- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Ezzel arra akarsz utalni, hogy hiába van Audigy-m, sose lesz a játékokban 5.1 hang? Ezt egyébként nem értem miért, mert a filmek alatt biza megcsinálja az 5.1-et... Mondjuk a kimenetet a hangkariról át kellett állitani a Pistában SPDIF-re...
Egyébként azóta nem reccsen be
-
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3095 üzenetére
Jah, az enyim is (Pana 37PV70), de 720p59-ről felállítottam 60-ra, gondoltam az 59 nem egész szám... Különbséget nem látok közte... Persze, videokari mindent felkonvertál
Nade asztali...
DVDre szerintem felesleges a felkonvertálgatás, majd ha veszek Blu-Rayt az úgyis annyi lesz alapból...
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3090 üzenetére
25k körül kapsz már felkonvertálós lejátszót, ez azért messze nem méregdrága...
[link] [link]A csatlakozó színe lila volt, mint a digitRCA-nak, szóval azzal húztam össze tegnap... A géppel még nem kötöttem össze, mert sajna 1. már nem volt elég kábelem, 2. időm se nagyon volt, mert este 10 után már pofáztak a szomszédok...
A komolyabb beállítás is holnapra maradt, mert csak azt állitottam be h hangszórók szatelitek, oszt néztem egy fél DVD-t, meg próbáltam zenélni... Az még egy jó kör lesz, hogyan szóljon az összes hangfalon a zene torzítás nélkül (a beépített surroundtol olyan furi lesz)
Szal a beállítás nem öt perc...
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3083 üzenetére
Hallgattam azokat is, Whafadale, Magnat meg még 2-3 másik fajtát is... Mondjuk mindegyik más erősítőn is volt, de mondj egy helyet ahol mindent úgy cserélgetnek órákig, ahogy akarod...
Szettben ennyiért ez szólt a legjobban, életre kelt a zene (Koncert DVD)
Különben már félig ki is van fizetve, ne akarjatok már ennyire lelombozni
-
FefeeX
veterán
válasz
csizzah #3080 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy meg kell hallgatni a cuccokat, mielőtt megveszed, mert hallatlan nem lehetnek elvárásaid, mint ahogy autót sem veszel próba nélkül...
Meghallgattam pár rendszert ugyanazzal a lemezzel, az árkategóriában messze ez szólt legszebben (t.i. H/K kivonás miatt mindenhol le van akciózva, ami ugyanezt tudja csak új design az 125k vs ez 69k)Magnat-ot meg nem csak a MM-ben, hanem egy másik, direkt hifikkel foglalkozó vidéki üzletben is "leszólták", azt nem mondták hogy szar, csak hogy messze van a komoly gyártóktól...
-
FefeeX
veterán
Ne viccelj, már sok hozzáértő boltban mondták hogy a Magnat inkább maradjon az autóhifinél...
Biza az 5.1 már magában nem zenére van, szóval egy komoly boltban ha zenéhez keresel rendszert és 5.1-et akarsz, kb kiröhögnek... (Azt mondják egyébként, a H/K az átmenet... Később majd le lesznek cserélve a hangröfik, de akkor se rendszerben tervezem, hanem single/dual álló hangfalat, amúgy valszeg az is JBL lesz...)
-
FefeeX
veterán
És milyen kábel kell az Audigy-m és az erősítő közé? Bocs a sok kérdésért...
SINI-nél a hangszóró kábelt csak 100m-be lehet venni, vagy az ár van csak 100m-re írva?
Különben meg annyi féle van ott abból is, nem tom melyik legyen... (1,5mm-ből van 8 féle, és mondjuk átlátszónál hogy különböztetem meg melyik melyik? ) -
-
FefeeX
veterán
válasz
csizzah #3060 üzenetére
Mondjuk 7.1 is szóbajön akkor én már - ha zenéléshez is kell - inkább H/K AVR-245-öt mondanék, árban is hasonló.
Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy ha nincs elég lóvé a teljes cuccra akkor legyen inkább sztereó, de basszussal, mint szatelit rendszer, ami kb semmire nem jó magában...
Noname: én is ezért választottam az 5.1-et a 7.1 helyett, úgy tudom, a 7.1-et csak DTS tud kezelni, és kevés DVD-n van DTS hang... Amúgy a DTS a DVD-n jobb mint a Dolby?
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
Hangfalkábelt is ott vegyek? Kísérletezzek a sokak által említett tűzállóval? A háttérsugárzókhoz milyen vastag kábelt vegyek (elvileg adnak a hangfalszetthez, de szerintem nem lesz elég hosszú, körbe a szobába kialakítás miatt sztem kell majd 15-15 méter.
Első szatelitek 4 méteren belül maradnak, szóval oda szerintem elég lesz a gyári hossz... Center és Sub valszeg ugyanúgy (hogy érdemes a subot elhelyezni?
)
-
FefeeX
veterán
Köszi szépen, akkor már nagyjából megnyugodtam... (Azért a 4 vs 8 ohm elég nagy dilemma volt)
Összekötés - ismim azért mondta a koax-ot mert azt mondja, ha fénnyé kell alakítani meg vissza az jelveszteség, és érzésre jobb a koax. Hogy mi digit azt nem tom.
Ilyen SPDIF kábelt honnan lehet szerezni? Mondjuk MM-ban?
(A tévés az úgy volt, hogy a VGA-TV HDMI, majd a jelet továbbvezetve az erősítőbe koax)
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3006 üzenetére
Azt mondta egy jófej srác az MM-ben, hogy a H/K megismeri a hangfalat és vált 4 és 8 Ohm között... Ez igaz lehet?
Ha AC3 codecet leszedem, akkor csak a hangszórók dolgait kell majd beállítani és küldi mindig a jelet? Na de hogy történik? Ha nem tudja dekódolni, küldi ki az eredeti jelet, egyébként meg feldolgozza?
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3004 üzenetére
DVD - erősítő kb 20 centi lesz, gép - erősítő kb 80cm, ha elköltözik akkor is sztem max 2m, de az már radikális lene, TV - erősítő a tévén a csatlakozók helye miatt kb 60cm...
Nade hangkariból mivel lehet olyan jelet küldeni amihez nem nyúl ha az AC3? Ezekhez még nem értek, 5.1-em géphez kötve sosem volt, csak otthon, notiból kötöttem át a házimozira a sztereót
-
FefeeX
veterán
Egyébként mit min érdemes rákötni?
Audiofil ismerősöm azt írta , a DVD lejátszót koax-on kössem rá, ne optikain vagy digitálon.
Ez még valszeg kivitelezhető is, mert ezt írja a specifikáció:
Digitális audiokimenet: + (1 koaxiális)A szgépet viszont mivel toljam rá? SB Audigy (aranyozott csatis) és Pista X64 SP1 (Halkabb mint XPben, de megy rajt az Alchemy...
)
Apropó, a VGA-m még tudja a HDMI-n a hangot (HD 3850es ASUS) - de ezért nem tom érdemes-e egyáltalán 20ezerrel drágább erősítőt venni, hogy HDMI-n tudja fogadni a dolgot...Ja és a tévét? Csak mert abban meg van HDMI, meg sztem koax is kell legyen (Pana 37PV70), józan paraszti ésszel azt mondanám hogy ha koaxot akarok, HDMI --> tv --> koax az erősítőbe, zenénél meg nemtom, de valószínűsítem, az Ódigy jobb hangot csinál mint a VGA...
gog: akkor a médiában megnézem mielőtt megveszem, de csak nem annyira barmok, hogy kiégetik maguknak...
-
FefeeX
veterán
válasz
canniball #2996 üzenetére
Hát, a médiában nem kapcsolt ki, pedig ráhúztuk a "Blast the Speakers"-t és elég komolyan teljesített...(Odatekertünk neki, 9 előtt 10 perccel már úgyse sokan voltak benn) Most nem tudom, mit tegyek. Nem találtam olyan adatot a könyvében - neten, amiben írna minimumot...
Te mit vettél helyette?
-
FefeeX
veterán
Hali, a választottam egyelőre H/K AVR-132 és mellé JBL SCS 178
Élőben meggyőzött a médiában, nagyon jó hangzása van, szinte élnek együtt... Kérdésem, hogy ez megfelelő-e, vagy kb 150-ből lehet-e jobbat is kapni (5.1 házimozi rendszerhez)
JBL-hez jár gyárila kábel, vagy venni kell? Ezek a tűzállós cuccok hogy is vannak pontosan?
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest