- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
jolti05
őstag
Nekem is csak dereng valami még tavalyról, mintha az Auchanban hallottam volna egy 25A-t, és mintha tetszett volna, de ez már csak egy emlékfoszlány.
A 10e forinttól erősen kiakadtam
Ráadásul az még valószínűleg rövid is lenne. Mindenesetre végig fogok menni centiről centire a kábel lehetséges útvonalán, hogy pontosan mekkora kell
Ezt az apróságot még megkérdezem, hogy van-e hozzá valami kábel, de úgy sincs olyan szerencsém, hogy elég hosszú legyen.
Tudtommal az RCA kábelnek nem húzós az ára, ha nem találok valami pénztárcatakarékos megoldást, nekem az is...hmhmm...mondjuk tökéletes.Utánajárok néhány dolognak, aztán írok.
Valószínűleg a jövő7 végén történne a vásárlás, mert hülye diák vagyok, le kell vonatoznom mind a 18 kilóértViszont ami gyanús, hogy azt mondta emberünk, hogy 54e-ért vette 2006-ban. Szerintem a Sub25A-t árulták ennyiért.
-
V_ViKK
csendes tag
Üdv!
Nem akarok több mint 100at rákölteni. A célom hogy a tönkrement mini hifimet pótoljam szal. ugy nézne ki a dolog hogy a erősítő egy magnat vagy jamo 5.0-ás szettet hajtana meg (kb 45-50) majd egy DVD lejátszó lenne felelős CD/DVD-n tárolt zenék lejátszására.
Alakalmanként a számítógéppel is összelenne köteve (8csatornás Asus). Később pedig ha lesz elég felesleges pénzem egy mélyládát is tervezek melléje. Erősítő terén a Yamaha RXV363 eddig nálam a nyerő. Ja és a legfontosabb nem a ház szétbomtása a célom hanem a tiszta éltehű hangzás főként a háborús filmeknél ill. a Tiesto koncert DVD-nél. -
Demolator
tag
Nos a ládám DIY vagyis 2db 30cm-es mélynyomó leledzik benne (szép nagy) nagyon szép selymes mélyet ad nem azt a pumpálósat amiket a kicsi hangfalak manapság, amúgy asszem csak 300W-os hangszórók szal nem olyan durva de mozizáshoz bőven jó a többi hangfalam is DIY régi philips hifi dobozokba más hangszórókkal (a két front 2 utas 16-os és 8-as hangszórókkal, a hátsók 13-asok) a hátsók saját készítésű dobozok.. szal mono erősítőt akkor lehet külön venni a mélyládához?
-
Keksz
senior tag
Ezt a gyors valaszt koszi! Nem gondoltam volna h egy 2007es posztra ilyen gyorsan ir a gazdaja.
A HDMI csak a kepnek kellene, es ha mar veszek vmit akkor az jo ha tudja az 1080p -t is attolni. Mert most az a bajom h a tévém majdnem ket eves es anno azon csak 1 db hdmi bemenet volt. Viszont kozben jott az xbox 360, ami mar menne hdmi-n, de jelenleg composite es vennek egy Popcorn Hour lejatszot, ami megint hdmi-s, de a hang mindenhol mehet kulon is, igy azzal nem kell foglalkozni. A masik lehetoseg h 15000 forintert van 4in1 hdmi switch de az nem tudja a hdmi-t, ezert gondoltam egy av erositore es uj hangfalakra.
De akkor sztem tulelem a 2db bemenettel is.
Szoval sztem akkor erositonek jo a Yamaha RX-V363 es ehhez vmi passzolo hangfal szett, pl? ahogy irtad a Yamaha - NS-P11022.900 + 44.900 = 67.800
Ez igy korrekt?
-
Keksz
senior tag
Hello,
tudsz nekem is ajanlani vmi kezdo rendszert, aminel nekem fontos hogy legyen rajta HDMI 1080p, min 2 bemenettel vagy inkabb 3 bementtel (1 kimenet eleg!), SPDIF in (Popcorn Hour lejatszo miatt) es ra tudjam kotni meg a szamitogepemet is, ami most egy Ozaki B5-os kompakt hangfalcuccra van kivezetve. Plusz Xbox360, de olyan csatlakozo 99% hogy lesz rajta ami annak kell (bar asszem annal is van mar vmi digitalis kimenetem, es az sem artana akkor). Kb 70.000 - 75.000 forintig.
Köszönöm!
Keksz -
bajnokpityu
félisten
hát logikusan nem hangszinben elütő sztereo erositő van elől.denon tudott anno egész jó sztereokat is épiteni.bár tervben van egy még zeneibb,ki is néztem,de az valszeg most kiesik.
hallottál már 2x80 valódi wattot? mármint nem valami érzéketlen hangfalból?a régi 80Wos erősitőknek, pl a denonomnak valami 320W felvett teljesitménye van.a mostani 7w110W RMS denonnak meg talán 450(nem biztos,már nem emlékszem)ehhez képest nem olyan rossz,egy HM erősitőtől.
valamint azért a gyengébb dolgot félre tetszik nézni. a 2xxx sorozatú denonokban egész más az erősitőrész(ugyanaz a 33xx-ig),mint a 1xxx denonokban.szal a gyengébb azért nem gyenge.meg nekem legalábbis a hátterektől annyira nem igényem,h zseniálisan szóljonak. centernek kéne még valami fajin,de szerencsére a denon HM erősitőnek a legnagyobb hibája,h korlátozott a tere, a centeren nem jön ki.
-
bajnokpityu
félisten
igazán nem azért,de ez a 2x80W 50nm-t lazán remegtet...
előerősitett kimenet legalább a frontokon sztem azért annyira nem speciális.ugyanis vannak olyan zenei DVDk,amiknek végre jó a hanganyaga is.namost ezt min nézed?sztereon nem tudod,mert még ha a DVD lejátszód tud is analógra kitenni,akkor nem jön le azösszes hanganyag,hameg HM erősitőn nyomod ki,akkor meg fakóbb lesz.nekem meg mindkettő előnye lejön,nem sokkal több pénzért,mint külön külön. CDt persze sztereon hallgatok továbbra is közvetlenül. -
törölt tag
persze, hogy sokmindentol fugg a "tokeletes" hangzas kialakitasa, eppen ezert kicsit koltseges
nalunk pl a szoba belmagassag majdnem 4 meter, a fele galerias, 2 reszre osztva, egy ajto van a szobaban, igy a frontok kicsit erosebbnek hatnak, ezert kellett a hatsokra kis erot adnom, de igy tokeletesen szolnak, es ami a legjobb, full hangeron sem torzitse a vangelis, se a klasszikus zenemuvek, de meg michael jackson fa dobszolos szama is kristalytisztan szol
es meg az elektronikus zenet is birja a kicsike
igaz, az elozo rendszerhez kepest picit "maskeppen" hangzik a zene, de jo iranyba tortnet valtozas, es a rendszer is a terhangzasra lett kihegyezveszoval aki zenere is szeretne hazimozit hasznalni, annak kompromisszumot kell kotnie
viszont a sztereo tv adasok minosegromlas nelkul szolnak 5stereo channel modban -
törölt tag
nem, és nem értelek, ez van ott egész pontosan vastagon írva:
Rated Output Power (FTC)
All channels:
75 watts minimum continuous power
per channel, 8 ohm loads, 2 channels
driven from 20 Hz to 20 kHz, with a
maximum total harmonic distortion of
0.08%és hogy egészen pontos legyek ez is ott van utána:
Rated Output Power (IEC)
7 ch×130 W at 6 ohms, 1 kHz, 1 ch drivenMaximum Output Power (JEITA)
7 ch×160 W at 6 ohms, 1 kHz, 1 ch drivenDynamic Power
180 W (3Ω, 1 ch driven)
160 W (4Ω, 1 ch driven)
100 W (8Ω, 1 ch driven) -
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
ez igy ebben a formában nem igaz.
minden gyártó igazat mond,csak XY ,akár általuk létrehozott szabványra hivatkoznak.de a papirok(és honlapon is) legtöbben elmondják a %os torzitás melletti teljesitményt,ahol össze lehet hasonlitani.
legegyszerűbb megnézni a trafó maximális áramfelvételét.nagy hatásfok-különbség nincs köztük,és ez mindig kéznél van.ami miatt én nem vagyok képes megbarátkozni a HKval(az agressziv finomságra képtelen zenei hangján kivül) az a direkt mod hiánya.valamint emlékeim szerint egyik tipusának sincs előerősitő kimenete. ez számomra egyértelműen jelzés,hogy ezen ne hallgass zenét,ez direkt házimozi erősitő.abban amugy jobb mint a denon. de mig a denonomon (2106) meg tom oldani,h előerősitett kimenetére rányomok egy hagyományosan kiváló sztereo erősitőt,és igy az audio DVDk is zseniálisan szólnak,addig HKból ez lehetelen.
amugy a 2106os denonom max teljesitménye nagyjából egy 2x80W körüli sztereo erősitőé fül alapján,ami azért HM erősitők között nem gyenge.
-
törölt tag
mindig is tetszettek az ilyen allohangfalak, de tegnap meghallgattunk ugyanazt a demot egy par ilyen szetten...es hat
nagyon csunyan dobozhangon szolnak...a melynyomok viszont kivetel nelkul jol szoltakegyebkent a benti "uvegketrecben" is meghallgattunk jo par melynyomot es persze hangfalat...mondjuk ugy 100e+ kategoriabol parankent...
hat mit ne mondjak, ha egyszer lesz egy 40+ nm2-es szobam, tuti beujitok egy hazimozirendszert egy millabol...
bar sztem egyikre sem lesz penzem egyhamar -
törölt tag
hat akkor en kerek elnezest
viszont amikor kiprobaltuk a 2 erositot - meg meg masik 4et is- nekem a H/K gyengebbnek tunt sokkal, mint a denon
nem volt olyan hangos, dinamikus, szoval nekem hallasra kicsit elmaradt, barmit is mondanak a szamok
mindenesetre a 30 nm2-es szobankba tokeletesen megfelel a denon, sot meg sok is lett hirtelen igy, iszonyat modon betolti a teret es a melynyomoval is jo lora tettunk
persze ehhez a jamo meg a wharfedale melynyomo is hozzajarultamin csodalkoztam, hogy a quadral hangfalak csak kicsivel voltak elmaradva a jamotol, viszont a jbl hangfalak meg total szarazan szoltak, az onkyo erositok sem olyan nagyon jok, es a gyartok kulon melynyomoi is hagynak kivannivalot maguk utan...
ja es egy eletre kiabrandultam az egyben levo dvd-s allohagfalas hazimozirendszerekbol -
WN31RD
addikt
No de nem is azt mondtam, hogy válogatós lenne. Szerintem éppen nem az. Csupán azért ajánlottam az említett lemezt, mert, legalábbis számomra, azon kifejezetten feltűnő, könnyen észrevehető, a különbség egyéb hangszórókhoz képest az ATC-k javára.
(Mondhatni mellbevágó a dolog. Számomra először szinte katartikus élmény volt, hogy végre egyszer a Pink Floyd hangszórókon keresztül igazán, de tényleg, jól szól. De ez persze szubjektív dolog.) -
jolti05
őstag
Félelmetes a memóriád Cifu
Ott a probléma, hogy pénzt akartam kivenni a gépből, de ráköltés lenne a vége, ezért talán jobb, ha marad az x-fi, és a hálózattól válok meg valamilyen szinten. Ennek ellenére meghallgatom majd még spdif-en keresztül is.
Ha a jövőben számítógép fejlesztésen töröm a fejem, az biztosan hangkártya vagy monitor lesz. Tulajdonképpen ezekre még érdemes költeni, szerintem.
-
törölt tag
Akkor nem kell neki semmi.
Az integráltja tökéletes ahhoz, hogy 44,1-et spdif-en etessen az erölködőjével, és ez nulla ráforítást jelent neki.
Akkor kimondhatjuk, hogy haluzik amikor az xfi szebben szól neki spdif-en?
Hiszen elvileg elrontott 48-as agyonalakított hangot elsőre szebbnek mondott. -
jolti05
őstag
Érdeklődtem már a totyikban régebben, de...szóval nem voltak túl segítőkészek
Mindenki tudta kihez kell fordulni a témában
És így küldtek emberről-emberre
Na8.
Szóval az SPDIF is digitális. Ugye nekem még mindig kérdéses az összekötés.
Ja és köszönöm az információkat, mindenkinek aki érdemben hozzászólt
Tulajdonképpen arra jutottam, hogy a fülem dönt. Amelyik neki jobban cseng, az marad. Egyszeri próbálgatás után az X-Fi-ra szavaznék.
Egyik kedves fórumozó, most nem tudok visszaolvasni, megemlítette, hogy a kártya túl van hypolva (őszintén megmondom, nem értem mit jelent), és nem a legalkalmasabb zenehallgatásra. A kérdésem: Akkor melyik kártya igen? X-Fi Xtreme Music? -
WN31RD
addikt
Én pont nem azt mondtam, hogy vegyen mindenki külső DAC-ot, vagy hogy ne használja a hangkártya kimenetét. Ha ráköti a digitális kimenetet az erősítőjére, azzal már egész korrekt hangot kap, és természetesen az sem gond, ha esetleg 192 kHz-en vagy akármennyin használja. De arra, hogy a kHz szám nagyobb legyen, nem érdemes ezen a szinten sokat költeni, nem érdemes ez alapján választani egy terméket egyéb szempontok helyett.
Mellesleg egy 44.1 vagy 48 kHz-en működő DAC is tud nagyon szépen szólni, sőt, még csinálhat akár upsamplinget is belül, ahhoz nem kell a forrás mintavételezési frekvenciájánál többet kezelni képes bemenet. Az esetek túlnyomó többségében úgyis 44.1 kHz-es CD vagy 48 kHz-es DVD anyag fog szólni, annak a DAC-ba juttatásához bőven elég a 48 kHz-et kezelni képes SPDIF bemenet, és aztán a DAC csinál belőle 192 kHz-et akár, ha úgy tervezték meg.
A lényeg viszont az, hogy véleményem szerint sem a pénznek sem a ráfordított időnek és energiának nem optimális felhasználása az, ha valakinél a kHz-ek az egyik fő szempont, mert a hangrendszer egyéb elemeihez képest ez legfeljebb igen finom különbségeket eredményezhet. Az ezen való filózásnál százszor többet ér (és akkor finoman fogalmaztam), ha pl. rászánja valaki az időt, és a saját fülével meghallgat különböző hangfalakat. -
jolti05
őstag
A vicc kedvéért átállítottam 96kHZ-re a sampling rate-et. Így nem enged váltogatni a különböző módokban, mint Stereo,Music Enchanter, ésatöbbi. Nem tudom eldönteni, h hallok-e különbséget a 48 és a 96 között. Azt továbbra sem értem, hogy miért él csak a Straight...
Most letépek valahonnét 1-2 .flac zenét, aztán kipróbálom.Félek, hogy megveszem a kábelt, és utána úgy döntök, nem tetszik a hangja az alaplapinak. Akkor meg van 1 kábelem fölösbe, meg volt egy ezresem.
Szerinted melyik a jobb döntés Cifu? Te mit tennél a helyemben? -
dabadab
titán
SPDIF-nel sem tok mindegy, mert egy csomo hangkartya (Audigy-k, meg egy csomo alaplapi cucc is) fix belso 48 kHz-en megy, igy az elso dolog az, hogy a CD-formatumu hangot (ami 44.1 kHz-es) atkonvertaljak (SPDIF kimenet eseten is), marpedig az vezethet eszreveheto minosegromlashoz.
-
Dassler
őstag
Köszi, egyenlőre szemrevételezem a javasolt két márka termékeit is, aztán majd meg is hallgatom. Az IQ púpjait én is furán néztem anno képen is, aztán élőben is. Mondjuk, hogy "érdekes". Az erősítőt be is rendelem, csak még holnap elmegyek meg nézem még egyszer
meg fülelek is egy kicsit.
-
Winzsolt
aktív tag
Nem tudom meggyőzni, hogy hallgassa meg(már próbáltam), és egyébként sem nagyon érne rá. Ezért ajanlottam neki a heco-t mert remélem nem sok különbség van a victa és a celan között "hangzásvilág"-tipus szempontjából
Mint irtam a victa 500-as tetszett neki.
Ikon szett ugy rémlik joval többe kerülne.
celan 700,300,center az elképzelés, mindenképp kell 1 álló hangfal, mert zenét is ezen hallgatna és Fontos neki a teljesítmény. ugy tudom 150W-os az erősítő és most egy 100/170W 89dB Jamo, helyett 92dB-es heco lenne, sokat számít az a 3 dB érzékenység?
89dB 2W és 92dB 1W az ugyanolyan hangos? Vagy nagyon eltévedtem?
Még ugy láttam, hogy a klipsch hangfalaknak jó nagy az érzékenysége(100 felett), de azokat még én sem hallottam, és ugy egyátalán nem merem ajánlani. Sajnos nem tudom ősszehasonlítani, kevés hangfalat hallottam, de a celan 300-as megfogott (5-600ezer ft-os cd lejatszorol és ugyanilyen értékü erősítőröl ment)
Mod: Meglestem az Ikon 7-t és ugyanannyiba kerül, mint a celan 700, nemtudom mit tegyek.
Én az alapjan döntenék, hogy a Heco-nak a celan a legjobb hangfala amibe "mindent belead"
Dalinak viszont még van ennél jobb tudású hangfala. Vagy ez így hülyeség? -
WN31RD
addikt
A Félix66 által meghallgatott 10 millás rendszerhez képest mindenképpen nagyon durva kompromisszumokat kell kötnie, ha 400e Ft-ból akarja megoldani a hangzást, és a kérdés az, hogy mi az elviselhetőbb kompromisszum: A több csatorna hiánya, vagy a még sokkal rosszabb hangminőség? Erre nincs univerzálisan "jó" válasz, teljesen egyéni dolog, hogy kinek melyik megoldás elfogadhatóbb.
Én azt mondom, hogy érdemes komolyan elgondolkodni a sztereo rendszeren, mert egyáltalán nem magától értetődő, hogy hosszú távon nagyobb élmény 5.1-es zenei hangsávot gyengébb hangszórókon hallgatni, mint inkább a 2.0-t lényegesen jobb hangszórókon.(400e Ft mínusz egy házimozi erősítő ára öt hangfalra elosztva nem túl sok. Én pl. ennyi pénzből még nem mernék zenére sokcsatornás rendszert venni. Egy számomra kellemes hangú sztereo viszont már kihozható belőle, ha használt termékek is szóba jöhetnek, akkor főleg.)
-
Tuya
tag
Thx,azota mar atolvastam nehany szaz hozzzaszolast,es eszrevettem, hogy mindenki az erositot nyomja ezekkel a mini hazimozikkkal szemben....na most nekem csak valami olyasmi kellene,hogy a TV-m rendesen szoljon a szoba minden iranyabol es a laptop hangfalai egy gyengek....nem vennnek en feltetlenul hazimozit sem,mert a dvd-ket(amibol mar most tudom,hogy soha nem veszek 1t sem,hiszen letoltom ingyen az ossszes moviet,amit akakrok) letudom jatszani geprol is,az meg osssze van kotve a TV-vel.Ami nekem kellene valami olcsobb hangteljesitmeny,melynyomo mindenkepp kell,mert annno a regi szamitogepemnel hozzaszoktam a soundblaster live es az 5 hangfal okozta "zaj"-hoz.
Tisztaban vagyok azzzal,hogy hatalmas ossszegekert szepen szolo dolgokat lehet vasarolni,de nekem eleg egy normalis elfogadhato hang(MP3,letoltott filmek es max TV).Valahogy en sosem hallottam ki a kulonbseget,en szimplan csak teljestimeny novekedest akakrok,melynyomoval..... szoval max 50 lenne ra.Szoval most a kerdes,hogy erosito es par hangfal vagy valami hazimoziszettt...ja laptopon mar eleve szivas,mert van egy kis szaros fuleskimenetemHat valami ilyesmi.
-
helenne
tag
He-he-he! Mélynyomó!
Igen, de hogy is tévesztehettem el?
Mellényomtam.
Különben ne is mondd, hogy rossz választás volt a sub, mert irtóra remek! Imádom! Komoly!
Millió köszönet! A márvány 13x26 cm-re 3 cm vastagságban kb. 1800 Ft körül van! Rablóbanda! A temetkezési vállalatnál voltam, de hihetetlen, mekkora üzletet csinálnak a halálból! -
törölt tag
Nos, a magnat ilyen kábeleket ajánl a nem satelit tipusú hangfalaihoz, csak tudják.
Én meg tanultam elektotechnikát, elhiszem nekik.
Itt egy másik szakvélemény. -
canniball
nagyúr
"De nem ezt állítod be, hanem..."
Tehát ha jól értem nem azt kell megmondani az erősítőnek, hogy milyen szett lóg rajta (2.1, 5.1 stb.), hanem egyesével azt, hogy milyen hangfalak (right front van, sub van, left rear nincs stb.)?"Ha mélynyomó van rákötve, akkor mindenképpen 2.1-et csinál belőle."
Ez jó."...3.1 esetén szvsz felesleges a felkonvertálás, mert a center nem sokat fog osztani-szorozni, inkább csak szétvágja a sztereo hangképet."
Pont ezért kérdeztem, szerintem sem lenne jó. Tehát ha beállítom, hogy 3.1 van, akkor az 5.1-et szétosztja a meglévő négy hangfalra, de ha stereo jelet kap (pl. zenét akarok hallgatni), akkor alapból azt is a négy hangfalra tolja ki (és nekem kell ilyenkor átállítani, hogy csak 2.1-et akarok) vagy magától érzékeli, hogy milyen a jel és csak 2.1-et csinál belőle?A dobolan által írottakkal (a D kategóriás erősítő a más típusú működés miatt nem termel annyi hőt, így nem kell akkora borda bele és ezért nem lesz akkora súlya) egyetértesz? (Csak mert a fent említett Panát pont a súlya miatt nem ajánlottad.)
-
canniball
nagyúr
Hát akkor fájó szívvel bár, de hanyagolom (és egyelőre az egész vásárlást is).
"Egy Yama RX-V361-es..."
Tényleg nem sokkal drágább, de itt már túl nagynak tartom a bank nyereségét.Inkább gyűjtögetek és később visszatérek rá.
"Az erősítőknél...mindig be kell állítani, hogy milyen hangfalak vannak rákötve..."
Ilyen opció is van/szokott lenni: 2 front+sub+center? (Egyik falon a TV, DVD-játékos stb., vele szemben a másik fal mellett a kanapé, így a rear hangfalakat nem nagyon tudnám hová tenni.) És (amennyiben több hangfal van) a stereo jelet is felkeveri, vagy az marad stereo (esetleg 2.1)? (Értsd: ha zenét hallgatok át kell-e állítani, hogy ne nyomja ki az összes hangfalra?)"Hát ha ez alá akarsz menni, akkor szerintem felejsd el a komponens alapú házimozit, és inkább végy valami egybe szetett..."
Nem akarok "alá menni", csak nem szeretem feleslegesen szórni a pénzt. Ezért kérdeztem, hátha tudatlanságom okán csak én tettem magasra a mércét. De egybe szettet semmiképp, akkor inkább egyelőre marad a hifim.
"Persze zenehalgatásra az nem igazán alkalmas..."
Ha emlékeim nem csalnak valahol azt olvastam, hogy ezek az "egyszerűbb" 5.1-es erősítők sem alkalmasak "fullosan" erre, ha valakinek ilyen céljai vannak vegyen stereo erősítőt vagy profi 5.1-est - rosszul rémlik vagy ez csak az audiofilekre vonatkozik?"...Jack dugó, vagy csiptetős megoldás? ...a mini-hifi hangfalait kell csak rákötnöd az erősítőre."
Csiptetős, de mindegyik hangfalhoz négy kanóc van (azt hiszem van bennük külön mély vagy valami ilyesmi miatt).Mindkettőtöknek köszönöm a rám szánt időt!
-
helenne
tag
Szia Drága Cifu!
Hihhetetlen hála és köszönet a mélynyomó és erősítő tanácsok miatt! A sub felélesztette hamvaikból a szegény hangfalaimat. Főleg zenét hallgatok, de a pici 17 hós lányom azóta folyton táncikál, amikor beizzítom a State of Trance-eket.Nem is tudom, hoyg tud valaki meglenni mélyláda nélül? ;) Ezer és még ezerszer ennyi köszönet Neked! Asszem lesz még váltás a többi hangfal terén is, de csak fokozatosan.
-
törölt tag
Tudom, én 990-es szettet vettem a meglévőhöz.
De jobban tetszett volna ha 880-al(van itthon ilyenből egy pár de az nem az enyém) adják, vagy inkább az 1000-el, de az ár nyert nem akartam többet költeni rá.
Most már lehet hogy megfontolnék egy kategóriával feljebbit is.
Igazából 4db Quantum 507-re meg egy Quantum Center 513-ra fájt a fogam, 703-as onkyo-val karöltve, és akkor még az áhitott vetitőt meg a vásznat is mellétenném akkor az már olyan összeg amit már nem szerettemvolna rá szánni.
Szóval kompromisszum.
Frankó belépő összeállítás mellett döntöttem.
Az erősítőt egy kicsit utána bántam, hogy nem a 603-ast vettem a plusz funkiók miatt, ezért a 605, de persze ha nem kellenek ezek a plusszok(fadorja, 2zóna, konzol támogatás, videójel felkonvertálás, Audyssey 2EQ) s akkor természetesen az 505 hiszem sokkal jobb árban van. -
Ninoka
tag
Találtam egy szettet, csak nem tudom, hogy lehet e még kapni. Olyan mint amit te ajánlottál yamahát, csak ez magnat. Két háttérsugárzó + 1 center, csak a yamahával szemben ez nem 6, hanem 4-8 ohmos. MAGNAT Add-On 300, és ha minden igaz akkor csak 17e Ft, és 13 cm-es hangszórók vannak benne. Ráadásul egy olyan bolt honlapján láttam meg, ahonnan a cégünk szokott vásárolni, úgyhogy még kedvezményem is lehet belőle ha céges számlára veszem.
-
Ninoka
tag
Igen, én csodálkoztam is, hogy ezek nem 20-30 Hz-től kezdve működnek. Nekem azért is lenne fontos, hogy viszonylag jól szóljon belőle a mély, mert nem akarok külön mélyládát venni. A két front hangfalban van két 25 centis mélynyomó, az nekem bőven elég, viszont az csak elől szól. Ha hátsó és a center hangfalak is hasonló képességűek lennének akkor az jó lenne, de ez csak álom. A 6 ohm meg nem olyan vészes, mert beállítom az erősítőt 6 ohmosra, és akkor legfeljebb a két front sugárzón nem lesz akkora teljesítmény a kisebb terhelés miatt. Gondolom ez még a kisebbik rossz, mint ha 8 ohmosra állítom, de a hangfal csak 6 vagy 4.
Én csak azért kérdeztem a SAL-t, mert abban 13 centis a mélyközép, szemben a többi 8-10 centis hangszórókkal. Persze ez még nem jelent semmit, mint ahogy te is írtad. De eddig nincsenek túl jó tapasztalataim a kisméretű hangszórókkal. A régi rendszeremben 6 centis hangszórók voltak, az összes hangfalban (kivéve a mélyládát), és azok nagyon bénán szóltak. Tehát én eleve ebből indulok ki. -
Ninoka
tag
Igen, én is nézegettem ilyen szetteket, és lehet, hogy hülyének tűnik a kérdésem, de jó az ha egy hangfalban 8 centis hangszórók vannak? Én mindig azt hittem, hogy minél nagyobb benne a mélynyomó, annál nagyobb a sávszélessége. Persze tisztában vagyok vele, hogy egy centernek vagy egy háttérsugárzónak nem az a feladata, hogy dübörögjön belőle a mély, de azért a szövegnél sem mindegy, hogy hogyan szól. És őszintén szólva nem hiszem, hogy egy kis méretű hangszóró képes mély hangok kiadására.
-
Ninoka
tag
Minél kevesebbet
Persze azért fontos, hogy ne legyen doboz hangja. Eddig egy kompakt 5.1es rendszerem volt, de annak műanyagból voltak a hangfalai. Gondolom annál a SAL is jobban szól.
A videotonok 8 ohmosak, és amit néztem SAL az is 8 ohmos. Elméletileg az erősítőt át lehet állítani 4 ohmosra, de valószínűleg nem lehet keverni a hangszórók ellenállását. -
vmatyko
tag
nekem aktív mélyládám van.
de 44nél jóval olcsóbban akarom megúszni
használt házimozi együttesekből csak a fejegységet akarom megvennimegnéztem van optikai ki/bemenet a hangkarin, gondolom majd ha be is lesz dugva, akkor
felajánlja a választást a driver (amúgy van audio i/o fül a menüjében) -
vmatyko
tag
aham kell egy erősítő (én olyan házimozi erősítőket néztem amilyeneket a házimozi szettekhez adnak, tekintve hogy 5x40W + 100W sub-os hangafalaim vannak (6 ohm) (a philips lx8200-es házimozi szett hangfalai).
ezzel válaszoltam is a kérdésekre.
azért a házimozi csomagok erősítőiben gondolkodom mert azok sokkal olcsóbbak,
kérdés hogy elég jók-e. amúgy 5x4 méteres a szoba. -
punish3r
aktív tag
-
WN31RD
addikt
Nem feltételezem, hogy igénytelen (rossz) lett volna a kábelezés, hiszen a hangfal kiválóan szólt. Viszont egyszerűnek nézett ki, semmiképpen nem tűnt maximum néhány 100 Ft/m-nél drágábbnak, ráadásul sok népszerű hangfalkábelhez képest meglepően vékony volt.
Ha annak a 300 Ft-os kábelnek a keresztmetszete elegendően nagy, akkor valószínűleg tökéletes hangfalkábelnek, legalábbis a hangzás szempontjából.
Nincs azzal semmi gond egyébként, ha valaki pl. esztétikai szempontokat is figyelembe véve nem a legolcsóbb kábelt veszi, hanem kicsit drágábbat. Akkor probléma ez, ha a rendelkezésére álló keretének nem elhanyagolható részét költi ilyesmire, mert ha a plusz pénzt jobb hangfalakra fordítaná, akkor ténylegesen és egyértelműen jobb hangzást (nem csak hangulatosabb felszerelést) kapna.
Még ha minden ellenkező tapasztalatom és a vaktesztek, stb. ellenére van is esetleg valami hallható különbség két normális (nem rettentően vékony vagy idióta kialakítású) hangfalkábel között, a hangfalak közötti különbség egyértelműen messze nagyobb. Több 100e Ft-os hangfalak vásárlásakor már nem múlik semmi azon, hogy 300 Ft/m vagy 2000 Ft/m áron veszi-e meg azt az 5-6 m kábelt az ember, de ilyen árú hangfalak mellett sok 10e Ft-ot kábelre költeni hangfal helyett már nem optimális döntés, ha a legjobb hangminőség a cél.
Szerk.: Az emberek többsége viszont valószínűleg nem több 100e Ft-os hangfalakban gondolkodik, és kisebb keretből gazdálkodva tényleg nem célszerű a minimálisnál többet költeni kábelre, mert az a pénz valami más komponenstől (legfőképpen a hangfaltól) lesz elvonva.
-
WN31RD
addikt
"lássuk be, hogy egy több száz ezer forintos KEF vagy Dali hangfalnál isten elleni vétek egy 300 forintos MM OFC kábelt használni az erősítő és a hangfal között"
Az biztos, hogy sokkal kevésbé hangulatos, mint valami egzotikus kábel.Ettől eltekintve viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy az utóbbinak bármi előnye lenne. Nemrég volt alkalmam megnézni egy ATC SCM50 ASL belsejét (kb. 18000 USD/pár árú profi aktív hangfal). Kár, hogy nem fényképeztem le... Meglepően egyszerű kinézetű és vékony kábelek voltak a drága és - véleményem szerint - kiemelkedően jó hangú hangfalban, amelyet egyébként világszerte használnak nagy stúdiókban. Ha oda megfelel az egyszerű kábel...
(A "300 forintos MM OFC kábelt" konkrétan nem ismerem, de feltételezem, hogy inkább csak egyszerűen olcsó kábelre gondoltál.)
-
Ijk
nagyúr
Én azt értem, de pont ezért írtam hogy a DAC a lényeg. Arra akartam utalni, hogy ha van egy yamada 10k-s dvd lejátszód, és optikán rákötöd egy 100k-s külső dac-ra, akkor ugyanott vagy, mintha lenne egy 300k-s hifis cd lejátszód (bár ez függ milyen a külső dac). És a külső dac-et ráköthetem a notimra, amelyen pedig megvan az összes zeném loseless minőségben.
-
helenne
tag
Hogy Te, Ti milyen tájékozottak vagytok!!!!!
Most veszi meg egy jó barátom, kollégám az erősítőt, de sajna mélynyomó nincsa raktáron(a Tiédre voksoltam ;), bocsi
). Majd vasárnap hozzájutok.
Az olllllyan soká lesz.
Már alig bírom kivárni.
Csak én vagyok így az ilyen dolgokkal? Úgy izgulok!
-
helenne
tag
-
helenne
tag
Ezek igazán komoly darabok!;) Gyorsan megnézegettem őket.
Nem vagyok szaki az ilyenekben, de én is elfogadnám. Off...Nálam is van egy jelenség, ami viszi a pénzt a 17 hós pici lányom, akit egyedül nevelek.
Épp most esz ki a drága rúzsflórás sajtomból.
A kis ínyenc!;) Tudja mi az élet!;) Szal ennyit a pénzköltős dolgokról, de azért valami nekem is jusson az élvezetekből, mert a kishölgy imád táncolni.
Azért messzemenően jobbak a hangfalaid, mint amit én próbálok összegyűjteni.
És a 7.1 mitől jobb? Annyival jobb, mint az 5.1? -
helenne
tag
Hát, igen! Nam lehet összehasonlítani azt az izgalmat semmivel, amikor az ember kezébe veszi a kis ketyeréit és lelkesedéssel dugdossa a kábeleket.;) Na, meg hogy várja, hogy milyen hang jön ki belőlük.....az én esetemben jön-e hang egyáltalán?
Különben összenézegettem az összes mélyet és hatalmas különbséget nem fedeztem fel. Igazad van, én is a 240-esre szavazok (vagy csak a sima sub, majd eldöntöm hétvégéig). És melyik a hátsó céltárgy nálad? Biztos valami remek kis darab!;) -
helenne
tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest