- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Ninoka
tag
-
Ninoka
tag
Biztos, hogy 3 Ohm-osak azok a hangfalak? Házimozi vagy HI-Fi célra inkább nagyobb inpedanciájú hangfalakat szoktak használni, 6-8 Ohm-osakat, már a 4 Ohm is viszonylag ritka, bár azért van 1-2. De 3 Ohm-os hangfalról még nem hallottam. Legjobb esetben is olyan erősítőre lenne szükséged ami tudja a 4 Ohm-ot kezelni, pl a HK erősítők, de még azt is túlságosan leterhelné ez a 3 Ohm-os hangfal. Hamarabb melegszik, esetleg lekapcsol, nagyobb torzítás, stb. Ami a Subwoofert illeti, ezek az erősítők nem rendelkeznek erősített SW kimenettel, csak vonalszintű kimenet van rajtuk, tehát mindenképp egy aktív (erősítővel egybeépített) mélyláda kell hozzá. Esetleg a már meglévő ládádhoz egy szuberősítő.
Milyen márkájú hangfalak ezek? esetleg egy linket dobhatnál róla! -
Ninoka
tag
-
Ninoka
tag
Ha már van egy jó TV-d, és szeretnél hozzá egy normális hangcuccot, akkor ne gondolkozz olcsó egybedobozos cuccal, főleg ha van 4 felesleges hangfalad! Én a helyedben kiválasztanék egy jó erősítőt ami megfelel az elvárásaidnak, és használnám a 4 meglévő hangfallal addig, amíg össze nem gyűlik a pénz normális hangfalakra. Nekem is videoton hangfalaim voltam, és amíg nem vettem jobbat, azokat használtam. Persze azért közel sem szóltak olyan jól mint a mostaniak, de azért mérföldekkel jobb mint egy ilyen egybedobozos olcsó 5.1-es cucc.
-
Ninoka
tag
válasz
Owerlord #6188 üzenetére
Jók a Yamahák! Nekem egy RX-V 459 van, ez kicsit régebbi, mint amit te választottál. Egyetlen bajom vele, hogy az enyémen még nem lehet állítani a mély és magas hangokat az összes csatornán, csak a két fronton. De az újabbakon állítólag már lehet. Ja, és csak az előlapon állítható, távirányítóról nem. Ezen kívül semmi rosszat nem tudok mondani róla. Szerintem jól is szól, meg nem is csúnya. Persze ez mind szubjektív, dolog. Nekem bevált. 2 Heco Victa front van hozzá, két Magnat háttér, 1 Magnat center, meg egy Magnat sub. Igaz, hogy panelben használom, de ide így is sok.
70-30%-ban használom filmre és zenére. TV-t is ezzel nézek. Nagyon jó elektronika van benne. Sima sztereó RCA kábellel van összekötve a TV-vel, és nagyon jól szétosztja az 5+1 csatornára (persze ha megfelelő hangja van a filmnek). És a távirányítója programozható. Ezt az egy távirányítót használom mindenhez (tv, dvd, erősítő) -
Ninoka
tag
Ennyi pénzért egészen jó vétel. De azért az a 725 Watt tényleg kamu. Már eleve ha a leírásban szereplő számokat összeadod, akkor sem jön ki (5x100 az erősítő + 125 mély) De egyébként sem tud ez az erősítő 500W-ot leadni. Az a 100W csatornánként az úgy értendő, hogy ha csak a két front hangfal van rajta. Ha rákötöd mind az 5 hangfalat, akkor már lényegesen szerényebb az egy csatornára jutó teljesítmény És kérdés még, hogy ezek a kis hangfalak hogyan adják majd le ezt a teljesítményt. Mert azoktól a 8 cm-es hangszóróktól nem szabad csodát várni.
Amúgy maga az erősítő nem lehet rossz, de dvd lejátszó helyett én inkább valami nagyobb hangfalra gyűjtenék, amit normálisan meg lehet hajtani ezzel az erősítővel. Hidd el, ég és föld lesz a különbség!
Szerintem kezdésnek nem rossz, és innen még lehet azért szépen fejlesztgetni. Főleg ha valakinek nincsenek százezrei amit egyben kifizessen. -
Ninoka
tag
Házimozihoz, meg úgy általában hifi-hez elterjettebb a 8 ohm. Igaz, a leadott teljesítmény ugyanazzal az erősítővel 8 ohm-nál kisebb mint 6 vagy 4 ohm-os hangfallal, viszont kevésbé terheli az erősítőt, és kisebb lesz a torzítás, stb.Ettől függetlenül persze vannak 4 vagy 6 ohm-os házimozi hangfalszettek is, és ilyen erősítők is. A hagfalnak mindenképpen illeszkednie kell az erősítőhöz, vagyis ha egy erősítőn az áll, hogy 8 ohm. akkor ahhoz csak 8 ohm-os hangfalakat lehet használni. Ha az áll rajta, hogy 4 ohm, akkor ahhoz igazából a 4 ohm-os illik, de lehet hozzá 6 vagy 8 ohm-os hangfalakat is csatlakoztatni, de akkor ugyebár kisebb lesz a leadott teljesítmény. Tehát nagyobb impedanciájú hangfalat tehetsz rá, kisebbet nem. Van néhány erősítő, aminek a menüjében lehet állítani, hogy milyen hangfalat használsz 6-8 ohm.
Azért nem árt, ha az összes hangfal ugyanakkora impedanciájú, sőt, ha azt szeretnéd, hogy egyformán szóljanak, akkor ugyanabból a szériából érdemes választani az összes hangfalat, vagy megvenni egy komplett szettet.Nekem régen a háttér és a center magnat volt, a két front pedig videoton. Nagyon zavaró volt, hogy másképp szólt a két front. Le is cseréltem őket. -
Ninoka
tag
Nekem is kellett a mélyláda, pedig nem rosszak a frontjaim. így azért jobban szól. De nekem elég volt ha csak az egyik csatornára kötöttem rá. Még így sem kell teljesen felvenni a hangerőt a mélyládán. Sőt, néha ha zenét hallgatok, és van benne elég mély, akkor néha ki is kapcsolom. De vannak olyan esetek amikor meg muszáj bekapcsolni, főleg filmeknél.
-
Ninoka
tag
Elég egy sima RCA-RCA kábel. Az erősítőn bedugod a sub kimenetbe, a ládán meg tök mindegy, hogy a jobb vagy a bal csatornába, mivel a mélyláda mono. Nekem is így van, tökéletesen működik. Ha egy elosztóval elosztod, és bedugod mind a két bemenetbe, akkor hangosabban fog szólni a mélyláda. De ennek gyakorlatilag nem sok jelentősége van, mert ha túl sok a mély, akkor elnyomja a többi tartományt. Egyébként meg tudod állítani a hangerőt a ládán is, meg az erősítőn is. Általában ezek úgy vannak kitalálva, hogy elég ha csak az egyik bemenetre csatlakozol. Kivéve ha nincs az erősítődön sub kimenet. Abban az esetben van csak szükség mindkét bemenetre.
-
Ninoka
tag
válasz
mcdokika #5967 üzenetére
Igen, ezt mondom én is, a hang végig megy a hdmi kábelen, csak az erősítő nem tudja leválasztani róla a hangot, így max. a tévén tudod hallgatni. Úgyhogy ha az erősítőt szeretnéd hallgatni, akkor legfeljebb a fülhallgató kimenetre tudsz rácsatlakozni, és imátkozni, hogy a laptopban valami normális hangkártya legyen, mert ha nem az, akkor az még nagyban ronthat a minőségen sajnos.
A hangfalkábelekhez nem kell venned semmit, csak a kábelt. A végét meg kell csupaszítani, és úgy kell bekötni, ügyelve a +/- helyzetére.. Általában nem csiptetősek a csatlakozók, (kivéve néhány erősítőt, és esetleg a háttérsugárzó vagy a center csatlakozóját), hanem csavarosak, néhány esetben használható banándugóval is, de nem létszükséglet.De a bekötés le van írva az erősítő használati utasításában is. -
Ninoka
tag
válasz
mcdokika #5962 üzenetére
Sem az erősítőhöz, sem a hangfalakhoz nem adnak kábeleket, ezeket külön kell megvenned. A két hangfalhoz ajánlott legalább 4 négyzetmiliméter keresztmetszetű hangszórókábelt vásárolni! Én nem vennék túl drága kábelt, néhány 100Ft/m áron már lehet kapni hangfalkábelt. A hdmi kábel az ok, de szükséged lesz még egy kábelre, ugyanis a legjobb tudomásom szerint a 363-as yamaha nem szedi le a hangot a hdmi csatiról, az csak továbbítja a képet a megfelelő bementről a tv-re. Úgyhogy szükséged lesz egy kábelre, amin a hang megy majd. Ha van a pc-n digitális audió kimenet, akár optikai, akár koax, én mindenképp ezekkel kötém be, hacsak nincs valami nagyon szuper hangkártyád, mert akkor érdemes esetleg sima RCA kábellel összekötni.
Ami a képre vonatkozó kérdést illeti, arra sajnos nem tudok pontos választ adni.Elvileg átmegy rajta a full hd kép, mivel ez csak egy kapcsoló, de ez nem 100%. -
Ninoka
tag
Egy átlagos ember egy átlagos pénztárcával egy átlagos nappaliba, átlagos hangfalakat fog venni. Aki ennél többre vágyik, az készítse a pénztárcáját, mert határ a csillagos ég, és akkor megveheti a csúcsminőségű hangfalakat és erősítőt is..
DE! Még mitsem ér mindez, ha a nappalija egy ugyanolyan átlagos nappali marad, szükség szerint bebútorozva, az egyik oldalon szekrénysorral, a másik oldalon meg ülőgarnitúráával, ami csak rontja a hangképet. Azért mielőtt milliókat adnánk ki pár hangfalért, nem árt mérlegelni, hogy hova is kerül az a két hangfal, és mire lesz használva. De ugyanígy igaz az olcsóbb hangfalakra is. Van akinek van 200 ezer Ft-ja egy pár hangfalra, én 44-ért vettem használtan gyengébb minőségűt, de nem bántam meg. Ebbe a szobába, meg arra amire én használom, tökéletesen megfelel. Ez persze szintén csak az én véleményem. Mindenkinek szíve joga arra költeni a megspórolt pénzét amire csak akarja.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Toshiba Shop honlapján a DALI Ikon 6 akciósan 169 ezerbe kerül, és azért olyan rossz csak nem lehet, ha 2005-2006-2007 legjobb hangfala volt. -
Ninoka
tag
válasz
Barthezz2 #5883 üzenetére
Egyébként amíg működött ez a Sony erősítő amiről beszéltem, addig nagyon jól szólt, jobban mint az én Yamaha RX-V459-es erősítőm. Pedig a hangfalak sem voltak nagy számok, és szub sem volt hozzá. Viszont a pontos tipusát nem tudom. De nem olyan mint amit te linkeltél ide.
-
Ninoka
tag
válasz
Barthezz2 #5882 üzenetére
Az akár zárlat is lehet a hangfalkimenetek környékén, vagy a biztosíték
Először én is erre gondoltam, de miután kuhúztam minden kábelt az erősítőből, így kizártam minden olyan lehetőséget ami az erősítőn kívűlről származó probléma lenne, így maradt az, hogy maga az erősítő adta meg magát. Szétszedtem az erősítőt, egy helyen van egy pici égett szaga, de nem jelentős, ránézésre pedig nem látszik semmi..
-
Ninoka
tag
válasz
Barthezz2 #5878 üzenetére
Én alapból nem vennék használt dvd,vagy cd lejátszót, mert nem lehet tudni, hogy mennyit használták. Ezekenek a leggyengébb pontja az olvasó fej, aminek azért véges az élettartama. A Sony-ról sincs túl jó tapasztalatom. Eddig egy Sony cd lejátszó és egy Sony magnódeck volt a birtokomban, de mindkettő megadta magát pár éven belül. Nemrég pedig egy barátnőm Sony hm erősítője adta be a kulcsot, igaz, az már 10 év körüli lehetett. Nem is hallgattuk hangosan, csak filmet néztünk, egyszer csak oltári nagy pukkanás minden hangfalból, és azóta ha bepakcsolod, egyből kiírja, hogy safe, vagy valami hasonló. Először azt hittem, hogy valamelyik hangfal a bűnös, lekötöttem róla mindent, de így is kiírja, és nem is reagál semmi gombnyomásra, csak kikapcsolni lehet.
De egyébként úgy összességében megér annyit pénzt, persze csak ha minden jól működik!
-
Ninoka
tag
válasz
#93966848 #5872 üzenetére
esetleg még http://www.digitalplaza.hu/
-
Ninoka
tag
Emlékszem amikor anno az iskolai farsangon, az iskola tornatermében 2 db 2x50W-os Videoton erősítővel, és a hozzáillő 4db Videoton hangfallal csináltunk "diszkót", és elég volt ez a teljesítmény. Azért szívesen meghallgatnám, hogy egy ilyen 1000W-os csodamasina (ami elvileg ötször akkora teljesítményű) mire lenne képes egy ilyen helyzetben.
-
Ninoka
tag
válasz
partymaci #5804 üzenetére
Az egy kicsit talán jobb lehet, mert ha minden igaz, akkor talán a fejhallgató kimenetnek külön végfok van, és nem a hangfalkimenetekről van lecsökkentve a teljesítmény. De szerintem a fejhallgató kimenet még mindig magasabb szintű, mint mondjuk egy vonal szintű rca kimenet. Magyarul, ha túl hangosra veszed a Sony-t, akkor az túlvezérli a Yamaha bemenetét és torzítani fog, ha viszont halkra, akkor alapvetően az alapzaj miatt zajosabb lesz az átjátszás. De veszíteni nem lehet vele, max. egy kábel árát, és ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
-
Ninoka
tag
válasz
partymaci #5802 üzenetére
Autó Hi-Fi-s boltokban lehet kapni olyan kis dobzt, amit rá kell kötni a hangfalkimenetre, és átalakítja alacsony jelszintű rca dugósra. Ezt szokták használni kocsikban akkor, ha a rádión nincs rca kimenet csak hangfalkimenet, az erősítőn meg csak rca bemenet van. Egyetlen hátránya, hogy a hangfalkimenet általában zajosabb szokott lenni, így az onnan levett hang nem lesz olyan jó minőségű, mintha rca-rca bekötés lenne.
Mármint ezzel rá tudnád kötni a Sony hangfalkimenetét a Yamaha valamelyik bemenetére. -
Ninoka
tag
Ha megveszed az erősítőt hangfalak nélkül, akkor mit csinálsz vele? Nézegeted? Mire összegyűjtöd a pénzt a hangfalakra, addigra lejár a garancia az erősítőről, és még nem is használtad. Más lenne a helyzet ha már egy meglévő rendszer komponenseit szeretnéd kicserélni, de így, hogy semmid sincs, én a helyedben várnék a vásárlással. Valószínűleg mire összejön a pénzed mindenre, addigra már nem lehet ezeket a tipusokat kapni, de biztosan lesz helyette más, ugyanebben az árban, csak lehet, hogy még többet is tud majd. Mert ne felejtsuk el, hogy a műszaki cikkek ára általában lefelé megy, vagy ugyanazért a pénzért több szolgaláltatást nyújt.
-
Ninoka
tag
válasz
Winzsolt #5716 üzenetére
Nekem is Heco Victa 500 van, de én Yamaha-val hajtom. Jól szólnak a mélyek, de azért én is vettem hozzá egy kis szubot. Van amikor zenehallgatásnál kikapcsolom, de van amikor kifejezetten kell! Nem azért mert a Heco nem adja le azt a mélyet amit kell, hanem mert egyszerűen olyan a hanganyag minősége (mp3), hogy hiányzik belőle az igazán mély, vagy nem is tudom. Nem nagyon tudom így elmagyarázni, de szubládával sokkal szebben szól a mély.De van olyan zene is, amikor kikapcsolom a szubot mert egyszerűen zavar a túl sok mély, és bőven elég ami a két frontból jön. Filmnézésnél meg természetesen kell a szub.
-
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5612 üzenetére
Igen , ez mindegyiknél így van. Nekem Heco victa 500 van, azon is ugyanígy egy áthidaló van. De az csak azért van, hogy ha sima erősítőd van akkor rá kell tenni, ha meg tudja a biamp-ot akkor érdemes a mély részt külön bekötni. De ott a biamp az tudja azt, hogy folyamatos a frekvenciaátvitel, mivel egy eszközről beszélünk , és nem két különálló berendezésről (mint a te esetedben).
-
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5610 üzenetére
Értem, hogy érted. Szegény ember vízzel főz.
A helyedben azért ha van rá lehetőség, tennék egy próbát. Visszakötném a két mélyet az erősítőre, az mnc suberősítőre meg rákötnék próbából egy normális passzív autós szubládát. Na, akkor hallgassd majd megÍgy, hogy az mnc csak 130Hz-ig visz át, elég nagy tartomány ki fog esni, mert én kizártnak tartom, hogy a sal hangfalak középtartományban lemennek 130 Hz környékére Persze lehet, hogy majd valaki kijavít......
-
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5608 üzenetére
Igen, hát erről beszélek én is..... Ezek szerint jól értettem. Én nem a mély hangváltóról beszéltem, hanem a középsugárzó hangváltójáról. Ha a szuberősítőd 200 Hz-ig visz át, a közép hangváltója meg csak 500-tól, akkor hiányzik a 200-500 Hz közötti sáv. Persze nem biztos, hogy így van, de azért elég nagy az esély rá. Nem tudom pontosan, hogy a hangfalaid milyen keresztezési frekvenciára vannak beállítva, és azt sem, hogy mekkora az mnc sub sávszélessége.
-
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5604 üzenetére
Lehet, hogy csak én vagyok túl öreg az ilyen kísérletezésekhez, de én nem sok értelmét látom ennek az egésznek. Már ha egyáltalán jól értelmezem a dolgot. Ezek szerint neked van két SAL front hangfalad, amin különválaszottad a mély, és a középmagas szekciót. A mélyet egy MNC sub erősítő hajtja, a középmagasat meg a házimozi erősítő? Ennek mi értelme? A Hm erősítőd (gondolom mint minden normális erősítő) 20 Hz és 20 lHz között dolgozik, így ő is simán meghajtaná a mélynyomókat. Akkor miért kell az MNC suberősítő? Sokkal egyszerűbb lenne ha a Hm erősítő hajtaná, és nem kellene vacakolni a beállítássokkal. Arról nem is beszélve, hogy így felmerülhet egy újabb probléma. Méghozzá az, hogy a hangfalban levő hangváltó mekkora frekvenciától engedi a középhangokat. Ha mondjuk 500 Hz-től, akkor az azt jelenti, hogy a középső+magas rész 500 Hz-től 20 kHz-ig megy. Csakhogy az MNC erősítőd egy sub erősítő, aminek végesek a határai, és ha az csak 20Hz-től 200 Hz-ig visz át, akkor hiányozni fognak a 200 Hz és 500 Hz közötti hangok. Hiszen azt az MNC már nem adja le, a Hm erőstő meg hiába adja le, ha a hangváltó levágja a középrészről.
Lehet, hogy jobban jártál volna egy mélyládával. -
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5601 üzenetére
Ez az a dolog amit csak egyszer kell jól beállítani, és aztán nem kell hozzányúlni
Én azt javaslom, hogy az erősítőn állítsd be a legnagyobb értéket amit lehet, így az nem fogja szabályozni a dolgot, és a végső értéket magán a mélyládán állítsd be! Már csak azért is , mert az erősítőn csak lépcsőnként lehet állítani, a mélynyomón meg folyamatosan, mivel azon egy potméter van. Így ezzel sokkal pontosabban be lehet állítani.
Ahogy O_L_I is mondta, mindenkinek más és más beállítás kell, úgyhogy nem lehet megmondani, hogy te pontosan hova tekerd. Nekem pl a legkisebb értékre kellett állítanom, ami nálam elvileg 50 Hz, de én szívem szerint még lentebb tekerném (csak már nincs hova), ugyanis még 50 Hz alattt is elég szépen jönnek a hangok a két frontsugárzóból. Én igazából olyan 30 Hz környékére állítanám, csak hát addig nem lehet letekerni.
De, hogy neked hova kell beállítani, azt a füledre kell bízni.... -
Ninoka
tag
válasz
sosperecek18 #5508 üzenetére
25-ért szeretnél egy sztereó rendszert? Az eléggé felejtős.Legalábbis újat biztosan nem tudsz ennyiből kihozni. Ha mondjuk sikerülne venned egy használt sztereó erősítőt 15-ért, akkor már csak 10 ezer maradna a két hangfalra ,ami nagyon kevés. Esetleg valami használt hangfal esetleg szóba jöhetne, de az biztosan nem lenne nagy szám.
A szubbal az a gond, hogy ha nem az erősítő kimenetére kötöd, hanem a hangkártyára, akkor ahányszor állítod a hangerőt az erősítőn, annyiszor kell utánaigazítanod a pc-n, vagy a szub hátulján levő hangerőszabályzón. Akkor már inkább egy olyan szubláda kell, aminek van magasszintű bemenete, és akkor rákötöd a két hangfalvezetéket a szub bemenetére.
Egy 2x60W-os erősítőhöz elvileg elég 2 db 60W-os hangfal, de azért nem árt ha van tartalék. -
Ninoka
tag
Természetesen használhatod erősítő nélkül is, pl virágállványnak, tehetsz rá virágvázát, vagy könyveket, de attól még nem fog megszólalni, mivel ezek nem aktív hangfalak, kivéve a szub-ot. Ehhez kell minimum egy 5.1-es AV erősítő. Én azt hittem az már megvan neked... Vagy csak valamiért ezt gondoltam, mert az emberek 90%-a előbb vesz erősítőt, és utána hangfalat, vagy egyszerre a kettőt. Szóval neked még szükséged lesz egy erősítőre is!
-
Ninoka
tag
Ha kicsi a szoba akkor lehet, hogy még sok is. Nekem nem szettben van, hanem ugyanez a center, meg a háttérsugárzóknak a nagyobbik változata (220-as) volt betéve frontnak, és nekem elég volt egy kb 20 négyzetméteres szobába, és akkor még szub sem volt hozzá. Persze kérdés, hogy ki milyen hangosan szereti hallgatni?
-
Ninoka
tag
Ha ilyen kisméretű hangfalat szeretnél ebben az árkategóriában, akkor ajánlom figyelmedbe még a heco victa 200-as háttérsugárzókat, vagy a magnat monitor supreme 100-at. Érdemes ezeket is meghallgatni. Vagy ezek nagytestéreit, bár azok már kicsit drágábbak, de jobban is szólnak.
-
Ninoka
tag
Egyrészről egy 100W-os erősíthöz elég egy 100W-os hangfal, mert az is elbírja az erősítő által leadott maximális teljesítményt, másrészről viszont nem árt óvatosnak lenni. Ez is olyan lehet mint az autók. Ha van egy kocsid aminek 100 Km/h a végsebessége, és te állandóan padlógázzal jársz vele 100-zal, akkor azt nem fogja túl sokáig tolerálni. De ha van egy kocsid ami akár 180-nal is tud menni, és azzal jársz 100-zal, az sokkal életképesebb lesz
Én mindenképp nagyobb hangfalat vennék mint az erősítő teljesítménye, de azért nem érdemes túlzásokba esni. Azt a 1,5-szeres szorzót kicsit túlzásnak találom (bár lehet, hogy nem az), mert egy 200W-os erősítőhöz nem hiszem, hogy 300W-os hangfal kellene. De azért a te 100W-os erősítődhöz azért legalább egy 120-130W-os illene. Nem árt ha van egy kis tartalék.
Nekem volt két régi Videoton nagy hangfalam, meg két kis Magnat polchangfal, és egyszer próbából megcseréltem a kettőt.Hát a két magnat százszor szebben szólt, mint a két nagy Videoton. Ezt csak azért mondom, hogy tudd, attól mert egy hangfal kicsi, még szólhat jól. És ez a Magnat ami nekem van, még eléggé az alsó kategóriába tartozik. Gondolom egy komolyabb hangfal még jobban szól. Persze azért nem kell csodát várni. Nekem az álló hangfalak mellé is kellett egy szub, mert nem hallottam belőlük elég mélyet.Egyébként ez a Sony természetesen ráköthető az erősítőre, bár nem írtad le milyen márka és tipus pontosan.Igazából hangfalvásárlásnál mindenki azt ajánlja, hogy menj el egy olyan helyre, ahol meg lehet hallgatni ezeket a hangfalakat, és úgy dönts, ne csak látatlanban, vagy név alapján.Attól hogy Sony, még nem biztos, hogy jó is.
-
Ninoka
tag
válasz
#72042496 #5449 üzenetére
Én nem foglalkoznék a vezetékek hosszával, mert szerintem nem hallható lényeges különbség. Az, hogy 8 cm-rel hosszabbnak kell lennie annak a vezetéknek ami a mélyhez megy, szerintem megintcsak hülyeség (bár valaki biztosan megcáfolja majd, hiszen a hi-fi magazin is megírta), de józan paraszti ésszel gondolkozva, és felhasználva a fizika órán tanultakat, azt mondom, hogy a vezetékben az elektronok közel fénysebességgel haladnak, ami 300000 Km/másodperc, így könnyen kiszámolható, hogy a 8 cm-es darabot mennyi idő alatt teszi meg, és mennyit késik a hang. Hát ha ezt valaki meghallja, megemelem a kalapom....
-
Ninoka
tag
válasz
cucclee #5383 üzenetére
Egyébként ha megnyitod a kezelési útmutatóját, akkor találsz benne egy ilyet........:
"• Dynamic Power
(IHF, 6/4/2 Ω) ....................................................... 105/130/150 W"... de ez nem jelenti azt, hogy 6, 4, és 2 ohm-os hangfalakkal is lehetne használni.
-
Ninoka
tag
válasz
cucclee #5383 üzenetére
Tudomásom szerint nem. Elvileg minden erősítőnek meg van adva a teljesítménye 8, és 4 ohm-os terheléssel is (gondolom ez valami szabvány lehet), de az nem azt jelenti, hogy használható is úgy. Bár ez sem igaz így, mert minden erősítőre rá lehet kötni a nagyobb terhelést jelentő 4 ohm-os hangfalakat, csak tudni kell, hogy ugyanazt a teljesítményt már kisebb hangerőn le fogja adni, mint a 8 ohm-ossal, így nem hallgathatod olyan hangosan. Egyébként ezekben általában van valamiféle védelem, úgyhogy ha a nagyobb terhelés miatt hamarabb felmelegszik az erősítő, akkor lekapcsol. Én mindenesetre nem javaslom hozzá a 4 ohm-os hangfalakat!
Egyébként a Yamahák menüjében át lehet állítani az impedanciát, de nem minden kivitelben, mert tudomásom szerint ez országspecifikus. Viszont ha jól emlékszem, akkor ott is csak 6 és 8 ohm között lehet választani, 4 ohm nincs... -
Ninoka
tag
Ha a digitális koax bemenetre gondolsz, akkor arra nem lehet két eszközt csatlakoztatni egyszerre, mert összekeverednek a jelek, és gyakorlatilag egy értelmetlen "valami" keletkezik belőle. Esetleg egy olyan elosztóval lehetne megoldani, amelyen van egy kapcsoló, így nem kellene állandóan kihúzgálni a vezetéket, ha először az egyik, aztán a másik forrást szeretnéd hallgatni. De a kettőt egyszerre semmiképp nem tudod megszólaltatni. (legalábbis én így tudom)
Szerintem te a Yamaha rx-v 363-ra gondoltál, de amúgy teljesen lényegtelen, mert minden olyan erősítőn amelyen van analóg 5.1 bemenet, rá lehet kötni a hangkártya 5.1 analóg kimenetét. Minden hangkártyán így van, hogy egy jack aljzatban van a center és a sub, de az két vezeték, hiszen a másik végén 2 rca dugó van. Ha bedugod a jack dugót, a végén meg ugyanúgy van két rca mint a többi vezetéknek , akkor az egyik rca a sub, a másik meg a center. Mindkettőt bedugod a megfelelő helyre az erősítőn, és kész. Ha véletlenül megcserélnéd, akkor sincs gond, de azt úgy is észre fogod venni, hogy nem úgy szól ahogy kell. -
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5329 üzenetére
Nemértelek.... Miért akarod te forrasztani a hangváltót? Ha jól tudom, akkor a hangfal hátulján lennie kell 4 db csatlakozónak (elvileg 2piros, és 2 fekete). Most úgy van bekötve, hogy a 2 piros össze van egymással kötve, és a 2 fekete is össze van egymással kötve. Ha fellazítod a csatlakozó külső menetes részét, akkor ki tudod venni alóluk az áthidaló lemezeket, és így teljesen külön lesz a mély, és a középmagas.
-
Ninoka
tag
válasz
hackeeeee #5325 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod a SAL oldalán, akkor láthatod, hogy éppen fordítva van, mint ahogy te írod. Vagyis, ha össze van kötve az áthidalóval, akkor 4 Ohm, ha meg nincs összekötve, akkor külön-külön 8- 8 Ohm-osak a mély, és a középmagas.
Sajnos nem tudom, hogy a Denonnál pontosan hogyan van ez, de a Yamahánál tudom, hogy nem szól egyszerre az A és a B csatorna. Választani lehet, hogy vagy A, vagy B, vagy egyik sem. Legalábbis az én erősítőmön így van. Ebből kiindulva nem lehet így bekötni ahogy írod. De mondom, a Denonnál lehet, hogy másképp van. Ezt majd olyan valaki tudja neked megmondani, akinek ilyen erősítője van.... -
Ninoka
tag
válasz
csizzah #5281 üzenetére
Igazán nincs mit. Még szerencse, hogy nálam működik, mert én a TV-t is HM erősítővel hallgatom (ami csak simán két RCA csatival van rákötve), és néha jól jön ha van benne elég mély
Nekem Yamaha erősítőm van, és elég jól szétosztja a sztereó hangot több csatornára. A Movie dsp-k között van egy olyan, hogy General, azzal szoktam hallgatni. Az olyan, hogy csak középről jön a szöveg, ha van zene akkor az a frontokról, a zajok meg a háttérsugárzókból. Ja, és természetesen itt is működik a szub. Majdnem olyan mintha dvd-t néznél.
-
Ninoka
tag
Sub 200 A. De nem ajánlom. Egyrészt mert ahogy O_L_I is mondta, elég mélyet ad a Victa, másrészt meg nem szól jól a Sub 200 A. Szerintem egyelőre ne vegyél hozzá szubot, csak magában a szettet, és ha később kevésnek bizonyul, akkor még mindig vehetsz hozzá. Sokan dícsérik a Polkaudio-t, lehet, hogy érdemes lenne meghallgatni, vagy ha már az egész szett Heco, akkor esetleg egy Heco Victa Sub 25A.
-
Ninoka
tag
válasz
Maximusz #5199 üzenetére
nekem is ilyen integrált kártyám van, és kíváncsiságból megnéztem. Nekem sem szól a mikrofon digitális kimeneten keresztül, viszont az analóg kimeneten szól minden, pontosabban szól az mp3 és a mikrofon egyszerre. Tv tunert nem tudom, mert elromlott, úgyhogy kivettem a gépből, a cd meghajtóm kimenete meg nincs összekötve a géppel, mert audió cd-t a dvd lejátszón hallgatok.
Mindehez hozzá kell tennem, hogy én csak simán a mikrofont hallgattam, mert nincs sype a gépemen. Az is lehet, hogy maga a program kavar be valamit. Ja, és nekem koax kábellel van összekötve, nem optikaival,de szerintem ez mindegy. -
Ninoka
tag
MInden féle zenét hallgatok, legritkábban komolyzenét, a legtöbbet mostanában kelta zenéket, de gyakran hallgatok elektronikus zenét is (Jean Michel Jarre, Karftwerk).
Szerintem elég hozza a Yamaha RX-V 363-as. Nekem is Yamaha van,, csak nekem egy régebbi tipus, RX-V 459-es, és nekem tökéletesen megfelel. Régebben Videoton hangfalaim voltak, és "csak" annyival jobb a Heco, hogy eddig a magasat és a mélyet is +12 dB-re kellett állítani az erősítőn, most meg mióta megvan a Heco, vissza kellett venni 0-ra. Nem is tudom minek vettem mélyládát. Már kicsit megbántam. Szerintem elég jól nyomja a Heco a mélyeket, úgyhogy a szubnak már nem sokat kell hozzátenni, csak a nagyon mély tartományban esetleg (és az is nagyon zene és felvétel függő), ott meg csak "dübög". Nem akartam nagy szubot venni panellakásba , azért vettem ezt a Magnatot, de igazából nem ajánlom, szerintem nem jó. Nem nagyon volt még időm foglalkozni vele, de eddig még nem tudtam normálisan beállítani. Talán majd a hétvégén...
-
Ninoka
tag
Én merem ajánlani a Heco Victa 500-at. Szettel mindig jobban jár az ember, mert lényegesen olcsóbb, mint ha darabokból veszed meg. Nekem csak egy nagy bajom van ezekkel a szettekkel, mégpedig az, hogy általában úgy van összeválogatva, hogy ha létezik kétféle háttérsugárzó, akkor általában a kisebbiket adják a szetthez, és ugyanígy a center van esetleg a sub is, mindig a legkisebb kerül be a szettbe, és ezen nem lehet változtatni.Esetleg a nagyobb (drágább) frontokhoz adják a nagyobb háttér és centersugárzókat, pl a Dali. De azért nem ez a jellemző.
Egyébként én régebben úgy hallgattam zenét, hogy szólt az összes hangfal. De amióta megvettem a 2 Heco-t, azóta csak sztereóban hallgatok zenét, és sokkal jobb így, mintha az összes hangfal szól. Így gyakorlatilag nem sok jelentősége van, hogy mekkora a többi hangfal. Egyedül csak akkor, amikor pl koncertet nézek, és 5.1 hang van a lemezen, mert akkor úgy hallgatom. Ilyenkor viszont már nem bánom, hogy a nagyobb háttérsugárzókat vettem, nem a kicsiket.
Eddig nem volt szub a rendszeremhez, mert nem nagyon éreztem hiányát. Aztán vettem egyet, de igazából nem sok jelentősége. A két 500-as front szub nélkül is nagyon jól szól. -
Ninoka
tag
válasz
Thuglife #5165 üzenetére
Hát igen, Bp-iek előnyben vannak. Ott van pl a Toshiba Shop, ahol van Dali is meg Heco is, és mind a kettőt ki lehet próbálni.
Hogy melyik a jobb az adott zenére, én sem tudom. Én eddig még csak a Heco-t hallottam (mivel nekem is az van), és a Dali Ikon sorozatból a 6-ost, de az azért nem egy kategória a Concept-tel. Az én fülemnek a Dali sokkal szebben szólt. De mondom, nem egy kategória. -
Ninoka
tag
válasz
Thuglife #5160 üzenetére
Általában a magasabb ár magasabb minőséget képvisel. A Magnat szetthez képest a Dali +50-rel nem sok, de azért azt is vedd figyelembe, hogy a Magnat 5.1-es szett, a Dali meg csak 5.0 ennyi pénzért. Legalábbis én nem találtam Concept 6 szettet 5.1-es összeállításban.
Egyébként meg mindig lehet találni egy jobb hangfalat, és a végén már azt veszed észre, hogy elköltöttél egy vagyont.
Itt mindenki azt mondja (én is), hogy ha hangfalat akarsz venni, akkor menj el olyan üzletekbe, ahol többféle szettet is meg lehet hallgatni azonos körülmények között, és hallgass a saját füldere. Mert hiába mondom neked, hogy a Dali a császár,olyat vegyél, ha neked a Heco hangzásra sokkal jobban bejön. Arról nem is beszélve, hogy nem mindegy mire használod. Mozira, zenére, és azon belül milyen zenei stílushoz, mert nem mindegy, hogy jazz-t hallgatsz rajta, vagy valami jó döngetős zenét. Úgyhogy vidd magaddal a kedvenc cd lemezed, és lehetőség szerint azzal hallgassd meg a hangfalakat.
Egyébként nekem elöl két Heco Victa 500 van, és teljesen meg vagyok elégedve velük. A háttér és a centerem meg Magnat, és azokkal is meg vagyok elégedve. Nyilván van ennél sokkal jobb, de nekem ez megfelel. Főleg panellakásba, még sok is. -
Ninoka
tag
Na, majd én elmagyarázom, hogy mi van.
Az van, hogy szépen a nyakadba veszed a várost, és felkeresel olyan üzleteket, ahol mind a két márkát forgalmazzák, és meg is lehet hallgatni őket. Ne mástól várd el, hogy döltsön helyetted, mert ami valakinek tetszik, az neked nem biztos, hogy ugyanúgy tetszeni fog, és amire valaki azt mondja, hogy nem jó, lehet, hogy neked majd pont annak a hangja fog tetszeni. Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. Arról nem is beszélve, hogy más erősítőt fog választani az aki komolyzenét hallgat rajta, mást aki elektronikus zenét, és megint mást aki csak filmet néz. Úgyhogy ha ki akarod próbálni ezeket az erősítőket, akkor vidd el magaddal a kedvenc cd lemezed, és azzal hasonlítsd össze az erősítők hangját! Ez ilyen egyszerű. -
Ninoka
tag
válasz
szucsinka #5140 üzenetére
Nem ismerem pontosan a felépítését, de a végfok az biztosan nem sztereó benne, mivel egy hangszórót hajt meg. Viszont valószínűleg két előerősítő van benne, és a két csatorna jelét keveri össze. Erre azért van szükség, mert nem minden erősítőn van szub kimenet, és ha csak sima sztereó kimenete van, azt is rá lehet kötni. llyenkor a két csatorna jelét "összekeveri", és úgy erősíti fel egy csatornán. És mivel te mind a két csatornára ugyanazt a jelet küldted egy elosztó segítségével, így valószínűleg csak ezért lett erősebb. Bár a teljesítménye ettől még nem változik, csak kisebb bemenő jelnél is hangosabban szól. De ez csak az én véleményem.......
-
Ninoka
tag
válasz
Thuglife #5139 üzenetére
Nekem csak a frontok Heco Victa 500-asok. Egy 3,6 x 5,2-es szobában van panellakásban, és nekem sok ide. Persze nem muszáj max. hangerőn hallgatni, lehet halkan is. Zenében attól függ, hogy milyen zenét hallgatsz. Én úgy vettem észre, hogy rap és hasonló stílusokhoz nem annyira jó, de én többnyire kelta zenéket hallgatok rajta (Celtic woman, Michael Flatley pár dvd-jét szoktam nézni), valamit elektronikus zenét (Jean Michel Jarre), és azokhoz tökéletes. Nekem filmekkel sincs bajom vele.
Sajnos a másik két szettet nem volt alkalmam meghallgatni, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, hogy melyik jobb vagy rosszabb. Egyébként sok függ attól is, hogy milyen zenét hallgatsz rajta. -
Ninoka
tag
Igen, kár a hosszú kábelért. Ez nem olyan mint a koax, hogy levágom a végéről a dugót, és forrasztok rá egy másikat. Bár ki tudja, még nem próbáltam szétszedni a végét.
Egyébként így visszagondolva, nem hiszem, hogy a karcolódás különösebben nem ártana neki. Én még régen láttam, (amikor eladtam a régi erősítőmet, és nem volt bedugva a kábel csak a lejátszóba) hogy olyankor a kábel vége pirosan világít. Bár nyilván ezt nem folyamatosan csinálja, csak éppen nem látni a négyszögjelet olyan gyors. De attól, hogy karcos lesz a vége a kábelnek, szerintem a fény ugyanúgy eljut a kábel végéig. Ahogy elnéztem, elég erősen világított. -
Ninoka
tag
Ez érdekes kérdés. Én még nem gondolkoztam ilyesmin de mivel ezen is digitális jel megy, gondolom hasonló lehet a jelenség, mint amikor a digitális koax nem érintkezik rendesen. Azt viszont tudom milyen, mert nekem már volt ilyen, és akkor a hang össze-vissza akadozott. Tehát, mivel ez nem analóg jel, így nem a hang minősége romlik, hanem egyszerűen az erősítő nem tudja értelmezni a jelet amit kap. De, hogy mennyire sérülékeny az optikai kábel, azt nem tudom. Nekem azóta be van dugva az erősítőbe meg a lejátszóba, amióta megvettem
-
Ninoka
tag
Bocsi, tudom, hogy a kérdés nem nekem szól, de azért válaszolnék én is.....
Minek a gyári kábele az amivel be van kötve? Mmint mihez adták?
Nekem is ugyanolyan videotonom van mint neked. Most áttettem a háttérsugárzókat előre, és a két kis Magnat 220-as ezerszer szebben szól mint a nagy Videoton. Én meg a fejem a falba vertem, hogy lehettem ilyen hülye, hogy eddig ezeket hallgattam. Úgyhogy ezért veszek most Heco-t, mert ha ez a két Magnat háttér ennyivel szebben szól a Vidinél, akkor a Heco talán még jobb, de ha nem is jobb mint a Magnat, legalább olyan jó biztosan van, és nekem az már elég.
Szerintem nincs értelme drága optikai kábelt venni. Ezen digitális jel megy, aminek nem igazán romlik a minősége, pont ez a lényege. Bár biztosan van aki azt mondja hogy sokkal jobb a drágább, de ha az olcsóbbal is működik, akkor én nem vennék drágát.... -
Ninoka
tag
O_L_I, te milyen erősítővel használod a Victa 500-akat? Nekem Yamaha van, aminek csak sima kimenete van. De gondolom azzal is be lehet kötni külön kábellel a mély és a magas részt. Ami most van kábel az jó lenne a mélyhez. Neked a magashoz milyen kábeled van? Egyébként hogy van ez pontosan, mert nem vagyok tisztában vele!? Külön van a mély, és külön a közép + magas, vagy mély+közép, és magas külön a másik csatin?
-
Ninoka
tag
Nem hiszem, hogy darabja 65 ezer, az baromi drága lenne, annyiért már victa 700-at adnak (darabját), sőt még olcsóbban is. Az 500-as frontokat 65-70 körül árulják a párat. De végül is mindegy, mert úgy néz ki, hogy használtat veszek holnap. Remélem nem lesz vele semmi gond....
-
Ninoka
tag
Ma voltam MM-ban. 65 ezer a Heco Victa 500. Szerintetek megér annyit?
-
Ninoka
tag
válasz
szucsinka #5034 üzenetére
Az gyakorlatilag csak egy kapcsoló. Ráköthetsz 2 hdmi-s cuccot, és így csak egy kábel megy a tv-be. És amikor valamelyiket használod a kettő közül, oda kapcsolod az erősítőt arra a forrásra, és annak a képe megy a tv-re. A hangot meg külön kábelen kötöd be ugyanoda, így amelyiket nézed, az szól is. Gondolom ennyi pénzért még nem jár az, hogy a hdmi-ről leszedje a hangot.
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #5000 üzenetére
Már, bocs , hogy így beleszólok, de nem értelek...... Ha a basszus mennyiségével meg vagy elégedve, csak a minőségével nem, akkor miért lényeges az, hogy még + hány decibelt tudsz emelni a mély hangokon? Ha nagyon kiemeled akkor ezzel csak eltorzítod a hangképet. Meg az egésznek mi értelme? Pont erre mondom, hogy ha neked ennyire ki kell emelni a basszust, akkor ott a szubláda, tekerd oda neki a hangerőt és kész.
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #5001 üzenetére
Valószínűleg egyszerűen csak arról van szó, hogy mélynyomó vágási frekvenciáját 40Hz és 200Hz között 17 lépésben lehet állítani. Amit egyébként általában megtehetsz magán a mélymonón is, azzal a különbséggel, hogy ott folyamatosan tudod állítani egy potméter segítségével, úgyhogy azzal pontosabban be lehet állítani.
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Úgy gondolom, hogy ha te ennyire "basszuskedvelő" vagy, akkor nem egy másik erősítóre van szükséged, hanem egy aktív mélyládára. Ha a mostani erősítőd megfelelően teljesít közép és magas frekvenciákon, csak éppen a mélyet kevesled belőle, akkor az új erősítő árán már aránylag jó szubládát tudnál venni.
-
Ninoka
tag
válasz
cyber86 #4986 üzenetére
hát, ha az erősítő része kipurcant, akkor a sub kimenetre nem tudod rákötni, mert az egy alacsony szintű kimenet, és oda csak aktív ládát lehet kötni. Annak meg nem sok értelme, hogy simá a hangszórót rákössd valamelyik hangfalkimenetre, főleg ha már mindegyik használatban van.
-
Ninoka
tag
Az kb 5-ször annyiba kerül. És te csak az első 3 szettet kérdezted. Vagy esetleg van 400 ezer Ft-od hngfalra? Mert akkor azt ajánlom
Egyébként azért is ajánlottam a HECO-t mert azt sokan dícsérik, és talán egy tizessel érdmes megtoldani és azt venni, nem pedig a Magnatot. Bár én még egyiket sem hallottam személyesen. Egyébként nekem a centerem meg a háttérsugárzóim Magnatok, de még a régi sima Monitor széria, és nekem ez is megfelel. Amúgy meg a 12 nm-es szobába nem vennék túl nagy hangfalakat.
-
Ninoka
tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Bármekkora teljesítményű hangfalat vehetsz, de nem árt ha nagyobb, mint az erősítő kimenő teljesítménye.Viszont nagyon fontos dolog, hogy ha az erősítő csak 8 Ohm-os hangfalakat tud fogadni, akkor a hangfal ne legyen kevesebb 8 Ohm-nál, mert a kisebb inpedancia nagyobb terhelést jelent az erősítőnek, így jobban melegszik, és nagyobb hangerőn kikapcsol. Hogy érthetőbb legyen, ha egy erősítőhöz azt írják, hogy 8 Ohm-os hangfalakat tud fogadni, akkor ahhoz csak 8 Ohm-os használható. Ha azt írják, hogy 6-8 Ohm, akkor 6 vagy 8 Ohm-os. Ha pedig azt írják, hogy 4 Ohm, akkor ahhoz akár 4, 6 , vagy 8 Ohm-os hangfal is köthető, de az adott teljesítményt mindig az adott inpedanciához adják meg. Tehát, ha 5x50W 4 Ohm, akkor ha erre 8 Ohm-os hangfalakat kötsz, akkor az csak 5x25W lesz.
Egyébként lehet használni két hangfallal, sokáig nekem is úgy volt. -
Ninoka
tag
A DALI-t felejtsd el, ezek kézzel gyártott egyedi hangfalak, és a legolcsóbb szériából a Concept-ből is annyiba kerül a két front, mint az általad kinézett szettek 5 hangfallal. Bár a Toshiba Shopban régebben volt akciósan szettben. Esetleg érdemes lenne megkérdezni őket a dologról.
-
Ninoka
tag
Én ha most vennék hangfalat (bár lenne rá pénzem, de most nem veszek), csakis DALI IKON 6-ot vennék (esetleg IKON 7). Igaz, az már nem egy kategória az általad említettekkel. A múltkor hallottam szólni egy pár ikon 6-ot sztereóban sub nélkül, hát le kellett ülnöm. Szerintem eszméletlen szépen szólt!
Bár ez neked nem segítség.
A helyedben talán a Heco-t választanám. -
Ninoka
tag
válasz
Nightwish301 #4715 üzenetére
Én csak hangfalakat vennék újat, és az összeg nagyrészét (kb 100k) arra költeném, mellé pedig vennék vennék egy használt erősítőt ami jóval olcsóbb egy újnál.
-
Ninoka
tag
OK, akkor az nem erősítős sub, úgyhogy az nem jó a HM erősítőhöz.
20-30 ezer? Elég szűkös a költségvetés. Ennyi pénzért sajnos nem fogsz olyan hangfalakat kapni amelyek jól is szólnak. De még egy közepeset sem, mert azoknak is inkább darabja 20-30 ezer Ft, és nem pedig az 5 hangfal, és akkor a szub-ról még nem is beszéltünk.
A legolcsóbb talán a Somogyi, de hát ebból is a legolcsóbb (SAL 2610F) front sugárzónak is 15 ezer darabja. -
Ninoka
tag
Bármit. Az, hogy valami szépen szól vagy nem, az relatív. Mindenki azt fogja tanácsolni neked, hogy menj el egy olyan helyre, ahol meg lehet hallgatni különböző hangfalakat, így lesz összehasonlítási alapod. Egyébként meg mindenkinek a pénztárcája szab határt annak, hogy milyen hangfalat vesz. Nagy általánosságban azért el lehet mondani, hogy minél drágább, annál jobb. Nyilván meg kell találni azt az optimális ár/hangzás arányt, ami neked még megéri.
Sajnos a képet nem tudom megnyitni valamiért. De végül is nem olyan lényeges. A subot be kell dugni a konnektorba (220V~)? Mert ha nem, akkor tuti, hogy passzív mélyláda, és akkor nem lehet csatlakoztatni az erősítőhöz. -
Ninoka
tag
Sehogy. Valószínűleg az egy passzív szub, amit nem lehet HM erősítőhöz csatlakoztatni. Ezeken az erősítőkön alacsony szintű sub kimenet van, tehát mindenképp egy olyan szubláda kell hozzá, amiben van erősítő.
De, hogy tutira biztos legyen, dobj fel egy képet róla, vagy írd le a pontos típusát!
-
Ninoka
tag
Köszi a tanácsokat!
-
Ninoka
tag
Nekem is lenne egy kérdésem.
Ha hangfalat szeretnék építeni házilag, akkor hol érdemes hangszórókat venni, és milyet? Mondjuk nem SAL-ra gondoltam, hanem valami jobbra, de azért olyan kellene ami nem egy vagyon.
Már megnéztem pár helyet a neten , de a legtöbb helyen 4 ohm-osak vannak, nekem igazából 8 ohm-os kellene. Főleg a mélysugárzó lenne fontos, én 16 centis körülire gondoltam, meg valami 13 centi körüli középre. -
Ninoka
tag
Ha panel lakásba kell, akkor én nem ragaszkodnék annyira a mélyládához. Nekem 5.0 van, tehát nincs mélyláda, és így is elég jól szól, pedig nekem gagyi videoton hangfalaim vannak. Azt nem mondom, hogy néha nem lenne jó egy kicsit több mély hozzá, de a szomszédok biztosan azt mondanák még így is, hogy elég az a mély ami most van
-
Ninoka
tag
Akkor valószínűleg ugyanolyan hangfalad van mint nekem, DC 2550 A. Régebben én is gondolkodtam rajta, hogy kicseréljem e a hangszórókat, de miután százan százfélét mondtak, így inkább hagytam az egészet, és megjavíttattam a hangszórók peremét. Úgy gondoltam, hogy kár lenne kísérletezni vele, és beleölni egy rakás pénzt, miközben nem biztos, hogy jobb lesz. Igazából azt hallottam, hogy ezek a dobozok nincsenek jól eltalálva, nem az igazi benne a hangváltó sem, úgyhogy azt is ki kellene cserélni, és a mostani álló hangfalakkal összehasonlítva teljesen más, hiszen ez egy zárt doboz, nem basszreflex.
Nekem így is megfelel, 70%-ban filmre használom mert a tv is erről megy, de azt is keveset nézem. De ha neked megér annyit , akkor nyugodtan kísérletezz vele, hátha más hangszórókkal és hangváltóval jobb lesz. Sajnos tippem az nincs, hogy milyen hangszórót vegyél bele. -
Ninoka
tag
Nekem is lenne egy kérdésem.
Szerintetek mennyire lenne használható egy autós mélyláda egy házimozi rendszerhez?
Ez a kérdés csak azért merült fel bennem, mert egy havernak a kocsijában kipurcant az erősítő, pontosabban az egyik csatorna, nem akarja megjavíttattni, hanem lehet, hogy nekem adná. Eddig 2x120W-ot tudott 4 ohm-on, most értelemszerűen csak 1x120W, ami nekem tökéletesen elég lenne. Van rajta rca bemenet, hangerő szabályzó, és vágási frekit is lehet állítani. Kocsiban elég jól szólt, de hát azért egy lakás teljesen más, sokkal nagyobb a légtér. Csak nem tudom, hogy érdemes e foglalkozni vele. Már elég olcsón lehet autós szubládákat és csöveket kapni, így sokkal olcsóbban kijönnék vele, mint egy ugyanekkora teljesítményű aktív házimozi szubbal. -
Ninoka
tag
Nekem is Videoton van betéve előre. Nem egy nagy szám, de azért hallgatható. Csodát azért nem kell várni tőle! Hátul Magnat Monitor 220-asak vannak, és egyszer kíváncsiságból betettem őket frontnak. Kb úgy szóltak mint a Videotonok, azzal a különbséggel, hogy a Videotonnak nem szól olyan szépen a magas sugárzója. De amúgy meg minden erősítő és zene függvénye. A régi, kb 20 éves (talán Grundig) erősítőmmel százszor szebben szólt a két Videoton, mint a mostani Yamaha HM erősítővel.
Kár, hogy olyan drágán javítják a hangszórókat. Az én hangfalaim már 22 évesek, és eddig egyszer kellett gumiperemet cserélni rajtuk. Akkor 1000 Ft-ért cserélték, és nem az eredetihez hasonló szivacsos peremet tettek rá, hanem rendes gumiperemet. Ez sokkal jobban bírja. Az eredeti kb 5 év után megadta magát, ez a mostani meg már több mint 15 éves. Persze ettől valószínűleg megváltozik a hagzás karakterisztikája, de kit érdekel....?
Igazából nekem csak egy bajom van ezzekel a Videotonokkal. Az, hogy valószínűleg kicsi az érzékenysége (és ugye az, hogy ez zárt doboz és nem reflex), és kis hangerőn nem nagyon teljesít. Elég jól oda kell tekerni a hangerőt, hogy tényleg jól szóljon. Csak hát panelben ezt nem nagyon díjazzák a szomszédok. -
Ninoka
tag
válasz
bangyika001 #3963 üzenetére
Biztosan jó lesz. mert nekem is yamaha erősítőm van, és nekem is videoton hangfalak vannak elöl. Ugyanis mindig közbejön valami, ami elviszi a pénzt, és még mindig nem tudtam normális frontokat venni.
-
Ninoka
tag
Nekem is jobban tetszik cseresznye színben. Amikor én vettem, akkor nem szettben volt, mert két front hangfalam már volt, úgyhogy csak center meg surround kellett, de nem volt ugyanabban a színben, úgyhogy a centerem cseresznye, a két háttér meg fekete, de engem nem zavar. A membrán tényleg kicsit furán mutat, hogy ezüst színű, de én nem vettem le az előlapot. Nekem amúgy is jobban tetszik így, ha rajta van. Egyébként a fekete meg a cseresznye színűnek is fekete az előlapja, szerintem csak annak a világos bükk színűnek van szürke eleje.
Aktív témák
Hirdetés
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest