- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
fatallerror #20705 üzenetére
Pedig ez a designt utoljára a 2008-as AVR 142 kapta meg. A képen levő AVR 445 egy 2006-os modell.
Nem a Denon szutyok úgy általában, csak az AVR 390-esemen látszik, hogy nagyon belépő. Persze az ára is az, szóval nem is igen ugrálok emiatt. Majd találok egy szívemnek kedves HD erősítőt, lecserélem arra, aztán jó lesz. -
törölt tag
válasz
fatallerror #20700 üzenetére
4 éves modell, lassan 5, de tényleg tök jó. Én is majdnem vettem ilyet, de maradtam a szutyok alap Denonnál.
-
törölt tag
válasz
kimi02 #20682 üzenetére
Gratula a rendszerhez!
Csak egy tanács (szerintem kapsz majd többet is
), hogy szerintem azzal az állvánnyal érdemes lenne kezdened valamit, mert az erősítő nagyon zárt helyen van és alig tud szellőzni. Úgy emlékszem ezeknek az oldalai is teljesen rácsosak, ezért szabadon kellene őket hagyni. Nehogy a végén terhelés alatt megfőljön, kár lenne érte.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #20481 üzenetére
Én egész eddig úgy tudtam, hogy játékoknál is megy a térhangzás. Ezzel szemben hirtelen ketten is állítottátok, hogy analóg kell hozzá. Meg is lepődtem.
Az tény, hogy voltak problémák HDMI-n, de úgy emlékszem ez a különböző HDMI verziók közti különbségeknek és a másolásvédelmi eljárásoknak volt köszönhető.
fatallerror:
Az input lagról csak annyit tudok, hogy sokan a TV ellen is ezzel érvelnek ha játékról van szó, de én még nem tapszataltam. Nem tudom, hogy ha közbeiktatsz egy erősítőt, akkor mi lesz. Nem olvastam a témában és sajnos kipróbálni sem tudom, mert egy régebbi rendszerem van.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy ha az erősítő nem támogatja a standby passthrough funkciót és így van összeköte a rendszer, akkor be kell kapcsolni az AVR-t ahhoz, hogy képet kapj a TV-n.
A kinézett Onkyo 608 úgy tudom támogatja, de mintha sokat (20-30 W) fogyasztana ebben az állapotban. Szerintem kérdezz utána, nehogy meglepetés érjen. -
törölt tag
válasz
Termi16 #20474 üzenetére
"Ha pedig játszani szeretnél, akkor analógon is össze kell kötnöd..."
Pedig a HDMI-n átmegy a 7.1-es LPCM hang is. Cifunál a már korosnak számító 4870-esen a gyakorlatban is működött:
"Játékok alatt is működik a 7.1, az erősítőn olvashatóak szerint 7.1 LPCM módban kapja a jelet. Az EVE Online-ban, HL2: Episode 2-ben és az UT3-ban volt kipróbálva, egyből működött tökéletesen a térhangzás, nem kellett semmi hókuszpókusz."
-
törölt tag
válasz
#09634560 #19871 üzenetére
"Tehát azt mondod ezzel,hogy pl.a zenészek csak belehallanak,mintegy beleképzelik azt amit pl az átlagember észre sem venne?"
Felőlem aztán bárki állíthatja, hogy van különbség. Amíg ezt egy objektív módszerrel nem mutatja meg, addig fenntartom annak a lehetőségét is, hogy csak úgy hallja, valójában pedig nincs eltérés. Tehát a fordítottja is igaz: ha valaki nem hall különbséget, az sem feltétlenül jelenti azt, hogy nincsen.
"Mérhető és reprodukálható módszereket alkalmaznak a hangfalkábelek különbségi tesztjén.Szerintem."
A digitális átvitelre használt - különösen a HDMI - kábelekről és a tápkábelekről megnéznék egy ilyet. Hangfalkábelnél könnyű belátni, hogy van különbség, ezt nem is vitatom.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19844 üzenetére
Éppen erről írtam.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19812 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ha elég sokan állítják, hogy van különbség, akkor az ember azt akaratlanul is képes belehallani, még olyan esetben is, amikor valójában ugyanaz a hang szól. Voltak rá konformitási kísérletek és sokkal durvább esetben, pl. két egyforma hosszú vonal esetében is működik. Ha elég sokan mondják, hogy az "A" vonal márpedig rövidebb, sok ember meggyőzi magát, hogy ez igaz és ő is rövidebbnek fogja találni.
Tehát - nem sértésből írom, de - a "halgatom és látom a különbségeket nap mint nap" ebben formában semmiféle meggyőzőerővel nem bír. Ha azonban egy megfelelően kivitelezett teszt során is hallja az ember a különbséget, esetleg meg is lehet azt mérni, az mindjárt más. Mondhatod persze, hogy Nektek nincs szükségetek ilyen módszerre, de az ésszerűen gondolkozó embernek attól még van.
-
törölt tag
válasz
Sefter #18820 üzenetére
A 142-ben csak egy jelismétlő van, ami annyit jelent, hogy választhatsz melyik HDMI bemenet jelét küldje tovább a HDMI kimenetre. Tehát nem tud olyat, hogy a hangot a hangfalak, a képet pedig a TV felé továbbítja. Sőt, mintha olyat is olvastam volna, hogy semmiféle jelfeldolgozásra sem képes HDMI-n keresztül, de ennek azért utána kellene nézni.
Amelyikben már "használható" a HDMI, abban HD dekóder is szokott lenni (saját megfigyelés, de eddig bevált), az aktuális H/K kínálatból a 260-as a legolcsóbb ilyen erősítő. Más márkával olcsóbban is megúszhatod, de azokat nem nagyon nézegetem.
#18822: Nincs mit.
-
törölt tag
válasz
v.attis #17769 üzenetére
Fel is soroltad.
Ezek gyakorlatilag minden házimozi erősítőben elérhetőek. A Dolby Digitalt még ide lehet venni, de amelyikben van DTS, abban van Dolby dekóder is. (Lehet, hogy akad kivétel, de én még ilyet nem láttam.) A Blu-ray lemezek HD sávjaira szerintem olyan különösen nem érdemes ráizgulni, mert csak magasabb kategóriájú rendszer hozza ki az előnyeit. (DD vagy DTS sáv is van a lemezeken.) Mindazonáltal az új erősítőkben már jóformán szériafelszerelés a HDMI és a HD dekóder, az alsóbb osztályban is. -
törölt tag
válasz
Pizzafutar #17170 üzenetére
Ekkora fogyasztás mellett annyit fűtene, hogy egy kisebb helyiségben jóformán egy radiátort is kiválthatna. Itt szerintem is valami tévedés lesz.
-
törölt tag
Annyit dicsértétek itt azt az AX5-öt, hogy még a végén elhozom annak ellenére, hogy HDMI-s modellre akartam váltani. A színét illetően azért kicsit berzenkedem... pedig az ezüst elegáns és különben is egyre könnyebb elképzelni a helyén.
-
törölt tag
válasz
Warter #16797 üzenetére
Az vagy kábel, vagy cable, mindenesetre ha valamelyik kábelt ezzel a szöveggel akarnának eladni, akkor gyanítanám, hogy át akarnak verni: [link]
Ezek alapján a szabvány szerint kétféle létezik, Cat 1-es (Standard) és Cat 2-es (High Speed). Az utóbbi biztos viszi az 1080p60-at, az előbbit pedig ki kell próbálni.
-
törölt tag
válasz
Dorian #16493 üzenetére
Én egy SoundStormmal jártam úgy, hogy azt hittem, rossz a csatlakozója. Se az optikai mini, se a hagyományos 3,5-ös jack nem ment bele, gondolkodtam rajta, hogy visszaviszem. Végül nem tettem, mert úgyis vettem egy Audigy 2-t. Aztán egy év után valahogy leesett, hogy RCA dugó kell az alaplapba, csak akkor még új volt, hogy ilyen is létezik a gépen. Fail na, van ez így.
-
-
törölt tag
válasz
Gál István #16446 üzenetére
Akkor nem lenne érdemes inkább lemondani a rendelést?
-
törölt tag
válasz
csemberlen #15274 üzenetére
Ne haragudj, de ez gyakorlatilag a legalja. Ne adj érte pénzt!
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #15138 üzenetére
Amiket felsoroltam, azok közül többet tényleg általánosban hallgattunk, és tudom, hogy kortól függetlenül gagyi, arról viszont sejtésem sem volt, mi létezik ezeken túl. Ezért kérdeztem meg.
Végighallgattam, amiket linkeltél, és bár ezek után sem fogok jobban elmélyülni a műfajban (nagyon nem az én világom), viszont már el tudom fogadni a véleményed. -
törölt tag
válasz
Dictator^ #15128 üzenetére
Légy szíves linkelj, vagy írj be néhány általad jónak tartott "tucc" zenét, mert amellett, hogy tőlem is távol áll a műfaj, az eddig hallottak alapján nem tudom, hogy minek kell ehhez minőségi rendszer. Lehet, hogy teljesen mást jut az eszünkbe az elektronikus zenéről. Nekem pl. a Cascada, Groove Coverage, Brooklyn Bounce, ATB, Tiesto és társai.
-
törölt tag
válasz
cashback #14778 üzenetére
Egy rendszer nem az ára, hanem elsősorban a hangja miatt lesz igényes. Persze a kettő általában pozitívan korrelál.
Hogy a BOSE 48 esetében ez hogyan alakul, azt döntse majd el az érdeklődő/vevő. Megmondom őszintén, nekem két dolog maradt meg belőle. Az egyik, hogy a méretéhez képest meglepően szépen szólt, a másik pedig, hogy ez volt a legdrágább hangrendszer a Media Marktban.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #14696 üzenetére
Hol próbáltad ki? Heavy metált esetleg füleltél rajta? (Ha jól emlékszem Te sem Lagzi Lajcsit hallgatsz.
)
Én is éppen ezt nézegetem, csak egy külön, sztereó erősítős rendszerbe szeretném illeszteni, a házimozi mellé. Tudom, hi-fi topic, csak ott többen nem szeretik, ha az ember "csúnya" zenére veszi, azt meg főleg nem, ha újonnan. Szóval
bekaphatjákha már úgyis előkerült, akkor inkább itt kérdezem meg. -
törölt tag
válasz
Vidala #14614 üzenetére
Hirtelen el is felejtettem, hogy ilyened van, pedig még olvastam is a beszámolót róla.
Hát, a HDMI ilyen belenyúlós módon megy, én is csodálkoztam rajta. Nekem jól jönne a standby passthrough is, mert a számítógép köré építek mindent. Lehet úgy lesz, hogy a TV-t és az AVR-t is a VGA ra kötöm, így akkor is lesz kép, ha az erősítőt kikapcsolom. Csak nem tudom, hogy ez működőképes elgondolás-e.
-
törölt tag
válasz
Vidala #14594 üzenetére
Ha az x55-ös Harman erősítőkre gondolsz, akkor igen. Annak idején sok fórumot átolvastam, mert ilyet akartam venni. Konyhanyelven úgy magyarázták, hogy ezekben nincs olyan áramkör, ami kikerüli a Faroudja processzort. A mostani szériában van, viszont ez egyúttal az OSD-t is lekapcsolja. De szerintem a beállítások elvégzése után arra úgysincs szükség. Régebben linkeltem pár képet, hogy a menüben mindez hogy néz ki.
Az újaknak már csak a standby passthrough a hiányossága, legalábbis a 460-asig biztos nem tudják. Én is mindig találok valamit, amiért aztán csak nem veszek H/K erősítőt. Pedig külsőre etalon, hangra pedig cimborám 630-asa nagyon meggyőzött.
-
törölt tag
válasz
madgie #14587 üzenetére
Az ATT-t nem ismerem, viszont a havi Catalyst topicokba beleolvasok, s elég elkeserítő helyzetet vázolnak a kommentek. Pedig én is ATi-t nézegetek, mert maga a vas, ill. az AMD platform lehetősége meg nagyon tetszik.
Azért ha jól emlékszem a DP-vel sem két napja küzdesz, elég gáz, hogy ez még mindig nem oldódott meg.
BBéci: Sajnos nincsen HD passthrough-t tudó mobil GPU-juk.
-
törölt tag
válasz
ToxLee #14301 üzenetére
Igen, pontosan. Cimborámnak FullHD felbontású TV-je van, de ott is hagyott egy fekete keretet. Nálam is megnézük a kártyát, ugyanez. Már majdnem visszavitte, hogy hibás, de aztán rátalált a neten, mit kell beállítani: a Catalystben van egy Overlay csúszka, ha azt 0-ra állítod, Nálad is el fog tűnni a keret.
A másikra: Dali Concept Subom van, ha visszakeresel, írtam már róla a topicban, nagyon meg vagyok elégedve a hangjával. Annyi a nyűgje, hogy ha bedugom a konnektorba, egyszerre elkezd búgni. Ha sokat megy, akkor erősebben. Elvittem garanciába, mert ez elég zavaró, de egy hét után visszadobták azzal, hogy biztos valamelyik kábelem rossz. Hitvány egy banda, biztos nem vizsgálták meg rendesen és persze nem is nyúltak hozzá. A Yamahát nem ismerem, de ha Conceptet vennél és ilyet tapasztalnál vele, 3 napon belül vidd vissza.
Én azt tervezem, hogy megjavíttatom a Hivoxnál, ott legalább úgy néz ki, értenek is ahhoz, amit csinálnak.Egyébként az AVX-en van Ikon Sub, 120 ezer körül, érdemes lehet megnézned (megvenned).
-
törölt tag
válasz
ToxLee #14295 üzenetére
Ez a hiba nálam is mindig jelentkezett, de akkor még 9600XT-m volt és az egy korrekt kártyának számított. Elkeserítő, hogy ennyi év után is beleszaladhat ebbe az ember.
Azt legalább megoldották már, hogy HDTV mellett is magától 100%-ra skálázza a képet és ne kelljen ehhez a Catalyst mélyére túrva bíbelődni? -
törölt tag
válasz
kimi02 #14284 üzenetére
Biztos van olyan is, amelyik gyengébb az elődnél, de szerintem inkább az történt, hogy beözönlött a rengeteg olcsó gagyi és sokan ezek alapján ítélnek, általánosítanak. (Nemcsak erősítő esetében.)
Van úgy, hogy 100 akárhány ezerért vennél erősítőt, később pedig majdnem félmillióig is elmennél. Nem azért, de nem könnyíted meg az itteni guruk dolgát...
-
törölt tag
Erre mondta régen a fizikatanárom, hogy Németországba Ausztrálián keresztül is el lehet utazni, csak akkor számoljunk a bonyodalmakkal.
Én sem értem, mi a pláne ebben a rendszer(telenség)ben.
semetka:
Azért van a gépben a DVD meghajtó, hogy használd nem? Attól ne félj, hogy ilyentől idő előtt elhasználódik.
A Z-506 bögreszett, mert beépített erősítős és kis, műanyag dobozai vannak. Igazából az összes Logitech bögreszett, de azon ne sértődj meg, ha itt így hívják őket. -
törölt tag
válasz
Thuglife #13976 üzenetére
Én az Eichmann Topperen rosáltam be, a lap alján. Ennek legalább nem olyan durva az ára, 24 ezer pénz egy 6-os csomag. A hangfal tetejére, vagy elé lehet rakni és elnyeli a nem kívánt rezgést.
-
törölt tag
válasz
kimi02 #13964 üzenetére
Betörtek, persze...
A másikra: szerintem egyáltalán nem, mert hozzáteszel még 25 ezrest és kapsz mellé egy BDP10-et is: [link]
A 760-assal együtt pedig 550 ezerbe kerül ez a lejátszó. Ha már úgyis kövér a lúd, akkor én ezt a csomagot venném. 15%-kal kell csak többet fizetni érte, mint amennyit a szóló 660-asért kiadnál.
-
törölt tag
válasz
Gál István #13603 üzenetére
Tökéletes.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #13564 üzenetére
Én a 460-ast hallottam, JBL ES hangfalakkal. Csakhogy:
1.) Saturnban, ahol bepakolták 10 nm-re egy gipszkatron fallal leválasztott helyiségen belül,
2.) Transformers 2 ment rajta, ami engem még tökéletes körülmények között sem lenne képes meggyőzni (ehhez képest az Avatar egy Tarkovszkij klasszikus),
3.) nem tudom mihez viszonyítani.Mindez a Duna Plázában történt, tehát ha vétel a cél, akkor talán eredményesebben is végződhet a látogatás. Az eladó amúgy igazán jószándékú volt és rendes, egy kört szerintem megér a történet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Termi16 #13448 üzenetére
Amit linkeltél, abba antenna csatlakozó megy. Neki valami ilyesmi kell. Fontos, hogy egy gumigyűrű legyen a végén, különben nem fog vele szólni a rendszer.
Ne is mondd, máig elfog a szédelgés, ha meglátom egy mondaton belül az "X-Fi" és a "driver" szót. Anno nagyon megszívtam vele.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #13438 üzenetére
Annak nem ilyen a kimenete. Külsőre ugyanaz, de az Au2-n sima coax S/PDIF van, az X-Fi-vel pedig debütált ez a FlexiJack nevű borzalom. A driverben kell beállítani, hogy vonal-, mikrofonbemenetként, vagy digitális kimenetként működjön. Nálam egyébként minden újraindításnál efelejtette a beállításokat.
És igen, ha valaki coax kábellel köti be az erősítőt, nem tud mikrofont használni.
Egyébként egy 3,5-ös mono jack-RCA átalakító és egy RCA kábel kell hozzá, amint azt a Z-5500 topicban vagy 50-szer leírtuk.
Ilyen végekkel szerelt kábelt még nem láttam, de ha bemegy az ember egy elektronikai, vagy hangtechnikával foglalkozó boltba, valószínű forrasztanak neki egyet. Házilag sem ördöngős megcsinálni. Szerintem az átalakítós verzió egyszerűbb és éppolyan jó lesz ide. -
törölt tag
válasz
Gabor970 #13130 üzenetére
Azért ez a fali csatorna nagy találmány, sajnálom is, hogy amikor festés volt, nem csináltattam ilyet. De már valószínű nem is fogok: a csatornázható szegélyléc lesz nálam a megoldás.
Az első hangszórók (kis dobozok és polcon vannak) kábelét szerencsére sikerült elrejteni a gipszkarton mögé. Főleg a TV fölött levő centernél tetszik, hogy nem lóg le középen a zsinór. -
törölt tag
válasz
Gabor970 #13128 üzenetére
Ez választ ad az első kérdésedre. (Nincs sok 7.1-es film, főleg nálunk. Többek között ezért sem tartom feltétlenül nagy ötletnek az otthoni 7.1-es rendszert.)
Igen, a BD390 képes dekódolni és az analóg kimeneten átküldeni az erősítőnek a HD hangot.
"Ezek a HD képes lejátszók adhatják 5,1-ben is ki a hangot?"
Naná.
-
törölt tag
válasz
MaTTeS #12954 üzenetére
De a hangfalaknak nem jellemző, hogy ennyire lemegy az ára, kivéve mielőtt megérkezik az utódmodell. Ez az időszak viszont nem tart egy évig.
Nem tudom a Missionnel mi van, de engem nem is érdekelne úgy igazán: ha 60 ezerrel többet is megér, akkor biztos nem rossz vétel.
-
törölt tag
válasz
vtechun #12902 üzenetére
Dali Concept Sub. Olyan, mint a trafó hangja, s több méterről is simán hallom, ha készenléti állapotban van, akkor is. Rákérdeztem itt a topicban, állítólag teljes csendben kéne lennie. A Z-5500-zal pl. nem volt ilyen gond, amikor nem kapott jelet, az néma maradt. Más ládát nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
madgie #12900 üzenetére
Na ja, most jött vissza a mélynyomó a garanciából. Telefonban mondta a hölgyemény, hogy mellékeltek egy papírt; valószínű valamelyik kábelem rossz. De érted, az volt a hiba, hogy bedugom a konnektorba és búg. Ezek után persze ne kapjak hülyét.
Valamit azért cseréltek benne, de nem tudom megoldódott-e a gond. Csak hétvégén lesz időm elmenni érte.
-
törölt tag
A mostanit amúgy sem akartam hosszú távon megtartani, csak arra vettem, hogy valami hajtsa a rendszert. De most legalább látszik, hogy valóban lesz értelme a cserének. 300 ezret mondjuk nem fogok költeni az új gépre, egy ilyen drága (ez mondjuk relatív) erősítő nem áll arányban a rendszerem többi elemével.
Főleg, ha a használt is játszik - a Vateráról most egy 745-öst lehet annyiért elvinni. A 630-as viszont csak 85 ezerbe került. Szívesen vennék én is egy hasonlót, csak nem akarok lemondani a HDMI nyújtotta kényelemről.Gál István: Később több hangfalat is szeretnél rákötni? Mert ha nem, akkor ne házimozi erősítőt vegyél, hanem egy kétcsatornás jószágot.
Közben megelőztek. -
törölt tag
válasz
#72042496 #12709 üzenetére
Írtam, hogy lehet gyors lesz az erősítőcsere. Ma meg is ejtettünk egy rövid próbát: cimbora beszerzőkörútra ment, s visszafelé bejött a H/K AVR 630-cal. Csak zene alatt próbáltuk, de egészen más, mint a Denon 390. Nekem leginkább a mélyeknél tűnt fel, hogy nem keni el őket, nem puffog, hanem precízen, határozottan és a kis hangfalakhoz képest erőteljesen szól. Meg úgy általában az egész muzsika hallgathatóbb. Erőből pedig aztán bőven van benne!
Sokkal többet nem tudok róla írni, mert rövid ideig próbálgattuk. De így is nagyon meggyőzött, pedig a finomhangolás is elmaradt. Csak azt állítottuk be, hogy sztereón szóljon és ne vágja a frekvenciát.
Lényeg, hogy a szívembe lopta magát, mert jó cucc. -
törölt tag
Én is több olyan embert ismerek, akiknek a csöves a non plus ultra, a tranzisztorosakat pedig kategorice alájuk sorolják. Fórumokon is a leggyakrabban ezzel a véleménnyel futok össze, ehhez képest felüdülés volt olvasni egy sallangmentesen megfogalmazott ellenkező véleményt valaki hozzáértőtől. Csak ennyi.
Igaz, a családban van valami méregdrága csöves jószág, s az a ProAc Studio 110 hangfalakkal bámulatosan szólt. Hogy ezzel szemben a tranzisztoros technika mire képes azt nem tudom, csak szabadidőmben néha olvasgatok a témában.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- SSD kibeszélő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest