelyik erosito eleg. legkobmeterhez szamolni is mosolyogtato, milyen a fal, milyen a padlo, minden szamit, el kell kezdeni epiteni es szep lassan kialakul, egybol ugyse lesz jo, ahhoz azert tapasztalt segito kell es latni kell.
Sokan vannak akik pici monitorokat hallgatnak nagy szobakban es szeretik csak ugye ott egy par hangfal 200k plussz allvany es van amikor meg sok is a mely.
nem lehet ezt kategorizalni, foleg nem wattra
-
hétalvó
addikt
válasz
susuahod #8316 üzenetére
nem szamit mi van rairva valamire, marketing az egesz
akarmelyik hazimozi erosito jo, ha melyladat teszel melle es foleg a melyladan mulik, hogy beszolja-e a szobat, azzal erdemes varialni.
(nem mikrohifi erositokre gondolok persze
)
ne bonyolitsd til, vedd meg aminek tetszik a hangja, tetszik a szemednek, utana cserelgesd a melyladat, de ha abbol veszel egy 30cm-est, akkor nem lehet gond.
-
hétalvó
addikt
válasz
Pityke78 #8217 üzenetére
Az egy vadallat gep
Par otlet. klite ujrarak, reset setting, 5.1 speaker, A3filter mindenre.
AC3 filter spdif be, DTS be
realtek driver spdif engedelyezese, vita/win7 default audio SPDIF
ha az optika kabel pirosan vilagit akkor mar alakulerositod speaker setup es kapcsold be az osszes csatornat/hangfalat, erdemes leelenorizni egy test hanggal, esetleg mikrofonos kalibrilas(nem tudom van-e)
es jo lenne ha a film is 5.1-es hanggal lenne tomoritve AC3 nem egyenlo 5.1-el. azert prologic-ba kapcsolva az erositot akkor is kellene terhangnak lennie.
-
hétalvó
addikt
válasz
dhcodoki #8212 üzenetére
Azert igen jo ful kell ahhoz hogy kihalld a kulonbseget, nekem inkabb csak erzesek vannak es rengeteg belebeszeles, analogon 1 arnyalattal analogosabban szol, ha pure direct-ben hasznalom, de csodat senki ne varjon. Reklamfogasnak jo maximum szerintem, de lehet csak nekem van jo erositom
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Suzuki topik
- Légies iPhone halvány színei
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest