- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Lenne egy kis problémám a Yamaha RX-V361 + Wharfedale Crystal2 5.0 szett kombóval, nevezetesen a center és a hátsó hangfalak halkabban szólak mint a frontok. Ez nem is lenne olyan égbekiáltó gond, mivel az erősítőben a Basic setup végén van lehetőség arra, hogy az egyes hangfalak erejét külön állítgassam, viszont miután beállítottam akár a [Menu] akár az [Enter] gombbal lépek ki elvesznek a beállítások, a következő tesztnél megint halkabban szól ez említett három hangfal. Tudja valaki mit rontok el?
-
canniball
nagyúr
Úgy tűnik szűk 3 év után megadta magát a Yamaha RX-V361 erősítőm: hiába nyomogatom nem kapcsol be.
A guglit meg hiába próbálom nem mond nekem márkaszervizt, én keresek rosszul vagy tényleg nincs ilyen (mondjuk Budapesten)?
-
canniball
nagyúr
Épp az a célom, hogy a kártya ne nyúljon bele a hangba, csak küldje ki az erősítőre úgy ahogy van. Ha sztereó sztereót, ha dts dts-t.
Az "aranyozott kütyü" pedig nem biztos, hogy drága cucc (a jelenlegi kábelem is aranyozott, mégis ha jól emlékszem 1,5-2k körül vettem a Saturnban), csak nem tudom hol lehet ilyet venni. -
canniball
nagyúr
válasz
vipisti #4582 üzenetére
Digitális az a csati: narancs színű, mellé van vésve hogy Digital Out. (A te esetedben valószínűleg a hangkártya szoftverében kéne valamit bűvészkedni, mint pl. ahogy az egyik lapomon így lehet sztereóból 5.1-et varázsolni.)
Közben a netet túrva megállapítottam, hogy egy ilyen adapterre lenne szükségem, de hol kapok ilyet itthon?"Más kérdés, mennyit ér a hangkártya D/A konvertere..."
Épp azét akarok digitális összeköttetést, hogy az erősítő végezze a hangok dekódolását. -
canniball
nagyúr
Adott egy erősítő, aminek a Digital In/Coaxial csatijára van kötve egy asztali játékos. Utóbbi kicserélése egy PC-re tervbe véve, abban egy Sound Blaster Live! 5.1 lenne a hangkeltő. Kérdés: hogy lehetne összehozni az erősítő fent említett csatlakozóját a nevezett hangkártya Digital Out (3,5" jack) csatlakozójával? Aka: milyen kábelre/adapterre van szükségem?
-
canniball
nagyúr
Persze, hisz a vevők 90%-a úgy sem tud erről
...mint ahogy én sem tudtam
...
Ezért kérdeztem itt:
[link]
[link] (második bekezdés)
[link]
[link]
[link]
és még amit bajnokpityu privis eszmecserében hozzátett (illetve annak lényege):
"elolvastam az ide vonatkozó részét az erősitőd leirásának(netről leszedtem az angolt),és van az erősitőnek saját védelme.
ha úgy döntesz,h nem viszed vissza,hanem kipróbálod,nyugodtan kábelezd össze,és finoman emelheted a hangerőt. 90%,h nem fog semmilyen hangerőn sem lekapcsolni.
ha mégis megtenné, mivel yamaha,ezért van valahol a menüben egy opció,amivel limitálni lehet a hangerőt, igy későbbiekben nem lesz ezzel probléma.
csak nem birtam ki,h egy dolgot ne irjak le.a JBL hangszettnek fém magasa van,ezeknek jellemzője a cinek szinezése,kiemelése. moziban,pl a mátrixban ez jó poen,zenére és természetes hangok esetén nem.ráadásul a yamaháknak is szokott pont ilyesmi hangstilusa lenni,a kettő együtt jó eséllyel már bántó lesz. ezen valamennyit lehet amugy megfelelően kiválasztott( ált alacsony árfekvésű réz hangfalkábel) csillapitani,de hát ez már csak tűzoltás."
Én végül biztos ami biztos alapon visszavittem és kicseréltem. -
canniball
nagyúr
válasz
Il Dottore #2944 üzenetére
Ezesetben nem szóltam.
-
canniball
nagyúr
válasz
Il Dottore #2937 üzenetére
Nem tudom mi különbség a kettő között, de a Crystal szériából lehet szettet venni, így olcsóbban megúszhatod, mintha a Diamond sorozatból válogatnád össze a rendszert.
-
canniball
nagyúr
válasz
_Lacos_ #2904 üzenetére
Nálunk a nappaliba bejön a koax, rajta egy gagyi elosztó - erről egyik irányba megy a TV-be a kanóc, másik irányba a PC-be (Leadtek PVR2000 tuner); így ha be van kapcsolva a gép hangyásodik a TV-n a kép (nem túl feltűnően, de engem zavar), ha elindítom a tuner progiját megszűnik a jelenség (a gép ki-, illetve újabb bekapcsolásáig, ekkor megint jelentkezik). Egy ilyen kütyü megszüntetné az én bajom is?
-
canniball
nagyúr
válasz
Termi16 #2799 üzenetére
"Ráadásul elég nonszensznek tartom, hogy ne legyen egyetlen bemenet se rajta. Pontosabban van, de az meg a 2 rca-s sztereó, ami nekem nem lenne jó."
Nem ez lenne az első ilyen egybecucc, amire ez jellemző... Ezek arra vannak kitalálva, hogy itt van, használd, tud DVD-t lejátszani 6 hangfalon, oszd be. Ezen a képen jól látszanak a digitális bemenetek (bal oldalt alul), ha a tiéden nincs egyik sem akkor nem tud ilyen jelet fogadni. -
canniball
nagyúr
"Az a szitu hogy ha mar 53ert vennem a 2 frontot akkor 70ert az egesz keszlet jobban megeri..."
Így lett nekem is 5.0 szettem.Hogy zenére mennyire jó? Nekem jó. De mint írtam nem értek a témához, viszonyítási alapom sincs, így ezt a részét meghagyom Dassler kollégának. Még az is lehet ő tud olcsóbbat (40 rugo egy par) is ajánlani.
-
canniball
nagyúr
Az 53k/szett sem rossz ár, máshol 70k/darab.
-
-
canniball
nagyúr
"...ez zenehallgatásra jólesz?"
Nekem jó, de ez erősen szubjektív: mekkora helyiségben lesz, milyen igényeid vannak stb."Külön mély nélkül is lesz elég?"
Szvsz igen, de ez megint egyéni ízlés kérdése.De még egyszer hangsúlyoznám: én nem értek hozzá, várd meg a szakik véleményét!
-
canniball
nagyúr
Nem a mélynyomón, hanem a hangfalak kábelén lévő csatlakozókra gondoltam (van-e rajta, vagy csupasz és csiptetős megoldással lehet őket rögzíteni). Erről viszont eszembe jutott, hogy ezekben a szettekben az erősítő egybe van építve a méllyel, így valószínűleg csak 5.0-t tudnál produkálni.
De ez mindegy is ha elég a stereo, akkor tényleg vegyél inkább két frontot. Az ajánlást viszont meghagyom a hozzáértőknek; de hogy könnyebb legyen a dolguk: mennyit szánsz az erősítőre és a hangfalakra? -
canniball
nagyúr
Minden lehetséges, kérdés milyen áron.
Először is azt kéne megnézned milyen csatik vannak a hangfalakon, ez egyezik-e az erősítőn lévőkkel és ha nem hajlandó vagy-e barkácsolni.
(Bár én inkább azt javasolnám gyűjtögess még egy kicsit, hogy meglegyen a hangfalakra való is; vagy vegyél most használt (esetleg stereo) hangfalakat hozzá...de persze a döntés a tiéd.)
Az erősítőkhöz nem értek, de itt azt írják a Yamahák jó ár/érték aránnyal bírnak...persze az is kérdés milyen igényeid vannak. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Dassler #2560 üzenetére
"Sztem ezen kívül nem sokat, mivel ezen 1-1-ben kitolja a jelet az erősítőnek."
Én is azt hittem, de sajna ez nem mindig van így: [link].
Volt már róla szó ebben a topikban (valami szabványról/tulajdonságról), de hiába keresem nem találom..."Viszont ha a film alapból nem vmiylen 5.1 hangformátumú..."
Az nem érdekes, a lényeg az hogy amilyen a forrás olyan menjen ki digitálison (ha stereo akkor stereo, ha 5.1 akkor 5.1 stb.). -
canniball
nagyúr
válasz
csizzah #2513 üzenetére
"...megnéztem a hangkártya manuálját és abban ez áll:..."
Szóval jól értelmeztem és mégis hihetek a szememnek: tényleg csak stereot tud így..."Ha jól látom Abit IC7-es lapod van, mért nem használod azt..."
Jól látod, de nem ez lesz az erősítőre kötve hanem egy másik gép, az abban lévő lapon pedig csak analóg stereo kimenet van, gondoltam átrakom abba a hangkártyát...de ezek szerint nézhetek újat...Akkor viszont továbbra is fennáll a kérdés: milyen tulajdonsággal kell bírni a kártyának, hogy ki tudja tolni digital out-on ezeket a hangokat?
-
canniball
nagyúr
Volt már róla szó ebben a topikban, de persze most nem találom
: mit kell tudnia a hangkártyának ahhoz, hogy digital out-on ki tudja adni magából az 5.1-et/DTS-t? A hangkártyás topikokban már feltettem ezt a kérdést, de választ nem kaptam rá...
-
canniball
nagyúr
válasz
Radaconte #2460 üzenetére
"...én 4 ohmosnak láttam több helyen is a neten..."
[link] Bár nem kristálytiszta, de azt ki lehet venni, hogy nem 4ohm van odavésve.Korábban én is problémáztam ezen (először sikerült egy 4ohmos szettet vásárolnom), akkor bajnokpityu a következőkről világosított fel (segítséget kellett kérnem, mert nem értek a témához): az erölködőnek van beépített hangfal-védelme, ami egy plusz áramkör - rontja a hangminőséget, de így nem bánthatja a hangfalakat; a legrosszabb eset hogy (nagyobb hangerőnél) túlmelegszik és lekapcsol, de erre nem nagy az esély (amíg "bejáratós" elvileg amúgy is illik kímélni); ha mégis így lenne a Yamahák menüjében szokott lenni egy olyan opció, amivel limitálni lehet a hangerőt (hogy ebben a modellben konkrétan van-e nem tudom, nem kerestem).
-
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #2209 üzenetére
Na de a pénzt így is úgy is elkölti, ezért gondoltam ez(eke)t ajánlani.
Aztán később ha elégedetlen lecserélheti a hangfalakat; és ha még így sem jó idővel az erősítőt is. Így három lépésben lehet egy komolyabb szettje, míg a Logitech esetén ez csak egy az egyben működik. Vagy az többet ér/tud, mint ez(ek) a mikro cucc(ok)?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Icewind #2146 üzenetére
"de amúgy ezeken a helyeken is akarod megvenni?(mármint a "hülyéknél" vagy a "fukaroknál") ?
Mindenképp nézz előtte körül a neten(árgép, depo..stb), vannak azért más megbízható boltok is, ahol olcsóbban megkapod ugyanazt."
Én a Wharfi 5.0 szettet ~75k-ért vettem MM-ben, akkor a neten körülnézve a legolcsóbb helyen is 105k volt. -
canniball
nagyúr
válasz
prekyou #1945 üzenetére
Az Owner's manual szerint az AUX/DI gombbal tudsz a külső forrásra váltani (hogy miért AUX/DI az nem tudom). Az útmutatóból azt vettem ki, hogy tényleg nincs rajta más bemenet, gondolom ezt a lehetőséget stereo forrásokhoz (CD-lejátszó, videomagnó stb.) találták ki, hiszen ebben már benne van a DVD-lejátszó...minek akarsz egyáltalán még egyet?
-
canniball
nagyúr
Nem pont ez, de hátha segít.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1740 üzenetére
Nem akarok beszállni a versenybe (minek is induljak ott, ahol esélytelen lennék), de most már felcsigáztatok: hogy zajlott ez a fül-teszt? Valami spéci hangmérnöki kütyüvel vagy valami mezei user számára is elérhető megoldással?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
#54715584 #1691 üzenetére
"hazaerek melobol megnezem neked..."
"majdnem 3 napon keresztul ment a rendszer teljes hangeron..."
Mikor megvettem az erősítőt az eladó külön felhívta a figyelmem a bejáratási időszakra (nem emlékszem pontosan mennyit mondott, de többezer óra rémlik). Ugyanúgy a hangfalaknál. Nem is merem feltekerni a hangerőt (pedig a bedugult fülem mellett filmeknél néha jól jönne).
Na szakik, a "monstre féle bejáratós módszernek"milyen következményei lehetnek?
-
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1688 üzenetére
Így már tiszta a pre/nem pre probléma.
"Biztos a sütik miatt nem jó a link..."
Próbáltam két böngészőben is, egyikben sem működött. Töröltem a sütiket, így sem jó."...itt a kép, most már csak azért is."
Mod.: a rókámmal lesz valami bibi. IExplorerrel eddig nem próbálkoztam, azzal most bejött. Mondjuk eszembe nem jutott volna, hogy a Kompakt mozinál kell keresni, nem pedig a Mélynyomók között...
-
canniball
nagyúr
válasz
#54715584 #1687 üzenetére
"ez wharfedale hangfal?"
Igen, az.
"az enyem nemtom milyen tipus, viszont ha ugy van beallitva, akkor hajlamos stand by modba kapcsolni, ha nem kap jelet"
Megnéznéd a típusát? Mert egy webáruházban pl. a PC 8+ adatainál megtaláltam ezt a funkciót, ennél meg nem; érdekelne, hogy azért, mert ez nem tudja vagy csak spóroltak a betűkkel.Ez a szilveszteri buli biztos jó bejáratás volt a rendszerednek
, nem félte(tte)d?
-
canniball
nagyúr
Ott sem azt írják, hogy pre output. Nekem pedig az volt a bánatom, hogy nem tudom milyen a pre és milyen a nem pre. Mivel azt mondjátok ez az tovább nem is agyalok rajta.
"Szerintem nyugodtan megveheted azt Warfi subot..."
Este megyek Pestre, ha lesz még belőle megveszem."Amúgy a CR2 40-es hogy muzsikál, zenénél vagy filmnél milyen a hangja megérte a vételt?"
Erre több okból sem tudok teljesértékű választ adni:
-mint írtam beteg vagyok és félig be van dugulva a fülem. Pont most...
-mivel még bejáratós a rendszer nem teker(he)tem fel a hangerőt és a surround hangfalakat sem sikerült még hátul elhelyezni, így (jelen állapotomban) a filmek néha meglehetősen halknak tűnnek. Egy-két jelenetnél azért így is hallom, hogy odatesz.
-nincs viszonyítási alapom, legfeljebb csak a leváltott Pana music centerem, de hát az után meg gondolom kitalálod a választ. -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1681 üzenetére
"Az az rca-s "subwoofer output jack" a 10.old. 9-es."
A sub csatit megtaláltam, csak azt nem tudom, hogy milyen a pre és milyen a nem pre out.A szavaidból azt veszem ki, hogy az enyém pre out, így bármilyen aktív mélynyomót ráköthetek.
"Tényleg nem jó a link.
, bocs itt az egész család ez megy..."
Nekem ez sem jó: itt is csak a "The distributor for this territory does not carry this product line." mondatot találom. -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1679 üzenetére
"Ha "pre out" kimenetet használsz...
Ez megint olyan dolog, amiről csak sejtem, hogy mi lehet.Az erősítőm (Yamaha RX-V361) könyvében csak annyi van, hogy RCA bemenettel rendelkező aktív mélynyomót vegyek és mono kábelt.
Az általad megadott linken (http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=105) csak ezt olvashatom: "The distributor for this territory does not carry this product line." Nálad megjelenik aminek kell?
"Kimáncsi lennék honnan szedték a 4ohm-ot?"
Azt én szedtem innen. -
canniball
nagyúr
"Az hogy csak 4 ohmos nem jelent nagy hátrányt mivel aktív sub és beépítették az erősítőt és hogy hány ohmos a hangszóró nem érdekes mert nem terheli az AVR-t."
Én is erre tippeltem, de mivel nem értek hozzá délután megkérdeztem a MM-ban az eladó srácot, aki azt mondta a subnál is figyelembe kell venni azt a 6 ohmos értéket.Pedig elhoztam volna a WH-208-at, de így ott hagytam, mert az csak 4 ohmos. Törtem is a fejem, hogy honnan fogom megtudni a mélyládák impedanciáját, mert pl. warfiék még a data sheetben sem közlik ezt az értéket...
"A Wharfedale WH-208 szerintem nem rossz, bár én kicsinek találom..."
Milyen szempontból? A Power Cube 8+ adatai pl. szinte egy az egyben ugyan azok. (Tény, hogy sokkal tetszetősebb, de +10k-t nem szívesen adnék egy szépen gravírozott üveglapért, amit lehet, hogy a barátnőm macskája pikk-pakk elintézne).
A Yamaha külsőre nem tetszik. (Lehet hülyének nézni, de mégis csak a nappaliban lesz és nekem fontos az összkép is.)
A másik kettő pedig már 50k, annyit két okból nem szívesen adnék érte:
1. Az a bizonyos lélektani határ negyvenegynehányezer forintnál van, többet csak erőltetve adnék ki erre a célra (40k-t mondjuk most sem vágnék ki mellény zsebből).
2. Gondolom filmeknél nem jönne ki annyira a különbség, inkább zenénél én pedig nem igazán hallgatok olyan zenét, ahol a dübörgés a lényeg.
Persze cáfolj(atok) ha hiba van a gondolatmenetben! -
canniball
nagyúr
válasz
-conrad- #1668 üzenetére
Nekem egyikben sem volt garipapír.
Tegnap bementem reklamálni, kiderült, hogy külön dossziéban gyűjtik ezeket (Westend MM) és a srác elfelejtette odaadni. Persze a dossziéjukban sem volt belőle, így elkérte az adataimat és azt ígérte, hogy két héten belül postázzák (azt mondta ha úgy alakulna addig a számlával tudom igazolni "magam", remélem nem lesz rá szükség). Bízom benne, hogy így is lesz.
Ha már ott voltam megkérdeztem ezt a hangerő dolgot is: azt mondta a bejáratás ideje alatt -20-ig lehet tekerni. (Még jó, hogy pont most betegedtem le, a fülem is bedugult, így -20dB-n nem sokat hallok a filmekből.
)
(#1665)-re valaki?
Bár így is meglepően benne van a mély a rendszerben hogy teljes legyen a kép megvenném a Wharfedale WH-208 subot (persze csak ha nem mondjátok azt, hogy nem jó), de az csak 4ohmos.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1661 üzenetére
"...parti lesz nálunk..."
Egy jó tanács: konfettit ne engedj a lakásba!
"a gari az igy gáz!"
Felhívtam a vevőszolgálatot, azt mondták a blokkal a kezemben menjek be a hifi osztályra és reklamáljak. A cseréhez való hozzáállásuk után bízom benne, hogy ezzel sem lesz gond.
"mehet UTP val és koaxszal egy sinen belül,ha az átlagot mind megüti."
Hogy érted azt, hogy "az átlagot megüti"?
"...működés szempontjából ugyanaz az összes kép"
Mondja ezt egy hozzáértő. Én laikusként ezt nem tudtam..."ezt a lehetőséget az erősitőnek is támogatnia kell..."
Aha. Akkor az enyém marad úgy, ahogy van."...a Heconak a régi vitas 20asát az AVXen 25ért árulják..."
Nem találom.
"...én zártra emlékeztem,ez meg reflex"
És a zárt jobb?
Mindekinek BÚÉK! -
canniball
nagyúr
Én is meghallgattam mindkettőt (különben a srác nem tudott volna rábeszélni a JBL-re) és elég meggyőző volt a JBL. Persze más-más erősítőn voltak, azok beállításait sem néztem, és hát amit a MM-ban, karácsony előtti embertömegben, az egész üzletben üvöltő zenében hallani lehetett belőle...
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1655 üzenetére
[OFF]
"remélem tetszeni fog,ha már ennyit szivtál vele"
És a szívásnak még nincs vége: mikor kitoltam a vevőszolgálatra gariztatásra azt mondta az ott dolgozó (egyébként nagyon kedves) úriember, hogy a garijegy miatt ne bontsuk ki a dobozt, a közeljövőben bármikor visszamehetek a garicetlivel és lepecsételik. Itthon kibontottuk a hangfalakat és sem magyar leírás sem garilevél nem volt a dobozban... Ráadásul a szoba méreteit is rosszul saccoltam: rövid lett a rear hangfalakhoz a kábel, azt is ki kell még egészíteni egy újabb darabbal.
Erről jut eszembe: egyszerű sodort rézkábelt tudtam venni átlátszó műanyag gumi borítással (fronthoz 2,5-est, hátra és középre pedig 1,5-est ajánlott a srác), ezek a kábelek mennyire érzékenyek? Vihetem egy kábelsínben UTP-vel és coax kábellel?
Aztán mindjárt a bekötésnél is gondban voltam a hangfalak "bi-wireable crossower panel with four terminal binging post" tulajdonsága miatt. (Mivel jobb ez egyáltalán, mint a "szimpla" bekötés?) Ebből kifolyólag a "Standart connections" rész sem olyan egyszerű: míg a hangfalakhoz kapott manual szerint a frontot így kell bekötni:
addig a netről leszedhető pdf szerint így:
Ugyanígy a centernél a papír szerint így:
míg a pdf szerint így:
Tegyen igazságot az ember...
"sztem ma már mind árnyékolt."
Csak azért gondolom, hogy ezek nem, mert míg a centernél külön kiemelték, hogy az az, addig a többinél szó sem esett róla.
"bajt amugy nem nagyon csinálna"
Korábban jártam már úgy, hogy mivel a TV tetején tartottam a videomagnót a kép felső része "elromlott" (már nem emlékszem pontosan mi volt a baja). Persze a videót leszedve egy idő után helyreállt, de sok nap telt el addig.
"a Heco pl olcsón nagyon szép hangú és jól illeszthető zárt subokat gyárt."
Tudnál konkrét példát mondani? Vagy legalább nagyságrendet. Egy hirtelen rákereséssel 50k-s Heco subot találtam legolcsóbban. Vagy ez az olcsó kategória?
Volt a Warfi szett mellett egy hozzá (legalább is színben) passzoló sub is, de az +40k lett volna, annyit nem akartam még otthagyni...[/OFF]
Mod.: amikor megvettem az erősítőt azt mondta az eladó, hogy még jó darabig ne hajtsam meg fullra (és ha jól emlékszem a hangfalakra is igaz ez). Ez a hangerő skálázás viszont nekem újdonság (a music centerem 0-ról indult felfelé, negatív értékkel még nem volt dolgom)... Mi az az határ, ameddig a bejáratós időszakban is gond nélkül tekerhetem?
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1630 üzenetére
Köszönöm!
Végül (előzetes egyeztetés után) visszavittem a Media Marktba, ahol szó nélkül kicserélték, egy Wharfedale szettet (CR-40, CR-8, CR-center) hoztam helyette (remélem ezzel már nincsenek olyan nagy gondok). Ugyan így most azonos árban csak 5.0 szettem van (nincs sub+tartók a hangfalakhoz, mint a JBL-hez és a kábeleket is külön kellett venni), de majd körülnézek ezügyben is.
Viszont rögtön lenne kérdésem is: ha nem tévedek ezek a hangfalak (a center kivételével) nem mágnesesen árnyékoltak (vagy mágnesesen nem árnyékoltak, nem tudom hogy helyes?), milyen messze rakjam őket a TV-től?
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1623 üzenetére
"olvasd el az erősitőd leirását,hogy van-e beépitett hangfal védelme."
Átrágtam magam gyorsan rajta, de nem találtam ilyet."hangfalat nem bánthatja egyik esetben sem."
Az egyik eset lenne ha van beépitett hangfal védelme, a másik ha nincs? Az a baj, hogy azzal sem nagyon vagyok ki a vízből, ha a hangfalat nem bántja, de az erősítő túlmelegszik/lekapcsol (amúgy is elég zárt helyen lesz)."...pláne,ha a füzet végén levő teknikai adatoknál találsz 4 ohmra vetitett maximális teljesitményt."
A Műszaki jellemzők c. fejezet így néz ki. Ez most jó nekem vagy sem? És gondolom az enyém is beleesik a [U.K. és EU modell] kategóriába, de honnan tudom ezt meg biztosan? -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1617 üzenetére
Gondolom a második bekezdés nekem szól.
Bár műszakilag almafabéka vagyok és számomra félig-meddig kínai amit írtál, de ha jól sejtem arra akartál rámutatni, hogy meg lehet próbálni a dolgot, de nem lenne szerencsés ezt az erősítőt ezzel a szettel használni? -
canniball
nagyúr
Elragadott a hév
és vettem egy Yamaha RX-V361 erősítőt, valamint egy JBL SCS 178 hangfal-szettet. Aztán az erősítő könyvét olvasva jött a hidegzuhany: azt írja, hogy "A készülék hátlapján megadott impedanciájú hangfalakat használjon!". A készülék hátlapján az áll, hogy a hangfalak impedanciája min. 6Ω kell legyen, a hangfalszett "kiskönyve" szerint viszont a hangfalak impedanciája csak 4Ohm... Használhatom együtt a kettőt vagy cumi van?
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest