- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dassler #5319 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Többségében (háttér)zenére fogom használni, így esélyes, hogy a Concept Sub-ot választom. Termetes jószág, a szobámat szerintem beszólná az film alatt is.
A Polk-ot sokan ajánlották keményebb zenére, külsőre is jobban tetszik, a Dali viszont a kialakítása miatt lenne előnyösebb választás. Azt hiszem nem maradt más hátra, mint hogy elmenjek pár CD-vel a Toshibashop-ba, s hallgatózzam. Yamaha erősítőjük is van, így szinte a kinézett rendszert tudom majd kipróbálni.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Dassler #4770 üzenetére
Szerintem te a Jungson-ra gondoltál, nagyon jó kis gép, nekem már sikerült megfülelnem egyszer, csak egy baja van hogy nincs hozzá táv.
-
Secretive
aktív tag
válasz
Dassler #4770 üzenetére
nem olvastam át az egész témát, csak a HM erősítők apropójaként szóltam hozzá, most hirtelen nem is tudom,hogy ki-mit kérdezett.
egy barátom cserélné le az onkyo 575-ösHM erősítőjét (~75W),amit lehurrogtam,mert nincs benne mély és csutkán még röhög a hangfal, hogy csak ennyi szufla van?!
nézegettem,de hirtelen nem tudtam neki ajánlani olyan HM erősítőt,ami akár használtan is elfogadható (populáris, diszkó, instrumental, rock stb.) zenére is és 100 alatt van (meg 100W körül 8 ohmon).a NAD-ot nem lehet valahol kikölcsönözni? azért tényleg kiváncsi lennék, mit képvisel az én szemszögemből...és mennyi is az annyi wattban....
Jongshun-nal egyetemben biztos van még többtucatnyi márka és tpus,amiről nem csak nekem, de másnak sincs fingja sem, de hát én azzal is megelégszem, ha az enyémmel nincs gondom. annyira nem akarok belefolyni se a LO- se a Hi-End-be,mert az sokkal többe kerül,mint amennyit áldozni tudok rá, lés egy végeláthatatlan mindig jobbat és jobbat akarok folyamat elindítója lehet. -
Secretive
aktív tag
válasz
Dassler #4762 üzenetére
CA, mi? valami típus esetleg? nekem ez a márkanév nem ismerős.....
a 315-ös tényleg megfizethető, de nem házimozi erősítő és a 40W nem biztos, hogy elég hangerőt termel egy szinus 100W-os hangfalnál, ettől persze szólhat szépen....a "NAD drága" kijelentést én a házmozi erősítőire értettem,azok közül is,ami 100W-nál kezdődik és új...
Láttam a rendszered, tetszett, elég nagy a tér is hozzá....
-
-
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4507 üzenetére
wharfedale-t hallgattál már? én egy 85 ezres 5.0-s szettet vettem, nagyon hallgatni nem volt lehetőségem a boltban, szép hangja van, de tényleg nem tudom mihez viszonyítani. a MM-ban, ahol vettem nagyon istenítették, hogy árához képest mennyire jó, a saturnban viszont azt mondták h ne vegyem, mert nem egy nagy szám.
azért vettem meg a MM-ban, mert utolsó kiállított darabok voltak, és lényegesen olcsóbban adták eredeti árához képest. ez a VR-300-as szett. -
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4497 üzenetére
pioneer erősítőhöz és wharfedale hangfalakhoz menne. de nincs lehetőségem meghallgatni, hogy melyik kábel lenne jobb, plussz jó eséllyel nem is hallanék különbséget.
szerintem megveszem ezt az ezüstöt akkor, remélem elég a 2,5-ös vastagsága 7 méter hosszhoz is, mert a 2 sorroundnak 7 méteres kábel kell. -
Kobe
veterán
válasz
Dassler #4460 üzenetére
hát igen. Itt vagyok bajban. A H/K t dícsérik, de abból is a kifutó legolcsóbb darab is bő-15e rel drágább, mint a denon, és hangfalakból is amit ennyiért emgkapsz, nem mai darab. Ezért szívom a fogam, mert egyszerűen ebben az árszegmensben nincs smmi alternativa, csak éppenséggel nem mindeninek van akkora szobája/annyi pénze hogy flmillás Bose t vagy KEF et vegyen. Régebben sokkal több jól kifogható darab volt a piacon hangfala terén, msot emg minden 100tól ezdődik
-
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4387 üzenetére
és ez az avr-255-ös jobban szól, mint mondjuk az avr-137-es alapmodell? mert a teljesítmény nem szempont, az extrák rajta, se igazán érdekelnek, mint pl HDMI csati, és az, hogy nem 5.1, hanem 7.1, az se érdekel, a True HD hiányát is kibírom, csak a hangminőség érdekelne tényleg....
tudom, hogy szakboltokban kellene meghallgatni őket, de nincs rá időm sajnos. ezért támaszkodnék inkább a ti tapasztalataitokra. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4356 üzenetére
5ch-s stereo-t tuti tud. Az újabb erősítők ezt biztos tudják. Csakhát pl ha 7.1 a rendszer, akkor már nem tudom, de sztem azokban az erősítőkban amik 7.1-esek, azokban sztem van 7.1 channel stereo. A Denonban is, van direct, 5ch stereo, meg asszem pro logic II-re is be lehetne állítani, ha jól rémlik
Csak én belőttem 5ch stereo-ra, azóta így van. Ajánlatos megkeresni a kinézett erősítő user manual-ját, abban tuti benne van minden
Nekem volt 1 kis segítségem haver által, akitől jött az erősítő, de attól én is átböngésztem a manual-t. Ajánlott beállításokhoz, mi hol van, stb
-
bazsi1000
tag
válasz
Dassler #4328 üzenetére
Én pont a Vardus 300 szettet(85000FT) hallotam egy denon 1306 erősítővel és utána hallgattam meg egy s406 os jamo szettet(45000) egy onkyoval 304 talán és a wharfinak olyan doboz hangja volt hogy az nemigaz és utána meghallgattam az másikat és mintha az került volna majdnem kétszer annyiba szép magasak kellemes de nem sok mély szóval klasszsokkal jobb mint a wharfi.A Rubicont még nem hallotam
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4328 üzenetére
Vagy a Zaldek. Bár azt már nem nagyon lehet kapni... Mert elvileg már nem gyártják. Én cuccom is 5.0. Bár ez "csak" Somogyi Audio
A Zaldek egy Denon AVR-1306-os erősítővel elég nagyon szólt. Filmhez is, zenéhez is bátran ajánlom. Zaldek 2000-front, Zaldek Center, Zaldek 300-háttérnek. Van Zaldek 1000 is, de az inkább frontnak jó, háttérnek elég nagy
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4324 üzenetére
1ik barátom apuja hangfal, és hangszóró javító volt, és ő mondta, hogy látott olyanokat, hogy hú... ragasztva volt minden a dobozba, hangszórok is. És sajnos nekem is volt alkalmam ilyet látni... Meg volt olyan hangszórójuk is, ami nem is volt javítható. Szal pl nem lehetett újratekercselni, stb...
-
törölt tag
válasz
Dassler #4304 üzenetére
Igaz, tényleg csak a szemem nem bökte ki a link!
Köszi a tippeket, úgy látom, nem kell megijedni, van itt lehetőség bőven. Ez a Vogel's tartó tetszik, főleg, hogy 20 kg-ig terhelhető. Biztos masszív szerkezet.Az RX-V1800-ról mik a tapasztalataid, írták korábban, hogy olyanod van, kérdezzelek róla.
Én is ilyenre pályázom idővel, csak egyelőre nincs rá keret. Szintén Yamaha hangfalakkal hajtanám, a mostani tervek szerint elöl is NS-M525 párok szólnának (nagyoknak nincs hely), s egy HD48xx HDMI kimenetén át érkezne az ukáz.Sok-sok film szólna rajta, még több zene, s néha egy-egy jobb fajta játék is.
hackeeeee:
Köszönöm a választ Neked is! A centert akkor lehet, hogy fúrom, van hozzá precíz szerszám, s az azt kezelni tudó ügyes haver. Olyan lesz, mint gyárilag. Előtte azért alaposan körbenézek, hátha találok valami egyszerűbb, frappánsabb megoldást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4309 üzenetére
Igen. Pl haveromnak a Wharfi Zaldek 300-as háttereket fúrni kellett, mert azokon nem volt lyuk.
A centereken viszont asszem nem szokott lyuk lenni, azt ha falra akarja tenni az ember, azt biztos fúrni kell... Sztem. Meg ha ilyen tartóval akarja feltenni az ember, akkor sztem ebből nem árt 2db.. Mert 1 ilyen sztem nem is tudja megtartani rendesen.. Mert ugye 2 hangszóró, és szélesebb is..
-
marcias
őstag
válasz
Dassler #4189 üzenetére
Kb. 60%-ban zenére, de 40%-ban játékra és filmre is használom, és hiányzik egy kis "dübörgés", mert amúgy zenére egész jó ez a Genius, csak nem rezegteti be a szobát, amikor vmi durva effekt van, vagy a filmben becsapódik vmi, stb. Arra gondoltam, hogy ez azért van, mert ebben a kétutas rendszerben a mély-közép egy hangszórón van, meg csak kb. 4". Igazából most az a kérdés, hogy van-e annak értelme, illetve valójában van-e arra lehetőség, hogy ezt a meglévő 2.0-t kiegészítsem egy külön mélynyomóval? Mert zenére nekem "tökéletes" a Genius, csak játéknál meg filmeknél kapcsolnám be hozzá a basszust. A 2.1-ekben pl azért nem gondolkoztam korábban, mert ott a mély hajlamos elnyomni a zenét, a mélynyomó jelenléte miatt.
-
L4D1K
őstag
válasz
Dassler #4179 üzenetére
Köszi a választ.
HD- ban még véletlenül sem gondolkodok, a hd élet 300 felett kezdődik forintban. Mivel sem asztali blu-ray sem PS3 nincs a családban ezért marad a dvd. Az erősítőt is ehhez igazítanám. Tudásban legyen jó, érje el kötelező szintet de ez ne menjen a minőség rovására ( lsd Onkyo-k hd tudással - gyatra hanggal).
Sub-ot meg ezek szerint nem fogok találni 40 körül. Kár mert biztos javítana az összképen. De igazság szerint csak ráadás lett volna.
Csak érdekességképpen [link], nem nyúltunk nagyon félre anno.
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #4152 üzenetére
Dassler: nagyon köszönöm a válaszodat. Mivel nem szándékozom elköltözni a közeljövőben, ezért úgy gondolom, mivel úgysem tudnám kihasználni a nagyobb testvér erőtöbbletét, marad a 110-es.
Még egy kérdés: ma lesz meg az erősítőm, de nincs még mit rákötnöm. A 3 napos cseregarancia miatt ki kellene próbálnom, csak azt nem tudom, hogy hangfalak nélkül bekapcsolhatom-e, illetve van-e így értelme a kipróbálásnak?
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #4127 üzenetére
Dassler: úgy néz ki, marad a JBL Northridge E80 szett, de a sub még bizonytalan már csak azért is, mert eddig sehol nem lehetett meghallgatni. Valamiért az eladók nem akarják a sub-ot bekötni (talán nehéz odacipelni a frontok mellé...), így csak a javaslatokra tudok hagyatkozni. Az egyik eladó a Polk PSW110-et javasolta az említett JBL szetthez, mert szerinte a JBL mélynyomója dörmög, viszont a Polk szerinte pontosabb és nem mellesleg 10 ronggyal olcsóbb is. Talán saját maga ellen beszél azzal, hogy az olcsóbbat ajánlja (vagy azon jobb az árrése
, de már több helyről olvastam a Polkról és csak jót írtak, viszont a JBL-t nézve csak az eladó véleményére tudok hagyatkozni, nem találtam dícsérő hozzászólásokat, sem teszteket rá nézve.
A kérdésem: a JBL Northridge E80-as 5.0 szetthez melyik subot választanád (ha az árát nem nézed, azaz csak a hangja fontos) 15 négyzetméteres szobába (Polk PSW110 vagy JBL Northridge E150P) ???
Válaszodat előre is köszönöm.
-
szubence
csendes tag
válasz
Dassler #4135 üzenetére
Dassler, köszi a gyors választ! Nagyjából fele-fele lenne film és zene (a zene főleg rock és komoly). Egyelőre szerintem hangsugárzónak egy pár régi Heybrook HB1-es lesz, azt fogom elkunyerálni egy barátomtól.
Másoknak esetleg még valami vélemény a fenti két Yamaha és Onkyo erősítőről?köszi
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Dassler #4069 üzenetére
Heló!
Pár napja már írtam. Most azóta mégtovább nyitottam a szemem és lemondtam a komplett házimozikról, mert szánalmasan szólnak (leglábbis amiket írtam) Viszont lenne egy olyan felállás, hogy Yamaha Yamaha - RX-V363 + Sony - SS-FCR4000 5.0 hangfalszett+ Yamaha SW 012es sub. Esetleg ezekről a hangfalakról, tudsz valamit, mert sehol nem láttam őket és nem is találtam róluk semmit. Vagy esetleg ajánlanál valamit a nem túl drága al-, középkategóriában ? Mondjuk erősítő meg hangcucc 100.000-ig. Főleg zenehallgatásra és filmezni kéne egy 25 négyzetméteres szobába.
-
Lipton
őstag
válasz
Dassler #4044 üzenetére
A Jamo 8as szériának nem volt szerintem akkor sem házimozi kiegészítője.
Amikor vettem, nem volt még ez a nagyon házimozis korszak, egy jó ideig
VHS-ről nyomtuk még vele a filmeket.A hangfal viszon elég "nagy", és jó lenne valami "hozzá illőbb" egységeket választani minden tekintetben.
Az adatai:
System: 3-way bass reflex
Woofer: 8" x 2
Midrange: 5"
Tweeter: 1" Dome
Power (Long term): 140W Power (Short term): 200W
Sensitivity (2.8V/1 m): 91dB
Frequency Range: 40Hz - 20kHz
Crossover Frequency: 1000/3000Hz
Impedance: 6 Ohm
Volume (liters): 88
Weight (lbs): 31
Dimensions (HxWxD) inches: 37.4 x 11.6 x 12.4
Overload Protection: YesMivel azóta nem is néztem hangfalakat, nem tudom, hogy most melyik milyennek számít,
vagy mi az amit ezek mellé "érdemes" lenne tenni. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Dassler #4025 üzenetére
Ez a megoldás,hogy a frontok"tekerősek",a többi csíptetős pl a Yamaháknál is így van.Nem értem,hogy ez miért lenne probléma.Nekem 363asom van,mikor megvettem,csak 2 frontom volt,amiket a csiptetös zone B-re csatlakoztattam. Késöbb mikor lettek surrondok(mély és center még várnak)is,beállítottam YPAOvan a hangzást,de mivel csak a tekerős csatlakozón tudja a frontokat beállítani,átraktam a csiptetösröl őket.Hajlamos beparálni az ember,hogy nem jó az erősítő.Először én is leizzadtam,őrjöngve böngésztem a használati útmutatót,átnéztem a kábeleket,de semmi nem történt.Pedig csak egy gombnyomás hiányzott...Mindennap tanul az ember.
-
törölt tag
válasz
Dassler #4032 üzenetére
Én azért bánom már, hogy használt erősítők között nem nézegettem. Ennyi pénzért biztosan tudnék venni jobb erősítőt használtan. Lehet már egy NAD 3020a jobb megoldás lett volna. Persze ennyi pénzért már jobb NAD-ot is lehet kapni hasonlóan régiek közül. Sanszos, hogy előbb-utóbb elkezdem nézegetni az aprókat ezügyben.
-
törölt tag
válasz
Dassler #4030 üzenetére
A kicsik külön? Hát nehéz erről nyilatkozni, mert a rendszer többi elemétől is függ azért. Madzagnak tűzállót használok. A hang elég részletező magasban és középben, én a mélyet sem keveslem, de nyilván jót tesz neki a falak közelsége is. Kicsit azért pedáns jellegű a megszólalás a sok-sok részlet miatt, azaz nem túl laza. Szerintem (saját tapasztalat alapján) valamennyire rá kell hangolódni. Viszont ha kevesebb lenne a részlet, tompább lenne a megszólalás, számomra az nagyobb hátrány lenne (és főleg komolyzenén érezném annak), sajnos kompromisszumos ez az árkategória. Nyilván azért az erősítő jobbra cserélésével még lehetne javítani a hangon, már a tűzálló kábel is nagy változásokat hozott.
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #3997 üzenetére
Dassler: köszönöm, meg fogom hallgatni azért wharfit is, hátha nekem megteszi. Eldöntöttem, hogy TrueHD-s felkonvertálós erősítőm lesz, viszont most bajban vagyok, mert néhány hozzászólással ezelőtt javasoltatok Tomate fórumtársunknak egy Yamaha RX-V663-as erőlködőt, amely ugyancsak TrueHD-s. Ez eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, ezért is érdekelne a véleményetek.
Szerintetek Denon AVR-1909 vagy Yamaha RX-V663 80/20%-ban mozi/zene felállással? Ti melyiket választanátok?
bazsi1000: neked is köszönöm az ajánlásod, holnap meghallgatom (ha nem lesznek zárva az üzletek) a JBL Balboa és Northridge szetteket.
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #3992 üzenetére
Dassler: köszönöm, ezek szerint akkor mégis érdemesebb a TrueHD-s erősítőt választanom. Az 1080i-s felkonvertálást is ki tudnám használni, ugyanis akkor a régebbi XBOX-omat is rákötném és talán még jobb lenne a képe a plazmán.
"Wharfedale ezen dobozai nekem nem tetszenek..." A hangjában mi a gond, mire figyeljek? Dinamika, sziszegős a magas, vagy mi?bazsi1000: neked is köszönöm a hozzászólásodat. Láttam (nem hallottam) a Jamo 606-ot, az is befutó lehetne a Denon AVR-1909-el? JBL-ből tudsz típust mondani, amelyiket szettben érdemes lenne meghallgatnom? Kinézetre tetszik még a Quadral Quintas 500 szett is, de ha valaki többet tudna róla, vagy típusokat megemlítve felnyitná a szemem, azt szívesen venném.
További szép karácsonyt mindenkinek!
-
Gabe_TG
csendes tag
válasz
Dassler #3975 üzenetére
Ok, köszönöm, megfogadom a tanácsaidat.
Még egy kérdés, a yamaha erősítőt számítógéppel jó minőségű spdif-es koax kábellel összekötve, számít az hogy sima alaplapra integrált hangkártya van csak egy gépben, vagy szebben szólna ha valami jó hangkártyából jönne ki az a digitális jel? (szerintem mivel digitális jelről van szó, így mindkét esetben az erősítő kezd valamit a jellel d/a átalakítás terén, de olvasni ilyet is olyat is hogy ilyen meg ilyen hangkártyákkal sokkal jobb a hangzás)
Szóval van előnye egy komolyabb hangkártyának ilyen téren?Én eléggé laikus vagyok a témában, így számomra kicsit a hdmi kábelek jel átviteléhez hasonlít a téma. Ott is van aki a legegyszerűbb/legolcsóbb kábelre szavaz, meg vannak szép számmal olyanok is akik a 4x-5x drágább kábelekre esküsznek.
-
Gabe_TG
csendes tag
válasz
Dassler #3971 üzenetére
Köszi az infókat illetve a javaslatot. Filmeknél kevés lenne az a mély ami ezekből a front sugárzókból kijönne? Későbbiek folyamán milyen mélyet tanácsolnál hozzá? Illetve ha jól tudom akkor az RP16 front hangsugárzói mágnesesen nem árnyékoltak. Milyen messze kéne ezeket tennem egy 106os lcd tv-től hogy tutira ne zavarják? (a 3.5 méteres szoba szélességből egyik oldalról lejönne az erkély ajtó a másikról meg a szekrénysor, így kényelmesen kb olyan 15-15centire tudnám tenni a tv kávájától)
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Dassler #3960 üzenetére
Igazából amit leírtatok, az már javarészt nekem is megvan fejben, pont az általatok említett 3 oldalt szoktam látogatni, csak még nem volt időm minden fórumot átrágni ezügyben, szóval kb eddig jutottam én is, mint ti, már csak a konkrétumok kellenének.
Nem is akartam eredetileg feltenni ezeket a kérdéseket, hanem ahogy írod, meghallgattam volna először pár rendszert boltokban, aztán az alapján döntöttem volna, csak megbetegedtem és nem akartam ezt az időt meddőn hagyni, amig nem tudok boltokat járni.
HD filmek nézése igen erősen játszik, a képmegjelenítő kb 3,5 méterre lenne tőlem, ami egyben a monitorom is, egy Samsung LE40A656.
Viszont úgy gondolom, hogy semmi értelme amiatt csúcskategóriás vga-t tenni a gépbe, hogy hdmi-n küldjem a jelet az erősítőbe, amikor tlejesen jól megvan ez úgy is, hogy a kép megy dvi-n a tv-be, míg a hang optikán/coaxon az erősítőbe. Vagy szerinted jelentene a hdmi bármiféle minőségbeli különbséget?Amúgy attól sem zárkózom el, hogy esetleg használt felszerelést vegyek garanciával v megbízható forrásból.
-
Bocsek
aktív tag
válasz
Dassler #3948 üzenetére
Ezt örömmel hallom.
Erről a Sonyról esetleg vélemény?
Vagy egy Yamaha RX-V363 jobb? Vagy Yamaha RX-V461 -
Kobe
veterán
válasz
Dassler #3873 üzenetére
logitech is alternatíva lenne, ha nem csak optikaival lehetne rákötni az mkv lejéátszót, az meg nem épp a legszerencsésebb, ha csak az van mint alternatíva. Akkor már inkább hdmi, és ezért ugrott be hogy a logitech átlag 75 ért vagy erősítő+hangfal 80 ért már édesmindegy, csak nem kérdés melyik a jobb. mondjuk igaz hogy így csak 5.0 lenne egyelőre, subot később csapnám hozzá, de gondoltam van anynival jobb egy hdmis erősítő hogy megérje.
De lehet hogy ilyen árkategóriában egyáltalán nem jobb ? -
ny.janos
tag
válasz
Dassler #3866 üzenetére
Természetesen nem vettem rossz néven. Köszi a tippet és a választ.
Egyébként épp azon gondolkodom, hogy lehet mégis inkább a H/K 132-es erősítőre kéne szavaznom, az úgy is össze van megint párosítva az említett JBL SCS178-as szettel jó áron. Egyedül HDMI nincs rajta, de plazmán lesz 3 (2 hátul/1 elől), annál több soha nem fog kelleni. A hangot meg majd rákötöm az erősítőre coax-al, vagy optikai kábellel.
-
Kobe
veterán
válasz
Dassler #3865 üzenetére
na most én azt kérdeztem, hogy 30-40 körül van-e valami értelmes szett, közepes - 21-22 nm- es szobába. Mivel nézegettem a hangfalszetteket, és a Logitech z5500 helyben 77-78 ezer, de legolcsóbb helyen is 71-72, akkor már ennyiért vagy értelmes keretek kközött 80K ért kapnák erősítőt + hangfalat, hdmi vel, mindennel, ami hosszabb távú befektetés.
Ahogy néztem, AVPlanet a elegolcsóbb bolt, erősítő 43K. hangfalat viszont szettet amit normálisnak lehetne mondani, nem találtam ilyet csak a http://www.avplanet.hu/SS-FCR4000 en található Sonyt. Kinézetre bejön, hangját nem ismerem, csak érdeklődtem hogy a Kodával pl mi lett, emlékeim szerint haver potom pénzért 1,5 éve 5.0-t ami jól néz ki, jól is szól, de most gyakolatilag semelyik boltban nem találtam. Ugyanígy a Magnat hangfalak is, emlékeim szerint volt egy 30-40 közötti tetszetős, jó kis darabja, csak az is eltűntSzóval nem értem hogy jött képbe a pc dobozos ?
Amugy erpill egy genius stereo és egy genius 5.1 vna itthon
-
ny.janos
tag
válasz
Dassler #3853 üzenetére
Akkor azt hiszem maradok a JBL-nél. Valamikor a másik ugyanekkora szobába vettem 2 db 140/170 W-os Jamo álló hangfalat (csak zenehallgatásra van), ami 2x100-as erősítőn van, de soha nem használtam ki. Épp ezért nem akarok túlzásba esni okulva ebből. Minek költsek 100ezreket egy hangfalszettre, ha elegendő az említett JBL is 70.000 Ft-ért?
5.1-ben gondolkodom. Tenni sem lenne hova azt gondolom ekkora helyiségben a 7.1-et, de teljesen feleslegesnek is tartom. Azokkal a cikkekkel értek egyet, ahol azt írják, hogy ez is amolyan parasztvakítás kissé, hisz csak valóban nagy helyiségekbe érdemes 7.1-et tenni. Meg aztán jól beállítani is nehezebb, mint az 5.1-et. De hát valami jól hangzó dologgal el kell szedni az emberektől még több pénzt, hogy meg legyen a várt profit...
Más valaki esetleg, akinek van tapasztalata? Több fül többet hall alapon?
-
sipi700
tag
válasz
Dassler #3824 üzenetére
Köszi a választ!
Eredetileg kb. 50-60e Ft-ot terveztem erősítőre, aztán lett belőle kb. 100e Ft. Ezek szerint ezzel lejjebb nem is érdemes menni. Majd eldöntöm melyik legyen a 2 közül.
Hangfalakat (5.0) még annyira nem nézegettem, de van 2 árkategória:70e körül: Magnat 880, Magnat 990, Yamaha NS-50 és NS-P60
100-120e között:
JBL Balboa
Wharfedale vr-400
Quadral Quintas 500
Rubicon RP 16Azt nem írtam, hogy csak mozira lenne és 24nm (kb. 60 köbméter) szobába. Van köztük esetleg olyan amelyik felejtős?
-
jules999
csendes tag
válasz
Dassler #3827 üzenetére
Koszi az infokat. 20-30ezer forinton ne muljon a dolog, esetleg elmehetunk 200ig is, viszont akkor olyan megoldast szeretnek amiben van egy kis "tartalek". (jelenlegi helyen nagyon illetve sokszor nem tudnam ugyse bomboltetni, viszont ha ugy alakul es esetleg elkoltozok akkor ne kelljen legalabb ezeket cserelni)
-
p_milan
aktív tag
válasz
Dassler #3806 üzenetére
Illetve most néztem ezt a 155ös modelt. H/K 155
Melyik érné meg jobban? Az 5.1 vagy a 7.1es? Származik valami hátrány abból, ha 5.1eset veszek. Nem hiszem, hogy bármikor is szükségem lenne a 7hangszóróra. Gondolom teljesítménybe/hangzásba ez is van olyan jó mint a 7.1es (5.1ként használva), ha nem jobb.
-
p_milan
aktív tag
válasz
Dassler #3806 üzenetére
Hali! (Köszi a válaszokat!)
Megnéztem a 255öst. Hát szó mi szó. De sajnos nincs rá plusz 60ezrem, illetve nem is szeretnék 7.1es rendszert abba a kis szobába. Nem csak azért nem, mert nem lenne egyszerű beállítani, hogy jól szóljon, hanem mert hely sinc splusz 2 hangfal számára.
Hangfalszettnek egy ilyesmit néztem ki : Heco - Vitas 5.0. Jó lesz ez hozzá?
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Dassler #3677 üzenetére
"hiába tud a frontod lemenni akár 20Hz-ig is, az erősítő a pl. 80Hz alatti hangokat a .1 csatornára küldi, azaz a mélyládára."
ezt te irtad
én csak ezt cáfoltam meg. persze drágább hangfalakra értettem, és biztos jobban megéri pénzben egy mélyláda, de a lényeg az volt, hogy az erősítő csak akkor vág le 80hznél ha megmondod neki. Magától értetődő(mármint a fülünktől), hogy minden erősítőt ugy terveznek, hogy az egész 20-20khz tartományban erősítse az összes hangfalat. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Dassler #3674 üzenetére
Azert az nem ugy van. ha ugy állítod be az erősítőt, hogy levágja 80hz-nél akkor ugy tesz, de ha nem teszed ezt akkor kiküldi a frontokra is a 20hz-et. sztem mindegyik erősítőn be lehet allitani. A heco (gondolom victa) frontokhoz elfér egy mélyláda bőven, de azért sok olyan megoldast is el tudok képzelni ahova felesleges, mert elég mély van a frontokban.
-
bazsi1000
tag
válasz
Dassler #3662 üzenetére
De xx3 erősítőkben csak átmegy a HDMI tehát nem full támogatás úgy írták itt egy páran
a full hdmi.s erősítők 90-100k körül vannak.és a mélyláda építés arra nem mondtál semmit mert amennyiből vannak a gyári ládák 100-150W abból kihozok egy épített 200-250W ládát
vagy az hülyeség??? -
sbazsi
veterán
válasz
Dassler #3533 üzenetére
és egy alap 50 ezres stereo erősítő mennyivel tud többet egy alap 5.1es erősítőnél, amiben még rádió is van?!
avagy miért ajánlja mindenki a stereo változatot
bár az, hogy nincs benne rádió, nem feltétlen hátrány, mert akkor legalább nem az szól
megjegyzésképp az igényre: most egy stereo hifi torony zenél, két hangfallal.
tehát nem kell se studió minőség, se koncert hangerő.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest