- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Erről mi a véleményetek? [link]
Sokáig azt hittem, hogy kacsa, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem. Az oké, hogy adómentes (és talán emiatt bevallani sem kell), de mi a logika abban, hogy ha a saját, adózott jövedelmemből megvett palack után visszakapom az 50 Ft-ot, akkor az úgy tekintendő, mintha az egy bevétel lenne? Pedig azt az 50 Ft-ot én csak egyszer kaptam meg, elköltöttem, majd visszakaptam, tehát mintha el sem költöttem volna, de ez alapján mégis olyan, mintha összesen 100 Ft bevételem lett volna...
Up the Irons!
-
Faby
senior tag
válasz
zsoltzsolt #323 üzenetére
Nyilván nem neked kell megjavítani, hanem az üzletnek/üzemeltetőnek.
Te annyit tehetsz, hogy folyamatosan reklamálsz az üzletnél, hogy javíttassák meg, legyen elérhető a szolgáltatás. Illetve elmész máshová, ahol működik rendesen.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz
zsoltzsolt #319 üzenetére
És erre ez a megoldás, hogy ne használd?
Nem inkább meg kell javítani, vagy lecserélni a hibás eszközt?Én inkább azt érzem, hogy a bolt a cetli felé akar terelni...
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Nekem eddig 100/100 az elfogadási arány.
Mondjuk ilyen berakós automatával még nem találkoztam, eddig 2 fajta volt, az, amelyik csak az 50 Ft-os palackokat tudja, ezek az egyutas csomagolások, és volt olyan, ami a többutas, üveg palackokat is tudja, de egyiknél se kellett sehova belülre dugni a telefont, csak az olvasónak megmutatni.
A gyorsabb lebonyolítás miatt kezdőképernyőre kiraktam a qr kódot, így az alkalmazást se kell megnyitni, flottul működik.#316blueye:
Nekem volt úgy, hogy a kis .... kölyök ott lebzselt az automata környékén, és elkunyerálta a cetliket. Aztán amikor nálam látta, hogy nincs cetli, nagyot nézett
Igaz, ez még az elején volt, azóta ilyennel nem találkoztam.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Miért nem használjátok a banki utalást?
Nincs üzlethez kötve, nem kell vacakolni a pénztárnál, nincs lutri, hogy az önkiszolgáló kassza elfogadja-e, a visszaváltás után nem kell bemenni az üzletbe levásárolni, vagy visszakapni a pénzt és még ami nem jut most eszembe.Sokkal kényelmesebb, gyors, és papírmentes.
-
mokalade
tag
Spar önkiszolgáló kasszánál megjelent a Repont utalvány beváltási lehetőség. Nem is hitegettek vele, hogy lesz ilyen, de láss csodát. Mondjuk még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
Mai kedvencem: "Ne dobd be a palackot!" - büntiből nem kaptam érte 50 HUFot, még jó hogy nem maradtam ki a következő körből
Van humorérzék beépítve, olyan mint egy társasjáték amiben nem is akarsz játszani. Persze nem dobtam én semmit (6ost se)
-
"Vannak (nagy) üzletek, ahol takarítják-ürítik stb. és mindig működik, én ezekre a helyekre járok és szinte sosem kell várnom."
Egyetértek, magam is így járok el.
"Persze a rendszer sok sebből vérzik"
Ez is igaz, bár talán enyhe túlzás volt Fred részéről evégett a k.anyázás... nyilván más a vérmérsékletünk.
-
blueye
veterán
Most már van bőven tapasztalatom. Vannak (nagy) üzletek, ahol takarítják-ürítik stb. és mindig működik, én ezekre a helyekre járok és szinte sosem kell várnom.
Persze a rendszer sok sebből vérzik, az a gép pl. aminél az azonosításhoz " be kell helyezni" a telefont azt nem kellett volna megvenni. -
Fred23
nagyúr
Többször küldtem már el fejben a jó k. anyukájába, aki ezt a rendszert így kitalálta, most bekommentelem ide is, ha nem is érdekel senkit.
Nem működik normálisan a rendszer, nem lett volna szabad ezt így elindítani, minimum ezernyi módon túl kellett volna biztosítani. Megint, már sokadjára fölöslegesen fáradtam, most éppen egyetlen működő automata volt, és hozzá 25 méteres sor. Nem vártam ki.
Inkább lemondok a pénzről, és megy az első kukába az egész nálam lévő pakk, bár tán jobb lenne a REpont elé üríteni, aztán szedje, akinek kell.
-
tomy86
addikt
Az applikációt használom és számlára kérem a pénzt, úgyhogy nem ilyen probléma volt. Miközben raktam a gépbe a palackokat nem is figyeltem a kijelzőt, csak a végén láttam, hogy eggyel kevesebbet számolt és így csak 7 palack árát utalta át 8 helyett. Hibaüzenet sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
Rodzser Mór #306 üzenetére
Miután naplózta, hogy sikertelen a nyomtatás, aztán a napló szerint eltelt 3 perc, és a papírcserés üzenetet már akkor dobta, amikor a személyzet kinyitotta az ajtaját.
Felteszem - jóhiszeműen -, hogy ha a személyzet ki tudta volna cserélni a papírt, akkor kiadta volna a nyugtát és kész (mint egy pénztárgépnél, kb fél perces rutin), de nem tudták kicserélni... Azt már nem láttuk, hogy annak mi volt az oka, de az biztos, hogy becsukták az egész kócerájt, tehát a gép úgy maradt, ahogy a fotón van, mi meg elkullogtunk... Akit előttem lehúzott, az elengedte azt a 250 Ft-ot, nem tehetett mást.
Hosszú távon sok kicsi sokra megy alapon spórol azért a MOHU rendesen.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Pont az előbb volt majdnem szerencsém visszaváltani néhány flakont, de az automatából éppen kifogyott a papír, így az előttem próbálkozó 5 flakonjáért elviekben nem kapott semmit...
A személyzet megpróbált papírt cserélni, de némi várakozás után végül nem járt sikerrel, így üzemen kívül helyezték a gépet, én megúsztam annyival, hogy majd máskor próbálkozom, de aki előttem volt, szerintem nem kapta meg a pénzét.
Közben sikerült egy fotót is lőnöm a képernyőről, azon is látszik, hogy még függőben van az utolsó művelet.Ami még jól látszik, hogy viszonylag sok cuccot váltanak vissza és elég gyakran is kell ürítgetni, szervízelni, amire a személyzet valószínűleg nincs felkészülve.
Up the Irons!
-
blueye
veterán
Ma először vert át az automata, 3 palackot adtam neki és csak egy százast ígért érte, nem volt cancel
-
Oké, köszönöm a pontosítást.
-
válasz
zsoltzsolt #294 üzenetére
Jó, hogy pont a 12. kiadást említed, mert emlékszem rá, hogy ebben történt a változás. Utána is kerestem, 2015-ben történt és pl az Index is irt róla (link a mellékelt cikkben), de máshol is szembejött a hír, nyomtatott és online sajtóban egyaránt. [link]
Példák:
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Zsolt,72 #293 üzenetére
Szerintem ez nincs a helyesírási szabályzatban
A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás
A magyar helyesírás szabályai (AkH.) – helyesiras.mta.hu
82. pont -
válasz
Rodzser Mór #292 üzenetére
Úgy változott, hogy mindkettő helyes formátum. Az aktuális Helyesírási szótár is lehet támpont. Anno elég sok cikk született erről a változásról, magam is a sajtóból értesültem róla. Nem értek egyet vele, de tudomásul vettem.
-
válasz
Rodzser Mór #290 üzenetére
Nagyon nehéz volt megszoknom, mert a 80-as években jártam általános iskolába, illetve érettségiztem, és az akkori szabály a megszokott nekem (korttyal). Pár éve változott a helyesírási szabályzat, ami már lehetővé tette a kortytyal változatot (nekem is borzasztó látni, leírni, de ez van).
-
Faby
senior tag
Kíváncsi vagyok, mikor írják át a felső határt mondjuk 5 vagy 10 literre
-
slice14
veterán
Csináltam róla screernshot-ot és elmentettem Google Wallet-be és onnan szoktam beolvastatni.
Az jóval kisebb, mint a REpont appban lévő QR kód.
Eddig egyből beolvasta.Nem tudom mit csinálnak a MOHU-nál.
De azt is el tudom képzelni hogy az üzletek b@..akodnak a gépek net kapcsolatával, hogy inkább levásárolják a visszaváltás összegét, mert az ugye csak abban a boltban vagy boltláncban vásárolható le.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
The Stig
kezdő
Valamit nagyon mokolhatnak,mert 2 napja nem enged bankszámlára utalni.Hibát ír.Nem érvényes Qr kód,érvénytelen felhsználó stb.
-
vargalex
félisten
válasz
zsoltzsolt #274 üzenetére
Érdekesen ellentmondásos a kiírás. Ha nem működik a QR kód olvasó, akkor hogy tudja azt mégis beolvasni???
Alex
-
Rage47
veterán
válasz
zsoltzsolt #274 üzenetére
Ahány bolt, annyiféle automata. Ez is hogy sikerült így...
-
slice14
veterán
Nagyszerű. Jött egy frissítés, de a vonalkód beolvasásnál ugyanúgy nem visszaválthatót ír. (Android )
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
Faby
senior tag
Nekem is gondom volt/van a vonalkódokkal, és az én általam beküldött screenshotról is vargalexnek simán visszaválthatónak írta.
Egyébként telepítés utáni (vagy teljes adattörlés után) első indításnál nekem is jó, de ha kilépek, és vissza (be se kell zárni az alkalmazást, csak háttérbe tenni), már nem ismer fel semmit.Android 14, HyperOS 1.0.8.0, POCO F6
Ettől függetlenül, ahogy írták korábban, az automata simán visszaveszi a palackot, szóval én felhagytam az ellenőrizgetéssel.
-
atos30
aktív tag
Update: 2 órás késéssel, megérkezett a pénz, az alkalmazásban is megjelent a kifizetés . Azt még nem értem, hogy az alkalmazásban miért nem jelent meg azonnal. Azt gyanítom, hogy a gép nyugtázza a tranzakciókat, de épp nincs internetelérhetősége és amikor helyreáll az internetkapcsolata, akkor küldi el ténylegesen az adatokat.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
EmberXY
veterán
Ez a magyar valóság.
Ez a probléma már sokunknál felmerült, és sokan szóvá is tették. Személy szerint én is kommenteltem egyet az applikáció alá okt. 15-én a Play-en, arra azt reagálták, hogy már dolgoznak rajta. Azóta frissítés még nem jött rá, jelen állapot szerint aug. 28-i verzió van fent még, szóval türelem, úgyse lesz jó a büdös életben sem.
Szerk.: az automaták ettől még visszaveszik az üveget.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
atos30
aktív tag
Na most nekem se jött meg 2 utalás. Kicsit frusztráló, hogy semmi bizonyítékom nincsen, hogy mennyit váltottam vissza. Se az alkalmazásban nem írja, se egy papírfecni, semmi . Csak amikor a gép kiírta hogy átutaltuk a bankszámlára. 5000+1500.- .
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Spec
őstag
Az 5000 Ft-os korlátnak utalásnál éppen a fordított esetben lenne értelme szerintem. Mármint, hogy minimum 5000 Ft kell ahhoz, hogy utalással kérhesd. Az alatt csak áruházi kupon. Nevetségesnek, és teljesen feleslegesnek érzem, amikor egyesek pár 100 forintokat utalgattatnak a számlájukra. Tök feleslegesen terheli a hálózatot, az a rengeteg tranzakció.
És nem, nem indok, hogy jajj én nem akarok sorban állni a kasszámnál, meg jajj nekem a pénz kell, nem a kupon, és hasonlók. Ok, akkor gyűjt össze annyit, hogy meglegyen a limit, és akkor váltsd vissza, ne hármasával.
Na de minvel nem így működik, hanem pont fordítva, úgy valóban semmi értelme"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Már hivatalosan maximum 5000 Ft bolti utalványt tud adni esetleg átutalás is maximalizálták 5 ezer Ft-ig bezárólag. Meg lehet oldani a problémát, többször tranzakciókat lehet végrehajtani.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
KISDUCK
addikt
Mennyit szokott csúszni az utalás?
-
Tehát fogyasztó védelemhez kell fordulhat.
-
EmberXY
veterán
Akkor ez érdekessé teszi a helyzetet, mert nálam azóta már többször is sikerült előállítani a problémát...
Naprakész az app, netkapcsolat OK, ha bejelentkezek, ha nem, először tökéletesen működik, amint találok egy olyan vonalkódot, ami nem visszaváltható, onnan kezdve már mindegyikre azt írja...
Aztán adattörlés, utána ismét ez...
Xiaomi Redmi Note 11, bár ennek kéne legkevésbé számítania.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
A Repont appal kapcsolatban lenne egy észrevételem/kérdésem, már leírtam máshol, de javasolták, hogy itt is kérdezzem meg: [link]
Up the Irons!
-
vargalex
félisten
Annyira nem pereskednék, hiszen a repont.hu fogyasztói visszaváltás oldalán is ez szerepel:
Írod ezt egyébként azután is, hogy mokalade kolléga leírta és le is fotózta azt, hogy mi áll az utalványon.
Alex
-
mokalade
tag
válasz
kleinguru #230 üzenetére
Az a biztos, ha ki lesz próbálva. Nekem nem tiszta, hogy miért, mire hivatkozva próbálná bárki máshol beváltani a Repont utalványt, ha arra fel van tüntetve a felhasználhatóság helye.
Lidl: " ... az üzletlánc összes magyarországi üzletében ... "
Aldi: " ... kizárólag az utalványt kiállító üzletben ... "[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Hát, nem tudom. Én utoljára egy Penny-ben kaptam utalványt (egyébként az utalást szoktam választani), de arra konkrétan rá is nyomtatta a gép, hogy csak Penny-ben levásárolható. Sőt, itt írta korábban egy kolléga, hogy üzletláncon belül is nehezen fogadták el egy másik városban...
Alex
-
-
Más országokban sem jellemző, hogy ne legyenek kivehetőek. Tanulni kell a hajléktalanok, hogy ne guberáljanak, különben levágják a kezeit, nem most majd talán a következő években, mikor megjelenik az állami magyar király vagy állami nap király, majd ő megmondja mik legyen a hajléktalanok sorsa.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kleinguru #222 üzenetére
Szia! Bármelyik bolti utalvány bármelyik boltban visszaadható, pl. Interspar esetében nem olvassa a vonalkódot, csak úgy a pénztár gépen hozzáadódik, de készpénzre nem váltható vissza, csak levonható bármelyik élelmiszeren.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
zsoltzsolt #219 üzenetére
Legyen szó akár kuka, konténer, azok mind a MOHU tulajdonában vannak.
-
zsoltzsolt
addikt
Akkor amiatt kell valakit büntetni, mert szemetwl vagy tönkretesz valamit. Láttam kukázót, hogy palackokat keresett, de amint kiesett egy egyéb szemét, azt azonnal dobta vissza a kukába. Szóval, csak amiatt, hogy kiveszi a kukából az nem bűncselekmény a szememben, legalább ezek is az újrahasznosított anyagok közé kerül.
-
válasz
zsoltzsolt #210 üzenetére
Sokan panaszkodták a repont automaták összepiszkolodásokra, van amelyik leöntve valami folyadékot a felületre, sőt néha összehányták is.
Azért nem megengedett a guberálás, cigányok nevében se, pl. lomtalanítás során.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, tegnap banki átutalást kértem a visszavitelkor, de nem jött meg a pénz azóta sem. Történt már mással is ilyen? Ilyenkor mi a teendő, h bizonyítom, h volt ilyen? Benyelte a pénzt és így jártam? Ja mellesleg kiléptetett az app, és nem tudok visszajelentkezni, mert bejelentkezéskor (login) nem lép be, csak "pörög".
-
Végre meg fogják büntetni 65 ezer Ft-ban, akik guberáltak a szemétből a palackokat és repontoztak piszkosan, vagy közmunkára is mehetnek.
Végre egy jó álláspont.
-
(i)
lelkes újonc
Mert a Repont oldalon írnak a többutasról egy mondatot, azt annyit. A Spar oldala meg kicsit felb*szta az agyamat ezzel:
“Újratölthető, többutas palack
Visszajut a gyártóhoz, ahol újratöltik.
A betétdíjjal kapcsolatos információt keresd az áruházban a polci árjelzőn!”Tudjátok mit? Majd minden második 25 ft-os üveg után én is nyomtatok egy 50 ft-os kamu címkét, aztán szépen megy az egyik üveg automatába, a másik meg egy szelektív gyüjtőbe.
Környezetvédelmi szempontból helyesen járok el, a betétdíjaknál nettóban szintén korrekt vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
(i)
lelkes újonc
Egyetértek az elemzéseddel a 25 ft-ot illetően. Az app-ban azért nem ártana egy plusz mondat.
Amúgy hogy lehet beváltani, s nem visszaváltani? Mert én sem tudom, hogy hogyan. Felteszem, elzavarnak azokból a boltokból, ahol a konkrét terméket nem is forgalmazzák. Azaz először meg kell fejtenem, hogy hol vettem. Utána hová menjek, ha már az automatákat is kültérre helyették több helyen? A pénztárhoz veszekedni? A boltokban belül sem visszaváltó, sem beváltó pontok nincsenek.
-
Faby
senior tag
Repont-uvegvisszavaltas-kikoltoztetes
Palackvisszavaltas-elelmiszer-athelyezes
Úgy fest, nem annyira jó az üzletekben elhelyezett visszaváltó automata, már az áthelyezéseken gondolkodnak.
Ilyenkor azért megkérdezném, ezt nem látták előre?Másrészről meg tudom érteni, ezt ma egy vidéki üzletben láttam, a vásárlók e mellett a szeméthalom mellett mennek el, ha be akarnak lépni az üzletbe (szándékosan nem írom, melyik üzlet, nem ez a lényeg, hanem az, hogy ezt mi, vásárlók csináljuk).
Amikor jeleztem az üzletben az áldatlan állapotokat, annyit kaptam válaszul, hogy nincs rá kapaciásuk takarítani. Bár úgy tudom, kötelességük lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Hamár az alkalmazás.
Ugye szenvedtem korábban a vonalkódok felismerésével, minden palackot nem visszaválthatónak jelzett.
Frissítés se javította meg.
Viszont, ha minden adatot törlök, tehát nem csak a gyorsító tárat, és újra bejelentkezek, akkor az első alkalommal jól működik a felismerés, visszaválthatónak felismeri azt, ami visszaváltható, akár DRS, akár többutas, ki is írja korrektül milyen palack, pl a korábbi képeimen látható Piroska szörpöt. De amint kilépek az alkalmazásból, vagy csak másra átváltok, háttérbe teszem, és úgy lépek vissza, akkor már megint nem működik, mindent nem visszaválthatónak jelez, azt is, amit 2 perccel korábban még jól felismert visszaválthatónak.
Nem tudom, mi lehet a kínja, itt elengedtem a vonalkódozást, szerencsére az automaták eddig mindent jól kezeltek, amivel etettem őket.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
atos30
aktív tag
Írtam a Mohu-nak, hogy mobilinternetről nem akar az app működni android alol. Ma meg is jött a válaszuk, hogy több bejelentésük is volt az elmúlt napokban emiatt és dolgoznak a problémán.
Mára meg is javult!Szerintem év végére lesz ez az egész rendszer teljesen gatyába rázva.
Mindenesetre az elmúlt hetekben drasztikusan csökkent a környékünkön az eldobált palackok száma.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Spec
őstag
válasz
mokalade #200 üzenetére
Ezek a problémák amiatt adódnak, hogy egyes termékek még csak nem régen kerültek fel a rendszerbe, és az automata adatbázisa (valószínűleg helyi hálózati gubancok miatt) nem frissült még, emiatt nem ismeri fel. Előbb utóbb minden autómatához megérkeznek a kódok, és meg fogja enni. Sajnos azt kell mondjam nem érdemes kapkodni a visszaváltással, simán megéri parkoltatni a palackokat 1-2 hétig otthon. Addigra rendszerint mindenhol lefrissülnek a kódok.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- EAFC 25
- Autós topik
- GTA V
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest