Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz
stavross #3363 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem se a 7.1-kell hanem erre a front biampingra vagyok ráizgulvaés akkor viszont csak 5.1. (ne utáljatok tudom hogy nagyrészt csak marketing az egész de mivel a hangfalaim tudják így úgysem nyugodnék amíg ki nem próbálom)
A hk132 hangja szerintem is jó, mondom csak a szolgáltatásait keveslem. -
O_L_I
őstag
válasz
stavross #3355 üzenetére
hmm... és vajon annyival jobb a hangja mint a Denon 1508-nak vagy a Onkyo SR506-nak amennyivel kevesebb szolgáltatást nyújt kb ugyanannyi pénzért? Mert kinézetre kétségtelenül a HK132 a legjobb, de se 7.1(vagy 5.1 front biamp-al), se HDMI, de B zóna, se mikorfon. Azért forszírozom ezt annyira mert ha télleg sokkal jobban szól akkor tojok a HDMI-re meg a többire, de ha nem vagy csak alig akkor csak a design nem ér meg ennyit.
-
-
quby
őstag
válasz
stavross #1442 üzenetére
garatulálok! nekem is van 1 ilyenem vagy 4 napja, csak nekem JBL Balboa-val.
nekem is volt pár pillanat, higy hivom az ugyfélszolgálatot, de okulva korábbi hülyeségeimböl vártam még. a stereo gomb többszöri lenyomásával váltogatsz stereo módok közt amiben van olyan hogy 5 ch stereo. ez kirakja az összes hangfalra. de lehet hogy függ valami más beállitástol is. (amire nehezen jöttem rá hogy ha váltasz forrást a távval, akkor utána meg kell nyomni a távon az AVR-t mert addig nem megy pl a stereo sem)
-
-
válasz
stavross #1247 üzenetére
A H/K kivételével a többi gyártó egy csatornára adja meg a max. teljesítményt, aztán azt megszorozzák a ráköthető csatornák számával. Az én Onkyo-mra is az van írva, hogy 7x130W, de ha végigböngészi az ember a technikai adatokat, akkor már látja, hogy ez 6 Ohm-ra vonatkozik egy meghajtott csatorna esetén 0.01%-os torzításra. Már csak azért is érdekes lenne, mert a max. energiafelvétele 460W, márpedig ha tényleg képes lenne a 7x130W-ra, akkor ugye minimum 910W-ott kéne felvennie, de ez is fizikai képtelenség lenne, mivel 100%-os hatásfok csak az elméletben létezik, a gyakorlatban nem... Az erősítő meg ugye max. 460W-ot vesz fel...
A H/K azt az adatot adja le, amit bármilyen körülmény között, minimum le tud adni az egyes csatornákra...
-
dabadab
titán
válasz
stavross #1247 üzenetére
"Más gyártóknál ennek 2-3 szorosát"
Mert ok batrabban hazudoznak
Mondjuk azert ilyen kategoriaju cuccoknal legalabb oda el szoktak jutni, hogy legalabb odairjak, hogy mikepp jonnek ki a szamok (altalaban csak egy csatorna szol a mereskor, az is torzit ezerrel), nem pedig csak elsutnek egy PMPO-t.
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1244 üzenetére
Ja. Szerintem a H/K AVR 132-es a jobb választás, de megfontolnám a moldvan által javasolt Denon AVR 1507-t is mert tényleg jók Denonok és ha esetleg mégis úgy dötnesz, hogy kell a 7.1 későbbre akkor...
A Jamo szetthez is jobbak lehetnek az állítólag "lágyabb" hangzású erősítők mint pl: H/K, Denon......szerintem.
Nekem volt Jamom annak idején még a "stereo korszakomban" és az akkor köztudott "lágy" hangzású Technicserősítővel szépen muzsikált. ( Csak elcseréltem a rendszert egy komplett PC-re.
... ma is sajnálom)
Üdv: fury71
-
válasz
stavross #1240 üzenetére
A HDMI csak switch az Onkyo esetén, tehát két bemenet és egy kimenet, sem hangot nem vesz le róla, sem konvertálni nem konvertál semmit rajta.
A kettő közül a H/K a minőségibb, ez nem is kérdéses. A 7.1 ugyan jó dolog, de hozzáteszem, hogy érezhetően kezd fogyni a szufla az erősítőből, ahogy egyre több hangfalat kell meghajtania. Az persze más kérdés, hogy azok az erősítők, amelyek diszkrét hajtják meg a csatornákat, azok legalább kétszer ennyibe kerülnek...
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1240 üzenetére
Hali!
Szerintem az Onkyo 505-ös jó egynek, ha főleg filmet nézel és keveset hallgatsz zenét.
A H/K 132-esjó hangú AVR (zenére is) szereintem jobb mint az Onkyo 505, de mai szemmel nézve kevés szolgáltatással.
...mert, hát nem tudom sokan 7.1 -es erölködőt is csak 5.1-ben használják. Ha kicsi a szoba felesleges a 7.1, csak pazarlás még 2 doboz és még zavaró is lehet a + hangfal. Ha meg nagyobb mint 30nm akkor meg a drágább erősítők közül kellene választanod és akkor mehet a 6.1, 7.1, 9.1 stb.
A HDMI meg mint írtad is "egyenlőre nem fontos", csak ha 1-2 éven belűl lessz hozzá LCD v. Plazma TV. Éppen ezt is ki lehet kerülni egy jó HDMI-s lejátszóval közvetlen csatlakoztatva a TV-hez.
Gondolkozz el ezeken és főleg hallgatózz, minél többet.
Amúgy milyen hangfalakat akarsz hozzá vagy már megvan?Én korábban szemeztem az Onkyo TX-SR705-el de nem sok jót olvasok róla és meg is hallgattam.
..nem tetszett főleg egy Denon AVR-1908 és AVR-2308
után. Így most valszeg a Denon maradt vagy a Yamaha RX-V1800-as DALI v Heco szettel.
Üdv: fury71
-
-
jolti05
őstag
válasz
stavross #613 üzenetére
Szia
Köszi szépen, ha minden jól megy, 7végén már két Hecoval fog szólni, nem pedíg 2x10W ezeréves hangfalakal
Igen, a szürek szerintem sokkal szebb. Feketében már egyáltalán nem tetszett, holott mindenképpen feketét akartam.
Volt fekete, sőt, még több, mint a szürke, legalábbis ami ki volt rakva. Raktárban nem tudom maradt-e még. Úgy gondolom jó vétel volt. De ez inkább akkor fog kiderülni, ha meglesz hozzá minden (5.1) és már használom egy ideje -
jolti05
őstag
válasz
stavross #562 üzenetére
Üdv sorstárs
A magnat szerintem is szörnyen néz ki, főleg feketében. Nekem meg sötétbarna hangfalak illnének a szobámba, így ilyenekre vadászom
Tudom, hogy nem lényeg, de a SAL=Somogyi Audio Line. Én egy csomó ideig nem tudtam mi az az L.Én úgy tudom, a SAL nagy márka a magyar termékek között, de még 1et sem hallottam.
Én RXV361-et készülök venni, és örülök, hogy a 359-cel meg vannak elégedve
PONT így vagyok vele én is! Mindenhol ezüst, monitoromból sem kaptam feketét...egyszerűen rá vagyok gerjedve, akármennyire is elengán az a szürke szín. -
csizzah
aktív tag
válasz
stavross #532 üzenetére
Hali,
Én a fehérvári MM-ban jártam, ott ez a szín volt kirakva asszem cherry [link]
hogy volt e más színben azt nem tudom, lehet hogy raktáron volt világos is, bár én a honlapján sem látok színválasztékot.
Figyu ha esetleg bemész a MM-ba meg tudnád nekem nézni mennyiért árulják a Heco Vitas 5.0 szettet, most hallottam hogy állítólag újra elkezdték forgalmazni, és a MM honlapján is láttam a listán (a héten mikor voltam még nem volt kirakva és nem tudom mikor tudok megint bemenni megnézni.)
Előre is köszi
Üdv,
CsizZ -
-
_Lacos_
tag
válasz
stavross #412 üzenetére
Hali,
nekem ilyen avr-em van, és bár nemtudom, h hány ohmos hangfal van rákötve, szerintem jobb lenne, ha inkább 6-8ohmos szettet keresnél.
Az avr hátoldala : [link]. Láthatod, h minimum 6ohmot írnak.
Ha kisebb imp. hangszórót kötsz rá, az jobban leterheli a végfokokat, jobban fog melegedni. (ha jól tudom)
-
johnjohn
addikt
válasz
stavross #412 üzenetére
Ha úgy igaz az adatlap,ahogy írva van, akkor semmiképpen ne kösd ezeket össze, mert a terhelőimpedanciának nagyobbnak kell lenni mint a forrás,tehát az erősítő kimenő impedanciája.Más szóval 6 -ohmos kimenetre 6 ohmos, vagy nagyobb impedanciájú fal köthető,ellenkező esetben az erősító jobb esetben tozítani,rosszabb esetben tönkremenni fog.Kérdezz rá az üzletben gyanús az erősítőre megadott érték.
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest