- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
ToxLee
őstag
válasz
#72042496 #20869 üzenetére
Sehogy, Blu-Tack ragacsot raksz az állvány tetejére és arra állítod a hangfalat. De nem is a rögzítés miatt hoztam fel a használt állványt témát, csak megjegyeztem, hogy masszívabb, stabilabb állványt kapsz kevesebb pénzért, ami az én testsúlyomat is elbírja. (75kg!)
Ui.: Egyébként ehhez hasonló az állvány-->[link] Homokkal tölthető.
Ui.:AVX fórumon vettem.
-
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #20484 üzenetére
Nekem valami olyan rémlik, hogy már azzal gond volt, hogy a játékok hangját tudja-e LPCM-be tenni, mert ha igen, jó a HDMI is. Valami szabványosítási mizéria rémlik előttem.
Korábbi felvetéseknél volt más szűk keresztmetszet is, pl olyan alaplap volt, amin DVI-D volt, és egy HDMI átalakítóval még a kép is okés, de hangot nem továbbított, mert az lecsalta a gyártó a szabványról.
fatalerror:
Most úgy látom kialakult egy kis kupaktanács, de nyárig biztos megoldódik.Azt ne téveszd szem elől, ha netán mégiscsak analógban menne a játékok hangja (ilyen kimeneted nyilván van, a zöld-narancs-rózsaszín-fekete lesz az), ahhoz kell az erősítőn is ilyen bemenet. A mostani belépő kategóriákról már lespórolják többnyire.
Én Xbox-on szoktam játszani => HDMI az AVR-be => HDMI a TV-be. Nincs input lag.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #19880 üzenetére
"Felőlem aztán bárki állíthatja, hogy van különbség. Amíg ezt egy objektív módszerrel nem mutatja meg, addig fenntartom annak a lehetőségét is, hogy csak úgy hallja, valójában pedig nincs eltérés. Tehát a fordítottja is igaz: ha valaki nem hall különbséget, az sem feltétlenül jelenti azt, hogy nincsen."
Nekem erről a sakk jut az eszembe: elég jó l(de mégsem eléggé: csak megyei szinten) játszottam és egy állást másképp értelmezek,mint egy mezei vagy "kocsmaszintű" amatőr,és megint másképp látja egy FIDE mester vagy nagymester.
Pedig az állás,bábok,stb ugyanaz. Én lehet nyernék 1 olyan állást amit egy amatőr már feladna vagy elvesztene.Polgár lányoknak,Almási Zoltánnak(vele játszottam régen) még nagyobb esélye lenne.
Így lehet zenénél is.Én másképp hallom, Béci már pl. többet vesz észre,Laci barátom aki jazz-zenész megint másképp hallja,akár el is játssza, és egy átlag honpolgár megint másképp. Ugyanazt a zenét.Kábelre,különbségekre is kivetitheted a hasonlatot. -
törölt tag
válasz
#72042496 #19843 üzenetére
"Ezzel az a baj, hogy ha elég sokan állítják, hogy van különbség, akkor az ember azt akaratlanul is képes belehallani, még olyan esetben is, amikor valójában ugyanaz a hang szól."
Tehát azt mondod ezzel,hogy pl.a zenészek csak belehallanak,mintegy beleképzelik azt amit pl az átlagember észre sem venne?Ez náluk tanult és abszolut hallásnál pedig veleszületett érzék.Ne keverd a nyil effektussal (a vonal rövidebb mint a b).és szerintem végképp nincs köze a posztszuggesztiónak és a halo-effektusnak (Sokan emlegetik akkor igazzá válik).
Mérhető és reprodukálható módszereket alkalmaznak a hangfalkábelek különbségi tesztjén.Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
Falnak tudnék menni az ilyen mérést kívánó megjegyzésektől.
Ha megveszek egy házimozi komponenst, azt használni, hallgatni fogom, nem méregetni. Melyik műszer mutatja ki, hogy az énekesnő hangja picit náthás, nazális, ami pedig eredetiben hibátlan volt?
Azért ezt hoztam fel, mert tipikus hiba, amivel tesztelések során gyakran találkoztam. Létezik netán digitális, orrhangmérő szenzor? -
xtremetuning
addikt
válasz
Köszönöm, hogy burkoltan irracionálisnak tartasz.....
DE ezt hagy ítéljem meg én. Ti pedig maradjatok a multiméternél, és a szkepticizmusnál.
2 hétig kénytelen voltam belépőszint közeli kábelekkel hallgatni a motyóm.
Placebó hatás nélkül ültem le azúj bejáratatlan kábelt meghallgatni, amikor végre megjött. Sőt !
Szivesen visszakértem volna az árát, ha nem hozza a kívánt hatást.
Nem tettem, pedig nem vagyok a saját pénzem ellensége. -
válasz
#72042496 #17777 üzenetére
Szebbek például a mélyek, és valahogy "élethűbb" az egész hangkép, nem vesznek el a részletek, persze mindez "mozihangerőn" és nem szomszédkímélőn jön ki. 2 tesztalany a Terminator 2 Skynet Edition és a Braveheart volt Bluray vs. 12 GB-os mkv fileok voltak. A T2 mkv sima DTS a Braveheart meg AC3. A kép élességéről és a színhűségéről nem is beszélve, tarolt a Bluray. Csak azt utálom benne, hogy 1 néha 2 perc is mire betölti a filmet a PS3, sajna filmfüggő ez is, hogy miért? Passz. Na de mondom, hallható egy ilyen kaliberű rendszerrel a sima DTS és a DTSHD közti különbség.
Üdv,
Vik -
válasz
#72042496 #17112 üzenetére
Az lehet, sőt valszeg így is van, viszont én teljesen meg vagyok elégedve a 150 rongyos 1910-es hangminőségével, nekem "ennyire" futotta ezzel kell megelégednem. Nem hinném, hogy ha valakinek megmutatnánk egy ilyen erősítőt vaktesztre, azt mondaná, hogy pfúj nekem ilyen hulladék nem kell... ide a bökőt.
Üdv,
Vik -
válasz
#72042496 #15140 üzenetére
Ha már zenékről beszélünk, én is a minap hallgattam egy régebbi kiadást, de bizonyos részeknél, olyan letisztult basszusokat hallhatunk, hogy öröm volt hallgatni ezt a nosztalgikus albumot:
Főleg a "Dominions of Satyricon" és a "The King of the Shadowthrone" szólalt meg nagyon jól. Fel is rakom az első albumukat (Dark Medieval Times), mert ha jól emlékszem abban is vannak kegyetlen jó morajlások. Na megyek büntetni....
Üdv,
Vik -
Dictator^
veterán
válasz
#72042496 #15140 üzenetére
Na ja, az általános iskola.. nem volt semmi.. emélkszem még a sulibulikra, ott ugyanezek mentek.. Eiffel 65 - Blue..
Szóval szégyen, de valahogy ki kellett alakulnia az egésznek.
Azért amiket linkeltem, mint saját tapasztalatból merítve, nem lehet összehasonlítani ezzel a Cascada meg a haverjaival.
Én is hallgatok komolyzenét , jobban nem boncolom, de az elektronikus zenét sem vetem meg mint láttad.. ez persze egy nagyon kis töredéke azoknak amit hallgatok, de ezeket már azért minőségebbinek hivnám.
A bátyám annó kapott, 95-ben vagy 92-ben? Egy Sony sztereó rádióerősitőt és egy Sony CD lejátszót. Igazából még mindig megvan, Ő csak komolyzene , jazz...hallgat.
És Ő sem tud elvonatkoztatni amúgy azoktól az elektronikus zenétől, amit pl. munkahelyen hall a rádióban. -
Dictator^
veterán
válasz
#72042496 #15135 üzenetére
Szerintem az ismeret hiánya okoz ilyet.
Ennyi erővel én is lehordhatnám a rock zenét, mert a Tokio Hotelt és a társait venném hasonlítási alapként.. közbe kurvára nem azt kéne, hanem az öreg motoros zenéket akik már megalapozták a rock zenét. Amik tökéletesek, habár én csak korlátozott számban hallgatok rock zenét. De fogalmam mégis van, mik számítnak a KANNÁS(mint a bor) zenék alá.
Az a gond, hogy nálad ez nincs, te leragadtál itt, pedig baszottsok minőségi elektronikus zene létezik.
Ha már zenébe befészkelted magad és van jópár műfaj, amit szívesen hallgatsz, szerintem azért nem árt tudni mi létezik az általad hallgatott műfajokon (előadókon) kivül. -
Dictator^
veterán
válasz
#72042496 #15135 üzenetére
Nemsoká összeszedek, de a Cascada az a tipikus tucc-tucc jelzőt nálam is megkapná, nálam az nem sorolható az elektronis zenék mellé, de az összes többi az amit kiírtál.. (No offense, nem sértegetésnek szánom/szántam)
Még ilyen általános iskolás koroba tetszett pl a Groove Coverage, meg ATB , meg Tiesto.. de azóta azért eltelt 13 év.
[Dave Tipper - Minimal Thoughts Of Reason]
[Kraftwerk - Trans Europe Express]
[Jean Michael Jarre - Oxygene]
[Autechre - Gantz Graf]
[Autechre - Eutow]
[High Contrast - Kiss Kiss Bang Bang]
[Apparat - Fractales I&II]
[Apparat - Way Out]Hozzáteszem, ezeket a Cascada meg Groove Coverage számokat sztem a hülye is képes lenne megcsinálni, arról már nem beszélek, ha jól emlékszem a Groove Coverage régi albumán minden szám ugyanolyan volt kb, ugyanazokat a hangokat használta fel bennük picit áteffekteve.
-
zozy84
senior tag
válasz
#72042496 #14908 üzenetére
Először is nagy
, mert végre válaszolt valaki!
Az a baj hogy jelenleg külföldön vagyok és csak jövőre megyek haz. Van egy Pana G20as tvm meg médialejátszó meg ps3, DE nagyon szeretnék egy normális házimozi rendszert összerakni majd otthon.
Denon AVR 1611et vagy Harman Kardon AVR 160at néztem eddig. De nem tudom melyik lenne a jobb és milyen hangfal szettel. Keveset hallgatnék zenét rajta, inkább blu-ray filmek meg játék.Max.300eft-ot szánnék az 5.1re meg az avr-re!
-
válasz
#72042496 #14761 üzenetére
Szia!
Igen az a Sonus Faber ami faternak van (11 éves már), majdnem egyszintű basszusokat produkál, de ami sokkal jobb a TSi-nél az a hihetetlen jó és szép sztereóképe, meg a magasai is szebben szólnak. Nem rossz azért a TSi sem, nem azt mondom, csak más kategória. De az RTi (persze csak az A7-től) már felveszi a versenyt vele. Ez is az én véleményem persze. Amúgy én küldtem anno fater rendszeréről a metált neki még gimis koromban, persze azt is akkor amikor nem voltak otthon. Beleremegett minden, néha meg sem bírtam lenni a nagyszobában....
Jó az a cucc, elfogadnám zenére, vennék hozzá egy normálisabb sztereó erősítőt és lejátszót...
Van neki min. 3cm-es kilengése, tehát van ott basszus rendesen.
Üdv,
Vik -
válasz
#72042496 #14700 üzenetére
Apám ismerősénél volt alkalmam letesztelnem egyszer alaposabban, és igen, doom-funeral-black-death-folk metal zenéket részesítem előnyben, persze a metálon kívül létezik zene nálam, de ez a fő irány ilyen téren...
Faternál is teszteltem, neki csöves Copland erősítővel van egy Sonus Faber Concerto párosítás... hát majdnem azt kell hogy mondjam, hogy maga mögé utasítja a TSi500-at...
Kép:
-
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #14612 üzenetére
Igen, történetesen nekem egy 255-ös van, mostmár elég jól ismerem.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha a bemeneti jel 1080p és a kimeneti is 1080p, akkor minek is nyúlna hozzá a processzor, még ha át is meg rajta? Persze nem minden logikus az életben.
Amúgy nekem nincs bajom a képével, mondhatom azt is, hogy elégedett vagyok.
A passthrough sem izgat, az eszközök rákötési módja és a használati szokásaim okán.
Egy dolog bosszant benne mindössze kissé, hogy az EZsetEQ-ja csak akkor működik, ha 5.1 van rákötve, tehát én 5.0-ám egyelőre manuálisan kalibráltam be (nem mintha rengeteget lehetne/kellene manuálisan kalibrálni).
A külső nálam is díjnyertes, a "hangjáról" meg nemrég írtam. Egy jó darabig nem is tervezem lecserélni.
Ezért javasoltam Levin1-nek is, hogy az ilyen kérdéseket zongorázza végig, akkor nem fogja csalódás okozni. -
BBéci
legenda
-
madgie
titán
válasz
#72042496 #14582 üzenetére
Tényleg, el is felejtettem azt a kis újdonságot. Egyébként az ATi-hoz sem kell feltétlenül Catalyst (ott az ATT), de igen, alapvetően egyetértek azzal kapcsolatban, hogy rengeteg a nyűg az ATi kártyákkal minden téren. Az 5770-em nem szereti ha a DisplayPort kimenetét használom (pedig a monitorom tudja), de sima DVI alatt is random elsírja néha magát, ha leterhelem (le akarja kapcsolni az Aero-t, visszavenni a felbontásból, mikor mit ajánl fel)
-
-
bozont
veterán
válasz
#72042496 #14175 üzenetére
Lehet, mondjuk tényleg nem vészes inkább csak közelről hallani.
Viszont ami annál jobban zavaró, hogy a magas hangok terén nincs valami rendben. Most azt nem tudom hogy az SCS178 csak ennyit tud-e, de akármit állítok kicsit olyan sercegősen szólnak a magas hangok. Ez főleg a centernél jön jobban elő, pattog és serceg a magassugárzó, számomra nagyon bántó. De nem tudom eldönteni, hogy hibás-e vagy sem. De mivel a Genius hangfalaknak nem volt gondja ilyen téren feltételezem hogy a JBL-nek sem kellene. -
Mustármag
őstag
válasz
#72042496 #14099 üzenetére
Nem a csere előbb történt meg!
De ha a lejátszót egyből tv re kötöm van kép meg hang de csak a tv-n ha HDMI vel kötöm a lejátszót az erősítőre és HDMI vel az erősítőt a tv re akkor se kép se hang mint ha nem kapna jelet!! aztán porbaltám optikával de ugyan úgy semmi!! -
Mustármag
őstag
válasz
#72042496 #14094 üzenetére
Á köszönöm, probléma megoldva!!
Viszont jött egy újabb! :'( vetünk HDMI kábeleket. Megtörtént a csere de azóta semmilyen digitális jelet nem akar "kezelni" rákötöttem optikával is beállítottam a blueray-t és a erősítőt is hogy azon küldje és fogadja a jelet de semmi! Mitől lehet ez??
-
Gabor970
addikt
válasz
#72042496 #13129 üzenetére
Köszi!
Ok, ez jó hír, mert így vehetek nyugodtan régebbi erőlködőt is, ha annak jobb a hangja, és van analog bemenet, akkor a BD390-el megoldott ez a problem. Annak örülök, hogy jórészt 5,1, mert nem hiszem, hogy 7,1-et csinálnék odahaza. 5.1-re be vagyok kábelezve, két éve volt elektromos felújítás, becsöveztem neki a falba :-) (mármint a hátsóknak)
-
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #12796 üzenetére
A kettő hangminősége fényévekre van egymástól, nem csoda, hogy jobban tetszett a HK.
A meglévő készüléked mélyeinek elkenődését, szétfolyósságát, terjengősségét akkor venni észre igazán, amikor egy jobb erősítővel hasonlítod össze. A magastartomány részletezőképessége, karcmentessége és a közepek színezetlensége, természetessége talán még fontosabbak. Ezeket a 300000 forint alatti AV receiverek többsége képtelen produkálni. Hogy a fene enné meg!(#12800) MaTTeS
Igen, mindenképpen cseréld vagy vágd rövidebbre! Még egy erősítőn belül is törekszenek a tervezőmérnökök a lehető legrövidebb jelutak kialakítására. Ezt tönkreteszed a feleslegesen hosszú vezetékkel.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #12709 üzenetére
Írtam, hogy lehet gyors lesz az erősítőcsere. Ma meg is ejtettünk egy rövid próbát: cimbora beszerzőkörútra ment, s visszafelé bejött a H/K AVR 630-cal. Csak zene alatt próbáltuk, de egészen más, mint a Denon 390. Nekem leginkább a mélyeknél tűnt fel, hogy nem keni el őket, nem puffog, hanem precízen, határozottan és a kis hangfalakhoz képest erőteljesen szól. Meg úgy általában az egész muzsika hallgathatóbb. Erőből pedig aztán bőven van benne!
Sokkal többet nem tudok róla írni, mert rövid ideig próbálgattuk. De így is nagyon meggyőzött, pedig a finomhangolás is elmaradt. Csak azt állítottuk be, hogy sztereón szóljon és ne vágja a frekvenciát.
Lényeg, hogy a szívembe lopta magát, mert jó cucc. -
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #12769 üzenetére
Pontosan nem értem, mire gondolsz.
Hifis berkekben engeteget vitatkoztunk, beszélgettünk a csöves kontra félvezetős témáról, arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy vannak a csöves erősítőknek is előnyei, de összességében nem jobbak a "tranzisztorosoknál". Érdemes erről elolvasni Mark Levinson gondolatait, a Digital Pro honlapján. -
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #12297 üzenetére
Balika911 részben már megválaszolta, én csak kiegészítem:
- Mostmár itthon vagyok, megnéztem az XBox 360 dobozában mit találok (kb. két évvel ezelőtti Pro változat, 60GB merevlemezzel, HDMI kimenetes). Van venne egy kábel, aminek ez egyik vége megy a Boxba (olyan mint egy "Scart méretű HDMI"), a másik végén meg lóg 6db RCA csatlakozó. A Boxba csatlakozó részen van egy digitális optikai (toslink) kimenet, azt tudnád használni.
- A DVD lejátszódon viszont szintén van mindkét típusú digitális csati, valószínűleg azt a digi koax-on tudnád bekötni (amennyiben az 5.1 analógot elhasználod a PC-re)
- A HDMI passthrouh-val viheted a képet és a hangot a TV-be, csak épp az erősítő nem fog vele semmit csinálni (nem veszi le a hangot róla). Tehát olyan, mintha közvetlenül a TV-be dugnád. -
burcz.techno
tag
válasz
#72042496 #9863 üzenetére
tehát a AVR155 és AVR160 képtelen a HDMI-n beérkező hangot leválasztani a videojeltől és továbbítani a hangfalakra ?
helyette továbbítja a tv re. akkor viszont így nem sok értelme van az erősítőn a HDMI bemenetnek
ha jól értelmezem :/ Viszont ha már így leragadtunk a hang továbbításnál, akkor sztem felesleges lenne kiadni akár 20-40 ezreket egy jobb hangkártyára, inkább annak az árát az erőlködőbe ölöm és máris elkerüljük a plusz kábeleket. Anyagilag meg durván ugyan ott vagyok.
Laptopos dolog:
jooker82, mint ahogy Diplomata is mondta, nem nagyon oldható meg az alábbi csatlakozókkal a több csatornás hang továbbítása. Esetleg még fenn áll a lehetősége annak, h. beruházol egy USB-s hangkariara, amin keresztül már tudsz valamit kezdeni az 5.1 es hangzással. -
-
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #9054 üzenetére
Olvasd el ezt a cikket, talán kapsz némi magyarázatot a felmerült kérdésekre.
Mindent ki kell próbálni és utána véleményt mondani. Első pillanatban én is csípőből elutasítottam a tápkábel dolgot, aztán részt vettem egy-két teszten. Miután megtaláltam leesett államat a szőnyegen, másképp állok a kábel kérdéshez.
-
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #8805 üzenetére
Halvány fogalmam sincs, csak a két erősítőt egymás mellett tesztelve lehetne biztonsággal megállapítani, melyik szól jobban. Viszont a gyártók, különösen a Harmanék nem hülyék, patikamérleggel adagolják a jó és még jobb hangzást, hogy a vásárlók elégedettek legyenek, érezzék, nem hiába adtak ki több pénzt a drágább készülékért.
A zúgás valami nagy gebaszra, rendellenességre enged következtetni. Totál zajtalannak kellene lennie!
-
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #7481 üzenetére
A kábelt mindenféleképpen ki kellene cserélned, sokat javulna a hang, de lehet, hogy a búgás nem fog megszűnni.
Az előző rendszereidhez azért ne keverjük a mostanit.
Ami azokon nem jött ki, ezen esélyesebb, hogy igen.
Az is lehet, hogy a földeléssel van a gond, de lehet, hogy mással.Kábel cseréje után okosabbak leszünk...
Ilyen távra nagyobb kellene, mint 2,5-es!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest