- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
Winzsolt
aktív tag
Két dolog ami mostanában felvetődik itt a topikban, illetve visszaolvasva néhány oldalt ezekhez fűznék hozzá valamit.
Egyik a házimozi/sztereó rendszer dilemma.(ugyanannyi pénzért többnyire, de csak 2.0)
Házimozit (onkyo tx-sr505,heco victa 500 szett, polkaudio psw10) cseréltem le egy
21éves(!!) sony sztereo erősítőre, és egy pár DIY hangfalra.
És nagyon örülök neki
Másik pedig, hogy a használt erősítő ennyi idősen is kiváló hangminőséget nyújt. Tehát minőségbeli romlás nem előlegezhető meg csak azért, mert egy erősítő használt.
Szerintem.Harmadik:
D.I.Y.A hangfalépítéshez szinte semmi szakértelem nem kell egy adott szinten, ami ez esetben gyári, kipróbált terv megépítése.
Ragasztani kell tudni, fúrni, fűrészelni, csavarozni, csiszolni, festeni esetleg.
Ami elengedhetetlen feltétel, hogy ne először fogjon az ember forrasztópákát, mikor a hangváltót össze kell rakni.
Egyébként festésen kívül mindent a szobámban csináltam, ahol élek, szóval műhely sem kell.
A képen van a lényeg. Hangfal(Seas "Idunn")+a 21 évesen vásárolt erősítő(Sony ta-N55ES).
A kép -
Winzsolt
aktív tag
válasz
falco5 #10566 üzenetére
Ki lett törölve mert csúnyát írtam
Vágási frekvencia sokféle lehet és nem szempont szerintem hangfal választásnál. Az adott hangfal tervezésekor kell figyelembe venni, de ez minden hangfalnál más...
Minél érzékenyebb a hangfal, annál kevesebb teljesítmény kell ugyanakkora hangerő eléréséhez.
pl. 84dB érzékeny hangfal 84dB hangnyomást tud 1W-os erősítőn, Míg egy 90dB érzékeny hangfal 90dB hangnyomást tud 1W-on. a 84dB érzékenységű hangfalnak már 4W teljesítmény kell a 90dB hangnyomáshoz. jól tudom?!
Frekvencia átvitelről pedig többnyire hazudnak a gyártók.... Vagy csak bizonyos otthon soha meg nem található körülmények között végzik a mérést ami alapján megadják az átvitelt.
szerk.: a magas tartománnyal nem szokott gond lenni. legalábbis nekem. A valós mély átvitelre pedig lehet következtetni néhány dologból. Ilyen pl. ár,doboz térfogata,mély hangszórók száma, mérete. -
Winzsolt
aktív tag
Én polk psw10-et használok, ez kb 50ezer, vagyis az új tipus belőle az psw 110?
Namost ezzel az a helyzet, hogy nagyon jó ár érték arányú szvsz. Jó minőséget kaptam és megfelelő teljesítményt, de én alig 13nm-en használom. Próbáltam már 25nm szobában, oda bizony kevéske volt.
Szerintem ilyen áron nehéz lesz 30nm-re elegendőt találni, esetleg azzal kéne próbálkozni, hogy egy olyat venni ami továbbtudja adni a jelet, és akkor később lehet venni mellé egy másikat.
De hogyha 50k az olyan keret, amit később sem szeretnénk átlépni akkor legfeljebb olyan elegendő teljesítményű mélynyomót lehet kapni(30nm-re), aminek elég gyatra a minősége. szerintem. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
djapor96 #7646 üzenetére
Az szerintem nem úgy van.
Ez konkréten Kettős erősítéssel meghajtható hangfal, csak bonyolultan fogalmazták meg.
KÉP
Ilyen volna, tehát a hangfalba az erősítőből nem 2 ér megy hanem 4. Ez olyan mintha 2 külön hangfalat hajtanál meg, csak egybe van építve. Az egyik pár végfok a közép-felső tartományt hajtja meg, a másik a mélyeket. A lényege, hogy 2 független kábelen megy a jel, hogy ne zavarják meg egymást. Kb.
Erősítőnek is tudnia kell. Pl. Enyém 7 csatornás, és 5 hangfalam van, de a maradék 2 csatornát be tudom fogni bi-amp-ra a frontokhoz.Szerintem nem érthető, de akkor majd nekifutsz mégegyszer
Ha pedig a hangfal 4 csatlakozóját páronként összekötöd, akkor olyan lesz mintha csak sima 2 csatlakozos hangfal lenne, igy elég hozzá egy pár végfok. De ekkor tuti 4ohmos.
szerk.: gondolom úgy értetted a mély kimenetet, mint előerősített jel, és nem pedig a +1 csatornát is erősítő erősítőd van.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
partymaci #7577 üzenetére
Úgytudom (legalábbis én így csináltam cat7-ből), hogy a színeseket és a fehéreket kell külön sodorni a végén így lesz 2 érpárod.
A [link]-en van kép is meg variációk cat5 kábelre 4 ill. 6 szálat használva. talán van 5ös is. Asszem a tesztükben a 6kábelből fonással készített nyert. (Én csak 3 cat7-est összetekertem [a tesztben twisted néven van] Nagyon tetszik, majdnem 2,5mm^2 de sokkal jobb, mint az eddigi klotz 2,5mm^2) Még nem tudom leírni, hogy mivel jobb, nincsen erre irányuló szókincsem, de kellemesebb hallgatni, pedig nem egy high end rendszer:
Asus xonar D2X->Onkyo TX-SR505E->Heco Victa 500
Sejtettem, hogy hallani fogok némi különbséget, és egy kalandnak szántam, de szerintem egy minőségi előrelépés történt a rendszerben(Sajna még csak a frontoknak készült el.)
-
Winzsolt
aktív tag
A csupasz falak nekem is feltűntek, meg, hogy kb. üres ez a "lakás". Emiatt szerintem kongani fog, meg sok zavaró hangvisszaverődés lesz. A ferde falak talán jó pont.
Az is szúrja nekem is a szemem, hogy a hangfalak pedig a sarokban vannak, gondolom hátsó bass reflexes a hangfal(celestion?). Ettől nem búg? Egy ekkora helyiségben még 1-1,5 méterre is lehetne a faltól. -
-
Winzsolt
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
tompo83 #7089 üzenetére
S/PDIF a digitális kimenetet jelenti kb. Sokkal jobban jársz vele, mint az alaplapi hangkártyával.
2 féle szokott lenni koax és optikai kimenet. kb. mindegy melyiket, választod (mind2 van az alaplapodon és az erősítőn is bemenet hozzá.)Mostanában itt a fórumon a koaxot szeretik, nekem egyikkel sem volt még gondom.
Miért jobb ebben az esetben a digitális kimenet, mint az analóg:
Minden hangfájl ugye digitálisan van a gépeden, meg amugyis cd,dvd,stb..
Ahhoz, hogy analóg jel legyen belőle, amit az erősítünk, és megy a hangfalra, kell DAC amivel átalakítjuk (digital->analog converter). Ez persze van a hangkártyádnak, de elég gagyi szokott lenni az alaplapi. Ezért nem javallott.Hogyha viszont digitális kimenetet használsz, akkor a hangkártyád a digitális jelet elküldi az erősítődnek, hogy majd ő feldolgozza a saját DAC-ával meg miegyébbel.
(a silány hangkártyának kb. köze nem lesz a hanghoz.)
Onkyo FTW
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
nyurga82 #6678 üzenetére
2.
pl.: Erősítő 8ohmos, akkor köthetsz rá 8ohm, vagy nagyobb impedanciájú hangfalat.
Ha nagyobbat kötsz rá, nem lesz semelyiknek baja, esetleg kisebb teljesítményű lesz. (kisebb hangzavar=) )Ha viszont kisebbet kötsz rá, pl. 4 ohmosat akkor az erősítő 2x akkora teljesítményt próbál leadni, mint amennyit beterveztek neki 8 ohm-ra, és ez fájni fog az erősítőnek.
(Sok erősítőn pl. ami 8 ohm-os szokott lenni 6ohmos kapcsoló, vagy menüben lehet állítani.)
itt egy impedancia grafikon.
Lapozz ide: Dream 77F első sugárzó pár és mellette megtalálod a igazságot
Jól látható hogy nem egy fix dolog az impedancia, és általában a minimumot illik megadni.
Amúgy ha 4ohmos hangfalat kötsz 8ohmos erősítőre, nemfog rögtön megdögleni, ki lehet próbálni halkan, de annak nincs értelme.
Én onkyo tx-sr505-el(6ohm) vagyok és heco victa 500 hangfalakkal (4-8ohm)
Eddig nem volt vele gond, bár elég ritkán hozom ki a vadállatot az erősítőből=) -
Winzsolt
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
Igazából sok különbséget nem írnak, talán egy kicsit nehezebb a 3610.
Szerintem mindegy melyiket választod, én a legkisebb(SAL 2200F)-et hallottam. Még régebben a 2610-est de az egy régi sony erősítővel volt hajtva, lehet, hogy ezért nincsenek róla szép emlékeim.
Egyébként, ha jol tudom a yamaha nem szereti a 4 ohmos hangfalakat, ezért nem hajthatod vele ki teljesen a Sal-t csak hogyha a 25cm-es mélyet nem kötöd be.
Mostanában nagyon sok akciót láttam, jobban körül kéne nézni. Wharfedale VR-300
Proson Libra653 Ez a gyártó úgytűnik leváltja a Rubicont?! Kisértetiesen hasonló hangfalak.
"Bemutatótermünkben meghallgatható!" -
Winzsolt
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
Az alaplapi hangkártyát bios-ban tiltsd le, hátha segít.
AC3filterben pedig mindenféle 5.1, ac3 passtrough opciokat ki kell pipálni. Ezek után nekem sem ment minden lejátszóval, a tuti az hogy VLc-ben win32waveout kiterjesztést adsz meg a beállítások/hang/kimeneti modulok-nál. Aztán lejátszásnál kiválaszthatod, hogy hang/hangeszköz/spdif -
Winzsolt
aktív tag
Nekem az audigy 4 driverével elég csunya tapasztalataim voltak.
Egyébként úgy kötötted össze optikai kábellel, hogy van egy ilyened?
Még próbálkoznék AC3filterrel.
Egyébként rádió, vagy egyéb forrás használatakor szól a többi hangfal is? esetleg próbáltad analóg módban ugyanezzel a hangkártyával? -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Gombinyó #6288 üzenetére
Szia! Énis szétszedtem, csak egy pattintás, és optikai kábel már el is fér a hdmi mellett, viszont erről a koaxiális átalakításról még nem hallottam
indianka:Én jártam hasonló módon egyszer, lehet, hogy az erősítő menüjében be kell állítani, hogy aktív legyen a digitális bemenet, mert lehet hogy ki van kapcsolva. Vagy egy bizonyos bemenetválasztóhoz kell rendelni digitális bemenetet forrásként. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6265 üzenetére
Esetleg, hogyha az erősítőn van valami equalizer amit csatornánként tudsz állítani, vagy ha pcről megy analógban, akkor lehet hogy találsz ilyen equalizert. viszont csak akkor fog jönni a mély a hátsókból, ha a film 5.1-es hangsávján van valami sorrund robbanás, tehát hogyha szemből mutatnak egy robbanást akkor kétlem, hogy azt hallani fogod a hátsó hangszórókon.
-
Winzsolt
aktív tag
Megnéztem a használati utasítást, a samsung 95W teljesítményt vesz fel, az max 10W csatornánként. Nem azért, de nembiztos, hogy be lehet vele hangosítani egy szobát kellően.
600w.... grrr -
Winzsolt
aktív tag
válasz
farkaszo #6260 üzenetére
A samsung nem menő ebben a műfajban. És ne tévesszen meg, hogy 600W van ráírva.
Ha jól tudom még mindig ez az erősítő (yamaha rx-v363)a legjobb ár érték arányú belépő szintű házimozi erősítő. Lefogadom hogy MINDEN tekintetben felülmúlja azt a samsungot. Esetleg a samsung kisebb, de ha valaki ez a lapján dönt az kapni fog egy kosár hangzásbeli kompromisszumot is az ölébe.
Egyébként a yamaha drágább valamivel, azért sry.
sz: a koax kábel is jó lesz. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6259 üzenetére
Én a rendezkedést választanám. Általában(99,99%) ilyen árkategóriában a kis hangszórók arra jók hogy jöjjön belőlük némi effekt, de pl. zenehallgatásra és mozira én nem ajánlom.
Biztos kipróbáltad már rendesen frontba kötni a front hangfalakat, hát ég és föld amit hallani lehet, és nem a mély hangokra gondolok, hanem úgy egészében a hangzásra. A különbség amit a front nyújt és a háttér hangfal. Hangsúlyozom ebben az árkategóriában. Mert lehet kapni drága pénzért olyan kis hangfalat ami "leszól" minden tekintetben egyes front hangfalakat, de volt 2 ilyen szettem ami ebből állt hogy 2 front és akkor center+sorrundnak csak úgy csomagoltak még valamit. -
Winzsolt
aktív tag
Szerintem nem érdemes drága hangkártyát venned, ha digitális kimenetre vágysz. Ugyanis akkor a hangkártya csak továbbítja a jelet az erősítődnek és majd az dekódolja. Szóval az erősítődben lévő D/A átalakítókra van bízva a dolog.
Ha mégis nagyon elszánt vagy, ajánlom Asus xonar d2x kártyát analóg módban(~40e), Nekem jobban tetszik, mintha optikain feldolgozza az onkyo txsr505 erősítőm.
sz: Lehet, hogy megérné egy új alaplapot venni -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Winzsolt #6233 üzenetére
szerk2:
"For the RX-V463,the Yamaha web site says: HD Audio LPCM 5.1-channel reception (up to 96kHz). However, on page 14 of the owner's manual it has a chart listing HDMI compatibility. It says: Multi-Ch Linear PCM - 6-Channel - 32-192 KHz - 16/20/24 bit. I'm wondering which listing is correct." -
Winzsolt
aktív tag
A tied csak a képet tudja kezelni.
Attól még, hogy van rajta hdmi, nem muszáj tudnia a képet és hangot is kezelni. Az olyan HM erősítők amik a hangot is tudják kezelni, 80-100e-nél kezdődnek(kb.)szerk.:
Kicsit körbenéztem ezt találtam yamahában ami a legolcsóbb és tudja kezelni a hangot is hdmi-n. már amennyire én megértettem angol fórumon
"I just purchased the Yamaha RX-V463 and after two full days of confusion I finally got everything working! Sounds great." -
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6220 üzenetére
Szia! egy ilyen kell neked. (én jobban szeretem az optikai összeköttetést, nem volt vele gondom, úgy tudom hangminőség szempontjából mindegy melyiket választod.)
Előfordult nekem h szakadozott a hang ddigital, és dts esetén, erre kell ac3filter és a VLC beállításoknál win32 waveout kiterjesztést választani, ezután a dts is simán kiment akadás nélkül. -
Winzsolt
aktív tag
Most elolvastam az előző posztodat is, és nem értem miért nem tudtak meggyőzni, hogy ne egy csomagos házimozit vegyél. nem mintha muszáj lenne így tenni, csak jobban járnál minőségileg és hangerőben is. Volt ilyenem panasonic-ban, 5-600w rémlik teljesítményben, de egyszerűen egy 4*5ös szobát nem hangosított be eléggé, mert azok a kis hangfalak még kisebb érzékenységgel vannak megáldva.
Blue-ray lejátszó ~fekete 40e Ft
hangfalak, fekete 65e Ft
Mélynyomó, fekete47e Ft
Még hiányzik egy erősítő és 152e Ft-nál tartok, viszont nem tudom mi illene hozzá, ha érdekel ez a koncepció akkor valaki, majd biztos ajánl ehhez a szetthez egy erősítőt, max 210 ezerből szerintem ki lehet hozni és ott van benne a blue-ray is.
Azért minden fekete, mert az a samsung pack is olyan -
Winzsolt
aktív tag
válasz
mcdokika #5954 üzenetére
[OFF]Én úgytudom 363-as nem képes hdmi-ről levenni a hangot.
A notebbokról a hangot megtudod oldani máshogy az erősítőbe?
Kábel amit el tudok képzelni, hogy kapsz az a hangfalhoz, valami vékony izé.
Olyan kábelt vegyél, ami lehetőleg tiszta réz, esetleg ezüstözött, az még nem olyan drága. én minimum 2,5mm^2-re szavazok, ha nagyobb nem baj.szerk. bocs
[/OFF]
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
modflow #5848 üzenetére
Nekem volt egy ilyenem. kb 200w-ot vett fel. szép hangja volt, hangosan már kevésbé, de egy 23nm szobába igencsak kevés....
ez a 80w nevetséges. és ráírnak 1000w-ot.
kb. 80ezer ftért meglehet kapni a logitech z-5500-at.230V és 1,5A van ráírva, az ha jól számolom 345W-os tápegység? mellé 20 ezer Ft-ból még színben is passzoló DVD lejátszót lehet venni -
Winzsolt
aktív tag
a wattokról annyit, hogy a hátlapon lévő felirat elárul mindent. első erősítőmnek 240w teljesítményfelvétele volt, ez egy remek hatásfokkal számolva max 190w, az csatornánként 38w, mégis 5*100w-osként hirdette a gyártó.
mostanim onkyo 505e, 570W-ot vesz fel. elhiszem róla hogy tudja az 5*75w-ot 8ohmon. Meg azért hallani is -
Winzsolt
aktív tag
Ezt én cáfolnám!!
Nekemis victa szett van 500-as és én is onkyo-val(505e) hajtom biampal.
Oké, hogy van valamennyi mélye a heco-nak, zenénél még talán épphogy meglennék szub nélkül, de a polkaudio psw10 mélye annyira ott van, hogy a heco elbújhat..... holott ez nem egy olyan óriási szub, 50ezres kategória.
Házimozi nincs mélynyomó nélkül!! -
Winzsolt
aktív tag
válasz
hackeeeee #5674 üzenetére
Az az essence jol nez ki. meg a fejhallgató erősítője is.
de sztem sztereo hangkártyák terén vannak régebbi, meg ügyesebb(gondolom) gyártók. az 1.3 pedig d2x lehet hangzasilag, ugyanazok a dacok vannak benne, csak ugye tamogat minden uj formatumot.
Szerintem amugy az asus hazimozis kártyáik nagyon jok. persze még csak a d2x-et probáltam, de az eddigi hangkártyáim alapjan itt egy sorrend. növekvő
Audigy4->M-Audio rev 5.1-> Xonar d2x
en sok különbseget hallok a kartyak közt. de árban is 10k,20k,40k....
szerk: amugy az essence árára rákerestem, mert nem akarod tudni200usd körül talaltam googleban
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Vikthor #5576 üzenetére
Énis Onkyo-ra szavazok!!! mindenevő és nagyon jo
nekem 505-ös van, de sok különbseg nem lehet.
pio-t nem ajanlom. ez ilyen szemelyes csalodas benne.
yamahabol viszont nagyobb erősítő kéne ezeknek a hangfalaknak.
szerintem
szerk: használtan legutobb ismerősöm vett 605ös onkyo-t 70ezerért. nézz körül szerintem ilyen téren is, mert egy ekkora erősítő már méltó párja lenne a hangfalaidnak. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
sosperecek18 #5523 üzenetére
Én a sal-ban kellemesen csalódtam. rá szavazok.
Egy jack-rca kábelre van szükségedilyenre
Hangkártyán alapból a ződbe kell dugni gondolom.
Erősítőn pedig amelyik bemenetre kötöd, azt kell választani a bemenetválasztón... szerintem mindegy melyikbe. Csak ne a RECoutba -
Winzsolt
aktív tag
válasz
bendeguy #5517 üzenetére
Bocs lejárt a szerk
Erősítőnek én a yamaha rx-v 363-t ajánlanám.
Találtam 2 lehetséges 5.1-et is. falra szerelhetőek.Van itt az oldalon a JBL-ből egy kisebb is, de az nekem komolytalannak tünik.
ez igy 97ezer ft vagy 117ezer ft.
szerk: ezekkel kb ugyanakkora teljesitmenyt érsz el, mint a logitech z-5500-zal.Abban is megtalálható a ddigital és dts dekóder, és még szép is(80e ft)
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
bendeguy #5514 üzenetére
Ilyen árban szerintem jobbban jársz a logitech z-5500-al. 300W körüli tényleges teljesítménye annak is van. És szerintem szebb hangja lehet, mint egy ennyi pénzből összerakott erősítő+5.1-nek, mert ennyiért kb a leggyengébb dolgokat lehet összeválogatni.
Vagy erősítő+1pár hangfal 80ezerért még jó is lehet.
Használtan esetleg erősítő+5.0 is kijön. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
sirdond #5413 üzenetére
"60kért nem igazán találsz olyan erősítőt ami "leveszi magának az audiot" "
Ez a HDMI-re vonatkozik.
És igen, külön kábel kell a pcből a TV-be és külön a pc-ből az erősítőbe.
Integrált hangkártyák esetén elég egyszerű a megoldás ha van spdif(coax,vagy optikai) kimenete.
külön hangkártyánál pedig összekötheted ugyanigy digitálisan(spdif), vagy analog modon 3 kábellel. utobbit akkor érdemes ha elég jo minöségű a kártya. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
cucclee #5383 üzenetére
Ez furcsa, mert a yamaha oldalán is irják a 4 ohmot, amikor 105W-ot ad le. De nem tanácsos rákötni 4ohmosat, mert a használati utasításban csak annyit említ a yamaha, hogy a hátsó panel szerint járjunk el!! Kerestem benne olyat, hogy esetleg menüben át lehet állítani, de nem...
-
Winzsolt
aktív tag
Az elsőt nemtudom, én nem kötnék rá 2-t.
A hangkártyából 3db jack-rca kábel megy. És az erősítőn pont 3 pár ilyen rca bemenet van. Feltéve ha a 663-as erősítőre gondoltál, 636-ost nem találtam.
itt aa multi ch inputnal van ez a 3 pár bemenet.
Remelem meglehet nezni teljes meretben. en megtudom... -
Winzsolt
aktív tag
válasz
politomi #5299 üzenetére
-minimálisan kisebb hangnyomásra képes
-cserébe a 111 nagyobb teljesítményű
Szerintem előfordulhat, hogy az a nagyobb teljesítményű, amelyik nagyobb hangnyomásra képes.Ezek a megállapítások, amiket írtál, egyértelműen a psw-110 vásárlását követelik meg.(szepmondat o.O)
Szerintem is jobb, és azt venném, mert közelebb áll az enyémhez (psw10, 50W)
A kialakításról annyit tanítottak, hogy a nemlefele sugárzó jobb zenére, és a lefele sugárzó jobb filmre. Nekem még csak előre sugárzós mélynyomóm volt, én meg vagyok elégedve ezzel a kialakítással filmnél is. Szerintem a lefele sugárzót könnyebb elhelyezni.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
csizzah #5253 üzenetére
Ez szerintem erősítő,bemenet,és beállításfüggő. Én pl. onkyo tx-sr505-nél analóg bemenetről hajtva nem is tudok ilyesmit választani, hiszen nincs mit dekódolni, de az asus hangkartya mindenből tud dtsneot csinalni, és akkor szol a mély....
Elgondolkodtam most rajta, szerintem mindenképp szolnia kell. -
Winzsolt
aktív tag
hátsó hangfalak igen... de csak azért mert van náluk nagyobb. A rubicon r63s ugytudom kb 7 literes kis doboz, de állítom, hogy akkora szobát bőven be tud hangosítani, Nagyon szép hangja van, még mélye is sok van! hallgasd meg szerintem!
Ez a jbl szett elég gyenge szerintem, főleg az előbbiekhez képest. -
Winzsolt
aktív tag
Énis erre gondoltam, hogy 4 kisebb kellene akkor.
De a keretet elnézve beleférne a 4db heco metas 300, vagy rubicon r63s. Ez utóbbi csodaszépen szólDe általában NAD erősítővel szerepel. Viszont ez a 2 is hátsó bass reflex, és egy kis szobában, szerintem elég nehéz őket elhelyezni messze a faltól. Énis így jártam a victa500-al kb. 12nm szobában.
kkrisi: Az erősítő és a sub megvan már? Szerintem azok is túl nagyok ekkora szobába.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Thuglife #5233 üzenetére
Én most próbáltam ki a biampot onkyo 505el
Lehet hogy tulsagosan sokaig tartott mig bedugdostam, de nem sok különbséget hallok. De mivel elvileg igy jobb, ez megnyugtat..4 eres kábel kell hozzá. nekem 4*2,5mm2 van. és ugye van a hangfalon is 2-2 pár csatlakozó a magas és a mély hangoknak. beledugdosod. aztán az erősítőn a frontokhoz meg a "mély" része, és a magas kábelpár pedig a csíptetős részbe. Arra figyelj, hogy a hangfalon a 4 csatlakozót összeköti valami, hogy eleve csak 1 pár csatlakozó legyen belőle. remelem erthető.
Aztán erősítő bekapcs, és bekapcsolod a B hangszórókat is. Nálad ez zone2
egy képet kerestem róla, de találtam egy oldalt, egész barátságosan le van vezetve itt
szerk:
Elfelejtettem irni, pedig ez a legfontosabb. a 2,5mm-es kábel nem akart belemenni a csiptetős részbe akármilyen szépen sodortam össze. szoval kb 1,5mm-nyit dugtam beleszerk2:
ps3-ból hdmi kábel tv-be.
ps3ból optikai kábel az erősítőbe.nekem igy volt xbox-al. 505ös erősítő nemtud hdmi-ről hangot leszedni. gondolom még a 506-os sem. Ezért nincs értelme annak hogy xbox->hdmi->erősítő->hdmi->tv. Bár nekem most igy van. de csak a képet viszi át az erősítő. és jól megerősíti. szvsz ugyanolyan a kép, mintha közvetlenül a tv-be menne a hdmi.
Az hogy a tv hangját hogy kötöd erősítőre.. szerintem egy sima rca kábellel. vagy ha van digitalis kimenete akkor koax,vagy optikai kábellel. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Thuglife #5223 üzenetére
Nem ismerem a mission mv8-t meg egyátalán még missiont nem hallottam. erről nem tudok mit mondani. A victa500-ról viszont csak jót
500,200,100. ez a szett van nekem. filmen és mindenféle zenén megállta nálam a helyét. még klasszikus zenén is egy kis EQ beállítással elmegy. Szerintem ez az egy amire nem való. Én onkyo tx-sr505-el használom. És egy polkaudio psw10 mélynyomóval. Ezt azért írom, mert én nem érzem azt a nagyon sok mélyet a hecoban önmagában amit néhány fórumtárs említett. 28Hz-et írnak neki mint alsó határfrekvencia.....erről annyit, hogy egyszer kipróbáltam a mélynyomóm 25Hz-nél még jól hallható, ehhez képest azért a heco legmélyebb hangja gyenge próbálkozás. Persze van neki. Csak nem eget rengető..
De attól még hogy én 10/10 pontot adnék neki, (árát is figyelembe véve) lehet hogy te nem. Illetve lehet a mission is 10/10-es... Hallgasd meg! -
Winzsolt
aktív tag
A jbl cine pack-al biztos nem jársz rosszul. Biztos, hogy nem véletlen szerepel sokszor(mindig?) h/k erősítővel. Én megpróbálnám még a Dalit, mert a C8 nekem egy személyes "álmom". Nekem tetszett a hangja, de ha h/k-hoz csak JBL tarsulhat, ahogy itt írodott, akkor mind1...
Bár nekem heco victa 500 van. Az áráért jó vétel, de ahogy látom itt nagyobb a keret.
Amúgy MM-ben jbl e60 ára 60k -
Winzsolt
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
bangyika001 #3963 üzenetére
lehet nyugodtan. Ha az erősítő tud bánni a 6ohmos hangfalakkal. de gondolom tud mert yamaha
legfeljebb állitanod kell majd, ha tudsz, hogya 8ohmos több energiat kapjon, mert lehet hogy a 8ohmos halkabb lesz, de ez érzékenységtől is függ.
-
Winzsolt
aktív tag
Sztem az árkategoriájában a logitech szett az jobb mint külön összerakni. ha erősítő+5.1 ben gondolkozol és jobbat akarsz mint a logitech akkor biztos hogy drágább is lesz. Sztem elég szépen szól a z-5500-as. Én a heco victa 200-asomat(25k/pár) bekötöttem frontnak. valami hiányzik belőle mégis. háttérnek megteszi de frontnak nem igazán. Vegyünk engem: a z5500as hangja tetszik, el lett találva szerintem. de a 25k-s hangfalé kevésbé(frontként). és kb anynibol lehetne megépíteni ilyen hangfalakkal mint amennyibe a z5500 kerül.+erősítő nekem kevésbé tetszene.
A linkelt Sony szettről annyit, hogy egyszer volt egy hasonlóm. a kis hangfalak ugyan ilyenek voltak, de azok semmire nem jók...tényleg nagyon bénák, mintha egy mobiltelefon szólna(komolyan).
a JBL szett pedig 86dB érzékenységű. tegyük fel az erősítő lead tényleg 75W-ot 8 ohmon, akkor 4ohmos hangfalnál 32,5W-ig tekerheted, de ahoz már érzékenyebb hangfal kéne(91dB?), hogy be tudja hangosítani azt a "nagy" szobát.
+:a z5500 szebb
és ha nem tetszik a saját dekódere, akkor 1 joféle hangkártyával analoggal is össze lehet kötni.
Miben drága az optikai kábel? -
Winzsolt
aktív tag
s/pdif az lehet optikai és koax kimenet is. hangkártya csak akkor kell szvsz, ha az alaplapodon nincs spdif
De akkor is olyat érdemes venni erőstőhöz, amin van spdif.
1.
masodiknak meg akartam keresni az m-audio revolution 5.1-et de már nem lehet kapni.
1x volt nekem és nagyon megbántam h eladtam -
Winzsolt
aktív tag
7.1-es erősítő arra is jo lehet, hogy 5.1-ben a frontokat bi-amp-ba kötöd be. már amelyik tudja ezt. de 7.1 rendszer csak nagyobb helyiségekben hasznalhato ki sztem. 1 óriasszobaban
-
Winzsolt
aktív tag
Szia!
Nekem polk psw 10 van. ez szinte a 110-es csak régebbi. 25nm-re nembiztos, hogy elég lenne. bár az enyémre 50W van írva, pedig van benne erő
Volt egy heco vitas 20-as mélynyomóm amin 70W áltt, hát annak a teljesitménye elbujhat a polkaudio mögött. de volt mar egy koda mélynyomom is, az talán volt 100w-os, de csak azért lehetett hallani mert nem ugy szolt ahogy kellett volna, fura hangjai voltak.
A polk én ugy hallom tökéletesen kiegésziti a hangfalaimat (heco victa). mikor egyszer kiprobáltam nagy szobában, ami kb 25nm, ott keveseltem, de 3,6m belmagasság is számíthat.
A hangjáról nem tudok sokat írni, nem azért mert nem hallottam eleget, hanem mert nem tudom egy hangfal hangját eldicsérni selymesnekjó hallgatni, szép mélyeket ad, elég mélyre le is megy, a 28Hz még elég jol hallható. a 125-ös biztos ebben is jobb, meg teljesitményben
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Dassler #3677 üzenetére
"hiába tud a frontod lemenni akár 20Hz-ig is, az erősítő a pl. 80Hz alatti hangokat a .1 csatornára küldi, azaz a mélyládára."
ezt te irtad
én csak ezt cáfoltam meg. persze drágább hangfalakra értettem, és biztos jobban megéri pénzben egy mélyláda, de a lényeg az volt, hogy az erősítő csak akkor vág le 80hznél ha megmondod neki. Magától értetődő(mármint a fülünktől), hogy minden erősítőt ugy terveznek, hogy az egész 20-20khz tartományban erősítse az összes hangfalat. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Dassler #3674 üzenetére
Azert az nem ugy van. ha ugy állítod be az erősítőt, hogy levágja 80hz-nél akkor ugy tesz, de ha nem teszed ezt akkor kiküldi a frontokra is a 20hz-et. sztem mindegyik erősítőn be lehet allitani. A heco (gondolom victa) frontokhoz elfér egy mélyláda bőven, de azért sok olyan megoldast is el tudok képzelni ahova felesleges, mert elég mély van a frontokban.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Neurotoxin #3605 üzenetére
a 125-ösnek a gyártó a 461-es erősítőt ajánlja , biztos a 86db érzékenység miatt. ugyanott tartunk mint az előbb... nemtbiztos hogy meghajtja eléggé az erősítő.
a 60-asnak már 90db és a centernek 91db van. akkor már inkább azt.
sok különbség nincs a 2 szett között. több mint a semmi, de csak valami fog szólni hátulrol is, nem tul meggyözö, nekem egy sony szetthez voltak ilyen kisdobozok, szinte semmi nincs bennük.
sztem jobban járnál, ha vennél egy pár heco victa 200-ast hátulra center nélkül. jonak tünik a 2 front hangfalad ahoz, hogy ne kelljen center.szerk: nem feltétlen heco victa 200-ast ajanlok, csak egy jobb minöségű kis pár hangfalat, és ez a 200-as pont olyan, hogy ez sorrundnak nagyon bevált nekem, mert rendesen szól még frontként is.
a 300as victa pedig lehet hogy verekedne a front hangfaladdal. -
Winzsolt
aktív tag
wharfit nekem evo szériától ajánlottak, de sztem minimum a diamond. polk viszot tleg nagyon jó, még a kicsi rti6-os is
a crystal 40-esne 86db az érzékenysége, amit az erősítőddel sztem nem tudnal behangositani 25nm-en eléggé. most mennem kell esküvőre, nemtok utananezni meik lenne jo, de vki erősítse meg h ez a 86db nem eleg
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Dolce Gusto
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest