- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Aktív témák
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #5318 üzenetére
A zártak tényleg pattogósabbak (gyorsabb) így zenére mindenképpen jobb, ellenben a filmekben előforduló mélyhangokhoz nem szükséges ez a dinamika, viszont ugyanakkora légköbméter beszólásához jóval nagyobb teljesítményre van szükség, mint egy reflex ládától, ill. általában a műszaki kialakítás következtében drágábbak is.
Házi használatra nem véletlenül a reflex a népszerűbb. Alapvetően házimozi célra nem releváns a különbség, viszont egyszerűbb szerkezet lévén olcsóbb.
Azért ha teheted hallgasd meg, hallani a különbséget.
A Dali ill. a Polk is elég jó cuccokat gyárt, de teljesen más karakter a két gyártó. Rosszul egyikkel sem jársz. -
Dassler
őstag
Szia, Én személy szerint a H/K-ra szavazok. Főleg, ha mozizol. A szoba elég kicsi, így mind2 erősítő bőven sok, a mélyládáról nem is beszélve, de legalább nem kell csutkán hallgatni
denon se rossz, főleg, ha többször zenélnél is, bár mostanság elég sok probléma a cuccaikkal a megelőző évekhez képest, amennyire itt-ott olvasgatom, hallom. PErsze ez nem releváns, csak korábban nem merült fel ennyiszer a márka, mint probléma forrás.
Ha zenét is hallgatnál, akkor sztereo miatt előre jobb lehet torony hangfalakat venni, ha nem szempont a sztereo, akkor elég a polcsugárzó is. Ha hely szűkében vagy, akkor is jók a polcsugárzók. Márkában (H/K-hoz) JBL esetleg Polk vagy ha csak mozi, akkor Klipsch se rossz. Persze nem tudom, hogy pontosan mire kell, meg mik a lehetőségeid, mert mások játszanak alsóbb ill. felsőbb árszegmensben ár/minőség-et figyelembe véve.
Na most ezek az én ízlésem és tapasztalataim szerinti dolgok, ami nem kell, hogy neked - vagy akárkinek - tetszen, szóval azért ha van lehetőséged, hallgatózz. -
Dassler
őstag
válasz
Secretive #4771 üzenetére
Épp arra próbáltam eme készülékekkel rávilágítani, hogy megfizethető áron is van jó/jobb minőség. Persze, mint írtam, mindenki azt vesz, amit akar, igényeinek, lehetőségeinek megfelelően.
100 alatt tényleg nehéz olyan HM erölködőt mondani, ami tud oylan sztereó minőséget, mint egy tök alap sztereó erősítő. De ettől még messze nem hallgathatatlan. NAD-ot érdemes meghallgatni sztem, kölcsönözhetőségre én sem tudok más lehetőséget, hacsak el nem kéred valakitől, akinek van egy -
Dassler
őstag
válasz
Secretive #4768 üzenetére
Azért írtam sztereó modellekeket, mert sztereó rendszerre vonatkozott az eredeti kérdés. Amúgy még egy igen jó versenyző egy kínai(!) Jongshun, ha jól emlékszem a nevére. Rengeteg díjat kapott. Egy angol szaklapnál szét is kapták, és igencsak minőségi munka és alkatrészek vannak a belsejében.
Ez a 40W elég szépen muzsikál, még nagyobb Polk dobozokkal is, elég sok 8x200W-os marketing erősítőt kenderbe ver.
A Denon tömegtermékei sajna elég sokat romlottak az utbbi években, jelentősen nőtt a meghibásodási arány is világszerte. (most nagyhirtelen nem tudok statisztikákat előhalászni, de a gugliba lehet iyleket találni) Az alsóbb kategóriákban meg főleg vannak jobb vételek nála, olcsóbban. Persze nem akciós árakra gondolok. HM erősítőből meg kb a 250k-ig mindegyiket leszólja egy 60-80k-ás sztereó erősítő, még laikus füllel is. Ami nem azt jelenti, hogy a házimozi erősítőkön nem lehetne zenét hallgatni, de ha csak zenére van, akkor bizony sokkal jobb vétel egy sztereó darab.
Persze mindenki a pénztárcája és igényei szerint dönt, mert itt is igaz, hogy "minden nőnél van jobb nő" fejlődés meg mindig van és lesz is. -
Dassler
őstag
-
-
Dassler
őstag
Annyiban mindenképpen jobb ,hogy az ezüst jobb vezető, de nem mind1, milyen rendszerben használod. Egyes dobozok sokkal érzékenyebbek a madzagra, mint más típusok (nem mind1, mi van egy doboz belsejében). Az sem mind1, milyen típusú madzag, mert minden gyártó variál ebben is, tehát nem biztos, hogy ebből profitál az egész rendszer. Van, aki egyáltalán nem hall különbséget. Konkrétan szerintem azért hallható a különbség, de nekem a réz kábellel jobban tetszett a hangja a saját rendszeremnek, így az maradt. Embere válogatja. Frontokhoz meg a centerhez talán érdemes lehet ezüstöt venni, mivel ezeken a csatornákon sokkal gazdagabb hanganyag szólal meg.
-
Dassler
őstag
válasz
Zoulfly #4480 üzenetére
Low Frequency Effects Alacsony frekvenciás hangeffektusok.
Többcsatornás hangrendszrekben az a hangsáv, amelyet kimondottan az alacsony frekvenciájú (150 Hz alatti) hangok rögzítésére tartanak fent. A mélynyomónak meg az erősítőnek is tudni kell, de általában tudják. A méylláda ill. az erősítő kézikönyvében is részletesen el van írva, hogy mit hogy kell csinálni/beállítani. Nem egy nagy wasistdas használni.
A tűzálló kábel néhány száz forint, de állítólag hozza az 5-6000 Ft-os hangkábelek minőségét. Sztem ha itt a fórumban rákeresel, biztos találsz tapasztalatokat, de az AVX-en vagy a Surányi Hi-Fi fórumán is részletesen ki van vesézve (melyik típusokkal mit, hogyan) -
Dassler
őstag
ár/minőségben tűzálló kábellel jössz ki a legjobban. Ha maradsz a hagyományos hangfalkábelnél, akkor sztem alaphelyzetben megfelel a 300Ft-os hangfalkábel, ha 1m-nél nem viszed meszebb, akkor 2,5-es. Esetleg a frontokhoz érdemes lehet valami jobbat beszerezni a zenehallgatás miatt.
Mélyet RCA madzaggal kell összekötni, LFE esetén egy kábel elég, vagy Y-nal is lehet. Ez általában jelölve van az erősítő kézikönyvében. -
Dassler
őstag
Hát amit írsz, az igaz. Dehát most erre csak annyit lehet mondani, hogy ez van. Alacsony az életszínvonal Mo-on. Nem a fogyasztási cikkek drágák, hanem kevés pénzt lehet keresni munkával. Európai szinten 4-500 EUR egy erősítőért megfizehető. Itthon meg egy havi jövedelem...
-
Dassler
őstag
válasz
JamesHolden #4462 üzenetére
tömören: felejtős
Egy használható torony hangalpár is 50-től idul, szóval minimum 100, de akkor az elég alja. Új, bolti árakat feltételezve természetesen
-
Dassler
őstag
egyrészt, ha jól tudom, mind2 kifutó termék, másrészt sznobság vagy marketing, de ez a két márka minidgis kézenfogva járt, mivel ugye van közük egymáshoz. A tapasztalataim alapján mondjuk én kapásból a JBL-t választanám a Jamoval szemben ezen két típuscsalád esetén. Mozira egy kis szobában dvd-ézni teljesen jó ez a kis H/K-JBL kombo. Zenére sztem nem igazán, de ez megint csak az én tapasztalatom.
-
Dassler
őstag
válasz
horvathkrisz #4401 üzenetére
Hát az már nagyon alja, csak kb árat írtam, de 20 alatt újonnan biztos, hogy nem találsz sztereo erősítőt, optikai bemeneteset meg végképp nem.
-
Dassler
őstag
válasz
horvathkrisz #4399 üzenetére
Az árat kivéve igen, már ami legalábbis az új árakat illeti. Kb 35-től indulnak a nem Audiofil darabok is. 20-ért a használt piacon nézelődj, lehet kifogni. Újonnan csak mikro vagy mini "hifi"-t találni sztem.
-
Dassler
őstag
Nagyobb teljesítményű, hangzásvilágra ugyanolyan. Ha nem túl érzékeny hangfalak kerülnek mellé, akkor nem árt a nagyobb teljesítmény, hogy meg tudja hajtani a dobozokat, szép hangjuk legyen kis hangerőnél is. Ez az, amit így nem lehet elmagyarázni, ha hallod, tudod miről van szó.
-
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
pumi1980 #4379 üzenetére
Akkor egy reflex ládát érdemes választanod úgy 150W körüli teljesítményű erősítővel szereltet, hogy legyen benne tartalék is. Pl. Polk PSW-125, esetleg a 110-es is elég lehet a maga 100W-val. Azért összességében a 125-ös, vagy ha van keret, akkor már érdemes leet a Velodyne CHT-8R-en vagy Inpact 10-esen is elgondolkodni, éppen 100 alatt vannak általában, persze most lehet, hogy drágábbak az EUR árfolyam miatt.
-
Dassler
őstag
válasz
pumi1980 #4377 üzenetére
A mélyláda teljesen független a többi hangszórótól ill. mivel aktívak, ami annyit tesz, hogy saját erősítővel rendelkeznek, így az erősítőnek csak annyi köze van hozzá, hogy adott freki alatti hangokat továbbítja a láda felé. Sokkal fontosabb, hogy mekkora teret kell beszólnia, ill. mozira vagy zenére kéne?
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4355 üzenetére
Őszintén szólva gőzöm nincs, hogy miylen módokban tudja lejátszani a sztereót, én csak sztereóban hallgatom, de biztos ki lehet tolni több csatornára.
Mélyládában meg inkább a Polk 110-ese ebben az árkategóriában, sokkal tisztábban szól, mint az említett Yamaha, de hallgasd meg. -
Dassler
őstag
válasz
hackeeeee #4323 üzenetére
Nekem csak az a problémám velük, hogy tudom milyen volt nem is olyan nagyon régen. Ahhoz képest eléggé érdekes megoldásokat alkalmaznak újabban. Hangja még akár egész jó is 1-2 példánynak, csak az összeszerelésben vélek felfedezni némi visszalépést. Persze lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de láttam néhány fura példányt.
Autóknál is pont így vagyok, a R...t állítólag nagyon jó már, ültem nem is egy újabb típusban, tényleg jó, de nekünk (cég) volt 2, ami ott hagyott az út szélén, úgyhogy valahogy elszállt a bizalmam. -
Dassler
őstag
Egyesek szerint igen, mások szerint nem gáz. Van, aki vél felfedezni hangzás beli különbséget, van, aki nem. Sztem nem lesz baja. Ízlés kérdése, én ezek ellenére speciell nem szeretem megfúrkálni. Természetesen használható marad a doboz, csak ha utána valamiért leveszed az állványt, akkor ott marad 1-2 lyuk a hátulján, ami már nem biztos, hogy jó dolog.
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4311 üzenetére
az RX-V1800 alapból ugyebár a középkategóriát képviseli, ahol sztem az egyik legjobb vétel ár/érték szempontjából. Én azért döntöttem mellette annak idején, mert elsősorban hm célra kellett (80-90%), abban pedig nagyon rendben van, még a drágább modellekkel is összehasonlítva. Zenére pedig átlagosnak nevezném. Nem egy sztereo erősítő, de élvezhetően adja vissza zenét, bár kicsit több élet lehetne benne. Nálam elsősorban rock, jazz, raggie és komoly (tehát Bob Marley-tól kezdve a Nightwishen, Rammsteinon, Iron Maidenen. Ennio Monriconén, Amstrongon keresztül Beethowenig. Brahmsig lefedi a palettát), tehát kvázi mindenes. Mindenes erősítőt pedig sokkal-sokkal drágábban mérik, a Yamaha meg egyik se jó, de nem is rossz. Már a kategóriájához mérve természetesen. Persze nem mindegy, miylen dobozokat pakolunk mellé. Kb ennyi.
-
Dassler
őstag
Hát sztem a fennti összeállítások - a nem egydobozosak - elég rossz párosítások alapból, szóval nem csodálom, hogy jobnak hallottad. Amúgy meg nincs ezzel semmi, adott anyagi körülmények között neked ez a hang tetszett a legjobban. Ennyi. Te használod, neked kell, hogy bejöjjön a hangja. Használd egészséggel
Egyébként én nem írom le az egydobozos rendszereket, attól függ, hogy mire kell. 100e Ft-ig sztem optimális választás, egyszerűen ennyiért elég ritkán lehet normális rendszert összeállítani külön komponensekből, az ilyen készletek meg gyárilag össze vannak hangolva. Sopronban nekem is iylen (egydobozos) van, csak Samsung, főleg játszom + néha 1-2 dvd az ágybólArra megfelel otthon meg a komoylabb, azon hallgatok zenét is, meg blu-ray stb.
-
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4303 üzenetére
Ha letöltöd a használati utasítását, ott láthatod, hogyan kell felszerelni. Valószínűleg meg kéne fúrni a hangfalalkat. Személy szerint nem igen szeretem ezt a megoldást. Inkább javasolnám ezt a megoldást. Nekem iylennel van megoldva. Vagy néhány hangfal esetében van gyári javaslat falra szereléshez. A centernél meg légy kreatív
én egy CRT állvánnyal oldottam meg, vagy szintén érdemes a gyártó honlapján körülnézni (fórumok, dokumentumok)
-
Dassler
őstag
válasz
babiyoe #4253 üzenetére
JBL mi? Kicsit széles a termékskálájuk. Csak kíváncsiskodok. Amúgy DVD-audiot szeretnél hallgatni? Mert az 5.1-nek zenén csak akkor van értelme, amúgy sztereo 100x jobb. Zene istílustól függ ugyan, de azért a JBL nagy átlagban elég "dübörgős" típusokat gyárt, zenére nem a legjobb választás, de ez ugye nálad már adott. A nem a legjobb nem azt jelenti, hogy élvezhetetlen. A Studio L pl sztem egy egész elfogadható kompromisszum zene+házimozi célra. Kimondottan házimozira viszont nég mindig az egyik legjobb választás a halandók által is megfizethető kategóriában.
-
Dassler
őstag
válasz
Turbolada II #4263 üzenetére
Tudom, de azért kösz.
-
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
marcias #4187 üzenetére
Legolcsóbb megoldás egy külön hangkártya valami jobb fajtából, bár olcsóbban is vannak egész jó hangot produkálók. (Terratec Aureon, vagy X-fi-hez olcsón hozzá lehet jutni esetleg Hercules kártyák, bár azt elég nehéz szerezni, a többi gyártó: ESI, Audirak, Asus kártyái már drágábbak)
Egy küllön erősítő+hangfal természetesen nem összehasonlítható egy számítógépes hangdoboz készlettel, teljesen más kategória. Az alap erósítőkön is van digit bemenet. Ha csak és kimondottan zenére lesz, akkor egy sztereo erősítő a legjobb választás. Az egyik legocsóbb megoldás a NAD kis 315-öse, nagyon jó kis szerkezet sztem vagy a CA erősítői, de az egyik legjobb vétel a Jungson sztereója valami nevetséges áron vesztegették decemberben. Ez egy több díjat is nyert darab. Hangfal ugye az meg ízlések és pofonok. A legideálisabb egy torony pár, de az nem oclsó dolog. Esetleg polchangsugárzók, de ezekből is drágábbak a jobbak.
Számítógépes hangdobozokból is van olyan, amin van digit bemenet, most nagy hirtelen a Logitech Z-5500-as jut eszembe, azon biztos van, de valszeg létezik több is, utána kell nézni. -
Dassler
őstag
válasz
cyber86 #4178 üzenetére
Minek neked a 20 Hz alatti láda? Mozihoz felesleges, zenénél meg csak az ilyen mélyre kihegyezett dübörgősökhöz való - amit én nem nevezek zenének, de ne vegye senki magára - úgyhogy csak akkor vegyél ilyet, ha ez utóbbi a célközönsségbe tartozol.
Amúgy ezeket a drágább kategóriában keresgéld. Igényesebb gyártók (REL, Velodyne, MJ stb.) eléggé csak a felsőbb régióban kínálnak iylen darabokat. -
Dassler
őstag
A HDMI a sávszélessége miatt jó dolog, egyszerre tudsz HD képet és hangot küldeni rajta. minőségben nem rosszabb egy digit koax hang + kompozit videó megoldás. Csak HDMI-nél egy madzag van, és azon megy minden. Márha ezt a forráskészülék ill a fogadó készülék is támogatja. Csak hangra (SACD, CD stb.) egy digit koax kábel még mindig a legjobb megoldás szvsz.
Méylből 40-ért a használt piacot érdemes nézegetni, mert új áron ennyiért nicns használható méylnyomó, használtban viszont már egész jókat ki elhet fogni iylen áron.
Erősítőnél ebbe az árba HD-s nem nagyon fér bele, bár nem is létszükséglet, én az 506-os Onkyon is elgondolkoznék ebben az ársávban, -
Dassler
őstag
Úgymond "gyári" itt nincs. A banándugó is szabvány. Ha az erősítő ill. a hangfal is tudja fogadni, érdemesebb a banándugót választani. Nem kell forrasztgatni, olyat kell venni, ami szorítós fajta. A kábelt kell megblankolnod így is úgy is, de ha megkéred, azt is megcsinálják a boltban, legalábbis hangfalkábeleknél. Nem egy nagy mutatvány amúgy.
Sima szorítós megoldásnál meg kilazítod a kupakot, kábelt átdugod, és visszaszorítod. Ez időigényesebb + szerelni is kényelmetlenebb, főleg az erősítő hátulján, amikor már a 4. kábelt akarod befűzni. De nézd meg, hogy az adott erősítő és hangfal milyen csatlakozókkal használható. -
Dassler
őstag
válasz
dabadab #4163 üzenetére
Persze, azért írtam, hogy árnyaltabb a dolog. Van oylan összeállítás, ahol semmit nem számít az ezüstözött kábel, van, amelyiknek tök más hangja lesz tőle. Alap esetben szerintem tökéletesen megfelel a tűzálló, vagy egy alap 300-1000 HUF közötti hangfalkábel a legtöbb ember számára.
-
-
Dassler
őstag
Hát a nagyobbban több a tartalék, az tény, és általában a nagyobbak lomhábbak ugyanabból a termékből, a ksiebbek pattogósabbak. Nem kell feles költségekbe verni magad, ha úgy fest, hogy sok évig marad 15nm-en, akkor elég a 110-es. Ebben neked kell dönteni, a te pénzed, meg te fogod hallgatni, a nagyobbal sem lesz problémád. Oylan, mint az autó, persze, hogy kényelmesebb egy Bentley-ben ülni, de ha 5km-es távokra használod a belvárosban, bőven elég egy Swift is, mivel nem élvezed a Benley előnyeit.
-
Dassler
őstag
válasz
supamario #4148 üzenetére
Nos, ha beírod a keresőbe, hogy "elektronikus", akkor több tapasztalatot is olvashatsz. Személy szerint nem igen hallgatok elektronikus zenét - vagyis van, amit igen, elég széles megfogalmazás az elektronikus zene -, de belépő szinten általában az Onkyo erősítőit kedvelik a hasonló zenéket hallgatók Jamo vagy Heco hangfalakkal, mélynyomóval kiegészítve. Az Avx-en és a Surányi hifi fórumon is érdemes olvasgatni tapasztalatokról.
-
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #4143 üzenetére
A szöveg tartalmától teljesen függetlenül írtam. Csak a nylevtani összetételéből ugrott be. Amúgy persze hogy fontos, teljesen rendben van, hogy nem mindenkinek egyértelműek ezek a dolgok - ezért kérdezi meg az ember -, mivel mostmár ez az iparág is gyorsan vátozik, és nehéz is nyomon követni.
-
Dassler
őstag
válasz
csizzah #4132 üzenetére
"gondolom tudod,hogy van olyan dvd lejátszó is, aminek van beépített dts dekódere" Erről tök a Pulp Fiction jutott eszembe, amikor a Samuel L. Jackson fejtegeti a Travoltának a pivot fogalmát: " Jó, de tudod, hogy van egy televízió nevű találmány és abban mennek mindenféle sorozatok..."
-
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #4126 üzenetére
Hát azért az olcsó húsnak híg a leve itt is igaz. Az olcsóbb daraboknál általában a felhasznált anyagok sem az igaziak, merevítésekkel, madzagokkal, erősítővel spórolnak, a reflex cső sem mindig az igazi. Ár/minőségben valahol 50-100 között vannak a legjobb vételek. Yamahából is inkább a 40 körüli dobozok, amik már használhatóak. Azért neked sem ártana egy 100W körüli darab. Leginkább a Polk PSW110 lehet a legjobb vétel ebben a kategóriában. Az igen jó ksi doboz.
Az árakról, meg annyit, hogy házimozihoz, otthonra a reflex dobozok elegendőek, ez olcsóbb gyártási szempontból, így elérhetőbbek árban a végfelhasználóknak. A profibb dobozok zárt rendszerűek, ami sokkal pontosabb hangzást tesz lehetővé - zenénél fontos - viszont a kialakítás miatt sokkal komolyabb erősítő kell bele, ami dob az áron ill. sokkal kényesebb úgy általában a minőségre, ami hallható is. Na ilyet már nem ien kapsz 100 alatt. Valahol 150-160-ról indulnak, de azok igen kis teljesítményűek. Pl egy adott területű szobában, mnodjuk ahol reflexből elég egy 200W, hogy jól beszólja, oda zártból inkább a dupla teljesítményű nem árt, ami árban is legalább x1,5. -
Dassler
őstag
válasz
gubodys #4108 üzenetére
Csak a szokásos kérdések: Mire kell? Mennyit szánsz rá? Miylen körülmények között kell működnie (szoba).
Ezen paraméterek alapján már érdemes olvasgatni a fórumokat, hogy miről mit írnak, aztán könnyebb kérdezni is.
Véleményem szerint Denon nem rossz. Magnat nekem túl száraz hangú, de ez szokás szerint nem jelent semmit. -
Dassler
őstag
Mint ahogy írtad, lényegében csak mozi - ha jól emlékszem, ha nem, akkor sorry -, akkor H/K-JBL elég jó alternatíva. Dali Conceptből a 6-os sokkal jobb, mint a 8-as, véleményem szerint. Onkyo-val vagy Denonnal hajtva találkoztam vele eddig leginkább. A Dali teljesen más tészta, mint a JBL. Én mindkettőt szeretem, de aJBL az a dögös-szólós-amerikaias irányvonalat képviseli - mint ahogy a a mai filmek 85%-a is -, a Dali meg "úri fiú" a JBL-hez képest. Zenében nagyon ott van sztem. Szeméyles kedvencem a Dalitól a Helion sorozat
de még nem holnap lesz belőle egy garnitúra itthon aszem.
Mélyláda. Általában nem rosszak a JBL-ek, de azért hallgass meg egy Polkaudiot meg egy Velodyne-t is, aztán még mindig dönthetsz a JBL mellett. Esetleg olcsóbb típusoknál a Yamahák között is érdemes lehet turkálni, csak a viszonyítás végett. Meg más márkákat is hallgass meg lehetőséged szerint, így kialakul egy kép benned. Én speciell a Velodyne-ket azért szeretem, mert nem az a discos értelemben vett dübörgős doboz, hanem csak iszonyatos fellinget ad egy lövedékbecsapódásnak, egy ajtócsukódásnak, meg a film minden egyes jelenetének, észre sem veszed, hogy működik, csak amikor kikapcsolod, hiányzik. Ezzel szemben a Polk meg a JBL is tolakodóbb hangzásképű, de van, aki azt szereti, de nekem az itthon is elérhető típusok közül a Velo és a REL tetszett igazán. -
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #4084 üzenetére
Polk PSW 110 v. ha belefér 125.
-
Dassler
őstag
válasz
stevewonder #4077 üzenetére
Már úgy értettem ,hogy eredeti filmet blu-ray korongról.
-
Dassler
őstag
válasz
stevewonder #4075 üzenetére
Ha nem nézel iylen filmeket (jellemzően Blu-ray) akkor nem.
-
-
Dassler
őstag
Ez a yamaha belépők között elég jó választás, persze lehetnek vele problémák, mint a mellékelt ábra is mutatja, dehát minden sorozatgyártott termékből előfordul hétfői darab és hát bele futhat az ember. Kellemetlen, de nincs mit tenni.
A Jamo jelenlegi hangfalairól nem szoktam nyilatkozni, mivel nekem annyira nem jött be úgy anno, azóta nem is hallgattam őket, valahogy mindig kiesnek a látómezőmből, tehát nem is ismerem. -
Dassler
őstag
Csak néha rámjön, és elmegyek meghallgatni ezt-azt
ill. bújom az iylen témályú fórumokat. Amúgy nagyon szubjektív ez a hangfal dolog, kinek melyik hangzásvilág tetszik, minden sorozatnak meg van a maga jellegzetes hangja. Az én kedvenceim a "mindenes"-ek (zene+mozi) közül a Polk RTi Ax és a JBL Studio sorozat valamint kicsit más világú dobozokból Dali Icon ill. a Rubicon dobozai. A Klipsch mozin nagyon tetszett, de zenén sztem nem jó. Mindegyiknek meg van a maga sajátossága, nekem ezen dobozok hangkarakterisztikája tetszik. Másnak meg teljesen más. Mint látható ezek egy ársávban lévő családok, én ezt engedhetem meg magamnak, ez is egyik ok, hogy inkább ezeket ismerem jobban, ezeket hallgattam többet. Ha majd megtehetem, nyilván feljebb lépek
Bár nem biztos, mert az én igényeimnek bőven elég, de azért szívesen látnék egy házimozi szobát Atlantic vagy Genelec hangfalakkal
Azért nagyon sz@r egyik sincs, a feladatát ellátja egy nevesebb gyártótól származó doboz, mégha olcsóbb is, ott kompromisszumot kell kötni, nyilván nem fog úgy szólni, mint drágább társai, de lehet, hogy az ember igényeinek teljesen megfelel. Vannak erre is elég kellemes példák, mint Rubicon 16-os sorozat, vagy Heco Victa sorozat. De ezek megint csak szerintem jók. Másnak A Wharfedale jobban tetszik hangra, mint a Heco, én tompának találom. Ez egy iylen sport -
-
Dassler
őstag
A JBL ES egy teljesen más hangzás, mint a Jamo. KB a Studio szériának adtak egy olcsóbb és nem oylan design-os házat, meg - gondolom - belül is spóroltak, amúgy hozzák a JBL-es hangzást. A hátsó hangszóróknál kvázi mindegy, miylenek az elsőkhöz képest, ott el lehet térni, viszont a centenél elég zavaró, ha más hangkaraktere van, mivel az együtt dolgozik a frontokkal és gyakran ugyanaz a hang megy ki rajta, és ott erősen hallod a különbséget, ami nem jó dolog, ill. sokat ront az élményen. Előre Jamo, hátulra meg ami szimpi
-
Dassler
őstag
válasz
kophiphi #4057 üzenetére
Egy külön rendszer azért messze igényesebb hangban, kompaktokból, ami ad valami hangminőséget, az azokból sem 100e. Bár már 100 körül egész elfogadhatóak vannak, de nem lehet összehasonlítani a műanyag dobzokat rendes hangfalspecializált gyártók fa termékeivel.
Ha ennyi a keret, abból külön elemekből nem raksz össze egy használható rendszert, akkor már valami kicsit jobbegy dobozos. Ha igényes külön rendszert szeretnél akkor inkább x3, persze lehet olcsóbban is, de akkor nagyon kell vadászni az árakat. Viszonylag olcsó és jó párosítás egy kis Yamaha vagy Onkyo erősítő Rubicon RP 16-os hangfalszettel meg egy Polk 125-ös méllyel. Ez képvisel már valamiylen miőséget. Ezeknek megnézed az árát, na ez alá azért nehéz bemenni. Persze lehet más típusokból is, árban nagyjából ide jössz ki. Amit írtam, egy "tipikus" és már jó minőségűnek nevezhető (ár/érték) belépő összeállítás. -
Dassler
őstag
Szintén javasolnám az AVX-et, ott találsz felhasználókat. Onkyo 606 jó kis erősítő. Az AVX-en a saját fórumjában olvasgathatsz, milyen dobzokat ajánlanak mellé.
JBL-t meghallgatni a Streamaudio-nál tudod nyugott körülmények között, Dalit nem tudom, hogy hol lehet így hirtelen, de talán AV planet. -
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
Még mindig tartom ,hogy hangzás végett érdemes legalább azonos gyártótól venni, viszont manapság elég széles a termékpaletta. Külön nem nagyon hallgatja az ember a hátsó, sorround ill. center célra készült dobozokat, de gondolom az nagyjából mérvadó lehet, amit az egyes típuscsaládokról írnak.
-
Dassler
őstag
Elméletben működhet, bár nem osk iylen megoldást láttam még. A hangfalak elméletileg működhetnek, ha ellenállás stb megfelelő az erősítővel, és rá tudod kötni - legfeljebb levágod az egyedi dugókat a végéről. Másik esetben ha jól gondolom - sose kísérleteztem iylennel - egy külön erősítőre meg hülyeség ezt az erősítőt is rákötni, mivel akkor a külön erősítő csak átküldi a jelet ennek a rendszernek, és ez erősít ugyanúgy, mintha egy dvd lejátszóról érkezne a jel. Ezért felesleges másik erősítő. Fordítva sincs sokkal több értelme, mert akkor meg ezt az erősítőt fogja dvd lejátszóként használni és nem a saját hangfalaira, hanem a különálló erősítőre küldi ki a jelet, amihez meg kellenek hangfalak.
-
Dassler
őstag
válasz
bangyika001 #4041 üzenetére
tűzálló, vagy 1,5-ös jobb minőségű sztem.
-
Dassler
őstag
válasz
bangyika001 #4038 üzenetére
Milyen erősítő, milyen hangfal, milyen távolságokra kell eljuttatni? Amúgy javarészt tűzálló vagy mezei hangfal kábel teljesen megfelel egy átlag rendszer esetében, ha 10m-nél nem viszed messzebre, akkor 2,5-es max. Mondjuk Nordost, QED, VDH stb. kábelekből a vékonyabbak között is van néhány igen jó, kicsit drágábban, mint egy mezei noname réz kábel.
-
Dassler
őstag
Hangzáskép miatt célszerű lenne a saját hangfal családjából választani.
Ha az egész egy légtér, akkor elég nagy, kicsit izmosabb mély nem ártana. Most nem írom, ogy legalább egy 250W-os legalább - papírforma szerint ekkora helyiségbe - de a lehetőségeidhez képest a legnagyobb teljesítményűt érdemes venni. Olcsóbb modellek közül a Yamahák egész használhatóak. -
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #4034 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz, csak úgy általában érdekes ez a megoldás számomra. Csíptetőseket én csak azért nem szeretem annyira, mert a 1,5-es madzagot is úgy kell bele gyűrni. Mondjuk a tekerős se jobb, az meg időigényes, a legjobb sztem a banándugó, de azt ugye "biztonsági okokból" egyre kevesebb erősítőn lehet használni.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest