- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jolti05 #28928 üzenetére
Én egy másik tipust láttam egyszer (nem az erősitőét).Egy csavar fogta az elemtartónál utána szét lehetett pattintani hátulról előre,de feszegetni tilos,Utána le kell csavarozni a nyáklapot,alatta van a gumis fémérintkező,na annak az alját a nyáklapon kell megtisztitani és kontaktspray-el befujni. Csak száradás és próba után szabad összerakni.Ha nem mükszik ezek után akkor annak a gombnak vége. Az egész tisztaságot,precíz odafigyelést igényel.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
jolti05 #2691 üzenetére
a 20a 30ezer ft volt. 14nm szobában volt, de magas, talán azért nem volt elég. majdnem elég volt. több véleményt nem tudok róla mondani, mert csak ezt hallottam Heco-ból. a mostani polkaudio lehet, hogy csak azért tetszik jobban a teljesitményén kivül, mert 25cm-es és könnyebb neki mélyebb hangokat előállítani, de nekem a 20-as majdnem tökéléetes volt, akkor a 30-as biztos az lenne
szerk: polkaudio psw-10 - 48k
-
válasz
jolti05 #2684 üzenetére
Szvsz jó ár érte, bár nagyon régen volt alkalmam hallani Vitas subot, így már nem is nagyon emlékszem, milyen volt. :S
A Sub-hoz RCA-RCA kábel kell, de kapható direkt Sub kábel is (valóban hozzáértők szerint azzal célszerű összekötni, én nem tudom, nekem a Yamahához alapból adtak). Ha jót akarsz, akkor inkább egy Hifi boltba menj be, és mond el micsoda és milyen hosszú kell, és hogy nem akarsz aranyárat fizetni érte. ^^
Kapható az MM / Saturn stb. üzletekben is általában ilyen kábel, de elég borsos áron, talán 10e Ft körül volt egy 5 méteres. -
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2628 üzenetére
"Továbbá: 30e-ért egy Heco Vitas Sub30A megéri?"
Az attól függ, hogy volt használva eddig. Egy ilyen hangszóróvásárlás mindig lutri. Ha tőlem vennéd, azt mondanám megéri, mert én nem szoktam hangosan hallgatni semmit. Persze nem mindenki kíméli a hangfalakat, hazaviszi és egyből feltekeri max-ra a hangerőt, és úgy hallgatja állandóan. Ez nem éppen kíméletes módja a bejáratásnak.
Egyébként mostanában nem láttam Vitas Sub30-at, de anno 50e körül volt az ára, úgyhogy ha tudod hogy az előző tulaj normálisan hallgatta, akkor szerintem megéri. Csak szerintem bazi nagy hangfal.Én egyszer szemeztem vele, néztem a méreteit, úgy nem tűnt olyan nagynak, mint amikor meglátod élőben. Amikor megláttam a boltban csak azt mondtam, hogy " te úr isten, hova teszem ha megveszem? elfoglalja a fél szobát." És ahhoz képest, hogy mekkora monstrum, nekem a sokkal kisebb JBL Balboa sokkal szebben szólt, kb ugyanabban az árkategóriában. Aztán a végén nem vettem semmit -
Cleinor
tag
válasz
jolti05 #2626 üzenetére
Ez megnyugtat
Hazahoztam a Yamahám.... Hát egyszerűen imádom
Mondjuk még nem sikerült belőni a digitális kontaktust a gépemmel, de egyenlőre még próbálkozom mielött titeket nyaggatlak.
Meg holnap az lesz az első hogy beszerzek sok sok coax kábelt, átalakítót stb..
De idáig a csak ajánlani tudom a Yamaha RX-V363-ast.Szegény szomszédok...
Nekem élvezet, nekik ébresztő, pláne ha meg lesz a mélynyomó... Ac-dc Thunderstruck-ra kifejezetten jó ébredni
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2419 üzenetére
Én hallgattam Heco vitas sub 25A-t és nem voltam tőle elájulva. Ugyanott hallottam JBL Balboa sub-ot is, és meg kell mondjam, ég és föld a két sub. Természetesen a JBL javára. Persze hozzá kell tenni, hogy a Heco legalább egy 10-15 ezerrel olcsóbb. Szívesen meghallgatnék egy Polkaudiót is, de ahhoz sajnos még nem volt szerencsém.
Egyébbként mi van az erősítőddel? Felhívtad már a szervizet? Kíváncsi vagyok, hogy mi van vele, mert nekem is hasonló erősítőm van. -
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2386 üzenetére
A papírját mindenképp meg kell nézned, hogy hova kell vinned szervizbe. Aztán felhívni őket, hogy elég e csak a távirányítót bevinni. Így már szinte biztos, hogy a távirányítónak van baja, lehet, hogy megsérult benne valami alkatrész. A múltkor a tesóm járt hasonlóképpen a telefonjával. A kocsiban kiesett a zsebéből, 20-30 centiről beesett az ülés alá (tehát nem esett nagyont), és aztán nem működött néhány gombja, mert pont úgy esett le, hogy megsérült a bllentyűzetvezérlő chip.Tehát ha neked is a leejtés óta ilyen, akkor gyanús, hogy valami hasonló alkatrészprobléma lehet az oka.
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2379 üzenetére
Csak a hangerőszabályzó gombok reagálnak ilyen lassan, vagy a többi gomb is? És ha az erősítőn állítod a hangerőt akkor megy rendesen ahogy tekered a gombot, vagy ott is olyan lassan reagál? A távirányítókban nem nagyon vannak nagyméretű kondik, sőt, még alkatrész sem nagyon.Általában van rajta egy chip, meg pár apróság és kész. Persze elég ha a leejtéstől csak egy apró alkatrész forrasztása elengedi, és kész a káosz.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
jolti05 #2303 üzenetére
Nem volt hibás amikor kihoztam tavaly karácsonykor!Aztán anno tavaly nyáron elszált a mélynyomo vittem gariba állt bent közzel 2 honapot!vissza kaptam a gari lejárta elöt kb 2 héttel!haza vittem össze raktam megint csak szar volt a mélynyomó azaz ugyan olyan volt mint ahogy bevittem!!Aztán nem régg olyan honapja szó szerint elfüstölt a mély azaz a mékynyomonak van 1 kivezetés a "doboz" elején és abból ömlött a füst!Ezek után hangkarin kikapcsoltam a mélynyomot meg a középsö tekeröt lecsavartam ami a mélynomot szabályoza!És ugy kb 1 hete bekapcsoltam pattant 1et és azóta semmi sem megy nem is reagál semmi!
Ha esetleg tudsz nyugotan ajánhatnál 1-2 jho erösitőt meg mélynomot! -
Flow
senior tag
válasz
jolti05 #2298 üzenetére
Igen, lehet. Nekem is olyan van. Annyi, hogy az aljzat végében foglal helyet a dióda.
Van olyan toslink végű kábel, amire ráteszel egy apró átalakítót, vagy direkt ilyen is létezik. Pénteken megyek venni, 3m 1500Ft fém csatikkal... Nyilván nem felső kategóriás, de a célnak tökéletesen meg fog felelni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2295 üzenetére
nem,csak vicceltem,köszönöm a bókot.
évekkel ezelőtt volt amelyik boltnak elmeséltem mit akarok,és publikálom,meg reklámfelület,benne volt a buliban.megirtam,hű,meg minden,de miért irok rosszat a cuccról... igy többet sem kaptam-nem is kértem kártyákat.dobozosat meg nem szoktak odaadni,ha előre szólok,h esélyes,h visszahozom,mert nem lehet eladni. amugy a ZSis úgy jött,h visszaviszem.sőt,elsőre túl sterilnek tűnt,más hifisek is kritizálták.mindaddig mig nem kapcsoltam ki a CMMSt(sajna gyárilag be van kapcsolva).aztán azóta is ez a mérce hangkari terén nálam.a másik meg a régi TB kártyám.az meg a zenélős fajta volt.
no a DTS azért tűnt dinamikátlannak,mélytelennek,mert a DTS mélye külön csatin megy.nem lehet,h ezt nem tudta átkódolni 4.0ra?
amugy a DTS jelszintje alacsony,de ettől még a dinamikatartománya nem rossz ám.azért nem véletlen ez az etalon. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2289 üzenetére
kedves
nem csodálom.a hecok mindig is irdatlan jók voltak ár/kellemes hosszan hallgatható élményben.
én hangkaris kérdésemre senki sem tud válaszolni? egyikre sem?
kénytelen leszek kölcsönkérni néhány au4est tesztre.mint a régi szép időkben,amikor hétvégéken keresztül teszteltem,hogy beleférjek a 3 napos visszavitelbe -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2274 üzenetére
na itt kezdődik a szubjektiv rész
hát valami vagy irtó preciz, vagy valami élvezetesen szól.vagy a kettő együtt,de az már a millás kategória.ezért ócsósitunk minden alkatrészen.tehát nem lesz lineáris a frekiátmenet sem,fázis sem,ráadásul tehetetlensége van a hangszórónak.ezért szinez.
a zenéknek meg van jellegzetességük,van ami inkább kicsi hangnyomás mellett is pontosabb átmentet igényel,és van ami inkább igényli a mélyek energiáját,és nem baj a hangszóró tehetetlensége. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2259 üzenetére
egyszer részletesen elmeséltem a wharfim történetét.ez jellegzetesen nyomulós,lapos karakterű 2.5utas cucc.100ezerért vettem 9éve. kapott egy visaton magasat összesen 5ezer Ft értékben, meg kikötöttem egyik mélyet,és egész hifis lett
kicsi volt a 2 db 20as mélyközépnek a kb 40 literes levegőtérfogat.másrészt kevéssé rezonált a doboz.teljesen kinyilt.a végére elérte egy 60rugós visaton szett minőségét jazzben.
viszont visszakötöttem,mert hát ugye nem csak jazzt hallgatok,meg hát basszus kést szúrtam saját szivembe,hogy meghallgattam egy kb felébe kerülő cuccot,és hifisebb volt.legalább akkor a jellegzetes középmélye visszakerül.
jelen pillanatban apocaliptica meg dream theater ami erőssége,jazzt ezen nem érdemes hallgatni továbbra sem.de ezen a két előadón eléri amit tud jó minőségű jelet adva.acdc, meta viszont már kevés ennek, tőlük most több részletet lenne képes megjeleníteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2248 üzenetére
a realtek csak digit analóg átalakitó,a chip maga a soundstorm.adi is csinál DA átalakitót soundstorm alá.
mindenesetre az analóg jel minősége nem a soundstormtól függ,hanem a DA átalakitótól,és annak összeszedett zajától.integtál cuccok ebben gyengék. digit kimeneten jók csak ezek igazán. -
yakuza.tora
addikt
válasz
jolti05 #2226 üzenetére
Azt elhiszem!
Gyönyörű "kis tornyok". Az az igazság, hogy a 800-as két alsó hangszórója van leválasztva a mélynek. Mivel ezek 130 mm-esek, elméletileg nem a legideálisabb a mélynek. De! Az erősítőben be tudom állítani, hogy akarok-e a front hangfalakra bass hangzást tenni. Így nagyon szépen megjeleníti a mély tartományokat is. Természetesen egy subládával nem tudja felvenni a versenyt!!! Főleg nem a Magnat BetaSub 25A-val! (ez rendszerint a Rolling Stones koncert DVD közben szokott egyértelmű lenni.
)
Egyébként a jó minőségű papírmembrán a hangzás tekintetében még előnyös is lehet! (pl.: Magnat Quantum sorzat) A tartóssága viszont már más kérdés..."Mikor adod el a hátsókat és a centert?" Nem mostanában tervezem!
A hátsók egyébként sem lennének olcsók, ugyanis 2db Vitas 600-as!!!
-
törölt tag
válasz
jolti05 #2225 üzenetére
Szia! Először is köszi a reagálást!
Kb 1 éve ruháztam be egy több méteres kábelra, aranyozott csatikkal a végén, ami a digi jelet vitte eddig is a coax out -om ból a régi alaplapomon. (ASUS A7N8X-E Deluxe). Ezen nagyon pöpec volt a hang, a soundstorm tette a dolgát. Tudtam állítani az alaplapomon hogy analóg vagy digitális kimenet menjen, hangszín, mennyi hangszóró stb... Most egy ASUS P4C800 as alaplapom van, és ebben meg soundmax integrált hangkártya van. De ezzel.... Voltam az asus oldalán, letöltöttem drivert, de a digitális kábelemmel ez a hang valahogy hibás. Digitál üzemmódban 2 mód küzül kéne válszthatnom, dolby digital, ill. virtuál. Erre meg az analógnak megfelelően van egy rakás beállításom, neo 6, mátrix, stb... nem sorolom. A poén az, hogy amikor rámegyek az alaplapi hangk. telepítő varázslójára, mutatja a képen a hátsó jack dugókat, hogy hova rakjam a centert , bal jobb, hátsók,... digtiális ra való coax ki nincs is rajta. Az alaplapon meg ott az coax out. Nem értem. Nem érzékeli hogy ott van bedugva a kábel?? Valami kell még az alaplapon?? Szenvedek vele, de eddig semmi.
-
-
Flow
senior tag
válasz
jolti05 #2219 üzenetére
Nincs optikai kimeneted? Én mgpróbálnám, 1,5 méteres kábeleket 1x00 forintért dobálnak. Tudtommal az rx-v361-en is van optikai bemenet. Rendesen szól az a két kis hangszóród? Nem lehet, hogy más az impedanciájuk? Vagy már a géped nem hajlandó olyan jelet küldeni?
Fury: Gép alatt notebookot értek, csak arról fog szólni. Már tonnaszámra gyűlik a lossless...
Szívem szerint én is a Dalít választanám... szolid, elegáns, nem giccses...á áá... nagyon tetszik. De nincs annyi pézem rá.Spdif? szerintem egyről beszélünk. Vagy nem
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2177 üzenetére
igazából egy vicc,hogy jutottam hozzá.mondjuk ingyé volt
sulinet,42ezer FT.helyett 0.
nagyon sok éve megvan,3 költözést túlélt nálam,most meg amolyan 2. jószág. párszor nekifogtam tuningnak,de megállapitottam, h csak rontani tok rajta.bezzeg a wharfi hangfalaimat könnyen ment.sokat filóztam,h eladom őket, mondván szinte sosem használom,pláne a családi házban nem lesz helye,de ezek után nem kéne a mostani piaci árért elkótyavegyélni.majd jó lesz a köv generációnak 15 év múlva
és akkor ma ezt a régi 3600ot már nem is gyártják?csak a gyenge utódját?
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2166 üzenetére
semmi érdekem sal ellen szólni,egyszerű tapasztalat.szar alapanyagból szarul megtervezett cuccok.kitiltanám ha tehetném.
bezzeg a genius hangfalai árukhoz képest nagyon nagyon jók egytől egyig. van egy ilyen 5.1esem is itthon,és az ára nevettséges minőséget sejtet,de 80Hzre állitva a keresztváltót, meglepő hangra képes.a mélye ugyan pontatlan,és nem megy le 45Hz alá,de ennyi pénzért,sőt 40-50rugóért nem tok hirtelen jobbat.mondjuk nekem még az első pár példányból való van,azokat kicsit jobban odafigyelve rakták össze(csillapitás,illesztések kiöntése),de ezeket az olcsó tuningokat az ujakon is meg lehet csinálni.
erősitőre kötve feltétlen javul a minősége,pláne jobb kábeleket használva kinyilik a cucc.
sztem közép-alsó kategóriás kábeleket érdemes hozzá venni,de erősitőt már neminkább tedd félre a zsetont. -
Rover623
félisten
válasz
jolti05 #2156 üzenetére
de csak most jutottam el oda, hogy lassan szeretnék hozzá venni hátsókat, meg egy centert, a lehető legolcsóbban (sajnos).
Akkor még ne vegyél. Gyűjts tovább.
Csak azért ne vegyél szarokat, hogy "legyen"...a surround-nál alapvető, hogy az összes hangfal egy családból származzon...a legjobb, ha teljesen megegyező hangszórókészletet használ az összes hangfal.
A centeren pedig nagyon sok múlik, a legtöbb beszédhang onnan jön...fontos hogy jó minőségű legyen.
Az optimális megoldás tehát az lenne, ha hátra is két Vitas 500-as kerülne, előre pedig egy Vitas Center2.
Engedmény: hátra Vitas 200.
Mivel a Vitas család kifutott (már tavaly is kifutó volt, gondolom ezért csaptál le rá), nehéz lesz találni ilyesmit. Az ilyen darabonkénti építkezésnél figyelni kell rá hogy csak olyan cuccost vegyünk, amihez a többi darab még kapható lesz... -
válasz
jolti05 #1323 üzenetére
Az a fórumozó én voltam.
Lent már írták miért nem jó igazán zenehalgatásra (például a kizárólag 48Khz-es álllandó átkonvertálás miatt). Én bármelyik olcsóbb hangkarit tudom ajánlani, ami támogatja optikai kimeneten a 44.1-et és/vagy a 96/192kHz-et.
Ha mindenképpen X-Fi, akkor még esetleg szerintem nézz rá az Auzentech X-Fi Prelude-ra. Én is szemezek vele, ha kijön hozzá a Dolby Digital Live / DTS Connect támogatás...
-
válasz
jolti05 #1321 üzenetére
Itt ebben a Multimédia fórumban is van Hangfalépítő topic. Az AVX.hu és az AVForum.hu oldalon is van DIY (Do it Yourself - Csináld Magad) alfórum. Érdemes őket meglátogatni.
Ha bírod az angol nyelvet, akkor meg csak google, és beírod a DIY Speaker kulcsszavakat, kapsz vagy kétmillió találatot...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1281 üzenetére
Figyel, lehet hogy mégis jobban jársz ha eladod és veszel helyette egy olyan külső hangkártyát ami tudja a 96KHz-s jelet küldeni koaxiális-on, akkor lesz helyed a tunernek is.
Igazán nem is értem hogy minek adták ki az audio verziót.Egyszerűen nem tudok rá jönni, de most komolyan.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1281 üzenetére
A különbség a multi és a digitális között hogy a multihoz kell dts kódoló szoftver, mert a hankártya nem tudja, és valószínűleg az erősítőd először átalakítja az analóg jelet digitálissá aztán vissza, szóval lehet hogy szebb lesz a hang, ha digitálist adsz neki.
Ja és ha az erősítő csatornánként 24bit/192KHz-s ellenben az hangkártya 24bit/96KHz-jával akkor meg pláne.
Ezért mondtam hogy én inkább azt használnék a helyedben.
Viszont a digitálisnál asszem van valami gond a játéknál, pontosan nem tudom, de azt hiszem csak sztereó lesz, de ez nem olyan nagy gond, tud csinálni virtual surround-ot az erősítőd. -
törölt tag
válasz
jolti05 #1277 üzenetére
Akkor talán először a "Basic setup"-al állítsd be az erősítőd. Van benne hang teszt is. Addig ne is menj tovább amíg ez nem lesz jó! A lemezes teszt majd ahhoz kell hogy a pc-t teszteld, hogy jól nyomja-e ki a jelet.
Ha analóg bemenettel használod akkor csak akkor lesz valós több csatornád ha a multi-chanel bemenetre kötöd. Ha csak sztereó bemenetet használsz akkor értelemszerűen csak többcsatornás sztereód, vagy virtuális többcsatornád lesz.
A helyedben én inkább spdif-et használnék.
Ha nem spdif-en keresztül van összekötve akkor hogy a fenébe világít a PCM? Ez lehetetlen.
Illetve, láttam a erölködőd könyvébe hogy van valami pcm mód, fogalmam nincs hogy mi a fene az, de talán azért.
Biztos vagy benne hogy jó helyre kötötted?
Hogy ki menjenek a jelek az spdif csatin, három dolognak kell teljesülnie:
-Át kell állítani a hangkártya progijában, hogy az ott menjenek ki.
-Ha több hangkártyát használsz akkor csak az aktuális alapértelmezett lesz használatban, ha a lejátszó progiban nem állítottad át hogy csak egy bizonyos kártyát használjon.
-A lejátszó progit úgy kell beállítani hogy spdif-en küldje tovább a hangot. -
törölt tag
válasz
jolti05 #1261 üzenetére
Nos, ha 4 hagfalat kötsz be, gondolom a ki kapcsoltad az erölködőben a nem használtakat, ha nem akkor az a gond, mert az erősísítő dolga rákeverni a sub és a center csatornákat a 4 hagfaladra.
Teszt lemezzel vagy filmmel teszteld a, hangkártya tesztje nem mindig(vagy egyáltalán) nem jó spdif-en.
Amikor zenét játszól le akkor pl. pcm jel megy, tehát akkor azt kell kiírnia. Ha nem akkor valami beállítás gond lesz.
Lehet, hogy nem érzékeli automatán, hogy milyen jelet kap, és át kell kapcsolgatni az erölködőt? Esetleg nézd át könyvét még egyszer.
Vagy kapcsd ki(ha lehet ilyet) a hangkártya beállításaiban a 3d-s effektet meg az ilyen marhaságokat. Én csak analog kimeneten használom az xfi-met nem is néztem a digitálissal.
Ja meg a vistában(ha azt használsz) állítani kell esetleg a vista hangbeállításokban is dolgokat, pl a hogy milyen jeleket tud fogadni az erősítőd, ami le van tiltva az nem fog kimenni. -
törölt tag
válasz
jolti05 #1236 üzenetére
Zene alatt is, konkrétan én szebbnek találtam a magas tartományt, 48-on fémesebb volt.
Nem akarok lukat beszélni a hasadba,csak gondoltam szólok, próbáld ki.
Én pont úgy választottam alaplapot, vagyis fontos szempont volt hogy minimum 2pci legyen, a tuner meg a hangkártya miatt, és a hálókártyámnak sajna nem maradt hely ezért vennem kellett egy pci-e-st. -
válasz
jolti05 #1236 üzenetére
Mindent összegezve mégis elképzelhető hallható hangminőségromlás?
Szerintem nem.
Jól értem, hogyha felnyomom 96kHZ-re(ez a max) a Sampling Rate-et, hallanom kell, hogy szebben szól? Mi alatt?
Megfelelő forrás esetén (ie.: FLAC, és hasonló források) kihallható. Egy sima, agyontömörített MP3-nál nem valószinű.
-
válasz
jolti05 #1227 üzenetére
Nem tudom, hogy az EW-be mit akartak rád sózni, de nekem a belinkelt kábelem van, tuti jó.
A 44.1, 48, 96, 192Khz a mintavételezést jelenti, a nagyon értelemszerűen jobb, bár kérdés kihallod-e (én 48 ill. 192khz-en próbáltam, FLAC-oknál azért kijött az, hogy a 192-es tisztábban szólt, viszont ha "csak" hallgattam (MP3, játékok, HD rippek), azért komolyabb különbségeket nem hallottam ki, most is 48khz-en megy, mivel a Terratec Aureon 7.1 PCI ennyin küldi).
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #1227 üzenetére
Valahogy éreztem, hogy Realtek hangkártya van az alaplapon. Szerintem azt ha digitális kimeneten keresztül kötöd az erősítőre akkor sem fog úgy szólni, mint az X-fi az analóg kimenettel. Ahogy Cifu is mondta, az egy jóval gyengébb képességű hangkártya. Egyébként meg a minőségben nincs különbség a két kimenet között, csak annyi, hogy a digitális nem szedi össze a zajokat. De ha nem nagy távolságra kell elvinni, és elég jó a kábel, akkor ennek sincs jelentősége. Nálam gond volt, mert kb 10m-re van a gép az erősítőtől. Ezt már nem nagyon lehetne analóg kimeneten összekötni.
Ráadásul sokkal több a kábel, mert ugye digitálisnál csak 1 kábelen megy minden.
-
válasz
jolti05 #1202 üzenetére
Milyen kábellel tudom ezt megtenni?
lapon az OUT-ba, erősítőn koax-ba?
Igen.
Hangminőségben észre fogok venni bármilyen...romlást?
Hát... A probléma ott van, hogy ezen a deszkán egy régebbi Realtek zajkeltő van, ami csak 48khz-es kiemenet támogat. Ebből a szempontból rosszabb, mint egy X-Fi analóg kiemenetről. Abból a szempontból viszont jobb, hogy semmiféle zajt nem szed össze gépből.
Egy apróságra felhívnám ugyanakkor a figyelmed: ugyan DVD-knél, HD rippeknél nem lesz gond a térhangzással (azt csak át kell engednie magán a hangkártyának), de megszólaltatni csak sztereóban tudod amúgy. Akár zene, akár játékok alatt.
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #1202 üzenetére
Kérdéses, hogy milyen hangkártya van az alaplapon. Ha valami gagyi, akkor lehet minőségromlás az X-Fi-hez képest, de amúgy a digitális kimenet jobb, mint az analóg,mert nem szed össze mindenféle zavaró jeleket, és messzebbre is elvihető. Egyébként nekem is van egy TV tuner a gépemben, és valamiért a digitális kimeneten nincs hangja. Csak nem tudok rájönni, hogy miért. A sima analóg kimeneten szól rendesen. Amúgy az alaplapon van két bemenet, egy cd, és egy aux, már próbáltam mind a kettőre csatlakozni, de egyik esetben sem szól. És csak a tunerrel van ilyen gond, mert minden más szól, ugyanis nekem is digitális koax-szal van összekötve a gép az erősítővel.
-
punish3r
aktív tag
-
Nem kell félreérteni.
Egyszerűen arról van szó, hogy amit mondasz, az egy mozifilmnél még igaz többnyire, de itt ugye játékokról is szó van, hiszen gépre van kötve a hangfal. Játékok esetén teljesen normális, hogy elöled-mögötted, akárhonnan szólhat a beszéd (Half-Life 2 és társai esetén, vagy RPG játékokban, például). -
-
punish3r
aktív tag
aha így van! most meg még azt vettem észre, h a beszédhangok minden satelitnél jóval halkabbak, de pl. robbanások meg minden más megfelelő hangerőn szólnak! ez mitől lehet?
jah és CCCP kodek pakk van fenn jelenleg! amúgy a satelitek hangerejét külön tom távirányítóval állítani, da alapből akkor se kellene h halkabbak legyen a hátsók!
asszem inkább X-Fi totyikba írok, nem offolok itt tovább...
[Szerkesztve] -
Yepp, pontosan ez a helyzet. Egyszerűen olyan erővel szólal meg, hogy maga a mélynyomó is elkezd mozogni. Nem a doboza maga, hanem doboz kis súlya okozza a problémát. Ha a mélynyomó talpát fogom, és szorítom a földhöz, akkor is megszűnik a rezonancia.
Amúgy relative szépen szól, nyilván nem hasonlítható egy negyed millás KRF sub-hoz, de azért érezni a gyomorban pl. a vadászgépek hangját a Red Flag-ben. -
-
Pl. hangkésleltetés (asztali lejátszóknál vagy HD-s műholdvevőknél a kép és a hang kitömörítésekor felléphet az a jelenség, hogy a két kitömörítés eltérő sebessége miatt a hang csúszik a képhez képest, a SkyHD pl. tipikusan ilyen), tömörített zene javítás, stb.
Azt mondjuk még mindig nem vágom, hogy miért támogat a Kenwood olyan kódolást, ami 6.1/7.1-eshez kell, de mivel a Kenwood oldalán hibaüzenet fogad a típus ismertetője helyett, ezért ez a rejtély már megoldatlan marad... -
MooN00
aktív tag
Nem nagyon volt viszonyítási alapom, de én maximálisan meg vagyok vele elégedve (SAL). Ha hangosabban kell szólia, akkor sem jön zavarba, nem torzít, nincs oda nem illő magas hang sem. A külseje nagyon szép, főleg a csúcsos membrán
. Szakértő szerint nem a legjobb , ha egy síkban van a két hangszóró a csipogóval, de én eddig nem vettem észre semmi torzulást , se semmit.
Össz. vissz. nagyon jól szól. Egyedül a 4ohm aggaszt, de ahogy nézem az RX V361 -es képes 4ohm-ot leadni (, de lehet ez csak sztereó-ra vonatkozik).
Van SAL márkából egy egész 5.1-es szett (ún. Dream márkacsalád), amit akár részenként is meg lehet venni. Ha neked szükséged lenne Rear szórókra, akkor nézz körül náluk, mert lehet kapni kb.7e forintért darabját. (Mélynyomót viszont ne keress, mert az egyik frontba van beépítve).
Igazából az igazi 5.1 miatt kéne nekem az a Yamaha cucc (v361). Bár csak 12m² -es a szobám, de ki szeretném élvezni.
-
Dolby
senior tag
Rendben. Akkor tehát ez nem az az árkategória ami az ismerősömnek kell
És esetleg használtan sem lehet ebből kihozni valamit? Bár azt hiszem ezeknek nem megy az ára annyira lefele mint a PC-s cuccoknak :-P
Illetve bár a topic nem ezzel foglalkozik de nem nagyon találtam olyat ami erre alkalmas. Sztetek milyen minicuccot éri meg vásárolni 40-50 körül? vagy azok között nincs akkora különbség?
Üdv -
ricpet
tag
Szia,
Igen, Ő az:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=9894591&pnr=10001&foto=1
Igazából én Vitas-t még nem hallottam. Jó sokat meghallgattam és szerintem ez a szett ennyiért ingyen van. Eszméletlen nagyot szól még sztereóban is. Ugye ez a Vitas továbbfejlesztése, így sokkal rosszabb nem lehet.
Már csak a mélynyomót várom, mert külföldi fórumokat olvasgatva nagyon dícsérik.
Na meg az erőlködőn töröm a fejem, hogy melyiket lenne a legérdemesebb -
Zsolt!!
aktív tag
-
jolti05
őstag
Hogy ez a hozzászólás hogy kerül ide...
mind1
cafat: Nincs gond a méretével, termetes minden sugárzó magához képest. A center és a hátsók is rendben vannak. Színre sem rossz, bár a szövetnek nem a legjobb az anyagaMély az tényleg nem jön belőle... De mélynyomóval szerintem jól szólhat
Legalábbis úgy hallottam
Ha engem kérdezel, és jót akarsz, HecoElfogult lettem velük kapcsolatban. Ha jó vételt szeretnél, feljebb -asszem- írtam, hogy a Dunakeszi Auchan-ban van még 1 pár (kiállított darab) Heco Vitas 500-as. Kegyetlenül szól. Ahhoz hozzácsapsz pl két Conan rear-t 8e-ért, plusz 7e-ért egy Yamaha centert (valami ilyemit szeretnék én
) és baromi jó vagy
39+8+7=54e Ez nagyjából annyi, amennyit rászánnál, nem?
Az én erősítőmön válthatsz, A/B. Vagy ez, vagy az, vagy semmi. A kettő együtt nem tud szólni (szerintem).
Erősen elgondolkodtam kell-e nekem mélyládaEz a Heco nagyon durván kitolja a mélyet!
Az álmom[link] Nem érdekel, hogy használt, lenne pénzem, venném-vinném
-
cafat
aktív tag
A SAL-ba az tetszik, hogy szép nagy darab. Az viszont hogy mély nem nagyon jön belőle ezért nálam nem jöhet számításba. Igaz nem tudom a Jamo-val mi a helyzet mert szólni még azt sem hallottam. Nem igazán van időm egyelőre hallgatózni, ezért kérem a Ti véleményeteket. Akkor valószínű hagyom ezt a subláda építősdit, és inkább gyűjtögetek valami jobb gyárira. Az A/B csatorna nálam szól egyszerre is, házibulin már volt rákötve négy láda, és gondnélkül szóltak.
Igen, tudom hogy minden csak pénzfüggő, ezért is mondtam hogy most 50k szánok rá, majd később max egy subládát mivel szeretem a mély hangokat. -
Reiko
tag
Szerintem sincs különbség melyik csatiba rakod!
Na akkor kicsit bővebben ...
A gépben van egy hangkari, amin van digit kimenet. Ha a géped digitálisan tömörített jellel találkozik, akkor azt kell neki mondani, hogy hagyja békén és küldje tovább (SPDIF passtrough) az erőlködőnek! Ha nem tömörített, hanem sima sztereo, mint pl játékok/winamp stb, akkor a digit kimenet egy úgynevezett PCM sztereo jelet továbbít az erősítőnek!
Érdemes normális házimozis kábellel átküldeni a jelet, mert anno nekem, amikor az olcsó kínai kábel küldte simán belehallottam mindenféle külső zajt, mint mobiltelefon/lámpa lekapcsolás stb ...de szutyok volt..de azóta szupi
aztán, ha bemegy a jel az erősítőbe ő felismeri és ki is írja neked, hogy hány csatornás jelet lát stb.
Amikor pl zenét hallgatok én 5ch stereo-t használom, mert a prologic beállításoknál nekem kevés a mély (de ezzel semmi gond ..azért van ennyi féle hangzás - egyébként a prologicok sztereoból próbálnak térhangzást kelteni). Ha dvd-t nézek akkor az 5ch stereoról el kell váltani a prologicra, de a gépezet ott egyből átvált dolby digital feliratra és már küldi is az 5.1et
Egyébként én házilag készített hangfalakról hallgatom - 2 front és 2 rear, centerem még nincs, de ezt be lehet állítani, hogy arra ne küldje a jelet! Mélynyomónak pedig hiszitek vagy sem, de tökéletesen megfelelt nálam egy autóba való passzív láda és erősítő
Persze kisebb módosításokkal, azaz kell hozzá egy 12V-os áramforrás, amit egy régi AT-s tápból kreáltam!
Imádom ezt a rendszert - főleg, hogy a nagyját magam csináltam és sztem baromi jó hangja van .. a szomszédok szerint is
Csak néha kicsit bemelegszik az erőlködő, amikor tartósan 0dB környékén hallgatom -
Reiko
tag
Igen, az a két eset van ami _Lacos_ is ír!
Nálam egy creative audigy 2zs van, amiről a digitkimeneten megy át a hang. Így a dolby/dts ..stb kódolású hangok simán átmennek (de pl MediaPlayerben be kell állítani, hogy ne encodeoljon, hanem küldje tovább a jelet) és az erősítő szétbontja őket!
Bár érdekes módon nálam, ha dts jelet küldök gépről az erölködő felé, az dolbynak ismeri fel - ha ugyanígy dts-t küldök, de pl dvd lejátszóról, akkor meg felismeri
szal ha így küldöd, akkor az erölködőn egy PCM felirat világít majd, ami vagy a dolbykat, vagy sima sztereot visz át (amikor pl zenét hallgatsz winampról), de ott már lehet variálni a dsp beállításokkal -
_Lacos_
tag
''Így hangzásban érezhetek majd bármi különbséget?''
Ha átkötöd, megtudod. A csavarós csati nagyobb mechanikai stabilitást ad, és valószínűleg nagyobb felületen is érintkezik, mint a csiptetős.
Szerintem a hangzásbeli összkép miatt érdemes lenne maradnod a Heco-nál (a legjobb az lett volna, ha a típus is ugyanaz). Háttérnek sztem elég a legkisebb típus is: Heco - Victa 200, centernek meg Victa Center 100.
Toshibashop-on is érdeklődhetsz, mert van kirakva az oldalukon Vitas 200-as 15ért akciósan. [link]
Subot nem igazán tudok ajánlani, de állítólag egy jó sub 100nál kezdődik...
Ha nem ragaszkodsz az egyazon márkához, itt is nézelődhetsz : [link]
5.1, két eset van:
- digitális összeköttetés: csak a DolbyDigital és DTS hangú filmek fognak többcsatornán megszólalni, a többi forrás (zene, játék) pedig stereoban, de ezekre meg az AVR-en használhatsz valamilyen DSP-t (PLII music/movie).
- analóg: 3 kábel, bekötve az AVR multi-channel input-ba. Ilyenkor a DD,DTS hangsávú filmeket a géped fogja dekódolni. Játék, zene pedig mehet surround módban.
[Szerkesztve] -
zozi80
csendes tag
Hehe, jó volt olvasni, hogy tetszik a cucc, használd sokáig örömmel!
Kérdés. Néhány oldalon azt olvastam, van a yamahához egy mikrofon, amivel be lehet lőni egy adott helyen a csatornák hangerejét. Ez filmnézésnél jöhet jól. Van ilyen mic. hozzá?
Én leginkább akusztikus zenét, rockot fogok hallgatni rajta. Arra milyen? Te milyet hallgatsz? Hogy tetszik?
Asszem megvárom a következő saturnos leárazástHol érdemes meghallgatni a cuccokat? Úgy rémlik, a mm-ban szoktak összerakni demora dolgokat.
-
csizzah
aktív tag
Hi,
A Sal-nál a 4 csatlakozó a bikábelezési lehetőség miatt van, két kábellal is kell szólnia a mélynyomónak, mikor én hallgattam szintén így volt összekötve, és szólt is a mély mert kézzel odanyúltam, és valmit mocorgott, csak hát nem igazán volt hangja....
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- ASUS RT-AC68U
- Hobby rádiós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest