- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
törölt tag
Elsősorban gitárzenéket.rock, metál, olykor drum and bass, r'n'b.Végülis mindent, csak diszkózenét nem
.Jó lenne valami olyan amiben van mozihangzás, sok EQ állítási lehetőség/közte koncert, live/ és a filmek igazán valósághűen szóljanak.Tudom sok az amit leírtam, de hátha van ilyen erősítő 50-60k körül
.Természetesen 5.1-es legyen
.Az erősítőt házimozi szettre rá lehet kötni igaz?Úgy értem, hogy nem muszáj, hogy az erősítőre legyenek kötve a satelit hangsugárzók
-
törölt tag
Ha kiírkálod a filmeket, jobb a külön lejátszó, mert kényelmesebb és könnyebb kezelni, de ha már megvan a pc-és jó is minek venni másikat.
Ha nem digitális jelet fogad a tv-d vagy egyebed, akkor nem olcsó olyan minőséget venni asztaliban mint a pc, de kevesebbet eszik, és nincs macera, már ha lejátsza a minden formátumodat amit néznél.
Ha hd filmeket akarsz nézni, akkor egyértelmű hogy pc.többiéknek:
A hdmi csak egy audi-video csatlakozó, az nem csinál semmit, csak továbbítja a jelet.
Azért csinálták hogy nem kelljen annyi kábel, de szerintem ebben is a gyengéje, mert úgy is két részre kell bontani hacsak nem a tv hangszóróit használod,így meg csak plusz nyűg.
Egyébként meg a display port lesz a befutó, talán.
Remélem még jó darabig lesz optikai csati is. -
janos666
nagyúr
Mennyitől kezdődnek az olyan HDMI bemenetes erősítők amikkel már megérné foglalkozni?
Immár 6 éve hanyagolom el a gépfejlesztés ezen részét, azóta egy Genius Home Theater 5.1 hangfalszett van kötve a gépre (analóg...). Akkor egyik legjobb ár/értékes cucc volt, csak most elgondolkoztam hogy nem ártana már etéren is upgradelni, akkor már olyanra ami megint sokáig kihúzza.A logoutos "4870 mint hangkártya" indította el a gondolatmenetem, így most ebben kezdtem el gondolkozni. Nem HDMI-s LCD-TV lesz mellé, csak a DVI FullHD monitor, és csak 5.1 kell, mondjuk 5 teljes frekvenciás hangszóró, meg 1 mélynyomó, nem kell nagy teljesítmény, inkább közepes hangerőn szóljon minél tisztábban. (nem házibuliban akarom ordíttatni, csak kiscsoportos, egyéni filmezés, játékok, meg netezés közben egy kis zene ami még nem zavarja a szomszédot -nem panel, falu, de akkor is...)
És nem kell a túlárazott audiphil cucc se, mondtam hogy miről upgradelek, nem a tökéletes erősítőt keresem hanem azt ami még nem kimondottan drága, de a választékból a legjobban megéri az árát, és annyira már profi hogy nincsenek nagy hiányosságai. (és érezzem meg hogy tényleg megérte rá költeni)Elvárás annyi lenne hogy tudjon rendesen kezelni 1,5Mb/s DTS hangot ami a HDMI-ről jön, úgy ahogy azt el lehet várni. (ne csak 320Kb-os AC3 minőségben szóllaljon meg az a 1,5Mb DTS...)
Esetleg ha a HDMI még drágítja a dolgot hasonló képességű SPDI-es mennyivel olcsóbb (akkor maradna az Audigy4, vagy beficcenne valami X-fi, pl az Azureal, vagy hogy hívják Xfiprelude...)? -
Dassler
őstag
Igen ehhez a két márkához áll talán közelebb hangzásban. A Yamahákból az újabbak már sokkal melegebb hangzásúak, mint a korábbiak - legalábbis a felsőbb kategóriában, a legújabb xx3-asokat nem hallottam még - a H/K azért kicsit sajátosabb, mnit japán társai, én speciell szeretem mozira, zenére nem annyira, mondjuk a mai könnyűzenék jól szólnak rajta.
A Yama meg az Onkyo azért más. Szvsz valamivel lágyabbak a H/K-nál.
Amiket írok, a szigorúa a saját véleményem/tapasztalatom -
A 363-ast még nem hallottam, de az előd 361-est igen. Szerintem az sem volt rossz. Persze egy AV erősítőtől senki sem vár csodát, ha audiofill valaki, akkor úgy is sztereo erősítőben gondolkodik, bár én nem tartozom az audiofillek közé.
Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy külön AV és külön sztereo rendszere legyen, akkor mindenképpen kompromisszumot kell kötni.
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
Más:
Ki ért itt a szabványokhoz?
Az lenne a kérdésem, pl hogy az Auzentech hangkarin (Prelude X-Fi) ugye van X-Fi hangprocesszor (EAX-al) vagy minek is nevezik, na meg DDL támogatás.
A kérdésem az lenne, mivel eddig ha Creative X-Fi-re kötötte az erősítőt valaki digi kimeneten, mivel nem volt Doubly Digital támogatás csak 2.0-ban szólt. Namost az Auzen Doubly Digital Live kompatibilis és a hangprocesszora a Creative X-fi.
Viszon digitális kimeneten akkor elvileg működne az 5.1-7.1 és az EAX is?
Valakitől azt hallottam, hogy az EAX úgy működik, hogy minden hangszóróra külön küldi a jelet, és ha DD-s erősítőre küldjük őket, akkor az erősítő dekódere lekeverve küldi a hangfalakra és nem ugyanaz, mint ha analóg kötnénk össze. Szóval nem értem, de a dolog pikantériája, hogy én ha jól tudom az EAX egy "effektrendszer", ami pl olyan dolgokat tud lekeverni hardveresen, mint pl visszhang stb (tudom bénán fogalmazok).
A lényeg, mivel lehet összekötni a hangkártyát, hogy tökéletesen működjön digi kimeneten is? Milyen dekóder legyen az erőlködőben, mert pl Doubly Digital Live-al még egyik erősítő specifikációjában sem láttam? -
szacsee
nagyúr
Köszi!
Jelenleg ott tartok, hogy tapogatózom, van-e értelme a True-HD-nak illetve a DTS-HD-nak.
PC illetve későbbiekben Blue-Ray-nál, ha az utóbbi annyira elterjedne, mint a DVD mostanság.
Jelenlegi igényeimnek egy olyan erősítő is megfelelne, amin 2 digi in van, illetve 5.1-es.
Viszont nem 1-2 évre venném, ezért gondolkoztam el, az elöbbi szabványokon.
Ha 4-5 év múlva annyira elterjedne a blue-ray, hogy érdemes lenne ilyen szabványokat támogató készüléket venni.
Ennek viszont van egy velejáró amortizációja, ami arra ösztönöz, hogy egy kezdő erősítőt vegyek jobb hangfalakkal. Ez pediglen az lenne, hogy pl 60-70K-ért már elég jó 5.1-es erölködőt lehet kapni. 4-5 év múlva ha tényleg elterjed a Blue-Ray, akkor pedig az ezt támogató erőlködők (True-HD, DTS-HD) is hasonló árban lesznek, mint a mostani 5.1-es készülékek, hiszne már most kapni 7.1-es erölködőt 70-80K-ért.
Így maradna is egy erősítőm pluszba, és ugyanannyiba kerül..ergo 2x veszek erősítőt, most egy 5.1-est, ha szükségét érzem, akkor 4-5 év múlva egy True-HD-s készüléket (akciósan szerintem lehet kapni normálisat 60-70K-ért 4-5 év múlva) és ugyanúgy max 140-150K-ba kerül, mint pl most egy ilyen kompatibilis készülék.
Azt még megemlíteném, hogy akkor valószínű sokkal nagyobb választék lesz ilyen készülékből, mint most, ergo hallgatózhatok, csemegézhetek köztük, jelenleg viszont a 07-08-as modellek között van csak és nem is olcsón.Milyen hangfalaid vannak, illetve mekkora szobád?
Én pop, rock(ritkán de hallgatok), old-school zenékre alapuló felújított slágereket hallgatok, valamint néha trance, dance.
A vocál és a középtartomány számomra is fontos, viszont a denon egy olyan készülék, ami olcsó (ergo 4-5 évig "kihúzni" bőven elegendő, ha nem sok is), viszont akkor olyan hangfalakat kell vennem, ami későbbiekben bármely márkával tisztán, jól szól.Az elöbbihez annyit hozzáfűznék, hogy pl az Auzen-nél lehet a következő hangkártya HDMI-s lesz, viszont szerintem felesleges, mivel a blue-ray lejátszásakor lenne csak értelme, de mire PC-re elterjedt lesz szerintem az asztali készülékek is annyira slágerek lesznek, mint pl most a DVD lejátszók.
-
bajnokpityu
félisten
denon csak tranyós végfokokat használ.alsó kategóriájában nagyjából a 20 évvel ezelőtti technics kapcsolásokat,ahogy hallom.
pana,JVC próbálkozik egyedül ebben a kategóriában digit erősitőkkel.eddig nem sok sikerrel. fizetett szaklapok meg azt mondanak amit akarnak.eddig minden magyar-nemzetközi szaklapról derült már ki félrehúzás. magánszemély szubjektiv tesztje meg annyiból problémás, hogy az ember nem tudja megfogalmazni mi a jó és mi a kevéssé jó tulajdonsága a saját hifijének,mig nem hallott jobbat.nem véletlen szokták a külföldi fórumokon kérni,h a véleménye mellé irja oda,milyen cucca volt még a teszt példányon kivül.1x már leirtam pár hónapja miért jó ez a digit dolog kocsiban sub erősitőnek.máshol még eddig nem hallottam meggyőző előadást.de hátha PHs barátunk megveszi az első jó alsó kategóriás digit erősitőt,és rohanunk mi is a boltba
hifiben néha történnek csodák.JVC is ki-ki adott meglepő hangminőségű cuccokat közepes áron,aztán egyszercsak, letörik a vetélytársak az áraikat,és azonos tipusjelzés alatt egy sokkal gyengébbet(vetélytársak szintjén levő) árul. ez rusnya becsapás.megnyerik a teszteket, mindenki áradozik a cuccaikról, magánember meg 1 hónappal később megveszi,és átvágva érzi magát.
-
törölt tag
Hello!
Amelyiknek a végerősítője digitális, az vékonyabb(kisebb) dobozban van, nem melegszik annyira nincs benne marha nagy hűtőborda, kevesebbet fogyaszt, de még nem annyira jó a hangminősége, mint az analóg végfokos(tranzisztoros) társaiknak, amik nagyobbak, jobban melegednek és szerintem még többségben vannak, mert ua. a hangminőség ebben a verzióban olcsóbban kijön. -
bajnokpityu
félisten
most magamra veszem a kérdést,lévén én is denon tulaj (2106) vok,és szeretem a hangját a CAnak is.összességében:élettel teli.denon olyan mint a kő,CAban meg van élet.persze bizonyos dolgokban meg rosszabb, csodák nincsenek.a denon végletesen preciz,a CA meg plasztikus, kicsit műanyagos, és inkább zenél, mint megmutat.bántó hiányossága viszont nincs.mindkettő már izlés dolga,az átlag erősitők mindkettőnél sokkal bántóbbak.
HM erősitője(még a legdrágább CA HM erősitője is) viszont,mint minden HM erősitő elken, beszűkül,szinpad függöny mögött marad.emiatt az élettelisége a CA márkának nem tud rendesen érvényesülni.
én úgy oldottam meg,h a denon HM erősitő mögött egy CA sztereo van, előerősitett kimeneten át.igy zenei DVDnél a frontok denon előerősitőn keresztül CA végerősitőn át szaladnak. sztereonál meg csak CAt használom.
tegyük hozzá A-B módon nem hallgattam meg egy közepes CA HM erősitőt a denonommal szemben,akkoriban irdatlan drága volt a CA.és nem adott igazi pluszt a denonhoz képest még drágábban sem a HM kategóriában.
-
SuperFly
csendes tag
hello, sztem az összes sub-nak van a hátulján egy kis poti, amivel lehet a teljesítményét állítani (mivel aktívak a házimozi sub-ok, rendelkeznek saját erősítővel, így az erősítés mértékét tudod rajta állítani, pl 10%, 60%)
viszont ízlés dolga, de legjobb tudomásom szerint általában a nagyobb átmérőjűnek lágyabb, kicsit lomhább, és mélyebb hangja van, a kisebbnek pedig fürgébb, talán pontosabb, és inkább koppanósabb, mint brummogós
de itt ezeket nem tényként írtam le, csak mint véleményt, de remélem segített kicsitmod: Surányiékat én is ajánlhatom
-
törölt tag
nos, erre en irtam, sztem pedig egy erogep...
nalam kb -30-on szokott szolni a zene, de akkor mar duborog, -20-nal mar nagyon hangos es eros
ha filmet nezek 5.1-ben, akkor mar -20-tol erosodik, de max -10-ig szoktam felnyomni, de mar akkor is szetszedi a szobat, ami kb 25 negyzetmeter...
ha jol tudom lehet 0 fole nyomni, de nem probaltam meg...
-5-nel hallgattam vele zenet es akkor mar majdnem megsuketultem...ugyanez igaz a filmekre is...
ha kb 25-30 negyzetmeteres szobaba kell a denon, akkor en tudom ajanlani...nekem jamo hangfalak vannak hozza meg egy wharfedale melynyomo es tokeletesen meg vagyok vele elegedve -
fury71
aktív tag
A PolkAudio-ról teljesen lemondtál? Én ilyen 110-est szeretnék az 5.0-ás mellé
. Nagyon dicsérik és elég jó árban van. Az internetes áruházakból nem szeretsz rendelni, mert lehet pár helyen kapni.(StreamAudio, Surányi)
Ha meg mégis Jamo sub akkor a nagyobbat szerintem, meghálálja a rendszer a nagyobb hangszórót. -
fury71
aktív tag
Hali!
Elég a PC +10-es egy 25nm-es szobába, ha egy Jamo 418-ashoz akarod tenni.
A speckója alapján 25cm-esa sugárzója, ami elég ebbe a szobába mivel kb. olyan átmérőjűt kellene venni amekkora a helyiség nagysága nm-ben. Az MM-ban láttam most 42.000-ért cseresznye színűt.
Szerintem jó választás lehet, de meg kellene hallgatnod.Egy kérdés.
Szerintetek melyik a jobb 5.0-ás választás?
Heco Victa 500-as (79.900), Wharfedale Crystal II-es (CR240) (79.900) CAV DP300, DS 30, DP30-as (80.400), esetleg Quadrál 5.0 (74.900). A Wharfedale és Quadral az MM-ben ennyi.
-
bajnokpityu
félisten
bár én is csak ajánlottam a márkát,meg a tipust is,azért nemtom mi fogott meg benne? sztem a denonnak olyan semmilyen a hangja.én ezért szeretem ugyan,de semmi hangzatos dolgot nem tud,nem kelti fel a figyelmet,inkább jó iparosmunkának mondanám a stilusát.
nekem van mérőmikrofonom, 2x használtam is 2 év alatt,meglepően jól mérte fel a távolságokat,de azt mondják,h a denonnak annyira nem is jó a mikrofonja más márkákhoz képest,és hogy állitgatni kéne.én nem tettem
-
bajnokpityu
félisten
egyébként nem semmi,h ma már 60ért lehet venni használható HM erősitőt csomó hangsávval,tenger video in és outputtal,távval,garival,szervizháttérrel.régebben voltak cikkek, ha csak a készülékházon,meg a csatlakozókon meg szokta volt érni spórolni,mert jócskán forintositható. nemrég sztereo távnélküli erősitőket nem nagyon lehetett venni ennyiért.és a forint sem ér sokkal többet most,mint mondjuk 10 éve
szal valamit tudnak a taiwaniak.ráadásul azért nem olyan nagyon sűrű, h ezek elhullanak,szal gyártástechnológia is rendben van minőségellenőrzéssel együtt. -
törölt tag
szia
nos, hatarozottan maskepp szol, mint amit en addig megszoktam pl a sony hazimozi rendszeremtol...
se nem rosszabb, se nem jobb...
mindossze annyi a valtozas, hogy a basszusok nem annyira utosek...
ugyanugy rezeg a polc a szomszedban (is)
csak kicsit "melegebb" a hangzasa, eppen ezert nem uti a gyomrod a basszus, mert jobban betolti a teret
szepen szolnak a kozep es magas hangok
en pl ha geprol hallgatok zenet, akkor van amikor kikapcsolom a melynyomot, vagy ha be van kapcsolva, akkor inkabb atvaltok 5 channel stereo modba es kicsit feljebb tolom a magas hangokat az equalizeren
pl a parom laptojaba integralt hangkartya kicsit jobban szol a magasaknal sztereoban, mint az en sb au4-em koax kabelen at, viszont ha a dvd lejatszoba teszek egy cd lemezt sztereo modba, akkor siman ut a basszus a gyomrodban is, tokeletes egy hazibulira
en azt ajanlanam neked, hogy vigyel magaddal cd-t, ne mp3-asat, hanem audiot es ha lehet nagyon jo minosegut, akar flac-bol kiirva es azt is hallgasd meg rajta...
persze sok fugg a hangfalaktol es a melynyomotol is, de ha kiprobalsz par szettet, akkor mar el tudod donteni, hogy melyik a jobb...
mi is mindenfele zenet hallgatunk, a mediaba is tobbfele zenei stilust kiprobaltunk meg demo dvd-ket, es ennel allapodtunk megen ajanlom neked ezt az erositot, de azert olvavasgassal meg tobb velemenyt
-
canniball
nagyúr
"Egy webáruháznál még elmegy ez a dolog, de egy rendes boltban..."
Szvsz egyik boltban sem elfogadható, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy bárhol vásárolsz is mindenhol meg kell nézni benne van-e minden a dobozban. Lehet, hogy csak véletlenül nincs benne valami, lehet, hogy nem véletlenül, minden esetre a vásárló számára mindegyik lehetőség kellemetlen lehet, mikor boldogan bontja ki otthon a dobozt és valami hiányzik.
Ami sokkal inkább nem mindegy, hogy reklamáció esetén hogy áll az eladó (cég) a dologhoz, azt hiszem Maki73 esetében teljesen korrektek voltak. -
bajnokpityu
félisten
operettre felejtsd el a HKt.klasszikusokat, nagyzenekari műveket nem a márka nyomulósabb mozis hangjának találták ki.sőt,egyáltalán HM erősitőn nem lesz igazán jó.a többi stilusra viszont pont jó lenne.ezt viszont nem tom ki mondta, h a HK általánosan zenére jó lenne. nincs is benne pl direkt EQ nélküli sztereo.HK zenére,minőségi zenére szerintem abszolut alkalmatlan.rock,metál,tüctücre fajin,látványos,hangzatos, de semmi több.
25-30nm-re 40W elég hogy átlagos hangerőn,hangnyomáson szóljon.többre nem.azonos áron nem lesz a denon semmivel sem erősebb,akármilyen szabványra hivatkozik a gyártó.
arról sem nagyon szólnak a srácok,h a HKnak voltak hibás tipusai is,otthon meg nem szeret az ember drága cuccot forrasztgatni.ebben is utána kéne olvasni,h adott tipus mennyire stabil.
yamaha mozira nagyon jó választás általában,de a fémes hangja nekem sztereoban válóok.
denon moziban nem nagy szám,cserébe nincs kiemelkedő hibája. -
törölt tag
olvass kicsit visszabb, pont errol beszelgettunk az oldalon az en szettem okan
egyebkent ahogy ecseteltek, ahhoz viszonyitva en inkabb a jbl hangfalat cserelnem le
a jbl nagyon szarazon szolt, pont egy h/k-val probaltuk ki, igy en a denon 1306-oshoz jamo hangfalakat vettem, amiknek sokkal melegebb es dinamikusabb a hangzasuk + 1 wharfedale melynomo
bar igy ez a szett inkabb mozizashoz jo
en elektronikus zenerajongo vagyok, es ahogy hallgattam a zeneket, a dob basszusa nem annyira utos, viszont az osszes basszus sokkal dinamikusabban szol, betolti a szobat meg 5 channel stereo modban is
klasszikus zenehez es pop-hoz viszont nagyon jo, full hangeron sem torzit, kristalytisztan szol, a voklis reszekkel sincs semmi gond, azokat nem igazan befolyasoljaprobaltunk h/k-t jbl-lel, onlyo-t quadral-lal es denon-t jamoval
en az utobbira szavazok
a legelso nagyon szarazan szol
a kozepso pedig inkabb az utobbira hajaz, de minosegben nem eri utol, bar ez lehet csak az onkyo miatt van
yamahat nem hallgattunk sajnos, viszont melynyomot ne a sajat markabol valassz, ha azt is kulon venni akarsz
es probalj ki minel tobb szettet, hogy megtalald a megfelelo hangzast magadnak -
jolti05
őstag
Szia.
Ha bármilyen infó jöhet, írok neked én is
Nagyjából 4 hónapja vagyok boldog tulaja az RXV361-nek. Azt hallottam róla azelőtt, hogy nehezen kezelhető. Tényleg kicsit szokatlan a menüje, el lehet vele szöszölni, de én azt gondolom, hogy ezen a téren rendben van a ketyere.
Úgy érzem, igényesebb vagyok, mint az átlag PC-s felhasználó (gondolok itt azokra, akik 10-20e-ért vesznek egy pc-s hangfalszettet), és nekem abszolút kielégíti az igényeimet. Szakszavakat tőlem ne várj, nem vagyok májszter, még csak hozzáértő sem, de a magas az tényleg magas, a mély tényleg mély (bár érzésem szerint egy sztereo erősítő jobban meghajtaná a mélytartományt). Leginkább zenére használom, és nem panaszkodom. Egyszerű, olcsó, viszonylag jó erősítő (a belépő kategóriában). Duna Pláza Saturn-jában láttam 34e-ért, én még 39ért vettem nyáron. Megér ennyit.Kodát sosem hallottam szólni, csak láttam, de nem is voltam rá kíváncsi. 22-25e-ért már 5.0ás hangfalszettet kínál, szerintem árulkodik az ára.
Amin elgondolkodtatnálak, az még a Heco. Azt hiszem a Victa 600-ast néztem 50 körül, még...régenAz annyi mint mondjuk 85, és még maradt 15-35e pénzed, amiből talán épphogy kijön egy center és két rear. Mélynyomóra meg spórolj
(mondjuk Vitas Sub20A vagy Sub25A)
-
WN31RD
addikt
Ekkora keret mellett én sürgősen elfelejteném a sokcsatornás rendszert, ha zenéről (ráadásul igényes zenéről...) van szó. Ennyi még erősítő nélkül is rettentően kevés 5 hangfalra, nemhogy erősítővel. Nagyon gyengén szólna, nem is annyira az erősítő, hanem elsősorban a hangfalak, korlátai miatt.
Szerintem inkább egy normális sztereo rendszert célozz meg (ha nem idegenkedsz tőle, akár használtan is), garantáltan nagyobb élmény lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest