- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Daywalker #7638 üzenetére
Hozzátenném, hogy valószínűleg (a technológiákat ismerve) nem okozhat nagy gondot. Ha CRT-d lenne, akkor lenne kényes az ügy.
A hangfal elhelyezéshez csak annyit BBéci javaslatait kiegészítve, hogy a centert barkács előtt próbáld ki a TV felett is. Csak azért mondom, mert a "kézikönyvben" így javasolják, mert különben nekem is alatta van. A sorrund-okat a fejed felett min. 60cm-re javasolják, illetve szerintem túl közel a plafonhoz se jó. Ennek a szerelése még nekem is hátra van, mert ugyan már próbálgattam hova kéne, de valahogy az esztétikát is meg kell oldanom. Most még fülmagasság alatt 30cm-relcsücsülnek.
Daywalker #7602: Szerintem is elég jól sikerült ez az ES széria, természetesen ár/érték arányban mérve. Szvsz bőven belekarcol a kb. 2x ennyibe kerülő cuccok kategóriájába is. Én egy pár ES 30-sal találkoztam először élőben: vakartam a fejem, hogy most mi van? Kérem szépen én két polcsugárzót hallgatok!! Szóval meglepett nagyon (asszem akkortájt kezdődött a "szerelem"), még akkor is, ha értelemszerűen egy H/K sztereó és nem HM erősítő hajtotta őket.
A szoba akusztika az bizony nehéz ügy, sok tekintetben nehezebb, mint a HM rendszer... Te asszony, toljuk mán odébb a falakat 30cm-t, mert úgy jobban szólna a Hi-Fi
Kicsit komolyabban: sztem az se jó, ha túl üres a szoba, mert akkor nagyon visszhangos lesz. Persze normál esetben, mert ha mondjuk a falakat hangszigeteled, vagy valami hasonló (tojásdoboz sufnituning felejtős), akkor más a helyzet. Egy-két bútor (nem a hangfal és közted persze), vagy egy vastagabb függöny az ablakok előtt csodákra képes.u.i. Azok a Vidik nagyon kívánatosan néznek ki. Meghallgatnám őket szívesen, mert gyanítom, hogy sok mai csodát bezúzhatnának inkább.
-
herrká
senior tag
válasz
Daywalker #7626 üzenetére
Nálunk szilveszterkor velem egyidős "aggastyán" házaspárok múlatták az időt. Éjfél után merészeltünk kb., fél hangerővel zenét hallgatni (35 - 40W) lehetett az erősítő teljesítménye alapján, és a másodikról egy anyuka kedvence fiatalka srác először lehúzta a kismegszakítót a lépcsőházi szekrényben, majd magából kikelve ordított, hogy 1,5 éves kislánya nem tud tőlünk aludni! Ez volt a szerencséje, hogy a gyermekére hívatkozott, mert repült volna a 4.-ről! (a 3.-on nem voltak otthon
)
-
Vidala
senior tag
válasz
Daywalker #7595 üzenetére
Az ES 5.0-ás szetteben "csak" a 80-ast adják (egyébként még a bemutatkozásomnál írtam, de az biztosan feledésbe merült már). Viszont így jóval olcsóbb volt
A 90-es vagy a 100-as még jobb lett volna, utóbbi már 25-ös mélysugárzókkal, de akkor a két front lett volna annyi, mint így a szett. Így aztán úgy okoskodtam, hogy ha mégsem lenne elég, akkor vehetek egy sub-ot.
Amúgy sem akartam sokkal nagyobb-erősebb hangfalakat, mert viszonylag kicsi térbe kellenek + ezzel a típussal kapcsolatban arra hívták fel a figyelmem, hogy hátul vannak a bass-reflex nyílások, ne tegyem túl közel a falhoz (amúgy se jó) így tovább csökken a nagyobb indoka + az erőlködőm sem biztos, hogy elég lenne már + + +
Szóval van 1000 indok, de végül egész jól lőttem be a dolgot a hallásom szerintEzt a kölcsön sub-ot kipróbálom majd. Kinek nincs a sajátjára szüksége a 7végén?
herrká: Ahogy leírod, valóban kissé kaotikus lenne így dolog. Nem tudod meghallgatni azokat az Eltaxokat?
-
zsoltee10
addikt
-
Vidala
senior tag
válasz
Daywalker #7566 üzenetére
Én egy JBL ES 5.0-ás szettel rendelkezem, és az nekem megfelel. Nem mondom, hogy a veseköveim is szétrobbannak, de van benne kellő mélység, dübörgés stb. egyelőre nem is gondolkozom rajta, hogy többet szeretnék.
Ami nekem fontosabb, hogy ne mossa össze (torzítson) a különböző hangokat, legyen inkább szép baritonja. Minden igény függő. -
BBéci
legenda
válasz
Daywalker #7408 üzenetére
Nagyítóval sem látom az adatokat, viszont a képről úgy tűnik, egyforma mélynyomónk van. Csekély 150000 forintért adták, egész kellemes darab. Ládatervező program alapján a Qautóhifi Stúdióban készült az én 28 literes zárt dobozom, kifejezetten a hangminőséget helyezve előtérbe. A Szamarás fickó kizárólag hangnyomás ügyben érdekelt, ezt elárulják az eredményei és a fényképek. A kettő szöges ellentétben áll egymással. A kábelezés és egyéb beépítési megoldások miatt egy hangminőség versenyről azonnal diszkvalifikálnák. Egy időben bíráskodtam.
Ettől még lehet jó a tiéd is. -
-
Vidala
senior tag
válasz
Daywalker #7364 üzenetére
"AVR 7000's left amplifier channel, with two channels driving 8-ohm loads, began clipping at 0.008% distortion and 131.4 watts. The amp reaches 0.1% distortion at 151.5 watts and 1% distortion at 169.3 watts, as shown above" innen: http://www.hometheatermag.com/receivers/43/index3.html
Ez nagyon disznó lehet
, nagypapi parókája tuti leesne ha felcsavarnád, de mindent tisztán hallana!
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
Daywalker #7183 üzenetére
Ez így igaz csatlakozom az előttem szólóhoz
A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a sigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítmény érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal, és torzítással.
-
nyurga82
tag
válasz
Daywalker #7090 üzenetére
Az erősítő Denon 1910-es (ár-érték arányban szerintem a legjobb vétel lenne, ettől már csak a Pioneer 1019-es jobb de 50ezerrel drágább) a hangfalak a KEF C sorozata lenne (front: C7, center C6, háttér C3, sub C4) a front vezetéke kb 2 méter, center kb 1 méter, háttér kb 8 méter, sub kb 3 méter.
-
Begi
senior tag
válasz
Daywalker #6503 üzenetére
Hali!
Köszi.
Igen, az hogy small vagy big lehet és igen a mélynyomón is van poti.
OSD? Láttam a magyar leirásban, de az csak a 155-re vonatkozott. Nincs is olyan gomb a távirányitón. Vagy csak én vagyok bamba?
Esetleg ez csak TV-n keresztül érhető el, mármint csak a TV-n látható? -
dhcodoki
senior tag
-
kkrisi
senior tag
válasz
Daywalker #6477 üzenetére
Természetesen mindenkinek más az ízlése és igaz mindenki vegye a fáradtságot és ne a fórumban számolgassa ki h melyik subra voksolnak többen és a szerint vegyen hanem igen is menjen el és hallgasson meg párat és amelyik neki tetszik a legjobban (keretén belül) vegye meg azt!
És neked mi a véleményed a Marantz SR5200/6200 erősítőről?
Szerinted jó párosítás lenne a subhoz egy marantz erősítőt vennék? Mert ez minden álmom jójó használt de kb olyan 95k körül van és mo-gon nincs is forgalomban csak amerikában és újonnan meg kb 220k
-
-
robi0604
őstag
válasz
Daywalker #6465 üzenetére
Kinek a pap...
Nekem tetszett a hanga hallgatózás közben, bár otthon még nem hajtottam meg ugye a bejáratás miatt.
Kiváncsi leszek.Amúgy a jelenlegi rettentően kis szobába teljesen tökéletes, később, ha sikerül nagyobb helyet adni neki, szerintem biztos nem fog szégyenkezni.
Összességeben tetszik a szett hanga, bár lehet rajta finomítani, de amíg nincs vége a normál bejáratási időszaknak, nem akarok variálni vele.
Majd állítgatom utána. -
robi0604
őstag
válasz
Daywalker #6454 üzenetére
Sajna tudom, hogy nem voltak bejáratva és biztosan szépül a hangja, de abból indultam ki, hogy ennek már kezdetben szebb hangja volt és ha tovább javul az csak jó.
A sub a kategóriájában egyértelműen nyerő volt számomra.A JBL-eket nagyon szeretem és a Studio nekem is tetszett, csak hát az ár nem megfelelő.
Egyébként az ES szettnek is nagyon szép, brutális hangja volt, csak ezzel szintén anyagi problémám volt.
Azzal hallgattam meg a 255-öst megvétel előtt.Ha hiszed, ha nem a Balboa subbal kiegészítve szépen szól ez az eltax.
-
robi0604
őstag
válasz
Daywalker #6453 üzenetére
Akkor is csinálja. Nem a TV felirattól függ...
Ezért állok Én is értetlenül...A hang tökéletesen átjön.
Ha lesz időm ldőm lehúzom a hdmit, lehet tényleg azon megy át valami.A barátnőm már így is magyaráz, hogy állandóan a rendszerrel foglalkozom mióta összeraktam.
Nem érti meg... -
robi0604
őstag
válasz
Daywalker #6412 üzenetére
Ezért vagyok Én is tanácstalan.
Egy malacorron van, ahogy írtam, de csak akkor csinálja, ha az erősítőt "TV"-re rakom, ezért gondolom, hogy nem ez lesz a probléma.
Ha van még valakinek ötlete, ne zárkózzon el a megosztásától...
Egy kis történet mindenkinek, aki pénzszűkéből szeretne egy viszonylag normális hangfalszettet.
Bementem az egyik kereskedésbe, hogy meghatározott kereten belül (nagyon max. 170e összesen) szettet vegyek egy sub kiegészítésével.
Akcióban lehetett kapni a Wharfedale Vardus szériáját (70e), gondoltam ez jó lesz nekem.
Kértem azért segítséget. Mondtam, hogy mennyi van a szettre és mélyre.
Mondta az eladó, hogy pont most ment el a Heco válogatott szettjük(114e). (ezt Én is sajnáltam)
Kérdeztem, hogy mi a vélemény a Vardusról? Mondta, ha jazzt és bluest hallgatok jó, de amúgy hanyagoljam. akkor mondom nézzük még meg a JBL Balboa(119e) szettjét.
Mondta, hogy szerinte max. mozira jó, de nincs komplex hangtartománya.
És akkor mit tud ajánlani?
Eltax!
WTF? Elmentem mellette és épphogy csak a szemem sarkából vetettem rá egy pillantást befele.
Hidjem el, hogy ebben a kategóriában jó választás egy jó subbal.Megkértem, hogy a fent említett rendszereket azért hallgassuk már meg.
A Vardust egy Onkyo-ra kötöttük(ne kérdezzétek a tipusát).
Vélemény: dinamikátlan, erőtlen, puffogó, számomra passzív hangMennyünk át a Balboához.
Az egy HK 142-re volt kötve, mondom ez lesz.
Vélemény: dinamikus, középhang nélküli, "ciccegős" magas
Alapvetően szeretem a JBL karakterisztikáját, de ez nem győzött meg.
Kértem, hogy a Subot is nézzük meg mivel az is kell.
Ebben a kategóriában viszont ez meglepően szépen szolt több zenénél is, míg a többi (Pl.: Magnat, Heco) csak magasabb kategóriába nyújtotta ezt.
Ezt meg is jelöltem...
49.990.-Na de mi legyen a szettel.
Unszolt az eladó, hogy hallgassam meg az Eltaxot is.
Ok.
Bekötötte a Vadrus helyébe, majd fele-felébe.
Hát gyerekek...
Vélemény: kevés mély, kellemes közép, szép selymes magas.
Volt "tartalma, tere" a hangjának.
Meggyőzött!
Ára: 49.990.-
5 év gar.Egy jó subbal kiegészítve és jól beállítva szépen tud szólni.
Ez már a saját "otthoni" tapasztalat.
Azért kíváncsi leszek mennyit fog szépülni, ha bejárattam.Sub mindenféleképpen ajánlott hozzá, de a többihez is.
Kereken 100e ft-ba megoldottam.
Félre ne értsetek tudtam volna jobbat szebbet választani, de ebből a keretből ez volt a legjobb, pedig hallgatóztam rendesen.
Remélem tudtam valakinek segíteni ezzel.
-
törölt tag
válasz
Daywalker #5807 üzenetére
All sztereó pl. vagy robbanások, vagy sacd-bemeneten teljes sávon hajtva mind, 4 álló hangfallal(meg persze center is van) sub nélkül, volt hogy rátekertem a zenét maxra all sztereóban, meg sacd-ban és iszonyat volt. Amúgy az utóbbit a tuti zenéhez pure módban.
Nekem 590W-s maxot ír, és két csatornán hajtva 75W-ot csatornánként, onkyo 503-asom van. -
sirdond
őstag
válasz
Daywalker #5811 üzenetére
azért nem mondanám,hogy tele van velük minden. a nagyobb boltokat (mm, saturn) kivéve csak rendelésre kapsz. amik a kisebb boltokban figyelnek azok általában bemutató darabok
németeket nem tudom, biztos jobbak az árak, de vannak nálunk rosszabb országok is,ahol még drágábbak a vasak
egy biztos, a h/k minőségi termékeket csinál
-
EasyLife
aktív tag
válasz
Daywalker #5798 üzenetére
köszi a tippeket. felírkálom amiket mondtál aztán meglesem őket élőben.
amúgy én is gége csőbe gondoltam, csak nem szeretnék vele a későbbiekben bajlódni. kábelekben meg sokan sok mindnet mondanak ilyen aranyozott, olyan aranyozott...ezért gondoltam hogy ha már tudom milyen erősítő és milyen hangfalakvannak akkor már egyszerübb ahoz illő kábeleket venni. -
EasyLife
aktív tag
válasz
Daywalker #5795 üzenetére
Jó reggelt, köszi a választ!
akkor kérdem másképp!
milyen erősítőt és milyen hangfalakkal ajánlott meghallgatni. pl az én általam kinézett h/k 445 -sel milyen 5.1 es hangfalok szolnak jól?
de már kinéztem két onkyot is egy TX SR607 és egy TX-SR705 7.1 . egetverő különbség van a kettő között? és árukhoz képest h/k nál jobbnak tünnek a paramétereik :S
amúgy festés előtt állok és szeretném a falba behúzni a kábeleket, de hozzá ne mértvén nem nagyon tudom hogy milyen kábelt érdemes venni? lehetőleg minnél jobbat mert ha egyszer azt beépítem a falba nem nagyon szeretném kicibálni -
cintula187
addikt
válasz
Daywalker #5773 üzenetére
Hát persze egyből Martin Logan a világ egyik legdrágább hangsugárzója.
Anno láttam ezt vagy az elődjét Martin Logan kb. 10 éve és akkor 8 számjegyű volt a cucc darabja!
Jó ízlésed van az igaz, illetve tudod mi a "rollsroyce" kategória.Neked "csak" a sub -od klipsch?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest