- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
dhcodoki #50434 üzenetére
Ezért írtam kinek mi... A mély biztos marad... A szoba körbe vasbeton a plafon is csak a plafonon gipszkarton van ami le jön egy 20cm-re és az sajnos néhol kimozog elég rendesen... meg kiégnek az izzok benne ha feltekerem a mélyet, és ezek ahogy mozognak a gipszkartonba annak hülye hangja van eléggé... ha nem használom a mélyeket csak a JBL frontra akkor tökéletes. Az a baj nem tudom ide milyen kombót lehet rakni ami bírja a teljesítményt és szépen is szól... :s Csak azt tudom elképzelni ami nem túl vészes árba hogy előre meg venném az ES100 szériát az ES25C-vel hátra menne a northridge E100 aztán kész? Neked mi lenne a javaslatod?
Vagy eladni a 7hangfalat, de mit vegyek helyette meg mennyiért lehetne eladni ezeket? Ötlet? Kíváncsi vagyok minden véleményre... Meg mi ad olyan mély közepet ebbe az árba mint a JBL?(#50437) Szabikaa20: Köszönöm, Egyb. projektorból mennyi egy jó 3d-s cucc? én 800K-ért láttam de annyiért tuti nem vennék...
-
Dorian
félisten
válasz
dhcodoki #16373 üzenetére
A két front közé való elhelyezést kifejezetten nem tartom jó ötletnek, rombolja a szinpadképet. Mondjuk ezt kifejezetten sztereó zenehallgatásnál vettem észre, aztán amúgy is leszoktam arról, hogy olyankor bekapcsoljam a subot.
Ez a H/K 255 ugye már HD-hang képes? Hangminőségben vajon hogy áll a Marantz 4001-hez képest? A HD hangok támogatása miatt átfutott az agyamon, hogy a cserével járó kb + 40-50 ezer Ft-ot kicsengessem, de általános hangminőségben nem szeretnék visszalépést.
-
krilinn
csendes tag
válasz
dhcodoki #16121 üzenetére
Nem kell nekem annyi de legalább a 100w /csatorna jól jönne szerintem, most 608 onkyo van nekem de koncerteknél érzem hogy szétesik a hang mikor valami szépen szólna s tolom neki nagyobb hangerőn már nem tetszik .Ezért vadászom valami nagyobb vasra lassan 2 hónapja.
Nem egyszerű ez.
A Nad-ok tetszenének de a külső is számit meg a menürendszer és ebben elég igénytelenek szerintem ,viszont a cserélhető panelek bejönnek.
Várom a hifishowt hogy közelebbről szemügyre vegyem a kinézetteket. -
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #15885 üzenetére
Írtam egy moziszobáról, amelyben a csekély belmagasság miatt alig fért el a B&W Nautilus szett centere a vászon alatt, arasznyival a szőnyeg fölött helyezkedett el mégsem éreztem a hangzás egységében semmi negatívumot. Eszméletlen jól szólt a cucc.
Az állványoddal semmi bajom, klassz szerkezet, nem véletlenül neveztem mívesnek. A padlón lenne a helye. Szerintem -
Festina86
tag
válasz
dhcodoki #15848 üzenetére
Hát én sajnos nem vagyok egy otthon barkácsoló típus, jobban szeretem a bolti cuccokat. A szobát nem tudom máshogy berendezni, mert egy kicsit téglalap alakú és így nem lenne elég széles, gyakorlatilag az ágy meg a front hangfalak össze érnének. Viszont ezzel a rezgés elnyelő dologgal mondtál nekem valami újat, eddig erről nem nagyon hallottam. Most majd utána olvasok nekem melyik lesz a legjobb. Köszi a tippet.
-
PuMbA
titán
válasz
dhcodoki #15227 üzenetére
A 448kbps-es DD-nek és 1.5Mbites DTS-nek kb. ugyanúgy kell szólnia.
[link]:
"Úgy találtuk, hogy egyes zenei felvételek, amelyet DTS formátumban adtak ki jelentős finomításokon estek át, míg ez a Dolby Digital változattal nem történt meg."
"A fennmaradó különbségek összehasonlítása pedig azt mutatja, hogy a Dolby Digital nem egyszerűen egyenlő a DTS-sel, de még le is előzi azt. Bár a DTS magasabb adatátviteli sebességet használ a Dolby Digital-nál, nagyobb kifinomultsága és hatékonysága a Dolby Digital számára lehetővé teszi a kiemelkedő hangminőség elérését." -
dabadab
titán
válasz
dhcodoki #15217 üzenetére
"az erőlködőkbe rendszerint jobb minőségű dekóder van"
Ilyen nincs. A DAC-ban lehet különbség, de maga a konkrét dekóder az ugyanolyan, nincs jobb meg rosszabb minőségű, mindegyik pont ugyanazt a bitstreamet produkálja.
Egyébként én még nem láttam olyan vaktesztet, ami érdemi különbséget mutatott volna ki a DD meg a DTS között.
-
-
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15217 üzenetére
Azért koncertfelvételnél a DTS szerintem jobb, bér tény, hogy abszolút a Dolby az elterjedtebb. Volt egy ilyen mindentegybevegyélmeg Philips házimozim, azon a DTS felvételek jóval komolyabban szóltak, mint a dolby. Csakhogy az most megmakkant, ezért eszeltem ki, hogy egy normális rendszert hozok össze.
Elgondolkodtunk azon is, hogy idén megvesszük a hangfalakat és jövőre hitelre veszünk egy új erősítőt. Azért az új mégiscsak új! Egy olyat keresünk ami hdmi-t is fogad, így egy kicsit előre tervezünk. Legalább nem kell megint vásárolni, ha blueray-re adom a fejem.
Nagyon köszönök minden segítséget!
-
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15209 üzenetére
Végre valaki átérzi a helyzetemet és válaszol még mielőtt felteszem a kérdést!
Ez igen! Minden elismerésem a tied! Ennyi türelem a cél elérése érdekében! Le a kalappal!Még megválaszolatlan maradt a kérdésem a digitális és analóg átvitellel kapcsolatban ezért gyorsan hozzáteszek még:
Azért kérdeztem, mert van egy olyan dvd-lejátszóm is amelyikben nincs dts. Viszont ez a strapabíróbb! Szinte homályosra karcolt lemezeket is simán visz, míg az újabb dts-es kicsit válogat. Szóval jelenleg ez dts-re kapcsolva néma, nem ad ki hangot. Digitális átvitel esetén, ha az erősítő tudja a dts-t akkor a lejátszó átküldi a dts adatfolyamot és dekódolja az erősítő? -
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15207 üzenetére
Oké, akkor SAL-t hagyjuk. Természetesen mindenképp egyforma hangfalak lesznek. Akkor is, ha összesen hat lesz belőle. Sosem tudom mikor kell majd alkatrész belőle. Vagy majd felteszem vaterára, hátha másnak is kel 1 db. Magnat mélynyomóról mi a véleményed? Most is van vaterán 20 rugó körül. Biztos nem nagy szám ennyiért de sokkal többet nem tudok beáldozni.
Más téma:
Van dvd lejátszóm Dolby és Dts-es. Ha jól értem akkor digitálisan kötve az erősítőre egyben átmegy a csomag és a keverést az erősítő végzi. Analóg 5.1-el kötve a keverést a lejátszó végzi és az erősítő tényleg csak erősít. -
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15202 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
Így van! Abszolút kezdő vagyok a házimozi terén. Van két 3utas hangfalam Videoton dc2050e. Nagyon tetszik a hangjuk. Elképzelésem szerint veszek még 3-at belőle, tehát nemhogy ugyanabból a családból lesznek, abszolút azonosak.
Ha veszek erősítőt persze figyelembe veszem a dts-t, de még csak nézegetem őket, közel sem állok még döntés előtt.
Csatlakozás? Nekem a legjobb a jelen felállás szerint az lenne, ha legalább egy digitális koax és egy analóg 5.1 bemenet lenne. Azért még ezt is átgondolom, meg olvasgatok a témában.
Egyelőre ez a felállás lesz. Aztán egy jó aktív szub is lesz, de ez a távolabbi jövő zenéje. Őszintén szólva ebben hajazok a SAL aktív ládájára. A kocsiban az van és nagyon szépen szól. Állati mélyeket ad ki és akárhogy hajtom, nem torzít.Alapjában véve nem a hangerő a fontos az egész rendszerre nézve. Szeretek koncerteket nézegetni dvd-ről. Persze nem egy utolsó dolog, ha a Metallica S&M megrezegteti az ablakokat, de a lényeg, hogy a pénzemhez képest egy szép hangú rendszer legyen. És még mielőtt bárki jönne a JBL, Harman Kardon cuccokkal, szólok, hogy "nem fussa" ilyesmire a svájci franknak köszönhetően.
-
-
Thuglife
senior tag
válasz
dhcodoki #8477 üzenetére
D.e meghallgattam a KEF C4-et és nekem nagyon tetszett... Nem volt tolakodó, szépen kiegészítette a többi hangszórót! 20 cm-es a sub de még kakaón sem volt hallható szinte semmilyen kopogás vagy levegőáramlás a nyílásán! Vszinű ezt fogom megvenni...
Amit még meghallgattam az a Mission Mv-As, és csak azért mert akkor egy családból származna minden hangszóróm - Mission Mv8-as frontjaim vannak - de gyorsan ki is kapcsoltattam.... féltem h nem fogja bírni annyira kopogott, hangja meg alig... nekem nem jött be!
-
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8396 üzenetére
Egyébként meg kár, hogy nem voltál műszakilag aktív a távirányító nélküli fekete fehér tv-k idejében.
Nos az a helyzet, hogy mikor megnősültem, az első TV a háztartásban, egy jó öreg fekete fehér csöves TV volt (az a forgatós csatornaváltós) két csatornával (M1 M2), és kb 5 perc alatt kapcsolt be
De annak a távirányítását is megoldottam, legalábbis a be és kikapcsolást, ugyanis odavezettem az ágy mellé egy billenőkapcsolót, és az esti tévézés végén azzal kapcsoltam le
-
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8367 üzenetére
7.1 alatt nem lehet mást érteni, kizárólag a surround back párossal kiegészített 5.1-et. Ez a világon mindenütt elfogadott és alkalmazott megnevezés. Ez a plusz kettő, igazából egy, mert monó, pontosan olyan diszkrét, önálló információkat tartalmazó csatorna, mint a többi. Nevezik Dolby Digital Surround EX-nek, illetve DTS-ES-nek. Az adott filmet úgy alkotják meg a hangmérnökök. Ezzel szemben a Pro Logic IIz egy mesterségesen kreált (mátrix) hangzás, sima sztereóból is létrehozható. [link]
Igazából nem értem, miért számít ez újdonságnak, mikor a Yamaha már 10 évvel ezelőtt felkínálta a front surround csatornákat, amit akkor ki is próbáltam DSP A1 erősítőjükkel. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8317 üzenetére
Abban igazad van, hogy azért akad körülötte fal, engem a sziget megnevezés vezetett tévútra.
Szerinted melyik belépő osztályú erősítő képes egy időben 7 x 90 wattot leadni? Az minimum 630 W áramfelvételt jelentene. Ezt azért egyik gyártó sem hazudja. Érdemes olyan teszteket olvasgatni, ahol mérik is az erősítők teljesítményét. Nálunk sajnos nincs erre lehetőség, eszköz. Az Arcam Diva AVR350-esnek 1,2 KW-os a tápja, az bizony kiadja magából a specifikált 7 x 100 wattot.
Példának okáért a német Video magazin tesztje szerint a Yamaha RX-V361 csatornánként 57 wattot ad le, a 661 már 94-et, de az nem belépő osztályú. Ezek úgynevezett impulzus, tehát nem folyamatos teljesítmények. Az 57 valójában talán 40-45 lehet. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8311 üzenetére
Te írtad korábban - nagyon helyesen - hogy a szobaakusztika ugyanolyan lényeges eleme a rendszernek, mint magauk a hangdobozok, vagy az erősítő.
Hiába veszik körbe a hangsugárzók, nem leszenek meg a szükséges reflexiók, a büdös életben nem fog igazán jól szólni. Ne keltsünk hamis illúziókat, mint egy kertmozi. Ilyen elrendezésben hallgattam a horrordrága Jamo Digital Cinemastert. Viszont a falakat nem lehet arrébbtolni, ezt kell szeretni.
A teljesítmény meg lepkefing a légköbméterhez képest, mert egyszerre, egy időben nem tud leadni az erősítő 7 x 90 wattot, talán a felét. Egy zárt 34 négyzetméteres nappaliba sem lenne elég.
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8302 üzenetére
50 légköbméter fölött már ajánlatos álló frontsugárzókat használni, ami sztereóban különösen fontos, hiszen nem segít a szubláda. Hátulra viszont nem igazán jók, ezt már az előbb leírtam. Innen nincs értelme tovább ragozni ezt a kérdést. Ugye nem kerülte el a figyelmedet, amit az igazi mozik hangsugárzóiról írtam? Természetesen páronként egyformáknak kell lenniük!
Gyakorlatilag soha, sehol nem egyformák a hangdobozok, pláne 7.1 rendszerben.A világ talán legjobb házimozi hangrendszerei a JBL Synthesis nevezetűek, valahol 50000 dollárnál kezdődik az alapár, a legkomolyabbért hatszámjegyű összeget kérnek.
NEM egyforma dobozokból állnak!(#8306) partymaci
Szerintem a DFS-sel sokkal jobban jártál volna. -
fury71
aktív tag
válasz
dhcodoki #8291 üzenetére
Éppen ebben az ügyben vitáztam ez egyik házimozi szoba tulajjal a múltkor.
Neki egy komplett szoba van berendezve csak házimozi részére. Hatalmas vászon, projektorral, valamint DIY hangdobozok.
A center nem nagy, de jól szól, valamint 4 egyforma a szokottnál nagyobb méretű állványos hangsugárzók a négy sarokhoz közel, de a nem a sarokban. Mély nincs, de amilyen hangerőn szól a mozi szerinte nem is kell és tényleg nincs sok hiány a mélyben. Szerintem azért elférne egy jó sub.
Igaz, hogy a szoba 30nm és igencsak zsebbenyúlós téma oda egy jó mélydoboz.
Persze nagyon jó kis rendszert installált, de ő is azt mondja, hogy ha egy repülő elzúg mondjuk elölről hátra akkor ha nem lennének az egyforma dobozok akkor elől még Jambo érkezne hátul meg már Cesna távozna.
Én meg azt mondom azért kell egy jó szub, hogy az ilyen eseteket kiegyenlítse. Nekem is elől a frontok állók és hátul pedig polcsugárzók vannak. Persze mind egy márka darabjai kivéve a mélyet (Wharfedale 5.0 és Polkaudio PSW10 sub).
Mivel azonban az AVR-en a hangszórók beállításainál a mély hangok csak a szubra vannak irányítva és a front és hátsó hangszórók nem kapnak annyi mélyet szerintem kiegyenlíti a mélyláda az efféle effekteket és nem érzem a fentebb vázolt negatív jelenséget a mozizás közben. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8291 üzenetére
A házimozi hangdobozokra az a szabály, hogy egy családból kell származnia mindegyiknek, kivéve a szubot. Az azonos hangszórókészlet tökéletesen kielégíti a legmagasabb igényeket is.
A rendszerek elenyésző részében alkalmaznak például álló surroundokat, mert azoknak a füleinktől legalább 60 centivel magasabban kell elhelyezkedniük a térhatás érdekében. Itt máris megdőlt az elméleted.
Az nyilvánvaló, hogy a házimozi az igazi mozikat akarja utánozni. Mégis melyik moziban egyformák a screenek (így nevezik a vászon mögött elhelyezett hangdobozokat) és a surroundok? Szerintem sehol. Mégis baromi jó a hangzás.
A THX előírásai szerint, házimoziban dipólokat kell használni háttérsugárzónak. Ezt hogyan egyeztetjük össze a kívánalmaiddal?
A szobaakusztika valóban rendkívül fontos és lényeges, bármilyen hangdobozokat helyezünk el magunk körül.
Vegyigyümiről szó sem volt, bár ittam abból is eszméletlen finomat. -
susuahod
csendes tag
válasz
dhcodoki #8260 üzenetére
Igen! valahogy igy néz ki az alaprajz
_______ KK
NNNNN_KK
NNNNNÉÉÉ
NNNNNÉÉÉ
--- tvahol N-nappali, K-konyha, É-Étkező (így egy légtér)
És csak a nappaliba raknám a dobozokat.
Amiatt gondoltam meg magam, mert a Yamahánál (ami nekem vmiért tetszik) a v465-ös 5x105 W-os és a v565-ös pedig 7x90 W-os.
A 90W-ot már én is kevésnek gondolom a frontokra.Lehet, hogy a Yamaháról kellene lemondani? (
)
ui.: én már háromszór rendeltem a pixmaniától mindenfélét, eddig nagyon pozitív tapasztalatokkal...
-
susuahod
csendes tag
válasz
dhcodoki #8099 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a sok infót. Múlt hét péntek óta sokat formálódott az elképzelésem, hogy mi is kellene a nappaliba.
Jelenleg itt tartok:
- Wharfedale Diamond szett (Diamond 9.5 front, 9.2 háttér és 9.CS) - 120 eFt
- Yamaha RX-V465 91 eFt (nem értem, hogy Mo-n miért 106e-nél kezdődik>
(Sub később)Nálam tapasztaltabbak! Ez a felállás már használható lesz, ugye?
Film/TV/Radió és pici zene a 35nm-es nappaliban. (Az étkezővel 50nm)
Attila -
törölt tag
válasz
dhcodoki #8212 üzenetére
csak az európai modelleken van pure direct
és asszem működik bármikor, ha filmet nézek akkor is választhatom
jó pofa, nekem csak az nem tetszik benne hogy hangerőváltoztatásnál, visszakapcsol mindent egy pillanatra(mértem és asszem 5W változás van ilyenkor ebböl gondolom) -
hétalvó
addikt
válasz
dhcodoki #8212 üzenetére
Azert igen jo ful kell ahhoz hogy kihalld a kulonbseget, nekem inkabb csak erzesek vannak es rengeteg belebeszeles, analogon 1 arnyalattal analogosabban szol, ha pure direct-ben hasznalom, de csodat senki ne varjon. Reklamfogasnak jo maximum szerintem, de lehet csak nekem van jo erositom
-
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8194 üzenetére
Az egyik cég pure-nak, a másik directnek nevezi nagyjából ugyanazt.
(#8195) Clemi
Legalább 2,5-öst javaslok hangszórókábelnek.
A dipólok, (bipólok) ideális helye oldalt, a füleiddel egyvonalban, vagy valamivel hátrébb lehet. Általában rájuk van írva, hogy melyik a jobbos és a balos. -
Vidala
senior tag
válasz
dhcodoki #8150 üzenetére
Nem ám, de most épp te is elírtad: L vs. R
Valdus 400 vs. Vardus VR-400.
Rendesen keverhető a kettő, egy darabig én is azt hittem ugyanarról van szó, de persze nem. Már megint azok a fránya marketingesek. Nem tudnak új fantázianavet kitalálni?
Amúgy a gondolatmenettel egyetértek. -
arpibacsi
csendes tag
válasz
dhcodoki #8129 üzenetére
Dhcodoki, a vr-400 még nekem is a lehetséges jelöltek között van, ezért fokozottan érdekel a véleményed...
Írod, hogy túl nagy, nekem ~ 30 nm-re kellene, ott gondolom már belefér ez a méret nem?
Arra is gondoltam, hogy sorroundnak is két vr-400 menne, az akkor egységesebb hangképet adna nem?Viszont ott a kérdés, hogy mi mehetne centernek egy ilyen összeállításhoz??
Pontosan milyen szempontnak kéne eleget tenni, miért nem működhet pl. a VR-C1?Köszi a segítséget!
-
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8135 üzenetére
Ha subot veszel, akkor azt szobához vedd.. 15nm-en én Polk 110-et használok.
A 20nm-re szerintetek mekkorával számoljak? (megmértem a szobát) Mármint hangszóró méret, és watt tekintetében? Egyébként nem szoktam ordítva mozizni, viszont azt szeretem, ha élvezhető hangerőn is teltek a hangok.
-
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8131 üzenetére
Talán a "7" után van ott ".1" is, vagy ".2".....
Nincs, mivel 6.1-es az erősítő, és így ebben az olvasatban, az LFE valóban erősítetlen. Sony STR DB-798
Közben nézegettem az aktív mélynyomókat, és ami jó árban van, az 40hz-ig megy lefelé (ezt tudják a frontjaim is) amik meg akár 20hz-ig lemennek, nagyon drágák
-
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8129 üzenetére
Ezzel a hozzászólásommal nem megsérteni, vagy leírni akarlak téged, vagy rendszered, csak segíteni, mert én is voltam ilyen helyzetben, s tudom mi különbség van rendszer és rendszer között..
Természetesen nem annak veszem, hanem segítségnek. De sajna a csere anyagiak miatt kizárva... úgyhogy marad ez a rendszer. Mindenesetre köszönöm a hsz-ed.
-
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8120 üzenetére
Ha van most félretett pénzed, lehet nem mélyládát kéne venni, hanem lecserélni a komplett szettet.
Sajna nincs félretett pénzem, és a sub vásárlás is erősen megterhelné most a büdzsét, úgyhogy nagyon meg kell fontolnom mit és mennyiért, ha egyáltalán sort kerítek rá.
Amúgy miért is nem tudod elképzelni házimozi szettnek a jelenlegi rendszerem?
A front és a sorround hangfalakat egy készletben vettem, a centert vettem utólag. -
Clemi
veterán
válasz
dhcodoki #8116 üzenetére
A frontjaid, hogy szuperálnak ekkora szobában?? Miért döntöttél ilyen frontok mellett, ha mozi az elsődleges cél??
A 400-as frontok mellett azért döntöttem, mert amikor vettem, sokat hallgattam zenét is. Konkrétan a választás előtt hetekig bejártam a MM házimozi szobájába, és hallgattam a különféle gyártmányok hangjait, persze a számomra elérhető árkategóriában, és így döntöttem végül a Valdus 400-as frontok mellett. Amúgy teljesen jól szólnak, csupán egy bajom van, hogy a center, és a sorround hangfalaknek az én fülem szerint teljesen más a hangzásviláguk, még mozi közben is tökéletesen elkülöníthető, hogy mikor melyik csatorna a domináló, és ezt nem a hang irányából, hanem a hangszínekből érzem ki. Itt jön be a képbe, hogy a center, és a sorround hangfalak hangzása mellé lehet hogy kellene a sub támogatás.
Ha lesz, akkor a leendő sub elhelyezésének a hely miatt nincs alternatívája, az pedig a TV-től balra, vele egyvonalban, a bal oldali fronttól kb 1,5 méterre a szoba sarkában. Máshol nincs hely ugyanis.Megjegyzés: Lehet hogy az erősítő miatt (mikor vettem a készletet, akkor egy Onkyo-ra voltak kötve, most a Sony hajtja őket), de annál a bizonyos Gyűrűk ura jelenetnél, amikor leesik Sauron ujja a gyűrűvel, valahogy hiányzik az az ágymegmozdító dübbenés, pedig mikor megvettem a hangfalakat, akkor megvolt ez tuti, bár akkor másik lakásban laktam.
-
Vidala
senior tag
válasz
dhcodoki #7992 üzenetére
A .1 szükségessége általánosan elfogadott, de vannak kivételek, mint pl. én
Szerintem egy pár jó álló hangfallal bíró szett is megfelelő élményt adhat, tehát nálam a .1 = egyszer majd ha sok pénzem lesz kategória. Én inkább az 5.0-ra költöttem többet, a számomra megfelelő hangzásvilágért, és szerencsére nem csalódtam.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy érdemes lehet 5.0-val kezdeni a többit meg majd meglátod. Amúgy is inkább javasolt az 5.0-át azonos típusú hangfalakból összerakni, a sub már szabadabban választható. -
politomi
tag
válasz
dhcodoki #7969 üzenetére
Sajnos nem lesz többet. Ezek minimál ár nélküli vaterás aukciók voltak amit megnyertem ilyen kis összegekkel és azután személyesen győződtem meg róla, hogy újak és hibátlanok.
"Nem rossz a mission mélyláda, de a kategóriában van nála jobb is." - Személyes tapasztalatod van ezzel kapcsolatban, vagy van valami internetes teszted amiben szerepel a mission sub? Nekem elég igényesnek tűnik a mission sub érződik rajta a minőség a kapcsolókon keresztül a hangfaltüskékig. -
politomi
tag
válasz
dhcodoki #7966 üzenetére
Szia!
Köszönöm a véleményedet, hasznos volt. Na most én ezekhez a hangfalakhoz amikkel rendelkezem olyan jó áron jutottam hozzá, hogy nem tudtam rá nemet mondani, főleg hogy újak voltak 2 év papíros garanciával a vásárlás napjától. Például az m33i 35k volt a center 21k és én csomagoltam ki. A sub-al mi bajod van? Rosszul sikerült széria? Nem egy jól sikerült darab? Én járattam be mindent,csak a subot még biztos nem, mert az eddig kb 20 üzemórát ment(a szobámba tényleg kicsit sok). Emlékszem mikor elsőre bekötöttem és meghallgattam az m33i hangját megijedtem, hogy ezekért a szarokért adtam én pénzt?Azóta nagyon szépen kikerekedett a hangja és tetszik. Az M32-t és M33-t ugyanazzal a hangszóróval szerelik tehát olyan sok különbség nem lehet köztük, ráadásul én úgy számoltam hogy az m32 mellé még kell egy normális állvány ami 30k.
A hátterekkel kapcsolatban először én is az m31i-t néztem ki, csak aztán BBéci írta,hogy olyan elrendezéseknél ahol a hallgatói pozícióhoz képest a háttér nagyon közel van,(nálam ez a helyzet kb fél m) oda nem érdemes direkt sugárzót rakni. Ennek hatására kezdtem el dipolt/bipolt nézegetni. -
Vidala
senior tag
válasz
dhcodoki #7902 üzenetére
Osztom a véleményed. Az SCS 178-cal kapcsolatabn néhány hozzászólással korábban én is épp ezt fejtegettem Móci-nak. A "tompa" talán kicsit túlzás, de természetesen viszonyítási alap kérdése, ezért tetszik a homogén megfogalmazás.
Én is csak boltban kóstolgattam, ezért jó lenne, ha vki megosztaná a tapasztalatait velünk.joccadoki tanácsa kissé zanzásított, vagy mi. Én sem mentem el rajta, csak sejtem mit akart mondani, ezért örülnék, ha kicsit ki lenne fejtve. Pláne akinek a tanácsot szánta
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7628 üzenetére
Ha egyforma szárú háromszöget veszünk, akkor az oldalai kb., 3m hosszúak lesznek a frontokhoz (légvonal
). Olvastam valahol, hogy 45 - 60°körül az ideális.
Hát nálam vagy 2,5m-re lesznek egymástól, vagy ehhez még hozzá jön oldalanként 90cm, ami viszont már szerintem túl távol lenne.
Sajnos mivel lakószoba, szekrénysor, számítógép asztal, TV-s szekrény stb., a lehetőségek behatároltak.BBéci: a center csak a TV fölött fog elférni, sajnos... Vagy újra át kell alakítanom a TV-s szekrénykét
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7623 üzenetére
A szomszéd kímélés nálam is fontos szempont, sajnos....
Azonkívül inkább a mikrofonra bízom már csak azért is, mert ideális elhelyezés nem igen lesz nálunk
A frontok kb, 35 - 40°-os szögben lesznek, kb., 3m-re. A magasságát hogy állítsam be? Olvastam, hogy kb fül magasságban legyen (ha ülünk). De egy álló doboznál mi a mérőpont? A magassugárzó, vagy a legfelső hangszóró?
A center kb., ha a front 120cm, akkor az olyan 170cm magasan lesz, mert sajnos másképp nem fér sehová. A hátsók pedig szinte a hallgatói síkban, max. 15 -20cm-el hátrábban, és kb., 2,2 - 2,3m magasan. A szubnak még nem gondolkodtam, de azzal még rá is érek sajnos...
Szerintem így a mikrofon is megizzad majd, ha sikerül neki egyáltalán... -
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7615 üzenetére
Majd kivág innen a Modi a sok Off-omért! De még ezt hozzá fűzném, hogy "vájtfülűségemet" bizonyítsam: tavaly valamikor elkezdett feltűnni, hogy mélyek helyett zizegések vannak. Gondoltam a közel 20éves torony a hibás. Kikaptam az erősítőt, irány a szerelő! Ennek semmi baja mondja Ő! ??? Akkor mi lehet? Erősítővel haza, hangfalakat vizslat hunyorgó szemmel, majd hangszóróselyem le, hát a mélyhangszórók körül egy deka gumiperem nem volt, mind kifordult a kezembe, ragacsos por formájában. Már épp el akartam búcsúzni a hangfalaktól, mivel ilyen típusú hangszórókat már nem gyártanak, a helyette ajánlottak pedig 4ohmosak voltak, mikor találtam egy hirdetést, hogy ezt lehet javítani. Végül is így olcsón megúsztam, és újra lengeti rajtam az inget.
Tudom, nem így kellene, de én már így szoktam meg, mély, magas csutkára és hagy szóljon
MOD: ez sem rossz, volt egy ismerősömnek. Én az Orion HS500-ért döglöttem annó, de hiába
Hát kicsivel jobb, de nem sokára már annyi
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7606 üzenetére
Nem is terveztem eredetileg fejlesztést! Én úgy gondoltam, hogy olyan 150ezerből már lesz egy olyan cuccosom, hogy húúúú!
De mióta olvaslak és kérdezlek Titeket, rájöttem, hogy a 150 után még jó pár nulla kellene, meg új ház házimozi szobával stb...
Ezért merült fel bennem, hogy egy átmeneti olcsó szett, hogy legalább a dobozból kikerüljön az Onkyo, aztán később jöjjön, aminek jönnie kell!BBéci: hát igen..., jó nekik, én már akkor bőven nagykorú voltam, mikor vettem
, ja, nem tudom Te mennyi vagy, én 62-es.
-
Vidala
senior tag
válasz
dhcodoki #7570 üzenetére
Igazad van abban, hogy a legtöbb esetben úgy "teljes", de én azért javasoltam a sub-ot megfontolásra, mert azt könnyebb utólag hozzátenni (ha hiányzik), mint elvennei belőle (ha mégsem) szvsz. Magam ajánlom példának
Engem kimondottan tud zavarni, ha túl sok a mély dübörgés a többihez képest, amit sajnos nem egyszer tapasztaltam már. Jónéhányan a jó hangzást a nagy basszus fogalmával azonosítják.
-
Daywalker
addikt
válasz
dhcodoki #7524 üzenetére
Így van, én megvettem a H/K-t, 1 hónapra rá két JBL Balboa 30 frontot, majd sokáig így használtam a rendszert. Majd jött mellé egy Klipsch mélynyomó, majd ismét hosszú szünet, addigra már a Balboa-ból nem lehetett újakat kapni, sőt a Northridge is kifutó lett, tehát jött a Northridge E sorozatból használtan két surround, újonnan leárazva egy center és használtan, de bejáratósan két front...mindez 4 év alatt állt össze...tehát nem muszáj rohanni.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest