- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Apple Watch
Aktív témák
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
Diplomata #9626 üzenetére
így szereztem már a "szettet"
ugy még nem hallottam, hogy minden csatorna jo lett volna...
RCA kábellel van összekötve
és a negatívok nem jók csak a centernél vagy nem tudom, mert ha a centernél hagyom a pozitívot és a negatívokat cserélem akkor nem jo csak a centernél, viszont ha fordítva csinálom akkor az össze pozitívnál jo... -
-
skoos
őstag
válasz
Diplomata #9617 üzenetére
Vennék én sztereót, de 50%ban mégiscsak filmnézés lenne a főtevékenység, és nem láttam még sztereó erősítőt HDMI képesnek. Ráadásul a hangot le kell tudja választania a HDMIről. Ezt meg még a 307es nem is tudta. A 308 már igen.
Nem hiszem, hogy a sztereót tovább bővíteném...de erre még a jövő rácáfolhat.Egyébként az igaz, hogy ne a plusz 5e legyen visszatartó erő....de most komolyan, sztereó rendszerben, lesz más hangja a kettőnek?
Köszi!
-
Vidala
senior tag
válasz
Diplomata #9595 üzenetére
Általában igaz a műszaki cikkekre, de sajnos ez a kategória nem egészen így árazódik általában (legalábbis az elmúlt 2-3 évben, mióta az árakat is intenzívebben figyelem). Valóban kereskedő függő, de "nagy áresést" csak elvétve tapasztaltam. Inkább a már említett csomagajánlatokat. Pl. most kicsit bánkódom, hogy nem most veszem a HK AVR 255-öt, mert DVD 39-el 199-ért nyomatják, külön pedig még mindig 170
De neked legyen inkább igazad.
Sanci38: Bocsi, igazad van, csak gyorsan futottam át az árakat, és ez a hely elkerülte a figyelmem. 279-ért láttam a legtöbb boltban.
Codek ügyben meg neked legyen igazad, én kevésbé hiszek benne (1) tényleg ezeket jelenti (2) mennyi értelme van ez alapján dönteni. Már most is annyi formátumot tud, aminek a töredékét se lehet igazán kihasználni, de végül is ki tudja mi lesz 5-10 év múlva. Még mindig örülhetünk ha tisztességes DD, vagy DTS hangja van egy mozinak, ezek HD változatai pedig még csak mostanában kezdenek "elterjedni". Persze érdemes a jövőre gondolni, de megint arra tudok utalni, amit nemrég feszegettünk: ahhoz bizony már a hangfalakra is rendesen kéne áldozni, mert különben sütheted a szuperkodekeket.Továbbra is azt tudom mondani, hogy nem ezek lennének nálam az elsődleges döntési szempontok. Pl. a hang mellett a kényelmes, egyszerű kezelhetőség / funkcionalitás is előrébb van ezeknél.
Amúgy nekem az ilyen "mindent beleszerelünk és rengeteg csatlakozót meg funkciót ráaggatunk" már kicsit bazári feeling, ezért szegény Onkyo nálam egy lépéshátrányból indul, persze ettől még biztos nagyon kafa és az árelőnye is vitathatatlan. -
Vidala
senior tag
válasz
Diplomata #9484 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, de tulképp egyszerű: szolgáltatások + teljesítmény / ár alapján elég jó a többiekhez viszonyítva. Én mondjuk nem csak ez alapján döntenék (döntöttem), mert néha a drágább az olcsóbb hosszú távon. Meg ahogy mondod, a füleinkkel is érdemes próbálkozni a választásnál, mert csak azok lesznek a végső alanyai a cuccnak. Mondjuk ebben az alsóbb árérzékeny szegmensben valószínűleg óriási különbség nem fog adódni, több fog a hangfalakon eldőlni.
Legalábbis az én megfejtésem szerint.
(Viszont tanulság a korábbi hozzászólások alapján, hogy a kézikönyvek előzetes olvasgatása javasolt a kellemetlen mellékhatások megelőzése végett.)
-
snail1981
tag
válasz
Diplomata #9304 üzenetére
16 nm-es szobában használom. Nem tudom megfogalmazni, hogy milyen amikor hallgatom, de amikor az üzletben kipróbáltam ezeket a hangfalakat sztereóban, teljesen másképpen szóltak. Itthon valami nagyon hiányzik belőle. A hangfal nem lehet ennyire gyenge. Az elhelyezésükkel sem lehet probléma. A meglévő Yamahánál nem sok beállítási lehetőség van amikor "no effect" állásban van, tehát itt nem lehet elállítva semmi. Esetleg ha tudsz valamiről amiről én nem, akkor szólj. Lehet valami hibás az erősítőben?
Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért adtad el és mit vettél helyette? -
Vidala
senior tag
válasz
Diplomata #9280 üzenetére
Így van.
Gondolkoztam még, hogy bedobjam a polcsugárzó ötletét, de épp KTTech-nél szóba került, illetve azt sem tudjuk (még), hogy mekkora a szoba.
Amúgy egy "normális" polcsugárzó sem kisebb lényegesen, csak az "alja" hiányzik. Amit ha állványra teszünk, akkor majdnem ugyanott vagyunk, sőt árban sokszor így drágább, mintha az álló megfelelőjét - ha van - választanánk (persze ahogy megy fel a hangfal ára, úgy törpül el az állványé, egy-két extrémebbet nem számítva) -
KTTech
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #9208 üzenetére
Sok éve pihen a padlásomon egy őskori lelet, pontosabban egy 2000-2001-es Roadstar DVD-játszó, azon is van digitális hangkimenet. Még sosem láttam olyan lejátszót, amin ne lett volna. Egyszerűbb és olcsóbb, mint dobozon belül dekódolni és analóg 5.1 kimenetet tenni rá.
-
vtechun
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #9137 üzenetére
A szubláda ideális helyének meghatározására vonatkozó ötletedhez némi módosítás szükséges! A fő hallgatói pozícióba, fotelre, kanapéra, ahol Te ülni szoktál, oda kell helyezni a mélynyomót, a körbemenés pedig kúszva, négykézlábra erszkedve történjen, hiszen a láda a földön fog elhelyzkedni.
A surround dobozok lehetnek távolabb egymástól, mint a frontok. Ha oldalfalra szereljük őket, akkor nem is lehet másképp. -
snail1981
tag
válasz
Diplomata #9001 üzenetére
Természetesen effect off-ban hallgatom és minden alapállásban van. Nem tudom, hogy mennyi idő kell egy ilyen hangfalnak, hogy bejáratódjon de ezek kiállított hangfalak voltak, tehát már voltak hajtva valamennyire. A boltban mindenképpen tisztábban szóltak. Kábel esetében lehet az probléma, hogy a bekötésnél mindkét végére érvéget raktam? Tehát nem közvetlenül a réz érintkezik hanem előbb az érvég.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Diplomata #8995 üzenetére
Most nekem a pio van meg vagyok vele elégedve!
De a piot cseréltem anno. én egy STR-DG500 ast adtam a csávó a mostani piomat és egy 10est hát szerintem megérte mert sokkal szebben szól ez a pio mint a régi sony sokkal szebben selymesebben szól és kb ugyanazt a hangerőt tudja -
vtechun
veterán
-
x64
aktív tag
válasz
Diplomata #8896 üzenetére
Szerintem a HDMI (és a DVI) kábel nem szed össze zajokat. Ebben (is) különbözik pl. a VGA-tól...
"- Azt írja a zinternet, hogy ha megveszem ezt a drága kábelt, akkor szebbek lesznek a színek, nagyobb a kontraszt. Tényleg?
- Nem. A HDMI kábelen csak nullák meg egyesek rohangálnak: ha a kábel jó, akkor épségben odaérnek a túloldalra és ugyanazt a végeredményt kapja az ember bármiféle kábel esetén.
- És mi van, ha nem jó a kábel?
- A színek akkor se fakulnak ki, ellenben durva képhibákat fog produkálni a TV (villodzó kis „szikrák”, képremegés, extrém esetben egyáltalán semmilyen kép). Ha rossz a kábel, azt észreveszed. Ha viszont nem rossz, akkor a maximális képminőséget nyújtja."Forrás: HDMI kábel FAQ, Logout, Házimozi rovat
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
Diplomata #8828 üzenetére
Még nem egyértelmű a dolog. Ugyanis, amíg nem látta szakember a tőle vásárolt tunert, addig meghagyom számára az "ártatlanság véleményezése" státuszt. De ha kiderül, hogy mégsem szállítás közben sérülhetett, akkor vissza származtatom neki, és vissza fogom kapni az árát is. Ezt azért merem ilyen biztosra mondani, mert megvan rá a hátterem, és ha nem sikerülne diplomatikus úton rendezni a dolgokat, akkor: nem irigylem a manust....
Nem az átverés anyagi értéke a mérvadó, hanem a princip. Én mindig korrekt vagyok, ezt elvárom az "üzletfeleimtől" is! -
tkazmer
addikt
válasz
Diplomata #8822 üzenetére
valóban, tényleg sosem volt házimozim, csak ha ez a mostani hifi kimúlik vagy nem találok hozzá szakembert (van itt a környéken egy mindenes szaki, de arra egy tavaly év végi eset óta nem nagyon bíznél semmit), akkor gondoltam, váltok, nem gond az ha jobban szól
egy ilyesmi cucc [link] teszem azt a te lejátszóddal összekombinálva, esetleg még hozzágányolva a meglévő hangfalakatmilyen lehet?
-
törölt tag
válasz
Diplomata #8807 üzenetére
A Logitech Z-5500 és a Genius SW 3600 nem zúgott, s az erősítő sem zúg. Igaz, a hangszórók sisteregnek, de ez más hiba lehet.
Olyan tippet már olvastam, hogy érdemes lehet nem földelt konnektorba dugni - de itt külsőre mindegyik konnektor földelt. Nomeg ha a többi szerkezettel nem volt ilyen gond, akkor nem tűnik logikusnak, hogy az elektromos hálózatban keressem a hibát.
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #8694 üzenetére
Ki kellene próbálnod mondjuk egy Arcam AVR300-ast, aminek 7x100 W (8 Ohm) a specifikált teljesítménye és 1,2 KW a max. áramfelvétele. Nyakamat teszem rá, hogy nem találnád túl erősnek.
10 hónapig használtam ilyet, de volt nálam 350-es és 280-as is. Sajnos leálltak a Diva széria gyártásával, pedig bitang jó volt mindegyik.
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8692 üzenetére
Kösi. Első emberkének írtam 14.én regeltem is az oldalra, tegnap járt fent, de nem válaszolt. 2. linkre meg már írtam, fixáltuk is a dolgokat. Annyi, hogy van ahol azt írják a AVR130as 5*30Was és AVR132 5*45W-os és mint mondottam a 130as elején van 3 potméter és vagy 6al több gomb van rajta:S Tehát esztétikailag az újabb szebb...
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8687 üzenetére
Na beléptem a Médiarákba
Megnéztem, a JBL SCS178 4ohm-os, mert némely oldalon 8ohmosnak volt feltüntetve. Hangzásvilágban lépcsőfokokkal szebb a JBL HK erősítővel a JAMO S406 hoz képest Jamo sub200-al Pioneer erölködővel. Az eladót megkérdeztem, hogy hogy van ez pontosan az erősítő azt írják 8ohm-os szettekhez jó, a szett meg 4ohomos. Az mondta csak a HK erősítői jók hozzá (Onkyo,YAMAHA,PIONEER kizárva) és az mondta egy idő után beáll rá a tekercs... (Még ha kapcsolós lenne mint némelyik Yamaha azt talán meg is érteném) Én néztem nagyokat, mert szerintem ilyen nemlétezik. Írtam pár nagyobb oldalnak is ahol együtt tesztelték a kettőt de még nem jött rá még válasz... Úgyhogy most vesztegelek a pénz megvan... De dönteni nem tudok...
Az AVR132 szimpatikusabb formavilág, kevesebb gomb, elején nincs +3 poti, de nem találok eladót...
-
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8669 üzenetére
Egész nap böngésztem ismét Harman Kardon AVR-132-t kerestem találtam is, és érdekes erre meg az van írva 8ohm-os szettekhez van. Állítólag a JBL szetthez a HK erősítő az ajánlott, lentebb adtatok valami linket ahol a kettőt együtt tesztelik. Meg elég sok helyen lehet a kettőt együtt kedvezményesen kapni, de akkor hogy van ez valójában? Mert elvileg 6ohm-os rendszernél 4el használni annyira nem lehet gáz, de min8ohos erősítőt 4ohmos hangfallal használni az már kicsit rosszabb lehet...?
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8653 üzenetére
Van egy kis bibi Yamaha RX-V730RDS-nál utána olavastam azt írja ha balra kapcsolom akkor a front 4ohm a többi min 6ohm kell hogy legyen. Nomármost akkor
"Egy két példa erősítőre: Denon AVR 1603,1604=35e,39e Yamaha RX-V730RDS=45e Harman Kardon AVR-132=46e Sony STR-DB 780QS=43e"
Az impedancia miatt csak a HK és a Sony erősítő felel meg csak a JBL SCS178 hoz
Jól értelmeztem a helyzetet?
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8653 üzenetére
Megnéztem az általad felsoroltakat még be is lehet szerezni. AVR 1603-1604 és a Yamaha ami tetszik, node a három közül melyik lehet a jobb választás? A JBL cs178 a Jamo S406-hoz képest szerinted miért jobb választás, azért kérdem mert külsőre nagyon megfogott a jamo, de sajnos a külső ilyen ármagasságban nem dominál annyira, hogy rosszat vegyek, és már mondta pár ember, hogy a jamonál a fent említett jbl jobb, de sajnos senki nem mondta el, hogy pontosan miért is...
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8645 üzenetére
Nekem konkrétan, erősítő és hangfalszett kellene (5.1). PC-ről fog menni egyenlőre X-Fi Xtreme Music Hangkarim van, de lehet cserélem majd Xonar D2X-re. A lényeg, hogy 100k körüli összeget tudnék rá szánni, ahogy nézegettem erősítőből csak használtat tudok venni, de ha úgy van hangfalszettből vennék újat. JBL cs178-al kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy kérlek mond el miért jobb választás a jamo helyett, mert számomra olyan kicsinek tűnik a szettje, a subjáról csak jót hallottam, de a többi hangszóró nagyon kicsi...
-
kisbuba
tag
válasz
Diplomata #8608 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor azt mondod, hogy csak hangkártya beállítási problémám van.
Az lenne az igazi számomtra, ha játéknál is menne az 5.1 rendszer, mert már elég sokat költöttem a rendszerre, tv-re, pc-re. Szerinted, ha én is hasonló megoldást szeretnék ONKYO SR307-nél, mint a Yamaha-nál, akkor melyik csatlakozókra kellenne kötnöm a pc-t.
Segítségedet előre is kösöznöm. -
hétalvó
addikt
válasz
Diplomata #8119 üzenetére
Persze, de neked nem egy hisztis marantz-od van mint nekem ami nem képes elviselni egy kis feszültség ingadozást, ha jön egy komoly vihar már vihetem is szervizbe resetelni, ami belső reset csak szervíz és nem keverendő az előlapi 2 gombos combo-val.
Egyszerűen letilt, totel vélemény: "ez ilyen"
Azt mondják a denon-ok nem csinálnak ilyet, azaz képesek rendszerellenőrzést végrehajtani.
Ez van, mi lesz velem, ha lejár a gari.
Eladni nem tudom, mert imádom a hangját.
-
BBéci
legenda
-
madmike
őstag
válasz
Diplomata #8047 üzenetére
a nem túl sok az enyhe kifejezés. Nameg én nem hobbiként tekintek erre a dologra,csupán szeretem ha valami szépen szól. Első lépés az erősítő lenne. a jelenlegi hangdobozaim,meg régi braun cuccok, szerintem ha veszek majd 2 normális frontot,akkor ezek majd jók lesznek hátra,mert kicsik,de szépen szólnak.
-
madmike
őstag
válasz
Diplomata #8036 üzenetére
de egyenlőre csak 2 hangfal lenne rajta és belátható idön belül nem lesz fejlesztés 5.1-re.
amit irtam denon arrol nem tudtok valamit? az a baj hogy nem tudom mennyit érhet. megér egyáltalán 20k-t?
a lejtön lecsuszást unokabátyámnál tapasztaltam, havonta uj hangfalat épit -
Vidala
senior tag
válasz
Diplomata #7988 üzenetére
Miért valószínűsíted, hogy simán lekőrözi? Hallottad őket? Ugyan "a technikai adatok csak tájékoztató jellegűek" de a JBL szatelitjeinek 90hz az alja vs. klipsh 150 hz, ami azért nem mindegy.
Ezzel csak azt akarom mondani - ami az ilyen pici dobozos cuccokra hatványozottan igaz - meghallgatás nélkül botorság ilyesmiket kijelenteni.mope: azon kívül, hogy mozira kellene, mekkora a szoba?
zsoltee10 által ajánlott oldalon érdemes körülnézni, vannak még versenyzők...
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HP notebook topic
- Óra topik
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- E-book olvasók
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest