Aktív témák
-
Ninoka
tag
válasz
csizzah #5281 üzenetére
Igazán nincs mit. Még szerencse, hogy nálam működik, mert én a TV-t is HM erősítővel hallgatom (ami csak simán két RCA csatival van rákötve), és néha jól jön ha van benne elég mély
Nekem Yamaha erősítőm van, és elég jól szétosztja a sztereó hangot több csatornára. A Movie dsp-k között van egy olyan, hogy General, azzal szoktam hallgatni. Az olyan, hogy csak középről jön a szöveg, ha van zene akkor az a frontokról, a zajok meg a háttérsugárzókból. Ja, és természetesen itt is működik a szub. Majdnem olyan mintha dvd-t néznél.
-
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #5256 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Olyan értelemben lehet beállítás kérdése, hogy míg a digitális 5.1-es hangsávban van dedikált mély (LFE) addig a DTS neoba vagy pro logicban szerintem nincs, ezért függhet az erősítő beállítástól, hogy hol szólalnak meg a mély hangok.
De igazság szerint csak tippelek. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
csizzah #5253 üzenetére
Ez szerintem erősítő,bemenet,és beállításfüggő. Én pl. onkyo tx-sr505-nél analóg bemenetről hajtva nem is tudok ilyesmit választani, hiszen nincs mit dekódolni, de az asus hangkartya mindenből tud dtsneot csinalni, és akkor szol a mély....
Elgondolkodtam most rajta, szerintem mindenképp szolnia kell. -
Paulo81
aktív tag
válasz
csizzah #5031 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, azt hiszem én is értem miről beszélsz
Már csak azt szeretném kérdezni, hogy még annak ellenére is jobb minőségű lesz az erősítetlen jel, hogy a frontokra még alacsony hangerőnél is gyenge minőségű?
És ha egy sztereo erősítőt veszek, azzal miért járok jobban? -
törölt tag
válasz
csizzah #4354 üzenetére
Köszönöm, ez kimerítő volt!
Igen, mindenképpen elmegyek majd valahová meghallgatni. Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig a kisebb, egybeépített rendszerek topicjait nézegettem, s ott általában több dicséret hangzik el. Itt viszont sokkalta drágább dolgokról esik szó, viszont (vagyis inkább éppen emiatt) kritikusabbak is a hozzászólások. Így nem tudom, mit várjak egy épített rendszertől, nincs meg az összehasonlítási alap. Na majd rászánom az időt, megyek a hangfalboltba tesztelni, aztán kiderül, hogyan merre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csizzah #4283 üzenetére
Nekem nincs bajom a SAL-al, kellemesen csalódtam benne, olcsón jutottam hozzá így nekem megérte. Magnat Victory 80-at váltott..
Hát sztem a Wharfi Zaldek család nagyon jó... Zenéhez, filmhez egyaránt. Csakhát már nincs gyártva asszem, szal újan nem is nagyon lehet hozzájutni, hacsak valahol nincs készleten.
Az a baj, hogy lehet szebben szól a Jamo, de amit láttam, ott majd elsírtam magam. Amikor a hangszóró ragasztva volt a dobozba, hangváltó szintén. Nemtudtál semmit kiszedni belőle, csak ha kivésted. És a hangfal gyári volt.. nem házikókány. És én ekkor azt mondtam h soha... Biztos az újak már nem ilyenek, de nekem ez elég elszomorító látvány volt, és elég arra, hogy hanyagoljam. Akkor már inkább egy Wharfi... Mert nekem bizonyított, film alatt, és zene alatt egyaránt..
De ezen is el lehetne "vitatkozni" sokáig. Mindenki azt fogja venni, ami bevált neki
Vagy amit hallott, és megtetszett neki
Szal én ebből az okból a mostani SAL helyett csak Wharfi-t vennék.
-
törölt tag
válasz
csizzah #4250 üzenetére
Úgy azért nagyobb kicsit, valamivel 20 m2 fölötti. Hátrafelé úgy 5 méter lehet.
Ennyi pénzért mondjuk elvárható, hogy jó legyen, csak hát az ára... mindenesetre nem egy évre venném, a Z-5500 is megvan négy éve, csak most bogarat ültettek a fülembe az egyik topicban.Az NS-M525, ill. NS-C525 ami úgy gondolom megfelelőbb lehet a rendszerbe, mert a leírás szerint ezek nem bass-reflex rendszerűek, így ezek talán jobban szólnak, ha falhoz közel teszem őket. Csak rettentő drágák.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
csizzah #4132 üzenetére
Tehát a lényeg a szöveg szerint:A lemezt sima CDnek ismeri fel a lejátszó,mert a hagyományos PCM jelhez hasonlóan,16bites bitrátával van ráégetve a DTS hang a lemezre.(Erre voltam kiváncsi.)Ezután a sp/dif kimeneten kiküldi a jelet az erősítő felé.A csatornákat tehát az erősítő válagotja szét frekvencia alapján,mint a DVDnél.
Dassler:szerintem ez a megállapítás nagyon fontos volt,mert:eddig egy kb 20éves,Fisher stereo erősítőm volt,erre rákötve analógon a dvd.Namármost,megvan a Vissza a jövőbe trilógia DVDn,de az angol hang DTSben van rajta.Gondolom nem kell ecsetelnem,hogy a régi erősitőmön miért nem tudtam megszólaltatni ezt a hangsávot,ellenben ha lett volna a lejátszómban DTS dekóder,élvezhettem volna angolul,analóg jelen,stereora lebutítva.Tehát nem mindegy,hogy csak küldi a DTS jelet dig.koaxon,vagy önmagában meg is tudja szólaltatni DTS erősítő nélkül.Persze a mai technikával ez már 'oly mindegy.
-
Dassler
őstag
válasz
csizzah #4132 üzenetére
"gondolom tudod,hogy van olyan dvd lejátszó is, aminek van beépített dts dekódere" Erről tök a Pulp Fiction jutott eszembe, amikor a Samuel L. Jackson fejtegeti a Travoltának a pivot fogalmát: " Jó, de tudod, hogy van egy televízió nevű találmány és abban mennek mindenféle sorozatok..."
-
Neurotoxin
őstag
válasz
csizzah #4128 üzenetére
Köszi,rákeresek,de még mindig nemértem,hogy milyen formátumban van fent a CDn,mert sima audio cdként furcsa lenne számomra...A DTSre visszatérve,gondolom tudod,hogy van olyan dvd lejátszó is,aminek van beépített dts dekódere,de nyílván csak a hangsáv analóg stereo jelre való lebutítására ill analog csatlakozón való megszólaltatására használják.
"megfelelő helyeken"-ez tetszett,de amugy a torrent/rapidshare megemlítése moderációt von maga után?
-
válasz
csizzah #4118 üzenetére
Köszi,igen dts cd.Vagy valahogy szerzek egy számítógépet és hangkarin be,de az persze nehezebb.
Gépen miért csak a vlc tudja lejátszani?Winamp,WMP kifagy.Foobar vagy mivel kéne próbálnom?Sok előnye van a digitális kimenetnek?Hány rca kábel kell hozzá,vagy esetleg másik kábel?Tudom,hogy a digitális jobb(szakma miatt tanulom,csak audioban nem vagyok otthon)
Köszi a segítséget,csak ennyi lenne
-
misirulez
senior tag
válasz
csizzah #4012 üzenetére
Igen van egy határ amit nem sikerült pontosan belőni másoknak, de az új firmware megléte után már csak nagyon kevés filmnél csinálja.
Én meg arra gondoltam, hogy mivan akkor, lehet nevetni fogsz mondtam nem értek hozzá, szóval mi van ha X bitrátánál akadozik a film hangja, akkor előtte valamilyen módon (gondolom tömörítéssel) a film hangfájljának bitrátáját csökkentem?(még egy utolsó hülye kérdés: szóval az .mkv-ban ha nem dts akkor helyette ac3 szokott lenni, az viszont a samsung oldalán nincs külön feltűntetve, h a tipus amit kinéztem ismerné, de egy német webshop specs.-ben viszont igen ennél a terméknél. És én azt vettem észre, hogy ahol ac3-at említenek, ott együtt említik a Dolby Digital-al, tehát akkor az ac3 dolby digital-t jelenti, és akkor azért nincs feltűntetve a samsung.hu-n ezekszerint az ac3 se jelent gondot ennek az erősítőnek amit kinéztem?)
Üdv
Misi -
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #3634 üzenetére
A, "ha másolod a zene cd-t romlik a hangminőség", "azzal riogatom a népet hogy ha máshol veszik a cuccot (feléért) nem kapnak garanciát", "a hírlevélben jópofa kamu történetekkel próbálom elsózni az "akciós" (de még mindig drágább mint bárhol máshol) termékeimet" surányira gondolsz? Ááá vele semmi bajom...
A házimozi tippjeivel semmi bajom kivéve a cd másolós bekezdést, az kiverte a biztosítékot nálam, meg még egy pár ismerősömnél.
Egy bizos a csávó nagyon ért a marketinghez. . -
fury71
aktív tag
válasz
csizzah #3387 üzenetére
Gondoltam, hogy a DAC kérdése is felmerül. Azért is nem írtam a hsz-ban, mert számomra egyértelmű hogy a DAC minősége is okozza az eltérő karakterű hangreprodukciókat. Pl: a Yamaha 1800-as erősítőmbe Burr-Brown dac van integrálva ami márkásnak számít, de szerintem nem egy csúcs minőségű.
A számítógép alapú (minőségi) zenelejátszásról, meg annyit hogy nem csak hogy hallottam róla, de már láttam is ilyen összekötést HiFi kiállításon, csak sajnos nem hallottam hangját. Külső diy dac-kal szerelt, koax kábellel összekötve a PC-vel.. Sőt mi több én is gondolkodom hasonló kialakításán, valamint a házimozi mellé épített sztereó rendszer létrehozásán is. Persze nem DIY cuccokkal.
A HDMI-t meg szerintem sem kell túlmisztifikálni, csak nekem azért érdekes mert egy kábellel el tudom vinni a képet és a hangot jó minőségben szinte bárhova a lakásban és még hangkártyát sem kell venni a PC-be, köszönhatően a szálanként árnyékolt kábelnek és egyéb tulajdonságának. -
janos666
nagyúr
válasz
csizzah #3387 üzenetére
És miért kidobott pénz egy hangkártya az SPDIF-hez? Pl. a realtek chipel sose lesz EAX HD 4/5 játékokban, csak egy Audigy/Xfi chippel. Jó, ez csak játék, de van akinek az megér 10-20k-t, hamár 50-100k-s VGA-t is vesz játszani minden évben...
Szerintem sem feltétlen mindegy, hogy pl egy DTS digitális jel milyen kábelen megy át. Ha más a szabvány más a jelgenerátor és a dekóder felépítése. Rendben hogy 0-ák és 1-esek utaznak a kábelen, de akkor is más lesz a rendszer működése, ha más szabványt használ. Még a HDMI-n belül se ugyanaz az 1.1, 1.2a, meg 1.3 tudása, ennek megfelelően az 1.3 támogatásához komolyabb tudású fogadó eszköz kell, mint az 1.1-hez, ami indirekt módon eredményezhet jobb végeredményt. Szerintem pusztán azért is szólhat másképp, ha HDMI-n játszod át ugyanazt a DTS hangot ugyanabba a hangrendszerbe, mint ha ugyanezt az SPDIF-en teszed, mert nem pont ugyanazok az áramkörök dolgoznak majd az erősítőben. Bár lehet hogy az általa tesztelt beállításokban van a hiba, és egyik esetben nem érintetlenül ment át a lejátszott hang (valami alapból bekapcsolva maradt a driverben, vagy hasonló).
-
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #3342 üzenetére
Gondoltam
De ha 1000W lenne arra se lennék túl büszke a helyükben max 150 wattnyi kimenő teljeítmény mellett.
Ráadásul most hallottam az entry level HK-kat a felxtronixnál rakják össze Philips alkatrészekből, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó erősítő, csak szerintem kicsit túl van misztifikálva, de jöjjön már valaki aki ugyanazon a hangcuccon meghallgatta a HK132-t is meg valami árban hasonlót... -
modflow
veterán
válasz
csizzah #3228 üzenetére
Ok.
De pl. egy ilyen:
Yamaha RX-V361 erősítő:
http://www.argep.hu/product_448675.htmlJamo S 416 HCS 3 5.0 házimoziszett:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/jamo-s-416-hcs-3-p11353321.htmlJamo S40 SUB aktív mélysugárzó:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/jamo-s40-sub-p12795910.htmlazért csak nem szólhat olyan rosszul. Nem azt mondtam, hogy nekem valami high end hangrendszer kell. Nekem most egy kis Philips A 601 50W 5.1-es rendszerem van a PC-n és az is tök jól szól.
Ahhoz képest a fent írt gondolom már állat lehet.
-
FefeeX
veterán
válasz
csizzah #3080 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy meg kell hallgatni a cuccokat, mielőtt megveszed, mert hallatlan nem lehetnek elvárásaid, mint ahogy autót sem veszel próba nélkül...
Meghallgattam pár rendszert ugyanazzal a lemezzel, az árkategóriában messze ez szólt legszebben (t.i. H/K kivonás miatt mindenhol le van akciózva, ami ugyanezt tudja csak új design az 125k vs ez 69k)Magnat-ot meg nem csak a MM-ben, hanem egy másik, direkt hifikkel foglalkozó vidéki üzletben is "leszólták", azt nem mondták hogy szar, csak hogy messze van a komoly gyártóktól...
-
FefeeX
veterán
válasz
csizzah #3060 üzenetére
Mondjuk 7.1 is szóbajön akkor én már - ha zenéléshez is kell - inkább H/K AVR-245-öt mondanék, árban is hasonló.
Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy ha nincs elég lóvé a teljes cuccra akkor legyen inkább sztereó, de basszussal, mint szatelit rendszer, ami kb semmire nem jó magában...
Noname: én is ezért választottam az 5.1-et a 7.1 helyett, úgy tudom, a 7.1-et csak DTS tud kezelni, és kevés DVD-n van DTS hang... Amúgy a DTS a DVD-n jobb mint a Dolby?
-
kcst
tag
válasz
csizzah #3054 üzenetére
Kösz!!!
Így már összeállt a kép: az erősítő 7.1 csatornát kezel, ebből 7 erősített, a .1 pedig erősítetlen jelet jelent, ezért különítik el ezzel a "ponttal".
Megnyugtattál azzal, hogy nem hülye gondolat nem venni mélynyomót.
Most az a taktikám, hogy inkább a hangfalon spórolok, de nem a minőségén, hanem a darabszámán. Veszek első körben egy erősítőt (Onkyo 606 egyelőre a kiszemelt) és egy centert, ez mindenképpen kell. Ezen kívül két jó minőségű polchangszórót. Ha elég (vagy nincs több pénzem), egyelőre ennyi, a jelenlegi, két darab tévéhangszóró után ez is minőségi javulás lesz.
Ahogy lesz pénzem, veszek még két polcot, esetleg 2 álló frontot, a meglévő polcot pedig beteszem háttérnek, vagy ha veszek még kettőt, akkor teljes lesz a 7.0. Ha még több pénzem lesz, veszek egy mélynyomót és teljes lesz a 7.1.
-
ambrus14
tag
válasz
csizzah #2980 üzenetére
Így már értem! Csak annyi kérdésem lenne, hogy pontosan milyen típust(méretet) keressek, esetleg lehet eltérő is amit ajánlotok a centerhez, subhoz, sorrundhoz, fronthoz!
A szett amivel használnám: denon avr-1306 + Jamo S406 HCS1 + Jamo SUB 200.
Milyet szerezzek be hozzájuk?Köszönöm!
P.S.: Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat! Tényleg segített!
-
ambrus14
tag
válasz
csizzah #2974 üzenetére
nem rég írtam már a topikban, hogy mit ajánlotok hangfalszettek és ugy néz ki sikeresen dűlőre jutottam, csak azt nem tudom, hogy milyen kábelt alkalmazzak hozzájuk!
Olvastam, és mások is ajánlották ez a tűzálló kábelt, de nem teljesen értem, hogy lehetne ezt alkalmazni a hangfalakhoz illetve hol lehetne békéscsabán venni ilyet!Kérlek benneteket, hogy valaki írja már le pontosan vagy dobjon egy linket az alkalmazásáról, valami kézzelfoghatót! Előre is köszönöm!
Üdv!
-
-
canniball
nagyúr
válasz
csizzah #2513 üzenetére
"...megnéztem a hangkártya manuálját és abban ez áll:..."
Szóval jól értelmeztem és mégis hihetek a szememnek: tényleg csak stereot tud így..."Ha jól látom Abit IC7-es lapod van, mért nem használod azt..."
Jól látod, de nem ez lesz az erősítőre kötve hanem egy másik gép, az abban lévő lapon pedig csak analóg stereo kimenet van, gondoltam átrakom abba a hangkártyát...de ezek szerint nézhetek újat...Akkor viszont továbbra is fennáll a kérdés: milyen tulajdonsággal kell bírni a kártyának, hogy ki tudja tolni digital out-on ezeket a hangokat?
-
törölt tag
válasz
csizzah #2257 üzenetére
vagyis hiaba nem tudja a directx digitalisan kiadni a hangot, a hangkartya a dd live vagy dts connect segitsegevel atalakitja az analog jelet digitalissa?
gondolom hardweresen muxik a dolog es nincsen keslekedes a hangban
milyen kartyak kepesek erre?
megneztem, az au4-em specifikacioit, de nem talaltam leirast errol a ket dologrolha jol ertem, a DD Live ra lenne szuksegem, hogy digitalisan jatekok alatt valos 5.1-es hangzast halljak?
-
Flow
senior tag
válasz
csizzah #2257 üzenetére
na, ma kipróbáltam egy rx-v361-gyel a noti hangkártyáját.
Optikai bedug, erősítő bekapcs. Zene indít, erősítő nem reagál. MEgfagyott. De olyan szinten, hogy a kikapcsológombra sem reagált. Kihúztuk, visszadugtuk, levettema frekit 48-ról 44,1-re és voala! Szól. Jó, néztem egy hd-t, ami elvileg 5.1-es hangú, de az erősítő 2ch-t írt továbbra is, aztán dvd filmmel próbálkoztunk, úgy is. Kiírta, hogy PCM. Rohannom kellett, és mindent kutyafuttában csináltunk, de mintha a dvd-nél a dd felirat is megjelent volna. Kérdés: hülye vagyok, és persze, hogy 2 ch, mivel csak 2 hangszóró volt a rendszeren? VAgy csak valamit rosszul csináltam, mert van olyan menü, ahol kiírja az input signal informationt, vagy mit, és ott is 2ch volt feltüntetve.
Mi lehet a gond?
Játszani nem fogok a géppel.
-
törölt tag
válasz
csizzah #1990 üzenetére
Köszi, megnézegetem. Meg remélem találok olyan helyet, ahol meg is tudom hallgatni. Amúgy a Canton paramétereiben nagyon jónak tűnik, de semmi véleményt nem találok róla neten, ahogy látom, kicsit régebbi típus.
A Heco-król is elég jókat írnak, azt is néztem már, a Daliról meg azt írják, hiányzik a nagyon mély basszus belőle, viszont amúgy meg nagyon jól szól.
Nem tudtok valami olyan szalont, ahol meg lehet a hangfalakat hallgatni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
csizzah #1814 üzenetére
olvastad mit irtam?egyáltalán?ne fogalmazz ilyen durván,csak még nem hallottál eleget.
a daliknak speciálisan elhelyezett közepe van,hogy a tér hatalmasnak tűnjön.tényleg olyan is,mintha a világ végére széttették volna a két hangfalat.de ez csak trükk,házimoza oké,de ettől még nem volt határozott szinpad. vagy csak ott voltak nem hozzávaló kábelek,erősitő(vagy egyik sem).ez két külön dolog.én is ugy mentem el,h a dali a világ megváltója,eladó istenitette,meg mittomén.aztán szépen elmondtam mi bajom,és hát igazat adott.pár perccel később.ezen kivül kicsit szögletes volt a hangja.azaz én igy hivom,van aki torznak egyszerűen.nem volt tiszta,nem volt egységes a hangja..egy JBL el szemben nyilván a dali a jobb,ez nem vitás,sőt a c6 messze élvezetesebb,mint a kategóriájában elvárható.C8 sincs olyan jó.15percig hallgattam, varázslatos volt, majd kijózanodtam.
tényleg ajánlom,h értsd a különbséget, hallgass meg mondjuk a barlangban egy tannoy sensys DC2őt ugyanannyi pénzért(ha még nem tetted meg).ég és föld.semmi trükk,csak lehengerlő, szőrfelállitó élmény.nem hibátlan ez sem,de eddig legjobban tetszett a fél millás nem épitett kategóriában.ott amugy fikázták ezt,hogy nem megy mélyre.sztem meg a bokáimig meg sem áll.
egyébként őszintén,leszarom h a csigaevő mit vett meg,mennyi idő alatt.
én is igy tettem anno.csak mert nem tapasztaltam eleget.most meg én épitkezek,és ezért nem vettem meg a tannoyt -
kremix
csendes tag
válasz
csizzah #1806 üzenetére
csizzah!
Zene nem igazán érdekelne, filmhez kellene...
Valamit nem értek...
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Akkor ezek miért vannak???FIZETETT HIRDETÉS???
És ha, megnézem a német oldalakat, akkor ott is jobban szerepel a Wharfedale...
NA, MOST SEGÍTSEN VALAKI VALAMI OKOSSÁGGAL!!!
Sajna megvagyok lőve az első reflex szükséglettel....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
csizzah #1806 üzenetére
egyáltalán nem értek egyet,szinte semmiben sem.
a dalik házimozira valók,a gyártó bevallása szerint is.zenére nagyon nem tökéletesek,főleg a keresztváltójuk miatt. valamint a terük sem jól definiált,inkább körülölelős,elmosós.Tannoy nagyon nagyon jó hangfalmárka sensys pl egyik kedvencem felbontása,tere,mélysége,ereje nekem nagyon bejön,de ez a gyártó ezen sorozata lapos,undoritó,mostani osános jamo szintű termék.számomra hallgathatatlan,élvezhetetlen,akár zenére, akár házimozira.
a Wharfedale diamond egy átlagos képességű hangfal.semmi személyisége,karaktere nincs,sem nem részletes,sem nem élvezetes különösebben.
a xarus meg a valdus utódja,annak fele bajával együtt.valdus hoz képesta xarusban már egy papiron kellemesebbnek tűnő textil magas van.a kisebb, polc méretű xarusok még valszeg kevéssé kusza méllyel megáldottak,de a 4000,5000 már tutira ugyanolyan 120Hznél kiemelősek,mint a valdus 400,500asa volt.lehet ezeket is szeretni, pl progressziv rock,metál,tüctüc zenére legjobbak egyike,klasszikusra azonban alkalmatlanok. jazzre meg olyan féligmeddig.klasszikusban jazzban a cristal jobb náluk,ráadásul igen olcsó.Clarusnak ez a sorozata meg mézes hangú,a beszédre,énekre,mozizásra kihegyezett jószágok.igen alacsony árkategóriájú hangszórókból épitkeznek (somogyi style), de ezt kompenzálják azzal, hogy a minőségi szórást szűkebbre veszik. állitólag izekre szedik a hangszórókat,majd ujra összerakják,és egy zseniálisan méretezett dobozba rakják őket. a hangfalaik élőben szépek,jó kivitelűek.terük,részletességük kategóriájukból messze kimagaslik.nekem egyszerűen nem tetszik, nincs akkora teltsége ennek a sorozatnak,olyan mintha szinezné a hangot.
persze izlés és fül dolga,ez csak az én véleményem volt.
-
punish3r
aktív tag
-
jolti05
őstag
Nyertél
Amúgy tényleg nem semmi cuccok, de főleg az a kép durva, ami a linkben szerepel. El sem merem képzelni, mekkorát szólhat.
Ja és képzeld, mintha egyre szebben szólna a Heco. Nagyon ütős a mélyeErősen elgondolkodtam, hogy kell-e nekem mélyláda
[link] Deszeretnék egy ilyet -
Il Dottore
tag
Szevasz, nem tudom honnam veszed a geniust.... (dvd felvevőt és plazmát említettem még (dmreh65, th42pv70))
Hangfal ügyében időközben alaposan körülnéztem, mielőtt ez lett szimpi (9.6 marad-meghallgattam, több nem kell)
Erősítőhöz fogalmam sincs, a wharfedale képviselet ajánlotta a denont és az onkyo-t, ők tesztelték együtt őket.
Szintén itt mondták, hogy ezekhez a hangfalakhoz nem ajánlján a yamahát....
Filmre és ilyen zenére akkor melyiket a felsorolt denon és onkyo közül/milyen más erősítőt javasolsz/javasoltok?
Kösz.
[Szerkesztve] -
misaxoo
csendes tag
Hi!
Hát az összeg kb 150e forint lenne amit rá tudnék szánni a rendszerre kábelek és csatlakozók nélkül. De később még esetleg fejlesztgetném ahogy a pénztárca engedi.
Amire használnám jól gondoltad mozi és zene. Egy 30nm-es szobát kéne megtöltenie hangal. Zeneileg sajnos biztos kompromisszumot kell kötnöm mert szeretem ha valami tisztán és dinamikusan szól és ebbe az árban nem valószínű, hogy ez megvalósítható
A meghalgatás sajnos nem minden üzletben kivitelezhető és hát biztos máshogy szól egy szobában mint több ezer négyzetméteren akár 1 erősítő akár a hangfalak.
Erről mi a véleményed? Yamaha RX-V540RDS[link] -
misaxoo
csendes tag
helló!
Az állapotával nincs baj doboz papír vigyáztak rá. Az árról még nincs elképzelés. Mi az-az összeg amit még érdemes kifizetni érte? Esetleg tudsz-e ajánlani valami elfogatható árú házimozi erősítőt és hozávaló hangfalakat, amire érdemes beruházni. Mivel nem vagyok jártas a dologban nem tudom mire érdemes odafigyelni a vásárlákor. De a Yamaha szimpatikus. -
jolti05
őstag
Igen, így van, köszi
De Auchanban már nincsen sajnos, ugyanis félre van téve nekem az az 1 darab
Neten láttam ezen kívül itt [link] Színre sajnos sokkal szebb, mint amiket én fogok venni, hangzásra pedíg szerintem vetexik az új 80-90e-res Heco-kal. Ha megvettem, mesélek
-
Edyboj
csendes tag
Hali! csizzah te melyik MM-ban láttad a Heco Vitas hangfalakat? Ez a szett valahogy kimaradt az életemből, de annyi jót olvastam róla, hogy most már kiváncsi vagyok rá. A Surányihifi oldalán agyon dicsérik. Ha van valakinek füles tapasztalata a szettről akkor örülnék ha megoszatná velem.
-
jolti05
őstag
Szia, ismét
Mindenekelőtt újra nagyon megköszönném az eddigi segítségedet. Egyre közelebb vagyok a ''kiteljesedés felé''.
Amint azt láthattad, a legutóbbi hsz-omben, amit egy...nincs véletlenül msn-ed?Szóval a legutóbbi hsz-omban éppen beparáztam, hogy nekem mi is kell éppenséggel. Ha a műszaki depó tényleg ilyen olcsó, az azért baj, mert még 3 hétig nem tudnék elmenni oda vásárolni, mivel 5ig dolgozom.
Nem tudom még, hogy hova tudom elrakni az erősítőt. Priviben mellékelek pár képet, hogy hogy fest a szobám, hova gondoltam, mit javasolsz.
Hajlandó vagyok a minőség érdekében több pénzt rááldozni a kábelekre, mint 2-300Ft
''annyit vesz fel amennyit a hangfal le tud adni''
Ha ez valóban így van, ez egy nagyob jó hír. Mert így is soxor le vagyok cseszve, hogy már megint mekkora lett a vellanyszámla
Megköszönném, ha megkérdeznéd a tesódatSzívesen érdeklődnék más topikban is, esetleg itt feltenném a kérdést, hogy akkor ez hogyisvan, csak általában nem nagyon szoktam válaszokat kapni. 1-2 fórumot már bejártam pár -már nem aktuális- kérdéssel, és az a tapasztalatom, hogy minden téma egy idő után lecseng. Bejön egy új elektronikai cikk, már kicsivel előtte elkezdenek beszélni róla, és egy idő után elfelejtődik, és már csak pár kitartó ''utas'' van jelen a topikban, mázlijukra a hozzám hasonlóaknak. Igen, tudom, igaz, hogy ez az Erősítő topic, de ha megnézed, nem nagy az aktivitás. De így is nagyon örülök, hogy egyáltalán van. Úgyhogy türelmes leszek, és ha lennél olyan kedves, és megkérdeznéd
Köszi.
Igen így va, és még tartozásom is van
Borzasztóan bízom benne, hogy jól válaszottam, és ugyanígy teszem majd hangfalak terén is, és egy fél életre elengendő teljesítményt és hangminőséget sikerül vásárolnom
Ráadásul, tudtommal a hangtechnikai cikkeknek lassan esik az áruk. Ezt jól tudom? Mivel egyenlőre nem tudják forradalmasítani a hangzást, a technológiát, ezért lassabban esnek az árak. Ha 10 éve vettél egy bivalyerős hangberendezést, az még talán ma is valamennyire megállja a helyét, gondolom. Bár igazából nem vagyok vele tisztában, hogy 10 éve mi volt a ''trend'', mekkora volt az ideális teljesítmény, hol tartott az ipar.
Ahogy anyukám mondaná, viszket a ******, már nagyon mennék kábelt venniCsak nem tudom milyet, melyiket, hol. Ebben kérem ezúttal a segítségedet, esetleg segítségeteket.
Maradok gépközelben, beizzítva az ujjaimat, ha esetleg érkezik válasz, közben filózom, hogy mit-hogy tovább.
MOD: ''Látom időközben írtál''
Igen, és megintSajnos oda nem tudnék elmenni egy darabig. Máshol kell nézelődnöm, nameg nem tudom mi az a Male(angol szó, férfi), vagy Stereo, szóval azt sem tudom nekem melyikre lenne szükségem. Lehet megint elnézek Auchanba, hátha találok valami megvételre érdemes kábelt, és megkérdezem, hogy a Heco Vitas 500 van-e cseresznyében, illetve hogy köv. 7végén eladják-e nekem, ha szépen megkérem őket
[Szerkesztve] -
jolti05
őstag
Szia.
Igen, mondhatni bátor voltam, de mindez tulajdonképpen azért volt, mert már 3 hangfalszettet hallottam vele, és mindegyik nagyon jól szól szerintem. Főleg a Heco Vitas 500 2.0, és az a SAL. Hogy melyik hangfal lesz, azt még egyelőre nem tudom, de köv. péntekig el kellene döntenem, mert megkapom az első fizum, és azt hiszem, ismét elköltöm a pénzem az utolsó fillérig
Eléggé le volt értékelve, attól féltem, hogyha kihagyom, egy darabig nem lesz pénzem rá, vagy amúgy is megveszem, de akkor meg 6e-rel drágábban. Így talán jobban kijövök anyagilag.
A SAL-lal meg az a gond, mint írtam, és valószínűleg ezért nem fogok olyat venni, pedíg tetszik, külsőre-belsőre, mert nem passzol a szobámba. Minden barnám sötétett, jóval. De ezt még párszor úgyis lesz lehetőségem átgondolni.
Tisztában vagyok nagyjából milyen kábel kellene, de akkor még a hangkari és a ketyere közötti kábelnek is ultraminőséginek kell lennie? Nem elég a 250Ft-os noname RCA-Jack?Ezen ugyan már nem fogok spórolni, csak jelenleg van ~750Ft-om, anyukámtól nem akarok kölcsönkérni, mert így is lógok neki pénzzel +nyelvvizsgapénz, úgyhogy valahogy ügyesen kellene gazdálkodnom.
Tegnap a Saturnban láttam Thomson RCA-Jack kábelt, 20cm-es 999Ft volt, gondoltam ilyet az életbe nem veszek, mivel ekkora hosszúsággal semmire sem megyek, ráadásul baromi drága. Viszont 100, hogy aranyazott volt a csatija.
Ezzel kapcsolatban milyen tanáccsal tudsz ellátni? Mert ma esetleg még rá is érnék valahova elmenni, és venni valamit, mivel ma nem melózom
Kipróbálásról annyit, hogy már megtörténtÉs csak most olvasom, hogy finoman, stb. Rákötöttem két 10W-os, 4ohmos régi hifihangfalat. Mehet esetleg velük tovább?
Eddigi tapasztalataim: Nem tudtam, hogy +16dB a max hangerő, persze ezt hangfalak nélkül néztem meg. Nem azt mondom, hogy nehéz kezelni, mert a lényeget (Bass/Treble) azonnal megtaláltam, de mondjuk még nem vágom, hogy memóriába hogy rakom be a rádióállomásokat, kicsit érdekes volt átállítgatni a hangzásokat. Mindez persze annak tudható be, hogy nem olvastam a kézikönyvet. Szeretem inkább kitapasztalni a dolgokat. Talán nem ártana mégis átfutnom...A távirányítója fekete, mondjuk ez fura, ha azt nézem, hogy az erősítő szürke. De legalább kicsi, könnyű, finomak a gombok érintése, és pofás
Magyar kézikönyvet külön mellékeltek a ''mindennyelvű'' ''Háború és békéhez''. Garancia meg nem tudom mennyi van rá. Ennek az egy dolognak nem is néztem utána. Ez szerintem egy elég nagy hiba. 1 év biztos.
Egyszóval: Szól. Bár a két kis hangfallal nem valami nagy élmény. De nem is vártam többet. (Najó, de) Kivárom még a jövő hetet, aztán hajrá, valami cicergőt nézek hozzá, és csókolom. Egy ideig nem tudom, és nem is akarok vele foglalkozni.
Egyébként az erősíő akkor is felveszi(vagy leadja, nem tudom) azt az 500W-ot, amikor csak 2X10W van rákötve? Mert ha ugyanannyi áramot zabál, mintha 1000W lenne rákötve, az gáz, anyám meg fog nyuvasztani. Géppel együtt, ha még a mélynyomó meg 5.0 is rá lenne kötve, nagyjából 1,1-1,2kW-ot zabálnának. Ami egy vasalóhoz képes (2kW) nem vág annyira oda, de hé, akkor se kevés. Nameg vasalókból is van sokféle.
Most azt nem tudom, hogy hallgathatom-e a rádiót, inkább kikapcsoltam, mikor olvastam a hsz-od.És nem tudom hol kapok a közelben olcsóért minőségi, lehetőleg 2m-es RCA-Jack-et. Ezt majd kitalálom még.
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest