- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
törölt tag
Az xfinek nincs mérőmikrofon módja(mondjuk az erősítőmnek se) ellentétben az alaplapival, mert annál él ez a mód, legalábbis vistán.
Játékhoz és filmhez be kell állítani a minden hangfalnak a hangerejét, ha nem tökéletes szimmetrikusan helyezkednek el, ami elég ritka, távirányító nélkül kicsit szar belőni. -
O_L_I
őstag
Pontosan arra. Tudtommal nincs is olyan Creative kari ami tudná a DD liveot vagy a DTS connectet. (persze a 24eFt-os alaplapon lévő csipp tudja.... makes you wonder)
A filmek alatt nem az audigy csinálja az 5.1-et, hanem ha analógba nyomod akkor a kodekek dekódolnak és csinálnak 5.1-es analóg hangot, digitális kimenetnél meg hozzá sem nyúl a kártya csak ráteszi SPDIFre és az erősítő dekoldolja. -
O_L_I
őstag
Hát nálam már nem fogod, mer én már eladtam a Magnat szetett (majdnem) és vettem helyette egy Heco-t, mellesleg pont a mély miatt, mégpedig azért mert a Magnat 990 oldalszerelt mélysugárzóval van és az nálam a bútorok miatt miatt nem volt szerencsés, tehát vagy mélynyomót kellett volna vennem, vagy egy nagyobb (és előre sugárzó) frontot.
A mélynyónak nem nagyon lett volna jó helye, úgyhogy a front csere maradt. Magnat monitorból a 880-as vagy az 1000-es lett volan játékos, de szinte lehetetlen őket beszerezni, elütő hangfalakat pedig nem akartam. így Vettem egy Heco Victa 500 szettet és meghírdettem a Magnat cuccot. -
O_L_I
őstag
Nincs akkora mélye (vagy legalább is nem olyan) a Magnatnak szettnek mint a z5500-nak, de egyébként ez egy meddő vita, mert a zenére kitalált front hangszórókban egész más a mély hangok karakterisztikája, tehát nem nagyon lehet őket összehasonítani. (Viszont a 17-ből kettő van!)
-
kcst
tag
Annyira nem vagyok otthon H/K-ban... Melyik az "új"? Nekem a Denon lekerekített formája jön be, a H/K sarkával, így ránézésre üveget lehet karcolni
Ezen a felkonvertáláson magam is gondolkozom... mert az én lejátszóm is felkonvertál...
Viszont asszem, elcsesztem valamit, mert a Denon paráit nem írtam be rendesen a táblázatomba...
-
csizzah
aktív tag
Úgy vagyok vele, hogy meg kell hallgatni a cuccokat, mielőtt megveszed ebben teljes mértékben egyetértek, de szerintem nem is mondta senki hogy ne így tegyél.
Ne érts félre én nem venném meg azt a Magnatot magamnak, csak én elsősorban mindíg ár-érték arány szerint osztályozok, ajánlgatok, és e szerint az említett Magnat szett rendben van.Üdv.
-
csizzah
aktív tag
Hát én is osztanám O_L_I véleményét, szerintem a Magnat jobb cucc hosszú távon, az a JBL nagyon kompakt kis rendszer.
már sok hozzáértő boltban mondták hogy a Magnat inkább maradjon az autóhifinél... csak nem a MM-os srácok? rajtuk én is jókat szoktam szórakozni
.
Viccet félretéve régebben mikor még jóval kevesebb tapasztalattal, és információval rendelkeztem a témában én is oda voltam a jbl-ért, aztán mikor meghalgattam belőle párat az alacsonyabb kategóriákban akkor rájöttem hogy elég sok alternatíva létezik más gyártóktól jobb árakon, a magasabb kategóriában mindez hatványozottan igaz. Ne érts félre nincs bajom a jbl-el a mai napig nagyon jó doboznak tartom pl az E 90-es de az áráért van egypár jobb alternatíva.A HK val kapcsolatban meg, ...hát én mondjuk házimozi erősítőt tőlük zenére nem nagyon vennék, nagyjából ugyan az a helyzet mint a jbl-ekkel, ha valaki zenét is szeretne hallgatni az erősítőjén, akkor első körben inkább ajánlanék CA-t, NAD-ot, Marantz-ot, Denont, Onkyot mint HK-t.(Kb ebben a sorrendben.)
Sztereoban nagyon jókat gyárt a HK, de egyszer egy meghallgatáson összehasonlítottam a HK stereo legend-jét a kis CA 340A val, nem mondom hogy rosszul szólt a HK mert nagyon jó hangú erősítő, csak én nem hallottam a 150e Ft különbséget a két gép között.
Üdv.
mod: most nézem csak mozira kell, akkor végül is elég lehet a jbl.
-
O_L_I
őstag
Persze minden viszonyíítás kérdése. 43-ért annál jobbat szerintem nem lehet kapni, és egy méllyel megfejeleve szerintem nagyon jó, és a frontok pedig már legalább is alkalmasak önmagukban zene hallgatásra (szerintem szépen szólnak).
Egyébként meg itthon kegyetlen szonobizmus megy. Van a Yamaha NS-555, itthon mindenki "áh Yamaha hangfal? szar...." megnézel külföldi oldalakat és szénné istenítik. -
O_L_I
őstag
Az audigynál kell venni valami átalakítót, a digitális kimenetre, azt nomtom milyen
A kábelnél az ár 100-re van írva de lehet kapni méterre is (én is ott vettem), az hogy milyne kell az attól függ milyen a szett amit veszel. Egy komolyabb szett (nem szub szatelit) igényel 2,5-4mm2-es kábelt, de ahol veszed a cuccot ott meg tudják mondani hogy milyet érdemes hozzá beszerezni.
-
O_L_I
őstag
Magasabb a bitráta. A DD 384-640kbit (de inkább 384 esetleg 448 szokott lenni)
A DTS 768-1500kbit. A DTS sokkal tisztább, és jobb a csatornák szeparációja, valamint az LFE-t is jobban kezeli (szerintem).( A Band of Brothers 1,5Mbites DTS-el van meg, hát ott el kell hajolni a golyók elől
)
-
törölt tag
Az 5.1 sokkal gazdaságosabb mozini, nem kell iszonyatos teljesítményű erősítő se, sokkal vékonyabb a madzag, praktikusabb, könnyebb elhelyezni.(ha nem kell hangfalállvány mert az nem olcsó nálunk). Ha a thx szabványt is figyelembe vesszük ami szerint ha jól tudom 80, vagy 100 Hz alá nem mehet csak a subláda, akkor ez pont elég ok.
-
O_L_I
őstag
Ez függ attól hogy milyen minőségű a cucc. Nekem 2,5nmm-est adott meg a leírás 3m-ig és 4nmm-est 4m fölött. de 4 milis már irreálisan drága lett volan a szett árához képest.
A 2,5-ből is majd 8k volt 35m. A szub viszont ott a jó ahol a legjobban szól a szobádban. Próbálgatni kell, de általában szemben - oldalt - feléd nézve.Hohó TAG lettem
-
O_L_I
őstag
"Összekötés - ismim azért mondta a koax-ot mert azt mondja, ha fénnyé kell alakítani meg vissza az jelveszteség, és érzésre jobb a koax. Hogy mi digit azt nem tom."
Neeeee
Ennek egy kicsit nézz még utána.
Milyen jelveszteségről beszélsz? Nincs D/A konverzió! Az hogy az egyesek és nullák min mennek át nem mind1? Ott nincs semmilyen veszteség, viszont az optikai kábel kb harmad olyan vastag mint egy minőségi koax, ráadásul mivel nem elektromos jel, így nem zavarja semmi, nincs feszültség esés nagyobb távolságon stb stb stb... Az ismidet üdvözlöm.
Kábelt pedig csak a Siniben szabad venni. Nem akarok hazudni asszem 1800volt a 10m-es optikai kábel, MM-ben kb 1m-et adnak ennyiért. -
fury71
aktív tag
FefeeX
Nekem kicsit zavaros amit írtál:
Audiofil ismerősöm azt írta , a DVD lejátszót koax-on kössem rá, ne optikain vagy digitálon.
Digitális audiokimenet: + (1 koaxiális)
Tehát az optikai és a koax is digitális csatlakozó. Öt méternél közelebbre coax. Amennyiben a jelet öt méternél nagyobb távolságra kell eljuttatni, átvitelére érdemes optikai üvegszál kábelt használni.
Az SB Audigy-t SPDIF kábellel kellene összekötni az erősítóvel.
A TV összekötése az erősítővel számomra nem világos. Mit mivel?
Ha valami egyéb kérdés felmerül HM szinten javaslom nézz be ide.
A H/K 132 és JBL SCS 178-at nyugodtan megveheted együtt, nem véletlenül adják szettben. A H/K-hoz illik és kezeli is a 4 Ohmos JBL dobozokat. -
törölt tag
Digitális kimeneten háromféle jelet küld ki, pcm, dd, és dts automatán.
Az ac3 kódeket nem szabad feltenni, vagy ffshownál spdif-re kell állítani úgy mint a dts kódolást, egyébként pcm jel megy ki.
Vistánál hogy minden jó legyen, a lejátszóeszközökben be kell állítani a hangszórók számát és milyenségét, azt hogy milyen fajta, és frekvenciájú jeleket tud fogadni az erősítő, és a pcm jelét is a spec beállításoknál. -
törölt tag
sose lehet tudni, az emberi hülyeség határtalanÉn úgy tudom ha nagyobb távra kell optikai a jobb, amúgy mindegy.
Lehet hogy azért halkabb mert a creativ beállításaiban is van hangszab, és alapból 8x-re teszi. Egyébként jó az alaplapi is ha tud küldeni 96-os jelet.
A hdmi jó ötlet, ha le is tudja szedni a hangot és tovább küldeni a képet(mintha olvastam volna olyat itt, hogy ez nem minden típusnál van). -
canniball
nagyúr
Persze, hisz a vevők 90%-a úgy sem tud erről
...mint ahogy én sem tudtam
...
Ezért kérdeztem itt:
[link]
[link] (második bekezdés)
[link]
[link]
[link]
és még amit bajnokpityu privis eszmecserében hozzátett (illetve annak lényege):
"elolvastam az ide vonatkozó részét az erősitőd leirásának(netről leszedtem az angolt),és van az erősitőnek saját védelme.
ha úgy döntesz,h nem viszed vissza,hanem kipróbálod,nyugodtan kábelezd össze,és finoman emelheted a hangerőt. 90%,h nem fog semmilyen hangerőn sem lekapcsolni.
ha mégis megtenné, mivel yamaha,ezért van valahol a menüben egy opció,amivel limitálni lehet a hangerőt, igy későbbiekben nem lesz ezzel probléma.
csak nem birtam ki,h egy dolgot ne irjak le.a JBL hangszettnek fém magasa van,ezeknek jellemzője a cinek szinezése,kiemelése. moziban,pl a mátrixban ez jó poen,zenére és természetes hangok esetén nem.ráadásul a yamaháknak is szokott pont ilyesmi hangstilusa lenni,a kettő együtt jó eséllyel már bántó lesz. ezen valamennyit lehet amugy megfelelően kiválasztott( ált alacsony árfekvésű réz hangfalkábel) csillapitani,de hát ez már csak tűzoltás."
Én végül biztos ami biztos alapon visszavittem és kicseréltem.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest