- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
skoos
őstag
Már egy meglévő, parkettás nappali burkolat alá hogyan lehetne kábelt behúzni, anélkül, hogy felszednénk az egészet? Van valami szofisztikát módja ennek? Vagy teljességgel esélytelen?
-
skoos
őstag
A háttérsugárzóknak milyen távolságban kéne elhelyezkedniük az "ideális" helyen ülő hallgatótól? Hol (mögötte, mellette, síkban merre)? Merre nézzen a hangfal? Fülmagasság, vagy máshol (a frontok alacsonyabban vannak a hallgató füléhez képest...)? Milyen távol kéne lennie a faltól?
5.1ről lenne szó. -
skoos
őstag
Bbéci! Egy 10es skálán mennyire vagyok bitófára ítélendő, ha ES80asok mellé AVR255ös riszívert választok? Sokat fog sztereóban is menni, de nincs egyelőre lehetőségem jobb szettet venni. Olyan 50-50 lesz a mjúzik és a film.
Az avr360 árkülönbözetéből pedig inkább előfinanszírozom a DUNE Prime 3.0-t... -
skoos
őstag
ilyenem van 50"os HDready panához. Eddig elvitt mindent, de nem tudom mit látnék, ha 3x ennyit költöttem volna...
-
skoos
őstag
A Mammut Saturnban 119.900 egy pár ES80as. Giga jó ár. Tegnap este már csak 1 origi meg a kiállítási darab volt meg, mindkettő fekete.
Ha érdekelne bárkit. Nekem még odébb lesz a vásárlás. -
skoos
őstag
ES80hoz melyik erősítőt ajánlanátok? AVR360? 60%film, 40zene. Tudom, vegyek zenéhez sztereó erősítőt, de nem hiszem, hogy annyira audiofil lennék.... A hálózati csatoló csak a netrádiónak van az újabb erősítőkön, vagy van más oka is?
-
skoos
őstag
Egy JBL ES80 szetthez kötelezően opcionális a Harmann erősítő? Olyan nyers hangja van nekem...szerintem egy 609el szépen megszelidülne...tévedek?
-
skoos
őstag
válasz
robi-k #48350 üzenetére
Ezt a megoldást akkor tudom használni rendes telepítő lemezek olvasására is? Sima CD-romként? Mert a laptopomban nem lesz cd olvasó és akkor ilyen hálózati megoldással oldanám meg annak pótlását. Így egyszerre lesz BD olvasó a házimozihoz és CD drive a számítógépemhez.
-
skoos
őstag
Létezik hálózati BD lejátszó? Ami HDMIvel erősítőre köthető, de patch kábellel meghajtóként látja a számítógép?
-
skoos
őstag
-
skoos
őstag
ES80 ból, hogy áll össze egy 5.0 szett? ES20 vagy ES30 a két háttér? ES25C a center gondolom...
A háttérsugárzóknak mennyire kéne lenni e a faltól?
-
skoos
őstag
JBL ES80 szteróban (első lépésként) jó párosítás a 609hez?
-
skoos
őstag
válasz
szabzolee #46334 üzenetére
A wi fi adapter a hálózat elérésére szolgál. Az nem írtad, hogy mire kell a hálózat, így ezen most átugrom.
A wifi adaptert a 609-es előlapi USB portjába kell tenned EZEN ÚTMUTATÓ SZERINT.
Gondoltam, ha nem tudsz így sem csatlakozni, szűrjük ki, hogy az adapter, vagy az erősítő-e a hibás. Erre írtam, hogy csatlakozz rendes UTP kábellel a hálózathoz, így kiderül, hogy működik-e amit szeretnél. Mert van rendes UTP portja a 609-nek.
-
skoos
őstag
azért írjátok Ti is be a Google-be, hogy
let is snow
Teljen kellemesen, legyen emlék egy életre!
-
skoos
őstag
válasz
priusz #46041 üzenetére
Köszi!
más:
'70-es években épült 6 emeletes tégla társasházba fogok költözni. A nappali (25nm) viszont a szomszéd fala mellett van.
Inkább a szomszéd irányába nézzenek a hangfalak, vagy jobb, ha a lakás többi része felé néznek?
Kellemeseket MINDEN kedves Fórumtársnak!!
Bírjátok ki, csak lazán! -
skoos
őstag
Milyen eséllyel fogok emberi hangerőnél kiüldözni minden alattam lakó szomszédot egy KEF-c7 es szettel és 609es erősítővel? Panelben fogok lakni
Mélyláda még kérdőjel. Legfölsőn fogok lakni, lesz járólap csere is. Mire érdemes? Mit érdemes hangszigetelés céljából?[ Módosította: Barthezz2 ]
-
skoos
őstag
Tisztelt Guruk! Gondoltam, hogy beszerzek egy hangnyomás mérő cuccot, hogy mérni tudjam, ha zavaró szint körül járna a hangerő a szomszédokra nézve. 71ben épült panellakás, panelprogram előtt.
Milyen szigetelést érdemes beszerezni (most készülök padlóburkolat cserére is....)Nincs ilyen megoldásokra tipp?
Köszi!
-
skoos
őstag
Valaki tudna MEDIA PLAYER ügyben segíteni?
-
skoos
őstag
Üdv Guruk!
7*4m-es nappaliból lesz "leválasztva" egy kb 3*4m-es házimozi részleg.Pio VSX-921 mert az AirPlay! fontos, de még meggyőzhető vagyok, hogy alább adjam, hiszen Onkyo 309-509 szintű hangfalakat tudok csak venni. Sokat veszítek így?
És a nehezebb kérdés:
Jamo S 426 HCS 3 5.0 - 66 990,-
Wharfedale Diamond 10.4 5.0 - 120.000.- (ez már kint van a keretből kicsit)
Wharfedale Vardus-VR400 HCP 5.0 - 99.900.-
Wharfedale Crystal 3 5.0 - 89.900.-
KEF C 5 5.0 - 124.900.- (ez fájni fog)
Mission MV-8 Cinema pack 5.0 - 89.900.-
Mordaunt Short Carnival 1+6+5C 5.0 - 99.900.-
Sony SS-FCR4000 5.0 - 77.000.-
Sony SS-FCR6000 5.0 - 81.900.-
Szóval, csak nagyságrendileg, ebből mi az a 3-4 szett, amit érdemes meghallgatnom? Sem időm, sem erőm, sem lehetőségem nincs mind végigpróbálni, így Rátok hagyatkozom.
40% HD+SD film, 30% rock, 20% elektronikus, 10% minden más
TV sugárzás nincs.1-10 es skálán lőjétek már be nekem plz, hogy mi mennyire vállalható, vagy vállalható ehhez az erősítőhöz!
Köszi! -
skoos
őstag
Egy Onkyo 509-es látni fogja a Qnap 212-n tárolt hang és képanyagokat? Le tudja játszani?
Nem értek hozzá, de kacérkodom a vásárláson. Az Onkyo-n csak DLNA van feltüntetve, a QNAP-on meg csak UPNP. -
skoos
őstag
Egy Mission Cinema Pack (Mv-8) és egy MS-8 wooferhez mennyire elszabadult agybeteg elképzelés Pioneer VSX-921-es erősítőt venni?
Airplay nagyon szupi lenne, Denonnál meg még drágább a helyzet.
4*7méteres a szoba és azon belül egy kb 4*3m-es részt tervezünk házimozira.
-
skoos
őstag
Szevasztok!
Egy 4*7 méteres, normál belmagasságú üres szobába szeretnék audió+videórendszert megvalósítani.
Még egy polc sincs, de majd rakok a nagy visszhang elkerülésére, csak gondoltam prioritás szerint haladok....
5.1, esetleg 7.1 ben gondolkozom, olyan Vardus 300-400 közti árkategóriában és ehhez való erősítőben+ mélyládában.
Projektort is szeretnék majd, első körben vászon nélkül lesz.
Az elvárások nem nagyok, CRT TV volt eddig és TV hangszóró, szóval kispolszkiból minden autó szélvészgyors hodály.
50es plazma, vagy szerintetek is inkább projektor? A rövidebb távolság lenne a nézési távolság, 4 m faltól falig, szóval inkább 3m-el kalkulálnék.
Nem lesz TV adás rajta, csak a laptopról játszott anyagok + a nas.
Van valami technológia, amely a Apple hálózaton található összes médiaanyagot használni tudja, az mi is?
Árat nem írtam, tudom, értelemszerűen olcsón szeretnék kijönni, vannak szomszédok, szóval nem kell a 3000W, de azért a jó hangélmény és a szép kép legyen meg.
-
skoos
őstag
A legolcsóbb erősítő megoldás érdekelne.
-Tudjon legalább 3 db hdmi-t,
-tudjon HDMIről hangot leválasztani
-legyen digitális hang bemenete.Xbox, Thome SAT STB, sz.gép (hdmi), 5.1 összekötésére kéne (hangfalak még nincsenek meg). Mit ajánlanátok? Használt is jöhet.
62% TVzés, 13,5% sz.gép ről videó, 7,5% zene, 17% xbox
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Mi a helyes kötési sorrend?
STB->TV->ARC+erősítő, vagy STB->erősítő->TV? -
-
skoos
őstag
válasz
#09634560 #24342 üzenetére
Nyerek azzal, ha a felvevő és a TV közé nem használok mást csak SCART-ot?
Ugyebár ez DVD-t is lejátszik, annak nem jobb a HDMI out?Nem csúszhat el a hang, ha a kép SCARTon közvetlenül, a hang meg az erősítőből megy a hangfalakba?
Van HDMI_in elég az erősítőn, gondoltam ne porosodjanak feleslegesen...
-
skoos
őstag
Ha a DVD felvevőmmel szeretnék a TV bekapcsolása nélkül felvenni, akkor:
STB_SCART out-Felvevő_SCART in, és akkor csak a felvevőt kell beprogizni, hogy mikor mit vegyen fel. Ugye?Ha Lejátszani szeretnék felvett anyagot akkor:
Felvevő_HDMI out-Erősítő_HDMI be-Erősítő_HDMI out-TV
Mert ugye a felvevőn van SCART és egy HDMI out is.Ha TVzni szeretnék:
STB_HDMI out-Erősítő_HDMI in-Erősítő_HDMI out-TVJó ez így? Nem gáz, hogy a felvevőbe megy SCART és HDMI kábel is?
-
skoos
őstag
Sat STB-> Plazma TV->HDMI (ARC) erősítő,
vagy
Sat STB-> erősítő-> Plazma TVa helyes kötési sorrend?
SAT tuner nincs a TVben, de van HDMI a STB-n.
-
skoos
őstag
Az 508-ben az "Analog To HDMI UpConversion" nincs benne, a 608ben viszont igen.
Ez azt jelenti, hogy semmilyen analóg jelet nem küld ki a HDMIre, vagy csak nem javítja az fel?
Komponens VHS lejátszó képét ki fogja küldeni a HDMI-n a TVre az 508?
-
skoos
őstag
Tényleg ilyen drágák lennénk?
ES80-79.800.-HUF
ugyanez Németo.-ban:
ES80-190€ körülEz még 300as Ft/€ árfolyamál is 57.000.-HUF (most 270 a közép)
-
skoos
őstag
mi a vélemény a Jamo S 608 HCS 3 szettről?
508 mellé?
Köszi!
-
skoos
őstag
nem találtam alkalmasabb topicot
Milyen hálózatba köthető blu-ray játékost érdemes venni?
Mac Minimben nincs BR és gondoltam áthidaló megoldás lehet egy külső,hálózatra dugható doboz. Látom majd ugyan úgy hálózati driverként?
-
-
skoos
őstag
Úgy látom az ajánlások alapján, hogy 5.0-ás hangdoboz szettet, tényleg a 150 körüli kategóriából érdemes venni az 508-as Onkyohoz.
Vegyük ezt a szettet alapul, Onkyo 508+KEF C7 5.0
Milyen más hangdoboz szettet érdemes meghallgatni körülbelül ebben a kategóriában?
Milyen az Onkyohoz hasonló és tudású 5.1 estleg 7.1 erősítő van, amit még számításba érdemes venni?Úgy gondolom inkább komponensenként veszem meg a rendszert, de akkor már egy erős középkategóriát építek, mintsem felannyiból egy kétharmaddal rosszabbat.
Csók a családnak és kellemes hétvégét!
-
skoos
őstag
Hol szeretnéd hallgatni? Kell az 5.1? Miket, milyen sűrűn hallgatsz? Mekkora a hallási távolság, mekkora a TV-d, házimozi esetén? Az 1. hsz-ben benne van, hogy egy közepes házimozi töredékéből lehet nagyon jó sztereó rendszert építeni. Én is ilyet választanék, ha nem lenne fontos a HDMI kezelés, stb stb, és inkább egy közepes házi mozit fogok építeni, de azért még körbenyalogatom a témát párszor.
-
skoos
őstag
válasz
fatallerror #22444 üzenetére
Nyugi. Senki sem a nap ellensége, csak "mint ahogyan az várható volt" a segítőkész emberekben is elszakad egy idő után a 3000 ugyanolyan elmondott válasz után a cérna. Senki nem utál senkit, de az igaz, hogy jobb kicsit puhatolózni, mielőtt az ember kérdez.
Nekem nagy gondom, hogy nincs olyan hely, ahol TÉNYLEG nagy választékban tudnám próbálgatni a szetteket. Még a legnagyobb MM ben is olyan hangszórók vannak az 607-re téve, hogy sírni tudnék, segíteni nem jön senki, a levegőből meg nehéz döltést hozni. Canton, Wharfedale, JBL. Kb ez a 3 van ott hasonló mint amit én keresek, de ezek mind 3 lépcsőfokkal lejjebb vannak, mint amit az 508 igényelne.
-
skoos
őstag
válasz
fatallerror #22433 üzenetére
Igazat adok, hogy érdemes min 50-100 hsz-t visszalapozni, sok infót le lehet szűrni. Az alap gond az, hogy mindenki Skoda árban szeretne érezhetően Merci technikát. Én is így vagyok ezzel. És a sok 100. hsz után már hajlok az okyo 508 és a KEF C7 felé, de mindig ott ül a vállamon a kicsi spúr énem, hogy "KELL EZ?"
xtremetuning: egyetértek.
-
skoos
őstag
válasz
xtremetuning #22430 üzenetére
Special BBéci-re gondoltam. Nála tényleg a csillagos ég a határ, és igazából csak onnan kezdődik az élmény.
n.c. -
skoos
őstag
válasz
xtremetuning #22428 üzenetére
Szerintem még mindig okosabban kérdezett Ti4x kolléga mint az a 70 hsz-es újonc aki pár hsz-el ez előtt megkérdezte, hogy: Onkyo sr 608..vélemény?tapasztalat?
És továbbra sem visz előre semmit, ha dobálózunk. Én is szíveen elolvasnám az adott tanácsokat, hiszen minél olcsóbban, de élhetően szeretném megoldani magam is.
-
skoos
őstag
Gyerekek. Ne süllyedjünk azért egy szint alá. Szerintem Ti4x kolléga értelmes kérdéseket tett fel, válaszokat vár, de csak oltást kap. Kicsit olyan érzésem van, hogy nyomjátok a drágát, de alapozás nélkül kicsit macérás és félreérthető a kérdező számára, hogy miért is.
Én is laikus vagyok a témában, innen informálódom, de próbálok segíteni.
A minőségi hangrendszerek nem hangerőről, hanem szebb, dinamikusabb, életszerűbb hangzásról szólnak. Olyannak képzelem, hogy meghallgatsz egy relatíve rossz hangtechnikát, és azt mondod ennek a hangfalnak rossz hangja van. Meghallgatsz egy jobbat és azt mondod ennek a hangfalnak jobb hangja van. És egy igazán jó szettnél meg azt sem tudod ez a hang honnan jött, nem is érdekel, de nagyon kellemes és füled-szerinti hangzás kerít hatalmába, mozi erősítő esetén a film ragad magával anélkül, hogy feltűnne, hogy ezek a hangok a hangfalakból jöttek.
Fontos az akusztika, a visszhang-kiküszöbölés, a megfelelő hangrendsze és a jó minőségű hang-illetve képanyag.
Az 1. hsz ben olvashattál a különbféle hangkódolásokról, DTS, PL, blabla, ezekben is nagyon fontos a jó felszereltség.
Valószínűnek tartom, hogy nagyobb az 50e-120e közötti ugrás mértéke, mint elsőre gondolnád, de pontos leírások hiányában nem tudok többet én sem mondani.
Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak.
-
skoos
őstag
válasz
fatallerror #22404 üzenetére
szerintem az ethernet a TV-netes funkcióit elérni van, de majd megcáfolnak az okosabbak.
-
skoos
őstag
válasz
Dorian #22401 üzenetére
nagyon szar arc lennék ,ha ILYEN HDMI kábelt vennék a PC és az erősítő közé? Nem kéne 10m, elég lenne a 7m, de olyan méret sehol nincs....
-
skoos
őstag
EZEK az adatok helyesek? Ugyanilyen hangsugárzóim vannak. A csere (3-6 hónap) idejéig el fog muzsikálni az 508-al?
-
skoos
őstag
Sztereó erősítőn nem láttam még HDMI, vagy digitális bemenetet. Pedig ez ma szerintem szempont. TVre és 1-2 hétköznapi filmre szerintem sem kell 5.1, nem kell keresztülkábelezni a szobát és 4db hangszórót megspórol az ember.
De a minőség engedi, ezért 21.századi, HDMI kábelt használok. Nincs földhurok, nincs zörej, és 1 káben mindent elvisz. Minden plug and play, nem kell össze vissza huzogatni a kábeleket. Na ezt nem tudja megadni egy sztereó erősítő.Megyek, megpróbálom pár hangfallal az 508 front csatornáit, ha kielégítő lesz, nem tekerem tovább.
Mission Pack és a Polk-kef páros között van "must get" vétel? Vagy akkor vegyem meg a Kef-et és örüljek, mert ár-érték kategóriában jót választottam az 508hoz.
-
skoos
őstag
Ja, mellesleg nagyon (!) nem értett velem (veletek) egyet a netdepo egyik eladója, miszerint az 508as mellé megfelelő az mv8.... 308at javasolt mellé, vagy vegyek polk ot vagy Kef-et az 508 mellé. nem tudom típus szerint mit ajánlott, de 150 körül a polkot és 155 körül meg a kefet javasolta inkább.
De mééééé ilyen drága ez a dolog?!?!
-
skoos
őstag
A mai erősítőket érdemes minden alkalommal ki/be kapcsolni? Az élettartamnak nem tesz jobbat, ha idle-ben megy? Ha jó, nem lenne szabad zúgnia, vagy egyáltalán a hangsugárzókon energiát felvennie....
-
skoos
őstag
hol tudom nagy választékban kipróbálni, összedugni, összehasonlítani az erősítő-hangfal párokat?
-
skoos
őstag
Az Onkyo BD-SP308 Blu Ray lejátszón van ethernet csatlakozó.....erősen meglepődnék, ha a hálózaton külső meghajtóként látnám....mire való?
-
skoos
őstag
Sziasztok! Megvenném az Onkyo 508at, de a mission MV8 al tuti várnom kell, különben az Asszony felaggat a legközelebbi villanypóznára.
A Pio CS-5030 as háború előtti hangfalszett mennyivel fog rosszabban/gyengébben szólni a leendő Onkyo-val? 140W, 8Ohm, 3 utas és most egy Sony str-d965 -el van jack-RCA dugóval a TVte kötve.
Köszi!
-
skoos
őstag
válasz
fatallerror #21573 üzenetére
-
skoos
őstag
No legények. Összeválogattam a számomra zenei csúcsot jelentő pár számot, ha bárkit érdekelne:
-instumentális Vangelis- L'enfant
-könnyűzene - Sting- The Hounds of Winter
-könnyűzene - Celine Dion- If That's What it Takes
-könnyűzene - Enya- Adiemus
-Faaprító rock- Egypt Central- Over and UnderRemélem ezek valóban alkalmasak lesznek a megfelelő cuccost kiválasztani.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan kéne úgy kiírjam, hogy a legjobbat tudja kihozni magából, a tesztelendő szettből. Mielőtt bárki újjal mutogatna, hogy köcsög letöltő, ezek a számok mind megvannak nekem eredetiben, csak a CDimet otthon hagytam anyáméknál mikor elköltöztem és lusta vagyok ezért hazamenni.
-
skoos
őstag
Milyen teszt cd, vagy audió anyag van (és hol érhető el) amivel a legjobban összehasonlíthatóak az erősítő-hangfal szettek? Létezik egyáltalán ilyen?
Nagyon köszönök mindent!
-
skoos
őstag
Gyerekek. Feladom. Mondjátok meg Ti, hogy 200e körül (de inkább alatt), 83% Plazma TV nézéshez és 17% zene hallgatáshoz milyen erősítő+5.0 kombót ajánlanátok (tv 3 méterre a nézőtől).
Tudjon 3-4 Hdmi 1,4-t, PLII-t, ipod csatlakoztathatóságot, sima (2 hangszóró szól) sztereó állást.
Nem vagyok nagyon vájt fülű, a szép hangokat szeretem, de nem kell túlmisztifikálni.
Eleddig a TV saját hangszórójával halhatunk mindent és túléltük, viszont a 3cm vastag designos 2kg-s minden egy dobozban megoldásoktól kiráz a hideg.
Ja igen, és esetleg a használt piacot is igénybe veszem, ha nyerek a dologgal.
Köszikeeeee
-
skoos
őstag
Annex-nél szettbe adják a Jamo S 506 HCS 5.0ás hangfalszettet és az 508as onkyot. Ezzel a hangfallal tényleg el lehet érni az ideális hangfal-erősítő viszonyt ehhez az erőlködőhöz? A
-
skoos
őstag
Milyen olyan erősítő volna az 508as tudásszintjén, amit egy ilyen Vardus300as szintű rendszerrel nagyon jól szól? 4/1hdmi, 1,4a, PLIIz, ipod ready, osd a Tvn, ilyesmi....
Ha 508at veszek, milyen adatokra kell figyelnem a hangfalaknál, hogy a legjobbat hozhassa ki a kettő egymásból? Mekkora érzékenység, milyen RMS?
Ha egy ilyen Vardus300 környéki dolgot teszek rá, az azt jelenti, hogy a hangfalak még a saját képességükhöz képest sem tudnak olyan jót produkálni, mint egy olcsóbb erősítőre csatlakoztatva?
Az 5.1 hangfalak olyan 3,5m*2,5m területen vannak elhelyezve (középen a TVvel) egy nagyobb szobában (sacc 150nm)
Köszi!
-
skoos
őstag
Tegyük fel, hogy a Plazma TV-hez veszünk egy onkyo 508as erőlködőt. A pio hangfalak 140W/8Ohmosak, szal működnie kell
Kb így kéne kötnöm ezesetben?zene pcről: pc hdmi ki-onkyo hdmi1 be
film pc ről: pc hdmi ki-onkyo hdmi1 be- onkyo hdmi ki-TV hdmi1 be
Xbox: xbox hdmi ki- onkyo hdmi2 be- onkyo hdmi ki- TV hdmi1 be
Sat TV: STB hdmi ki- onkyo hdmi3 be- onkyo hdmi ki- TV hdmi1 beA tv így csatornát kezel és nem kell folyton a helyes bemeneti csatornát keresgélni.
Mindíg az erősítőn kell az aktuális módot választani.
Viszont gyakran a wireless fülesemmel hallgatok zenét, hogy Asszony tudjon mellettem dolgozni. De hogyan tudom ezt így a legegyszerűbben megoldani?
A legszebb digitális kép és hangzás így érhető el, ugye? -
skoos
őstag
válasz
simi762 #21186 üzenetére
Sry. Háború előtti Sony str-d965 erőlködőm van, minden digitális, vagy hdmi-s tudás nélkül. analóg hang és egyszerű sárga rca videót tud. Egykor elméletileg nagy dolog volt, mára porfogónak még alkalmas. Szteróban megy, bár tud több csatornát, 2 db pio 5030as van hozzákötözve.
Köszi!
-
skoos
őstag
sziasztok. Pár láma kérdésem lenne a helyes bekötéseket illetően:
Tvzéshez: Fal-STB-HDMI ki-Plazmába be-plamza analóg out ki-erősítő analóg be.
Gépről lejátszott film: native HDMI ki-TV HDMI be-analóg out ki-erősítő analógba be.
DVD/BR: playerből hdmi ki-TVbe be-analóg ki-erősítőbe be.
Csak zene lejátszás gépről: gép analóg hang ki-erősítőbe analóg hang be.Így ugye csak 2 módot kell állítani az erősítőn (TV vagy sz.gép)
viszont kell egy videókártya ami tud HDMI-t és egy hangkártya ami tud sima analóg hangot.Két hangkari hogyan fér meg egymás mellett? Jó az, ha minden rámegy mindíg mind a két hangeszközre?
Jobb lenne a képet DVI-hdmi alakítóval a TVre, és a sima analóg hangot az erősítőre külön küldeni?
Melyik legszakszerűbb kötési mód? Egy újabb, HDMIs erősítőnél hogyan kéne kötnöm a kábeleket?
Köszi!
-
skoos
őstag
Milyen minden irányban forgó HDMI-könyököt tudnátok ajánlani?
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Hosszú mérlegelés után úgy találtam, hogy egy sztereó erősítővel dobnám fel a Pana 50X10Y plazmából áradó élményt.
Okok:
-Gyakran csak megy a TV de nem ül és nézi senki, hangja-képe legyen, lehessen közben főzni, enni, dumálni.
-A lakás kialakítása miatt, igen problémás lenne a sok hangfal elhelyezése.
-Nem kell sok bemenet, csak egy sz.gép van a TV-re kötve.
-Az erősítőre szánt pénzből sokkal jobb-szebb hangzású sztereó rendszert lehet építeni.De segítsetek plz:
T-homnál vagyunk és a kábelen érkező kép + jel (külső dekóder nélkül), egy CONAX kártya segítségével rögtön a TV-be kerül. Így kénytelenek vagyunk a TV analóg, vagy digitális Audio Out-ját használni. Ez azért jó, mert így elég csak egy bemeneti jelen összekötni a TV-t az erősítővel, hiszen a sz.gép HDMI-n keresztül van a TV-re csatlakoztatva:KábelTV---->
------------------------>TV--> audio out-----> erősítő---->hangfalak
Sz.gép------>Milyen, erre a célra megfelelő erősítőt tudnátok ajánlani (50-80e között)? Egyelőre 2db, 6ohm-os 35W-os zenei teljesítményű, de szerintem szép hangú technics hangfalat fog meghajtani.
Hogyan tudom alacsony hangerőn az alapzizegést eliminálni, lesz-e egyáltalán?
Egyenlő hangerővel fog megszólalni a TV adás és a gépről játszott anyag?
Bekerül még egy távirányító a képbe, vagy mindent tudunk majd a TV kapcsolójával állítani?
Mikre kell figyeljek erősítő vásárlásakor?Köszi!
-
skoos
őstag
130W szerintem lehet, mert ha csak két csatornát használok, az együtt is csak 260w és ennél sokkal többet tud felvenni az 507 teljesítményben....
Az Ω-szám valóban lehet csökkentő tényező, de az más tészta. Köszi! -
skoos
őstag
Az 507 sztereó hangfal esetén képes leadni a 2x130W RMS-t?
140W környéki hangfalat nézhetek rá? (Bulik esetén, hogy kimenjen a ház oldala....)
De csak ha ugyanez jó fele, vagy harmad teljesítményen is szépen szólni, otthoni TV-zéshez, rádiózáshoz. -
skoos
őstag
Mindig könnyen megkavarod az 'álló levegőt' errefele!
-No. Utánanéztem S/PDIF vagy HDMI képes sztereó erősítőknek. Egyet sem találtam. Árban ott kezdődik, ahol a belépő 5.1
-Jó lenne leválasztani a HDMIt külön Digitális hangra és videóra, de nem tudom ez lehetséges-e. Ugyanis a videókártya intézi bele a képanyagot és hanganyagot is. A kábelt nem hiszem, hogy szét lehetne bontani.-Máshogy kérdezem. Szarabb lesz a hang majd az 507esen, mint jelenleg a 15éves Technics HIFIn? Sajnos nem tudok típust mondani, de találtam szintén a ph-ról egy ilyen képet, pontosan ugyan ilyenem van.
2 db háromutas, 60-70W kölüli gyári hangfal van hozzá. Tegyük fel, hogy a falak maradnak, jobb, vagy rosszabb lenne a végeredmény?-Szokatlan, hogy pont a 'hülye európaiak' ellen csinálnak védelmet. Amcsiban gyakoribb az ilyesmi. Garivesztéssel, bármi negatívummal jár a banándugó használata?
Nagyon köszönöm, ismét.
-
skoos
őstag
"In Europe, using banana plugs to connect speakers to an audio
amplifier is prohibited"MIVAN?!
-
skoos
őstag
Pillanatnyilag a sz.gép egy kábellel van összekötve a TVvel, HDMIn keresztül. Ez jó, mert a kép és hang egy kábelen, problémamentesen jut el a megjelenítőre. A TV sima audio-outjára kötöttem a régi Technics hifit. Így már a hang is relatíve szép, bár problémás (a HIFI, a sz.gép és a TVadás más-más hangerővel szól és van, hogy nem lehet eléggé hangosítani). Ez mindenképpen csak digitális hanggal kerülhető ki. Nem is baj, a TV adás is digitálisban jön, csak az erősítőnek kéne tudnia.
Viszont, ha a gépről mondjuk mp3at játszok le, akkor is be kell kapcsolnom a TV-t, mert az is a HDMIn keresztül kerül lejátszásra. Ha mindez nem a TVbe, hanem egy erősítőbe menne be, megoldódna problémám.
Az 507 tán élhető kompromisszum lenne a sztereó és az 5.1 erősítők között. És megmarad az 5.1 opciója....
Én úgy képezelm el, hogy egy ideális 10es skálán a megfelelő sztereó erősítő lenne a 10es. Az 507 olyan 7 körülire, és a 308 pedig olyan 6ra tenném.
Amennyiben ez nagyjából helyes a Tisztelt Publikum szerint is akkor jó döntés lesz az 507.
Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Kerékpársportok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest