Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Kamikaze240 #34235 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam
Nem vagyok egy nagy guru ebben (sem), de ha jól emlékszem, akkor a Maya kártyák egész jó hírnévnek örvendenek.adamssss: a stream-ben is egész jó áron adják épp
(Hezitálok, hogy kéne valami "egyszerű" megoldás is a notimhoz, bár inkább egy kisebb füles lesz szerintem belőle) -
Vidala
senior tag
válasz
Kamikaze240 #34231 üzenetére
Én a belső hangkarikat kevésbé kedvelem, mert többször fordult elő (ill. hallottam is róla), hogy összeszed mindenféle zajokat a gépből (HDD ciripelésre, ilyesmire kell gondolni).
Lehet, hogy nem futsz bele ilyesmibe, de gondoltam felhívom a figyelmed az eshetőségre.
Szóval inkább egy külső (pl. USB-s)Szerk:
A linkelt szett az egy összeválogatott "mix". Ha jól látom, csak a sub való az SCS-től, a többit így hirtelen nem tudom. Talán a satelitek a "control" szériából valók, de az erősítő-lejátszóra még tippem sincs. -
Vidala
senior tag
válasz
Klemens #34192 üzenetére
Sajnos ez a legolcsóbb ajánlható megoldás újonnan. Használtból kellene megpróbálnod összerakni valamit, de 45K-ből akkor sem egyszerű.
Azért sem ajánlott még, mert:
- ha valami elromlik benne, akkor az egész szett kuka, mert a javítása nem lesz "gazdaságos"
- gyakorlatilag nem fejleszhető
- nem, vagy alig egészíthető ki pl. külső lejátszóval stb.
Remélem semmi lényegeset nem hagytam ki. -
Vidala
senior tag
A wifi mellőzése nem zárja ki, amit javasoltam. Lehet kicsit elvesztettem a fonalat...
Az internet modemet bekötöd a router-ba, az szépen megosztja a neted, amire kábellal is rácsavarodhatsz, nem csak wifin. Akár több géppel, legyen az egy noti, vagy NAS stb. Ezzel kapcsolatban már elmondtam a véleményem.Én személy szerint azért wifizek, mert nekem kényelmesebb és megfelelően működik.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
Mezei felhasználói szemszögből én is inkább Dorian mellé álnék. Ahogy nézem, az olcsóbb NAS-ok tényleg csak "arra" jók, ráadásul a legtöbbet nem olyan egyszerű megfelelő működésre bírni, pepecselni kell vele.
Ehhez képest egy régebbi, kisebb teljesítményű notebook, vagy netbook nem csak "arra" jó, bármikor használhatod másra is (pl. behal a fő géped, és amíg szervízben van sincs para) keveset fogyaszt (azt nem is értem miért kéne aksiról mennie), és csendes. Ha spórolni akarsz, akkor USB-s dokkolót veszel, és abba rakosgatod a belső HDD-ket.
Ja és pl. nekem a NAS-hoz már monitort is kéne szereznem, mert jelenleg már nincs otthon, csak noti, a TV-t meg nem cipelném át a gardróbba.Persze, némi fáradsággal igen jó céleszköz faragható egy NAS-ból, és RAID használatával az adatbiztonság sem összevethető, de mondjuk nekem se kedvem, sem időm nincs bíbelődni vele, már ha meg tudnék bírkózni mondjuk egy Linux konfigurálással. Pedig nem vagyok láma, csak már kevésbé érdekel, mert nincs mindenre időm. Ja nem informatikus vagyok, ez csak a hobby-m.
Tehát igen sok mérelgelendő dolog van, ami eldönti, hogy melyik ösvényen érsz fel a Fujiyama tetejére.
-
Vidala
senior tag
Nem csodálom, hogy kavarog már a fejed, kaptál tanácsot rendesen!
Azt a TP-Link routert csak ajánlani tudom: nekem is egy ilyenem van, azóta nem volt gondom a hálózattal (egyszer indítottam újra eddig, de csak azért , mert a UPC frissített valamit a hálózaton, és ilyenkor szükséges).
Ezzel megoldódna az egy darab ADSL kábel problémád.A NAS már kacifántosabb, erre én hármat javasolnék:
1) A router is beállítható erre, mert USB csatin rádughatsz külső HDD-t, viszont "kicsit" szórakozni kell a konfigurálással, illetve a sebességében kevésbé bízom (én nem vágtam bele, de sokan használják)
2) Veszel egy olcsóbb NAS-t
3) Veszel egy használt notit, esetleg valami mikro PC-t.
Én a használt notira szavaznék több okból is. Olcsón meg lehet úszni, mivel úgyis valami kisebb teljesítményű kéne, mert az csendesebb lesz és kevesebbet fogyaszt. Netezni lehet vele, és te úgy is USB-s külső HDD-t használsz.Én személy szerint azért nem vacakolok ezzel, mert amennyit otthon megy a notim amíg használom, addig egy FiberPower 60-as csomaggal mindent le/fel töltök bőségesen (néha még az extrém használat korlátra is rá kell néznem, pedig ezt én sem gondoltam volna korábban
).
-
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #33622 üzenetére
Én UPC digi STB-t (Thomson) használok, és véleményem szerint alapvetően megéri digitális összeköttetést használni. Azt sajnos nem tudom, hogy a Digi TV-nél ez mennyire jön ki, de igen esélyes, ha ennyire gány az analóg hang.
(#33645) archonas
Esetleg csapd hozzá a JBL ES szériát is, ha nem nő túl hosszúra a lista. Mondjuk esélyes, hogy úgysem lesz mind egyszerre éppen, úgyhogy azt hallgatod, ami van (4-5-nél többet egy szuszra meghallgatni már amúgy sem egyszerű, hamar fárad a fül is).(#33642) Gaben1
40K-ért egy kis utánajárással már találhatsz olyan erősítőt, amiben Dolby Digital dekóder van, ez legyen a minimum (ne keverd a DD egyéb hangzatos dekódereivel, hacsak nem HD). Még egy kis plusz szerencsével DTS-t is tudhat.(#33643) Marci79
Sajnos a Yamaha honlapján nem lehet regisztrácó nélkül megnézni a manual-t, én meg lusta vagyok. De esélyesnek gondolom, hogy nem tud "konvertálni" a két különböző típusú jel között, csak ugyanolyan formátumú bemenetet tud továbbítrani a kimenőre. A komponens és a kompozit nem ugyanaz. Az persze tovább bonyolítja, hogy nem tudsz ki/be meneteket állítani, és a tévedés jogát is fenntartom. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #33513 üzenetére
Teljesen igazad van, rendkívül bosszantó.
Mondjuk eleve a rendkívül kedvező ár gyanús volt, ezért valami "trükkre" számítani lehetett, ahogy írtam is. Mondjuk ezek után az eladótól minimum egy óriási boccccs kellene, de ettől függetlenül egy gémkapoccsal sem üzletelnék vele többet.
Vedd át pityu optimizmusát, jöhet még jó ajánlat (még ha realisztikusabb, akkor is), csak nézelődni kell. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #33279 üzenetére
Elektronikai, számtech cuccoknál, meg még sok mindennél (mondjuk pl. autóknál) olyan szintű az amortizáció, hogy felesleges ezen egy percig is gondolkodni. Ilyen alapon mindig csak a jobb vételre várnánk.
Talán egy-két kis szériás speckó és hi-end cucc tarthatja az árát sokáig, de ezt nehéz megmondani, mert ilyeneket nem szoktam az apróhirdetésekben találni. Inkább a gyűjtők adhatják-vehetik maguk között az ilyesmiket.Esetleg úgy lehet ezzel valamit kezdeni, hogy lecsapsz egy jó vételre, a tiédet meg továbbpasszolod, akár hasonlóan jó áron.
Én egyelőre inkább élvezem a jelenlegi rendszerem, aztán majd egyszer upgrade-elek valami komolyabbra. Bár a legeseélyesebb, hogy ehhez előbb a lakást kéne nagyobbra, leginkább egy házra cserélni, ahol már ez is a terv részét képezi majd, az alapoktól kezdve. -
Vidala
senior tag
Sejtettem, hogy valami ilyesmi van a háttérben. Mi meg osztjuk itt az észt, te pedig eldöntöd mi-mennyit ér számodra.
A kép alapján sem látom értelmét még egy sub-nak, az erősítőre pedig továbbra is azt mondom, hogy egy 255-ös, vagy hasolnó kategóriában gondolkozz, de egy magasabb kategóriájú is megérheti (régebbi olcsóóbban), de felesleges túlzásba vinned.
Ha találsz valamit a használtpiacon, kérdezz nyugodtan, mert "több szem, többet lát".Csak egy kis adalék: nálam a 255-ös azért is volt nyerő, mert már elég rendesen el van látva csatlakozókkal (nem x db HDMI-re gondolok, hanem pl. diszkrét 7.1 ki és bemenetek), és kb. mindenről, mindenre tud konvertálni. Az ilyesmiket alsóbb kategóriákban lespórolják, ill. az újabb gépeknél csak a felsőbbekbe szokták betenni, pedig jól jöhetnek.
-
Vidala
senior tag
Én is meglepődtem a 3 "centeres" elrendezéseden, semmiképp nem a "szokványos" megoldások közé tartozik. Gondolom nem túl nagy a szoba, ezért is vannak benne relatív kicsi dobozok.
Egy második sub-nak inkább csak akkor lenne értelme, ha extra hangnyomásra lenne szükséged, mert nagy a tér.
Nekem is ebből a szériából vannak a dobozaim, és elég jó az a center (meglepően komoly mélyek törnek elő onnan is időnként). Viszont szerintem BBéci azért is mondja a magáét, mert az ES25C 13cm-es membránjai azért kifulladnak a mélyközép tartomány alján, ezt pedig nem tudod a sub-al pótolni, mert nem arra találták ki.
Én is ajánlanám a két front cseréjét, mondjuk egy pár ES30-ra, az abban dolgozó 17cm-es membránok, és nem mellesleg a doboz kialakítása szvsz is elég sokat javítana a hangzáson.Erősítő (végül is ez érdekelne jobban): nekem egy H/K 255-ös AVR hajtja őket (az adatlapomon egyébként megtalálod a részleteket), és mozira tökéletesen passzolnak, bátran állíthatom. Ettől még, ha találsz használtan ennél jobb erősítőt, abból bajod nem lesz.
-
Vidala
senior tag
Én is így gondolom, csak azért fogalmaztam általánosabban, mert nem ismerem a konkrét rendszert. Hiába "régi" az a Froudja skálázó, azért elég jó munkát végez.
Valamint Dorian kijelentéséhez csatlakoznék még, már én is megírtam korábban ezirányú tapasztalataimat: egyhamar nálam sem lesz még komolyabb fejlesztés, és ennek az egyik oka, hogy jelenleg a "leggyengébb" láncszem, a forrás minősége. Korábbi cuccaimhoz képest döbbenetes, hogy milyen különbségeket mutat meg a mostani.
Sőt, az egyperces "szabályhoz" is csatlakoznék (mondjuk én eddig 5 percesnek hívtam)
BBéci:
Sőt arra is emlékszem, hogy a lejátszót soroltátok előre, és majdnem a legvégére a hangfalat.
Én maradok konzervatív, és azt mondom csak, hogy a lánc olyan gyenge, mint a leggyengébb láncszeme. -
Vidala
senior tag
válasz
Integra #32999 üzenetére
Lehet romlás, de akár javulás is. A komponensektől függ. Sokan azt mondják, hogy jobb közvetlenül a forrásból, a megjeleítőbe dugni, de ezt sztem egy gyors kipróbálással te is el fogod tudni dönteni, melyik a jobb.
Nálam is minden megy az AVR-be, és onnan a TV-be. Nem találtam igazán érdemi különbséget ahhoz képest, mikor még AVR nélkül közvetlenül volt kötve, sőt. A DVD-k esetében határozottan jobb az eredmény. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32880 üzenetére
Ez igen jó kis ajánlat!
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32885 üzenetére
Nekem is így tanácsolták, nálam is így van.
Integra:
Nagyon sok minden van így az életben, sajnos kompromisszumokat kell kötni, és abból kell kihozni a maximumot, ami van. Bár ezzel sztem nem mondtam újat. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32873 üzenetére
Tudom, hogy ott van, ezért látom is a kanapé mögötti szekrényt
részben ezért is kérdezősködtem. Nekem a hátsó faltól annyira van a fejem, amennyire a kanapé kiadja, úgy 30 cm-re kb, ami nincs sokkal előrébb a sorroundok középvonalától.
Próbáltam úgy is (inkább játék, mint filmnézés, az inkább a kanapé), hogy a kanapé elé behúzom a szupi ki fotelem, akkor nagyjából a szoba közepén vagyok. Ezzel viszont a két front kerül már kissé távol egymástól, és ront az "előről jövő" hangképen. A kettő közül összességében a kanapén ülve jobb az összhatás (végül is a hátsó hangok kevésbé hangsúlyosak, legalábbis ez a következtetésem).
Sorry az incidensért. Búfeledésnek hallgasd meg ezt
-
Vidala
senior tag
válasz
Integra #32860 üzenetére
Akkor is egész más hangjuk lesz, ha nyitott polcra teszed, vagy zártra, vagy mondhatom úgy is, mennyire van körbebástyázva mindenfélével. Meglehetős helyszűkében voltam, még mikor egy szobácskában laktam, így sakkoztam mindennel, hogy valami legyen egyáltalán. Ráadásul az akkori sztereónak csúfolt cuccom elég laposan szólt, de legalább rosszul. Szerencsére ezen már túl vagyok.
-
Vidala
senior tag
Igen, mostmár tudom.
Egyrészt sajnos nem jöttem elég korán erre a fórumra kérdezősködni, így ez a lehetőség még nem került szóba akkor.
Másrészt amikkel eddig találkoztam a di/bipól dobozok közül, azok ára jóval meghaladta a jelenlegi sorroundok árát.Mostmár viszont tudom, ezért írtam, hogy eccer talán lesz jobb. Szoktam azon elmélkedni, hogy lecserélem majd a meglévőket, és külön kezdek velük valamit. Mondjuk rákötöm egy hasonló "jó árú" sztereóra, mint amilyen mondjuk Dorinannak, vagy bajnokpityunak van. Legalábbis ez jóval esélyesebbnek tűnik most, mint egy nagyobb lakás-nappali, ahol mondjuk csak plusz két dobozt kellene hozzátoldani a 7.1-hez.
-
Vidala
senior tag
válasz
Integra #32851 üzenetére
Mit tekintesz még kompakt méretnek?
Ami hasonló, de mondjuk talán csak néhány árnyalatnyival jobb pl. a JBL SCS 178 5.1-es szett.
Viszont amit inkább ajánlanék, hogy relatív kisebb méretű pocsugárzókból + center + sub összeállítani valamit. Nem akarnék mindig a JBL-el jönni, mert van szép számmal más is a piacon, de nekem az van. Tehát pl. az ES20-as dobozok még mindig elég picik, sőt még az ES30-as sem valami óriás, frontnak már elég komoly is lenne.bajnokpityu:
Egyértelmű, hogy túlaggódod. Én is megkaptam már néhányszor, hogy a JBL csak elektronikus, meg puffog, meg mit akarok HM erősítővel zenét hallgatni. Még igazság is van néhány kijelentésben, de nem ez a lényeg. Te legyél elégedett a dolgaiddal, mivel az, hogy másnak mennyire tetszik teljesen lényegtelen! Még akkor is, ha szerintem itt senki sem teljesen elégedett a saját szettjével, mert vagyunk annyira őrültek a magunk módján. Én is kezdem egyre jobban megismerni a rendszerem hiányosságait, de attól még nem szeretem kevésbé. Egyszerűen élvezem, amennyire csak lehet.Dorian:
Nagyon tetszik a végeredmény, igazán kellemes hangulata lett a nappalidnak, amitől így szemre a jó hangzás sem áll távol, hogy úgy mondjam.Mennyire van meg a hátsó (középső) hangtered ilyen elrendezésben? Nekem is hasonló a végeredményű az elrendezésem, de ez sajnos teljsen hátulra nem igazán képes normális hangteret generálni. Kissé oldalra-hátra még elég jól definiált, de onnantól erősen korlátos. Sajnos ez van, majd eccer lesz jobb.
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #32749 üzenetére
Extrém szögből látszik némi invertálás, de alig fordul elő ilyen eset. (Harmony One még mindig)
Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy úgy van kialakítva az infra jeladó része, hogy akár teljesen függőlegesen is műküdik (azaz lefelé is sugároz, no meg ha jól látom hátra is, de az már tényleg extrém), így a kanapén elnyúlva, magam felé fordítva is tökéletesen műkszik. Egy dolog azért igényel megszokást: az érintőképernyőn könnyen mellé lehet nyomni eleinte, de már egész jól megy. -
Vidala
senior tag
Akkor úgy gondolom, bár szerintem a hallgatózások után már te is, hogy nem kis minőségi ugrást hajtottál végre az első elképzelésedhez képest.
Milyen csillapítást építgetsz? Ha nem "üres" a szobád, már az is csillapít, persze erre is rá lehet/kell gyúrni a jobb hangzás érdekében.
Kábel ügyben sajnos korán sem vagyok valami tapasztalt, de a KáCsa nagy előnye, hogy letét ellenében hazavihetsz kipróbálásra belőlük. Talán ezzel járnál e legjobban.
Minden kábel fontos, persze "túlzásba" sem kell esned. Ökölszabályként szoktuk ajánlani a rendszer árának cca. 15% körüli (ez a HDMI kábelek ára és a sok méter miatt még nem is túlzó sajnos) összeg rááldozását. Persze függ még a képmegjelenítőd méretétől is, hogy milyen különbséget tapasztalhatsz meg ebből. -
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #32691 üzenetére
Ebben is van valami, de sztem ha ügyesen el tudja helyezni a dobozokat és jól beállítja, akkor igen élvezetes lesz az. Főleg ennyi zsetonért, igen korrekt, ráadásul még kiindulási alapnak is jó "későbbre". Én is azt mondom, hogy inkább, mint egy Genius. A füles meg nem ugyanaz, főleg, ha más valakivel is meg szeretné osztani az élményt.
-
Vidala
senior tag
Szerintem a FEJhallgatós topikban is kérdezz körbe!
-
Vidala
senior tag
válasz
Marci79 #32566 üzenetére
A többiek nagyjából el is mondták, hogy mik a kilátások. 50K-ért újat tényleg vétek, de leginkább a csatlakozók hiánya jelenti a szűk keresztmetszetet. Viszont ennyiért már kitárulna a használtakból a paletta, jóval értelmesebb a választék, sőt egészen jókat is vehetnél ennyiért. Sajnos ez van ma a piacon, ebből kell kitalálnod, mi lenne neked az "optimális".
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32545 üzenetére
Szépen alakul!
Majd a végeredményről is kérünk képeket és hangzás beszámolót!A "lakberendező" énem is legalább olyan kívácsi, mint a házimozis. Nagyon tetszik a "dizájn". Én szerencsére meg tudtam győzni a feleségem, hogy ne akarjon semmit a dobozok tetejére pakolni. Persze van más, amiben meg nekem kellett engednem.
-
Vidala
senior tag
válasz
ricsik #32469 üzenetére
Elnézést, nem értek teljesen egyet. Amire te gondolsz, az inkább a veszekedés.
Egy nagy becsű örökzöldből idéznék:
"A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ."
Monthy Pyton csoport: A vita
Ezért normális esetben semmi személyeskedés, semmi negatív nincs benne, sőt, enélkül nem jutnák egyről a kettőre.
Abban, hogy az igazság fáj, igazat adok. De azért mert nem tetszik egy vélemény, miért kéne a homokba dugni a fejünket. Úgy is lehet értékelni, és tisztelni egymást, hogy nem egyezik a véleményünk. A Bólogató Jánosokat szerintem sokkal kevésbé tisztelik az emberek.Kicsit más:
Szó esett a "gazdagokról" is. Szerintem attól, mert valakinek telik egy néhány száz ezer forintos HM rendszerre, maximum jómódúnak nevezhető. A gazdagság nagyon messze van ettől. Ráadásul az egyéni preferenciák is igen sokat számítanak. Van, akinek fontosabb 2 autó, mint egy rendes HM szett. Ettől még ő sem feltétlen gazdag, mert gondolom nem egy Ferrari-ra spórol, de még csak nem is egy új, közép kategóriás járgányra.De nem akarom szétoffolni a topikot, viszont teljesen öncélúnak sem érzem a gondolataim, mert ezzel talán jobban megértjük egymás nyelvét, ami segíthet a szakmai kérdések megvitatásában is.
-
Vidala
senior tag
válasz
zonusz #32461 üzenetére
Szerintem elég korrekt "kis" szettet raktál össze, 18nm-re én sem biztos, hogy nagyobb dobozokat vettem volna. Mozihoz megvan a sub, zenére meg igen jók tudnak lenni az állványos dobozok.
Nem akarom én sem fokozni a vitát tovább, úgy látom azért már jobban értjük egymást, de ezek igen messze vannak már a bögreszettektől. Bőven belépő kategóriás HM szettek, ami az én szótáramban azt jelenti, hogy én is szívesen hallgatnék egy ilyet. Megyek is, és élvezem a sajátomat kicsit. -
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #32446 üzenetére
Azért tettelek rá, mert erősen kapcsolódik a két hsz egymáshoz.
Lehet nehéz megérteni, és cinikusnak, irónikusnak, sőt ezek szerint akár sértőnek is tűnik a véleményem(ünk), de higyjétek el, nem annak szánom(juk).
Hirtelen nem tudok jobbat, mint egy két újabb példával előhozakodni:
- Sajnos konkrét tapasztalat, hogy segítséget kérnek a fórumban, mert elromlik a DVD olvasó egy ilyen szettben (nem ritka eset), és szeretnék egy külső DVD lejátszóval kiváltani, mert a javítás drágább. Legtöbbször csak egy analóg sztereo bemenet van rajtuk, amiből már sosem lesz rendes 5.1. Tehát kuka = pénzkidobás. Egy újabb hasonló szettnél már ott tartunk, hogy annyiból újonnan is van amit egész jó szívvel ajánlunk, használtan pedig már egész értelmes dolgok köhetnek ki belőle.
A konkrét LG-re visszatérve kiemeltem, hogy van rajta optikai bemenet, amivel megoldható egy külső lejátszó csatlakoztatása, ami rendes 5.1-es hangot eredményez.- Saját példám: mielőtt megvettem a jelenlegi, és eddig életem első rendes HM szettjét, volt egy-két music centerem, meg számítógépes bögreszettem, de akkor se tartottam őket jónak. Aztán meghallgattam egy pár ilyet, és eszembe nem jutott ilyet venni. Borzalom hangképük van. Pedig nekem sem volt induláskor sokkal több pénzem, Viszont inkább gyűjtögettem, és tájékozódtam, többek között ilyen fórumokon, meg teszteket, meg a füleimmel hallgatózva.
- A mai világban rengeteg ipari hulladékot adnak el a gyártók sikeresen, szép színes szalagokkal átkötve. Nézz körül bárhol. Mondjuk kerékpár: egy kicsit is hozzáértő ugyanilyen véleménnyel van egy 30-40K-s Tecsós bicóról, mert az egyszerűen széthullik igen kevés használat után is. Ott is kb. 100K az alsó határ, amire a kerékpár címke jó szívvel ráaggatható.
Ezért nem kell megsértődni. Az egy sajnálatos tény, hogy sok embernek igen szűk keretből kell gazdálkodnia! Viszont én mér ringassam álomvilágba, hogy milyen faxa cuccot vett a pénzéért, mikor nem az. Ráadásul 1-2 éven belül legalább annyiba fog neki kerülni, mintha egyszer megfizetett volna valami minőséget. Ezt már édesanyám is megtanította nekem, pedig akkor még nem volt házimozi.
"Olcsó húsnak híg a leve!" -
Vidala
senior tag
jer1cho-nak is:
Akkor bocsánatot kérek, hogy utánanéztem és fontosabb pontokat kiemelve ajánlottam az LG-t, megértve azt, hogy 40K a keret.
Azt viszont ne várjátok el, hogy boldogan tapsolva áradozzunk ezekről, és ne hívjuk fel a figyelmeteket a gyengeségeikre.
Az sokkal rosszabb szerintem, mikor hasonló cuccok tulajdonosai jönnek segítséget kérni, és csak ennyit tudunk tanácsolni:Én is szeretnék egy szép, nagy, erős családi kombit, de csak 300K-m van rá! Én is hőbörögjek az autókereskedőnek, hogy miért csóválja a fejét, mert 6 misi alatt esélyem sincs?
-
Vidala
senior tag
Igen, valahol már olvastam erről. Ha jól emlékszem a Harman Industries sztorijával kapcsolatban. Persze lehet, hogy máshol (wikipédia talán). De te is említetted már, ha nem tévedek.
Ebben az esetben azt nem tudom eldönteni, hogy a Mark Levinson cégnek, vagy Mark Levinson úrnak fizethettek licensz díjat a névért? Illetve tényleg van köze(ük) is a "hangoláshoz"?
-
Vidala
senior tag
válasz
Esnyocas #32427 üzenetére
Huhhh, így már majdnem biztos, mi lehet a gond.
Árulnak ilyen néven (sub) RCA kábeleket, rendes árnyékolással. Ha nem így hívják, akkor 75ohm-os digitális koax-ot keress.
Ha betévedsz a KáCsa audio-ba, akkor nem nagyon nyúlhatsz mellé, ráadásul szaktanácsnak sem lennél híján. -
Vidala
senior tag
A többiek az én véleményem nagy részét már előrevetítették. Két fő gond van ezekkel:
1) A beharangozott "tökéletes" hangélménytől messze vannak
2) Ha valami elromlik benne (pl. DVD olvasó igen esélyes, ráadásul elég hamar), akkor egyben mehet a kukába, mert a javítása kb. egy új készülék árával vetekszik.Viszont ma épp ráértem ebéd közben, ezért a neten megnéztem a specifikációkujat:
- A hangot már kiveséztük, mindegyik szól valahogy
- Az LG a "legjobb" a három közül, mert van rajta (a) optikai bemenet is, amivel egy másik lejátszó ráköthető később (pl. ha besz**t a DVD olvasó) (b) ismeri a DTS-t is, ráadásul (c) Mark Levinson úr által továbbfejlesztett hangrendszerrrel !!!!reklámozzák (a Mark Levinson készülékek valóban kíváló minőséget képviselnek, de nem így néznek ki, és nem is ennyibe kerülenk)
- A Samsung nem tud DTS-t
- A Philipset feletsd el, mert semmit se tud az előzőekhez képest (optikai be sincs rajt)Megjegyzés: A kp korlátot megértem, de a nyugdíjjassat nem. Én nyugdíjas koromban sem szeretnék ilyen HM rendszert, egy "igazi" Mark Levinson-t viszont annál inkább!
Ezen azóta is röhög a vakbelemaz LG-vel kapcsolatban, de hátha tényleg jelent egy hangyaf*****i pluszt a többihez képest.
-
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #32385 üzenetére
Olyannyira nem az "igazi", hogy nem megy át rajta. Kevés a sávszélessége.
Lehet még analóg is kötni, de ennek is vannak feltételei. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32360 üzenetére
Az is igaz, hogy a terem (bár inkább szobának kellene mondanom) 4 függőleges falából 2-őt teljesen beburkoltunk, amiből az egyiken ablakok vannak (kellett is ügyeskedni, hogy azért szellőztetni is lehessen időnként.
Amúgy
Ezért jó dolog vitatkozni, mert így szépen kikerekednek a dolgok. Én legalábbis mindig tanulok valamit.
-
Vidala
senior tag
Csak egy adalék anélkül, hogy megkérdőjelezném jobb-e a minél könnyebben átfújható borítás:
Említettem már korábban is, hogy egy barátom (egy másik, szerencsére több van) próbatermének hangcsillapításában/szigetelésében segédkeztem, ahol üveg- ill. kőzetgyapotot használtunk. Viszont mivel ezek porzanak (ami nem túl egészséges), vastag, műanyag, fóliával vontuk be az egészet. Annak ellenére, hogy kb. semennyire nem légáteresztő anyag, az eredmény nem kicsit áll távolabb a semminél, sőt mondhatom számunkra is meglepően jó lett a cucc.
BBéci:
Ő is tudja, de sajnos csak erre volt kerete, egyszer talán lesz jobb is. (Az AVR-t is másodkézből vette, mert elég jó áron megkapta).
Tényleg jó áron fut az a Canton! -
Vidala
senior tag
válasz
Halasi38 #32333 üzenetére
Ismerem azt a cikket, így erről is hallottam már. Egyébként nagyon jó kis oldal, sok jó és hasznos cikkel.
Ugyanakkor
- a hangfalszettem kézikönyve is a THX ajánlást követi (JBL)
- saját tapasztalat: elég sokáig kb. fülmagasságban elhelyezve használtam a sorroundokat (komódon ilyesmi), mert nem volt más, viszont már az előzetes tesztek alkalmával is, de a polc beszerzése után már nem volt kérdés számomra, melyik a jobb. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32336 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Ezért írtam, hogy a semminél jobb, de az eredményesség szempontjából biztosan van(nak) még jobb megoldás(ok) is.
Abban is egyetértek, hogy a hangszigetelés és csillapítás nem ugyanaz, de igen sok közös metszéspontjuk van. Nem olyan szélsőségekre gondolok, hogy egy 5m vasbeton falú bunker belsejében a legjobb mozizni, mert kifelé hangszigetelt.
Viszont éppen azzal (is) lehet nagyon jól szigetelni, hogy csillapítod a hangot.Igazából a legtöbb fórumtárs is csak inkább közelíteni igyekszik/tud az ideális helyzet felé, mert elérni nagyon komplex feladat (ha egyáltalán lehet), de mégis sokkal jobb, mint a semmi.
-
Vidala
senior tag
Biztosan jobb a vászon is a semminél.
Legalábbis a messze nem profi ismereteim alapján hangszigetelés ügyben: alapvetés, hogy "majdnem mindegy" milyen anyagokat használsz, de több réteget kell egymásra helyezni, amibe a légrés is beletartozik.
Tehát a csupasz falaknál mindenképpen jobb lesz. Persze, ha Dorian javaslatait is be tudod építeni, akkor lehet mégjobb.
A rajz alapján egyáltalán nem tűnik túlzónak az elgondolás.BBéci:
Akkor ebben nem értünk teljesen egyet. Mondok egy triviális példát: ajtókat szoktak úgy szigetelni, hogy egy szivacsréteg, majd bőrt feszítenek rá. Szerintem a bőr még kevésbé engedi át a levegeőt, mint egy vászon, és mégis...
Egyébként szerintem a vászon, sőt a bőr is légáteresztő, legfeljebb kis mértékben. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32326 üzenetére
Biztosan találsz ilyen, nézz körül. Az IKEA-nak is vannak olyan bútorai, amihez hasonló takaróelemmel ellátott rögzítást adnak (pl. gardrób belső rögzítő).
A félreértések elkerülése végett:
Nem vagyok IKEA "ügynök", meg hasonlók, csak akad egy-két bútor onnan, ezért vagyok ilyen jól tájékozott. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32316 üzenetére
Nem az. De olvashattad, hogy még Dorian "sima" Lack polca is elég stabilnak tűnik.
Dübel: nyilván az sem mindegy, milyen falba kell fúrni, meg van annak is a maga helye, és az is nyilvánvaló, hogy a hangfal-rendszer árához képest elhanyagolható a költsége. Nálam vasbeton van, ezért nem téma, hogy mit használok ilyen súlyokhoz.
Értékelem az igyekezeted helyesírás ügyeben, lesz ez még így se!
Dorian:
Akkor még várok türelemmel egy-két hetet, addig nem nyaggatlak!Peak:
Nekem tetszik az ötlet. Olyannyira, hogy nekem is van otthon egy pont ilyen módon készített képem (nászajándékba kaptam), de még nem raktam fel. Előtte lehet, hogy én is tuningolom még kicsit.
Leginkább csak a "megfelelő" szivacs kiválasztásán agyalnék még. -
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #32311 üzenetére
Éppen a súlyából, meg a "hangjából" következtettem ki, hogy ez a típusa nem ugyanolyan, mint a konzolos változatának. Máshogy is kell szerelni, megnéztem mindkettőt alaposan. Persze a tévedés jogát fenntartom.
A fém dűbel zsír, de kicsit túlzásnak tartom. Egy jó minőségű, és jól méretezett műanyag tiplivel is olyan stabil falrögzítést kapsz, amit nem nagyon érdemes bonyolítani, amellett, hogy jóval olcsóbb a dübelnél. -
Vidala
senior tag
válasz
Halasi38 #32309 üzenetére
A DIY állvány is jó, főleg homokkal töltve. Egyedül a magasság lehet a "probléma", mert 1-1,2m felett már elég stabil tapat kell készíteni hozzá, hogy ne boruljon könnyen. Persze ez nem egy megoldhatatlan feladat, de én ettől még nem szívesen tenném egy 1,6-1,8m magas állványra a sorrundjaimat egyéb okokból. Mondjuk az sem véletlen, hogy nem is árulnak készen ennél magasabbakat.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #32304 üzenetére
Arról is locsoghatnál, hogy mi a helyzet az akusztikai panelekkel! Mikor szereled fel őket? Nekem még ez fúrja az oldalam.
Nálam is egy IKEA polcra kerültek a sorroundok. Elég masszív szerencsére, ami részben köszönhető annak, hogy nem üreges, hanem "tömör" pozdorja, vagy furnér (vagy mi) az anyaga. Én is elég sokat nézelődtem, míg végül emellett tettem le a voksom.
Ez köszönhető még annak is, hogy nekem sem ideális a szobám, mivel a hátsó falon van a kanapé. Ezek a konzolok pedig csak ált. +-45°-ban állíthatók horizontálisan, míg ezen a polcon akár 90°-kal is beforgathatom a dobozokat. Az meg csak a plusz, hogy így könnyen el tudom rejteni a kábelt, illetve egyéb tárgyak rápakolásával talán egy picit javítotok az akusztikán is, mivel így megbontom a hátsó fal monotonitását. -
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #32121 üzenetére
Valaki nagyon vicces kedvében van ma délután!!!
u.i. Neeekeem teccik!!!
-
Vidala
senior tag
Az én TV-m sem mozivászon, de én is látom a különbséget DVD-720p-1080p között. Nem is erről van szó, hanem a konkrét esetről. Amúgy egyetértek, kivéve, hogy én ahhoz is "lusta" vagyok, hogy mókolgassak velük. Illetve annyit még, hogy ugyan egyre több filmet megtalálok DVD-nél jobb minőségben, de azért nem mindent, illetve a feleségem jobban szereti magyarul nézni őket (pedig ő is jól beszél angolul), így csak azokat szoktam eredetiben, amiket csak a saját "szórakozásomra" gyűjtök be.
A rosszul konvertált anyagokhoz: no comment. Szerencsére vannak, akik értenek hozzá. -
Vidala
senior tag
Értelek, és több tekintetben egyet is értek. Viszont a konkrét esetben nem biztos, hogy megéri. Az tény, hogy HD hangsávokkal együtt én is még csak 1080p-s filmekkel találkoztam. Előbb veszik le azokat, mint a kép felbontását méretcsökkentés okán (gondolom), illetve ez a legkevésbé kritikus sok embernél, mivel a magyar hangsávok úgyis DD esetleg DTS-ven szoktak lenni.
Viszont egy fullos BP rip vagy ISO ugye simán 40-50 GB, míg egy jó minőségű 720p-s film mondjuk DD-vel a tizede.
Mindezt egy 720p-s TV-n nézi, polk tsi hangfalakkal, ezért gondolom továbbra is, hogy bőven jó.
Persze, ha 10x annyi adattárolót szeretne venni, vagy csak azokat tartja meg, ami tényleg jó film, és az egyszer nézhetőket meg letörli, úgy is műkszik. Bár megjegyezném, hogy az 1x nézhető filmekre meg 1080p felesleges. Én legalábbis csak az effektek miatt ritkán (=kb. soha) nem nézek meg filmeket. -
Vidala
senior tag
válasz
laci503 #31922 üzenetére
Nem vagyok én sem szakértője a dolognak, de "láttam már" ilyen szerkezeteket, ezért szerintem jó az elképzelésed, és nem lesz baja az erősítőnek.
Viszont akad itt köztünk olyan, aki foglalkozott(ik) hangosítással, másrészről van Hi-Fi topik is. Ott is körbekérdezhetsz. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #31915 üzenetére
Erről majd még többet szeretnénk hallani!
-
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #31687 üzenetére
Kicsit komolyabban:
Mivel ES dobozaim vannak elsősorban arról tudok leginkább véleményt formálni, de igazából csak egy dolgot vetné fel ezzel kapcsolatban. A legtöbb teszt a magas hangokat "sokallja" kissé, amit én is alátámasztok (bár nekem ez nem annyira hátrány, így szerettem meg). Ezt viszont valahogy nem látom tükröződni a görbéken.
Ezzel nem azt kívánom mondani, hogy semmire sem jók az ilyen grafikonok, de igen könnyen félrevezethetnek, mert ez csak egy igen pici részét adja vissza a valóságnak.
Gyanítom, hogy egy "mezei" és egy sztradivári hegedű hangnyomásgörbéit összevetve igen hasonló képet látnánk, és mégis (szakállas példa, de nem lehet megunni).Szóval csak óvatosan tessék ezekre alapozva válogatni, mert csúnya meglepetések érhetnek, ha meghozza a futár az áhított cuccot.
-
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #31669 üzenetére
Én egy picit furcsállomm, hogy másoknál ennyire melegszenek a H/K-k.
Pedig nálam sem ideális az elhelyezése, mert oldalt épp csak 1-1 centi hely van, így felül és hátul tud valamennyire szellőzni, Viszont egy-egy mozizás után sem forró, azaz kézzel még kellemes érzet tapogatni a tetejét (mondjuk 45-50 fokos lehet kb). Szvsz ez bőven belefér az üzemi hőmérséglet kategóriába. -
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #31504 üzenetére
Azért mert vitatkozunk, nehogy ilyen butaságokat csinálj! Mármint, hogy ide se szagolsz napokig. Azért mert nem egyezik mindenkinek a véleménye? Erről egy Ponyvaregény idézet jut eszembe, de kissé obszcén, ezért találós kérdés marad.
Az például nekem nagyon imponál, hogy vetted a fáradtságot, és elkezdtél méricskélni. Az ilyen viták visznek előre. Nálam csak az a nem menő, ha valaki elvből mondja azt valamire, hogy hülyeség. Egy ideig pl. iden sokan állították tudományos alapokon, hogy a föld lapos.Most ilyen szempontból Dorian viszi nálam a prímet az "amatőrök" között. Fejlesztget, tesztelget, és őszintén megosztja velünk a tapasztalatait. Nem érzem azt rajta egy percig sem, hogy csak azért mondja egy villásdugó forgatásra, vagy bármi más cucc beszerzésére, hogy azért jobb, mert mondják, vagy mert "ha már pénzt adtam érte".
Mondhatom, hogy engem is hobbi szinten érdekelnek ezek a dolgok, de nem vagyok elektromérnök, se nincs olyan széles körű tapasztalatom, mint BBécinek. Ezért inkább csak óvatosabban adok hangot a véleményemnek bizonyos témákban. PL. ugyan cserélgettem, próbálgattam már néhány kábelt, de ez olyan kevés volt, mint mackósajtban a brummogás. A másik fele, hogy amivel én rendelkezem, az egy kb. alsó közép kategóriás rendszer. Éppen a HD hangminőségbe bele lehet már pillantani vele, de talán mondanom se kell, hogy vannak ennél sokkal komolyabb cuccok. Olyanok, amik mindenféle HD "humbuk" nélkül szólnak összehasonlíthatatlanul jobban, persze még sokkal többszörös árért. Én azt gondolom, a saját kis "tesztjeim" alapján, hogy az ilyesmiken jön ki igazán pl. a kábelezés is. Én örülnék, ha a szobaakusztikámon, vagy egyszerűen az ideálishoz közelítő elrendezésen tudnék javítani, de lassan az adottságok korlátjába ütközöm. Ezen dolgozom inkább, hogy a következő rendszerem majd valamikor, még tökéletesebb lehessen. Ehhez pedig egy igen jó kis hely ez a fórum.
Azt pedig cserébe igyekszem megosztani, amit eddig megtanultam ebben a témában. -
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #31486 üzenetére
Kicsit azért kötözködöm
Mi értelme van kimérni valamit, ha úgyis a végén a füleiddel döntöd el, hogy melyik tetszik jobban? Ráadásul ugyanaz a veszély áll fenn, mint a mérés nélküli esetben: befolyásolhatnak a mért eredmények! Akárcsak a másik esetben feltételezett placebo hatás. Szóval ilyen tekintetben ez a válasz sem valami kerek, hogy ennyire ujjongjunk rajta.Úgyhogy inkább phyton1 álláspontjára helyezkedem, és csöndben olvasom tovább a feljeményeket (ha lesz).
-
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #31481 üzenetére
Én ezekbe a vitákba nem szoktam belefolyni, mert többnyire elég parttalanul zajlanak (kivéve ha szerencsés a csillagok állása), viszont rendkívül élvezem őket, mert ettől még igen sokat lehet tanulni belőle.
Most sem szeretnék mélyen belenyúlni, de kíváncsi vagyok, te hogyan gondolod a hangzásra gyakorolt hatás mérését? Hogy fog "kinézni" a jó hangzás, és a rossz? Az egyiken meredekebbek, magasabbak lesznek a csúcsok a másikon meg sekélyebbek a mélyek?
Ne kötekedésnek gondold, tényleg nem tudom így elsőre vizualizálni! -
Vidala
senior tag
válasz
Cezar7 #31447 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de mindenkit megpróbálunk a bögreszettekről lebeszélni, mert
(1) totális zsákutca, se szerelni/szervízelni, se fejleszteni nem érdemes ill. nem lehet
(2) itt a legtöbbünk annyira szakértő, mint te: van 2 fülünk, meg 2 szemünk (legalábbis a szerencsésebbeknek) ami gondolom neked is van. Ez a mérce, a többi meg már csak maximum hobby/őrület. Nem hiszem, hogy ha beülsz egy "rendes" moziba, akkor kevésbé élvezed a filmeket, mint bárki más. Ebből próbálunk minnél többet becsempészni az otthonunkba, erre pedig a bögreszettek a legkevésbé alkalmasak. Lehet egy olcsó autót is ferrari pirosra festeni, de ettől még nem lesz sportkocsi.bajnokpityu:
Nem véletlen emeltem ki külön az akusztikai tényezőt az ajánlásomnál -
Vidala
senior tag
Kiegészítésül az ajánlott "sorrend":
- Streamaudio vagy bármely hasonló "hifibarlang", mert ugyan be kell jelentkezni, de akkor arra az időre te vagy a középpontban, és ami még fontosabb, hogy sokkal jobbak az akusztikai viszonyok + majdnem elfogulatlan, szakértő eladó fog segíteni
- Az említett nagyáruházak közül olyanba menj, ahol van külön HM sarok, zárható ajtókkal. Ilyen szempontból pl. a Westendet már ki is hagyhatod. A nagy eladótérben, zajongó vásárlók között, stb. olyan szinten csalóka lesz az eredmény, hogy túl sokat nem fogsz megtudni a valós hangképükről, legfeljebb ízelítőt a hangerejükből. A legtöbb ilyen boltban sajnos minimális szakértelemmel bíró és rosszabb esetben egy adott termékcsalád jutalékára hajtó eladóval fogsz találkozni. Ez alól személyes tapasztalatom alapján egy kellemes kivétel, a Duna Plaza-ban lévő Saturn egyik középkorú eladója. -
Vidala
senior tag
Sztem biztosan sok minden "passzolna". Elsőre nekem is Kimi által ajánlott Polk Rti ugrott be, de azért akad még versenyző. Kukkants be a Streamaudio v. Netdepo v. hasonló áruház honlapjára, onnan nézz ki egy-két szimpatikus darabot, aztán írány a bolt hallgatózni. Én valahogy így csinálnám (illetve csináltam is).
Csak egyet még példának: Dali Ikon 6 MKII. Akad itt a fórumon olyan, akinek van is (csak elég rég járt erre, de lehet olvas minket azért), elég jókat írt róla. Esetleg keress rá a topikban. -
Vidala
senior tag
A Mission-t sokan szeretik, mert jó ár/érték arányúak ezek a szettjeik. Ettől még nézz körül alaposan, illetve én egy icipit kevéskének érzem a 460-hoz. De ezt már neked kell majd eldöntened.
ricsik:
Szerintem nem fogsz csalódni, esélyes, hogy szerelem lesz első találkozásra.
Teljesen megértem a logikád, én is filóztam egy darabig, melyik legyen, aztán ergonómiában nyert a One (meg a pici egyéb plusszok miatt, de inkább az első). Illetve "csak" másfélszer drágább volt. -
Vidala
senior tag
válasz
Zsembi77 #31354 üzenetére
Olyat kérdezel, ahol már a szubjektív dolgok fognak dönteni, mivel viszonylag hasonló szettekről van szó. Ráadásul én továb "bonyolítanám" az életed: hallgass meg egy-két JBL-t is bátran, meg még ami "szembe jön". Nem hiszem, hogy ezzel nehezebb helyzetbe kerülnél, sőt, lehet utána könyebb lesz döntened...
Valamint ne feledkezz meg arról sem, nem mindegy mivel és hol hallod a cuccokat. -
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #31352 üzenetére
A jóra hamar rá lehet szokni! Én sem véletlen ajánlottam korábban a Harmony (One)-t.
Tulajdonképpen annyi típusa van ezeknek, hogy mindenki könnyen megtalálhatja a magának leginkább tetszőt.
Mondjuk én semmiképp nem mondanék már le az Activity vezérlésről. Gondolom téged sem kell erről győzködnöm ezután... -
-
Vidala
senior tag
Az asszony véleménye is fontos, de inkább azt gondold végig, hogy mennyire mozi ill. mennyire nappali szoba maradjon. Nagyon meg lehet valamit útálni, ha többnyire csak akadálypályát látsz benne.
Utóbbi esetben én maradnék inkább az 5.1-nél. Ahogy már említették, a megfelelő elhelyezés nagyon fontos, amit 5.1 esetén azért könyebb lehet elérned (és még élvezni is marad időd, mert az asszony lehet megkíméli az életed). -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #30528 üzenetére
Ha lenne ennél nagyobb helyem (értsd: a lakás helyett pl. egy ház) akkor a komlett cuccot gondolnám újra. Ami felőlem lehetne 7.1, vagy inkább egy komlett moziszoba, de amíg csak a bilibe lóg a kezem, inkább egy jobb 5.1.
Sőt, még pontosítok: a jelenlegi rendszerhez - ami 5.0 - még a sub-on is töröm a fejem, hogyan-mi legyen. Leginkább azért, mert szigorúan nem lenne szabad sarokba rakni szegényt, de máshol nem találok neki helyet. -
Vidala
senior tag
válasz
nismoka #30516 üzenetére
Szerencsére kellemes meglepetésként ért, hogy nem kellett ilyenekkel mókonom, pedig felkészültem rá lelkileg. Nem mondom, hogy az összes létező funkciót végigpróbáltam, de elsőre így is 5 Activity-t állítottam be, és ezeket végigpróbálva rendesen kapcsolt mindent (legalábbis nem tűnt fel hiba). Mondjuk egy ki finomhangolás még bőven belefér (pl. a sorrendjüket még át fogom állítani biztosan, illetve még egy-két új is elférhet).
Az adatküldés lassúságáról olvastam sokat, de nekem az sem tűnt vészesnek. Amíg a gép előtt ülve konfiguráltam, addig rendesen lehetett dolgozni vele (egyszer akadt csak meg egy pár perce). Utána a táv-ra történő áttöltés meg már nem izgat, mert egyrészt tényleg ritkán kell csak megcsinálni, illetve addig ott lehet hagyni, mert nem kell fogni a kezét. -
Vidala
senior tag
válasz
incipio #30518 üzenetére
Tényleg nem csak neked, hanem úgy általánosságban véve elegendő az 5.1
Még annak is feladat a megfelelő elhelyezése, ráadásul arányaiban igen kevés a 6.1 v. 7.1-es film.
Megfelelő komponensekből építve sem minőségben, sem hangerőben nem fogsz emiatt hiányt szenvedni, tehát a plusz két sourround doboz árát inkább a minőség emelésére fordítsd. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #30494 üzenetére
"Ismerem" a Denon-ok 2 oldalas távját, mivel egy barátomnak egy 2307-ese van. Már őt is hallottam panaszkodni rá.
A tegnapi néhány órás ismerkedés (és a korábbi néhány teszt olvasása) után nem kérdés, hogy mennyire jól ki van dolgozva a cucc. Elfelejtheted az ilyen "mondvacsinált" funkciógombokat, meg tanítható távirányítókat stb. Sokkal könnyebben-egyszerűbben boldogultam vele, mint az AVR vagy a többi cucc saját távirányítóival, pedig azok is "programozhatók", legalábbis azt hazudják. Persze előbb próbáld ki, de túl sok reményt ne fűzz hozzá. Én már reménykedtem eleget ebben az ügyben. Persze vannak komolyabb AVR-ek pl. a H/K-nak is, ahol alapból ilyen távost kapsz, ami az ő esetükben egy "átmatricázott" Logitech.u.i. Remélem a kezdeti lelkesedésemet nem lohasztja le hamarosan valami idiótasággal...
-
Vidala
senior tag
válasz
spgabor #30465 üzenetére
Egyébként meg tegnap a kérdésedtől újra nekibuzdultam, és én is vettem egy Logitech Harmony One-t, mert már régóta tologattam magam előtt ezt a fejlesztést. Ennek persze ezer oka is volt, hogy miért, de inkább csak egy releváns a topik szempontjából:
Akármennyire is "reklámozták" hogy tényleg univerzális, azért az eddigi távos tapasztalataim miatt kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz az olyan egyszerű (hiába van egy picit komolyabb az egyik havernak is).
DE szerencsére az első - beüzemelés és rövidke tesztelés - tapasztalataim szertefoszlatták aggodalmaim. Kb. egy órát töltöttem a telepítéssel, ill konfigurálással, de utána minden faxán műkszik! Persze a legjobb, a tevékenységcsoportonkénti kapcsolás, anélkül csak félkarú óriás lenne...
Csak ajánalni tudom mindenkinek! -
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #30488 üzenetére
Teljesen egyetértek, nekem is szimpatikusabb az egy erősítős megoldás praktikusság szempontjából. Viszont nálam mégis dilemma, mert akármennyire is meg vagyok elégedve az AVR255 zenei hangjával, azért ez csak viszonyítás kérdése. Moziban teljesen kielégít, de zenében azért jobbat is el tudnék képzelni (bár még egyszer hozzáteszem, most sem gyenge). Ez jelen álláspontom szerint sokkal olcsóbban megoldható egy jó sztereó erősítő beiktatásával, mint egy többszörös árú HM upgrade-el. Tehát lehet egy jobb sztereót kellene a rendszerbe illeszteni pl. úgy ahogy Sirfer is tette.
-
Vidala
senior tag
válasz
traktor #30471 üzenetére
A háromból a H/K 142-est lődd ki, mert van egy-két olyan hiányossága, amit a másik kettő már gond nélkül tud. Azok közül szinte már tényleg az, amelyik jobban tetszik.
Én mondjuk a Denon-t venném (inkább szubjektív, de a épp most volt róla szó, hogy igen dícsérgeti a xx11-es szériát). -
-
Vidala
senior tag
válasz
ProdyG #30445 üzenetére
A legfontosabb különbség, hogy a KOAX árnyékolt, míg a "sima" kábeled nem. Ez szerencsés esetben nem probléma, ha nincs olyan zavaró jel, amit összeszedhet. Az "audiofil" része talán onnan kezdődik, hogy mindig akad valami zavaró jel (legalábbis a mai világban igen valószínű, mert tucatjával hemzsegnek az elektromos kütyük mindenhol), csak nem feltétlenül olyan mértékű, hogy az egyből kihallható legyen. Itt jöhet az összehasonlító tetsztelés ennek kiderítésére.
A másik "audiofil" része, hogy mi az amin ki lehet egyáltalán hallani, mert igen sok hangkeltő eszköznek olyan nagy a saját torzítása, hogy a kábel már nem oszt vagy szoroz.
További ismertető a kábelről. -
Vidala
senior tag
válasz
hoffman_ #30430 üzenetére
Nem mindegyikünk teszter, sőt talán csak BBéci egyedül. Akad aki olyan is aki hangmérnök, meg hasonlók. Viszont érdeklődés, meg hobbi, az van rendesen!
Valamint nem feltétlenül fordul meg ennyi hangfal ténylegesen a tulajdonunkban. Viszont boltokban, hi-fi barlangokban, meg barátoknál is lehet "művelődni".
Ráadásul mostanában alakulgat egy olyan "szokás" a régebbi fórumtársak között, hogy egymáshoz is elmennek hallgatózni, vagy cserélnek ezt-azt rövidebb időre. Amire csak ennyit tudok mondani:
Látom a blogodból, hogy téged is egy picit jobban érdekel a mozizás, mint a film hossza! -
Vidala
senior tag
válasz
tevike #30411 üzenetére
Tulajdonképpen igen. Arra egy RCA kábellel (akár a meglévővel, ha jól vettem ki) rákötöd a mostani sub-od megfelelő csatlakozóját (bal alsó, ha jól látom). A hangfalakat (5.0-át) meg közvetlenül az AVR-be.
Kíváncsiságból bekukkantottam a Vaterára, de sajnos 19K-ért láttam most legolcsóbban ilyen AVR-t. Majdnem mondtam, hogy bármilyet, de van fenn egy Philips 3K-ért, de azon nem látok sub kimenetet. Így a sub bukó.
Türelmesen kell keresgélned... -
Vidala
senior tag
válasz
tevike #30406 üzenetére
Nna, csak kezd körvonalazódni a kép. A következőre gondoltam:
Két féle sub létezik: passzív (ennek nincs saját erősítése, a HM erősítő adja a "szuflát"), és aktív (itt van saját, beépített erősítő, ezért csak egy előerősített jelet kell kapjon). Ez utóbbi az elterjedtebb, és a jobb igen sok szempontból. Neked lényegében az utóbbi van azzal, hogy a többi hangfal erősítése is erre volt bízva, amire egy HM erősítő beszerzésével már nem lesz szükséged.
Tehát egy olyan erősítőt kell beszerezned, amin van sub pre-out kimenet (RCA csatlakozós), tehát nincs szükséged erősített sub kimenetes cuccra (ilyet sokkal nehezebb lenne szerezned). Legalábbis ezt silabizáltam ki a rajzodból.Igyekeztem közérthető lenni, de kérdezz bátran, ha mégsem sikerült.
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #30295 üzenetére
Izgalmasan alakul a HM erősítős sztorid. Én is kíváncsian várom mit mondasz majd némi barátkozást követően a 2310-re. "Csak" az kár, hogy a hangdobozok is mindig változnak, így marad a szubjektív értékítéleted.
Csak egy még: az E80-nal nekes sem tetszett egyáltalán a 255-ös, míg az ES80-al már megint nagyon más a kép. Ezért is mondom, hogy jó lett volna tudni, mit mutat csak az erősítő csere.
Szurkolok, hogy összeálljon az Aviano-2310 páros hangzása, és csak a nirvánában legyen részed! (legalábbis egy darabig)Szerk:
Közben látom - míg pötyögtem - BBéci is hasonló gondolatlmenettel állt elő.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest